Όψεις του Ερμή στον Γενέθλιο Χάρτη

0
8

Ερμής σε σύνοδο με τον Ήλιο: Εντείνει τη σημασία του Ερμή και αξιοποιεί τη διανοητικότητα, κυρίως αν ο Ερμής έχει τίτλους. Το άτομο έχει κάποιο πρόβλημα να κρίνει αντικειμενικά. Το καλλίτερο λοιπόν είναι να βρίσκεται ο Ερμής μακριά από τον Ήλιο και μάλιστα σε άλλο ζώδιο.
Ο Ερμής μπορεί να απομακρυνθεί από τον Ήλιο το πολύ 28ο. Έτσι οι μόνες όψεις που μπορεί να σχηματιστούν είναι η σύνοδος και το μισό εξάγωνο.

Ερμής σε σύνοδο με τη Σελήνη : Μνήμη, πολυλογία, ικανότητα στις μελέτες, ευκολία να συνδέεις την φαντασία με την αντίληψη. Καλή όψη αν ο ένας από τους δύο πλανήτες έχει τίτλους. Πάντως γενικά η όψη δείχνει έναν έξυπνο, περίεργο, γρήγορο και ευπροσάρμοστο άτομο το οποίο βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα.

Ερμής σε εξάγωνο ή τρίγωνο με τη Σελήνη : Αντίληψη, λογική, δίκαιες απόψεις. Συμπάθειες ανάμεσα στο περιβάλλον. Μεγάλη άνεση στην κοινωνική ζωή και στις σχέσεις του. Το άτομο είναι περιζήτητο στις διάφορες συντροφιές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Μεγάλο σεξ απήλ, λεπτότητα και χάρη.

Ερμής σε τετράγωνο ή αντίθεση με τη Σελήνη : Απερισκεψία, πνεύμα διεισδυτικό αλλά με δόση μοχθηρίας. Τα γραπτά ελάχιστα ικανοποιούν το κοινό. Δίνει διστακτικότητα στην καθημερινή ζωή. Η καρδιά του και το μυαλό του είναι σε συνεχή διαμάχη. Πιθανόν πολλές αλλαγές κατοικίας.

Ερμής σε σύνοδο με την Αφροδίτη : Οδηγεί το πνεύμα προς την ηδονή. Λογοτεχνική ή καλλιτεχνική επιτυχία. Σημαντική ερωτική αλληλογραφία. Επιτρέπει να εκφράζεται κανείς ευχάριστα. Πολύ καλή χρήση του προφορικού λόγου. Όμορφη φωνή.

Ερμής σε εξάγωνο με την Αφροδίτη : Πνεύμα φιλίας, κοινωνικότητα. Φύση αξιαγάπητη και ευχάριστη. Ελάχιστες διανοητικές έγνοιες. Ατομο ευτυχισμένο κατά τη νεότητα. Καλό γούστο. Ευχάριστα και αξιαγάπητα πρόσωπα.

Ερμής σε σύνοδο με τον Αρη : Ευστροφία, ετοιμότητα και γρήγορη σκέψη και δράση. Πολλή καλή όψη για τεχνικούς και επιστήμονες. Σαρκαστικός τόνος φωνής. Διανοητική ενέργεια. Αίσθηση της κριτικής.

Ερμής σε εξάγωνο ή τρίγωνο με τον Αρη : Πνεύμα ζωηρό. Συνδυασμός της αντίληψης και της δράσης. Μυαλό έξυπνο και δραστήριο, επινοητικό και ζωντανό. Τάση για αμφισβήτηση. Ρητορικά χαρίσματα. Μεγάλη ικανότητα στον γραπτό και προφορικό λόγο. Διαθέτουν τακτ και διπλωματία. Ακριβής και οργανωμένη σκέψη.

Ερμής σε τετράγωνο ή αντίθεση με τον Αρη : Συνήθως λένε για το πιο ακατάλληλο πράγμα στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Συζητήσεις με διαφωνίες και λογομαχίες. Νευρικό και ασταθές μυαλό και συχνά σκληρή γλώσσα. Πράξεις ασυλλόγιστες. Βάζει σε δοκιμασία το νευρικό σύστημα.

Ερμής σε σύνοδο με τον Δία : Εξυπνάδα και ευθυκρισία. Αισιοδοξία, σεβασμός προς τους νόμους, λογοτεχνική διδασκαλία. Φιλοσοφικό και ταυτόχρονα πρακτικό μυαλό.

Ερμής σε εξάγωνο ή τρίγωνο με τον Δία : Καλό και καθαρό μυαλό. Μπορεί να συλλάβει αμέσως την γενική ιδέα και την εφαρμογή της στην πράξη. Επιτυχή ταξίδια, καλές σχέσεις με τις ξένες γλώσσες και μεταφραστική ικανότητα. Έλλειψη φιλοδοξίας.

Ερμής σε τετράγωνο ή αντίθεση με τον Δία : Εσφαλμένη κρίση. Αδιακρισίες, ενδοιασμοί. Λάθος συμπεράσματα από μη καλή κατανόηση όλων των στοιχείων. Πιθανόν προβλήματα στην ομιλία. Τάση να διαστρεβλώνει τις αλήθειες.

