Όψεις της Σελήνης στη συναστρία!

0
8

Σελήνη σε όψεις με Ήλιο

Αν ο Ήλιος και η Σελήνη κάνουν όψεις σε μια συναστρία, είναι καλό σημάδι. Ο Ήλιος και η Σελήνη είναι δύο φυσικοί σύντροφοι, από την άποψη ότι συμπληρώνουν κατά κάποιο τρόπο ο ένας τον άλλον. Όταν λοιπόν είναι σε στενή όψη, το γιν συναντά το γιανγκ, η μέρα τη νύχτα, το υποσυνείδητο συναντά το συνειδητό, κτλ. Με τη σύνοδο, το εξάγωνο και το τρίγωνο, ο κάτοχος της Σελήνης υποστηρίζει και εμπιστεύεται τις γνώσεις, τη σοφία, το πνεύμα και το προσωπικό στυλ του κατόχου του Ήλιου. Ο Ήλιος, σε αντάλλαγμα, ενισχύεται βασιζόμενος στην υποστήριξη αυτή της Σελήνης και νιώθει περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Η σύνοδος Ήλιου-Σελήνης είναι μια πολύ δυναμική όψη. Η έλξη είναι αμοιβαία, αν και στην αρχή την αισθάνεται εντονότερα η Σελήνη. Καθώς η σχέση εξελίσσεται, ανάμεσα στους δύο αναπτύσσεται μια αναπόφευκτη δυναμική, όπου η Σελήνη παίζει τον υποστηρικτικό ρόλο (ούσα μερικές φορές εξαρτημένη ή πειθήνια) απέναντι στο πρόσωπο του Ήλιου, ο οποίος παίζει κατά κάποιο τρόπο το ρόλο του «αρχηγού» της σχέσης.  Εδώ, πρέπει να τονιστεί το θέμα του φύλου των εκπροσώπων Σελήνης και Ήλιου. Μολονότι, όπως και να΄χει, η όψη είναι ισχυρή, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η σύνοδος της Σελήνης του άνδρα με τον Ήλιο της γυναίκας, φέρνει προβλήματα. Αυτό συμβαίνει, όταν ο άνδρας αισθάνεται άβολα στο ρόλο της ήπιας, συμπαθητικής, και κάπως εξαρτημένης συναισθηματικά Σελήνης- ένας ρόλος που μάλλον ταιριάζει περισσότερο σε γυναίκα. Όποιος και να παίζει το ρόλο της Σελήνης θα αισθανθεί, συν τω χρόνω, δυσαρέσκεια και αγανάκτηση. Όπως ακριβώς η Σελήνη αντανακλά το φως του Ήλιου, ο εκπρόσωπος της Σελήνης είναι προδιατεθειμένος από τη φύση του να παίξει τον υποστηρικτικό και κάποιες φορές υποτακτικό ρόλο απέναντι στον Ήλιο. Το πόσο ευχαριστημένα είναι τα άτομα της Σελήνης και του Ήλιου με τους ρόλους τους είναι ένα θέμα ζωτικής σημασίας για τη σχέση. Γιατί, και όσον αφορά τον Ήλιο, δεν θέλουν όλοι και ούτε τους ευχαριστεί να «κάνουν τον αρχηγό» σε μια σχέση!

Με το τρίγωνο και το εξάγωνο Ήλιου-Σελήνης η δυσφορία είναι μικρότερη. Εδώ υπάρχει εναρμόνιση. Τα άτομα συνεργάζονται με φυσικότητα μεταξύ τους – ένα θετικό χαρακτηριστικό για τις περισσότερες ερωτικές σχέσεις. Το μόνο πρόβλημα εδώ, είναι ο εφησυχασμός και η επανάπαυση. Για τα άτομα που προτιμούν μια πιο δυναμική και ενεργητική ατμόσφαιρα σε μια σχέση, οι ήπιες αυτές όψεις μπορεί να μην είναι και τόσο ικανοποιητικές ή ενδιαφέρουσες. Υπάρχει ένα συναίσθημα αλληλοϋποστήριξης και εμπιστοσύνης στο ζευγάρι, κάτι που οι περισσότεροι θα χαίρονταν να απολαμβάνουν.

Το τετράγωνο μεταξύ Ήλιου-Σελήνης θεωρείται δυσαρμονική όψη, και φανερώνει έλξη. Η Σελήνη όμως, τελικά, θα βρει τον Ήλιο αυταρχικό, πολύ ορθολογιστή, παρτάκια και αναίσθητο – ακόμα κι αν ο Ήλιος δεν είναι ακριβώς έτσι. Ενώ ο Ήλιος από την πλευρά του, βρίσκει τη Σελήνη πολύ εξαρτημένη, κυκλοθυμική, συναισθηματική και εύθικτη. Η Σελήνη, στην προσπάθειά της να ευχαριστήσει τον Ήλιο, μπορεί να φτάσει να νιώσει έως και αγανάκτηση.  Διαφωνίες για το πώς ξοδεύονται τα χρήματα του κοινού ταμείου, για το μεγάλωμα των παιδιών (αν υπάρχουν), και για το πώς θα διαθέσει το ζευγάρι τον ελεύθερο χρόνο του, αποτελούν αρκετά σοβαρές πιθανότητες με αυτή την όψη. Ακόμα κι όταν οι σύντροφοι εργάζονται προς την ίδια κατεύθυνση όσον αφορά τη σχέση τους κι έχουν κοινούς στόχους, οι μέθοδοι που ακολουθούν, συγκρούονται με το προσωπικό στυλ του καθενός. Κακοκεφιές, γκρίνιες και μια γενική δυσαρέσκεια, μπορούν να μολύνουν αυτή τη σχέση. Τα άτομα πρέπει να προσπαθούν συνειδητά να αποφεύγουν να βάζουν ο ένας τον άλλον «στη θέση του»,  όταν αισθάνονται την ανάγκη να υπερασπιστούν τις προσωπικές τους συνήθειες, απόψεις και ταυτότητα. Πολλή ενέργεια μπορεί να σπαταληθεί σε μικροκαβγάδες. Η ανταγωνιστικότητα μεταξύ τους μπορεί να είναι προσωρινά διεγερτική, αλλά στο τέλος μπορεί να καταλήξει αποστραγγιστική, ειδικά αν τα άτομα μοιράζονται πολύ χρόνο και χώρο.

Η αντίθεση μεταξύ Ήλιου-Σελήνης είναι λιγότερο προβληματική όψη από το τετράγωνο, επειδή εδώ παίζεται ένα πινγκ-πονγκ, υπάρχει μια αμοιβαιότητα αλλά και η προοπτική πιθανής μελλοντικής ισορροπίας. Η έλξη είναι δυνατή και αμοιβαία, και ο δεσμός ανάμεσα στα άτομα αρκετά ισχυρός, καθώς και οι δύο ενδιαφέρονται πολύ για τη σχέση τους. Πολλά από τα προβλήματα που περιγράφει η όψη τετραγώνου, εμφανίζονται και εδώ, μολονότι η επιθυμία να παραμείνουν τα άτομα ενωμένα, μπορεί με την όψη της αντίθεσης, να είναι ισχυρότερη.

Σελήνη σε όψεις με Σελήνη

Το κύριο θέμα της σχέσης, κάτω από αυτές τις όψεις, είναι η συναισθηματική αρμονία και η ελεύθερη συναισθηματική έκφραση στη καθημερινή ζωή του ζευγαριού. Ανησυχείτε για απλά, κοινότυπα προβλήματα καθώς και ζητήματα σπιτιού. Είναι περισσότερο από πιθανό, πως θα μοιραστείτε ζωτικό χώρο ή θα ξοδέψετε μεγάλο μέρος του χρόνου σας μαζί, μέσα στο κοινωνικό σας περιβάλλον. Δεδομένου ότι γνωρίζετε πολύ καλά ο ένας τον άλλον, θα σας είναι ευχάριστο να μοιράζεστε παρόμοιες προτιμήσεις και συναισθηματικές ευαισθησίες. Θα νιώθετε πολύ άνετα μεταξύ σας.  Θα σας είναι επίσης πολύ εύκολο να δημιουργήσετε από κοινού ένα ευχάριστο, άνετο και ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον, επειδή έχετε το ίδιο στυλ και τα ίδια γούστα. Είναι πιθανό η οικογένεια κάποιου από τους δύο να παίξει σημαντικό ρόλο στην ίδια τη σχέση.

