Όλες οι Όψεις στη Συναστρία

0
19

ΟΨΕΙΣ ΗΛΙΟΥ

Ήλιος σύνοδος Ήλιος: Αυτή η όψη έχει υπέρ και κατά. Ο ένας καταλαβαίνει τον άλλο, αλλά και οι δύο προσπαθούν να παίξουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σχέση, με αποτέλεσμα να προκύπτει ανταγωνισμός και όχι συνεργασία. Πολλά εξαρτώνται από τη φύση του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται ο Ήλιος. Ζώδια π.χ. που είναι από τη φύση τους συνεργάσιμα όπως ο Ζυγός και ο Υδροχόος, ταιριάζουν περισσότερο από τον Κριό ή τον Λέοντα.

Ήλιος τρίγωνο Ήλιος: Η όψη φανερώνει συμβατότητα των μελών, τα οποία έχουν κοινές αξίες και απόψεις και δεν αποκλείεται να είναι και φίλοι μεταξύ τους. Βοηθητική όψη για τις ερωτικές σχέσεις και τον γάμο.

Ήλιος εξάγωνο Ήλιος: Η όψη δείχνει φιλική διάθεση, επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσα στο ζευγάρι. Τα άτομα αλληλοενθαρρύνονται και μοιράζονται ευχάριστες δραστηριότητες. Πολύ θετική όψη για τις ερωτικές σχέσεις.

Ήλιος τετράγωνο Ήλιος: Συνεχής σύγκρουση ανάμεσα στα «εγώ» αυτού του ζευγαριού. Ο ένας παρεμβαίνει στη δημιουργική έκφραση του άλλου. Η αντίδραση και η δυσαρέσκεια πριονίζουν σιγά-σιγά τη σχέση. Όσον αφορά την ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών, οι απόψεις των ατόμων είναι εντελώς διαφορετικές. Πολύ σημαντικές διαφορές νοοτροπίας σε πολλούς τομείς.

Ήλιος αντίθεση Ήλιος: Αυτή είναι μια όψη σχέσης, κι επειδή τα αντίθετα έλκονται, τη συναντάμε συχνά σε σχέσεις γάμου.  Τα άτομα ισορροπούν μεταξύ τους και αλληλοσυμπληρώνονται, αφού ό,τι δεν έχει ο ένας το έχει ο άλλος. Υπάρχει ισχυρή  σεξουαλική έλξη μεταξύ τους και αμοιβαίο ενδιαφέρον και φροντίδα.  Ωστόσο, μπορεί να προκύψουν συγκρούσεις ανάμεσα στα «θέλω» και στα «εγώ» τους, γι΄αυτό θα πρέπει να σέβεται ο ένας την προσωπική αυτονομία του άλλου. Οποιαδήποτε απόπειρα να παίξει ο ένας το ρόλο του αφεντικού, θα συναντήσει την αντίδραση του συντρόφου.

Ήλιος σύνοδος Σελήνη: Αξεπέραστη σχέση. Ο Ήλιος είναι το εγώ του ενός και η Σελήνη είναι η ψυχή του άλλου. Το ζευγάρι διακρίνεται από βαθύ συναισθηματικό δέσιμο και ψυχικό συντονισμό. Η όψη δείχνει ισχυρή ερωτική σχέση με προοπτική γάμου, και λειτουργεί καλύτερα αν ο Ήλιος, ο οποίος έτσι κι αλλιώς προσπαθεί να κυριαρχήσει πάνω στη Σελήνη, «ηγείται» της σχέσης. Μέσα σε έναν γάμο δείχνει ισχυρή σεξουαλική έλξη. Με την πρώτη γνωριμία τα άτομα γίνονται γρήγορα φίλοι, εκφράζοντας μια βαθιά αμοιβαία κατανόηση και εκτίμηση ο ένας στον άλλο.Η συνεργασία κατέχει σημαντική θέση εδώ.

Ήλιος Τρίγωνο Σελήνη: Από τις καλύτερες όψεις για μια ερωτική σχέση ή σχέση γάμου. Λειτουργεί ακόμα καλύτερα όταν ο Ήλιος είναι του άντρα και η Σελήνη της γυναίκας.Το τρίγωνο αυτό ενισχύει τον Ήλιο στη δράση και τη δημιουργική του έκφραση. Αρμονία και ταύτιση των μελών της σχέσης.Η αλληλεπίδραση μεταξύ τους χαρακτηρίζεται από μια ευχάριστη ροή.

Ήλιος εξάγωνο Σελήνη: Πολύ καλή συνεργασία και αλληλοκατανόηση. Η συμβατότητα εδώ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σε ποιο στοιχείο (αέρα,γη,νερό,φωτιά) ανήκει ο Ήλιος και η Σελήνη και κατά πόσο αυτά τα στοιχεία είναι συμβατά μεταξύ τους. Πολύ καλή όψη για δημιουργία οικογένειας.

Ήλιος τετράγωνο Σελήνη: Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη όψη για κάθε είδους σχέση, και φανερώνει σοβαρές διαφορές ανάμεσα στα μέλη. Είναι δύσκολο να προσαρμοστεί ο ένας στην ιδιοσυγκρασία και τον γενικό τρόπο και ρυθμό ζωής του άλλου. Μεγάλες και συχνές διαφωνίες του ζευγαριού στον χειρισμό των οικονομικών, στα επαγγελματικά ζητήματα και στην ανατροφή των παιδιών. Συνήθως αυτό οφείλεται στην διαφορετική ανατροφή, το διαφορετικό οικογενειακό υπόβαθρο ή  στις βαθιά ριζωμένες και παγιωμένες αντιλήψεις των ατόμων.

Ήλιος αντίθεση Σελήνη: Η όψη αυτή συναντάται σε πολλές σχέσεις γάμου, με το πρόσωπο του Ήλιου να είναι το πιο δυναμικό και το πρόσωπο της Σελήνης το πιο δεκτικό. Ως εκ τούτου εμφανίζεται μια ανισορροπία δυνάμεων εδώ, με τον Ήλιο να προσπαθεί να κυριαρχήσει.

Ήλιος σύνοδος Ερμής: Ικανοποιητική επικοινωνία. Το ζευγάρι συνεργάζεται, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τον υγιή διάλογο. Ο Ήλιος, που αντιπροσωπεύει τη θέληση και τη δύναμη, ασκεί τεράστια επιρροή πάνω στον Ερμή που με τη σειρά του επηρεάζει τον Ήλιο παρέχοντάς του ιδέες και ψυχική διέγερση. Μεγάλη συμβατότητα ανάμεσα στα άτομα, κυρίως σε διανοητικό επίπεδο.Ικανότητα επικοινωνίας μέσα από έναν ενδιαφέροντα και πολύ θετικό τρόπο.

Ήλιος τρίγωνο Ερμής: Αυτή η όψη είναι πολύ χρήσιμη σε κάθε σχέση, γιατί δείχνει άριστη επικοινωνία μεταξύ των μελών της. Το ένα άτομο τονώνει διανοητικά το άλλο και μοιράζονται πολλά πολιτιστικά ή εκπαιδευτικά ενδιαφέροντα. Συζητούν τα προβλήματά τους και αποκτούν έτσι τη δυνατότητα και να τα επιλύουν.

Ήλιος εξάγωνο Ερμής: Η όψη ευνοεί την επικοινωνία, την πνευματική φιλία και γενικότερα τη συνεργασία. Η ικανότητα επικοινωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι το βοηθά να λύνει οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάζεται στη σχέση.

Ήλιος τετράγωνο Ερμής: Δύσκολη η επικοινωνία ανάμεσα στους δύο, με βασικές διαφορές ανάμεσά τους όσον αφορά την πνευματική προοπτική.

Ήλιος αντίθεση Ερμής: Πολλή επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι, με πιθανότητες όμως να υπάρχουν πολλές διαφορές στις απόψεις, οι οποίες όμως δεν αποκλείεται να καταλήγουν σε ένα συμβιβαστικό συμπέρασμα που να καλύπτει και τους δύο.

Ήλιος σύνοδος Αφροδίτη: Πολύ δυνατή έλξη, η οποία διαθέτει και ερωτική χροιά. Τα άτομα συντονίζονται κοινωνικά και απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου, διασκεδάζοντας μαζί. Μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα και πολιτιστικές αξίες. Υπάρχει ένας ισχυρός συναισθηματικός, διαισθητικός σύνδεσμος μεταξύ τους κι αν υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που ευνοούν, συμβάλλει στην ερωτική έλξη και αποτελεί ένδειξη γάμου.

Ήλιος τρίγωνο Αφροδίτη: Ισχυρή και ισορροπημένη έλξη. Η εξαιρετική αυτή όψη ευνοεί τις ερωτικές σχέσεις και τον γάμο. Τα άτομα διασκεδάζουν μαζί και απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου. Υπάρχει συναίσθημα, αμοιβαία ευαισθησία και γενναιοδωρία. Το ζευγάρι αλληλοενθαρρύνεται κοινωνικά και πολιτιστικά.

Ήλιος εξάγωνο Αφροδίτη: Απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου και μοιράζονται κοινά ιδανικά και αξίες. Υπάρχει πολύ μεγάλη συναισθηματική κατανόηση μεταξύ τους. Αν και δεν δείχνει απαραίτητα γάμο αυτή η όψη, εντούτοις βοηθά και υποστηρίζει τον γάμο και τις ερωτικές σχέσεις.

Ήλιος τετράγωνο Αφροδίτη: Δυσαρμονική σχέση. Δύσκολα τα άτομα θα συνεννοηθούν, αφού διαφωνούν σε πολλά. Παρότι υπάρχει σεξουαλική έλξη, εντούτοις η όψη δεν ευνοεί τον γάμο ούτε τις σοβαρές ερωτικές σχέσεις. Απουσιάζει η αληθινή συναισθηματική ευαισθησία και φροντίδα του ενός προς τον άλλο, και η ένωση των ατόμων βασίζεται πιο πολύ στην ευχαρίστηση και τον αισθησιασμό.

Ήλιος αντίθεση Αφροδίτη: Πολύ έντονη μαγνητική έλξη ανάμεσα στο ζευγάρι, που όμως κάποιες φορές γίνεται απώθηση. Η εναλλαγή έλξης-απώθησης είναι συχνή. Η όψη συναντάται συχνά σε ερωτικές σχέσεις και γάμους. Συνήθως είναι ενδεικτική μιας αρμονικής σχέσης που βασίζεται στα αμοιβαία αισθήματα φιλίας. Αμοιβαία απόλαυση και συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες, αγάπη για τη μουσική και το θέατρο. Στα αρνητικά της όψης συγκαταλέγονται τα προβλήματα που προκαλεί το «εγώ» και ο υπερβολικός δυναμισμός του Ήλιου, καθώς και οι υπερευαισθησίες ή η μαλθακότητα της Αφροδίτης.

Ήλιος σύνοδος Άρης: Πρόκειται για μια εξαιρετικά δυναμική όψη που οδηγεί μερικές φορές στη σύγκρουση, λόγω των ενισχυμένων «εγώ» του Ήλιου και του Άρη. Αν θέλουν τα άτομα να ζήσουν αρμονικά, θα πρέπει να σέβονται ο ένας την ανεξαρτησία και την ελεύθερη βούληση του άλλου, αλλιώς θα δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος συγκρούσεων. Η όψη δείχνει σεξουαλική έλξη, αλλά όχι απαραίτητα αγάπη και τρυφερότητα.

Ήλιος τρίγωνο Άρης: Πολύ ενεργητική όψη που δείχνει αμοιβαία υποστήριξη ανάμεσα στο ζευγάρι και επιθυμία αυτοβελτίωσης και ανάπτυξης. Τα άτομα είναι φιλόδοξα και ενδιαφέρονται για τη βελτίωση της ζωής τους. Υπάρχει μια φιλική αίσθηση συναγωνισμού στη σχέση και οπωσδήποτε σεξουαλική έλξη.

Ήλιος εξάγωνο Άρης: Δραστήρια συνεργασία ανάμεσα στα μέλη της σχέσης, που είναι πρόθυμα να συνεργαστούν για κάθε κοινό τους στόχο. Φιλικός συναγωνισμός, παρότρυνση για δράση και για διάφορα κατορθώματα. Είναι μια όψη που βοηθά τις ερωτικές σχέσεις.

Ήλιος τετράγωνο Άρης: Είναι μία από τις δυσκολότερες όψεις σε συναστρία, γιατί παράγει βίαιες συγκρούσεις και διαφωνίες ανάμεσα στο ζευγάρι, παρότι η έλξη είναι πολύ ισχυρή. Οι συγκρούσεις αυτές κυμαίνονται από την λεκτική μέχρι και την σωματική κακοποίηση. Τα άτομα τείνουν να αντιδρούν παρορμητικά στην πρόκληση, πριν καν βάλουν σε λειτουργία τη λογική τους.

Ήλιος αντίθεση Άρης: Τα μέλη της σχέσης δεν μπορούν να συνεργαστούν καλά, γιατί υπάρχει ανταγωνισμός. Η όψη συναντάται σε σχέσεις γάμου, καθώς προκαλεί ισχυρή έλξη. Παρόλα αυτά παράγει συγκρούσεις της επιθυμίας του ενός με το «εγώ» του άλλου, που μπορεί να οδηγήσουν σε διαμάχες για την εξουσία και σε συνεχή αγώνα για την υπεροχή μέσα στη σχέση. Για να ξεπεραστεί το πρόβλημα χρειάζεται ωριμότητα. Επειδή όμως είναι αδύνατο να εξαλειφθεί ο ανταγωνισμός για την κυριαρχία, αυτό που θα βοηθήσει είναι ο σεβασμός της ελεύθερης επιλογής του άλλου.

Ήλιος σύνοδος Δίας: Η αμοιβαία εμπιστοσύνη, γενναιοδωρία και αισιοδοξία ανάμεσα στο ζευγάρι είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της όψης, η οποία αναδεικνύει όλα τα καλά στοιχεία της σχέσης. Τα άτομα μοιράζονται πολλές πνευματικές, φιλοσοφικές και πολιτιστικές αξίες. Πρόκειται για μια πολύ ειλικρινή σχέση. Σε έναν γάμο η όψη φανερώνει συνεργασία στη διαχείριση των οικιακών ευθυνών και ιδιαίτερα στην ανατροφή των παιδιών.

Ήλιος τρίγωνο Δίας: Σχέση πολύ αρμονική και αμοιβαία βοηθητική για τα μέλη της. Ο Δίας δείχνει φιλανθρωπία, γενναιοδωρία και αισιοδοξία στον Ήλιο, ενώ ο Ήλιος δίνει ζωντάνια και ενθαρρύνει το άτομο του Δία. Η όψη δίνει στη σχέση ανθεκτικότητα και ποιότητα που διαρκεί. Υπάρχει η πιθανότητα να πραγματοποιήσετε μαζί μεγάλα ταξίδια.

Ήλιος εξάγωνο Δίας: Πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη της σχέσης και γενναιόδωρη φιλική διάθεση. Υπάρχει η πιθανότητα να πραγματοποιήσετε μαζί σπουδαία ταξίδια. Υπάρχει γενική συμφωνία σε πολλά επίπεδα.

Ήλιος τετράγωνο Δίας: Τάση για υπερβολές. Τα άτομα ενθαρρύνουν την τάση για μαλθακότητα ο ένας του άλλου. Δεν είναι καλή όψη για τη δημιουργία οικογένειας, γιατί υπάρχει σε μεγάλο βαθμό μια ροπή προς την ανευθυνότητα. Στις ερωτικές σχέσεις προκύπτουν διαφορές πάνω σε θέματα φιλοσοφικά, θρησκευτικά και ηθικά. Υπάρχει διάσταση απόψεων.

Ήλιος αντίθεση Δίας: Τα μέλη της σχέσης έχουν υπερβολικές απαιτήσεις και αξιώσεις το ένα από το άλλο, κι αυτό δημιουργεί προβλήματα. Αν και μπορούν να τα πάνε καλά και να είναι γενναιόδωρα μεταξύ τους, έχουν την τάση να αλληλοενθαρρύνονται σε κάθε είδους υπερβολές. Υπάρχει η πιθανότητα να έχουν τελείως διαφορετικές απόψεις για τη θρησκεία και τη φιλοσοφία.

Ήλιος σύνοδος Κρόνος: Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη όψη, που δεν ευνοεί τις ερωτικές σχέσεις, λόγω της αυταρχικότητας που είναι ένα ζήτημα εδώ. Μπορεί να υπάρχει ζήλεια, αλλά και αποθάρρυνση της αυτοπεποίθησης και του ενθουσιασμού του συντρόφου. Η αντοχή στο χρόνο όμως διακρίνει αυτή τη σχέση, κάτι που ευνοεί τη μακροβιότητά της, αφού η υπομονή είναι ένα κύριο χαρακτηριστικό των μελών αυτής της σχέσης.

Ήλιος τρίγωνο Κρόνος: Η όψη σε μια σχέση ή σε έναν γάμο δίνει σταθερότητα και ανθεκτικότητα στη σχέση. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση της υπευθυνότητας ανάμεσα στους συντρόφους αλλά και η προθυμία να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία που παρουσιάζεται.

Ήλιος εξάγωνο Κρόνος: Η όψη δημιουργεί σοβαρές φιλίες και συνεργασία πάνω σε επαγγελματικά θέματα. Αυτοσυγκράτηση, πειθαρχία και σταθερότητα στη σχέση. Αν και δεν είναι δείκτης γάμου, εντούτοις ενισχύει την μακροβιότητα και ανθεκτικότητα της σχέσης.

Ήλιος τετράγωνο Κρόνος: Μια πολύ δύσκολη όψη, που λειτουργεί κατασταλτικά για τη σχέση, αφού τα «εγώ» και οι επιθυμίες των ατόμων συγκρούονται συχνά. Σε μια ερωτική σχέση ή έναν γάμο η όψη αυτή φανερώνει δυσκολίες, βάρη και αποθάρρυνση των μελών. Ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο για οτιδήποτε πάει στραβά, και το βρίσκουν δύσκολο να χαίρονται την αγάπη και τον αυθορμητισμο με την παρουσία του άλλου.  Ο Ήλιος εδώ βρίσκει τον Κρόνο απαισιόδοξο και κατηφή.

