Όψη αντίθεσης Ήλιου-Πλούτωνα

0
8

Η αντίθεση Ήλιου-Πλούτωνα είναι μια δύσκολη όψη, τόσο γενέθλια όσο και από διέλευση. Με μια τέτοια όψη, νιώθετε βαθιές έως και καρμικές επιθυμίες να κυριαρχείτε πάνω στους ανθρώπους με τους οποίους σχετίζεστε, και όσο πιο παράλογες είναι οι επιθυμίες σας τόσο πιο έντονη η τάση κυριαρχίας που επιδεικνύετε. Η όψη αυτή είναι ενδεικτική επιθυμιών που ερχόμενες στην επιφάνεια μετατρέπονται σε ξεκάθαρες και σαφείς απαιτήσεις έναντι των άλλων.

Αυτό μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, όχι μόνο στις σχέσεις με τα στενά σας πρόσωπα, αλλά και με οποιαδήποτε μορφή εξουσίας, τα αφεντικά για παράδειγμα Επιπλέον, ακόμη και αν τα κίνητρά σας είναι απολύτως ορθά, δεν είναι καλή ιδέα να προσπαθήσετε να ελέγξετε τους άλλους, καθώς αν το επιχειρήσετε υπάρχει το ενδεχόμενο να εισπράξετε απογοήτευση και αίσθημα αδυναμίας και ανικανότητας να διαχειριστείτε την κατάσταση.

Κλασική εκδήλωση αυτής της ισχυρής και πολύ έντονης όψης είναι η εμπλοκή σας στην προσπάθεια κάποιου άλλου να σας ελέγξει. Σ΄αυτή την περίπτωση, θα ήταν χρήσιμο να αποκρυπτογραφήσετε τα υποσυνείδητα μηνύματα της σθεναρής σας αντίδρασης, και βλέποντας βαθύτερα να ανακαλύψετε για ποιο λόγο δεν επιτρέπετε να συμβεί αυτό.

Η όψη αντίθεσης Ήλιου-Πλούτωνα συμβολίζει επίσης μια έντονη εσωτερική σύγκρουση, που μπορεί να συνοδεύεται από μια εξωτερική σύγκρουση, μπορεί και όχι. Η εσωτερική σύγκρουση αφορά συνήθως θέματα ισχύος και σεξουαλικότητας, και ένα πρώτο βήμα προς την επίλυσή της είναι η αναγνώριση και η θετική αντιμετώπιση της σκιώδους πλευράς σας.

Επειδή η αίσθηση της ταυτότητάς σας (Ήλιος) είναι εξαιρετικά αβέβαιη, η ψυχική σας άμυνα αρνείται την ύπαρξη οποιουδήποτε μελανού σημείου στον εαυτό σας, αλλά αυτό μπορεί να αποδειχτεί καταστροφικό. Είτε παίξετε το ρόλο του θύματος είτε του θύτη, χάνετε κάθε έλεγχο των υποσυνείδητων σκοτεινών δυνάμεων που συμβολίζονται από τον Πλούτωνα. Υιοθετώντας την ταυτότητα του θύματος, διατηρείτε μια ψευδαίσθηση αθωότητάς, δημιουργώντας εσωτερικούς μηχανισμούς που προσελκύουν καταπάνω σας τον θύτη. Υιοθετώντας την ταυτότητα του θύτη, τυφλώνεστε μπροστά στην κατάχρηση εξουσίας σας και μη αναγνωρίζοντας το «κτήνος» μέσα σας, το αφήνετε ελεύθερο να γιγαντωθεί, να καταβροχθίσει την ταυτότητά σας και να καταστρέψει την ψυχή σας.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα της ανασφάλειάς σας μπορεί να μην είναι τόσο τελεσίδικο και καταστροφικό. Το υποσυνείδητο, στην προσπάθειά του να προστατεύσει το «εγώ» από μια ολική αυτοκαταστροφή, χρησιμοποιεί αμυντικούς μηχανισμούς όπως η αντιπαράθεση, η καταστολή/κατάπνιξη ή η προβολή. Αν επιλέξετε τον αμυντικό μηχανισμό της σύγκρουσης, θα συνεχίσετε να καταπολεμάτε την εξωτερική εκδήλωση της σκιώδους πλευράς σας χωρίς να επιλύετε ουσιαστικά τη σύγκρουση. Έτσι, η σύγκρουση γίνεται η ταυτότητά σας στη ζωή κι αυτό σας παρέχει την ευκολία να μην ασχοληθείτε καν με την εσωτερική σας σκιά, η οποία παραμένει ως έχει, ανεπίλυτη.