Δυσαρμονικές όψεις: Είναι δύσκολο για σας τους δύο να συγχρονιστείτε. Όταν ο ένας είναι επάνω, ο άλλος είναι κάτω, ή ο ένας είναι νυχτόβιος και ο άλλος πρωινός τύπος. Το τάιμινγκ μπορεί να είναι ένα δυσεπίλυτο θέμα, και μπορεί να χρειαστεί προσπάθεια να εξομαλυνθεί η μεταξύ σας επικοινωνία ώστε να μην επέλθει διάψευση και απογοήτευση. Βασικές συνήθειες ή νοοτροπίες του συντρόφου μπορεί να γίνουν ανυπόφορα για σας. Με τον καιρό, η υπομονή και η αγάπη του ενός προς τον άλλο, μπορεί να βελτιώσει τα πράγματα.

Σελήνη σε όψεις με Ερμή

Σελήνη σύνοδος Ερμής: Απολαμβάνετε τις προσωπικές συζητήσεις, εμπιστεύεστε ο ένας στον άλλο και μοιράζεστε συναισθήματα και σκέψεις. Απολαμβάνετε να «αλληλο-ψυχαναλύεστε» όπως επίσης και να «ψυχαναλύετε» τους άλλους. Στη χειρότερη περίπτωση, αυτό μπορεί να καταλήξει σε κουτσομπολιό και στην καλύτερη να δώσει βάθος στην αμοιβαία κατανόηση και την αυτό-ανακάλυψη που διαφωτίζει, τρέφει, και αναζωογονεί τη σχέση. Η Σελήνη αντιλαμβάνεται από διαίσθηση, τι σκέφτεται ή τι θέλει να πει ο Ερμής. Κατά περιόδους, οι απαντήσεις του Ερμή μπορεί να φανούν υπερβολικά λογικές ή ορθολογιστικές στη Σελήνη, η οποία επιθυμεί περισσότερη τρυφερότητα. Ο Ερμής αναγκάζεται να βρει απαντήσεις στα σχόλια, τα παράπονα και τα προβλήματα της Σελήνης. Καμιά φορά, η Σελήνη δεν ψάχνει πραγματικά για απαντήσεις αλλά θέλει απλά να εκφράσει ελεύθερα τα συναισθήματά της και οι απαντήσεις ή οι λύσεις σ΄αυτή την περίπτωση δεν είναι απαραίτητες.

Σελήνη τρίγωνο Ερμής: Ο Ερμής υποκινεί τη Σελήνη προς την αυτο-έκφρασή της. Αυτή η όψη δείχνει ότι αισθάνεστε πολύ άνετα να κουβεντιάζετε παρεούλα για οποιοδήποτε θέμα, κι αυτό παρουσιάζεται αμέσως με το ξεκίνημα της σχέσης, και η αλληλεπίδραση ανάμεσά σας είναι τεράστια! Με ποιον άλλο θα μπορούσατε να μοιραστείτε τόσο προσωπικά ζητήματα, με τόσο χαλαρό και άνετο τρόπο; Απολαμβάνετε ατέλειωτες συζητήσεις και αισθάνεστε πάρα πολύ οικεία ο ένας με τον άλλον. Είστε σε θέση να μοιραστείτε ανοιχτά τις σκέψεις σας πάνω σε διάφορα ζητήματα, πολιτικά, θρησκευτικά ή προσωπικής φύσης. Θα διαπιστώσετε ότι όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύετε μαζί, οι προτιμήσεις, τα ενδιαφέροντα, τα χόμπι, και οι δραστηριότητες και των δύο τείνουν προς την εναρμόνιση. Το αμοιβαίο συναίσθημα φιλικότητας και βαθύτερης κατανόησης  του συντρόφου προσφέρει μεγάλη αμοιβαία ικανοποίηση και είναι πολύ θετικό για τη σχέση.

Σελήνη εξάγωνο Ερμής: Οι φιλικές συνομιλίες είναι συχνές στη σχέση σας. Είστε σε θέση να ανοιχτείτε συναισθηματικά, εκφράζοντας τις προσωπικές σας ανησυχίες, και πολύ συχνά νιώθετε ότι ελάχιστοι άνθρωποι σας καταλαβαίνουν και σας εκτιμούν τόσο, όσο ο σύντροφός σας! Αυτό ισχύει ήδη από τα πρώτα στάδια της σχέσης σας. Το βαθύ επίπεδο αμοιβαίας κατανόησης και εκτίμησης καθιστά τη φιλία μεταξύ σας μακροχρόνια και αρμονική. Ο Ερμής αισθάνεται άνετα και χαλαρά με τη Σελήνη, και την ενθαρρύνει συχνά να μιλά για όσα την ενδιαφέρουν. Υπάρχει μια αμοιβαία προθυμία να μοιράζεστε εύκολα προσωπικές πληροφορίες, καθώς ενδιαφέρεστε πραγματικά για όσα θέλει ο σύντροφός σας να μοιραστεί μαζί σας. Σας αρέσει να κάνετε μικροαλλαγές στο περιβάλλον σας, καθώς επίσης και να μοιράζεστε αγαπημένες αναμνήσεις του παρελθόντος. Αυτή η όψη φανερώνει ότι έχετε την ευκαιρία να λύνετε τα προβλήματα που παρουσιάζονται, κατά τρόπο λογικό. Απολαύστε το!

Σελήνη τετράγωνο Ερμής: Ο Ερμής χρειάζεται να χαλιναγωγήσει την τάση του να είναι κριτικός, άπονος, και υπερβολικά αναλυτικός στα συναισθήματα, τις προσωπικές προτιμήσεις και τις συνήθειες της Σελήνης. Ο Ερμής πιστεύει ότι η Σελήνη είναι υπερβολικά ευαίσθητη στην κριτική, και αρνείται να αναγνωρίσει τις ευθύνες του σ΄ αυτό. Ψιλοδιαφωνίες και καβγαδάκια μπορούν να αποφευχθούν μόνο αν και οι δυο σας μάθετε να ακούτε με κατανόηση τον άλλο και να επικοινωνείτε με σαφήνεια μεταξύ σας. Αποφύγετε να τονίζετε τα εκφραστικά λάθη του συντρόφου. Δεν είναι τόσο σημαντικές οι λέξεις και ο τρόπος που λέγονται κάποια πράγματα, όσο η σημασία και η ουσία τους.

Σελήνη αντίθεση Ερμής: Οι ζωηρές, οξυδερκείς συζητήσεις είναι συχνές σ΄ αυτή τη σχέση. Αγαπάτε να εκμυστηρεύεστε ο ένας στον άλλο, βγάζοντας στη φόρα τούς φόβους και τις ελπίδες σας. Απολαμβάνετε επίσης τις σε μάκρος συζητήσεις και αναλύσεις μιας μεγάλης γκάμας θεμάτων. Γενικά, αυτές οι συνομιλίες είναι ευχάριστες και διαφωτιστικές, αλλά περιστασιακά μπορούν να διολισθήσουν σε κουτσομπολιό, ενώ ο Ερμής μπορεί μερικές φορές να υιοθετήσει έναν υπερβολικά διανοητικό τρόπο έκφρασης, εξεζητημένο και εντελώς αποστασιοποιημένο από τα συναισθήματα της Σελήνης. Θα διαπιστώσετε ότι παίρνετε τις κουβέντες σας μάλλον πολύ προσωπικά, με τη Σελήνη να παρουσιάζεται ιδιαίτερα ευαίσθητη, την ίδια στιγμή που ο Ερμής κρατά μια πιο εγκεφαλική και διανοητική στάση απέναντι στα θέματα που συζητάτε.

Σημείωση: Με τις θετικές όψεις, η Σελήνη εμπλουτίζει με φαντασία και «χρώμα» τη σκέψη του Ερμή. Η επικοινωνία εδώ κεντρίζεται και παίζει βασικό ρόλο στη σχέση. Με τις αρνητικές όψεις, η Σελήνη βρίσκει τον Ερμή υπερβολικά λογικό, δύσκολο, και αποστασιοποιημένο κατά διαστήματα, ενώ ο Ερμής μπορεί να ενοχληθεί από τη Σελήνη που φαίνεται να παρουσιάζει υπερευαισθησία και κυκλοθυμία. Αυτό αποτελεί μάλλον πρόβλημα σε μια τόσο στενή σχέση.