Ήλιος αντίθεση Κρόνος: Πολύ δύσκολη όψη, που δημιουργεί αμοιβαία ζήλεια και συγκρούσεις για το πάνω χέρι στη σχέση. Ο Κρόνος έχει την τάση να συντρίβει τον ενθουσιασμό και την έκφραση του ατόμου που έχει τονΉλιο. Ο χειρισμός των σοβαρών αμοιβαίων ευθυνών είναι ένα ζήτημα εδώ. Η όψη δεν ευνοεί τις ρομαντικές σχέσεις, καθώς το ζευγάρι έχει ελάχιστες πιθανότητα να συνεργαστεί καλά.

Ήλιος σύνοδος Ουρανός: Η όψη αυτή δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα και μοναδική σχέση. Ξαφνική, μαγνητική, ακατανίκητη έλξη ανάμεσα στα άτομα. Πολλές εκπλήξεις και απρόβλεπτα γεγονότα. Ισχυρή σεξουαλική έλξη. Η σχέση είναι συναρπαστική και περιπετειώδης αλλά ασταθής.

Ήλιος τρίγωνο Ουρανός: Εξωστρεφής και αντισυμβατική σχέση, που χαρακτηρίζεται από πολλές αλλαγές και ευχάριστες ανατροπές.

Ήλιος εξάγωνο Ουρανός: Τα άτομα συναντώνται και σμίγουν κάτω από ασυνήθιστες περιστάσεις. Δημιουργείται ανάμεσά τους μια βιαστική, ανεξήγητη έλξη. Η όψη σχετίζεται μεν με ρομαντικές σχέσεις, αλλά από μόνη της δεν εγγυάται διάρκεια.

Ήλιος τετράγωνο Ουρανός: Δυσάρεστες και ξαφνικές ανατροπές χαρακτηρίζουν τη σχέση.

Ήλιος αντίθεση Ουρανός: Με αυτή την όψη τα «θέλω» του ζευγαριού συγκρούονται. Ο Ουρανός θέλει ελευθερία και ανεξαρτησία, ενώ ο Ήλιος εκδηλώνει αυταρχικότητα. Δύσκολη σχέση.

Ήλιος σύνοδος Ποσειδώνας: Με αυτή την όψη, ο ένας εξιδανικεύει τον άλλο. Το συναισθηματικό δέσιμο ανάμεσα στο ζευγάρι είναι πολύ ισχυρό.

Ήλιος σύνοδος Ωροσκόπος: Ο ένας ενισχύει την αυτοεκτίμηση και την αυτοέκφραση του άλλου. Η όψη αυτή παράγει ανταγωνισμό στο ζευγάρι, υποδηλώνει όμως ένα σημαντικό πνευματικό δέσιμο μεταξύ τους. Εξαιρετικά ισχυρή ένδειξη συμβατότητας μέσα στη σχέση.

Ήλιος τρίγωνο Ωροσκόπος: Πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στο ζευγάρι. Έχουν την ικανότητα να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πετύχουν τους κοινούς τους στόχους. Η όψη αποτελεί δείκτη συναισθηματικής και σεξουαλικής έλξης και είναι ευνοϊκή για μια μακρόχρονη σχέση ή γάμο.

Ήλιος εξάγωνο Ωροσκόπος: Ισχύει ό,τι και στο τρίγωνο Ήλιου-Ωροσκόπου.

Ήλιος τετράγωνο Ωροσκόπος: Τα «θέλω» των ατόμων συγκρούονται, ενώ η ατμόσφαιρα «μυρίζει μπαρούτι». Αν τα άτομα είναι ώριμα και η υπόλοιπη συναστρία καλή, τότε  η όψη αυτή δηλώνει τη δυναμική συνεργασία των ατόμων, προκειμένου να πετύχουν τους κοινούς τους στόχους.

Ήλιος- Β. Δεσμός:  Αν το πρόσωπο του Β. Δεσμού πέφτει πάνω στον Ήλιο ή τη Σελήνη κάποιου, τότε ο Β. Δεσμός θα παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Είναι μεν καρμική σχέση, χωρίς όμως να έχει την καρμική ένταση και τα καρμικά αποτελέσματα άλλων όψεων. Τα άτομα εδώ περνάνε μαζί τα ίδια πράγματα, τους ίδιους προβληματισμούς κτλ.

ΟΨΕΙΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

Σελήνη σύνοδος Ήλιος: Αξεπέραστη σχέση. Ο Ήλιος είναι το εγώ του ενός και η Σελήνη είναι η ψυχή του άλλου. Το ζευγάρι διακρίνεται από βαθύ συναισθηματικό δέσιμο και ψυχικό συντονισμό. Η όψη δείχνει ισχυρή ερωτική σχέση με προοπτική γάμου, και λειτουργεί καλύτερα αν ο Ήλιος, ο οποίος έτσι κι αλλιώς προσπαθεί να κυριαρχήσει πάνω στη Σελήνη, «ηγείται» της σχέσης. Μέσα σε έναν γάμο δείχνει ισχυρή σεξουαλική έλξη. Με την πρώτη γνωριμία τα άτομα γίνονται γρήγορα φίλοι, εκφράζοντας μια βαθιά αμοιβαία κατανόηση και εκτίμηση ο ένας στον άλλο.Η συνεργασία κατέχει σημαντική θέση εδώ.

Σελήνη Τρίγωνο Ήλιος: Από τις καλύτερες όψεις για μια ερωτική σχέση ή σχέση γάμου. Λειτουργεί ακόμα καλύτερα όταν ο Ήλιος είναι του άντρα και η Σελήνη της γυναίκας.Το τρίγωνο αυτό ενισχύει τον Ήλιο στη δράση και τη δημιουργική του έκφραση. Αρμονία και ταύτιση των μελών της σχέσης.Η αλληλεπίδραση μεταξύ τους χαρακτηρίζεται από μια ευχάριστη ροή.

Σελήνη εξάγωνο Ήλιος: Πολύ καλή συνεργασία και αλληλοκατανόηση. Η συμβατότητα εδώ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σε ποιο στοιχείο (αέρα,γη,νερό,φωτιά) ανήκει ο Ήλιος και η Σελήνη και κατά πόσο αυτά τα στοιχεία είναι συμβατά μεταξύ τους. Πολύ καλή όψη για δημιουργία οικογένειας.

Σελήνη τετράγωνο Ήλιος: Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη όψη για κάθε είδους σχέση, και φανερώνει σοβαρές διαφορές ανάμεσα στα μέλη. Είναι δύσκολο να προσαρμοστεί ο ένας στην ιδιοσυγκρασία και τον γενικό τρόπο και ρυθμό ζωής του άλλου. Μεγάλες και συχνές διαφωνίες του ζευγαριού στον χειρισμό των οικονομικών, στα επαγγελματικά ζητήματα και στην ανατροφή των παιδιών. Συνήθως αυτό οφείλεται στην διαφορετική ανατροφή, το διαφορετικό οικογενειακό υπόβαθρο ή  στις βαθιά ριζωμένες και παγιωμένες αντιλήψεις των ατόμων.

Σελήνη αντίθεση Ήλιος: Η όψη αυτή συναντάται σε πολλές σχέσεις γάμου, με το πρόσωπο του Ήλιου να είναι το πιο δυναμικό και το πρόσωπο της Σελήνης το πιο δεκτικό. Ως εκ τούτου εμφανίζεται μια ανισορροπία δυνάμεων εδώ, με τον Ήλιο να προσπαθεί να κυριαρχήσει.

Σελήνη σύνοδος Σελήνη:  Ψυχική και συναισθηματική ταύτιση χαρακτηρίζει το ζευγάρι με αυτή την όψη.

Σελήνη τρίγωνο Σελήνη: Συναισθηματική αρμονία, πολύ χρήσιμη για τα άτομα που συμβιώνουν.Τα μέλη της σχέσης διακρίνονται από αμοιβαία κατανόηση, διατηρώντας όμως την αυτοτέλειά τους ως προσωπικότητες. Συντροφικότητα, συνεργασία και προθυμία να εξυπηρετήσει ο ένας τον άλλο.Πολύ καλή όψη για μακροχρόνια σχέση ή γάμο.

Σελήνη εξάγωνο Σελήνη: Καλή επικοινωνία και συναισθηματική ταύτιση ανάμεσα στα άτομα. Η όψη φανερώνει πως τα μέλη αυτής της σχέσης πήραν παρόμοια ανατροφή από τις οικογένειές τους κι έχουν τις ίδιες αρχές.

Σελήνη τετράγωνο Σελήνη: Δύσκολα κατανοεί ο ένας τις διαθέσεις και τις συναισθηματικές αντιδράσεις του άλλου. Ενδεχομένως τα άτομα έχουν διαφορετικό οικογενειακό και πολιτισμικό υπόβαθρο. Κακό τάιμινγκ μεταξύ τους στην εκδήλωση των συναισθημάτων. Έχουν διαφορετικές απόψεις για την οικογένεια, την οικονομική διαχείριση, τις συνήθειες ακόμη και τις διατροφικές. Αν οι Σελήνες βρίσκονται σε Κριό, Ζυγό, Καρκίνο, Αιγόκερω, τα άτομα αντιδρούν παρορμητικά χωρίς να προηγηθεί διάλογος και συνεννόηση μεταξύ τους. Αν βρίσκονται σε Ταύρο, Λέοντα, Σκορπιό, Υδροχόο, διαφωνούν σθεναρά εμμένοντας πεισματικά στις ατομικές τους νοοτροπίες και συμπεριφορές, και δεν δείχνουν καμιά συμβιβαστική διάθεση. Αν οι Σελήνες βρίσκονται σε Δίδυμο, Παρθένο, Τοξότη, Ιχθύ, τα άτομα νιώθουν νευρικά και οξύθυμα με την παρουσία του άλλου, γιατί τους ξυπνά δυσάρεστες αναμνήσεις.

Σελήνη αντίθεση Σελήνη: Με την όψη αυτή καθρεφτίζεται και αντακλάται η συναισθηματική διάθεση του ενός πάνω στον άλλο, προκαλώντας του ανάλογες συναισθηματικές αντιδράσεις την ίδια στιγμή. Χρειάζεται απαραιτήτως κατανόηση των διαθέσεων και των συναισθηματικών αντιδράσεων του συντρόφου, προκειμένου η σχέση να ισορροπήσει.

Σελήνη σύνοδος Ερμής: Βαθιά και ουσιαστική επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι. Τα άτομα με αυτή την όψη μιλούν μεταξύ τους ακατάπαυστα, μερικές φορές για τετριμμένα και ασήμαντα θέματα, ώστε να καταλήγουν να βαριούνται ή να ενοχλούν ο ένας τον άλλο. Η ικανότητα να επικοινωνείς είναι σίγουρα θετική, αλλά η όψη αυτή δεν δείχνει σεξουαλική ή ερωτική έλξη, εκτός αν στη συναστρία υπάρχουν άλλες όψεις που την ευνοούν.

Σελήνη τρίγωνο Ερμής: Η όψη βοηθά την επικοινωνία του ζευγαριού πάνω σε καθημερινά ζητήματα που αφορούν την οικογενειακή ζωή και τη δουλειά. Τα άτομα επικοινωνούν με ευκολία τα συναισθήματά τους. Ο όψη βοηθά στη βελτίωση των συναισθηματικών σχέσεων, χωρίς όμως να αποτελεί δείκτη σεξουαλικής έλξης.

Σελήνη εξάγωνο Ερμής: Συναισθηματική και ψυχική επικοινωνία. Θετική όψη για κάθε σχέση, γιατί τα άτομα επικοινωνούν με ευκολία τα συναισθήματα και τις συγκινήσεις τους.

Σελήνη τετράγωνο Ερμής: Το ζευγάρι δυσκολεύεται να επικοινωνήσει σωστά τα συναισθήματα και τις σκέψεις του.

Σελήνη αντίθεση Ερμής: Προβλήματα στην επικοινωνία. Ο Ερμής αντιδρά με ορθολογικό τρόπο, ενώ η Σελήνη με συναισθηματικό. Έτσι, δυσκολεύονται να κατανοήσουν ο ένας τον άλλο. Η Σελήνη βρίσκει τον Ερμή γκρινιάρη, υπερβολικά κριτικό ή σχολαστικό. Η όψη δείχνει συχνά διαφωνίες σε καθημερινά πρακτικά ζητήματα, θέματα οικογενειακά και διατροφής αλλά και οικονομικής διαχείρισης.

Σελήνη σύνοδος Αφροδίτη: Μία από τις καλύτερες όψεις της ερωτικής συναστρίας. Ένας ισχυρός σεξουαλικός και συναισθηματικός δεσμός υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι. Συναισθηματική σταθερότητα, αγάπη, κατανόηση και συνεργασία στα θέματα του σπιτιού. Ο ένας δείχνει ευαισθησία στις συναισθηματικές αντιδράσεις και τις διαθέσεις του άλλου και εναρμονίζεται με αυτές. Η όψη φανερώνει ότι το ζευγάρι έχει τη δυνατότητα να μοιράζεται τα συναισθήματά του με πολλούς τρόπους. Η αγάπη κάνει έντονη την παρουσία της εδώ, ενώ ευνοείται και η γονιμότητα. Η όψη είναι ιδανική για γάμο, οικογενειακές σχέσεις και άτομα που συνεργάζονται στενά. Δείχνει αρμονία και κατανόηση.

Σελήνη τρίγωνο Αφροδίτη: Το ζευγάρι λειτουργεί αρμονικά και απολαμβάνει ο ένας τη συντροφιά του άλλου. Υπάρχει μεταξύ τους ερωτική έλξη και συναισθηματική αρμονία. Τα συναισθήματα βιώνονται με ευκολία, καθώς υπάρχει ανταπόκριση. Ευγένεια μεταξύ των μελών της σχέσης και αμοιβαία εκτίμηση.

Σελήνη τετράγωνο Αφροδίτη: Η σχέση παρουσιάζει δυσκολίες, γιατί τα μέλη της αντιμετωπίζουν εμπόδια στη συναισθηματική τους επαφή. Η όψη φανερώνει ότι τα άτομα δύσκολα κατανοούν τις διαθέσεις και τα συναισθήματα του άλλου. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει συναισθηματική ή σεξουαλική έλξη, χωρίς όμως πραγματική κατανόηση ή συνολική πνευματική και ψυχική συμβατότητα των ατόμων. Σε σχέσεις γάμου μπορεί να υπάρχουν οικονομικά ή οικογενειακά προβλήματα, τα οποία ασκούν μεγάλη πίεση.

Σελήνη αντίθεση Αφροδίτη: Ισχυρή ερωτική έλξη, αλλά με πολύ εύθραυστη και δύσκολη συναισθηματική επικοινωνία. Τα συναισθήματα εύκολα πονάνε, ο ένας ή και οι δύο μπορεί να αισθάνονται ότι παρεξηγούνται ή ότι χρησιμοποιούνται ως εργαλεία σεξουαλικής ικανοποίησης. Τα άτομα μπορεί να καταφεύγουν σε σεξουαλικές ακρότητες, σπατάλες αλλά και υπερβολές όσον αφορά τη διασκέδαση, το φαγητό, κτλ. Παρόλα αυτά η όψη συναντάται συχνά σε σχέσεις γάμου γιατί η έλξη μεταξύ τους είναι πολύ δυνατή.

Σελήνη σύνοδος Άρης: Πολύ δύσκολη όψη, γιατί η επιθετικότητα του Άρη αναστατώνει και εξαγριώνει τη Σελήνη, ενώ η κατήφεια και η ευαισθησία της Σελήνης κάνει τον Άρη ανυπόμονο. Υπάρχει μεγάλη σεξουαλική έλξη αλλά καμία εγγύηση για συμβατότητα μεταξύ των μελών της σχέσης. Ο Άρης προσπαθεί να αλλάξει τον σύντροφό του. Η όψη λειτουργεί καλύτερα αν ο Άρης είναι του άνδρα και η Σελήνη της γυναίκας. Όπως και να΄χει όμως, πρόκειται για μια όψη που δεν ευνοεί ιδιαίτερα τις σχέσεις γάμου, τις οικογενειακές σχέσεις ή εν γένει τους ανθρώπους που ζουν κάτω από την ίδια στέγη, αφού παράγει αρκετές διαφωνίες σε καθημερινά ζητήματα.

Σελήνη τρίγωνο Άρης: Τα άτομα συνεργάζονται ευχάριστα για έναν κοινό σκοπό, ενώ η όψη ενισχύει τη σεξουαλική έλξη ανάμεσα στο ζευγάρι, ιδιαίτερα αν ο Άρης είναι του άνδρα και η Σελήνη της γυναίκας.

Σελήνη εξάγωνο Άρης: Καλή όψη για δυναμική δράση και συνεργασία. Ο Άρης έχει μια αφυπνιστική επιρροή πάνω στη Σελήνη, ενώ η Σελήνη τον βοηθά να καλμάρει και να ηρεμεί όταν χρειάζεται. Η όψη ενισχύει τη σεξουαλική έλξη ανάμεσα στο ζευγάρι.

Σελήνη τετράγωνο Άρης: Αυτή είναι μία από τις πιο δύσκολες και συναισθηματικά εκρηκτικές όψεις μιας συναστρίας. Ο Άρης είναι τρομερά ανυπόμονος με τη Σελήνη, ενώ η Σελήνη βρίσκει τον Άρη αγενή, αναίσθητο και αυταρχικό. Προκύπτουν συναισθηματικές συγκρούσεις και διαφωνίες ανάμεσα στο ζευγάρι. Δυσμενής όψη για γάμο ή συμβίωση, αν και η ερωτική έλξη μεταξύ τους οδηγεί πολύ συχνά στη σύναψη σχέσης.

Σελήνη αντίθεση Άρης: Συνήθως αυτή η όψη οδηγεί σε συναισθηματική σύγκρουση, αντιπαραθέσεις και σκηνές. Ο Άρης φαίνεται επιθετικός, αυταρχικός και αναίσθητος στη Σελήνη, που με τη σειρά της δείχνει κυκλοθυμική και υπερευαίσθητη στον Άρη. Δυσμενής όψη για γάμο ή ερωτική σχέση, παρότι υπάρχει σεξουαλική έλξη. Ο ένας από τους δύο συντρόφους αισθάνεται ότι γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης είτε σεξουαλικής είτε οικονομικής. Διαφωνίες σε οικονομικά θέματα.

