Όψεις του Κρόνου στη συναστρία!

0
7

Ο Κρόνος δεν θεωρείται θετικός στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου και του Λέοντα όπως και στον 1, 4 και 5 οίκο. Είναι επίσης βαρύς όταν κάνει δύσκολες όψεις με τα φώτα και με προσωπικούς πλανήτες.

 

Οι περισσότερες μακροχρόνιες σχέσεις έχουν τον Κρόνο του ενός σε όψεις με τους προσωπικούς πλανήτες του Άλλου. Όμως, μέχρι να ισορροπήσει η σχέση, υπάρχει μεγάλη ένταση, πίεση, αίσθηση περιορισμού, φόβος, άγχος σε εκείνον που οι προσωπικοί του πλανήτες έρχονται σε επαφή με τον Κρόνο του Άλλου.  Η ισορροπία επιτυγχάνεται όταν ο Κρόνος πάψει να φοβάται / ζηλεύει / ενοχλείται από τον αυθορμητισμό και την άνεση του Άλλου σε κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι της ζωής του (το οποίο δηλώνεται από τον προσωπικό πλανήτη) και ο Άλλος συνειδητοποιήσει ότι ένα μέρος αυτών που του προσάπτει ο Κρόνος, κάποια από τα κομμάτια της προσωπικότητας /συμπεριφοράς/στάσης/αντίδρασής του θα ήταν καλύτερα να αλλάξουν / περιοριστούν / προσαρμοστούν/ εξελιχθούν προς χάρη της σχέσης αλλά και της ίδιου του χαρακτήρα του ατόμου. Φυσικά, η διαδικασία της προσαρμογής και των δύο είναι επίπονη και χρειάζεται χρόνος, διάρκεια και θέληση, ώστε να λειτουργήσει η σχέση. Όταν, όμως, περάσει τις συμπληγάδες, η σχέση αντέχει και δύσκολα σπάει.

Κρόνος σύνοδος Ήλιος: Σημαντική όψη. Στερεί τον ενθουσιασμό και τις αυθόρμητες αντιδράσεις. Υπάρχουν ζητήματα κυριαρχίας και πολλών κοινών υποχρεώσεων. Χαρίζει διάρκεια και σταθερότητα. Προβάλει σταθερές αξίες ανάμεσα στο ζευγάρι και δηλώνει εξ αρχής μια σοβαρή σχέση. Ο Κρόνος θα προσπαθήσει να εξουσιάσει τον Ήλιο και να του παρέχει ασφάλεια. Η απόλυτη αίσθηση ευθύνης και ρεαλισμού του Κρόνου ρίχνει μανδύα υποχρεώσεων στην αυτοέκφραση του Ήλιου και προσπαθεί να τον υποτάξει με την πειθαρχία του. Ο Ήλιος νιώθει να «φορτώνεται» και να επιβαρύνεται. Αν τα άτομα διακρίνονται για την υπομονή τους, μέσα από την ωρίμανση, η σχέση θα διαρκέσει πολύ.

Κρόνος σύνοδος Σελήνη: Είναι μια δύσκολη όψη για κάθε είδους σχέση. Η Σελήνη αισθάνεται τον Κρόνο σαν βρεγμένο ρούχο πάνω της, που πρέπει να το βγάλει, κι αυτό γιατί πολλές φορές φοβάται να δείξει τα συναισθήματά της στον εκπρόσωπο του Κρόνου, φοβάται να βγάλει την παιχνιδιάρικη πλευρά της, για να μην την παγώσει εκείνος με τη σοβαρότητα και την αυστηρότητά του. Ο εκπρόσωπος του Κρόνου συμπεριφέρεται έτσι, γιατί πιστεύει ότι το παιδί μέσα στη Σελήνη πρέπει να μεγαλώσει, και συνήθως της «βάζει πάγο» όταν είναι απασχολημένος με τη δουλειά του. Το σεληνιακό άτομο εισπράττει αναισθησία και αδιαφορία από το Κρόνιο. Μπορεί να μην είναι η πραγματικότητα, αλλά έτσι αισθάνεται. Η σχέση παράγει περισσότερο ασφάλεια, παρά συναίσθημα. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη κατανόησης.

