O γενέθλιος Ουρανός στον 9ο οίκο

0
6

Οι άνθρωποι που έχουν τον Ουρανό στον 9ο οίκο τους θεωρούνται μοναδικοί, ασυνήθιστοι, ακόμη και εκκεντρικοί στην εμφάνιση και τη συμπεριφορά τους. Πιστεύουν στην ελευθερία της σκέψης, της πράξης, της θρησκείας και του τρόπου ζωής. Δυσκολεύονται να ακολουθήσουν κάθε οργανωμένη ιδεολογία, ή οποιαδήποτε μορφή πίστης που θεωρείται γενικά αποδεκτή.

Ο Ουρανός εδώ δεν δέχεται εύκολα τις ιδέες και επαναστατεί ενάντια σε όσους του κάνουν υποδείξεις σε τι να πιστέψει. Αντιστέκεται σε διανοητές, καθηγητές και καθοδητητές, εκτός αν πρόκειται για ανθρώπους ανοιχτόμυαλους, προοδευτικούς και ευφυείς. Συχνά δείνει ενδιαφέρον για τη μελέτη «ουράνιων» θεμάτων, για τις επιστήμες, την κοινωνιολογία, τους υπολογιστές, την αστρολογία και την αστρονομία. Ο Ουρανός του χαρίζει συναρπαστικούς δασκάλους, και ομοίως κατατάσσει και τον ίδιο στην κατηγορία των πολύ ενθαρρυντικών και εμπνευσμένων εκπαιδευτικών.

Περισσότερο από κάθε άλλη τοποθέτηση, είναι αυτός ο άνθρωπος που θα ενδιαφερθεί για την αλήθεια του συστήματος. Στην πραγματικότητα, ο Ουρανός φέρνει στη ζωή του την επανάσταση και αλλάζει εντυπωσιακά την κοσμοθεωρία του. Βλέπει την παραδοσιακή θρησκεία ως περιοριστική, χωρίς ιδιαίτερο νόημα, υποστηρίζοντας πως δεν είναι και πολλά αυτά που έχει να του προσφέρει. Ο Ουρανός στον 9ο οίκο συνοδεύεται από ένα μεταμορφωτικό, ανανεωτικό, προηγμένο και ουτοπικό όραμα. Οι δύσκολες όψεις του με άλλους πλανήτες περιγράφουν κάποιον, που μπορεί να είναι πολύ αφαιρετικός στη φιλοσοφία του για τη ζωή, και που δεν θα τον σταματήσει κανένα εμπόδιο στην προσπάθειά του να πετύχει την αλλαγή του κατεστημένου.

Ασυνήθιστες και απροσδόκητες εμπειρίες έρχονται μέσα από ταξίδια και μετακινήσεις, που μπορεί να δημιουργήσουν νέες προοπτικές στη ζωή του. Συχνά αισθάνεται ότι οι άλλοι είναι απρόθυμοι να ρισκάρουν και να απαρνηθούν τις βαθιά ριζωμένες απόψεις και ιδέες τους. Του αρέσει να συλλέγει ένα ευρύ φάσμα απόψεων πάνω στην πολιτική, τις πεποιθήσεις και τη φιλοσοφία.

Ο 9ος οίκος σχετίζεται με τις έννοιες του Θεού και του συμπαντικού νόμου. Ο Ουρανός εδώ προικίζει το άτομο με αυξημένη επίγνωση των μεγάλων κοινωνικών ζητημάτων, και το ωθεί να αποκτήσει διευρυμένο πνεύμα και αντιλήψεις. Κατορθώνει να βλέπει τη ζωή από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες, και έχει άφθονη διαισθητική ενόραση. Το σημείο του γενέθλιου χάρτη όπου βρίσκεται ο Ουρανός, είναι και ο τομέας της ζωής μας όπου αντιστεκόμαστε σε κάθε μορφής έλεγχο, στις αποδεκτές οδούς, στην κανονικότητα και στους κώδικες καλής συμπεριφοράς.

Ο Ουρανός αναζητά συστήματα, ιδεολογίες και θεωρίες, τονίζοντας την ανάγκη για επέκταση της συνείδησης ​​και για πρόοδο του ανθρώπινου είδους μέσα από πράξεις απελευθερωτικές. Ευνοεί τις νέες και πρωτοποριακές γνώσεις, και μπορεί να αποκαλύψει πράγματα εντελώς ξαφνικά. Τα σχέδια για το μέλλον ενδέχεται να αλλάζουν συνεχώς, και το άτομο να επιχειρεί κάθε φορά σε εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here