Σελήνη σύνοδος Δίας: Η οικειότητα και η αμοιβαία εμπιστοσύνη χαρακτηρίζουν το ζευγάρι. Συμφωνία και αρμονία στη σχέση. Κοινές θρησκευτικές, κοινωνικές και ηθικές αξίες. Η όψη βελτιώνει την ποιότητα μιας ερωτικής σχέσης ή ενός γάμου, αυξάνει την αντοχή και τη σταθερότητά της.

Σελήνη τρίγωνο Δίας: Αμοιβαία ευγένεια, γενναιοδωρία, αλληλοβοήθεια. Η όψη υποδηλώνει αρμονικές οικογενειακές σχέσεις. Τα άτομα μοιράζονται κοινές αξίες θρησκευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές και ηθικές, σέβονται το σπίτι τους και την οικογένειά τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει ένας ψυχικός ή διαισθητικός σύνδεσμος ανάμεσα στα άτομα  Η όψη βοηθά την αντοχή και τη σταθερότητα της σχέσης.

Σελήνη εξάγωνο Δίας: Τα άτομα χαρακτηρίζονται από γενναιοδωρία και καλή θέληση. Υπάρχει κατανόηση και εμπιστοσύνη.

Σελήνη τετράγωνο Δίας: Ενδέχεται η σχέση να είναι ανειλικρινής ή κάπως υποκριτική. Υπάρχει η τάση να κολακεύει ο ένας τις αδυναμίες του άλλου ή ακόμα και να τις εκμεταλλεύεται. Τα άτομα είναι υπερπροστατευτικά είτε μεταξύ τους, είτε απέναντι στα παιδιά τους και ενδέχεται να είναι επιρρεπή σε σπατάλες.

Σελήνη αντίθεση Δίας: Εγκάρδια σχέση και θετική στάση απέναντι στις οικογενειακές υποθέσεις. Τα άτομα αλληλοενθαρρύονται στην καλοπέραση, τη  μαλθακότητα και στις ενέργειες που υπολείπονται σύνεσης και ορθής κρίσης. Υπερβολές στην κατανάλωση φαγητού και ποτού.

Σελήνη σύνοδος Κρόνος: Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη όψη για τις περισσότερες σχέσεις. Συναισθηματικές αναστολές και ηθικοί φραγμοί εμποδίζουν τη σχέση να αναπτυχθεί. Ο Κρόνος τον περισσότερο καιρό είναι συναισθηματικά μελαχολικός, και κατά περιόδους «παγώνει» τη Σελήνη. Σε μια σοβαρή σχέση η Σελήνη τείνει να είναι κυκλοθυμική ενώ ο Κρόνος ασυγκίνητος και αναίσθητος. Αυτό φέρνει την ψυχρότητα και την αποξένωση στο ζευγάρι. Τα άτομα παραμένουν μαζί από ανάγκη για ασφάλεια μάλλον, παρά από αληθινή αγάπη και κατανόηση.

Σελήνη τρίγωνο Κρόνος: Η όψη ευνοεί τη μακροβιότητα της σχέσης. Τα μέλη διαθέτουν ωριμότητα και σταθερά συναισθήματα, προσεγγίζοντας πρακτικά και υπεύθυνα τα καθημερινά θέματα και προβλήματα. Υπάρχει αμοιβαία αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας. Ο Κρόνος αποτελεί την συγκρατημένη και πειθαρχημένη επιρροή στη σχέση.

Σελήνη εξάγωνο Κρόνος: Αμοιβαία αίσθηση ευθύνης του ενός απέναντι στον άλλο. Ο Κρόνος καμιά φορά λειτουργεί ως «πατέρας». Η όψη λειτουργεί καλύτερα σε σχέσεις που απαιτούν  φειδώ, επινοητικότητα, πειθαρχία και υπευθυνότητα. Υπάρχει διάχυτη η αίσθηση της πίστης και του σεβασμού ενώ η αντοχή είναι το κύριο χαρακτηριστικό της σχέσης αυτής.

Σελήνη τετράγωνο Κρόνος: Πρόκειται για μια δύσκολη και συναισθηματικά περιοριστική όψη, με τον περιορισμό αυτό να είναι οικονομικού ή συναισθηματικού χαρακτήρα. Η επαγγελματική σταδιοδρομία και οι φιλοδοξίες μπορεί να οδηγήσουν τα άτομα σε συγκρούσεις με το οικογενειακό τους περιβάλλον. Ο Κρόνος απορροφάται τόσο από την καριέρα του, με αποτέλεσμα να μην αφιερώνει χρόνο στις συναισθηματικές ανάγκες της οικογένειάς του.

Σελήνη αντίθεση Κρόνος: Δύσκολη σχέση που την χαρακτηρίζει η συναισθηματική αποξένωση και η ψυχρότητα. Συχνά οι σχέσεις με αυτή την όψη βασίζονται περισσότερο σε οικονομικούς λόγους ή την ανάγκη για ασφάλεια.  Υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην ηλικία, την ωριμότητα ή την πνευματική ανάπτυξη των δύο συντρόφων. Η σχέση μπορεί να κάνει τον έναν από τους δύο να αισθάνεται απαισιόδοξος και φοβισμένος.

Σελήνη σύνοδος Ουρανός: Σχέση αντισυμβατική, εξωστρεφής, περιπετειώδης, αλλά ασταθής. Τα αισθήματα και των δύο υπόκεινται σε ξαφνικές και απρόβλεπτες αλλαγές, εκτός αν υπάρχουν καλές όψεις του Κρόνου στη συναστρία. Τα άτομα δεν θεωρούν τον γάμο απαραίτητο για να συμβιώσουν. Ο Ουρανός εδώ παρέχει ενθουσιασμό και διέγερση, ενώ η Σελήνη προσφέρει τη βάση πάνω στην οποία λειτουργεί η σχέση ή το σπίτι.

Σελήνη τρίγωνο Ουρανός: Δυνατή σεξουαλική έλξη. Ο Ουρανός κάνει τη σχέση ενδιαφέρουσα και συναρπαστική. Τα άτομα έχουν ένα αρκετά μεγάλο φιλικό κύκλο, και χρησιμοποιούν το σπίτι τους ως σημείο συνάντησης και κοινωνικών εκδηλώσεων. Ενθαρρύνονται μεταξύ τους να είναι όσο το δυνατό πιο δημιουργικοί και να απολαμβάνουν την ελευθερία της έκφρασης.

Σελήνη εξάγωνο Ουρανός: Μια ενδιαφέρουσα, συναρπαστική και ασυνήθιστη φιλία ανάμεσα στα δύο άτομα, που συχνά συναντήθηκαν κάτω από επίσης ασυνήθιστες περιστάσεις.  Η σχέση έχει μεγάλες πιθανότητες να παραμείνει «ζωντανή» κι ενδιαφέρουσα. Ο ένας διαισθάνεται τις διαθέσεις και τα συναισθήματα του άλλου.

Σελήνη τετράγωνο Ουρανός: Πολύ ξαφνική και ακαριαία έλξη. Εδώ μιλάμε για ξεμυάλισμα. Όμως οι ανατροπές και η ρευστότητα χαρακτηρίζουν τη σχέση. Ο ένας έχει την τάση να κάνει νευρικό και οξύθυμο τον άλλο, ενώ και οι δύο είναι επιρρεπείς σε διαφωνίες και διαξιφισμούς. Συναισθηματικές αναστατώσεις και ανώριμες συμπεριφορές κάνουν τη σχέση αυτή μάλλον δύσκολη.

Σελήνη αντίθεση Ουρανός: Αυτή η όψη δεν δείχνει σχέση που έχει μεγάλες πιθανότητες να κρατήσει πολύ, για όσο όμως κρατήσει θα είναι ενδιαφέρουσα και συναρπαστική. Τα άτομα συμβιώνουν χωρίς γάμο. Ο Ουρανός αγαπά την ανεξαρτησία του και είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή για αλλαγές, οπότε υπάρχει μεγάλη αστάθεια στη σχέση. Για τους παντρεμένους, αυτή η όψη δείχνει πολλές αλλαγές κατοικίας.

Σελήνη τρίγωνο Ποσειδώνας: Η όψη ευνοεί και χαρακτηρίζει τους πλατωνικούς έρωτες.

Σελήνη σύνοδος Πλούτωνας: Εναλλαγή ακραίων συναισθημάτων, σχέση αγάπης-μίσους. Τα μέλη εκδηλώνουν πότε το ένα συναίσθημα και πότε το άλλο.

Σελήνη σύνοδος Πλούτωνας: Ανυπέρβλητο πάθος, εντάσεις και τριβές.

Σελήνη τρίγωνο Πλούτωνας: Ισχυρά και βαθιά συναισθήματα. Τα μέλη της σχέσης είναι σε θέση να ελέγχουν και να ισορροπούν το πάθος και την ένταση που τους δημιουργεί η όψη.

Σελήνη τετράγωνο Πλούτωνας: Η όψη μπορεί να οδηγήσει τα άτομα σε μάχη επικράτησης και άσκηση ψυχολογικής βίας του ενός πάνω στον άλλο. Τα απωθημένα του καθενός βγαίνουν στην επιφάνεια, προκαλώντας ένταση και επιδρώντας στην ψυχική κατάσταση των μελών.

Σελήνη αντίθεση Πλούτωνας: Η ισορροπία εδώ δεν είναι πάντα δυνατή. Συνήθως ο ένας βασανίζεται και υποφέρει συναισθηματικά, ενώ ο άλλος εκδηλώνει κυριαρχική τάση. Δύσκολη σχέση.

ΟΨΕΙΣ ΕΡΜΗ

Ερμής σύνοδος Ήλιος: Ικανοποιητική επικοινωνία. Το ζευγάρι συνεργάζεται, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τον υγιή διάλογο. Ο Ήλιος, που αντιπροσωπεύει τη θέληση και τη δύναμη, ασκεί τεράστια επιρροή πάνω στον Ερμή που με τη σειρά του επηρεάζει τον Ήλιο παρέχοντάς του ιδέες και ψυχική διέγερση. Μεγάλη συμβατότητα ανάμεσα στα άτομα, κυρίως σε διανοητικό επίπεδο.Ικανότητα επικοινωνίας μέσα από έναν ενδιαφέροντα και πολύ θετικό τρόπο.

Ερμής τρίγωνο Ήλιος: Αυτή η όψη είναι πολύ χρήσιμη σε κάθε σχέση, γιατί δείχνει άριστη επικοινωνία μεταξύ των μελών της. Το ένα άτομο τονώνει διανοητικά το άλλο και μοιράζονται πολλά πολιτιστικά ή εκπαιδευτικά ενδιαφέροντα. Συζητούν τα προβλήματά τους και αποκτούν έτσι τη δυνατότητα και να τα επιλύουν.

Ερμής εξάγωνο Ήλιος: Η όψη ευνοεί την επικοινωνία, την πνευματική φιλία και γενικότερα τη συνεργασία. Η ικανότητα επικοινωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι το βοηθά να λύνει οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάζεται στη σχέση.

Ερμής τετράγωνο Ήλιος: Δύσκολη η επικοινωνία ανάμεσα στους δύο, με βασικές διαφορές ανάμεσά τους όσον αφορά την πνευματική προοπτική.

Ερμής αντίθεση Ήλιος: Πολλή επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι, με πιθανότητες όμως να υπάρχουν πολλές διαφορές στις απόψεις, οι οποίες όμως δεν αποκλείεται να καταλήγουν σε ένα συμβιβαστικό συμπέρασμα που να καλύπτει και τους δύο.

Ερμής σύνοδος Σελήνη: Βαθιά και ουσιαστική επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι. Τα άτομα με αυτή την όψη μιλούν μεταξύ τους ακατάπαυστα, μερικές φορές για τετριμμένα και ασήμαντα θέματα, ώστε να καταλήγουν να βαριούνται ή να ενοχλούν ο ένας τον άλλο. Η ικανότητα να επικοινωνείς είναι σίγουρα θετική, αλλά η όψη αυτή δεν δείχνει σεξουαλική ή ερωτική έλξη, εκτός αν στη συναστρία υπάρχουν άλλες όψεις που την ευνοούν.

Ερμής τρίγωνο Σελήνη: Η όψη βοηθά την επικοινωνία του ζευγαριού πάνω σε καθημερινά ζητήματα που αφορούν την οικογενειακή ζωή και τη δουλειά. Τα άτομα επικοινωνούν με ευκολία τα συναισθήματά τους. Ο όψη βοηθά στη βελτίωση των συναισθηματικών σχέσεων, χωρίς όμως να αποτελεί δείκτη σεξουαλικής έλξης.

Ερμής εξάγωνο Σελήνη: Συναισθηματική και ψυχική επικοινωνία. Θετική όψη για κάθε σχέση, γιατί τα άτομα επικοινωνούν με ευκολία τα συναισθήματα και τις συγκινήσεις τους.

Ερμής τετράγωνο Σελήνη: Το ζευγάρι δυσκολεύεται να επικοινωνήσει σωστά τα συναισθήματα και τις σκέψεις του.

Ερμής αντίθεση Σελήνη: Προβλήματα στην επικοινωνία. Ο Ερμής αντιδρά με ορθολογικό τρόπο, ενώ η Σελήνη με συναισθηματικό. Έτσι, δυσκολεύονται να κατανοήσουν ο ένας τον άλλο. Η Σελήνη βρίσκει τον Ερμή γκρινιάρη, υπερβολικά κριτικό ή σχολαστικό. Η όψη δείχνει συχνά διαφωνίες σε καθημερινά πρακτικά ζητήματα, θέματα οικογενειακά και διατροφής αλλά και οικονομικής διαχείρισης.

Ερμής σύνοδος Ερμής: Παρόμοιες διανοητικές απόψεις και ευκολία στην επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι. Ξεπερνούν τα προβλήματα και τις διαφωνίες τους μέσα από την επικοινωνία και τη σαφή και ορθολογική σκέψη. Αυθόρμητη και πηγαία κατανόηση.

Ερμής τρίγωνο Ερμής: Μπορεί τα άτομα να μην είναι απόλυτα συμβατά στο κομμάτι επικοινωνία, αλλά έχουν κοινά ενδιαφέροντα και ο ένας καταλαβαίνει τι εννοεί ο άλλος. Η επικοινωνία είναι ελεύθερη και χωρίς περιορισμούς.

Ερμής εξάγωνο Ερμής: Ισχύει ό,τι και στο τρίγωνο.

Ερμής τετράγωνο Ερμής: Η όψη αυτή φέρνει δυσκολία στην επικοινωνία και διαφορετικές απόψεις και τρόπους έκφρασης. Τα άτομα μπορεί να διαφωνούν σχετικά με το ντύσιμο, τη διατροφή, τη δουλειά, την υγεία, αλλά και πολλά άλλα ζητήματα. Υπάρχει δυσκολία στην ψυχική επαφή.

Ερμής αντίθεση Ερμής: Η σχέση αντιμετωπίζει προβλήματα, γιατί τα μέλη της έχουν διαφορετικές απόψεις και δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν. Διαφωνούν πάνω σε πάρα πολλά ζητήματα και παρουσιάζουν διαφορές ψυχοσύνθεσης και ιδιοσυγκρασίας.

Ερμής σύνοδος Αφροδίτη: Η σχέση χαρακτηρίζεται από αρμονία και πολύ καλή επικοινωνία. Τα άτομα επικοινωνούν με ευκολία και άνεση τα προσωπικά τους συναισθηματικά ζητήματα. Μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα, καλλιτεχνικά, μουσικά και φιλολογικά. Μπορεί να κάνει ο ένας τη μελέτη και την πνευματική προσπάθεια πιο ευχάριστη για τον άλλο. Η όψη αυτή χαρίζει συμβατότητα με διάρκεια στο χρόνο, καθώς και αμοιβαία απόλαυση της παρέας των φίλων και των κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Ερμής τρίγωνο Αφροδίτη: Οι απόψεις των ατόμων για τις κοινωνικές και τις πολιτιστικές δραστηριότητες είναι συμβατές. Υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και ευγένεια στην επικοινωνία. Τα άτομα χαίρονται την παρέα των κοινών τους φίλων. Επικοινωνούν τα συναισθήματά τους και καταλαβαίνει ο ένας τις συναισθηματικές αντιδράσεις του άλλου, επιλύοντας τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάζονται στη σχέση. Είναι εξαιρετικοί συνοδοιπόροι στα ταξίδια.

Ερμής εξάγωνο Αφροδίτη: Τα άτομα επικοινωνούν με έναν πολύ ευγενικό και διακριτικό τρόπο. Υπάρχει μια πνευματική και κοινωνική σύζευξη των προσωπικοτήτων τους, που είναι πολύ θετική για την εξέλιξη της σχέσης. Μοιράζονται τις ψυχολογικές και συναισθηματικές ανησυχίες τους κι αυτό τα βοηθά να ξεπερνούν οποιοδήποτε εμπόδιο παρουσιάζεται.

Ερμής τετράγωνο Αφροδίτη: Τα μέλη δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν τις απόψεις τους και κυρίως πάνω σε συναισθηματικά ζητήματα. Η όψη δεν ευνοεί τις ερωτικές ή συζυγικές σχέσεις. Η Αφροδίτη λειτουργεί χωρίς κριτική σκέψη και χωρίς λογικά επιχειρήματα, προκαλώντας μια κάποια νοητική σύγχυση στον Ερμή. Παρατηρείται εδώ ένα μπλοκάρισμα της αληθινής κατανόησης και των συναισθηματικών αντιδράσεων του άλλου.

Ερμής αντίθεση Αφροδίτη: Ο Ερμής αδυνατεί να κατανοήσει τα συναισθήματα της Αφροδίτης, ενώ η Αφροδίτη πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να κατανοήσει τις σκέψεις και τις ιδέες του Ερμή. Ο Ερμής βρίσκει την Αφροδίτη κάπως τεμπέλα και υπερευαίσθητη, και δυσανασχετεί όταν τη βλέπει να σπαταλά χρήματα για κάθε είδους περιττή πολυτέλεια. Οι απόψεις τους είναι διαφορετικές όσον αφορά την τέχνη, τη μουσική, τις κοινωνικές δραστηριότητες αλλά και τους φίλους τους.

Ερμής σύνοδος Άρης: Αν ο Άρης και ο Ερμής βρίσκονται σε καλή θέση, η όψη οδηγεί στην αμοιβαία ψυχική διέγερση και την εποικοδομητική δράση. Αν όχι, τότε θα υπάρχουν έντονες διαφωνίες ανάμεσα στο ζευγάρι. Ο Άρης θα είναι αγέρωχος, αυταρχικός και ορμητικός, ενώ ο Ερμής θα είναι υπερβολικά κριτικός και σχολαστικός.

