Όταν ο Ήλιος «ακουμπά» τους πλανήτες, τον Ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα

0
4

Ήλιος σε όψη με τη Σελήνη: Αν έχετε σύνοδο Ήλιου/Σελήνης, ό,τι δείχνετε είναι το ίδιο με αυτό που νιώθετε. Το εξάγωνο και το τρίγωνο τείνουν να είναι πιο χαλαρά και ευέλικτα. Οι δύσκολες όψεις σημαίνουν πως το μέσα και το έξω σας δουλεύουν προς αντίθετους σκοπούς, και άρα συγκρούονται. Ο Ήλιος δείχνει τι χρειάζεται το «εγώ» σας για να ικανοποιηθεί, ενώ η Σελήνη τις «ασυνείδητες» ανάγκες και τα συναισθήματά σας. Οι δύσκολες όψεις σημαίνουν, ότι κάθε μία από αυτές τις ανάγκες προέρχονται από αντικρουόμενες πηγές. Για παράδειγμα, αν ο Ήλιος σας είναι στον Κριό, νιώθετε την ανάγκη να αναλαμβάνετε άμεση δράση. Αν, όμως, η Σελήνη σας είναι στο ζώδιο του Καρκίνου, ο βαθύτερος εαυτός σας είναι ευαίσθητος, κυκλοθυμικός, και κάνετε βήματα, μόνο αν αισθάνεστε σιγουριά και ασφάλεια.

Ήλιος σε όψη με τον Ερμή: Η μόνη πιθανή σημαντική όψη και εδώ είναι η σύνοδος, δεδομένου ότι ο Ερμής δεν απέχει ποτέ από τον Ήλιο περισσότερες από 28 μοίρες. Η όψη αυτή παρέχει μια έξτρα δόση πνευματικής σταθερότητας και εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες. Κάθε πλανήτης σε σύνοδο με τον Ήλιο δίνει στο πρόσωπο χαρακτηριστικά του ζωδίου (ή των ζωδίων) που κυβερνά ο πλανήτης. Σε αυτή την περίπτωση, οι Δίδυμοι και η Παρθένος, ζώδια που τα καταφέρνουν καλά στον τομέα της πληροφορίας.

Ήλιος σε όψη με την Αφροδίτη: Η μόνη πιθανή σημαντική όψη εδώ είναι η σύνοδος, καθώς η Αφροδίτη δεν απέχει ποτέ από τον Ήλιο περισσότερες από 48 μοίρες. Κάθε πλανήτης σε σύνοδο με τον Ήλιο, δίνει στο άτομο χαρακτηριστικά του ζωδίου που κυβερνά. Με την Αφροδίτη, μπορεί να έχετε ένα μίγμα γοητείας (Ζυγός) και αισθησιασμού (Ταύρος).

Ήλιος σε όψη με τον Άρη: Τα τετράγωνα ή οι αντιθέσεις με τον Ήλιο συχνά δείχνουν χαρακτηριστικά που απορρίπτουμε, και που δεν θέλουμε καν να πιστεύουμε ότι έχουμε. Όμως τα έχουμε. Ο Άρης είναι ο θυμός και η ενέργεια. Μια γυναίκα με αρνητική όψη μεταξύ Ήλιου/Άρη είχε έναν βίαιο πατέρα που χτυπούσε τη μητέρα μπροστά στα παιδιά. Η γυναίκα αυτή μονίμως αναρωτιόταν γιατί οι σύντροφοί της ήταν βίαιοι. Είχε στο χάρτη της και η ίδια μια δύσκολη όψη Άρη. Δεν γίνεται να αφαιρεθούν τα «κακά» γνωρίσματα ενός πλανήτη και να κρατηθούν τα καλά. Πάνε «πακέτο». Η γυναίκα αυτή αρνιόταν να αντιδράσει όπως ένας βίαιος Άρης, έτσι προσέλκυε τη βία απέξω. Σε άλλες περιπτώσεις, όπου ο Άρης επικρατεί, το άτομο έχει μια εκρηκτική ιδιοσυγκρασία. Οι δύσκολες όψεις μεταξύ Ήλιου/Άρη τείνουν, επίσης, να αμφισβητούν την εξουσία. Αν, ωστόσο, αυτός ο πλανητικός συνδυασμός ελεγχθεί, η ενέργεια που παρέχει στο άτομο είναι ανεξάντλητη. Η σύνοδος είναι η ευκολότερη από τις δύσκολες όψεις, και σας κάνει  απλά δραστήριο και επιθετικό, σας κάνει να μοιάζετε με Κριό. Οι αρμονικές όψεις δίνουν λιγότερη ψυχραιμία και περισσότερη δράση, πράγμα που σας διευκολύνει να ολοκληρώσετε πράγματα.

Ήλιος σε όψη με το Δία: Έχει τη φήμη του «τυχερού» πλανήτη, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Στην περίπτωση π.χ. της όψης τετραγώνου, αυξάνει την επιθυμία για ολοένα και περισσότερα. Αν υπάρχει παράλληλα ένας Κρόνος ισχυρός, πιθανώς να βοηθήσει στη διατήρηση κάποιας ισορροπίας. Ο Δίας τείνει να προσδίδει μια αισιόδοξη στάση τύπου «φυσικά και μπορώ», και ισχυρίζεται πως αν δεν τολμήσεις δεν θα αποκτήσεις. Ο Δίας σας δίνει την αυτοπεποίθηση να τολμήσετε, να επιχειρήσετε και σας υποστηρίζει στις δράσεις σας. Ενυπάρχει όμως πάντα ο κίνδυνος, ακόμη και με τις αρμονικές όψεις, να σας ωθήσει να κυνηγάτε την τύχη σας μακρύτερα από όσο φτάνετε.