Σελήνη σε όψεις με Αφροδίτη

Με αυτές τις όψεις, το κύριο θέμα της σχέσης έχει να κάνει με τη συναισθηματική ισορροπία, ένα όμορφο και αρμονικό οικογενειακό περιβάλλον, την ευγένεια στη συμπεριφορά καθώς και το αίσθημα δικαιοσύνης στη συναναστροφή σας με τους άλλους.

Σελήνη σύνοδος Αφροδίτη: Η όψη αυτή υπόσχεται γλυκύτητα, τρυφερότητα, αγάπη και φροντίδα. Μια θαυμάσια, τυχερή όψη, που παράγει αμοιβαία υποστήριξη και γνήσια απόλαυση. Οι κοινωνικές συναναστροφές ευνοούνται και ευνοούν. Αυτός ο συνδυασμός δεν θα σας απαλλάξει από διάφορα ζητήματα μεταξύ σας, αλλά θα σας παρέχει μακροχρόνια αγάπη ακόμα και σε δύσκολες φάσεις της σχέσης. Θα απολαύσετε τη συντροφιά μεταξύ σας, επειδή εξελλίσσεστε ο ένας μέσα από την ενέργεια του άλλου. Δεν θα έχει σημασία το τι κάνετε, γιατί ακόμη και οι μικροδουλειές θα σας φαίνονται πιο ευχάριστες όταν τις κάνετε μαζί. Θα ανακαλύψετε ότι έχετε πολλά κοινά κι αυτό θα εμβαθύνει το δέσιμο μεταξύ σας. Αυτή η όψη ενθαρρύνει μια εντελώς φυσική συνεργασία, αλλά και διακριτικό ενδιαφέρον για δικαιοσύνη και ισότητα σε όλες τις αλληλεπιδράσεις σας. Θα ανταποκρίνεστε εύκολα στη θετική ενέργεια που σας περιβάλλει. Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε μαζί για να δημιουργήσετε ένα ζεστό και ευεργετικό περιβάλλον, και οι κοινωνικός σας κύκλος θα αποζητά τη συντροφιά σας. Εάν μοιράζεστε επαγγελματικές δραστηριότητες ή εργάζεστε στην ίδια επιχείρηση, αυτή η όψη ενισχύει την κοινωνική αποδοχή και την υποστήριξη ατόμων που μπορούν να σας ωφελήσουν.

Σελήνη εξάγωνο/τρίγωνο Αφροδίτη: Έχετε μια φυσική γοητεία και έναν τρόπο να διαλύετε την ένταση σε περιόδους σύγκρουσης. Στην πραγματικότητα, δεν σας αρέσει καθόλου να βρίσκεστε αντιμέτωποι με συγκρουσιακές καταστάσεις, και νιώθετε ευτυχείς με τον συμβιβασμό, όποτε αυτός είναι δυνατός. Οι σχέσεις σας με τους άλλους είναι θετικές, μολονότι κατά διαστήματα διστάζετε να πείτε ό,τι χρειάζεται, από φόβο μήπως «σπάσετε τα αβγά». Θα έχετε πολλούς φίλους και συνεργάτες, και οι κοινωνικές δεσμεύσεις θα είναι πάντα σημαντικές στη ζωή σας. Διεκδικείτε ομορφιά και ηρεμία. Δείχνετε καθαρά την προτίμησή σας ο ένας στον άλλο, ενώ η σχέση σας διαπνέεται από φυσική στοργή και γλυκύτητα. Αυτός ο συνδυασμός αυξάνει την επιθυμία για συνεργασία και βοηθά στην εξεύρεση της «χρυσής τομής» στις διαφωνίες σας. Απολαμβάνετε ένα ασφαλές και ελκυστικό περιβάλλον, αν μοιράζεστε τον ίδιο χώρο. Υπάρχει μια σύμπλευση στην αισθητική σας, που θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε καλλιτεχνικές ή δημιουργικές αναζητήσεις. Θα σας αρέσουν τα φίνα πράγματα στη ζωή και γι΄αυτό πρέπει να παρακολουθείτε στενά τον προϋπολογισμό σας. Οι άλλοι θα ανταποκρίνονται εύκολα στη θερμή και στοργική ενέργεια που εκπέμπετε μεταξύ σας, αφού θα γίνεται προφανές ότι αρέσετε και συμπαθείτε ο ένας τον άλλο. Οι κοινωνικές δραστηριότητες τονίζονται, και με λίγη προσπάθεια οι δυο σας μπορείτε να δημιουργήσετε έναν υπέροχο φιλικό κύκλο.

Σελήνη τετράγωνο/αντίθεση Αφροδίτη: Αν θεωρήσετε ο ένας τον άλλον δεδομένο και ξεχάσετε να εγκωμιάζετε ή να αναγνωρίζετε, και μάλιστα ανταποδίδοντας, τα θετικά στοιχεία του συντρόφου, θα προκύψει ζήτημα. Επίσης, η τάση να είστε καλοπερασάκιας, μπορεί να κάνει την κοινή σας ζωή λίγο δύσκολη. Η πολυτελής διαβίωση ενώ τα οικονομικά σας δεν το επιτρέπουν, και η τάση σας για επίδειξη θα φέρουν τελικά πίεση στη σχέση. Προσδιορίστε τις προτεραιότητές σας. Με αυτές τις όψεις θα μάθετε πόσο να συμβιβάζεστε, αλλά και πότε το παρακάνετε στον συμβιβασμό προκειμένου να διατηρήσετε τις ισορροπίες. Παρότι υπάρχει αλληλοεκτίμηση και συμπάθεια μεταξύ σας, θα υπάρχουν φορές όπου ο ένας θα αποδοκιμάζει τις συνήθειες του άλλου. Ή πιθανότατα, τα προσωπικά σας συστήματα αξιών βρίσκονται σε αντίθεση ή και σύγκρουση ακόμα. Αυτές θα είναι στιγμές δύσκολες και απογοητευτικές. Θα νιώθετε υποτιμημένοι ή παρεξηγημένοι από τον σύντροφο. Η αγάπη είναι ακόμα παρούσα, αλλά προσπαθήστε να μην πλήττετε τον αυτοσεβασμό του συντρόφου σας. Είναι σημαντικό για σας, ότι εστιάζετε στη λατρεία των θετικών χαρακτηριστικών του καθενός σας, ακόμα κι αν αυτά διαφέρουν πολύ από τα δικά σας. Όταν μαλώνετε, σιγουρευτείτε ότι δεν δυσφημείτε το σύντροφό σας, μη βλέποντας με καλό μάτι τις επιλογές του. Βεβαιωθείτε ότι δίνετε τόπο στην οργή, όπου και όποτε το οφείλετε. Είναι εύκολο να αντιμετωπίζετε την περίοδο χάριτος και την υποστήριξη του συντρόφου σας ως δεδομένα, αλλά αυτό μακροπρόθεσμα βλάπτει την θετική προοπτική της σχέσης σας. Ο σκοπός αυτής της όψης είναι να σας διδάξει τη συνεργασία, τη διαπραγμάτευση και το συμβιβασμό. Αν και υπάρχει φυσική και αβίαστη εκτίμηση και αγάπη του ενός προς τον άλλο, θα υπάρξουν στιγμές που κανένας από τους δυο σας δεν θα εκτιμά τις συνήθειες του συντρόφου.

Σελήνη σε όψεις με Άρη

Σελήνη Σύνοδος Άρης: Υπάρχει μια ισχυρή αμοιβαία έλξη εδώ, φυσική και συναισθηματική. Με την πάροδο όμως του χρόνου, η Σελήνη βρίσκει πως ο Άρης αδιαφορεί για τις ανάγκες και τα συναισθήματά της, ενώ, αντίθετα, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος απέναντι στα δικά του. Η Σελήνη διαπιστώνει ότι ο Άρης είναι σκληρός κάποιες στιγμές που απαιτούν περισσότερη ευαισθησία ή μετριοπάθεια. Η σχέση είναι βέβαια πολύ συναισθηματική, με αφθονία πληγωμένων αισθημάτων που εκδηλώνονται κατ΄ επανάληψη, αλλά και με χαρούμενες στιγμές όταν ξανασμίγει κι έρχεται κοντά το ζευγάρι μετά από μια διαφωνία. Τα άτομα εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό ο ένας στη ζωή του άλλου, κι έχουν μια δυσκολία να είναι αντικειμενικοί. Οι αποφάσεις που παίρνουν από κοινού είναι υποκειμενικές και πολύ προσωπικές. Η ευθιξία είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της σχέσης.