Ερμής τρίγωνο Άρης: Πολύ θετική επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι και ψυχική συμβατότητα. Τα άτομα συνεργάζονται καλά και είναι σε θέση να υλοποιούν μαζί τις ιδέες τους. Απολαμβάνουν από κοινού τα παιχνίδια ανταγωνισμού και διακρίνονται από ένα αμοιβαίο ενδιαφέρον για την πολιτική και τις συζητήσεις. Ο ένας τονώνει τον ενθουσιασμό και την επινοητικότητα του άλλου.

Ερμής εξάγωνο Άρης: Ισχύει ό,τι και στο τρίγωνο.

Ερμής τετράγωνο Άρης: Δύσκολη όψη. Και οι δύο είναι έτοιμοι για καβγά, οπότε οι διαφωνίες είναι συχνές και έντονες. Το «εγώ» του ενός απειλεί το «εγώ» του άλλου. Τα άτομα αδυνατούν να επικοινωνήσουν με ήρεμο και ορθολογικό τρόπο, ώστε να βρουν λύση στα προβλήματά τους, ενώ ακόμα κι αν πετύχουν να κοντρολάρουν τον εαυτό τους, αισθάνονται νευρικοί και «άρρωστοι» όταν βρίσκονται μαζί.

Ερμής αντίθεση Άρης: Τα άτομα χάνουν γρήγορα την υπομονή τους ο ένας με τον άλλο και γρήγορα φτάνουν σε διαφωνίες και συγκρούσεις. Ο Ερμής βρίσκει τον Άρη υπερβολικά παρορμητικό και επιθετικό, ενώ ο Άρης βρίσκει τον Ερμή πολυλογά αλλά από πράξεις μηδέν.

Ερμής σύνοδος Δίας: Η σχέση διακρίνεται από διανοητική ανάπτυξη και επέκταση. Τα άτομα έχουν κοινά εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και φιλοσοφικά ενδιαφέροντα.Ο Δίας ανεβάζει το κοινωνικό και μορφωτικό επίπεδο του Ερμή και τον βοηθά να αναπτύξει μια πιο θετική και αισιόδοξη προοπτική μέσα στη σχέση. Πρόκειται για μια σχέση τύπου δασκάλου-μαθητή ή γονέα-παιδιού.

Ερμής τρίγωνο Δίας: Τα άτομα μοιράζονται πολλά πνευματικά και φιλοσοφικά ενδιαφέροντα. Η όψη χαρίζει καλή επικοινωνία και αντοχή στη σχέση. Ο ένας ενθαρρύνει τον άλλο, προκειμένου να αποκτήσει μια πιο θετική, δημιουργική και αισιόδοξη στάση στη ζωή.

Ερμής εξάγωνο Δίας: Παρόμοια πνευματικά και φιλοσοφικά ενδιαφέροντα ανάμεσα στο ζευγάρι. Η όψη αυτή εμφανίζεται συχνά σε άτομα που υπήρξαν στο παρελθόν συμμαθητές ή ανήκαν σε ίδιες θρησκευτικές ή φιλοσοφικές ομάδες. Κάνουν πολύ καλή παρέα ο ένας στον άλλο στα ταξίδια. Είναι ειλικρινείς μεταξύ τους, διακριτικοί, ευθείς, με κοινή αίσθηση του χιούμορ.

Ερμής τετράγωνο Δίας: Όλες οι σχέσεις με όψεις Ερμή-Δία εμπεριέχουν το μοντέλο δασκάλου-μαθητή ή γονέα-παιδιού, με τον Δία να έχει πάντα το πάνω χέρι. Το τετράγωνο δείχνει σύγκρουση των δύο ατόμων πάνω στο θέμα αυτό, αλλά και μια γενικότερη διάσταση απόψεων. Οι συζητήσεις συνήθως επαναλαμβάνονται, χωρίς ποτέ να βγαίνει κάποιο συμπέρασμα.

Ερμής αντίθεση Δίας: Πολλές φιλοσοφικού περιεχομένου συζητήσεις που δεν οδηγούν πουθενά και δεν αποδεικνύουν τίποτα. Εν ολίγοις, αμπελοφιλοσοφίες. Ο Ερμής πιστεύει ότι ο Δίας διακρίνεται από μεγαλοϊδεατισμό και έχει πολύ γενικές και ασαφείς ιδέες. Από την άλλη, ο Δίας βρίσκει τον Ερμή σχολαστικό και πολύ της λεπτομέρειας. Έχουν και οι δύο λίγο διαφορετικές απόψεις για τη ζωή, σε βάθος χρόνου όμως μπορούν να διδαχθούν ο ένας από τον άλλο.

Ερμής σύνοδος Κρόνος: Υπευθυνότητα και κοινοί στόχοι. Με την όψη αυτή υπάρχει ένα σοβαρό ύφος στην επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού και δίνεται στη σχέση ένα ισχυρό αίσθημα ευθύνης. Ο Κρόνος όμως είναι αρκετά ψυχρός και δύσκαμπτος για τα γούστα του Ερμή.

Ερμής τρίγωνο Κρόνος: Σαφής, ξεκάθαρη και πειθαρχημένη σκέψη. Η ωριμότητα, η σταθερότητα και οι εξαιρετικές διανοητικές ικανότητες των μελών της σχέσης διευκολύνει και αναπτύσσει την μεταξύ τους επικοινωνία. Ο Κρόνος είναι ο σοβαρός στοχαστής που βοηθά τον Ερμή να πετύχει πνευματική και εποικοδομητική πειθαρχία, ενώ ο Ερμής παρέχει στη σχέση τις ιδέες του και την δημιουργικότητά του. Σε μια σχέση γάμου αυτή η όψη ενισχύει την αποδοχή αμοιβαίων ευθυνών και την λογική στην επικοινωνία του ζευγαριού όσον αφορά σοβαρά ζητήματα.

Ερμής εξάγωνο Κρόνος: Ισχύει ό,τι και στο τρίγωνο.

Ερμής τετράγωνο Κρόνος: Τα μέλη της σχέσης επικοινωνούν με δυσκολία. Υπάρχει κάποιου είδους μπλοκάρισμα στην έκφραση.Ο Κρόνος εμφανίζεται υπέρ το δέον συντηρητικός, αδιάλλακτος και αρνητικός. Κατά καιρούς έχει σοβαρές απαιτήσεις από τον Ερμή, απαιτώντας από αυτόν αυστηρή πειθαρχία στη σκέψη αλλά και την πράξη. Είναι μια πολύ δύσκολη όψη για κάθε είδους σχέση, με συχνό φαινόμενο τις ζήλιες και τη δυσαρέσκεια.

Ερμής αντίθεση Κρόνος: Με αυτή την όψη κυριαρχεί στη σχέση η καχυποψία. Ο Κρόνος συνήθως είναι αρνητικός στις ιδέες και τις προτάσεις του Ερμή, τον οποίο θεωρεί ρηχό κι αναξιόπιστο. Αν ο Κρόνος είχε την δυνατότητα, θα επέβαλε στον Ερμή ψυχικούς περιορισμούς, και την δική του μάλλον απαισιόδοξη στάση.

Ερμής σύνοδος Ουρανός: Τα άτομα μοιράζονται παρόμοια ψυχικά και διανοητικά ενδιαφέροντα. Οι πρωτότυπες ιδέες και εμπειρίες είναι συναρπαστικές και ενθουσιάζουν τα μέλη της σχέσης, που είναι ανοιχτόμυαλα και αμερόληπτα. Υπάρχει μεταξύ τους ένα είδος τηλεπάθειας.

Ερμής τρίγωνο Ουρανός: Ενδιαφέρουσα και δημιουργική φιλία ανάμεσα στα άτομα. Εμπνέει ο ένας τον άλλο με πρωτότυπες και ουσιαστικές ιδέες. Καλή όψη για άτομα που ασχολούνται από κοινού με τη συγγραφή, τα μέσα επικοινωνίας, τη διαφήμιση και το επιστημονικό έργο όλων των ειδών. Τα μυαλά και των δύο συντονίζονται πολύ καλά.

Ερμής εξάγωνο Ουρανός: Ισχύει ό,τι και στο τρίγωνο.

Ερμής τετράγωνο Ουρανός: Μεγάλες διαφορές στις απόψεις. Τα άτομα δύσκολα συμφωνούν σε κοινά πλάνα και δραστηριότητες, ενώ εκδηλώνουν μεγάλη ανυπομονησία και σπάνε ο ένας τα νεύρα του άλλου. Όσον αφορά την επικοινωνία, παίρνουν κάποια πράγματα ως δεδομένα, ενώ δεν είναι. Ο κάτοχος του Ουρανού δείχνει πολύ ασταθής.

Ερμής αντίθεση Ουρανός: Τονώνουν διανοητικά ο ένας τον άλλο με πολλούς συναρπαστικούς και ίσως ασυνήθιστους τρόπους. Η σχέση διακρίνεται από απειθαρχία αλλά είναι οπωσδήποτε ενδιαφέρουσα. Τα άτομα μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα, επιστημονικά, αποκρυφιστικά, ενώ ασχολούνται με ομαδικές δραστηριότητες και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.

Ερμής σύνοδος Πλούτωνας: Επενεργούν ασυνείδητες δυνάμεις στη σχέση, που δρουν υπόγεια, με σκοπό την εκ βάθρων αλλαγή των μελών της. Τα άτομα ανακαλύπτουν για τον εαυτό τους πράγματα και δυνατότητες που μέχρι τότε αγνοούσαν την ύπαρξή τους.

Ερμής τρίγωνο Πλούτωνας: Πολύ δυνατή επικοινωνία, που μεταλλάσσει και αναμορφώνει τα μέλη της σχέσης. Αναπτύσσεται μεταξύ τους θετικός τρόπος σκέψης και ενισχύεται η διανοητική τους αντίληψη και ικανότητα.

Ερμής τετράγωνο Πλούτωνας: Ανάμεσα στο ζευγάρι προκύπτει πνευματική και συναισθηματική ένταση και τριβές. Υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης εδώ, καθώς κανένας από τους δύο δεν δείχνει να εμπιστεύεται απόλυτα τον άλλο.

Ερμής αντίθεση Πλούτωνας: Η λογική του ενός και το υποσυνείδητο του άλλου έρχονται σε σύγκρουση. Η επικοινωνία αποφεύγεται ως ένα βαθμό, γιατί δεν υπάρχει αρκετή εμπιστοσύνη και αίσθηση ασφάλειας ανάμεσα στο ζευγάρι.

ΟΨΕΙΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ

Αφροδίτη σύνοδος Ήλιος: Πολύ δυνατή έλξη, η οποία διαθέτει και ερωτική χροιά. Τα άτομα συντονίζονται κοινωνικά και απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου, διασκεδάζοντας μαζί. Μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα και πολιτιστικές αξίες. Υπάρχει ένας ισχυρός συναισθηματικός, διαισθητικός σύνδεσμος μεταξύ τους κι αν υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που ευνοούν, συμβάλλει στην ερωτική έλξη και αποτελεί ένδειξη γάμου.

Αφροδίτη τρίγωνο Ήλιος: Ισχυρή και ισορροπημένη έλξη. Η εξαιρετική αυτή όψη ευνοεί τις ερωτικές σχέσεις και τον γάμο. Τα άτομα διασκεδάζουν μαζί και απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου. Υπάρχει συναίσθημα, αμοιβαία ευαισθησία και γενναιοδωρία. Το ζευγάρι αλληλοενθαρρύνεται κοινωνικά και πολιτιστικά.

Αφροδίτη εξάγωνο Ήλιος: Απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου και μοιράζονται κοινά ιδανικά και αξίες. Υπάρχει πολύ μεγάλη συναισθηματική κατανόηση μεταξύ τους. Αν και δεν δείχνει απαραίτητα γάμο αυτή η όψη, εντούτοις βοηθά και υποστηρίζει τον γάμο και τις ερωτικές σχέσεις.

Αφροδίτη τετράγωνο Ήλιος: Δυσαρμονική σχέση. Δύσκολα τα άτομα θα συνεννοηθούν, αφού διαφωνούν σε πολλά. Παρότι υπάρχει σεξουαλική έλξη, εντούτοις η όψη δεν ευνοεί τον γάμο ούτε τις σοβαρές ερωτικές σχέσεις. Απουσιάζει η αληθινή συναισθηματική ευαισθησία και φροντίδα του ενός προς τον άλλο, και η ένωση των ατόμων βασίζεται πιο πολύ στην ευχαρίστηση και τον αισθησιασμό.

Αφροδίτη αντίθεση Ήλιος: Πολύ έντονη μαγνητική έλξη ανάμεσα στο ζευγάρι, που όμως κάποιες φορές γίνεται απώθηση. Η εναλλαγή έλξης-απώθησης είναι συχνή. Η όψη συναντάται συχνά σε ερωτικές σχέσεις και γάμους. Συνήθως είναι ενδεικτική μιας αρμονικής σχέσης που βασίζεται στα αμοιβαία αισθήματα φιλίας. Αμοιβαία απόλαυση και συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες, αγάπη για τη μουσική και το θέατρο. Στα αρνητικά της όψης συγκαταλέγονται τα προβλήματα που προκαλεί το «εγώ» και ο υπερβολικός δυναμισμός του Ήλιου, καθώς και οι υπερευαισθησίες ή η μαλθακότητα της Αφροδίτης.

Αφροδίτη σύνοδος Σελήνη: Μία από τις καλύτερες όψεις της ερωτικής συναστρίας. Ένας ισχυρός σεξουαλικός και συναισθηματικός δεσμός υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι. Συναισθηματική σταθερότητα, αγάπη, κατανόηση και συνεργασία στα θέματα του σπιτιού. Ο ένας δείχνει ευαισθησία στις συναισθηματικές αντιδράσεις και τις διαθέσεις του άλλου και εναρμονίζεται με αυτές. Η όψη φανερώνει ότι το ζευγάρι έχει τη δυνατότητα να μοιράζεται τα συναισθήματά του με πολλούς τρόπους. Η αγάπη κάνει έντονη την παρουσία της εδώ, ενώ ευνοείται και η γονιμότητα. Η όψη είναι ιδανική για γάμο, οικογενειακές σχέσεις και άτομα που συνεργάζονται στενά. Δείχνει αρμονία και κατανόηση.

Αφροδίτη τρίγωνο Σελήνη: Το ζευγάρι λειτουργεί αρμονικά και απολαμβάνει ο ένας τη συντροφιά του άλλου. Υπάρχει μεταξύ τους ερωτική έλξη και συναισθηματική αρμονία. Τα συναισθήματα βιώνονται με ευκολία, καθώς υπάρχει ανταπόκριση. Ευγένεια μεταξύ των μελών της σχέσης και αμοιβαία εκτίμηση.

Αφροδίτη τετράγωνο Σελήνη: Η σχέση παρουσιάζει δυσκολίες, γιατί τα μέλη της αντιμετωπίζουν εμπόδια στη συναισθηματική τους επαφή. Η όψη φανερώνει ότι τα άτομα δύσκολα κατανοούν τις διαθέσεις και τα συναισθήματα του άλλου. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει συναισθηματική ή σεξουαλική έλξη, χωρίς όμως πραγματική κατανόηση ή συνολική πνευματική και ψυχική συμβατότητα των ατόμων. Σε σχέσεις γάμου μπορεί να υπάρχουν οικονομικά ή οικογενειακά προβλήματα, τα οποία ασκούν μεγάλη πίεση.

Αφροδίτη αντίθεση Σελήνη: Ισχυρή ερωτική έλξη, αλλά με πολύ εύθραυστη και δύσκολη συναισθηματική επικοινωνία. Τα συναισθήματα εύκολα πονάνε, ο ένας ή και οι δύο μπορεί να αισθάνονται ότι παρεξηγούνται ή ότι χρησιμοποιούνται ως εργαλεία σεξουαλικής ικανοποίησης. Τα άτομα μπορεί να καταφεύγουν σε σεξουαλικές ακρότητες, σπατάλες αλλά και υπερβολές όσον αφορά τη διασκέδαση, το φαγητό, κτλ. Παρόλα αυτά η όψη συναντάται συχνά σε σχέσεις γάμου γιατί η έλξη μεταξύ τους είναι πολύ δυνατή.

Αφροδίτη σύνοδος Ερμής: Η σχέση χαρακτηρίζεται από αρμονία και πολύ καλή επικοινωνία. Τα άτομα επικοινωνούν με ευκολία και άνεση τα προσωπικά τους συναισθηματικά ζητήματα. Μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα, καλλιτεχνικά, μουσικά και φιλολογικά. Μπορεί να κάνει ο ένας τη μελέτη και την πνευματική προσπάθεια πιο ευχάριστη για τον άλλο. Η όψη αυτή χαρίζει συμβατότητα με διάρκεια στο χρόνο, καθώς και αμοιβαία απόλαυση της παρέας των φίλων και των κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Αφροδίτη τρίγωνο Ερμής: Οι απόψεις των ατόμων για τις κοινωνικές και τις πολιτιστικές δραστηριότητες είναι συμβατές. Υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και ευγένεια στην επικοινωνία. Τα άτομα χαίρονται την παρέα των κοινών τους φίλων. Επικοινωνούν τα συναισθήματά τους και καταλαβαίνει ο ένας τις συναισθηματικές αντιδράσεις του άλλου, επιλύοντας τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάζονται στη σχέση. Είναι εξαιρετικοί συνοδοιπόροι στα ταξίδια.

Αφροδίτη εξάγωνο Ερμής: Τα άτομα επικοινωνούν με έναν πολύ ευγενικό και διακριτικό τρόπο. Υπάρχει μια πνευματική και κοινωνική σύζευξη των προσωπικοτήτων τους, που είναι πολύ θετική για την εξέλιξη της σχέσης. Μοιράζονται τις ψυχολογικές και συναισθηματικές ανησυχίες τους κι αυτό τα βοηθά να ξεπερνούν οποιοδήποτε εμπόδιο παρουσιάζεται.

Αφροδίτη τετράγωνο Ερμής: Τα μέλη δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν τις απόψεις τους και κυρίως πάνω σε συναισθηματικά ζητήματα. Η όψη δεν ευνοεί τις ερωτικές ή συζυγικές σχέσεις. Η Αφροδίτη λειτουργεί χωρίς κριτική σκέψη και χωρίς λογικά επιχειρήματα, προκαλώντας μια κάποια νοητική σύγχυση στον Ερμή. Παρατηρείται εδώ ένα μπλοκάρισμα της αληθινής κατανόησης και των συναισθηματικών αντιδράσεων του άλλου.