Ερμής σε σύνοδο με τον Κρόνο : Η σύνοδος μπορεί να δράση με δύο τρόπους. Μπορεί να σημαίνει αργό μυαλό, χωρίς εξυπνάδα και σπιρτάδα ή να δώσει βάθος στη σκέψη, να επιτρέπει να στοχάζεσαι πάνω σε πολιτικούς στόχους. Ευνοεί την πολυμάθεια, την φιλοσοφία, την ιστορία. Οργανωτικά χαρίσματα, ευκολία στη συγκέντρωση.

Ερμής σε εξάγωνο ή τρίγωνο με τον Κρόνο : Πολύ καλή κοινή λογική και ικανότητα στις επιχειρήσεις. Η επιτυχία των στόχων έρχεται ύστερα από καλά οργανωμένα σχέδια. Οι ευκαιρίες αναγνωρίζονται. Βάθος στη σκέψη, πνευματική φιλοδοξία, συγκέντρωση στις μελέτες στα γεράματα. Μαθηματικά ή φιλοσοφικά χαρίσματα, αίσθηση της ιστορίας.

Ερμής σε τετράγωνο ή αντίθεση με τον Κρόνο : Σταθερές και άκαμπτες συνήθειες στους τρόπους σκέψεις. Το άτομο ακούει μόνο αυτό που θέλει να ακούσει και το ταιριάζει με τη δική του άποψη. Απαισιόδοξες σκέψεις.

Ερμής σε σύνοδο με τον Ουρανό : Πνεύμα ικανό στις καινοτομίες, ανεξάρτητο ιδιοφυΐα. Το άτομο είναι εφευρετικό, πρωτότυπο και φθάνει γρήγορα στο τελικό συμπέρασμα χωρίς να χρειαστεί να αναλύσει όλα τα στοιχεία. Φίλοι διανοούμενοι. Ξαφνικές μετακινήσεις. Προτίμηση στα σπορ, αυτοκίνητα κ. ά.

Ερμής σε εξάγωνο ή τρίγωνο με τον Ουρανό : Δυνατή και πρωτότυπη σκέψη. Πολύ καλή όψη για ερευνητές, αποκρυφιστές, επιστήμονες. Πνεύμα προοδευτικό με μεγάλη αντίληψη και ευθύτητα γνώμης.

Ερμής σε τετράγωνο ή αντίθεση με τον Ουρανό : Πνεύμα σαρκαστικό, τάση να πηγαίνεις αντίθετα από τις τρέχουσες αντιλήψεις, συκοφαντίες που σε κάνουν να υποφέρεις. Ελάχιστη ισορροπία ιδεών. Κίνδυνος οδικού ή αυτοκινητιστικού ατυχήματος. Βρώμικη γλώσσα, νευρική ανισορροπία.

Ερμής σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα : Η σύνοδος μπορεί να δράσει με δύο τρόπους. Μπορεί να σημαίνει καλλιτεχνική σκέψη με δυνατή φαντασία και ικανότητα στη κατανόηση μουσικής και του ρυθμού. Υποχρεώνει το πνεύμα να ακολουθεί ανεξερεύνητους δρόμους ή ένα ιδανικό. Πνεύμα γόνιμο. Ευαισθησία και έμπνευση. Απεριόριστη φαντασία. Θαλάσσιες μετακινήσεις. Ή αντίθετα μπορεί να γίνει μία πηγή μεγάλης ασάφειας και ανεξέλεγκτης φαντασίας. Το φανταστικό μπερδεύεται με το πραγματικό και έτσι προκαλείται μεγάλη σύγχυση.

Ερμής σε εξάγωνο ή τρίγωνο με τον Ποσειδώνα : Δημιουργική φαντασία και ικανότητα να βλέπει τα πράγματα από πολλές σκοπιές και επίπεδα. Καλή όψη για συγγραφείς και καλλιτέχνες. Δίνει ευαισθησία και φαντασία. Προφητεία.

Ερμής σε τετράγωνο ή αντίθεση με τον Ποσειδώνα : Μεγάλη τάση για διαστρέβλωση της αλήθειας. Αλήθειες θεωρούνται όσες συμφέρουν το άτομο. Τάση παραπλάνησης του εαυτού του και των άλλων. Τάση για ονειροπόληση. Ζει στο δικό του φανταστικό κόσμο. Έλλειψη μνήμης και απάθεια.

Ερμής σε σύνοδο με τον Πλούτωνα : Πολλή βαθιά σκέψη. Το άτομο προσπαθεί να εξερευνήσει όλα τα μυστήρια της ζωής και να τα εμβαθύνει. Πνευματική οξυδέρκεια. Σημαντικά κέρδη από την εξάσκηση ενός διανοητικού επαγγέλματος.

Ερμής σε εξάγωνο ή τρίγωνο με τον Πλούτωνα : Πολύπλευρος νους. Αντιλαμβάνεται τα πράγματα σε πολλά επίπεδα. Καλή όψη για μεταφυσική έρευνα.

Ερμής σε τετράγωνο ή αντίθεση με τον Πλούτωνα : Δυσάρεστες σκέψεις και βαθιά ριζωμένες νευρώσεις. Το ξεπέρασμά τους γίνεται με μεγάλη εσωτερική ένταση. Μπορεί να σημαίνει σαρκαστικό άτομο που γνωρίζει καλά τα αδύνατα σημεία του άλλου και δεν παραλείπει να τα χτυπάει. Μεγάλη περιέργεια για τα μυστικά των άλλων και τάση να τα ξεσκεπάσει. Διαπεραστικό μυαλό, πολυμήχανο, αλλά καμιά φορά διεστραμμένο. Πιθανόν θάνατος αδελφού.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here