4 σημαντικά στοιχεία για τα Stelliums

0
29

Stellium είναι ένα σύμπλεγμα από 4 ή περισσότερους πλανήτες σε απόσταση 30° του ζωδιακού κύκλου. Με ένα υπερτονισμένο ζώδιο ή οίκο, υπάρχει εστίαση σε έναν μόνο τομέα της ζωής που μπορεί να φέρει μεγάλες επιτυχίες, αν οι ενέργειες των πλανητών κατευθυνθούν σωστά.

1) Γιατί μερικοί άνθρωποι δεν ταυτίζονται με το ζώδιο του stellium τους:

Όταν οι άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι έχουν αρκετούς πλανήτες σε ένα ζώδιο, μερικές φορές διαμαρτύρονται πως δεν μοιάζουν καθόλου στο ζώδιο αυτό, κάποιοι μάλιστα μπορεί και να το μισούν. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το stellium στον 12ο, που μπορεί να οδηγήσει σε άρνηση ή σε καταστολή των ιδιοτήτων του συγκεκριμένου ζωδίου, καθώς συχνά πρόκειται για αποκηρυγμένες ή ασυνείδητες ιδιότητες.

Ο οίκος του stellium μπορεί να υπερτερεί του ζωδίου, και όλες αυτές οι ενέργειες να είναι μονόπλευρα επικεντρωμένες στους τομείς της ζωής που απεικονίζει ο οίκος.

Δεδομένου ότι κάθε οίκος συνδέεται παραδοσιακά με ένα ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, μια συγκέντρωση πλανητών σε έναν οίκο μπορεί να μεταφέρει μερικές από τις ιδιότητες του εν λόγω ζωδίου. Αν έχουμε, δηλαδή, έναν άνθρωπο που «προσφέρει» στους γύρω του, μπορεί να σκεφτούμε ότι θα έχει πολλούς πλανήτες στην Παρθένο. Ίσως όμως να μην συμβαίνει αυτό, αλλά να υπάρχουν απλά αρκετοί πλανήτες του στον 6ο, ο οποίος συνδέεται από τη φύση του με το ζώδιο της Παρθένου. Έτσι, σκεφτείτε ποιο ζώδιο συνδέεται από τη φύση του με τον οίκο του δικού σας stellium. Για παράδειγμα, ο 3ος σχετίζεται με τον Δίδυμο, ο 4ος με τον Καρκίνο, κτλ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με το ζώδιο του stellium τους, έχουν έναν ή περισσότερους εξωτερικούς πλανήτες ως μέρος του «μίγματος». Όσον αφορά τις όψεις των εξωτερικών πλανητών, ο πλανήτης υπερισχύει του ζωδίου. Ένα άτομο με τον Ποσειδώνα έντονα ενσωματωμένο στο συνδυασμό, μπορεί να είναι περισσότερο Ιχθείς από κάθε άλλον Ιχθύ, ανεξάρτητα από την τοποθέτηση του ζωδίου. Κάποιος με Ουρανό στο stellium του, έχει ισχυρά χαρακτηριστικά Υδροχόου. Κάποιος με ένα σύμπλεγμα, όπου ο Πλούτωνας είναι σε σύνοδο με άλλους πλανήτες, θα μοιάζει αρκετά με Σκορπιό.

2) Τι σημαίνουν οι άδειοι οίκοι σε έναν χάρτη με stellium;

