Όψεις του Πλούτωνα στον γενέθλιο χάρτη

0
7

Σύνοδοι

Πλούτωνας σε σύνοδο με Ήλιο
Μια σύνοδος Ήλιου Πλούτωνα σας δίνει τα χαρακτηριστικά μιας εξτρεμιστικής – κατά κάποιο τρόπο- προσωπικότητας. Οι συμπάθειες και αντιπάθειές σας είναι έντονες. Οι μετριοπαθείς καταστάσεις αποτελούν για σας πρόβλημα. Σας διακρίνει η επιθυμία για δύναμη και εξουσία, και θα πρέπει να καταφέρετε να τη χειριστείτε σωστά, ώστε να αποφύγετε τη δικτατορική συμπεριφορά. Έχετε ένα ισχυρό «εγώ», διεκδικείτε, αλλά οι διεκδικήσεις σας αυτές δεν είναι σύμφωνες πάντα με την κοινή λογική. Ακόμη και αν δεν υπάρχει άλλη ένδειξη στο χάρτη σας, θα σας διακρίνει ο δυναμισμός και η ανταγωνιστικότητα. Συχνά η εξαιρετική σας δύναμη διοχετεύεται στην προσπάθεια βελτίωσης των κοινωνικών συνθηκών του περιβάλλοντός σας. Έχετε μια σημαντική κοινωνική συναίσθηση, και δεν ανέχεστε τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την αδικία.

Πλούτωνας σε σύνοδο με Σελήνη
Η σύνοδος της Σελήνης και του Πλούτωνα υποδηλώνει έναν έντονα ρομαντικό χαρακτήρα. Αναζητάτε σχέσεις με ανθρώπους που αισθάνονται τόσο βαθιά, επίμονα και ανυποχώρητα συναισθήματα, όσο εσείς. Είστε ένα πολύ κτητικό και απαιτητικό άτομο, σπάνια παρορμητικό ή ανέμελο. Είναι δύσκολο να ικανοποιήσετε τις συναισθηματικές σας ανάγκες για την τέλεια σχέση, γιατί είστε πολύ ιδεαλιστές και απαιτητικοί. Αυτά τα γνωρίσματα συχνά εκτείνονται και στις φιλίες σας, στον ίδιο βαθμό. Εξαιτίας αυτού, οι φίλοι σας είναι λίγοι, αλλά «κολλητοί». Είστε ένα δύσκολο πρόσωπο για να συμβιώσει κάποιος μαζί σας, γιατί απαιτείτε πολλά από τους οικείους σας. Μπορεί να γίνεστε τυραννικός και να δείχνετε αποξενωμένος, κατά περιόδους.

Πλούτωνας σε σύνοδο με Ερμή
Η σύνοδος του Ερμή με τον Πλούτωνα δείχνει ότι το μυαλό σας είναι βαθύ, διεισδυτικό, και η σκέψη σας κάπως των άκρων. Ψάχνετε για κρυμμένα νοήματα σε ό, τι λένε οι άλλοι, και αξιολογείτε τα πάντα υποκειμενικά. Βγάζετε «ακτινογραφία» τους άλλους και διαισθάνεστε τα κίνητρά τους. Αφού καταλήξετε σε κάποια άποψη για ένα θέμα, σπάνια αλλάζετε γνώμη, και είστε πολύ δυναμικός στην έκφραση της. Κατά καιρούς, μπορεί να γίνεστε αυταρχικός.

Πλούτωνας σε σύνοδο με Αφροδίτη
Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα δείχνει μια καλή ισορροπία ανάμεσα στο πάθος και τη συναισθηματική ένταση στις σχέσεις σας. Οι καλλιτεχνικές σας  ικανότητες προσθέτουν μια ισχυρή δραματική χροιά. Η ανάγκη σας για έναν ρομαντικό έρωτα μπορεί να σας οδηγήσει σε εναλλαγή αρκετών συντρόφων και σε μια σειρά από συναισθηματικές κρίσεις στη ζωή σας. Η δύναμή σας να προσελκύετε τους άλλους είναι πολύ μαγνητική και ισχυρή. Αφυπνίζετε βαθιά ανταπόκριση στους συντρόφους σας, ενώ η δέσμευσή σας σε μια συναισθηματική σχέση είναι πλήρης.

Πλούτωνας σε σύνοδο με Άρη
Ο σύνοδος του Άρη με τον Πλούτωνα δείχνει μια πολύ ισχυρή επιθυμία του χαρακτήρα σας, να πάρετε αυτό που θέλετε, με επιμονή και αποφασιστικότητα. Ενδιαφέρεστε περισσότερο για τη μάχη παρά για τα λάφυρα. Χειρίζεστε τις καταστάσεις ακραίας πίεσης πολύ καλά, και σε μια κατάσταση κρίσης μπορείτε να κληθείτε να διαχειριστείτε τα πράγματα με επιδεξιότητα και κύρος. Στον έρωτα, είστε διεκδικητικός και κτητικός. Οι φυσικές σας ανάγκες και απαιτήσεις, είναι ιδιαίτερα ισχυρές. Πρόκειται για μια όψη υψηλού συναισθηματισμού. Εάν δεν ελεγχθεί, η όψη αυτή μπορεί να σας κάνει βίαιο και σκληρό.  

Πλούτωνας σε σύνοδο με Δία
Μια σύνοδος Δία-Πλούτωνα σας παρέχει την αποφασιστικότητα να πετύχετε τους στόχους που θα επιφέρουν βελτιώσεις σε σας αλλά και στους άλλους. Έχετε μια πολύ ισχυρή και διεισδυτική αντίληψη καθώς και ηγετικές ικανότητες. Είστε αποφασισμένοι να απολαύσετε τη ζωή στο έπακρο. Είστε αφιερωμένος στα ιδανικά σας.

Πλούτωνας σε σύνοδο με Κρόνο
Η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα δείχνει εκπληκτικά αποθέματα αντοχής και αυτοπειθαρχίας. Να είστε προσεκτικοί, ώστε να μην οδηγηθείτε στην υπερβολική αυστηρότητα και την αυταπάρνηση. Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει μεγάλη θέληση και μια τάση να ασχολείστε σε μεγάλο βάθος με τα ενδιαφέροντά σας. Το μυαλό σας είναι σε θέση να επιλύει τα ανεπίλυτα και να ξεμπερδεύει κάθε κουβάρι, όσο μπερδεμένο κι αν είναι. Αυτό σας δίνει το ταλέντο για επιτυχή εκτέλεση δύσκολων αποστολών, κάτω από κοπιαστικές και δύσκολες συνθήκες. 

Πλούτωνας σε σύνοδο με Ουρανό
Αυτή είναι μια όψη που αφορά γενιές και γίνεται περισσότερο αισθητή σ΄ένα γενέθλιο χάρτη, όταν κάνει όψη με τις γωνίες ( Μεσουράνημα (10ς), Ναδίρ (4ος), ωροσκόπος(1ος), Δύων (7ος), τον Ήλιο ή τη Σελήνη. Ο Ουρανός προωθεί την αλλαγή και τις καινοτόμες ανακαλύψεις. Ο Πλούτωνας σχετίζεται με την πολιτική εξουσία. Όταν αυτοί οι πλανήτες κάνουν όψη  μεταξύ τους, οι πολιτικές δομές θα κλονιστούν και θα ανατραπούν, ώστε να αναδυθούν νέες ρυθμιστικές αρχές και μέθοδοι διακυβέρνησης.