Αφροδίτη αντίθεση Ερμής: Ο Ερμής αδυνατεί να κατανοήσει τα συναισθήματα της Αφροδίτης, ενώ η Αφροδίτη πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να κατανοήσει τις σκέψεις και τις ιδέες του Ερμή. Ο Ερμής βρίσκει την Αφροδίτη κάπως τεμπέλα και υπερευαίσθητη, και δυσανασχετεί όταν τη βλέπει να σπαταλά χρήματα για κάθε είδους περιττή πολυτέλεια. Οι απόψεις τους είναι διαφορετικές όσον αφορά την τέχνη, τη μουσική, τις κοινωνικές δραστηριότητες αλλά και τους φίλους τους.

Αφροδίτη σύνοδος Αφροδίτη: Αρμονία στη σχέση, ερωτική έλξη και ισορροπημένα συναισθήματα αγάπης και αλληλοκατανόησης. Έχετε παρόμοια γούστα στην τέχνη, τη μουσική και την κοινωνική συμπεριφορά.

Αφροδίτη τρίγωνο Αφροδίτη: Θετική όψη για ερωτικές, οικογενειακές και επαγγελματικές σχέσεις. Απολαμβάνετε με απλότητα ο ένας την συντροφιά του άλλου και μοιράζεστε τις ίδιες πολιτιστικές δραστηριότητες και παρόμοιους τρόπους ψυχαγωγίας. Υπάρχει μια αμοιβαία καταπραϋντική επίδραση του ενός πάνω στον άλλο.  Ισορροπημένα συναισθήματα και καλή συνεργασία σε όλους τους τομείς της σχέσης.

Αφροδίτη εξάγωνο Αφροδίτη: Η όψη φανερώνει κοινωνική συμβατότητα ανάμεσα στο ζευγάρι. Τα άτομα απολαμβάνουν τις κοινωνικές δραστηριότητες και έχουν πολλούς κοινούς φίλους, ενώ μοιράζονται παρόμοιες κοινωνικές και αισθητικές αξίες.

Αφροδίτη τετράγωνο Αφροδίτη: Τα άτομα διακρίνονται από διαφορετικά κοινωνικά ήθη, καλλιτεχνικά γούστα και συναισθηματικές ανάγκες. Έχουν την τάση να ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλο σε σπατάλες και τεμπελιά. Πιθανόν χαρακτηρίζονται και οι δύο από υπερβολικό συναισθηματισμό και έλλειψη ειλικρίνειας.

Αφροδίτη αντίθεση Αφροδίτη: Ο ένας αντανακλά τις διαθέσεις και τα συναισθήματα του άλλου. Υπάρχει ερωτική έλξη, αλλά η συναισθηματική ισορροπία είναι εύθραυστη, καθως μιλάμε για συναισθήματα πότε του ύψους και πότε του βάθους. Έτσι, ενώ το ζευγάρι έχει πολλά κοινά στα γούστα και τα κοινωνικά ενδιαφέροντα, η σχέση μπορεί να χαρακτηρίζεται από αρκετά σκαμπανεβάσματα.

Αφροδίτη σύνοδος Άρης: Είναι η ισχυρότερη όψη-δείκτης σεξουαλικής έλξης. Η σχέση χαρακτηρίζεται από δυναμισμό αλλά μερικές φορές και από τις ανταγωνιστικές διαθέσεις των μελών της. Η σεξουαλικότητα του ζευγαριού είναι έντονη στην έκφρασή της και η ερωτική χημεία πολύ δυνατή, ενώ μπορεί να παρουσιαστεί ζήλια και κτητικότητα. Όπως και να΄χει υπάρχει πολύ πάθος και ενθουσιαμός σ΄αυτή τη σχέση.

Αφροδίτη τρίγωνο Άρης: Μία από τις πιο θετικές όψεις, ένδειξη συναισθηματικής συμβατότητας και σεξουαλικής έλξης ανάμεσα στο ζευγάρι. Τα άτομα συνυπάρχουν, συνεργάζονται και επικοινωνούν τα συναισθήματά τους αρμονικά. Ερωτική χημεία. Η όψη ευνοεί τις μακρόχρονες σχέσεις και τον γάμο, λόγω της υψηλού βαθμού σεξουαλικής και κοινωνικής συμβατότητας.

Αφροδίτη εξάγωνο Άρης: Ερωτική έλξη και ρομαντικά συναισθήματα. Η όψη δείχνει συχνά ότι το ζευγάρι πρωτοσυναντήθηκε σε μια κοινή παρέα φίλων ή σε μια ομαδική δραστηριότητα. Η επιρροή της Αφροδίτης σ΄αυτή τη σχέση είναι πολύ βοηθητική για τον σύντροφό της, γιατί κάνει τις δράσεις του πιο αρμονικές και κοινωνικά αποδεκτές, ενώ ο Άρης τη βοηθά να βγει από την αδράνεια και να γίνει πιο παραγωγική.

Αφροδίτη τετράγωνο Άρης: Πολύ ισχυρή σεξουαλική έλξη ανάμεσα στο ζευγάρι, συχνά όμως απούσης της συναισθηματικής συμβατότητας και του αληθινού ενδιαφέροντος του ενός για την προσωπικότητα του άλλου. Η σχέση αυτή μπορεί να βασίζεται μόνο στην σεξουαλική ικανοποίηση, χωρίς να υπάρχει το ανάλογο νοιάξιμο που απαιτεί μια σοβαρή και ισορροπημένη σχέση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.

Αφροδίτη αντίθεση Άρης: Ισχυρή σεξουαλική και συναισθηματική έλξη. Πολύ δύσκολα όμως μπορούν να συνεργαστούν τα άτομα με αυτή την όψη στη συναστρία τους. Υπάρχουν προβλήματα ζήλιας και κτητικότητας στη σχέση, καθώς και έλλειψη διπλωματίας. Ο Άρης είναι υπερβολικά επιθετικός και απερίσκεπτος, ενώ η Αφροδίτη είναι υπερευαίσθητη και πληγώνεται με το παραμικρό. Και οι δύο μέσα στη σχέση αισθάνονται ότι χρησιμοποιούνται και νιώθουν δυσαρέσκεια γι΄αυτό με αποτέλεσμα να έρχονται σε σύγκρουση.

Αφροδίτη σύνοδος Δίας: Η καλοτυχία είναι το κύριο χαρακτηριστικό της σχέσης αυτής. Τα άτομα νιώθουν αμοιβαία εκτίμηση για τις θρησκευτικές, μορφωτικές, αισθητικές και κοινωνικές αξίες ο ένας του άλλου. Αυτή η όψη ενισχύει την πολύχρονη συμβατότητα σε έναν γάμο ή μια ερωτική σχέση, αφού κυριαρχεί η αισιοδοξία και η χαρά. Τα άτομα φέρνουν ο ένας στον άλλο κοινωνική δημοτικότητα και οικονομική ευημερία.

Αφροδίτη τρίγωνο Δίας: Η ειλικρίνεια ανάμεσα στο ζευγάρι, η εμπιστοσύνη και ο αυθορμητισμός και των δύο μελών, βοηθούν τη σχέση να αναπτυχθεί. Τα άτομα μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα και συμμετέχουν σε ομαδικές κοινωνικές δραστηριότητες, ενώ υπάρχει ανάμεσά τους αμοιβαία γενναιοδωρία  και διαίσθηση. Η όψη δίνει αρμονία σε συζυγικές και ερωτικές σχέσεις, αφού τα άτομα μοιράζονται κοινές αξίες.

Αφροδίτη εξάγωνο Δίας: Υψηλές κοινές αξίες διακρίνουν αυτό το ζευγάρι. Τα άτομα συνεργάζονται ως ομάδα σε φιλανθρωπικές ή οργανωτικές προσπάθειες. Σε έναν γάμο ή μια μακρόχρονη ερωτική σχέση είναι πολύ σημαντικό τα άτομα να έχουν τις ίδιες αξίες, γιατί αυτό αποτελεί μια βάση διαρκούς συμβατότητας που ξεπερνά την σεξουαλική ή συναισθηματική έλξη.

Αφροδίτη τετράγωνο Δίας: Οι απόψεις των ατόμων γύρω από τη θρησκεία και τη μόρφωσή ή απλά τις συνήθειες και τα γούστα μπορεί να χαρακτηρίζονται από κάποια παρέκκλιση. Σ΄αυτή τη σχέση ο Δίας βρίσκει την Αφροδίτη πολύ μαλθακή ενώ εκείνη τον βρίσκει υπερβολικά σοβαρό και πιστεύει πως ασχολείται επίσης υπερβολικά με τη θρησκεία, τη φιλοσοφία και την κουλτούρα. Η υπερβολή στο ξόδεμα των χρημάτων, στον τρόπο διασκέδασης του ζευγαριού, και γενικότερα σε όλες τις εκδηλώσεις τους αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της σχέσης.

Αφροδίτη αντίθεση Δίας: Ευχάριστη κοινωνική σχέση, που μερικές φορές χαρακτηρίζεται από μαλαγανιά και ανειλικρινή πολυλογία. Ο ένας από τους δύο προσποιείται φιλικότητα και αγάπη για να αποφευχθεί μια δυσάρεστη κατάσταση ή για να αποκτήσει κοινωνικό, οικονομικό όφελος ή το στάτους που του λείπει. Όταν η σχέση είναι ειλικρινής, το ζευγάρι μπορεί να απολαύσει κοινά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες.

Αφροδίτη σύνοδος Κρόνος: Το ζευγάρι διακρίνεται από μια κοινή ανησυχία για τις επαγγελματικές και οικονομικές υποθέσεις. Η όψη προσδίδει σε κάθε σχέση αντοχή στο χρόνο, αν και μπορεί στα παρασκήνια να υπάρχει ένα συμφεροντολογικό κίνητρο είτε οικονομικό είτε ασφάλειας ή ίσως μεγάλη διαφορά ηλικίας ανάμεσα στα άτομα. Η Αφροδίτη εκδηλώνει περισσότερο τα συναισθήματά της και εκφράζει πολλή αγάπη, ενώ ο Κρόνος ανταποκρίνεται πολύ λιγότερο.

Αφροδίτη τρίγωνο Κρόνος: Ισχυρό αίσθημα προσωπικής φιλίας και πίστης. Σε μια ερωτική σχέση αυξάνει τη σταθερότητα και την αντοχή της στο χρόνο. Αίσθηση αμοιβαίου σεβασμού και διαρκής υποστήριξη του ενός από τον άλλο. Ιδανική όψη για γάμο και φιλία.

Αφροδίτη εξάγωνο Κρόνος: Συνεργασία σε επιχειρηματικές και επαγγελματικές υποθέσεις καθώς και σε τομείς που χρειάζονται διπλωματικές ικανότητες. Στο γάμο και τις σχέσεις αυτή η όψη αυξάνει την αμοιβαία υπευθυνότητα, αφοσίωση και επιμονή. Σε μια σχέση όπου από άλλες όψεις φαίνεται να υπάρχει ερωτική έλξη, η παρούσα όψη χαρίζει σταθερότητα.

Αφροδίτη τετράγωνο Κρόνος: Από τις πολύ δύσκολες όψεις σε μια σχέση. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοί οι δυο αρχικά δεν έλκονται και η σχέση είναι πιο συνετό να αποφευχθεί γιατί δεν προοιωνίζει ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. Συνήθως, πίσω από την επιλογή αυτή κρύβεται ένα ανομολόγητο κίνητρο είτε του ατόμου είτε της οικογένειάς του, που είναι οικονομικό ή αφορά την κοινωνική αποκατάσταση. Ο Κρόνος μπορεί να χαρακτηρίζεται από έλλειψη ευγένειας και να δυσκολεύεται να εκφράσει τα συναισθήματά του και την αγάπη του, ενώ αποθαρρύνει την Αφροδίτη όταν εκείνη του εκφράζει υπερβολικά τη στοργή και την προσοχή της. Ο Κρόνος μοιάζει πολύ μεγαλύτερος ηλικιακά αλλά και λιγότερο ανεκτικός από την Αφροδίτη.

Αφροδίτη αντίθεση Κρόνος: Τα άτομα είναι παγωμένα μέσα στη σχέση και συναισθηματικά αποξενωμένα. Δεν έλκεται σε καμία περίπτωση ενστικτωδώς ο ένας από τον άλλο, αλλά οι περιστάσεις μπορεί να τους ενώσουν.  Εκφράζονται υπερβολικές απαιτήσεις και αξιώσεις, πράγμα που δημιουργεί πρόβλημα στη σχέση. Σε ορισμένες περιπτώσεις το ζευγάρωμα στηρίζεται σε απώτερα κίνητρα, όπως η απόκτηση χρημάτων και το στάτους, και όχι σε πραγματικά συναισθήματα.

Αφροδίτη σύνοδος Ουρανός: Η όψη δείχνει κεραυνοβόλο έρωτα, έρωτα με την πρώτη ματιά! Μια ρομαντική γοητεία ασκεί ο ένας στον άλλο, όμως η σχέση συνήθως δεν κρατά πολύ, εκτός αν άλλες όψεις στη συναστρία ευνοούν. Όπως και να΄χει όμως υπάρχει πολύς ενθουσιασμός και περιπέτεια σ΄αυτή τη σχέση.

Αφροδίτη τρίγωνο Ουρανός: Ισχυρή, δραματική συναισθηματική και σεξουαλική έλξη. Τονώνουν ο ένας του άλλου τον ρομαντισμό και τον ενθουσιασμό. Τα άτομα έχουν κοινά ενδιαφέροντα, συχνά εκκεντρικά ή ασυνήθιστα.

Αφροδίτη εξάγωνο Ουρανός: Ισχυρή σεξουαλική και πνευματική έλξη. Μια ασυνήθιστη κι ενδιαφέρουσα φιλία αναπτύσσεται μεταξύ των ατόμων. Η όψη ευνοεί την αμοιβαία εκτίμησης της τέχνης, της μουσικής, της επιστήμης και παράγει συχνά ερωτική έλξη. Συνήθως συναντώνται για πρώτη φορά μέσω φίλων ή άλλων ομαδικών δραστηριοτήτων.

Αφροδίτη τετράγωνο Ουρανός: Αιφνίδια, συναρπαστική σχέση, αλλά ασταθής και σύντομη. Η όψη συναντάται σε απίθανα ή ακατάλληλα ρομάντζα. Συνήθως ο τρόπος ζωής των ατόμων είναι τόσο διαφορετικός, ώστε να αφαιρείται κάθε προοπτική από τη σχέση, η όψη αυτή όμως της προσδίδει ιδιαίτερη ένταση και ενθουσιασμό για όσο κρατήσει.

Αφροδίτη αντίθεση Ουρανός: Ισχυρή και ξαφνική συναισθηματική και σεξουαλική έλξη, η οποία όμως δεν είναι σταθερή και μόνιμη, εκτός αν άλλες όψεις της συναστρίας ευνοούν.

Αφροδίτη σύνοδος Ποσειδώνας: Η όψη αυτή αφορά περισσότερο τους πλατωνικούς έρωτες, προσδίδοντας στη σχέση αρκετό ρομαντισμό.

Αφροδίτη τετράγωνο Ποσειδώνας: Η όψη δημιουργεί τάσεις αλληλοεξιδανίκευσης των μελών. Η σχέση χρησιμοποιείται σαν καταφύγιο από την σκληρή πραγματικότητα.

Αφροδίτη σύνοδος Πλούτωνας: «Μοιραία» ένωση, «μοιραία» σχέση, με το σεξ να κατέχει τα πρωτεία και να αποτελεί το κέντρο της. Παρουσιάζονται συχνά εκδηλώσεις ζήλιας και κτητικότητας. Η δυνατή αυτή επίδραση στον χάρτη σας μαρτυρά μια αγάπη βαθιά, συναρπαστική, μυστηριώδη και πολύ δυνατή. Όταν βρεθείτε, θα αισθανθείτε μια έντονη επιθυμία να γνωριστείτε και πολύ σύντομα θα αρχίσετε μοιράζεστε τα μυστικά και τις πολύ προσωπικές σας εμπειρίες. Μπορεί η σχέση αυτή να αρχίσει σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή της ζωή σας, η οποία θα γίνει η αιτία της σχέσης πολύ γρήγορα. Είναι ένας έρωτας που θα τον κυριεύει ένα μεγάλο πάθος, θα έχει πολλές συναρπαστικές εμπειρίες αλλά και αρκετές δοκιμασίες. Παρόλα αυτά μπορεί να αντέξει στον χρόνο, δίνοντάς σας την δυνατότητα να αναπτύξετε και οι δύο ακόμη πιο δυνατά αισθήματα.

Αφροδίτη τρίγωνο Πλούτωνας: Μεγάλη αγάπη, μεταμορφωτική, ισχυρή σεξουαλικότητα και πληθώρα θετικών συναισθημάτων του ενός για τον άλλο.

Αφροδίτη τετράγωνο Πλούτωνας: Παθολογική ζήλεια και ακραίες συμπεριφορές. Παιχνίδια κυριαρχίας παίζονται εδώ, με το σεξ να χρησιμοποιείται ως εργαλείο επικράτησης του ενός πάνω στον άλλο.

Αφροδίτη αντίθεση Πλούτωνας: Υπόγεια παιχνίδια εξουσίας ανάμεσα στο ζευγάρι. Υπάρχει η τάση να μεταμορφώσουμε τον άλλο, να αλλάξουμε εκ βάθρων την προσωπικότητά του. Το σεξ χρησιμοποιείται ως εργαλείο επικράτησης.

ΟΨΕΙΣ ΑΡΗ

Άρης σύνοδος Ήλιος: Πρόκειται για μια εξαιρετικά δυναμική όψη που οδηγεί μερικές φορές στη σύγκρουση, λόγω των ενισχυμένων «εγώ» του Ήλιου και του Άρη. Αν θέλουν τα άτομα να ζήσουν αρμονικά, θα πρέπει να σέβονται ο ένας την ανεξαρτησία και την ελεύθερη βούληση του άλλου, αλλιώς θα δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος συγκρούσεων. Η όψη δείχνει σεξουαλική έλξη, αλλά όχι απαραίτητα αγάπη και τρυφερότητα.