Σελήνη τρίγωνο /εξάγωνο Άρης: Το τρίγωνο και το εξάγωνο μεταξύ Σελήνης-Άρη είναι ένας ισχυρός δείκτης έλξης. Φέρνει πολλή αμοιβαία γοητεία, την οποία τονίζει ιδιαίτερα το τρίγωνο. Η σχέση είναι γεμάτη ζωντάνια και ζωηράδα. Η Σελήνη περιποιείται και τονώνει το «εγώ» του Άρη με όλους τους δυνατούς τρόπους. Από τη μια πλευρά, ο κάτοχος της Σελήνης έχει μια κατευναστική και ηρεμιστική επίδραση επάνω στον Άρη, ενώ εκείνος την ενθαρρύνει να είναι γενναία και σίγουρη. Μέσα από τη σχέση τους τα άτομα μαθαίνουν πολλά για τα ένστικτα και τις ανάγκες τους. Επειδή οι αντιδράσεις του ενός απέναντι στον άλλο είναι πολύ αυθόρμητες και ενστικτώδεις, η σχέση μπορεί να είναι κάπως ταραχώδης κατά περιόδους, αλλά τον περισσότερο καιρό, πρόκειται για μια ευχάριστη αλληλεπίδραση. Αν και το ζευγάρι τείνει να διαφωνεί περισσότερο από το κανονικό, εντούτοις εισπράττουν χαρά και συναισθηματική ανταμοιβή από τις αλληλεπιδράσεις αυτές.

Σελήνη τετράγωνο /αντίθεση Άρης: Το τετράγωνο και η αντίθεση μοιάζουν αρκετά με τη σύνοδο, αλλά είναι πιο προβληματικές όψεις. Η Σελήνη μπορεί να δοκιμαστεί από συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και βρίσκει τον Άρη  υπερβολικά διεκδικητικό και τυχοδιώκτη. Ο κάτοχος του Άρη αισθάνεται ότι η Σελήνη είναι απαιτητική και βρίσκεται συνεχώς σε κατάσταση ανάγκης. Το ζευγάρι αντιδρά με ενστικτώδεις, αυθόρμητους τρόπους, βάζοντας τη λογική λίγο στο περιθώριο. Αντιδρώντας μεταξύ τους χωρίς σκέψη, προκύπτουν άφθονα δυσάρεστα συναισθήματα. Η αμυντικότητα, η κακοκεφιά, και η «ανώριμη» συμπεριφορά είναι πολύ πιθανά με αυτόν τον συνδυασμό, ενώ παρουσιάζεται και ζήτημα εξάρτησης. Αυτοί οι άνθρωποι ξυπνούν ο ένας τα πάθη του άλλου, άλλοτε με ευχάριστο κι άλλοτε με δυσάρεστο τρόπο. Ο κάτοχος της Σελήνης μπορεί να απαιτήσει ένα είδος υπόσχεσης ή δέσμευσης από τον κάτοχο του Άρη, κάτι όμως που εκείνος δεν συμμερίζεται. Ο  Άρης επιδεικνύει την ανεξαρτησία και την αυτοπεποίθησή του, πράγμα που η Σελήνη ερμηνεύει ως προσπάθεια κυριαρχίας του επάνω της, και μπορεί να νιώσει ότι απειλείται σε μεγάλο βαθμό το αίσθημά της για ασφάλεια. Οι αρνητικές και οργισμένες αντιδράσεις μεταξύ τους θα εκδηλωθούν, ακόμα πιο δυναμικά, όταν ζουν κάτω από την ίδια στέγη, κι αυτό θα κάνει δυσάρεστη τη συμβίωσή τους. Ειδικά με το τετράγωνο, η Σελήνη θα παραπονιέται και θα ξεσπά το συναισθηματικό της πόνο και τις απογοητεύσεις της πάνω στον Άρη. Ακόμα κι αν ο κάτοχος της Σελήνης είναι συναισθηματικά «δεμένος» με άλλους, η χημεία μεταξύ τους είναι τέτοια που ο Άρης θα εκδηλώνει οποιαδήποτε συναισθήματα ανάγκης, φοβικά ή/και καταθλιπτικά στον κάτοχο της Σελήνης. Για να το πούμε απλά, είναι πολύ δύσκολο να χαλαρώσει ο ένας κοντά στον άλλο. Η δυσαρέσκεια προς το σύντροφο, με την πάροδο του χρόνου, είναι αρκετά πιθανή. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ευμετάβλητο συνδυασμό.

Σελήνη σε όψεις με Δία

Το βασικό θέμα της σχέσης είναι η ενίσχυση και η διεύρυνση των θετικών συναισθημάτων μέσω της εκμάθησης, της διδασκαλίας, των ταξιδιών, του αθλητισμού ή της ανάληψης ρίσκων. Η σοφή επιλογή μεταξύ όλων αυτών των δυνατοτήτων θα είναι πολύ σημαντική για τη σχέση.

Σελήνη σύνοδος Δίας: Εμπνέετε ο ένας στον άλλο χαρά, ελπίδα, καλή θέληση και μια αίσθηση περιπέτειας, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να το παρακάνετε και να καταφεύγετε σε υπερβολές με διάφορους τρόπους. Είναι πιθανό να ανακαλύπτετε καθημερινά μεταξύ σας έναν θησαυρό συναισθημάτων και να σας χαρακτηρίζει γενικά μια πολύ ανοιχτή στάση και διάθεση. Σας αρέσει η «καλή ζωή» με ό,τι συνεπάγεται ο όρος αυτός για σας. Η αφθονία και η υπερβολή αποτελούν μέρος αυτής της όψης, και δεν είναι πάντα αρνητικό αυτά τα γνωρίσματα. Είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε πόσο μακριά θα φτάσετε και πόσο θα επεκταθείτε. Ουσιαστικά, οι ευκαιρίες που θα σας  παρουσιαστούν, οι εκδηλώσεις της γενναιοδωρίας σας και η ενέργεια που παράγετε μαζί μπορούν να σας φέρουν όλα τα είδη καλοτυχίας. Ως ζευγάρι, θα είστε υπόδειγμα κουράγιου, αντανακλώντας ελπίδα και θετική επιρροή οπουδήποτε πηγαίνετε. Το σημαντικότερο μάθημά σας είναι η ισορροπία και οι σοφές επιλογές, που όχι μόνο ενισχύουν τη χαρά στη ζωή σας, αλλά και διατηρούν ένα επίπεδο σταθερότητας. Είναι φυσικό να επιδιώκετε την επιτυχία, αλλά βεβαιωθείτε ότι εξετάσατε κάθε παράμετρο καθώς και τις συνέπειες του ρίσκου σε πιθανή περίπτωση αποτυχίας. Σιγουρέψτε ότι μπορείτε να το αντέξετε, είτε από πλευράς ενεργητικότητας, είτε συναισθηματικά, πνευματικά ή οικονομικά. Μόνο μια ισχυρή όψη του Κρόνου στη συναστρία μπορεί να αντισταθμίσει την υπερβολικά αισιόδοξη τάση αυτής της όψης. Δώστε χρόνο, ώστε να αξιολογήσετε όσες από τις προσδοκίες σας μπορεί να μην είναι καθόλου ρεαλιστικές. Έτσι μετά μπορείτε να κάνετε τα επιθυμητά βήματα προς τα μπρος, δοκιμάζοντας κάτι νέο. Ο ενθουσιασμός σας θα ανοίγει πόρτες, θα δημιουργεί ευκαιρίες, και η θετική ενέργεια μεταξύ σας θα παρέχει ατέλειωτους πόρους και επιλογές ακόμα κι όταν οι εποχές δυσκολεύουν.