Πλούτωνας σε σύνοδο με Ποσειδώνα
Αυτή είναι μια όψη που αφορά γενιές και γίνεται περισσότερο αισθητή σ΄ένα γενέθλιο χάρτη όταν κάνει όψη με τις γωνίες ( Μεσουράνημα (10ς), Ναδίρ (4ος), ωροσκόπος(1ος), Δύων (7ος), τον Ήλιο ή τη Σελήνη. Ο Ποσειδώνας σχετίζεται με τη μαζική συνείδηση. Ο Πλούτωνας σχετίζεται με την πολιτική εξουσία, τους παγκόσμιους οργανισμούς, τις φυλακές, κτλ. Όταν αυτοί οι πλανήτες κάνουν όψη μεταξύ τους, συχνά υπάρχει εκτεταμένο ενδιαφέρον για τα πολιτικά ζητήματα και τα συλλογικά ιδεώδη. 

Πλούτωνας σε σύνοδο με Ωροσκόπο
Με τον Πλούτωνα σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο, είστε ένας ισχυρός και διορατικός άνθρωπος. Οι άλλοι σας παρατηρούν προσεκτικά και κρέμονται από τα λόγια σας, όταν είστε κοντά τους. Υπάρχει μια έντονη πλευρά στη φύση σας, η οποία θα έχει τελικά αντίκτυπο και θα ασκήσει επιρροή στο περιβάλλον σας. Δεν περνά απαρατήρητη από τους άλλους η ένταση με την οποία ασχολείστε με τις δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντά σας. Οι άνθρωποι σας βρίσκουν μαγνητικό, πολύ ισχυρό και ίσως, κάποιες φορές, απλά ευθέως απειλητικό. Δεν είναι ποτέ σίγουροι για το αν θα χρησιμοποιήσετε τη δύναμή σας για να τους βοηθήσετε ή να τους βλάψετε. Δεδομένου ότι ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης της δύναμης και της μεγάλης ισχύος, μπορεί να βρεθείτε μέσα σε καταστάσεις που χρειάζονται από σας ή σας αναγκάζουν να χρησιμοποιείτε τη δύναμη και τη θέλησή σας. Οι άλλοι μπορεί να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις ιδιότητες εναντίον σας, οπότε θα ήταν καλύτερο να θυμάστε ότι «αυτοί που ζουν με το σπαθί, θα πεθάνουν από το σπαθί». Επιπλέον μπορεί να ξοδεύετε πολύ χρόνο προσπαθώντας να εξαλείψετε ή να αναγεννήσετε κάποια αρνητικά γνωρίσματα του χαρακτήρα σας. Μπορεί να έχετε την ικανότητα διαισθητικά να γνωρίζετε ή να κατανοείτε τις σκέψεις, τα συναισθήματα των ανθρώπων ή τα κίνητρά τους. Είστε γεννημένος ντετέκτιβ.

Εξάγωνα

Πλούτωνας σε εξάγωνο με Ήλιο
Το εξάγωνο μεταξύ Ήλιου-Πλούτωνα δείχνει μια έντονη θέληση και μια βαθιά αυτογνωσία. Έχετε τέτοια δύναμη θέλησης, που σας επιτρέπει να καταφέρετε οτιδήποτε βάλετε στο μυαλό σας. Είστε καλός στην επικοινωνία με τους ανθρώπους, και κερδίζετε εύκολα την εμπιστοσύνη τους. Έχετε εξαιρετικά ισχυρές ηγετικές ικανότητες.  

Πλούτωνας σε εξάγωνο με Σελήνη
Το εξάγωνο Σελήνης-Πλούτωνα σας προικίζει με συναισθηματική κατανόηση. Είστε βαθιά συναισθηματικός, πάντα όμως ελεγχόμενα. Απολαμβάνετε την προσωπική επαφή με τους άλλους, χωρίς να σπαταλάτε τον χρόνο σας σε επιφανειακές σχέσεις. Περιστασιακά, μπορεί να κλείνεστε στον εαυτό σας, κάτι που απομακρύνει τους άλλους. Είστε εξαιρετικός διαχειριστής, επειδή μπορείτε να αφαιρείτε τα μη ουσιώδη από τη ζωή σας. Έχετε το έμφυτο χάρισμα να κατανοείτε και να ανταποκρίνεστε στους άλλους.

Πλούτωνας σε εξάγωνο με Ερμή
Ένα εξάγωνο μεταξύ Ερμή και Πλούτωνα δείχνει έντονη πνευματική διείσδυση και αναλυτική διάνοια. Μπορείτε να συλλάβετε τα πιο αόριστα και ασαφή θέματα. Η αντίληψη και κατανόησή σας είναι τόσο μεγάλη, ώστε να βγάζετε περισσότερα συμπεράσματα από τις εμπειρίες σας, σε σύγκριση με τους άλλους. Πρόκειται για μια εξαιρετική τοποθέτηση για οποιονδήποτε εμπλέκεται σε επιστημονικές ή ερευνητικές μελέτες.

Πλούτωνας σε εξάγωνο με Αφροδίτη
Το εξάγωνο μεταξύ της Αφροδίτης και του Πλούτωνα δίνει ισχυρά συναισθήματα και αισθήσεις. Αυτή η όψη ενισχύει τα καλλιτεχνικά ταλέντα, παράγοντας δυναμική και πρωτότυπη δημιουργικότητα. Το «κλειδί» για την επιτυχία σας στις σχέσεις είναι η βαθιά κατανόησή σας για τους ανθρώπους και τα κίνητρά τους. Έλκεστε εύκολα από την εμφάνιση και το σεξαπίλ ενός ατόμου. Ωστόσο, εξίσου γρήγορα, ξενερώνετε, αν δείτε επάνω του σημάδια επιπολαιότητας.

Πλούτωνας σε εξάγωνο με Άρη
Το εξάγωνο Άρη-Πλούτωνα προσδίδει στη φύση σας θέληση και σθεναρότητα. Έχετε τα προσόντα να γίνετε ένας κορυφαίος ανακριτής ή ερευνητής, καθώς πεισματικά ξετρυπώνετε τα πραγματικά περιστατικά οποιασδήποτε κατάστασης. Μπορείτε να φτάνετε στον πυρήνα και του πιο περίπλοκου θέματος. «Διαβάζετε» τους ανθρώπους και κατανοείτε τα κίνητρά τους πολύ καλά. Είστε σε θέση να παρουσιάζετε τις απόψεις σας με έναν πολύ ζωντανό και ισχυρό τρόπο, χωρίς όμως να αγνοείτε και τις απόψεις των άλλων.

Πλούτωνας σε εξάγωνο με Δία
Το εξάγωνο μεταξύ Δία και Πλούτωνα υποδεικνύει την πληθωρικότητά σας, τον ενθουσιασμό και τη φιλοδοξία σας. Ακόμη και με αυτά τα χαρακτηριστικά, θα ενθαρρύνετε και τους άλλους να εξερευνήσουν τις δυνατότητές τους, όσο και εσείς τις δικές σας. Έχετε πολλές οργανωτικές ικανότητες, και είστε πιο παραγωγικοί στις επιχειρήσεις, την εκπαίδευση και την πολιτική. Τα ενδιαφέροντά σας είναι εξαιρετικά πολλά.

