Όψη Χιαστί – Η υπόγεια πρόκληση στη ζωή μας

0
7

Μία ιδιαίτερη όψη, είναι αυτή της απόστασης των 150 μοιρών (quincunx) μεταξύ δύο πλανητών.

Είναι η πλέον σημαντική, κατά την άποψή μου, των δευτερευουσών όψεων και συχνά εμφανίζει στοιχεία που έχουν μία υπόγεια, αλλά διαρκή και αυξάνουσα ένταση.

 

Στο βιβλίο μου: «Η κατανόηση των όψεων και οι πλανήτες δίχως όψη» αναφέρω:

«… Πρόκειται για δύσκολη όψη, αυτή των 150 μοιρών, την όψη χιαστί. Αφορά την συμβολική σχέση μεταξύ του Κριού και της Παρθένου ή του Σκορπιού. Τα τρία αυτά ζώδια δεν έχουν καμία σύνδεση. Ανήκουν σε διαφορετικές ποιότητες και σε διαφορετικά στοιχεία. Άρα δεν υπάρχει ευκολία προσέγγισης.

Έτσι και με την όψη των 150 μοιρών, οι πλανήτες βρίσκονται σε σημεία που δεν έχουν κοινή βάση. Λειτουργούν λοιπόν με άγχος και δυσφορία, αναλύοντας λεπτομερώς τις διαφορές τους και κρίνοντάς τες δίχως τέλος (Παρθένος) και παράλληλα μπορεί αυτό να δημιουργεί μία υπόγεια επιθετικότητα, μία ανάγκη επιβολής μεταξύ των πλανητών που δεν φθάνει σε ένα κοινό σημείο αναφοράς (Σκορπιός). 

Είτε το άγχος, είτε η επιθετικότητα, τραυματίζουν την σχέση των δύο πλανητών σταδιακά, γι’ αυτό και βλέπουμε την όψη αυτή να λειτουργεί όχι άμεσα, αλλά έμμεσα. Έχει μία υπόγεια εξέλιξη που φέρνει κάποια στιγμή στο φως το αποτέλεσμά της, συχνά όχι ευχάριστο σε πρακτικό επίπεδο.

Σε καρμικό όμως και πνευματικό επίπεδο, η αναλυτική διάθεση της Παρθένου και η βαθιά έρευνα του Σκορπιού, στηρίζουν αυτή την όψη. Οι δύο πλανήτες τότε σχολαστικά εξερευνούν και κατανοούν μία γνώση, επομένως ο καρπός της θα αποδώσει συν τω χρόνω. Στην τελευταία περίπτωση, η όψη γίνεται ευεργετική…»

 

Το δώρο της συγκεκριμένης όψης, είναι μία τελευταία ευκαιρία να διορθώσουμε λάθη, να κάνουμε αλλαγές, λίγο προτού αντιμετωπίσουμε είτε τα αποτελέσματα των πεπραγμένων μας, είτε μία ακόμη ευκαιρία στη ζωή.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι πλανήτες που λειτουργούν κάτω από αυτό το πρίσμα, είναι πλανήτες που προσφέρουν το έδαφος για επεξεργασία των ερεθισμάτων τους.

Όταν πρόκειται για την χιαστί πριν την όψη αντίθεσης των δύο πλανητών, έχουμε μία διορθωτική κίνηση να κάνουμε, για να προλάβουμε μεγάλες συγκρούσεις. Μεθοδικά και προσεκτικά μπορούμε να είμαστε επικεντρωμένοι στις πληροφορίες των πλανητών μας και στις διαφορές τους. Με τον σωστό χειρισμό, προλαμβάνουμε μία κρίση.

Όταν πρόκειται για την χιαστί μετά την αντίθεση, τότε έχουμε ήδη υποστεί την κρίση και μπορούμε να κάνουμε αποτίμηση των αποτελεσμάτων της. Στην περίπτωση αυτή, λίγο προτού μας δοθεί μία ακόμη ευκαιρία για εξέλιξη και χαρά, οφείλουμε να κατανοήσουμε το μήνυμα της αντίθεσης ή της κρίσης που βιώθηκε πρόσφατα. Μετά την απώλεια, την διαφωνία, την ένταση, υπάρχει η μεταμορφωτική δύναμη της γνώσης και της εμπειρίας.

Όταν υπάρχει συχνότητα σε όψεις χιαστί σε ένα ωροσκόπιο, οι δυσκολίες κουράζουν, η πρόοδος φαίνεται να εξελίσσεται μετ΄εμποδίων και είναι πιθανόν να μας αποθαρρύνουν τα γεγονότα ή οι άνθρωποι της ζωής μας. Απαιτείται υπομονή, στωικότητα, επιμονή και εμβάθυνση για να ξεπεράσουμε την απογοήτευση, να σταθούμε στην ουσία και στο μάθημα που αντλούμε μετά από κάθε δυσκολία και να κάνουμε μία συνετή επιλογή κινήσεων. Η όψη αυτή μοιάζει σαν να μας ενηλικιώνει και να μας ωριμάζει…

astrolife Λίλιαν Σίμου

Η όψη χιαστί αναφέρεται σε μη υγιείς καταστάσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν με λεπτότητα και προσοχή.

Στο φυσικό πεδίο, μπορεί να αναδείξει ευαισθησίες υγείας που υποβόσκουν και δεν έχουμε αντιληφθεί ή δεν αντιλαμβανόμαστε έγκαιρα.

Στο εσωτερικό και καρμικό πεδίο, είναι το παρελθόν που υποσυνείδητα φέρουμε στην καθημερινότητά μας και είτε μας δημιουργεί επιπρόσθετο άγχος, συχνά ανεξήγητο, είτε μας βαραίνει ψυχολογικά.

Σε γνωστικό και πνευματικό πεδίο, η όψη είναι ευεργετική. Θα στηρίξει τις προσπάθειες για γνώση, μελέτη, εμβάθυνση και φυσικά θα αποδώσει καρπούς με την πάροδο του χρόνου. Κάποιες φορές, δεν αποκλείεται να θεωρήσουμε πως δεν έχουμε επιτύχει το καλύτερο, αλλά αυτό θα συμβεί επειδή είμαστε ανυπόμονοι και περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα.

 

Άμεσα αποτελέσματα δεν μπορεί να προσφέρει μία δευτερεύουσα όψη. Ωστόσο, η χιαστί όψη, υπόσχεται να μας αποκαλύψει κάποια στιγμή, εκπλήσσοντας, τον θησαυρό της!

Ας την διαχειριστούμε προσεκτικά και συνειδητά, για να τον αποκτήσουμε και να τον θαυμάσουμε στο τέλος της αποκάλυψης!

Από την Λίλιαν Σίμου

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here