Σελήνη εξάγωνο /τρίγωνο Δίας: Αυτή η όψη φέρνει φυσική χαρά, γενναιοδωρία και καλοτυχία. Μοιράζεστε ελεύθερα τα συναισθήματά σας και είστε σε θέση να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας ο ένας στον άλλο ανοιχτά και πρόθυμα. Υπάρχουν στιγμές που είστε υπερβολικοί στις εκδηλώσεις σας και πολύ διαχυτικοί, αλλά ο περίγυρός σας λατρεύει αυτή την μεταδοτική σας ζωντάνια. Είστε αρκετά τυχεροί στην επίτευξη των στόχων σας αλλά και γενναιόδωροι σε ό,τι μπορείτε να δώσετε στους άλλους αλλά και μεταξύ σας. Η γενναιόδωρη φύση σας επικρατεί σε κάθε ζήτημα με το οποίο καταπιάνεστε, έχοντας θετικό αντίκτυπο και στους ανθρώπους με τους οποίους έρχεστε σε επαφή ως ζευγάρι. Οι άλλοι απολαμβάνουν τη συντροφιά σας,  επειδή η άποψή σας «δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω» τους γεμίζει ενθάρρυνση και δημιουργικότητα. Η παρουσία των άλλων, σας κάνει διπλά χαρούμενους. Η  αίσθηση της περιπέτειας και η διαρκής διάθεσή σας για μάθηση αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σχέσης. Μπορείτε εύκολα να πάρετε μεγάλα συναισθηματικά ρίσκα μεταξύ σας, γνωρίζοντας πως υπάρχει καλή θέληση και απόλυτη ειλικρίνεια. Ο συνδυασμός αυτός ευνοεί την τίμια και ειλικρινή επικοινωνία. Η αφθονία και οι ευκαιρίες ρέουν από σας και προς εσάς, με τρόπο εντελώς φυσικό. Επειδή έχετε θετική σκέψη, συνήθως τα πράγματα στη ζωή σάς έρχονται θετικά. Η υπερβολή σας πρέπει να μετριαστεί οπωσδήποτε, ειδάλλως θα καταρρεύσετε κάτω από το βάρος των πολλών παράλληλων δραστηριοτήτων αλλά και των πολλών υποσχέσεων. Το να μάθετε να λέτε «όχι» , αφού εξετάσετε προσεκτικά το επίπεδο υποχρέωσής σας, είναι ένα σημαντικό μάθημα για σας.

Σελήνη τετράγωνο/αντίθεση Δίας: Μ΄ αυτή την όψη, η φύση σας είναι γενναιόδωρη και αισιόδοξη, αλλά οι απότομες αλλαγές της διάθεσής σας καθιστούν την ισορροπία στη σχέση δύσκολη. Η φτωχή σας κρίση, αποτέλεσμα υπεραισιοδοξίας, μπορεί να σας δημιουργήσει πρόβλημα και να πέσετε εύκολα θύμα εκμετάλλευσης. Να προσέχετε ποιους εμπιστεύεστε και, αν κάτι σας φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, μπορεί όντως να είναι έτσι. Ελέγξτε τις απαιτήσεις των άλλων και την ακρίβεια όσων σας λένε,  και θα είστε έτσι κατά πολύ ευτυχέστεροι, αφού με τον τρόπο αυτό θα καταφέρετε να διατηρήσετε τα κεκτημένα σας.  Αντισταθείτε στα τυχερά παιχνίδια και την υπερβολική καυχησιολογία για τα κατορθώματά σας. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στο «δούναι και λαβείν» στη συναναστροφή σας με τους άλλους. Η ενέργεια αυτής της όψης μεταξύ σας προσφέρει ατέλειωτες διαθέσιμες δυνατότητες κι ενθαρρύνει την ελευθερία έκφρασης των συναισθημάτων σας. Συγχρόνως, η όψη ευνοεί τις υπερβολικές εκδηλώσεις των συναισθημάτων αυτών, έτσι  απαιτείται κι από τους δυο να καθορίσετε τα όριά σας. Τα συναισθήματα θα βγαίνουν εκτός ελέγχου, από καιρό σε καιρό, ιδιαίτερα όταν κάποιος από σας δυσκολεύεται να τα διαχειριστεί. Αυτή η όψη θα σας διδάξει τη σωστή κρίση και θα καλλιεργήσει τη φρόνησή σας, ως αποτέλεσμα των πολλών και διαφορετικών εμπειριών τις οποίες θα επιδιώξετε. Θα υπάρξουν περίοδοι όπου η κρίση σας θα είναι ασθενική, και θα ανακαλύπτετε ότι αποτύχατε να λάβετε υπόψη ένα σημαντικό στοιχείο μιας κατάστασης. Αντισταθείτε και μην πείτε «ναι», έως ότου αξιολογήσετε τους όρους ή καταλήξετε σε μια ιδέα ή πρόταση. Η υπερβολή καθώς και η αποτυχία να τηρήσετε υποσχέσεις, θα σας δημιουργήσουν προβλήματα, και η υπεραισιοδοξία σας θα είναι χωρίς αντίκρισμα, αν δεν έχετε πλήρη γνώση δεδομένων ή γεγονότων. Αν θεωρήσετε ότι σας χτυπά η «κακοτυχία», επαναξιολογήστε τις επιλογές σας και βεβαιωθείτε ότι είστε γενναιόδωρος οπουδήποτε μπορείτε, ώστε να διατηρήσετε την ισορροπία «παίρνω-δίνω» ο ένας στη ζωή του άλλου.

Σελήνη σε όψεις με Κρόνο

Η σύνοδος, το τετράγωνο και η αντίθεση μεταξύ Σελήνης – Κρόνου ανήκουν στις ισχυρές όψεις. Ο ένας  ή και οι δυο σας μπορεί να είχατε καταστήσει σαφές, ευθύς εξαρχής, ότι η σχέση αυτή θα είναι μια σοβαρή δέσμευση. Είτε εκφράστηκε με λόγια είτε όχι, υπάρχει στη σχέση το άρωμα της υπευθυνότητας. Μολονότι ο δεσμός μπορεί ν΄ αρχίσει με κάποιο στοιχείο ενθουσιασμού, με την πάροδο του χρόνου η Σελήνη ίσως αισθανθεί την ανάγκη να λογοκρίνει όσα συναισθήματά της δείχνουν εξάρτηση από τη σχέση, εμποδίζοντας έτσι την αυτοέκφρασή της, επειδή νιώθει σχεδόν όπως ένα παιδί όταν αντιμετωπίζει έναν ενήλικα που το αποδοκιμάζει. Η Σελήνη εισπράττει σοβαρότητα, τραχύτητα και στενότητα από την πλευρά του Κρόνου, κάτι που μπορεί να μη γίνεται καν αντιληπτό συνειδητά από τον ίδιο τον Κρόνο. Όπως και να΄χει, η Σελήνη μπορεί να αισθανθεί κάπως περιορισμένη από τη σχέση, και ανίκανη να εκφράσει το «παιδί» μέσα της, απλώς και μόνο επειδή πιστεύει ότι ο Κρόνος δεν το εγκρίνει, δεν είναι ικανός να το καταλάβει, ή να δεν διαθέτει τα σωστά εφόδια για να το διαχειριστεί και να το αντιμετωπίσει. Η Σελήνη αισθάνεται, ότι οι ανάγκες του Κρόνου όσον αφορά τη δέσμευση είναι πρωταρχικές και κυρίαρχες, κι ότι οι «επιπόλαιες» δικές της εκδηλώσεις ανάγκης ή εξάρτησης δεν θα ήταν κατάλληλες. Η Σελήνη νιώθει επίσης, ότι οι εκδηλώσεις αλληλεπίδρασης με κάτι ή κάποιον άλλο εκτός του Κρόνου, θα τύχουν της αποδοκιμασίας του. Οι όψεις μεταξύ Σελήνης-Κρόνου μπορεί να δείχνουν ότι εμφανίζονται στη σχέση περιστασιακοί παράγοντες που μπλοκάρουν τη συναισθηματική οικειότητα ανάμεσα στα άτομα, ακόμα κι αν η μεγαλύτερη επιθυμία και των δύο είναι να πλησιάσουν ο ένας τον άλλο. Το ζήτημα εδώ είναι να αποφευχθεί η πολλή «λογοκρισία» που φτάνει σε σημείο τη Σελήνη να αισθάνεται συναισθηματικά απομονωμένη, παρεξηγημένη ή μπλοκαρισμένη. Άλλωστε, ούτε ο Κρόνος ωφελείται από αυτό, επειδή μακροπρόθεσμα θα χάσει την επαφή του με τις βαθύτερες ανάγκες, τους φόβους, και τις επιθυμίες της, και μια τέτοια συναισθηματική απόσταση δεν είναι καλή για κανέναν απ΄ τους δύο. Η χημεία σ΄ αυτή τη σχέση εκφράζεται μέσα από τη μεγάλη ανάγκη των μελών για ασφάλεια και σιγουριά, κάτι που ως ζευγάρι μπορούν να το απολαύσουν. Μολονότι, η Σελήνη ειδικότερα, μπορεί να αισθανθεί συναισθηματικά ματαιωμένη κατά περιόδους, υπάρχει ένα αίσθημα σταθερότητας και αξιοπιστίας στον Κρόνο που τον κάνει στα μάτια της πολύ ελκυστικό. Αυτή η σχέση έχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μακροημερεύσει, σημειώνοντας όμως στην πορεία της πολλές διακυμάνσεις. Οι περίοδοι συναισθηματικής απόστασης και κατ΄επέκταση της εντύπωσης ότι η σχέση είναι αρκετά «βαριά» για να διατηρηθεί, συχνά ακολουθούνται από συναισθηματικά φορτισμένες (μέχρι δακρύων) επανενώσεις, όταν νιώθουν και οι δύο ότι χρειάζονται ο ένας τον άλλο απελπισμένα, και ότι αυτό που τους συνδέει είναι τελικά βαθύτερο από ό,τι μπορεί να φαίνεται. Είναι εύκολο να δει κανείς μέσα από αυτό το παράδειγμα, ότι ο καθένας ή και οι δύο μαζί μπορεί κατά καιρούς να αισθάνονται «παγιδευμένοι». Αλλά η αλήθεια είναι, λαμβάνοντας υπόψη το βάθος του συνδέσμου που τους ενώνει, ότι υπάρχουν πολλά να κερδίσουν «δουλεύοντας» πάνω στα ζητήματα της σχέσης. Το τρίγωνο και το εξάγωνο μεταξύ Σελήνης-Κρόνου μπορεί να παρουσιάζουν μερικά από τα χαρακτηριστικά που περιγράφονται πιο πάνω, αλλά η ροή μεταξύ των δύο είναι ευκολότερα διαχειρίσιμη. Ο Κρόνος είναι πιο ενθαρρυντικός απέναντι στη Σελήνη, που με τη σειρά της βρίσκει τον Κρόνο αξιόπιστο και σταθερό ως σύντροφο. Η μακροβιότητα της σχέσης είναι πιθανότερη με τρίγωνο ή εξάγωνο, δεδομένου ότι οι απογοητεύσεις είναι λιγότερο προφανείς και οι διαφωνίες του ζευγαριού σπανιότερες. Η σύνοδος μπορεί να είναι ευκολότερη από το τετράγωνο ή την αντίθεση, αλλά εδώ δεν υπάρχει σιγουριά, γιατί η όψη αυτή μπορεί να εκδηλωθεί είτε θετικά είτε αρνητικά.