Άρης τρίγωνο Ήλιος: Πολύ ενεργητική όψη που δείχνει αμοιβαία υποστήριξη ανάμεσα στο ζευγάρι και επιθυμία αυτοβελτίωσης και ανάπτυξης. Τα άτομα είναι φιλόδοξα και ενδιαφέρονται για τη βελτίωση της ζωής τους. Υπάρχει μια φιλική αίσθηση συναγωνισμού στη σχέση και οπωσδήποτε σεξουαλική έλξη.

Άρης εξάγωνο Ήλιος: Δραστήρια συνεργασία ανάμεσα στα μέλη της σχέσης, που είναι πρόθυμα να συνεργαστούν για κάθε κοινό τους στόχο. Φιλικός συναγωνισμός, παρότρυνση για δράση και για διάφορα κατορθώματα. Είναι μια όψη που βοηθά τις ερωτικές σχέσεις.

Άρης τετράγωνο Ήλιος: Είναι μία από τις δυσκολότερες όψεις σε συναστρία, γιατί παράγει βίαιες συγκρούσεις και διαφωνίες ανάμεσα στο ζευγάρι, παρότι η έλξη είναι πολύ ισχυρή. Οι συγκρούσεις αυτές κυμαίνονται από την λεκτική μέχρι και την σωματική κακοποίηση. Τα άτομα τείνουν να αντιδρούν παρορμητικά στην πρόκληση, πριν καν βάλουν σε λειτουργία τη λογική τους.

Άρης αντίθεση Ήλιος: Τα μέλη της σχέσης δεν μπορούν να συνεργαστούν καλά, γιατί υπάρχει ανταγωνισμός. Η όψη συναντάται σε σχέσεις γάμου, καθώς προκαλεί ισχυρή έλξη. Παρόλα αυτά παράγει συγκρούσεις της επιθυμίας του ενός με το «εγώ» του άλλου, που μπορεί να οδηγήσουν σε διαμάχες για την εξουσία και σε συνεχή αγώνα για την υπεροχή μέσα στη σχέση. Για να ξεπεραστεί το πρόβλημα χρειάζεται ωριμότητα. Επειδή όμως είναι αδύνατο να εξαλειφθεί ο ανταγωνισμός για την κυριαρχία, αυτό που θα βοηθήσει είναι ο σεβασμός της ελεύθερης επιλογής του άλλου.

Άρης σύνοδος Σελήνη: Πολύ δύσκολη όψη, γιατί η επιθετικότητα του Άρη αναστατώνει και εξαγριώνει τη Σελήνη, ενώ η κατήφεια και η ευαισθησία της Σελήνης κάνει τον Άρη ανυπόμονο. Υπάρχει μεγάλη σεξουαλική έλξη αλλά καμία εγγύηση για συμβατότητα μεταξύ των μελών της σχέσης. Ο Άρης προσπαθεί να αλλάξει τον σύντροφό του. Η όψη λειτουργεί καλύτερα αν ο Άρης είναι του άνδρα και η Σελήνη της γυναίκας. Όπως και να΄χει όμως, πρόκειται για μια όψη που δεν ευνοεί ιδιαίτερα τις σχέσεις γάμου, τις οικογενειακές σχέσεις ή εν γένει τους ανθρώπους που ζουν κάτω από την ίδια στέγη, αφού παράγει αρκετές διαφωνίες σε καθημερινά ζητήματα.

Άρης τρίγωνο Σελήνη: Τα άτομα συνεργάζονται ευχάριστα για έναν κοινό σκοπό, ενώ η όψη ενισχύει τη σεξουαλική έλξη ανάμεσα στο ζευγάρι, ιδιαίτερα αν ο Άρης είναι του άνδρα και η Σελήνη της γυναίκας.

Άρης εξάγωνο Σελήνη: Καλή όψη για δυναμική δράση και συνεργασία. Ο Άρης έχει μια αφυπνιστική επιρροή πάνω στη Σελήνη, ενώ η Σελήνη τον βοηθά να καλμάρει και να ηρεμεί όταν χρειάζεται. Η όψη ενισχύει τη σεξουαλική έλξη ανάμεσα στο ζευγάρι.

Άρης τετράγωνο Σελήνη: Αυτή είναι μία από τις πιο δύσκολες και συναισθηματικά εκρηκτικές όψεις μιας συναστρίας. Ο Άρης είναι τρομερά ανυπόμονος με τη Σελήνη, ενώ η Σελήνη βρίσκει τον Άρη αγενή, αναίσθητο και αυταρχικό. Προκύπτουν συναισθηματικές συγκρούσεις και διαφωνίες ανάμεσα στο ζευγάρι. Δυσμενής όψη για γάμο ή συμβίωση, αν και η ερωτική έλξη μεταξύ τους οδηγεί πολύ συχνά στη σύναψη σχέσης.

Άρης αντίθεση Σελήνη: Συνήθως αυτή η όψη οδηγεί σε συναισθηματική σύγκρουση, αντιπαραθέσεις και σκηνές. Ο Άρης φαίνεται επιθετικός, αυταρχικός και αναίσθητος στη Σελήνη, που με τη σειρά της δείχνει κυκλοθυμική και υπερευαίσθητη στον Άρη. Δυσμενής όψη για γάμο ή ερωτική σχέση, παρότι υπάρχει σεξουαλική έλξη. Ο ένας από τους δύο συντρόφους αισθάνεται ότι γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης είτε σεξουαλικής είτε οικονομικής. Διαφωνίες σε οικονομικά θέματα.

Άρης σύνοδος Ερμής: Αν ο Άρης και ο Ερμής βρίσκονται σε καλή θέση, η όψη οδηγεί στην αμοιβαία ψυχική διέγερση και την εποικοδομητική δράση. Αν όχι, τότε θα υπάρχουν έντονες διαφωνίες ανάμεσα στο ζευγάρι. Ο Άρης θα είναι αγέρωχος, αυταρχικός και ορμητικός, ενώ ο Ερμής θα είναι υπερβολικά κριτικός και σχολαστικός.

Άρης τρίγωνο Ερμής: Πολύ θετική επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι και ψυχική συμβατότητα. Τα άτομα συνεργάζονται καλά και είναι σε θέση να υλοποιούν μαζί τις ιδέες τους. Απολαμβάνουν από κοινού τα παιχνίδια ανταγωνισμού και διακρίνονται από ένα αμοιβαίο ενδιαφέρον για την πολιτική και τις συζητήσεις. Ο ένας τονώνει τον ενθουσιασμό και την επινοητικότητα του άλλου.

Άρης εξάγωνο Ερμής: Ισχύει ό,τι και στο τρίγωνο.

Άρης τετράγωνο Ερμής: Δύσκολη όψη. Και οι δύο είναι έτοιμοι για καβγά, οπότε οι διαφωνίες είναι συχνές και έντονες. Το «εγώ» του ενός απειλεί το «εγώ» του άλλου. Τα άτομα αδυνατούν να επικοινωνήσουν με ήρεμο και ορθολογικό τρόπο, ώστε να βρουν λύση στα προβλήματά τους, ενώ ακόμα κι αν πετύχουν να κοντρολάρουν τον εαυτό τους, αισθάνονται νευρικοί και «άρρωστοι» όταν βρίσκονται μαζί.

Άρης αντίθεση Ερμής: Τα άτομα χάνουν γρήγορα την υπομονή τους ο ένας με τον άλλο και γρήγορα φτάνουν σε διαφωνίες και συγκρούσεις. Ο Ερμής βρίσκει τον Άρη υπερβολικά παρορμητικό και επιθετικό, ενώ ο Άρης βρίσκει τον Ερμή πολυλογά αλλά από πράξεις μηδέν.

Άρης σύνοδος Αφροδίτη: Είναι η ισχυρότερη όψη-δείκτης σεξουαλικής έλξης. Η σχέση χαρακτηρίζεται από δυναμισμό αλλά μερικές φορές και από τις ανταγωνιστικές διαθέσεις των μελών της. Η σεξουαλικότητα του ζευγαριού είναι έντονη στην έκφρασή της και η ερωτική χημεία πολύ δυνατή, ενώ μπορεί να παρουσιαστεί ζήλια και κτητικότητα. Όπως και να΄χει υπάρχει πολύ πάθος και ενθουσιαμός σ΄αυτή τη σχέση.

Άρης τρίγωνο Αφροδίτη: Μία από τις πιο θετικές όψεις, ένδειξη συναισθηματικής συμβατότητας και σεξουαλικής έλξης ανάμεσα στο ζευγάρι. Τα άτομα συνυπάρχουν, συνεργάζονται και επικοινωνούν τα συναισθήματά τους αρμονικά. Ερωτική χημεία. Η όψη ευνοεί τις μακρόχρονες σχέσεις και τον γάμο, λόγω της υψηλού βαθμού σεξουαλικής και κοινωνικής συμβατότητας.

Άρης εξάγωνο Αφροδίτη: Ερωτική έλξη και ρομαντικά συναισθήματα. Η όψη δείχνει συχνά ότι το ζευγάρι πρωτοσυναντήθηκε σε μια κοινή παρέα φίλων ή σε μια ομαδική δραστηριότητα. Η επιρροή της Αφροδίτης σ΄αυτή τη σχέση είναι πολύ βοηθητική για τον σύντροφό της, γιατί κάνει τις δράσεις του πιο αρμονικές και κοινωνικά αποδεκτές, ενώ ο Άρη τη βοηθά να βγει από την αδράνεια και να γίνει πιο παραγωγική.

Άρης τετράγωνο Αφροδίτη: Πολύ ισχυρή σεξουαλική έλξη ανάμεσα στο ζευγάρι, συχνά όμως απούσης της συναισθηματικής συμβατότητας και του αληθινού ενδιαφέροντος του ενός για την προσωπικότητα του άλλου. Η σχέση αυτή μπορεί να βασίζεται μόνο στην σεξουαλική ικανοποίηση, χωρίς να υπάρχει το ανάλογο νοιάξιμο που απαιτεί μια σοβαρή και ισορροπημένη σχέση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.

Άρης αντίθεση Αφροδίτη: Ισχυρή σεξουαλική και συναισθηματική έλξη. Πολύ δύσκολα όμως μπορούν να συνεργαστούν τα άτομα με αυτή την όψη στη συναστρία τους. Υπάρχουν προβλήματα ζήλιας και κτητικότητας στη σχέση, καθώς και έλλειψη διπλωματίας. Ο Άρης είναι υπερβολικά επιθετικός και απερίσκεπτος, ενώ η Αφροδίτη είναι υπερευαίσθητη και πληγώνεται με το παραμικρό. Και οι δύο μέσα στη σχέση αισθάνονται ότι χρησιμοποιούνται και νιώθουν δυσαρέσκεια γι΄αυτό με αποτέλεσμα να έρχονται σε σύγκρουση.

Άρης σύνοδος Άρης: Η σχέση διαθέτει ισχυρό δυναμισμό και έντονη σεξουαλική δραστηριότητα. Τα άτομα αντιδρούν επιθετικά και παρορμητικά, ενώ η όψη φανερώνει αμοιβαίο ενδιαφέρον για σωματικές δραστηριότητες, πχ. αθλητισμό.

Άρης τρίγωνο Άρης: Κοινές δράσεις και επιτεύγματα σε διάφορους τομείς. Υποστηρίζουν ο ένας τον άλλο χωρίς περιττές αντιπαραθέσεις των «εγώ» τους. Υπάρχει αλληλονθάρρυνση για προσπάθειες αυτοβελτίωσης, επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και σωματική άσκηση. Σεξουαλική έλξη ανάμεσα στο ζευγάρι.

Άρης εξάγωνο Άρης: Έξυπνη αμοιβαία συνεργασία σε δράση. Στα άτομα αρέσει να εργάζονται μαζί, κυρίως σε χειρονακτικές εργασίες ή σπορ. Υπάρχει ανάμεσά τους ένα πνεύμα φιλικού ανταγωνισμού.

Άρης τετράγωνο Άρης: Ο ανταγωνισμός είναι ένα θέμα εδώ, καθώς δημιουργούνται συχνά αντιπαραθέσεις και τριβές ανάμεσα στο ζευγάρι, που έχει διαφορές σε πολλά επίπεδα. Οποιαδήποτε προσπάθεια του ενός να πάρει πρωτοβουλίες, θα συναντήσει την αντίσταση του άλλου και τη σύγκρουση. Οι ιδιοσυγκρασίες είναι εύφλεκτες, γι΄αυτό υπάρχουν ακραία ξεσπάσματα και μερικές φορές σωματική βία. Η όψη από μόνη της φανερώνει ότι η σχέση βασίζεται στη σεξουαλική ικανοποίηση και όχι στην αγάπη.

Άρης αντίθεση Άρης: Τη σχέση την χαρακτηρίζει η παρορμητική συμπεριφορά των μελών της. Τα άτομα εκφράζουν εγωκεντρισμό και επιθετικότητα. Υπάρχει κίνδυνος για συχνές διαμάχες, λόγω του μεταξύ τους ανταγωνισμού.

Άρης σύνοδος Δίας: Η όψη ευνοεί τη συνεργασία, η οποία είναι δυναμική και ενθουσιώδης, σε επαγγελματικό επίπεδο ή σε διάφορες δραστηριότητες, πολιτικές, κοινωνικές, κτλ. Τα άτομα είναι πιθανό να απολαμβάνουν τα σπορ, τις εξερευνήσεις και τη φύση. Ευνοϊκή όψη για οικογενειακές σχέσεις και δημιουργικές ασχολίες στο σπίτι.

Άρης τρίγωνο Δίας: Θετική σχέση, με τα μέλη να είναι μεταξύ τους ειλικρινή και ξεκάθαρα. Οι κοινές δραστηριότητες του ζευγαριού οδηγούν στην εξέλιξη της σχέσης και την επέκταση των μελών της.Τα άτομα απολαμβάνουν τις δραστηριότητες στη φύση, τον αθλητισμό και τα ταξίδια. Ενθαρρύνει ο ένας την σωματική, πνευματική ή προσωπική προσπάθεια αυτοβελτίωσης του άλλου. Ο Δίας διοχετεύει την ενέργεια του Άρη σε πιο εποικοδομητικές δραστηριότητες, ενώ ο Άρης βάζει στο πλάνο εκπαιδευτικούς και φιλοσοφικούς στόχους.

Άρης εξάγωνο Δίας: Η όψη βοηθά τις οικογενειακές σχέσεις, ενώ ευνοεί τις έξυπνες δράσεις πάνω σε διάφορα κοινωνικά και φιλανθρωπικά ζητήματα. Τα άτομα μπορεί να γίνουν περιπετειώδεις συνταξιδιώτες ή ιεραπόστολοι.

Άρης τετράγωνο Δίας: Αυτή δεν είναι και τόσο καλή όψη για σχέση, επειδή ο ένας ενθαρρύνει τον άλλο στη σπατάλη και σε παρορμητικές κινήσεις γενικότερα. Αυτοί οι δυο μαζί μπορεί να φανούν ανόητοι και ουτοπιστές. Οι απόψεις τους για τη ζωή, για την πολιτική, την ηθική, κτλ. υφίστανται έντονη διακύμανση. Είναι μια δύσκολη όψη για τις οικογενειακές σχέσεις, γιατί θα το βρουν σκληρό να ζήσουν με τα πρότυπα και τις συνήθειες του άλλου.

Άρης αντίθεση Δίας: Αυτή η όψη απαιτεί υπομονή, αυτοσυγκράτηση και μετριοπάθεια. Ο Άρης είναι απερίσκεπτος και επιθετικός, ενώ ο Δίας υπεραισιόδοξος. Προκύπτουν συγκρούσεις ανάμεσά τους, αφού δεν μπορούν να συνεραστούν και δεν συμφωνούν στα θέματα της οικονομικής διαχείρισης.

Άρης σύνοδος Κρόνος: Ο Κρόνος προσπαθεί να βάλει τα δυο πόδια του Άρη σε ένα παπούτσι. Και το ερώτημα είναι: μπαίνουν; Θέλει να τον κάνει να πειθαρχήσει, ιδιαίτερα στο θέμα της σταδιοδρομίας και του κοινωνικού στάτους. Ο Άρης βοηθά τον Κρόνο να ξεπεράσει τον περιττό φόβο και την αδράνειά του. Δεν είναι καλή όψη για σχέσεις γάμου, γιατί παράγει αμοιβαία ζήλια, δυσαρέσκεια και σύγκρουση μέχρι μηνύσεων καμιά φορά. Σε γάμο η όψη δηλώνει συνήθως υποχρέωση ή μια αυξημένη αίσθηση ευθύνης.

Άρης τρίγωνο Κρόνος: Η σχέση είναι ανθεκτική και χαρακτηρίζεται από την επιμονή και υπομονή των μελών της. Η όψη φανερώνει διάρκεια και είναι θετική για τις οικογενειακές σχέσεις. Τα άτομα διαθέτουν αρκετή πειθαρχία, ώστε να ξεπεράσουν τις δύσκολες φάσεις της σχέσης τους.

Άρης εξάγωνο Κρόνος: Αμοιβαία δημιουργική προσπάθεια και πειθαρχία στα οικονομικά και τα επαγγελματικά. Ο Κρόνος βοηθά τον Άρη να είναι πιο πειθαρχημένος με ό,τι καταπιάνεται. Η όψη αυτή τους βοηθά να λειτουργούν καλά μαζί. Στις ερωτικές σχέσεις παρέχει πειθαρχία, αντοχή και σταθερότητα.