Πλούτωνας σε εξάγωνο με Κρόνο
Το εξάγωνο Κρόνου-Πλούτωνα προσφέρει μεγάλη αντοχή στην επιδίωξη του στόχου και τη δυνατότητα να κρατά το άτομο ακέραιες τις αρχές και τις πεποιθήσεις του. Όσοι γεννιούνται με αυτή την όψη βλέπουν κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων και έχουν μια καλή αντίληψη της πραγματικότητας που βρίσκεται πίσω από κάθε κατάσταση. Υπάρχει μια ιδιαίτερη ικανότητα για πολιτικές ίντριγκες και για τη μελέτη των βαθύτερων μυστηρίων της ζωής. Τα συναισθήματα βιώνονται έντονα, αλλά δεν είναι εύκολο να εκφραστούν. 

Πλούτωνας σε εξάγωνο με Ουρανό
Αυτό είναι μια επιρροή που αφορά γενιές και είναι περισσότερο αισθητή στους χάρτες όταν κάνει όψη με τις γωνίες ( Μεσουράνημα (10ς), Ναδίρ (4ος), ωροσκόπος(1ος), Δύων (7ος), Ήλιο ή Σελήνη. Ο Ουρανός καλλιεργεί την αλλαγή και τις καινοτόμες ανακαλύψεις. Ο Πλούτωνας σχετίζεται με την πολιτική εξουσία. Όταν αυτοί οι πλανήτες βρίσκονται σε επαφή μεταξύ τους, οι πολιτικές δομές κλονίζονται και ανατρέπονται, ώστε να επιτραπεί σε νέες μεθόδους διακυβέρνησης να αναδυθούν.

Πλούτωνας σε εξάγωνο με Ποσειδώνα
Αυτό η επιρροή αφορά γενιές και γίνεται περισσότερο αισθητή σ΄έναν γενέθλιο χάρτη, όταν κάνει όψη με τις γωνίες ( Μεσουράνημα (10ς), Ναδίρ (4ος), ωροσκόπος(1ος), Δύων (7ος),  τον Ήλιο ή τη Σελήνη.  Ο Ποσειδώνας σχετίζεται με τη μαζική συνείδηση. Ο Πλούτωνας σχετίζεται με την πολιτική εξουσία, τους παγκόσμιους οργανισμούς, ή τα ιδρύματα όπως οι φυλακές. Όταν αυτοί οι πλανήτες κάνουν όψη μεταξύ τους, συχνά υπάρχει εκτεταμένο ενδιαφέρον για τα πολιτικά ζητήματα και τα συλλογικά ιδεώδη. 

Πλούτωνας σε εξάγωνο με Ωροσκόπο
Είστε κάπως σοβαρό άτομο και διαθέτετε προσωπικό μαγνητισμό. Έχετε ένα φιλοπερίεργο μυαλό και προσπαθείτε να είστε διπλωματικός στις σχέσεις σας με τους άλλους. Έχετε ηγετικές ικανότητες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν αν δουλέψετε το μυαλό σας πάνω σ ‘αυτό και το θελήσετε πραγματικά. Είστε αρκετά συναισθηματικοί μερικές φορές κι αυτό  σας βοηθά να εκτονώνετε την ισχυρή ενέργεια που βρίσκεται μέσα σας. Η ένταση είναι κάτι με το οποίο αισθάνεστε αρκετά οικεία και άνετα. Η φιλοσοφία και η μεταρρύθμιση των δεινών της κοινωνίας σας καλούν.

Τετράγωνα

Πλούτωνας σε τετράγωνο με Ήλιο
Το τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα δείχνει πείσμα και ισχυρογνωμοσύνη. Όσο οι πιέσεις μεγαλώνουν, τόσο εσείς βράζετε και είστε έτοιμοι να εκραγείτε από στιγμή σε στιγμή. Μια τέτοια έκρηξη θα αποτελέσει πιθανότατα έκπληξη για τους γύρω σας, επειδή τις περισσότερες φορές διακρίνεστε από αυτοσυγκράτηση και τέλειο αυτοέλεγχο. Ίσως υπάρχει στη ζωή σας μια απογοήτευση και μια «ακυρωμένη» φιλοδοξία για δύναμη και εξουσία. Η όψη αυτή συνδέεται συχνά με ένα επαναστατικό πνεύμα. Είστε ένα αίνιγμα για τους άλλους, και κρατάτε αμυντική στάση στους στενούς συναισθηματικούς σας δεσμούς. Έχετε εκτελεστική ικανότητα και ταλέντο στη διαχείριση φιλόδοξων επιχειρήσεων. Πρέπει να μάθετε την τέχνη του συμβιβασμού, αν θέλετε να προχωρήσετε στη ζωή. Αυτό δεν είναι κάτι εύκολο για σας, εκτός αν ευνοείται από κάποια άλλη ένδειξη στο χάρτη σας. Αν λειτουργήσετε με συμβιβασμό και κατανόηση του «εγώ» των άλλων, η όψη αυτή θα είναι όψη εξουσίας.

Πλούτωνας σε τετράγωνο με Σελήνη
Το τετράγωνο Σελήνης-Πλούτωνα δείχνει ότι έχετε μια έντονη συναισθηματική φύση. Εξαιτίας αυτού, παρουσιάζονται κάποιες δυσκολίες στις σχέσεις σας. Η συναισθηματική αξιοπιστία και υπευθυνότητα είναι ένα βαρύ φορτίο για σας. Είστε σε θέση να ξεχνάτε το παρελθόν, και να σπάτε οποιονδήποτε δεσμό σας περιορίζει. Η καρδιά σας είναι μοναχική, αλλά η φλογερή σας φύση, σας παρακινεί να δημιουργείτε σχέσεις που δεν επιβάλλουν πολλούς περιορισμούς. Η όψη αυτή δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος για τα υλικά θέματα. Είναι πιθανό να είστε αναβλητικός και να μην δίνετε ιδιαίτερη σημασία σε λεπτομέρειες κάθε είδους. Ενδιαφέρεστε μόνο για θέματα που θεωρείτε σημαντικά ή μοναδικά κατά κάποιο τρόπο.

Πλούτωνας σε τετράγωνο με Ερμή
Η όψη τετραγώνου μεταξύ Ερμή-Πλούτωνα παράγει μια ξεκάθαρη διανοητική αντίληψη της πραγματικότητας για κάθε δεδομένη κατάσταση. Το ύφος του λόγου καθώς και τρόπος σκέψης σας είναι τόσο σκληρά μερικές φορές, που δίνετε την εντύπωση του αναίσθητου. Είναι πραγματικά δύσκολο για τους ανθρώπους να προβλέψουν την αντίδρασή σας, έτσι κάποιοι αποφεύγουν να σας πλησιάσουν. Η όψη δείχνει επίσης μια τάση προς τη μυστικοπάθεια, ειδικά όταν είστε με ανθρώπους που δεν εμπιστεύεστε. Έχετε μια τάση, να προσπαθείτε να επιβάλλετε τους απόψεις σας στους άλλους, ώστε να ευθυγραμμιστούν μαζί σας. 