Σελήνη σε όψεις με Ουρανό

Όταν η Σελήνη κάνει σύνοδο, τετράγωνο, χιαστί ή αντίθεση με τον Ουρανό στη συναστρία, η αρχική έλξη μπορεί να είναι συναρπαστική και να εκδηλωθεί με έναν μη συμβατικό τρόπο. Η Σελήνη αισθάνεται λίγο «δορυφόρος» του Ουρανού, με έναν θετικό τρόπο συνήθως, αλλά αυτό εξαρτάται και από το ταμπεραμέντο της ίδιας. Ο κάτοχος του Ουρανού με κάποιο τρόπο εισβάλει στη ζωή της Σελήνης ξαφνικά, ξυπνώντας και αναστατώνοντας τα συναισθήματά της, που μπορεί να είναι πολύ ισχυρά. Οι όψεις του Ουρανού δημιουργούν μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, κάνουν τα άτομα να αισθάνονται συνεπαρμένα και γοητευμένα μεταξύ τους, και δείχνουν να υπόσχονται κάτι σπουδαίο και συγκλονιστικό. Εντούτοις, μπορεί να υπάρξει μια αστάθεια συναισθημάτων μεταξύ των δύο, με συνέπεια αξιοσημείωτες περιόδους ταλάντευσης μεταξύ συναισθηματικής εγγύτητας και συναισθηματικής απόστασης. Η Σελήνη ενδέχεται να παραπονεθεί ότι όταν έχει ανάγκη ή επιθυμεί εγγύτητα, ο Ουρανός είναι απών (είτε  φυσικά, είτε συναισθηματικά). Ο Ουρανός μπορεί να παραπονεθεί ότι η Σελήνη είναι πάρα πολύ συντηρητική, πολύ εσωστρεφής ή και καταθλιπτική κατά καιρούς. Αν το ζευγάρι ζει μαζί, οι συνθήκες διαβίωσής του θα είναι αναγκαστικά ασυνήθιστες, και μπορεί να υπάρξει μια χαρακτηριστική έλλειψη ρουτίνας που γίνεται πιο ενοχλητική στη Σελήνη. Ακόμα κι αν αυτή είναι η μοναδική σκληρή όψη του Ουρανού στη συναστρία, η παρουσία της θα φέρει ως τάση τη φιλονικία του ζευγαριού πάνω σε θέματα καθημερινότητας και ρουτίνας, καθώς επίσης και πολλά σκαμπανεβάσματα σε συναισθηματικό επίπεδο. Το «ανυπότακτο»  ειδικά εκ μέρους του Ουρανού, σε σχέση με τις συμβατικότητες και τη ρουτίνα ή τα εσωτερικά θέματα του σπιτιού,  καθώς επίσης και η συναισθηματική εγγύτητα, είναι ένα ζήτημα που παρουσιάζεται σ΄ αυτή τη σχέση. Αν σκληρές όψεις του Ουρανού με τους προσωπικούς πλανήτες εμφανίζονται αλλού στο χάρτη, η σχέση πιθανότατα άρχισε ξαφνικά και αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα. Αυτή η απροσδόκητη ή ακανόνιστη ποιότητα εμφανίζεται στη σχέση καθ΄ όλη τη διάρκειά της με τη μορφή διακοπτόμενων περιόδων ανησυχίας και διάσπασης. Με το εξάγωνο ή το τρίγωνο, η «ασυνήθιστη» ποιότητα της σχέσης και οι εσωτερικές-οικιακές υποθέσεις έχουν μικρότερη πιθανότητα να γίνουν αισθητές ως αποδιοργανωτικές. Το ζευγάρι μπορεί να απολαμβάνει το γεγονός ότι η σχέση του δεν ανήκει στην «πεπατημένη», και είναι κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Απολαμβάνουν μαζί διάφορες «σκανταλιές», υπάρχει μεταξύ τους μια κοινή αίσθηση του χιούμορ, τάση να «ταράζουν τα νερά» πότε-πότε, αλλά και διάθεση να λειτουργούν «διαφορετικά» ως ζευγάρι.

Σελήνη σε όψεις με Ποσειδώνα

Το κύριο θέμα της σχέσης σας αφορά τις αυξημένες ευαισθησίες, την εκτίμηση και τη φροντίδα του ενός για τον άλλο, την αμοιβαία αποδοχή των ατελειών, και της εύρεσης τρόπων που σας επιτρέπουν να υπηρετείτε τον σύντροφο. Η έμπνευση και η πίστη είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία σας.

Σελήνη εξάγωνο/τρίγωνο Ποσειδώνα: Καταλαβαίνετε ο ένας τον άλλον διαισθητικά και υπάρχει μεταξύ σας ενστικτώδες ενδιαφέρον και ευγένεια. Κατά καιρούς, φτάνετε στο σημείο ακόμη και να προλαβαίνετε ο ένας τις διαθέσεις και απαντήσεις του άλλου. Μπορεί να σκέφτεστε τα ίδια πράγματα ή να λέτε τα ίδια λόγια ταυτόχρονα. Μοιράζεστε μια παρόμοια καλλιτεχνική αίσθηση, την ίδια ισχυρή άποψη για τις τέχνες. Αν και θα ανακαλύψετε πολλές κρυφές πτυχές του συντρόφου σας,  θα υπάρχει πάντα μεταξύ σας αλληλοκατανόηση.