Άρης τετράγωνο Κρόνος: Πρόκειται για μια πάρα πολύ δύσκολη όψη για κάθε είδους προσωπική σχέση, με τον Κρόνο να έχει περιοριστική επίδραση πάνω στον Άρη. Ο Άρης δρα, ενώ ο Κρόνος τον φρενάρει. Η όψη φανερώνει δυνατά πάθη με ισχυρή σεξουαλική έλξη. Η επιρροή της ισχύει και για τα δύο άτομα, αφού την ίδια ώρα που δεινοπαθεί ο ένας για κάτι, την ίδια ώρα έχει και ο άλλος πρόβλημα. Οποιαδήποτε όψη  Άρη-Κρόνου στη συναστρία αποτελεί καρμική όψη, κάτω από την επιρροή της οποίας ξεπληρώνουμε ένα καρμικό χρέος. Η όψη φέρνει χωρισμό, σοβαρό πρόβλημα, οικονομική καταστροφή, με το μεγαλύτερο ποσοστό όμως στατιστικά να αφορά χωρισμό. Ο άνθρωπος που έρχεται στη ζωή σου μ΄αυτή την όψη, μπορεί να έρθει να σε πάρει από το σπίτι σου, να διαλύσεις την οικογένειά σου αν είσαι παντρεμένος/η. Τα άτομα πέφτουν και τα δύο με τα μούτρα στη σχέση και ενώ στην αρχή τα πράγματα δείχνουν ιδανικά και ενθουσιάζουν τα δύο μέλη, στο τέλος έρχεται μεγάλη πίκρα και διάψευση. Την όψη αυτή τη συναντάμε συχνά σε εξωσυζυγικές σχέσεις και άτομα με αυτή την όψη στη συναστρία τους λένε χαρακτηριστικά «με το που τον είδα, τελείωσε, είπα αυτός είναι». Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει η μνήμη από τη γνωριμία τους σε μια προηγούμενη ζωή. Το σίγουρο είναι ότι η όψη Άρη-Κρόνου φέρνει κάτι, το οποίο δεν είναι  πάντα χωρισμός, είναι όμως πάντα ένα πρόβλημα.

Άρης αντίθεση Κρόνος: Διαφωνίες ως προς το πού, πότε και πώς θα ενεργήσουν τα άτομα σε σχέση με τα προσωπικά ή τα οικονομικά τους ζητήματα, με αποτέλεσμα να είναι πάντα εκτός φάσης όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή για το καθετί. Σε μια σχέση γάμου, ο ένας ή και οι δύο χρησιμοποιούν τον σύντροφό τους για να αποκτήσουν χρήματα ή κοινωνικό στάτους, χωρίς να δείχνουν πραγματική αγάπη και γνήσιο ενδιαφέρον γι΄αυτόν.

Άρης σύνοδος Ουρανός: Δυναμική, ενδιαφέρουσα αλλά και εκρηκτική σχέση, με εμφανή τη σεξουαλική έλξη ανάμεσα στο ζευγάρι. Ενθαρρύνει ο ένας την παρορμητική συμπεριφορά και την απερισκεψία του άλλου. Ο Άρης γοητεύεται από τον εκκεντρικό και απρόβλεπτο Ουρανό. Οποιαδήποτε απόπειρα να κάνει ο ένας το αφεντικό στον άλλο, δεν θα λειτουργήσει, γιατί απλούστατα τα δύο αυτά άτομα είναι πολύ ανεξάρτητα. Μερικές φορές μαλώνουν για το τίποτα, χωρίς όμως αυτό να έχει απαραίτητα επίπτωση στη σχέση.

Άρης τρίγωνο Ουρανός: Αμοιβαίος ενθουσιασμός και αγάπη για την περιπέτεια. Αυτή είναι μια τονωτική ένωση, ιδίως για προχωρημένα μυαλά και αντιλήψεις, αφού συνεπάγεται το σπάσιμο της ρουτίνας και της συνήθειας.  Οι δυο τους είναι εξαιρετικοί συνταξιδιώτες και δεν πρόκειται να βαρεθούν ο ένας τον άλλο. Υπάρχει σεξουαλική έλξη σε ένα μεγάλο βαθμό.

Άρης εξάγωνο Ουρανός: Είναι μια καλή όψη συνεργασίας, ιδιαίτερα για ανθρώπους που δουλεύουν πάνω σε νέα μοντέλα και εφαρμογές. Ο ένας ενισχύει την ενέργεια του άλλου κι αυτό που έθεσε να πετύχει ως στόχο.

Άρης τετράγωνο Ουρανός: Ευμετάβλητη και ασταθής σχέση. Ενθαρρύνει ο ένας τον άλλο σε απερίσκεπτες και παρορμητικές πράξεις. Η κοινή προσπάθεια ποτέ δεν ακολουθεί την προδιαγεγραμμένη και προαποφασισμένη από το ζευγάρι πορεία. Ο ένας αποτελεί κατά κάποιο τρόπο απειλή για την ανεξαρτησία του άλλου. Εκρηκτικά ξεσπάσματα λόγω ιδιοσυγκρασίας χαρακτηρίζουν αυτή την όψη.

Άρης αντίθεση Ουρανός: Επιθετικότητα και παρορμητισμός στη σχέση. Ο περιορισμός των ελευθεριών οδηγεί στην εξέγερση και τη σύγκρουση των ατόμων. Αμοιβαία απροθυμία για συμβιβασμό και συνεργασία. Αυτή η όψη για μια σχέση γάμου, είναι όψη διαζυγίου.

Άρης- Ποσειδώνας: Σε καλή γωνία ο Άρης του ενός ενισχύει τα όνειρα του Ποσειδώνα του άλλου. Αν ο Άρης του ενός είναι σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα του άλλου, χτυπά τα όνειρα του δεύτερου, τον γειώνει και τον αποτρέπει.

Άρης σύνοδος Πλούτωνας: Η σχέση εμπεριέχει ασυνείδητες ισχυρές δυνάμεις, τις οποίες τα άτομα χρησιμοποιούν για να μεταμορφώσουν τον εαυτό τους και το περιβάλλον τους. Όταν οι δυνάμεις αυτές δεν διοχετεύονται σε πράγματα εκτός σχέσης, οδηγούν τα άτομα σε μεταξύ τους μετωπική σύγκρουση.

Άρης τρίγωνο Πλούτωνας: Τα μέλη της σχέσης έχουν μεγάλη ικανότητα μαζί να αφοσιώνονται στην επίτευξη των στόχων που επιλέγουν, επιτυγχάνοντας έτσι σημαντικές αλλαγές τόσο στον ίδιο τους τον εαυτό όσο και στο περιβάλλον τους. Έντονη σεξουαλικότητα μέσω της οποίας ανανεώνονται και ψυχικά.

Άρης τετράγωνο Πλούτωνας: Αγεφύρωτες συγκρούσεις ανάμεσα στο ζευγάρι. Ο παρορμητισμός του ενός συγκρούεται με το ασυνείδητο του άλλου με συνέπεια τα υπερβολικά ξεσπάσματα. Η όψη δηλώνει μια μοιραία αγωνία, που από τη μια προσφέρει ισχυρή έλξη και άκρατη σεξουαλική διάθεση, από την άλλη όμως ενδέχεται να καταστρέψει τον άλλον. Η όψη, παρά την έντασή της, δεν είναι καρμική. Συναντάται σε εξωσυζυγικές σχέσεις. Το τετράγωνο αυτό δηλώνει πολύ μεγάλη διαμάχη μεταξύ του ζευγαριού και συνεχείς διαξιφισμούς και καβγάδες. Ο Πλούτωνας συνήθως βγάζει μια πολύ βαθιά αγάπη. Η όψη Πλούτωνα-Αφροδίτης είναι γεμάτη ένταση και πάθος βαθύ, η όψη Πλούτωνα-Άρη όμως είναι καταστροφική.

Άρης αντίθεση Πλούτωνας: Ανάμεσα στο ζευγάρι αναπτύσσεται μία λανθάνουσα εχθρότητα, που βρίσκει διέξοδο και εκτονώνεται με τη μορφή βίαιων ξεσπασμάτων. Τα άτομα καταλήγουν συχνά να επιθυμούν την αμοιβαία ψυχική εξόντωσή τους.

ΟΨΕΙΣ ΔΙΑ

Δίας σύνοδος Ήλιος: Η αμοιβαία εμπιστοσύνη, γενναιοδωρία και αισιοδοξία ανάμεσα στο ζευγάρι είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της όψης, η οποία αναδεικνύει όλα τα καλά στοιχεία της σχέσης. Τα άτομα μοιράζονται πολλές πνευματικές, φιλοσοφικές και πολιτιστικές αξίες. Πρόκειται για μια πολύ ειλικρινή σχέση. Σε έναν γάμο η όψη φανερώνει συνεργασία στη διαχείριση των οικιακών ευθυνών και ιδιαίτερα στην ανατροφή των παιδιών.

Δίας τρίγωνο Ήλιος: Σχέση πολύ αρμονική και αμοιβαία βοηθητική για τα μέλη της. Ο Δίας δείχνει φιλανθρωπία, γενναιοδωρία και αισιοδοξία στον Ήλιο, ενώ ο Ήλιος δίνει ζωντάνια και ενθαρρύνει το άτομο του Δία. Η όψη δίνει στη σχέση ανθεκτικότητα και ποιότητα που διαρκεί. Υπάρχει η πιθανότητα να πραγματοποιήσετε μαζί μεγάλα ταξίδια.

Δίας εξάγωνο Ήλιος: Πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη της σχέσης και γενναιόδωρη φιλική διάθεση. Υπάρχει η πιθανότητα να πραγματοποιήσετε μαζί σπουδαία ταξίδια. Υπάρχει γενική συμφωνία σε πολλά επίπεδα.

Δίας τετράγωνο Ήλιος: Τάση για υπερβολές. Τα άτομα ενθαρρύνουν την τάση για μαλθακότητα ο ένας του άλλου. Δεν είναι καλή όψη για τη δημιουργία οικογένειας, γιατί υπάρχει σε μεγάλο βαθμό μια ροπή προς την ανευθυνότητα. Στις ερωτικές σχέσεις προκύπτουν διαφορές πάνω σε θέματα φιλοσοφικά, θρησκευτικά και ηθικά. Υπάρχει διάσταση απόψεων.

Δίας αντίθεση Ήλιος: Τα μέλη της σχέσης έχουν υπερβολικές απαιτήσεις και αξιώσεις το ένα από το άλλο, κι αυτό δημιουργεί προβλήματα. Αν και μπορούν να τα πάνε καλά και να είναι γενναιόδωρα μεταξύ τους, έχουν την τάση να αλληλοενθαρρύνονται σε κάθε είδους υπερβολές. Υπάρχει η πιθανότητα να έχουν τελείως διαφορετικές απόψεις για τη θρησκεία και τη φιλοσοφία.

Δίας σύνοδος Σελήνη: Η οικειότητα και η αμοιβαία εμπιστοσύνη χαρακτηρίζουν το ζευγάρι. Συμφωνία και αρμονία στη σχέση. Κοινές θρησκευτικές, κοινωνικές και ηθικές αξίες. Η όψη βελτιώνει την ποιότητα μιας ερωτικής σχέσης ή ενός γάμου, αυξάνει την αντοχή και τη σταθερότητά της.

Δίας τρίγωνο Σελήνη: Αμοιβαία ευγένεια, γενναιοδωρία, αλληλοβοήθεια. Η όψη υποδηλώνει αρμονικές οικογενειακές σχέσεις. Τα άτομα μοιράζονται κοινές αξίες θρησκευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές και ηθικές, σέβονται το σπίτι τους και την οικογένειά τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει ένας ψυχικός ή διαισθητικός σύνδεσμος ανάμεσα στα άτομα  Η όψη βοηθά την αντοχή και τη σταθερότητα της σχέσης.

Δίας εξάγωνο Σελήνη: Τα άτομα χαρακτηρίζονται από γενναιοδωρία και καλή θέληση. Υπάρχει κατανόηση και εμπιστοσύνη.

Δίας τετράγωνο Σελήνη: Ενδέχεται η σχέση να είναι ανειλικρινής ή κάπως υποκριτική. Υπάρχει η τάση να κολακεύει ο ένας τις αδυναμίες του άλλου ή ακόμα και να τις εκμεταλλεύεται. Τα άτομα είναι υπερπροστατευτικά είτε μεταξύ τους, είτε απέναντι στα παιδιά τους και ενδέχεται να είναι επιρρεπή σε σπατάλες.

Δίας αντίθεση Σελήνη: Εγκάρδια σχέση και θετική στάση απέναντι στις οικογενειακές υποθέσεις. Τα άτομα αλληλοενθαρρύονται στην καλοπέραση, τη  μαλθακότητα και στις ενέργειες που υπολείπονται σύνεσης και ορθής κρίσης. Υπερβολές στην κατανάλωση φαγητού και ποτού.

Δίας σύνοδος Ερμής: Η σχέση διακρίνεται από διανοητική ανάπτυξη και επέκταση. Τα άτομα έχουν κοινά εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και φιλοσοφικά ενδιαφέροντα.Ο Δίας ανεβάζει το κοινωνικό και μορφωτικό επίπεδο του Ερμή και τον βοηθά να αναπτύξει μια πιο θετική και αισιόδοξη προοπτική μέσα στη σχέση. Πρόκειται για μια σχέση τύπου δασκάλου-μαθητή ή γονέα-παιδιού.

Δίας τρίγωνο Ερμής: Τα άτομα μοιράζονται πολλά πνευματικά και φιλοσοφικά ενδιαφέροντα. Η όψη χαρίζει καλή επικοινωνία και αντοχή στη σχέση. Ο ένας ενθαρρύνει τον άλλο, προκειμένου να αποκτήσει μια πιο θετική, δημιουργική και αισιόδοξη στάση στη ζωή.

Δίας εξάγωνο Ερμής: Παρόμοια πνευματικά και φιλοσοφικά ενδιαφέροντα ανάμεσα στο ζευγάρι. Η όψη αυτή εμφανίζεται συχνά σε άτομα που υπήρξαν στο παρελθόν συμμαθητές ή ανήκαν σε ίδιες θρησκευτικές ή φιλοσοφικές ομάδες. Κάνουν πολύ καλή παρέα ο ένας στον άλλο στα ταξίδια. Είναι ειλικρινείς μεταξύ τους, διακριτικοί, ευθείς, με κοινή αίσθηση του χιούμορ.

Δίας τετράγωνο Ερμής: Όλες οι σχέσεις με όψεις Ερμή-Δία εμπεριέχουν το μοντέλο δασκάλου-μαθητή ή γονέα-παιδιού, με τον Δία να έχει πάντα το πάνω χέρι. Το τετράγωνο δείχνει σύγκρουση των δύο ατόμων πάνω στο θέμα αυτό, αλλά και μια γενικότερη διάσταση απόψεων. Οι συζητήσεις συνήθως επαναλαμβάνονται, χωρίς ποτέ να βγαίνει κάποιο συμπέρασμα.

Δίας αντίθεση Ερμής: Πολλές φιλοσοφικού περιεχομένου συζητήσεις που δεν οδηγούν πουθενά και δεν αποδεικνύουν τίποτα. Εν ολίγοις, αμπελοφιλοσοφίες. Ο Ερμής πιστεύει ότι ο Δίας διακρίνεται από μεγαλοϊδεατισμό και έχει πολύ γενικές και ασαφείς ιδέες. Από την άλλη, ο Δίας βρίσκει τον Ερμή σχολαστικό και πολύ της λεπτομέρειας. Έχουν και οι δύο λίγο διαφορετικές απόψεις για τη ζωή, σε βάθος χρόνου όμως μπορούν να διδαχθούν ο ένας από τον άλλο.

Δίας σύνοδος Αφροδίτη: Η καλοτυχία είναι το κύριο χαρακτηριστικό της σχέσης αυτής. Τα άτομα νιώθουν αμοιβαία εκτίμηση για τις θρησκευτικές, μορφωτικές, αισθητικές και κοινωνικές αξίες ο ένας του άλλου. Αυτή η όψη ενισχύει την πολύχρονη συμβατότητα σε έναν γάμο ή μια ερωτική σχέση, αφού κυριαρχεί η αισιοδοξία και η χαρά. Τα άτομα φέρνουν ο ένας στον άλλο κοινωνική δημοτικότητα και οικονομική ευημερία.

Δίας τρίγωνο Αφροδίτη: Η ειλικρίνεια ανάμεσα στο ζευγάρι, η εμπιστοσύνη και ο αυθορμητισμός και των δύο μελών, βοηθούν τη σχέση να αναπτυχθεί. Τα άτομα μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα και συμμετέχουν σε ομαδικές κοινωνικές δραστηριότητες, ενώ υπάρχει ανάμεσά τους αμοιβαία γενναιοδωρία  και διαίσθηση. Η όψη δίνει αρμονία σε συζυγικές και ερωτικές σχέσεις, αφού τα άτομα μοιράζονται κοινές αξίες.

Δίας εξάγωνο Αφροδίτη: Υψηλές κοινές αξίες διακρίνουν αυτό το ζευγάρι. Τα άτομα συνεργάζονται ως ομάδα σε φιλανθρωπικές ή οργανωτικές προσπάθειες. Σε έναν γάμο ή μια μακρόχρονη ερωτική σχέση είναι πολύ σημαντικό τα άτομα να έχουν τις ίδιες αξίες, γιατί αυτό αποτελεί μια βάση διαρκούς συμβατότητας που ξεπερνά την σεξουαλική ή συναισθηματική έλξη.

Δίας τετράγωνο Αφροδίτη: Οι απόψεις των ατόμων γύρω από τη θρησκεία και τη μόρφωσή ή απλά τις συνήθειες και τα γούστα μπορεί να χαρακτηρίζονται από κάποια παρέκκλιση. Σ΄αυτή τη σχέση ο Δίας βρίσκει την Αφροδίτη πολύ μαλθακή ενώ εκείνη τον βρίσκει υπερβολικά σοβαρό και πιστεύει πως ασχολείται επίσης υπερβολικά με τη θρησκεία, τη φιλοσοφία και την κουλτούρα. Η υπερβολή στο ξόδεμα των χρημάτων, στον τρόπο διασκέδασης του ζευγαριού, και γενικότερα σε όλες τις εκδηλώσεις τους αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της σχέσης.

Δίας αντίθεση Αφροδίτη: Ευχάριστη κοινωνική σχέση, που μερικές φορές χαρακτηρίζεται από μαλαγανιά και ανειλικρινή πολυλογία. Ο ένας από τους δύο προσποιείται φιλικότητα και αγάπη για να αποφευχθεί μια δυσάρεστη κατάσταση ή για να αποκτήσει κοινωνικό, οικονομικό όφελος ή το στάτους που του λείπει. Όταν η σχέση είναι ειλικρινής, το ζευγάρι μπορεί να απολαύσει κοινά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες.

Δίας σύνοδος Άρης: Η όψη ευνοεί τη συνεργασία, η οποία είναι δυναμική και ενθουσιώδης, σε επαγγελματικό επίπεδο ή σε διάφορες δραστηριότητες, πολιτικές, κοινωνικές, κτλ. Τα άτομα είναι πιθανό να απολαμβάνουν τα σπορ, τις εξερευνήσεις και τη φύση. Ευνοϊκή όψη για οικογενειακές σχέσεις και δημιουργικές ασχολίες στο σπίτι.