Πλούτωνας σε τετράγωνο με Αφροδίτη
Ένα τετράγωνο μεταξύ Αφροδίτης και Πλούτωνα υποδηλώνει ότι η συναισθηματική σας ζωή αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν σχέση με το σεξ. Η όψη αυτή προκαλεί έντονα συναισθηματικά και σεξουαλικά «μπλεξίματα», που μερικές φορές σχετίζονται με την υποτίμηση ή τον εξευτελισμό. Σε ακραίες περιπτώσεις, η όψη δείχνει κάποια σχέση με την πορνεία ή άλλα σεξουαλικά παραπτώματα. Τα σεξουαλικά σας πάθη είναι δύσκολο να ελεγχθούν και να κατευθυνθούν σωστά, και οι ερωτικές σας σχέσεις είναι κατά κάποιο τρόπο μοιραίες. Κάθε καλό που εισπράττετε στη ζωή σας, συνοδεύεται πάντα από κάποια αρνητική παρενέργεια. Αυτό που επιθυμείτε και αναζητάτε, συχνά δεν είναι αυτό που χρειάζεστε, και η επιδίωξη ενός στόχου δημιουργεί αρνητικές συνέπειες. Η ζωή σας είναι γεμάτη αναταραχές και ανατροπές σε οικογενειακές και επαγγελματικές υποθέσεις. Υπάρχει ανάγκη εδώ, να είστε πιο ειλικρινείς και λιγότερο συγκαταβατικοί με τους ανθρώπους. Να μην δίνετε υποσχέσεις, αν δεν σκοπεύετε να τις κρατήσετε.

Πλούτωνας σε τετράγωνο με Άρη
Η όψη αυτή μεταξύ Άρη και Πλούτωνα παράγει έναν ισχυρό χαρακτήρα. Συχνά, δράτε απερίσκεπτα. Ωστόσο, είστε προσεκτικοί και μυστικοπαθείς σε ό,τι κάνετε, ειδικά κατά τη διάρκεια που αυτό ωριμάζει και αναπτύσσεται. Όταν απογοητεύεστε, γίνεστε υβριστικοί και εκδηλώνετε πολύ θυμό. Η όψη αυτή δείχνει ότι η σεξουαλικότητά σας είναι ισχυρή, και κατά περιόδους αδυνατείτε να την ελέγξετε απόλυτα. Πρόκειται για όψη που χρειάζεται έλεγχο και εκτόνωση, γιατί όταν συμβαίνει αυτό, η όψη αποκτά θετικό χαρακτήρα, αφού σας οδηγεί στη βίαιη εξάλειψη των απαράδεκτων και περιττών χαρακτηριστικών της ζωής σας. Μπορείτε να αναπτύξετε εξαιρετική αυτοσυγκέντρωση σε προχωρημένα και καινοτόμα θέματα. Ο άνθρωπος με τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα θεωρεί τον εαυτό του αήττητο! Είναι εξαιρετικά τυχοδιώκτης και επιθετικός, προσπαθώντας να πετύχει αυτό που θέλει με τον δικό του τρόπο. Σε ψυχολογικό επίπεδο, το τετράγωνο Άρη Πλούτωνα δείχνει ότι έχετε μια πολύ προσωπική επαφή με τη συλλογική ανάγκη για αλλαγή και μεταμόρφωση, και ότι αισθάνεστε στρατευμένοι στον σκοπό αυτό. Νιώθετε έντονη την ανάγκη να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας, να διατηρείτε την ακεραιότητά σας και να πετυχαίνετε τους στόχους και τις επιθυμίες σας. Σε επίπεδο συμπεριφοράς, εκδηλώνετε βίαιες αντιδράσεις, όταν θεωρείτε ότι οι άλλοι προσπαθούν να σας ελέγξουν και να κυριαρχήσουν πάνω σας. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να σας κάνει κάποιος να θυμώσετε, είναι να προσπαθήσει να σας χειραγωγήσει ή να σας ασκήσει απροκάλυπτα έλεγχο. Αυτή η ενέργεια μπορεί να διοχετευτεί και να χρησιμοποιηθεί δημιουργικά, κάθε φορά που θέτετε το μυαλό σας στην υπηρεσία ενός σκοπού, αφού δηλώνει ότι τίποτα απολύτως δεν είναι ικανό να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο σας. Ο Άρης σε όψη με τον Πλούτωνα μπορεί επιπλέον να οδηγήσει σε «κολλήματα». Ο Πλούτωνας κάνει εδώ πάρα πολύ δύσκολη την αυτοσυγκράτηση της επιθυμίας για το αντικείμενο του πόθου μας, ώστε τελικά καταστρέφει τη σχέση. Οι όψεις Άρη-Πλούτωνα συχνά μας παρέχουν συμβουλές για το ποιες συμπεριφορές μας σαμποτάρουν σχέσεις, δυνητικά καλές.

Πλούτωνας σε τετράγωνο με Δία
Το τετράγωνο μεταξύ Δία και Πλούτωνα δείχνει ότι έχετε τους δικούς σας «νόμους» και σπάνια συμφωνείτε με τους κοινά αποδεκτούς κώδικες. Σας χαρακτηρίζει ο δογματισμός και η υπερβολή, και θα μπορούσατε να είστε τυχοδιώκτης ή χαρτοπαίκτης. Συμβαίνει σε σας το αξιοπερίεργο, να παλαντζάρετε ανάμεσα στην υπερβολική αυτοπεποίθηση και την αμφιβολία. Μάθετε να επωφελείστε από τις εμπειρίες σας και να μην εκμεταλλεύεστε τους άλλους προς όφελός σας.

Πλούτωνας σε τετράγωνο με Κρόνο
Το τετράγωνο Κρόνου- Πλούτωνα δείχνει ισχυρογνωμοσύνη και επιμονή μέχρι σημείου απανθρωπιάς. Γίνεστε άσπλαχνος. Συχνά, εκτίθεστε σε πολύ δύσκολες συναισθηματικές εμπειρίες, που μπορεί να σας δημιουργήσουν μια αμυντική στάση, και να κάνουν την ικανότητά σας να συγχωρείτε και να ξεχνάτε, μια δύσκολη υπόθεση. Άτομα με αυτή την όψη έχουν την ικανότητα να εκτελούν δύσκολες δουλειές, δείχνοντας γι΄αυτές μεγάλο ζήλο. Η αυτοσυγκράτηση μπορεί να φτάνει κατά περιόδους σε σημείο εμμονής, και όταν τα άτομα παρακινηθούν ν΄ασχοληθούν με κάτι, η πορεία και η αντοχή τους είναι αξιοθαύμαστες.

Πλούτωνας σε τετράγωνο με Ουρανό
Αυτό είναι μια όψη που επηρεάζει γενιές και γίνεται περισσότερο αισθητή σε γενέθλιο χάρτη, όταν κάνει όψη με τις γωνίες ( Μεσουράνημα (10ς), Ναδίρ (4ος), ωροσκόπος(1ος), Δύων (7ος), Ήλιο ή Σελήνη. Ο Ουρανός καλλιεργεί την αλλαγή και φέρνει τις καινοτόμες ανακαλύψεις. Ο Πλούτωνας σχετίζεται με την πολιτική εξουσία. Όταν αυτοί οι πλανήτες κάνουν όψη μεταξύ τους, πολιτικές δομές θα κλονιστούν και θα ανατραπούν, ώστε να επιτραπεί σε νέες μεθόδους διακυβέρνησης να αναδυθούν.