Σελήνη τετράγωνο/αντίθεση Ποσειδώνα: Υπάρχει μια τάση να παρανοείτε ή να καταλαβαίνετε λάθος ο ένας τον άλλο, έτσι θα πρέπει να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στην επεξεργασία των δυσάρεστων συναισθημάτων ή στην προσπάθεια να αντιλαμβάνεστε τις «λεπτές» πτυχές της συμπεριφοράς του άλλου. Να προσέχετε τους εθισμούς, τις διάφορες βλαπτικές συνήθειες ή τα πολύ αγχωτικά περιβάλλοντα και δραστηριότητες. Αυτή η όψη ευνοεί την ανευθυνότητα και τις αμελείς συμπεριφορές. Σιγουρευτείτε ότι είστε πάντα ειλικρινείς μεταξύ σας και πως, ακόμα κι όταν δυσκολεύουν τα πράγματα, είστε πρόθυμοι να εκφράσετε τα συναισθήματά σας ανοιχτά. Είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσετε το βαθύ σας σύνδεσμο και να προστατέψετε τη φυσική γλυκύτητα που διαπνέει τη συντροφική σας σχέση.

Σελήνη σε όψεις με Πλούτωνα

Το ζήτημα μ΄αυτή την όψη είναι να μπορέσετε να διαχειριστείτε τα βαθιά συναισθήματα που ξυπνάτε ο ένας στον άλλο. Μια δεύτερη πρόκληση για σας, είναι να μάθετε να διοχετεύετε τις δυνατές συγκινήσεις που σας προκαλεί η σχέση με το σύντροφο.

Σελήνη εξάγωνο/τρίγωνο Πλούτωνα: Ο δεσμός σας είναι πολύ ισχυρός. Η δύναμη που παράγεται από αυτή την όψη δεν αφορά αποκλειστικά τη σχέση σας. Θα βρείτε τον εαυτό σας να συμμετέχει σε οργανώσεις και ομάδες, στις οποίες εμπλέκονται κι άλλοι δυναμικοί άνθρωποι σαν εσάς, σε μια προσπάθεια να πετύχουν κάποια πράγματα. Η τάση σας για ανάλυση, μπορεί να σας κάνει να λύνετε προβλήματα ή  να σας μετατρέψει σε μια ιαματική δύναμη στη δουλειά με την οποία ασχολείστε ή στο οικείο περιβάλλον σας. Πέρα από αυτό, διαθέτετε την ικανότητα να αναγεννιέστε από τις στάχτες σας.

Σελήνη τετράγωνο/αντίθεση Πλούτωνα: Θα πρέπει να δουλέψετε πάνω στους αγώνες δύναμης αλλά και σε μερικά ψυχικά κατάλοιπα και τραύματα που σας άφησαν προηγούμενες εμπειρίες σας. Η συγκράτηση της αντίδρασης και της προβολής του «εγώ» σας είναι κάτι που καλείστε να επιλύσετε μέσω δοκιμών και λαθών. Επειδή τα συναισθήματά σας είναι πολύ έντονα, μπορεί να σας ξυπνήσει ξανά ο φόβος της απώλειας, ο οποίος μπορεί στη συνέχεια να αποτελέσει την αφορμή για εκδήλωση ζήλιας, ελέγχου ή κτητικότητας. Αυτές οι συναισθηματικές αντιδράσεις δεν θα σας δώσουν το αποτέλεσμα που περιμένετε και επιθυμείτε. Αν δεν μπορείτε να επιλύσετε εύκολα τους διαπληκτισμούς σας, ζητήστε βοήθεια από έναν είδικό. Μόλις αποκαταστήσετε τη μεταξύ σας ισορροπία, θα μπορείτε να προσφέρετε πολλά στον κόσμο και στο περιβάλλον σας.

Σελήνη σε όψεις με Βόρειο & Νότιο Δεσμό

Σελήνη σύνοδο με Βόρειο Δεσμό: η Σελήνη θα επηρεαστεί βαθειά από τη σχέση αυτή. Κανείς από τους δυο σας δεν θα ξεχάσει τον άλλον, δεδομένου ότι αυτή η σχέση είναι σημαντική και για τους δύο σε ένα πολύ βαθύ επίπεδο. Υπάρχουν θέματα παγιοποίησης και ασφάλειας. Η Σελήνη εκφράζει τις ιδιότητες που ο κάτοχος του Β. Δεσμού, υποσυνείδητα, πρέπει να αναπτύξει προκειμένου να εξελιχθεί πνευματικά. Η έλξη μπορεί να είναι έντονη, και η ίδια η σχέση να αποτελεί μια ευδιάκριτη συναισθηματική ένωση. Ζητήματα ασφάλειας, φροντίδας, και προστασίας είναι κυρίαρχα. Υπάρχει μια άμεση ανταπόκριση μεταξύ σας από την πρώτη στιγμή, και αντιλαμβάνεστε αυτή τη σχέση σαν να ήταν «προορισμένη» για σας. Οι δεσμός μεταξύ σας είναι τόσο ισχυρός που είναι δύσκολο να σπάσει. Αν χωρίσετε, και οι δυο σας θα αισθάνεστε «δεμένοι» με τις αναμνήσεις από τη σχέση και τον σύντροφο, και αν ξανασυναντηθείτε, θα νιώθετε σα να μη χωρίσατε ποτέ. Υπάρχει ανάμεσά σας δυνατή έλξη και συμπόνια. Αν υπάρχει ταλαιπωρία στη σχέση, αυτή θα προέλθει πιθανότατα από τον κάτοχο του Β. Δεσμού, δεδομένου ότι εκείνος νιώθει έντονα ότι η σχέση είναι «μοιραία».  Ο κάτοχος της Σελήνης μπορεί να θεωρήσει ότι δίνει περισσότερο συναίσθημα από τον Β. Δεσμό κατά περιόδους, αλλά γενικά θα αισθάνεται άνετα μ΄ αυτό τον ρόλο.

Σελήνη σύνοδο με Νότιο Δεσμό: η έλξη είναι άμεση. Διαισθητικά, αισθάνεστε ασφάλεια, σιγουριά και άνεση με την παρουσία του άλλου. Οι  συναισθηματικές σας αντιδράσεις απέναντι στον κόσμο μοιάζουν, όπως και οι αμοιβαίες ανάγκες σας για ασφάλεια. Κάποιες φορές, ο Ν. Δεσμός μπορεί να νιώθει ότι η Σελήνη «τον κρατά πίσω» με κάποιο τρόπο. Το συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ σας είναι τεράστιο, αλλά η σχέση δεν φαίνεται να διαθέτει την τάση να προχωρήσει προς τα εμπρός. Στην πραγματικότητα, προτιμάτε να ζείτε με τις γνωστές σας συνήθειες, παρά να εμπλακείτε ως ζευγάρι σε νέες περιπέτειες. Μπορείτε να έχετε τέτοια επίδραση ο ένας στον άλλο, ώστε να μεγαλοποιείτε την κυκλοθυμία και την επιθυμία για ασφάλεια του συντρόφου. Αν κάποιος από τους δυο σας «ξεπεράσει» τη σχέση, αυτός θα είναι –το πιθανότερο- ο κάτοχος του Ν. Δεσμού. Εντούτοις, ο σύνδεσμος μεταξύ των ατόμων είναι ισχυρός και θα υπάρξει ένα είδος συναισθηματικής υποχρέωσης του ενός απέναντι στον άλλο, ιδιαίτερα εκ μέρους του Ν. Δεσμού. Υπάρχει πολλή συμπόνια μεταξύ σας, και αυτά τα συναισθήματα εκδηλώνονται με απόλυτη φυσικότητα.

Σελήνη σε όψεις με Ωροσκόπο

Το ζήτημα εδώ είναι η άνεση που αισθάνεστε με τη συναισθηματική σας έκφραση ή την έλλειψή της, μέσα στη σχέση. Θα έχετε έντονη αντίληψη και δεκτικότητα όσον αφορά τη συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύντροφος, καθώς και στα συναισθήματα των άλλων και του περιβάλλοντός σας.