Κρόνος σύνοδος Αφροδίτη: Πάγωμα στην συναισθηματική έκφραση. Ο Κρόνος κριτικάρει την Αφροδίτη ανελέητα ή η Αφροδίτη δεν μπορεί να εκφράσει τον συναισθηματισμό της άνετα ή στην χειρότερη περίπτωση συμβαίνουν και τα δύο μαζί. Χρειάζεται το ζευγάρι να δουλέψει σκληρά, για να λειτουργήσει αυτή η δέσμευση, που αποσκοπεί στην εκπλήρωση ενός καρμικού χρέους. Ο αυστηρός Κρόνος αντιμετωπίζει ψυχρά την έκφραση της Αφροδίτης, αν κι έχει πολλά να μάθει από την ικανότητα της να χαίρεται η ζωή. Η στοργή και οι ρομαντικές προσεγγίσεις της τον αφήνουν αδιάφορο και παγωμένο, κόβοντας κάθε διαχυτικότητά της. Είναι σημαντικό για εκείνον να χαλαρώσει τα δεσμά και τις αναστολές του. Η εμπειρία της Αφροδίτης στην προσβλητική άρνησή του, μπορεί να μειώσει την αξία που νιώθει η ίδια για τον εαυτό της. Ο Κρόνος έχει πρόβλημα στο να δέχεται αυτό που του προσφέρει, οπότε πρέπει αμφότεροι να θωρακιστούν με υπομονή.

Κρόνος σύνοδος Ν. Δεσμός: Καρμικός δεσμός με το παρελθόν.. περικλείει πολλές δύσκολες προκλήσεις- εμπόδια που δυσκολεύουν το μέλλον

Κρόνος τρίγωνο Ήλιος: Δηλώνει μακροχρόνια σχέση και είναι μια πολύ θετική όψη για συναστρία κάθε είδους. Χαρίζει σταθερότητα, ρεαλισμό και βοηθά τα άτομα να μην παρασύρονται από άκρατους ενθουσιασμούς. Βοηθά στο μοίρασμα των ευθυνών και στην από κοινού αντιμετώπιση των υποχρεώσεών τους. Αν και από μόνη της η όψη δεν δηλώνει ρομαντικούς δεσμούς, είναι σχεδόν απαραίτητη σε σχέσεις γάμου και συνεταιρισμών.

Κρόνος τρίγωνο Σελήνη: Δεν δίνει μεγάλο ενθουσιασμό ή ορμητικότητα,
αλλά εξασφαλίζει μακροβιότητα και σταθερότητα στη σχέση.

Κρόνος τρίγωνο Ερμής: Η όψη δίνει υπευθυνότητα στη σχέση και ευνοεί τα κοινά επαγγελματικά τολμήματα.

Κρόνος τρίγωνο Αφροδίτη: δίνει μακροβιότητα σε μία σχέση.

Κρόνος τρίγωνο Πλούτωνα: κρυσταλλωμένη

Κρόνος εξάγωνο Ήλιος: Είναι μια πολύ θετική όψη για συναστρία κάθε είδους. Χαρίζει σταθερότητα, ρεαλισμό και βοηθά τα άτομα να μην παρασύρονται από άκρατους ενθουσιασμούς. Βοηθά στο μοίρασμα των ευθυνών και στην από κοινού αντιμετώπιση των υποχρεώσεών τους. Αν και από μόνη της η όψη δεν δηλώνει ρομαντικούς δεσμούς, είναι σχεδόν απαραίτητη σε σχέσεις γάμου και συνεταιρισμών.

Κρόνος εξάγωνο Σελήνη: Όψη πολύ βοηθητική για τις κοινές υποχρεώσεις που υπάρχουν σε κάθε σχέση. Βοηθά τα άτομα να κρατούν τα πόδια τους στη γη και να σέβονται το ένα το άλλο. Δίνει σταθερότητα και ασφάλεια στα μέλη και είναι επιθυμητή όψη γιατί βοηθά πολύ τα άτομα να γνωρίζουν πού βρίσκονται και να θέτουν ρεαλιστικούς στόχους.