Πλούτωνας σε τετράγωνο με Ποσειδώνα
Αυτό η όψη επηρεάζει γενιές, και γίνεται περισσότερο αισθητή σε γενέθλιο χάρτη, όταν κάνει όψη με τις γωνίες ( Μεσουράνημα (10ς), Ναδίρ (4ος), ωροσκόπος(1ος), Δύων (7ος), Ήλιο ή Σελήνη. Ο Ποσειδώνας σχετίζεται με τη μαζική συνείδηση. Ο Πλούτωνας σχετίζεται με την πολιτική εξουσία, τους παγκόσμιους οργανισμούς, ιδρύματα, φυλακές. Όταν αυτοί οι πλανήτες κάνουν όψη μεταξύ τους, συχνά υπάρχει εκτεταμένη ενασχόληση ή εστίαση του ατόμου σε πολιτικά ζητήματα και συλλογικά ιδεώδη.

Πλούτωνας σε τετράγωνο με Ωροσκόπο
Το τετράγωνο Πλούτωνα-Ωροσκόπου, δίνει Σκορπίσια χαρακτηριστικά στην εξωτερική προσωπικότητα. Έχετε την τάση να είναι δυσανεκτικοί στους άλλους και τις πεποιθήσεις τους. Οι άνθρωποι σας βλέπουν ως απειλή σε ό,τι κάνουν, απειλή ίσως ακόμη και για την επιβίωσή τους. Θα σας τεστάρουν και θα τους τεστάρετε. Δεν αποφεύγετε τον ανταγωνισμό και, ενίοτε, επιδιώκετε μια καλή «μάχη», προφορική ή με άλλο τρόπο. Ενδεχομένως να πρέπει να μάθετε τι θα πει συνεργασία. Απολαμβάνετε τις σχέσεις που είναι έντονες, όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο. Έχετε την τάση να κρατάτε τα συναισθήματά σας κρυφά από αυτούς με τους οποίους σχετίζεστε. Πιθανώς να εύχονται ότι θα τους ανοιχτείτε κάποια στιγμή λίγο περισσότερο. Στον γενέθλιο χάρτη, το τετράγωνο μεταξύ Πλούτωνα και Ωροσκόπου φανερώνει μια επικίνδυνη ικανότητα: την ικανότητα του ατόμου να διαστρεβλώνει  την πραγματικότητα με στυλ, «αέρα» και αυτοπεποίθηση, ή τουλάχιστον να μπορεί να κρατά μυστικά αποτελεσματικά. Η ζωή είναι περίπλοκη και προκύπτουν καταστάσεις στις οποίες μπορεί κανείς να δίνει ηθικοπλαστικά διδάγματα απλώς και μόνο για να επισκιάσει την αλήθεια. Η ύφανση ενός ιστού από ψέματα ρίχνει εδώ μια βαριά σκιά: Το άτομο αυτοπαγιδεύεται μέσα σε έναν ιστό ψεμάτων που έχει υφάνει σχεδόν ακούσια, και συχνά για υψηλότερους λόγους – ένας άνδρας/μια γυναίκα, για παράδειγμα, που συντηρεί με χαμόγελο έναν συμβατικό, «τελειωμένο» γάμο «για χάρη των παιδιών». Το τετράγωνο Πλούτωνα-Ωροσκόπου δηλώνει ότι δεν θα είστε ποτέ το είδος του ανθρώπου που ρέπει προς την επιπολαιότητα. Ό,τι σας ενδιαφέρει, πρέπει να είναι για σας βαθύ και ουσιαστικό. Ψάχνετε κρυμμένα μηνύματα ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχουν και προσπαθείτε να φτάσετε στη ρίζα ακόμα και ζητημάτων που φαίνονται άνευ σημασίας. Με τετράγωνο Πλούτωνα-Ωροσκόπου, τείνετε να είστε άτομο μοναχικό, ή τουλάχιστον είναι πολύ δύσκολο για σας να προσεγγίσετε τους άλλους χωρίς να τους προκαλέσετε μια αίσθηση εκφοβισμού, μυστηρίου και απειλής. Οι άνθρωποι γύρω σας ταλαιπωρούνται πολύ και περνούν δύσκολα μέχρι να καταφέρουν να σας μάθουν και να σας καταλάβουν. Δεδομένου ότι ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης του μετασχηματισμού, των βαθιών νοημάτων και, επίσης, της βίας, η αρνητική όψη που κάνει στον Ωροσκόπο φαίνεται να σας βάζει σε ανεπιθύμητες καταστάσεις, όπου μερικές φορές η βία μπορεί να ξεσπάσει. Οι άνθρωποι τείνουν να είναι είτε γοητευμένοι από εσάς (ειδικά εκείνοι που επιθυμούν την ίδια βαθιά και ουσιαστική επαφή), είτε να σας αντιπαθούν, για τον ίδιο λόγο. Αυτή η όψη μεταξύ Ωροσκόπου και Πλούτωνα προσφέρει μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα και έναν σταθερό χαρακτήρα, με τάση το άτομο να κολλά στην απόφασή του, ανεξάρτητα από τη μεταβολή των συνθηκών. Μπορείτε, επομένως, να γίνεστε συχνά αντικείμενο θαυμασμού για την ισχυρή αποφασιστικότητα και πίστη σας. Ωστόσο, η όψη αυτή φανερώνει επίσης έντονη ζήλια, τάση για έλεγχο, καχυποψία και δυσπιστία, ακόμη και απέναντι στους πολύ δικούς σας ανθρώπους. Αν αυτή η δύσκολη όψη ξεφύγει από τον έλεγχό σας, μπορεί να οδηγηθείτε στη χρήση ύπουλων και δόλιων τρόπων αντιμετώπισης των ζητημάτων του Πλούτωνα. Η ικανότητα που σας προσδίδει η όψη αυτή, εάν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να σας προσφέρει οφέλη, γιατί θα ήσασταν πχ ο ιδανικός άνθρωπος στο να ανιχνεύετε και να ανακαλύπτετε όλα τα κρυφά πράγματα, αφού είστε σε θέση να σκάψετε βαθιά μέσα σε δύσκολα θέματα και να βγάλετε στην επιφάνεια τα βαθύτερα και μεστά νοήματος συμπεράσματα. Με το τετράγωνο Πλούτωνα-Ωροσκόπου, η δύναμη, ο έλεγχος και η κυριαρχία, είναι θέματα σημαντικά για σας. Δίνετε την εικόνα, ότι είστε κυρίαρχος και έχετε σε κάποιο βαθμό τον έλεγχο των άλλων. Μπορείτε να ασκήσετε, πράγματι, μια ισχυρή επιρροή στους άλλους, ακόμα κι αν δεν έχετε πλήρη επίγνωση αυτού του γεγονότος. Στα νεανικά σας χρόνια, μπορεί να οδηγείστε στη λήψη λανθασμένων αποφάσεων λόγω εσφαλμένης κρίσης ή μπορεί να μπαίνετε σε μπελάδες περισσότερο από το συνηθισμένο, παριστάνοντας τις αυθεντίες. Οι άνθρωποι με αρνητικές όψεις Πλούτωνα συχνά έχουν τραυματιστεί. Έχουν κυριαρχηθεί, παραβιαστεί, ελεγχθεί, χειραγωγηθεί. Η συγκεκαλυμμένη μορφή κακοποίησης – που δεν μπορεί να αποδειχθεί – είναι συχνά πιο δύσκολο να επουλωθεί. Ανεξάρτητα απ΄αυτό, προκειμένου να επιβιώσει το άτομο, έχει δημιουργήσει άμυνες. Για να αποφευχθεί η αίσθηση της παντελούς αδυναμίας, έχει αναπτύξει ρουτίνες, συνήθειες, κτλ. Ο έλεγχος είναι μια ψευδαίσθηση, αλλά πόσο τρομακτική μπορεί να γίνει η ζωή – ειδικά για ένα παιδί ή νεαρό ενήλικα – όταν αισθάνεται ότι δεν μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του, ότι είναι τρωτός! Ο κόσμος μπορεί να είναι ένα επικίνδυνο μέρος, όπου το «σκότωσε ή θα σε σκοτώσουν» φαντάζει μερικές φορές σαν ο μόνος τρόπος επιβίωσης. Ο έλεγχος, όμως, δεν λειτουργεί στις σχέσεις. Και ο φόβος εδώ, μπορεί να προέλθει από την εγγύτητα που αποκτάμε με το άλλο άτομο μέσα σε μια σχέση, από το πόσο κοντά του μπορεί να βρεθούμε. Η συνεχής υποψία για τα «κρυμμένα» κίνητρα των ανθρώπων εμποδίζει την καρδιά σας να ανθίσει. Παίζετε συνεχώς διάφορα «παιχνίδια εξουσίας». Και το μόνο που έχετε πετύχει είναι συνεχείς συγκρούσεις και διαμάχες για την εξουσία. Το «κλειδί» είναι να μάθεις, ότι μπορεί μεν να πληγωθείς, αλλά σίγουρα θα επιβιώσεις και μετά απ΄αυτό, το γνωστό «ό,τι δεν σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό». Υπάρχει κάτι βαθιά μέσα σου, που είναι άτρωτο, ενώ διαθέτεις και μια φυσική τάση επούλωσης των τραυμάτων. Μια ψυχοθεραπευτική σχέση, για παράδειγμα, μπορεί να διευκολύνει αυτή την επούλωση. Πρόκειται για «διορθωτικές συναισθηματικές εμπειρίες», που εμφανίζονται όταν ακριβώς τις χρειάζεστε, και μέσα από τις οποίες αυτός που παίζει τον ρόλο του θεραπευτή, αντιδρά τελικά με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που περιμένατε.