Σελήνη σύνοδος Ωροσκόπος: Θα αισθανθείτε ένα ισχυρό συναισθηματικό δέσιμο. Πιθανώς, θα ξυπνήσετε ο ένας στον άλλο ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων. Είναι ακόμα πιθανό να ξυπνήσετε από το λήθαργο συναισθήματα του παρελθόντος που κρατήθηκαν υπό έλεγχο για πολύ καιρό. Μπορείτε να αισθανθείτε τόσο άνετα μεταξύ σας, που να αποκαλύψετε, σχεδόν από το ξεκίνημα της σχέσης, προσωπικές σας πληροφορίες στο σύντροφο, κάτι που εκπλήσσει και τους δυο σας, υπάρχει όμως κάτι στο άλλο πρόσωπο, που σας κάνει να αισθάνεστε απόλυτα ασφαλείς. Τα συναισθήματα προκύπτουν εύκολα και με προθυμία, αλλά δεν είναι πάντα άνετα ή εύκολα συζητήσιμα. Τη μια στιγμή, μπορείτε να αισθανθείτε την άνεση να τα πείτε όλα, αλλά αμέσως μετά μπορεί να ανησυχήσετε για όσα τόσο εύκολα εκφράσατε ή αποκαλύψατε. Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως η σχέση αυτή θα είναι έντονα συναισθηματική. Αποφύγετε να προβάλετε προηγούμενες εμπειρίες στην τωρινή σας σχέση. Η όψη αυτή σας ζητά να εξετάσετε τα θαμμένα σας συναισθήματα και το πώς εντάσσετε το παρελθόν στο σήμερα. Θα πλημμυρίσετε από ευαισθησίες και συναισθήματα, κάτι που μπορεί να σας είναι δυσβάσταχτο κατά περιόδους. Η μεγάλη σας εξάρτηση από το σύντροφο, και οι απαιτήσεις σας να ικανοποιήσει τις πραγματικά πολλές συναισθηματικές σας ανάγκες, είναι ένα άλλο ζήτημα εδώ. Καθένας σας θα πρέπει να αποφασίσει σε ποιες συγκινήσεις και συναισθήματα του άλλου μπορεί να ανταποκριθεί και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να χειριστεί την αναπόφευκτη πρόσθετη ευαισθησία που παράγετε όταν είστε μαζί. Μερικές φορές η συναισθηματική σας αυτή αλληλεπίδραση δημιουργεί παρανοήσεις. Η εμπιστοσύνη και η φροντίδα θα είναι ζωτικής σημασίας στη σχέση σας, καθώς θα ηρεμούν τα κύματα της συγκίνησης. Καθησυχάστε ο ένας τον άλλον, αλλά πάρτε μεταξύ σας και καμιά ανάσα. Είναι σημαντικό να βρίσκετε μια διέξοδο στις υπερβολικές συγκινήσεις σας. Ένας καλό τρόπος εκτόνωσης και για τους δύο είναι η παροχή κάποιας μορφής κοινής κοινωνικής υπηρεσίας. Ένας άλλος θα μπορούσε να είναι οι δημιουργικές έξοδοι.

Σελήνη εξάγωνο/τρίγωνο Ωροσκόπο: Η συναισθηματική έκφραση θα είναι κατά πάσα πιθανότητα εύκολη μεταξύ σας. Η ζεστασιά, η εγγύτητα και η φυσική εκδήλωση της αγάπης επιδιώκονται και απολαμβάνονται και από τους δύο. Είναι πιθανό να προσελκύετε τους άλλους εύκολα και μπορεί ακόμη να απασχολείστε σε μια επιχείρηση, που να έχει σχέση με το ευρύ κοινό. Αυτά που εκπέμπετε ως ζευγάρι είναι φυσικότητα, φροντίδα και ειλικρίνεια στις επαφές σας με τους ανθρώπους και είναι ακριβώς αυτό που σας κάνει προσφιλείς στους άλλους. Τα συναισθήματα που τρέφετε ο ένας για τον άλλο εξωτερικεύονται εύκολα και η συντροφική σας σχέση διαθέτει ένα ισχυρό συναισθηματικό συστατικό. Η έκφραση των συναισθημάτων σας θα είναι σημαντική και απαραίτητη στη σχέση σας και θα σας φέρει πιο κοντά. Η αντίληψη των διαθέσεων του συντρόφου και η άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες του διευκολύνονται πολύ από αυτή την όψη. Πολύ απλά, η επικρατούσα αίσθηση μέσα στη σχέση είναι ότι έχετε τη δυνατότητα να είστε ο εαυτός σας, νιώθοντας αποδεκτοί και αρεστοί. Υπό τον όρο ότι μπορείτε να χειριστείτε την αυξημένη συναισθηματική ευαισθησία, η σχέση σας ενισχύεται από την αμοιβαία υποστήριξη των συναισθημάτων του συντρόφου. Σας διασκεδάζουν παρόμοιες δραστηριότητες κι έχετε έναν μοναδικό και οικείο τρόπο κατανόησης μεταξύ σας, ώστε να απολαμβάνετε ο ένας τη συντροφιά του άλλου. Η συναναστροφή σας με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας και με το ευρύτερο κοινό γενικότερα είναι κάτι που σας αρέσει να κουβεντιάζετε όταν είστε μαζί.  Άνθρωποι και κοινωνικά ζητήματα σας ενδιαφέρουν σε μεγάλο βαθμό. Οι περισσότεροι άνθρωποι σας θεωρούν συμπονετικούς και ειλικρινείς. Ο σκοπός της όψης αυτής είναι να αυξήσει τις ικανότητές σας για φροντίδα και σταθερότητα μεταξύ σας αλλά και σε σχέση με τους πολύ κοντινούς σας ανθρώπους. Ο οίκτος και η κατανόηση σε ό,τι κάνετε είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της σχέσης σας.

Σελήνη τετράγωνο/αντίθεση Ωροσκόπο: Επειδή είστε τόσο συναισθηματικά εναρμονισμένοι ο ένας με τον άλλο, μπορείτε να γίνετε υπερευαίσθητοι στις διαθέσεις του συντρόφου σας και, κατά περιόδους, μπορεί εύκολα να πληγώνετε ο ένας τα αισθήματα του άλλου. Ένας βασικός σας στόχος εδώ, πρέπει να είναι η εξισορρόπηση της συναισθηματικής σας έκφρασης. Αυτό θα επιτευχθεί με το να συγκρατείτε την τάση σας να απορροφάτε και να τονίζετε όλα τα αρνητικά και με το να αρνηθείτε να χρησιμοποιήσετε το συναισθηματισμό για να κερδίσετε την προσοχή που επιζητάτε. Οικογενειακές ανησυχίες και διάφορες συναισθηματικές καταστάσεις μπορούν να σας φτάσουν στα όριά σας και να σας εμποδίσουν να προοδεύσετε. Να είστε συμπονετικός και χρήσιμος αλλά και σταθερός, προκειμένου να διατηρήσετε τη συναισθηματική σας ισορροπία. Ο ένας ή και οι δυο σας μπορεί να αντιμετωπίζετε δυσκολία με τις υπερβολικές εκδηλώσεις των συναισθημάτων σας. Όταν είστε μαζί και είστε και οι δύο πολύ κουρασμένοι ή πιεσμένοι, η έκφραση των συγκινήσεών σας μπορεί να γίνει ακραία. Τα συναισθήματά σας μοιάζουν να εκρήγνυνται απροσδόκητα και να πλημμυρίζουν τα πάντα. Και μετά από πολλά συναισθηματικά ξεσπάσματα, ο ένας ή και οι δυο σας μπορεί να αποφεύγετε πια να εκφραστείτε πλήρως, από φόβο μήπως ο σύντροφος αντιδράσει αρνητικά. Οι ανικανοποίητες ανάγκες σας θα γίνουν γρήγορα καταστροφικές για τη σχέση. Μπορεί να υπάρξουν στιγμές που να αισθάνεστε ότι δεν συγχρονίζεστε καθόλου με τον σύντροφο και να νιώθετε παρεξηγημένοι ή εν πάση περιπτώσει ότι δεν τυγχάνετε από εκείνον της αναγνώρισης που αξίζετε. Αυτό μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ματαίωση. Για να αποτρέψετε μια σειρά από ανεπιθύμητα και αδικαιολόγητα συναισθήματα, βρείτε χρόνο μέσα στη σχέση για να εκτονώνετε τις συγκινήσεις ή αποχωρήστε για λίγο μέχρι να νιώσετε πιο ήρεμοι, ώστε να επεξεργαστείτε και να συζητήσετε τα θέματα της συναισθηματικής σας ζωής. Αυτή η τακτική θα αποτρέψει τα συναισθήματα από να καταπνιγούν και θα μειώσει τις υπερβολικά συναισθηματικές σκηνές ή τις συγκινήσεις που εκφράζονται μάλλον ανάρμοστα.

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here