Ήλιος σε όψη με τον Κρόνο: Οι αρμονικές όψεις κάνουν το πρόσωπο πρακτικό, συντηρητικό και τακτικό. Όταν ο Κρόνος κάνει αρμονικές όψεις, δίνει τα οφέλη του με μισή καρδιά, και αυτά έχουν να κάνουν μόνο με τη σταθεροποίηση ζητημάτων που άπτονται του πλανήτη με τον οποίο σχηματίζει όψη. Οι δυσαρμονικές όψεις είναι εκείνες όπου ο Κρόνος λειτουργεί πραγματικά καλά. Ο Κρόνος σε δύσκολες όψεις με τον Ήλιο, δείχνει συνήθως τις ακόλουθες δυσκολίες με τον πατέρα: (1) δεν υπάρχει, είτε επειδή βρίσκεται μακριά λόγω δουλειάς, είτε λόγω χωρισμού, διαζυγίου ή θανάτου, (2) είναι εκεί, αλλά είναι τόσο απόμακρος, αδιάφορος και αναίσθητος, που είναι σα να απουσιάζει, (3) είναι εκεί, αλλά είναι μονίμως άρρωστος, ή (4) είναι εκεί, αλλά είναι πάντα αυστηρός και επιβάλλει ακλόνητη πειθαρχία.

Ήλιος σε όψη με τον Ουρανό: Δίνει ανεξαρτησία και επιθυμία να κάνετε τα πράγματα «διαφορετικά». Όταν οι όψεις είναι θετικές, σας χαρίζει μεγαλοφυΐα. Όταν είναι αρνητικές, μπορεί να σας κάνει εκκεντρικούς, ανθρώπους που χαίρονται να σοκάρουν τους άλλους, ή απλά τρελούς.

Ήλιος σε όψη με τον Ποσειδώνα: Τόσο οι αρμονικές όσο και οι δυσαρμονικές πτυχές όψεις αυξάνουν τη φαντασία. Οι δύσκολες όψεις τείνουν να αναδεικνύουν την αρνητική πλευρά του Ποσειδώνα, και σ΄αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις καταχρήσεις ουσιών, όπως και με τις συμπάθειες που δείχνετε, επειδή υπάρχει κίνδυνος να εξαπατηθείτε. Οι άνδρες στη ζωή σας έχουν την τάση να είναι ανεύθυνοι. Προσέξτε, επίσης, το σύνδρομο «σωτήρα – θύματος», αφού προσπαθείτε επανειλημμένα να «σώσετε» τους ανθρώπους ή βάζετε συστηματικά τον εαυτό σας σε καταστάσεις όπου οι άλλοι πρέπει να σας «σώσουν». Κάθε όψη μεταξύ αυτών των δύο σημαίνει ότι η φιλανθρωπική δραστηριότητα θα δώσει στον Ποσειδώνα σας ικανοποίηση και χαρά.

Ήλιος σε όψη με τον Πλούτωνα: Δίνει δύναμη και ένταση. Οι δύσκολες όψεις (σύνοδος, τετράγωνο, αντίθεση) δείχνουν πως οι άλλοι σας αγαπούν ή σας μισούν δίχως καν να ξέρουν γιατί. Είναι απλά μια ενστικτώδης αντίδραση, την οποία επιφέρει αυτός ο συνδυασμός. Όλες οι όψεις Πλούτωνα/Ήλιου χαρίζουν μεγάλη ικανότητα ως θεραπευτή (γιατρός ή ψυχοθεραπευτής) και ντετέκτιβ. Δεν υπάρχει καλύτερος πλανήτης από τον Πλούτωνα στην ανακάλυψη μυστικών.

Ήλιος σε όψη με τον Ωροσκόπο: Η σύνοδος μπορεί να σας κάνει να λειτουργείτε όπως ένα Λιοντάρι, θεατρικά, δημιουργικά, και λίγο εγωκεντρικά. Με το τετράγωνο, θα πρέπει να μάθετε καλούς τρόπους και να αποκτήσετε αίσθημα δικαιοσύνης. Η αντίθεση μπορεί να προσελκύσει έναν σύντροφο με χαρακτηριστικά Λέοντα, και σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να εκφραστείτε καλύτερα με έναν σύντροφο στο πλάι σας. Όπως πάντα, το τρίγωνο και το εξάγωνο λειτουργούν πιο εύκολα, αυξάνοντας το χάρισμα και την εγκαρδιότητά σας.

Ήλιος σε όψη με το Μεσουράνημα: Δεν σας απασχολεί το τι ακριβώς κάνετε επαγγελματικά, αρκεί η καριέρα να σας παρέχει άφθονο σεβασμό, προσοχή, κύρος και εξουσία. Η όψη ευνοεί τους ανθρώπους που βρίσκονται στο προσκήνιο με, αφού, δείχνει στον τομέα της σταδιοδρομία ότι το άτομο «φαίνεται», είναι «ορατό» με κάποιο τρόπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here