Τρίγωνα

Πλούτωνας σε τρίγωνο με Ήλιο
Το τρίγωνο Ήλιου-Πλούτωνα σας δίνει μια ιδιαίτερη δύναμη συγκέντρωσης και θέλησης. Γνωρίζετε τον τρόπο να αξιοποιείτε τα ταλέντα σας για να πετύχετε τους στόχους σας. Έχετε ηγετικές ικανότητες, αλλά μπορεί να μην ενδιαφέρεστε τόσο για τα αρχηγιλίκια. Επικεντρώνεστε στα θέματα της καθημερινότητάς σας. Συχνά, αγανακτείτε δίκαια, απέναντι σε εκείνους που διαστρέφουν την αλήθεια για να επωφεληθούν από τους άλλους. Είστε ένας εξαιρετικά διορατικός άνθρωπος. Έχετε ικανότητες που συνδέονται με την έρευνα, και διαισθάνεστε τα κίνητρα των άλλων. Τα χαρακτηριστικά αυτά μπορεί να φανούν ωφέλιμα στον τομέα των επιστημών της συμπεριφοράς. Μπορεί να μην συμφωνείτε πάντα με τους ανθρώπους, αλλά τους καταλαβαίνετε πάρα πολύ καλά.

Πλούτωνας σε τρίγωνο με Σελήνη
Η αρμονική όψη μεταξύ Σελήνης και Πλούτωνα ενισχύει τη βούλησή σας να χειριστείτε τα συναισθηματικά προβλήματα της ζωής σας. Η όψη αυτή σας παρέχει το ταλέντο να βελτιώνετε τα οικογενειακά και επαγγελματικά ζητήματα, τακτοποιώντας τη ζωή σας. Είστε σε θέση να εγκαταλείπετε παλιές και παρωχημένες συναισθηματικές συνήθειες. Γνωρίζετε τις δυνατότητες και τα όριά σας. Δεν εξαναγκάζεστε να κάνετε ό, τι δεν θέλετε να κάνετε, ούτε αποθαρρύνεστε εύκολα από την προσπάθεια να αποκτήσετε όσα επιδιώκετε. Είστε αξιοσέβαστος χαρακτήρας κι έχετε την ικανότητα να τιμάτε την εμπιστοσύνη των άλλων, όταν αυτό απαιτείται. Έχετε πολλή ενέργεια, η οποία είναι καλά οργανωμένη και ελεγχόμενη.

Πλούτωνας σε τρίγωνο με Ερμή
Το τρίγωνο μεταξύ Ερμή-Πλούτωνα δείχνει ότι έχετε την ικανότητα να φτάνετε εγκεφαλικά στη ρίζα ενός θέματος. Η αυτοσυγκέντρωσή σας πάνω σε ένα ζήτημα είναι έντονη. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα, αν το επιλέξετε, να ερευνήσετε σε βάθος θέματα ελάχιστα γνωστά ή εντελώς άγνωστα. Συναντάμε την όψη αυτή συχνά στους γενέθλιους χάρτες ερευνητών, ντετέκτιβ, και γενικά εκείνων που ασχολούνται με την έρευνα. Σας διακρίνει μια ευκολία στην κατανόηση της λογικής σχέσης αιτίου-αποτελέσματος.

Πλούτωνας σε τρίγωνο με Αφροδίτη
Το τρίγωνο μεταξύ Αφροδίτης-Πλούτωνα δείχνει έναν έντονα ερωτικό χαρακτήρα. Είστε από τους ανθρώπους που ερωτεύονται με την πρώτη ματιά. Είστε ρομαντικός, αλλά με έναν θετικό και σωστά κατευθυνόμενο τρόπο. Δεν σπαταλάτε, ούτε χαραμίζετε τα συναισθήματά σας. Έχετε υψηλά ηθικά και πνευματικά στάνταρς. Η ακεραιότητα του χαρακτήρα σας είναι σταθερή και ακλόνητη.

Πλούτωνα σε τρίγωνο με Άρη
Ένα τρίγωνο μεταξύ Άρη και Πλούτωνα δείχνει ότι η έμφυτη αυτοπεποίθησή σας ευθυγραμμίζεται με την αφοσίωση και την προσήλωσή σας στο στόχο. Μπορείτε να γίνετε αποτελεσματικοί στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, επειδή διακρίνεστε από μια βαθιά κατανόηση των προβλημάτων αυτών και των αιτίων τους. Για σας, οι ερωτικές σχέσεις έχουν μεγάλη σημασία και ενδιαφέρον. Σας διακρίνει η τάση να θέλετε να «μεταμορφώσετε» όσους είναι δίπλα σας, κοινωνικά και συναισθηματικά.