Κρόνος εξάγωνο Ποσειδώνα: Η σχέση μπορεί να γίνει συμπαγής

Κρόνος αντίθεση Ήλιος: Ζήλια, άσκηση εξουσίας, περιορισμός της αυτοέκφρασης. Το άτομο με τον Κρόνο προβάλλει μεγάλες απαιτήσεις από το άτομο του Ήλιου. Λείπει ο αυθορμητισμός και η ζωτικότητα σ΄ αυτή τη σχέση, ενώ περισσεύει η κριτική και η θλίψη. Πολλές φορές οι όψεις με τον Κρόνο τονίζουν την ύπαρξη υποχρεώσεων που δύσκολα αφήνουν τα άτομα να χαλαρώσουν και να βιώσουν τον έρωτα και τη χαρά.

Κρόνος αντίθεση Σελήνη: Η όψη δείχνει διαφορά στην ωριμότητα, την πνευματική ανάπτυξη, αλλά μπορεί να δηλώνει και μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ του ζευγαριού. Πολλές φορές η σχέση οφείλει την ύπαρξή της σε οικονομικούς ή πρακτικούς λόγους περισσότερο, παρά σε συναισθηματικούς. Δεν είναι εύκολη όψη για κανενός είδους σχέση.

Κρόνος αντίθεση Ερμής: Καχυποψία και άρνηση/απαξίωση των ιδεών του άλλου.

Κρόνος αντίθεση Άρη: έλλειψη συντονισμού – συγχρονισμού στις ενέργειες του ζευγαριού, ασυμφωνία σε προσωπικές οικονομικές ή επαγγελματικές υποθέσεις, και πιθανή (οικονομική?) εκμετάλλευση του ενός από τον άλλον.

Κρόνος αντίθεση Δία: Ο Κρόνος κόβει την αισιοδοξία και τα όνειρα του Δία για το κοινό μέλλον τους και αυτό το κάνει από ανασφάλεια γιατί φοβάται μήπως δεν μπορέσει να πραγματοποιήσει αυτά τα όνειρα.

Κρόνος τετράγωνο Ήλιος: Δύσκολη όψη. Απαισιόδοξα και περιοριστικά γεγονότα μπλοκάρουν την ομαλή εξέλιξη της σχέσης. Είναι κάπως άτυχη όψη για προσωπική σχέση. Λείπει ο αυθορμητισμός και η ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων, με αποτέλεσμα να αισθάνεται ο ένας τον άλλο σαν βάρος αν δεν υπάρχουν άλλες όψεις να μαλακώνουν το δυναμικό της. Καταπιέζουν ο ένας τον άλλο, αλλά υπάρχει ευθύνη και πίστη. Η αυστηρότητα και ακαμψία του Κρόνου που επικρίνει συνεχώς, περιορίζει τον ενθουσιασμό του Ήλιου και του προκαλεί στενοχώρια. Μόνο με τεράστια πρόθεση και από τους δυο μπορεί να αντέξει η σχέση στο χρόνο.

Κρόνος τετράγωνο Σελήνη: Είναι μια πολύ δύσκολη όψη, που λειτουργεί σαν φρένο για τη Σελήνη. Κάθε συναισθηματική εκδήλωση της Σελήνης εδώ προσκρούει στον καθωσπρεπισμό του Κρόνου. Συχνά μ΄ αυτή την όψη η Σελήνη στερείται και φυσικών αγαθών που θεωρεί απαραίτητα. Προβάλλονται καταθλιπτικές διαθέσεις μεταξύ των μελών της σχέσης. Η Σελήνη περιορίζεται και κρίνεται αυστηρά από τον Κρόνο. Καρμικός δεσμός με μεγάλη συναισθηματική δυσκολία.Μπορεί να υπάρξει ισχυρό δέσιμο, αλλά θα πρέπει ο Κρόνος να σταθεί στο ύψος των συναισθηματικών περιστάσεων. Είναι καλύτερο γι΄αυτόν να μάθει ευαισθησία και τρωτότητα από τη Σελήνη, ενώ εκείνη περισσότερη ωριμότητα. Αυτό μακροπρόθεσμα θ΄ αποτελέσει αναπτυξιακή διαδικασία για την εξέλιξη των μελών της σχέσης.