Αν επιλέξετε την καταστολή, απλά θα αγνοείτε τυφλά σημαντικές πλουτώνιες πτυχές της ζωής, όπως η δύναμη, η σεξουαλικότητα και ο θάνατος. Θα αντιμετωπίζετε συνεχώς όλα αυτά τα θέματα, αλλά αφού σας κάνουν να νιώθετε άβολα, θα προσποιείστε ότι δεν υπάρχουν, κοινώς θα στρουθοκαμηλίζετε. Ο φόβος σας απέναντι σε αυτά τα εντελώς φυσικά στοιχεία της ζωής, θα σας κάνει σεμνότυφους ή νευρωτικούς. Το υποσυνείδητό σας, παρ ‘όλα αυτά, θα συνεχίζει να τα φέρνει στην επιφάνεια, προκειμένου να σας υποχρεώσει να τα αντιμετωπίσετε και να ξεκινήσει η διαδικασία της εσωτερικής ψυχολογικής σας απελευθέρωσης.

Επιλέγοντας την προβολή, προβάλλετε το καταπιεσμένο ψυχικό σας περιεχόμενο σε άλλο πρόσωπο, διατρέχοντας τον κίνδυνο να ηττηθείτε από την ίδια την εξουσία που προβάλλετε στους άλλους. Έτσι, προσελκύετε ανθρώπους που ασκούν εξουσία, συχνά με καταχρηστικό τρόπο, βίαιο, επιθετικό ή προσβλητικό. Μια εκδήλωση αυτού του αμυντικού μηχανισμού είναι να ζείτε τη ζωή σας μέσα από την προσκόλλησή σας σε κάποιον πιο ισχυρό και πιο χαρισματικό από εσάς, ενώ μια άλλη εκδήλωση είναι η εκούσια συμμετοχή σας σε μια κακοποιητική σχέση.

Πέρα όμως από τις αρνητικές εκδηλώσεις της αντίθεσης Ήλιου-Πλούτωνα, υπάρχουν και οφέλη. Οι διαμετρικά αντίθετες ενέργειές των δύο ουράνιων σωμάτων μπορούν να σας ενεργοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό. Η ενεργοποίησή σας αυτή θα σας επιτρέψει να πετύχετε τους φιλόδοξους στόχους σας, ιδιαίτερα αν αποφύγετε να δημιουργήσετε εχθρούς και περιττές αντιπαλότητες.

Το πεδίο ενέργειας αυτής της όψης είναι τόσο έντονο, που μπορεί να προκύψουν ακόμα και προβλήματα υγείας. Με τέτοια ένταση, το νευρικό σύστημα μπορεί να υπερφορτωθεί και να κρασάρει. Σ΄αυτή την περίπτωση, η σωματική δραστηριότητα είναι ιδανική για την ανακούφιση της έντασης και βοηθά τα πράγματα να ισορροπήσουν, έως ότου οι «κόντρα άνεμοι» υποχωρήσουν λίγο. Όπως συμβαίνει και με όλες τις δύσκολες όψεις, αν οι προκλήσεις διασταυρωθούν με την ορθή ενσωμάτωση της ενέργειας, τότε μπορεί να φθάσετε σε υψηλότερα επίπεδα, πετυχαίνοντας περισσότερα από τα αναμενόμενα.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here