Πλούτωνας σε τρίγωνο με Δία
Το τρίγωνο μεταξύ Δία και Πλούτωνα παράγει έναν πολύ πληθωρικό χαρακτήρα, που εμπνέει τους άλλους να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους, όπως κάνει και ο ίδιος. Το άτομο έχει θαυμάσιες οργανωτικές ικανότητες, που μπορούν να είναι χρήσιμες, ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις, την εκπαίδευση και την ευημερία των πολιτών.

Πλούτωνας σε τρίγωνο με Κρόνο
Μεγάλη ανθεκτικότητα προσφέρει το τρίγωνο Πλούτωνα-Κρόνου, καθώς και την ικανότητα να διατηρεί το άτομο την προσήλωση στο στόχο του με συνέπεια και αυστηρότητα. Το μυαλό έλκεται από σύνθετα ζητήματα, που χαρακτηρίζονται από συναισθηματικό βάθος. Όσοι γεννιούνται με αυτήν την όψη, τραβούν συχνά σαν μαγνήτης ένθερμες αντιδράσεις στις απόψεις τους, γιατί αυτοί που τους αρέσει να «μείνουν τα πράγματα ως έχουν», ενοχλούνται από τον τρόπο που επιδιώκεται να ξεριζωθούν τα προβλήματα και να διασαλευτεί η σταθερή βάση πάνω στην οποία «πατάνε». Η όψη αυτή όμως, προσφέρει επίσης μεγάλη δύναμη χαρακτήρα και αφοσίωση στο σκοπό, έτσι δεν είναι εύκολο να αποτραπούν τα άτομα από την πορεία που έχουν χαράξει. 

Πλούτωνας σε τρίγωνο με Ουρανό
Αυτή είναι μια όψη που επηρεάζει γενιές, και γίνεται περισσότερο αισθητή στους γενέθλιους χάρτες, όταν κάνει όψη με τις γωνίες ( Μεσουράνημα (10ς), Ναδίρ (4ος), ωροσκόπος(1ος), Δύων (7ος), Ήλιο ή Σελήνη. Ο Ουρανός καλλιεργεί την αλλαγή και φέρνει τις καινοτόμες ανακαλύψεις. Ο Πλούτωνας σχετίζεται με την πολιτική εξουσία. Όταν αυτοί οι πλανήτες κάνουν όψη μεταξύ τους, οι πολιτικές δομές θα κλονιστούν και θα ανατραπούν, ώστε να επιτραπεί σε νέες μεθόδους διακυβέρνησης να αναδυθούν.

Πλούτωνας σε τρίγωνο με Ποσειδώνα
Αυτή είναι μια όψη που επηρεάζει γενιές, και είναι περισσότερο αισθητή σ΄έναν γενέθλιο χάρτη όταν κάνει όψη με τις γωνίες ( Μεσουράνημα (10ς), Ναδίρ (4ος), ωροσκόπος(1ος), Δύων (7ος), Ήλιο ή Σελήνη. Ο Ποσειδώνας σχετίζεται με τη μαζική συνείδηση. Ο Πλούτωνας σχετίζεται με την πολιτική εξουσία, τους παγκόσμιους οργανισμούς, τα ιδρύματα. Όταν αυτοί οι πλανήτες κάνουν όψη μεταξύ τους, συχνά υπάρχει εκτεταμένο ενδιαφέρον ή επικέντρωση σε πολιτικά ζητήματα και συλλογικά ιδεώδη.

Πλούτωνας σε τρίγωνο με Ωροσκόπο
Είστε μάλλον σοβαρός και διαθέτετε προσωπικό μαγνητισμό. Έχετε ένα φιλοπερίεργο μυαλό και προσπαθείτε να είστε διπλωμάτης στις σχέσεις σας με τους άλλους. Έχετε ηγετικές ικανότητες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν αν βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει πάνω σ ‘αυτό και το θελήσετε πραγματικά. Είστε αρκετά συναισθηματικοί μερικές φορές κι αυτό  σας βοηθά να εκτονώνετε την ισχυρή ενέργεια που βρίσκεται μέσα σας. Η ένταση είναι κάτι με το οποίο αισθάνεστε αρκετά οικεία και άνετα. Η φιλοσοφία και η μεταρρύθμιση των δεινών της κοινωνίας σας καλούν.

Αντιθέσεις

Πλούτωνας σε αντίθεση με Ήλιο
Η αντίθεση Ήλιου-Πλούτωνα δείχνει μια αμυντική στάση, όταν το άτομο αμφισβητείται ή προκαλείται από άλλους. Αποπνέετε μια αύρα ψυχαναγκαστικού δυναμισμού. Μπορεί να αντιμετωπίζετε από τους άλλους δυσαρέσκεια και περιφρόνηση για την ιδιοσυγκρασία σας. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε δυσκολίες μαζί τους, μέχρι να μάθετε να μην είστε τόσο ισχυρογνώμων και αμυντικός με την παραμικρή αίσθηση απειλής. Θα πρέπει να χειρίζεστε τις καταστάσεις καλύτερα, όταν οι άλλοι διαφωνούν με τη θέση σας. Η όψη αυτή δείχνει συνήθως ότι το άτομο θα υποστεί σημαντικές αλλαγές κάποια στιγμή της ζωή του, όταν συμβεί ένας ψυχολογικός επαναπροσδιορισμός. Μετά απ΄αυτό όμως, το άτομο θα αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θα γίνει πιο ανεκτικό απέναντι στους άλλους. 

Πλούτωνας σε αντίθεση με Σελήνη
Η αντίθεση ανάμεσα στη Σελήνη και τον Πλούτωνα υποδηλώνει μια πολύ εκδηλωτική, φλογερή φύση και μια ισχυρή ευαισθησία στο παραμικρό σημάδι απόρριψης. Καμιά φορά, η όψη αυτή δείχνει μοναχικότητα. Προσπαθείτε να ελέγξετε την οικογένεια και τους φίλους σας, εμφανίζοντας συχνά συναισθηματική ορμή στις σχέσεις σας. Αυτή η όψη μπορεί να δημιουργήσει στον τομέα των ερωτικών σας σχέσεων μια εναλλασσόμενη διάθεση, από την ορμή στην αυτοσυγκράτηση. Επίσης, φέρνει ζήλια, παρορμητικότητα και αισθησιασμό. Ίσως, ως παιδί, νιώσατε ότι είχατε απορριφθεί από τους γονείς σας, και τώρα επιδιώκετε δραστικές λύσεις στα προβλήματά σας. Θα πρέπει να μάθετε να χειρίζεστε τη στάση αδιαλλαξίας σας στις σχέσεις.  

Πλούτωνα σε αντίθεση με Ερμή
Η αντίθεση Ερμή-Πλούτωνα δείχνει ψυχική ένταση. Μπορεί να γίνετε «χώρος αποθήκευσης» εμπιστευτικών πληροφοριών και προσωπικών προβλημάτων των ανθρώπων τους οποίους συναναστρέφεστε. Πρόκειται για μια δύσκολη όψη, επειδή το ύφος του λόγου σας είναι συνήθως τραχύ και απότομο. Όταν αμφισβητείστε, γίνεστε συναισθηματικά και διανοητικά αλαζόνας, γιατί νιώθετε πως τίθεται υπό αμφισβήτηση η αξιοπιστία σας. Είστε ανυπόμονος με τον εαυτό σου και τους άλλους, απαιτώντας να γίνει άμεσα, ό,τι είναι να γίνει.