Κρόνος τετράγωνο Ερμή: Υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας αλλά και συνεννόησης, πράγμα που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την πορεία της σχέσης. Μεγάλες δυσκολίες στην επικοινωνία. Ο Κρόνος κριτικάρει κάθε λάθος του Ερμή και του κόβει τον αυθορμητισμό. Ο Ερμής θεωρεί τον Κρόνο μονολιθικό και δογματικό. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεραστούν αυτές οι αρνητικές τάσεις της όψης. Η λεκτική επικοινωνία είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Κρόνος τετράγωνο Αφροδίτη: Η Αφροδίτη δείχνει στον Κρόνο τι είναι αυτό που τον κάνει να νιώθει καλά, σε ποια πράγματα να δίνει αξία, ποια είναι τα πρακτικά πράγματα που τον κάνουν να νιώθει πλήρης και ευτυχισμένος. O Κρόνος έχει βαθύτερους φόβους, όρια που έχει θέσει ο ίδιος στον εαυτό του ή που του έχουν θέσει από το περιβάλλον του, έτσι τη σφαίρα της ζωής του την αντιμετωπίζει με σοβαρότητα. Το τετράγωνο αυτό σε συναστρία δείχνει πως οι ενέργειες Αφροδίτης-Κρόνου έρχονται σε σύγκρουση. Ο Κρόνος προσπαθεί να περιορίσει την Αφροδίτη στη σφαίρα επιρροής της. Ίσως η εικόνα της, ο ερωτισμός της, το πώς χρωματίζει τη συμπεριφορά της να του προξενούν φοβίες, να ζηλεύει και να απομονώνεται. Από την άλλη και η Αφροδίτη προσπαθεί να παρασύρει το Κρόνο, ώστε να χαλαρώσει τις άμυνές του αλλά πρόκειται για έναν αγώνα που απαιτεί χρόνο και έχει αβέβαιο αποτέλεσμα. Η ένταση αυτή πιθανόν να είναι ένα από τα σημαντικά θέματα της σχέσης, ειδικά αν η Αφροδίτη ή ο Κρόνος είναι ισχυροί στα ωροσκόπια των δύο ατόμων. Με τον καιρό και αν ο Κρόνος λάβει τις υποσχέσεις και τις πρακτικές εγγυήσεις από την Αφροδίτη, η ένταση μπορεί να υποχωρήσει. Η όψη  «σοβαρεύει» τις ερωτικές σχέσεις και τους δίνει διάρκεια.

Κρόνος τετράγωνο Άρης: Εξαιρετικά δύσκολη επαφή που χαρακτηρίζεται από ανασφάλεια ,προστριβές και έλεγχο. Ο Κρόνος αισθάνεται να απειλείται από την αυθόρμητη συμπεριφορά του Άρη, τον οποίο προσπαθεί να μπλοκάρει και να ελέγξει. Ο Άρης δυσανασχετεί πικραμένα που εμποδίζεται να κάνει αυτό που θέλει. Βιώνει περιορισμούς σ΄ αυτή τη σχέση. Ο Κρόνος υποσυνείδητα μάχεται να βάλει τέρμα στην ελευθερία του Άρη. Οι διαφωνίες φτάνουν και στα σεξουαλικά ζητήματα. Ο Κρόνος ορίζει τους κανόνες και τα όρια της σχέσης. Δύσκολη όψη, που δείχνει και πιθανά οικονομικά προβλήματα.

Κρόνος τετράγωνο Δίας: Ιδεαλιστές χωρίς να χάνουν την πραγματικότητα. Ο Δίας βάζει στόχους και ο Κρόνος οργανώνει την επίτευξή τους.

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here