Αν έχετε 4 ή περισσότερους πλανήτες σε έναν οίκο, εκ των πραγμάτων θα έχετε περισσότερους ακατοίκητους οίκους από ό,τι κατοικημένους. Βοηθά να καταλάβετε ότι η συγκέντρωση της ενέργειας σε έναν οίκο δείχνει πού έχετε περισσότερο επενδύσει και, επομένως, πού μπορείτε να αφήσετε το πιο δυνατό σας στίγμα στον κόσμο. Το τίμημα, όμως, είναι πως υστερούν σε μεγάλο βαθμό άλλοι τομείς της ζωής – ίσως τομείς που η κοινωνία μας τους θεωρεί ζωτικής σημασίας και μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε πως «είστε λάθος» που δεν ασχοληθήκατε μαζί τους. Αν ο 5ος οίκος σας είναι άδειος, για παράδειγμα, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα κάνετε παιδιά, αλλά ότι μπορεί να επιλέξετε να μην κάνετε ή να το καθυστερήσετε είτε επειδή πχ προέχει η καριέρα σας είτε για οποιονδήποτε άλλο δικό σας λόγο. Θεωρείται, επίσης, πιθανό να εκνευρίζεστε με το ρόλο του γονέα, επειδή σας απορροφά πολύ χρόνο και ενέργεια που θα επενδύατε αλλού. Αν έχετε πολλούς πλανήτες στον 7ο οίκο σας, ενώ ο 11ος είναι άδειος, σας ενδιαφέρουν κυρίως οι προσωπικές σχέσεις και οι συνεργασίες σας, οπότε ίσως δεν αφιερώνετε πολύ χρόνο σε φιλίες ή ομάδες, από επιλογή. Η τοποθέτηση του κυβερνήτη ενός άδειου οίκου δείχνει πού εκτρέπεται αυτή η ενέργεια, και έτσι ο οίκος του stellium θα περιέχει τους κυβερνήτες τουλάχιστον 4 άλλων οίκων.

.

3) Πώς να κατανοήσετε τα κομμάτια του stellium:

Ένας καλός τρόπος για να δείτε πρακτικά, πώς λειτουργούν τα διάφορα μέρη ενός stellium, είναι να παρατηρήσετε τον εαυτό σας για μερικούς μήνες, καθώς η διελαύνουσα Σελήνη σχηματίζει τετράγωνα, τρίγωνα ή αντιθέσεις με το εν λόγω ζώδιο και οίκο. Θα βοηθούσε αν κρατούσατε ένα ημερολόγιο. Επίσης, παρακολουθήστε στενά τι συμβαίνει στους 1-2 μήνες τον χρόνο που οι διελαύνοντες Ήλιος, Ερμής και Αφροδίτη περνούν από την περιοχή αυτή. Θα παρατηρήσετε τα ζητήματα και τα συναισθήματα που προκύπτουν κάθε φορά, τις χαρακτηριστικές δυσκολίες που παρουσιάζονται, και τους συνήθεις «πρωταγωνιστές» στο «έργο» σας. Σύντομα, θα αναγνωρίζετε τα μοτίβα, διακρίνοντας ευκολότερα τις οποιεσδήποτε αντιπαραγωγικές σας συμπεριφορές και θα μπορέσετε να τις αλλάξετε σε δεδομένες στιγμές. Θα μάθετε να αναγνωρίζετε, επίσης, τις κορυφαίες παραγωγικές περιόδους και να αξιοποιείτε τα εξαιρετικά σας ταλέντα, που τα αντιπροσωπεύει αυτή η ομαδοποίηση πλανητών.

.

4) Ποιος είναι ο κυρίαρχος πλανήτης σε ένα stellium:

Για να διαχειριστείτε πιο αποτελεσματικά ένα stellium, το κλειδί είναι να ανακαλύψετε ποιος είναι ο κυρίαρχος πλανήτης στην ομάδα. Ο πλανήτης αυτός είναι που θα «τρέξει» τα πράγματα, κι αν αυτός δεν είναι ικανοποιημένος, κανείς από την ομάδα δεν θα είναι.

– Αν ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου ή του Μεσουρανήματος είναι μέρος του stellium, ίσως είναι αυτός που ψάχνετε.

– Αν ο κυβερνήτης του ζωδίου ή του οίκου που εμπλέκεται είναι μέρος του stellium, του δίνει πλεονέκτημα έναντι των άλλων.

Παρακολουθώντας τις διελεύσεις μακροπρόθεσμα, μπορεί να παρατηρήσετε ότι ένας πλανήτης σε stellium είναι συχνά «υπό πολιορκία», κάθε φορά που συμβαίνει ένα σημαντικό γεγονός. Αυτός ο πλανήτης ίσως είναι ο κυρίαρχος.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here