Πλούτωνας σε αντίθεση με Αφροδίτη
Η αντίθεση μεταξύ Αφροδίτης και Πλούτωνα σας προδιαθέτει να «μπλέκετε» σε υψηλού συναισθηματισμού και σεξουαλικότητας σχέσεις. Τα προβλήματα που δημιουργούνται στον τομέα των σχέσεων, οφείλονται στην ιδιαίτερα παθιασμένη φύση σας. Έλκετε σα μαγνήτης συχνά τους λάθος ανθρώπους. Ο γάμος παρουσιάζει προβλήματα λόγω της αυταρχικής σας στάσης απέναντί στον σύντροφό σας, ή το αντίστροφο. Οι προσπάθειες να αλλάξετε τον σύντροφο και η απουσία συμβιβασμού, γίνονται αιτίες συνεχών προστριβών. Στις επαγγελματικές σας σχέσεις θα αντιμετωπίσετε ακραίες προκλήσεις και ανταγωνισμό. 

Πλούτωνας σε αντίθεση με Άρη
Η αντίθεση ανάμεσα στον Άρη και τον Πλούτωνα δείχνει μια προκλητική στάση. Μερικές φορές υπάρχει απουσία ελέγχου στις επιθετικές σας τάσεις. Μπορεί να αποξενώσετε κάποιους ανθρώπους καθώς διεκδικείτε τα δικαιώματά σας, ή ό,τι πιστεύετε ότι είναι δικαίωμά σας. Θα πρέπει να αξιολογείτε τις θετικές και αρνητικές πλευρές κάθε ιδέας ή σχεδίου σας. Πάντοτε με βάση τις αξίες του συμβιβασμού, πριν αναλάβετε οποιαδήποτε δράση. Τόσο ο Άρης όσο και ο Πλούτωνας είναι συνδεδεμένοι με τη σεξουαλική ορμή, επειδή οι δύο αυτοί πλανήτες είναι οι συν-κυβερνήτες του Σκορπιού. Με αυτή την όψη, της αντίθεσης, η σεξουαλική ορμή σας θα εκφραστεί σημαντικά και με τη μορφή κάποιων συγκρούσεων. Μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετικά ισχυρές συμμαχίες, αλλά μπορεί το ίδιο εύκολα να προκαλέσει σοβαρές ρήξεις στις σχέσεις. Δεν αποκλείεται, να αποκτήσετε κάποιου είδους εξουσία πάνω από τους άλλους. Είναι βέβαιο πάντως, ότι θα αντιμετωπίσετε προβλήματα στις προσωπικές σας υποθέσεις.

Πλούτωνας σε αντίθεση με Δία
Η αντίθεση Δία-Πλούτωνα δείχνει αμφισβήτηση της κοινωνικής ιδεολογίας. Προσπαθείτε να εδραιώσετε τις απόψεις σας, οι οποίες μπορεί συχνά να είναι έξω από ό,τι θεωρείται κοινωνικά αποδεκτό. Η αυταρχική σας στάση και η έλλειψη ταπεινότητας μπορεί να προκαλέσει απώλεια της δημοτικότητάς σας. Αυτή είναι μια ισχυρή τοποθέτηση για τον Δία, ενός πλανήτη που συνδέεται με θρησκευτικά και φιλοσοφικά θέματα. Μπορεί να έχετε πολλά να προσφέρετε στην αποκατάσταση της κοινωνικής αδικίας.

Πλούτωνας σε αντίθεση με Κρόνο
Ο Κρόνος απέναντι από τον Πλούτωνα φέρνει συχνά σημαντικές προκλήσεις που απαιτούν σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Όσοι γεννιούνται με αυτή την όψη συνήθως έχουν μεγάλα ψυχικά αποθέματα, αλλά πρέπει να έχουν επίγνωση των εμμονών τους και του αυτοπεριορισμού στον οποίο υποβάλλονται και ο οποίος καταλήγει πολλές φορές σε μια περιττή αυτοθυσία. Σε προσωπικό επίπεδο, το άτομο δυσκολεύεται να εκφράσει τα βαθιά του συναισθήματα, νιώθει όμως βαθιά συμπάθια και συμπόνια για τους άλλους. Το άτομο διακρίνεται από μια έντονη συναίσθηση του πόνου και των δυσκολιών που συνοδεύουν τη ζωή και πολλοί άνθρωποι με αυτή την όψη είναι κατάλληλοι να εργάζονται προς όφελος εκείνων που έχουν υποφέρει.

Πλούτωνας σε αντίθεση με Ουρανό
Αυτή είναι μια όψη που επηρεάζει γενικές, και γίνεται περισσότερο αισθητή στους γενέθλιους χάρτες όταν κάνει όψη με τις γωνίες ( Μεσουράνημα (10ς), Ναδίρ (4ος), ωροσκόπος(1ος), Δύων (7ος), Ήλιο ή Σελήνη. Ο Ουρανός καλλιεργεί την αλλαγή και φέρνει καινοτόμες ανακαλύψεις. Ο Πλούτωνας σχετίζεται με την πολιτική εξουσία. Όταν αυτοί οι πλανήτες κάνουν όψη μεταξύ τους, πολιτικές δομές θα κλονιστούν και θα ανατραπούν, ώστε να επιτραπεί σε νέες μεθόδους διακυβέρνησης να αναδυθούν.

Πλούτωνας σε αντίθεση με Ποσειδώνα
Αυτό όψη αφορά γενικές και γίνεται περισσότερο αισθητή σε γενέθλιο χάρτη, όταν κάνει όψη με τις γωνίες ( Μεσουράνημα (10ς), Ναδίρ (4ος), ωροσκόπος(1ος), Δύων (7ος), Ήλιο ή Σελήνη. Ο Ποσειδώνας σχετίζεται με τη μαζική συνείδηση. Ο Πλούτωνας σχετίζεται με την πολιτική εξουσία, τους παγκόσμιους οργανισμούς, τα ιδρύματα. Όταν αυτοί οι πλανήτες κάνουν όψη μεταξύ τους, συχνά υπάρχει εκτεταμένη ενασχόληση ή επικέντρωση του ατόμου στα πολιτικά ζητήματα και τα συλλογικά ιδεώδη.  

Πλούτωνας σε αντίθεση με Ωροσκόπο
Έχετε την τάση να είναι δυσανεκτικοί απέναντι στους άλλους και τις πεποιθήσεις τους. Οι άνθρωποι σας βλέπουν ως απειλή σε ό,τι κάνουν, απειλή ίσως ακόμη και για την επιβίωσή τους. Θα σας τεστάρουν και θα τους τεστάρετε. Δεν αποφεύγετε τον ανταγωνισμό και, ενίοτε, επιδιώκετε μια ωραία «μάχη», προφορική ή άλλου είδους. Ενδεχομένως να πρέπει να μάθετε τι σημαίνει συνεργασία. Απολαμβάνετε τις έντονες σχέσεις, και όσο πιο έντονες τόσο το καλύτερο. Έχετε την τάση να κρατάτε τα συναισθήματά σας κρυφά από αυτούς με τους οποίους σχετίζεστε. Οι σύντροφοί σας πιθανώς εύχονται ότι θα τους ανοιχτείτε κάποια στιγμή λίγο περισσότερο.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here