Δίας τρίγωνο Άρης: Θετική σχέση, με τα μέλη να είναι μεταξύ τους ειλικρινή και ξεκάθαρα. Οι κοινές δραστηριότητες του ζευγαριού οδηγούν στην εξέλιξη της σχέσης και την επέκταση των μελών της.Τα άτομα απολαμβάνουν τις δραστηριότητες στη φύση, τον αθλητισμό και τα ταξίδια. Ενθαρρύνει ο ένας την σωματική, πνευματική ή προσωπική προσπάθεια αυτοβελτίωσης του άλλου. Ο Δίας διοχετεύει την ενέργεια του Άρη σε πιο εποικοδομητικές δραστηριότητες, ενώ ο Άρης βάζει στο πλάνο εκπαιδευτικούς και φιλοσοφικούς στόχους.

Δίας εξάγωνο Άρης: Η όψη βοηθά τις οικογενειακές σχέσεις, ενώ ευνοεί τις έξυπνες δράσεις πάνω σε διάφορα κοινωνικά και φιλανθρωπικά ζητήματα. Τα άτομα μπορεί να γίνουν περιπετειώδεις συνταξιδιώτες ή ιεραπόστολοι.

Δίας τετράγωνο Άρης: Αυτή δεν είναι και τόσο καλή όψη για σχέση, επειδή ο ένας ενθαρρύνει τον άλλο στη σπατάλη και σε παρορμητικές κινήσεις γενικότερα. Αυτοί οι δυο μαζί μπορεί να φανούν ανόητοι και ουτοπιστές. Οι απόψεις τους για τη ζωή, για την πολιτική, την ηθική, κτλ. υφίστανται έντονη διακύμανση. Είναι μια δύσκολη όψη για τις οικογενειακές σχέσεις, γιατί θα το βρουν σκληρό να ζήσουν με τα πρότυπα και τις συνήθειες του άλλου.

Δίας αντίθεση Άρης: Αυτή η όψη απαιτεί υπομονή, αυτοσυγκράτηση και μετριοπάθεια. Ο Άρης είναι απερίσκεπτος και επιθετικός, ενώ ο Δίας υπεραισιόδοξος. Προκύπτουν συγκρούσεις ανάμεσά τους, αφού δεν μπορούν να συνεραστούν και δεν συμφωνούν στα θέματα της οικονομικής διαχείρισης.

Δίας σύνοδος Πλούτωνας: Πολύ δυνατό ζευγάρι, με ικανότητες να πετύχει όποιον στόχο βάλει. Ο ένας επιδρά  και μεταμορφώνει σημαντικά τον άλλο, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο βλέπει και αντιμετωπίζει τη ζωή.

Δίας  τρίγωνο Πλούτωνας: Η σχέση ενισχύει και βοηθά τα άτομα να αποκτήσουν βαθύτερη γνώση για τα πράγματα. Τα μέλη αναπτύσσονται και επεκτείνονται υλικά αλλά και διανοητικά.

Δίας τετράγωνο Πλούτωνας: Αυτό που χαρακτηρίζει τη σχέση με αυτή την όψη, είναι το έντονο αίτημα της αλλαγής και εξέλιξης των μελών της, που ενδέχεται όμως τελικά να τα οδηγήσει σε σύγκρουση ή ακόμα και σε αθέμιτες πράξεις.

Δίας αντίθεση Πλούτωνας: Η έντονη ανάγκη ανάπτυξης και εξέλιξης των μελών με αυτή την όψη μπορεί τελικά να αποβεί σε βάρος τους.

 ΟΨΕΙΣ ΚΡΟΝΟΥ

Κρόνος σύνοδος Ήλιος: Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη όψη, που δεν ευνοεί τις ερωτικές σχέσεις, λόγω της αυταρχικότητας που είναι ένα ζήτημα εδώ. Μπορεί να υπάρχει ζήλεια, αλλά και αποθάρρυνση της αυτοπεποίθησης και του ενθουσιασμού του συντρόφου. Η αντοχή στο χρόνο όμως διακρίνει αυτή τη σχέση, κάτι που ευνοεί τη μακροβιότητά της, αφού η υπομονή είναι ένα κύριο χαρακτηριστικό των μελών αυτής της σχέσης.

Κρόνος τρίγωνο Ήλιος: Η όψη σε μια σχέση ή σε έναν γάμο δίνει σταθερότητα και ανθεκτικότητα στη σχέση. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση της υπευθυνότητας ανάμεσα στους συντρόφους αλλά και η προθυμία να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία που παρουσιάζεται.

Κρόνος εξάγωνο Ήλιος: Η όψη δημιουργεί σοβαρές φιλίες και συνεργασία πάνω σε επαγγελματικά θέματα. Αυτοσυγκράτηση, πειθαρχία και σταθερότητα στη σχέση. Αν και δεν είναι δείκτης γάμου, εντούτοις ενισχύει την μακροβιότητα και ανθεκτικότητα της σχέσης.

Κρόνος τετράγωνο Ήλιος: Μια πολύ δύσκολη όψη, που λειτουργεί κατασταλτικά για τη σχέση, αφού τα «εγώ» και οι επιθυμίες των ατόμων συγκρούονται συχνά. Σε μια ερωτική σχέση ή έναν γάμο η όψη αυτή φανερώνει δυσκολίες, βάρη και αποθάρρυνση των μελών. Ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο για οτιδήποτε πάει στραβά, και το βρίσκουν δύσκολο να χαίρονται την αγάπη και τον αυθορμητισμο με την παρουσία του άλλου.  Ο Ήλιος εδώ βρίσκει τον Κρόνο απαισιόδοξο και κατηφή.

Κρόνος αντίθεση Ήλιος: Πολύ δύσκολη όψη, που δημιουργεί αμοιβαία ζήλεια και συγκρούσεις για το πάνω χέρι στη σχέση. Ο Κρόνος έχει την τάση να συντρίβει τον ενθουσιασμό και την έκφραση του ατόμου που έχει τονΉλιο. Ο χειρισμός των σοβαρών αμοιβαίων ευθυνών είναι ένα ζήτημα εδώ. Η όψη δεν ευνοεί τις ρομαντικές σχέσεις, καθώς το ζευγάρι έχει ελάχιστες πιθανότητα να συνεργαστεί καλά.

Κρόνος σύνοδος Σελήνη: Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη όψη για τις περισσότερες σχέσεις. Συναισθηματικές αναστολές και ηθικοί φραγμοί εμποδίζουν τη σχέση να αναπτυχθεί. Ο Κρόνος τον περισσότερο καιρό είναι συναισθηματικά μελαχολικός, και κατά περιόδους «παγώνει» τη Σελήνη. Σε μια σοβαρή σχέση η Σελήνη τείνει να είναι κυκλοθυμική ενώ ο Κρόνος ασυγκίνητος και αναίσθητος. Αυτό φέρνει την ψυχρότητα και την αποξένωση στο ζευγάρι. Τα άτομα παραμένουν μαζί από ανάγκη για ασφάλεια μάλλον, παρά από αληθινή αγάπη και κατανόηση.

Κρόνος τρίγωνο Σελήνη: Η όψη ευνοεί τη μακροβιότητα της σχέσης. Τα μέλη διαθέτουν ωριμότητα και σταθερά συναισθήματα, προσεγγίζοντας πρακτικά και υπεύθυνα τα καθημερινά θέματα και προβλήματα. Υπάρχει αμοιβαία αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας. Ο Κρόνος αποτελεί την συγκρατημένη και πειθαρχημένη επιρροή στη σχέση.

Κρόνος εξάγωνο Σελήνη: Αμοιβαία αίσθηση ευθύνης του ενός απέναντι στον άλλο. Ο Κρόνος καμιά φορά λειτουργεί ως «πατέρας». Η όψη λειτουργεί καλύτερα σε σχέσεις που απαιτούν  φειδώ, επινοητικότητα, πειθαρχία και υπευθυνότητα. Υπάρχει διάχυτη η αίσθηση της πίστης και του σεβασμού ενώ η αντοχή είναι το κύριο χαρακτηριστικό της σχέσης αυτής.

Κρόνος τετράγωνο Σελήνη: Πρόκειται για μια δύσκολη και συναισθηματικά περιοριστική όψη, με τον περιορισμό αυτό να είναι οικονομικού ή συναισθηματικού χαρακτήρα. Η επαγγελματική σταδιοδρομία και οι φιλοδοξίες μπορεί να οδηγήσουν τα άτομα σε συγκρούσεις με το οικογενειακό τους περιβάλλον. Ο Κρόνος απορροφάται τόσο από την καριέρα του, με αποτέλεσμα να μην αφιερώνει χρόνο στις συναισθηματικές ανάγκες της οικογένειάς του.

Κρόνος αντίθεση Σελήνη: Δύσκολη σχέση που την χαρακτηρίζει η συναισθηματική αποξένωση και η ψυχρότητα. Συχνά οι σχέσεις με αυτή την όψη βασίζονται περισσότερο σε οικονομικούς λόγους ή την ανάγκη για ασφάλεια.  Υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην ηλικία, την ωριμότητα ή την πνευματική ανάπτυξη των δύο συντρόφων. Η σχέση μπορεί να κάνει τον έναν από τους δύο να αισθάνεται απαισιόδοξος και φοβισμένος.

Κρόνος σύνοδος Ερμής: Υπευθυνότητα και κοινοί στόχοι. Με την όψη αυτή υπάρχει ένα σοβαρό ύφος στην επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού και δίνεται στη σχέση ένα ισχυρό αίσθημα ευθύνης. Ο Κρόνος όμως είναι αρκετά ψυχρός και δύσκαμπτος για τα γούστα του Ερμή.

Κρόνος τρίγωνο Ερμής: Σαφής, ξεκάθαρη και πειθαρχημένη σκέψη. Η ωριμότητα, η σταθερότητα και οι εξαιρετικές διανοητικές ικανότητες των μελών της σχέσης διευκολύνει και αναπτύσσει την μεταξύ τους επικοινωνία. Ο Κρόνος είναι ο σοβαρός στοχαστής που βοηθά τον Ερμή να πετύχει πνευματική και εποικοδομητική πειθαρχία, ενώ ο Ερμής παρέχει στη σχέση τις ιδέες του και την δημιουργικότητά του. Σε μια σχέση γάμου αυτή η όψη ενισχύει την αποδοχή αμοιβαίων ευθυνών και την λογική στην επικοινωνία του ζευγαριού όσον αφορά σοβαρά ζητήματα.

Κρόνος εξάγωνο Ερμής: Ισχύει ό,τι και στο τρίγωνο.

Κρόνος τετράγωνο Ερμής: Τα μέλη της σχέσης επικοινωνούν με δυσκολία. Υπάρχει κάποιου είδους μπλοκάρισμα στην έκφραση.Ο Κρόνος εμφανίζεται υπέρ το δέον συντηρητικός, αδιάλλακτος και αρνητικός. Κατά καιρούς έχει σοβαρές απαιτήσεις από τον Ερμή, απαιτώντας από αυτόν αυστηρή πειθαρχία στη σκέψη αλλά και την πράξη. Είναι μια πολύ δύσκολη όψη για κάθε είδους σχέση, με συχνό φαινόμενο τις ζήλιες και τη δυσαρέσκεια.

Κρόνος αντίθεση Ερμής: Με αυτή την όψη κυριαρχεί στη σχέση η καχυποψία. Ο Κρόνος συνήθως είναι αρνητικός στις ιδέες και τις προτάσεις του Ερμή, τον οποίο θεωρεί ρηχό κι αναξιόπιστο. Αν ο Κρόνος είχε την δυνατότητα, θα επέβαλε στον Ερμή ψυχικούς περιορισμούς, και την δική του μάλλον απαισιόδοξη στάση.

Κρόνος σύνοδος Αφροδίτη: Το ζευγάρι διακρίνεται από μια κοινή ανησυχία για τις επαγγελματικές και οικονομικές υποθέσεις. Η όψη προσδίδει σε κάθε σχέση αντοχή στο χρόνο, αν και μπορεί στα παρασκήνια να υπάρχει ένα συμφεροντολογικό κίνητρο είτε οικονομικό είτε ασφάλειας ή ίσως μεγάλη διαφορά ηλικίας ανάμεσα στα άτομα. Η Αφροδίτη εκδηλώνει περισσότερο τα συναισθήματά της και εκφράζει πολλή αγάπη, ενώ ο Κρόνος ανταποκρίνεται πολύ λιγότερο.

Κρόνος τρίγωνο Αφροδίτη: Ισχυρό αίσθημα προσωπικής φιλίας και πίστης. Σε μια ερωτική σχέση αυξάνει τη σταθερότητα και την αντοχή της στο χρόνο. Αίσθηση αμοιβαίου σεβασμού και διαρκής υποστήριξη του ενός από τον άλλο. Ιδανική όψη για γάμο και φιλία.

Κρόνος εξάγωνο Αφροδίτη: Συνεργασία σε επιχειρηματικές και επαγγελματικές υποθέσεις καθώς και σε τομείς που χρειάζονται διπλωματικές ικανότητες. Στο γάμο και τις σχέσεις αυτή η όψη αυξάνει την αμοιβαία υπευθυνότητα, αφοσίωση και επιμονή. Σε μια σχέση όπου από άλλες όψεις φαίνεται να υπάρχει ερωτική έλξη, η παρούσα όψη χαρίζει σταθερότητα.

Κρόνος τετράγωνο Αφροδίτη: Από τις πολύ δύσκολες όψεις σε μια σχέση. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοί οι δυο αρχικά δεν έλκονται και η σχέση είναι πιο συνετό να αποφευχθεί γιατί δεν προοιωνίζει ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. Συνήθως, πίσω από την επιλογή αυτή κρύβεται ένα ανομολόγητο κίνητρο είτε του ατόμου είτε της οικογένειάς του, που είναι οικονομικό ή αφορά την κοινωνική αποκατάσταση. Ο Κρόνος μπορεί να χαρακτηρίζεται από έλλειψη ευγένειας και να δυσκολεύεται να εκφράσει τα συναισθήματά του και την αγάπη του, ενώ αποθαρρύνει την Αφροδίτη όταν εκείνη του εκφράζει υπερβολικά τη στοργή και την προσοχή της. Ο Κρόνος μοιάζει πολύ μεγαλύτερος ηλικιακά αλλά και λιγότερο ανεκτικός από την Αφροδίτη.

Κρόνος αντίθεση Αφροδίτη: Τα άτομα είναι παγωμένα μέσα στη σχέση και συναισθηματικά αποξενωμένα. Δεν έλκεται σε καμία περίπτωση ενστικτωδώς ο ένας από τον άλλο, αλλά οι περιστάσεις μπορεί να τους ενώσουν.  Εκφράζονται υπερβολικές απαιτήσεις και αξιώσεις, πράγμα που δημιουργεί πρόβλημα στη σχέση. Σε ορισμένες περιπτώσεις το ζευγάρωμα στηρίζεται σε απώτερα κίνητρα, όπως η απόκτηση χρημάτων και το στάτους, και όχι σε πραγματικά συναισθήματα.

Κρόνος σύνοδος Άρης: Ο Κρόνος προσπαθεί να βάλει τα δυο πόδια του Άρη σε ένα παπούτσι. Και το ερώτημα είναι: μπαίνουν; Θέλει να τον κάνει να πειθαρχήσει, ιδιαίτερα στο θέμα της σταδιοδρομίας και του κοινωνικού στάτους. Ο Άρης βοηθά τον Κρόνο να ξεπεράσει τον περιττό φόβο και την αδράνειά του. Δεν είναι καλή όψη για σχέσεις γάμου, γιατί παράγει αμοιβαία ζήλια, δυσαρέσκεια και σύγκρουση μέχρι μηνύσεων καμιά φορά. Σε γάμο η όψη δηλώνει συνήθως υποχρέωση ή μια αυξημένη αίσθηση ευθύνης.

Κρόνος τρίγωνο Άρης: Η σχέση είναι ανθεκτική και χαρακτηρίζεται από την επιμονή και υπομονή των μελών της. Η όψη φανερώνει διάρκεια και είναι θετική για τις οικογενειακές σχέσεις. Τα άτομα διαθέτουν αρκετή πειθαρχία, ώστε να ξεπεράσουν τις δύσκολες φάσεις της σχέσης τους.

Κρόνος εξάγωνο Άρης: Αμοιβαία δημιουργική προσπάθεια και πειθαρχία στα οικονομικά και τα επαγγελματικά. Ο Κρόνος βοηθά τον Άρη να είναι πιο πειθαρχημένος με ό,τι καταπιάνεται. Η όψη αυτή τους βοηθά να λειτουργούν καλά μαζί. Στις ερωτικές σχέσεις παρέχει πειθαρχία, αντοχή και σταθερότητα.

Κρόνος τετράγωνο Άρης: Πρόκειται για μια πάρα πολύ δύσκολη όψη για κάθε είδους προσωπική σχέση, με τον Κρόνο να έχει περιοριστική επίδραση πάνω στον Άρη. Ο Άρης δρα, ενώ ο Κρόνος τον φρενάρει. Η όψη φανερώνει δυνατά πάθη με ισχυρή σεξουαλική έλξη. Η επιρροή της ισχύει και για τα δύο άτομα, αφού την ίδια ώρα που δεινοπαθεί ο ένας για κάτι, την ίδια ώρα έχει και ο άλλος πρόβλημα. Οποιαδήποτε όψη  Άρη-Κρόνου στη συναστρία αποτελεί καρμική όψη, κάτω από την επιρροή της οποίας ξεπληρώνουμε ένα καρμικό χρέος. Η όψη φέρνει χωρισμό, σοβαρό πρόβλημα, οικονομική καταστροφή, με το μεγαλύτερο ποσοστό όμως στατιστικά να αφορά χωρισμό. Ο άνθρωπος που έρχεται στη ζωή σου μ΄αυτή την όψη, μπορεί να έρθει να σε πάρει από το σπίτι σου, να διαλύσεις την οικογένειά σου αν είσαι παντρεμένος/η. Τα άτομα πέφτουν και τα δύο με τα μούτρα στη σχέση και ενώ στην αρχή τα πράγματα δείχνουν ιδανικά και ενθουσιάζουν τα δύο μέλη, στο τέλος έρχεται μεγάλη πίκρα και διάψευση. Την όψη αυτή τη συναντάμε συχνά σε εξωσυζυγικές σχέσεις και άτομα με αυτή την όψη στη συναστρία τους λένε χαρακτηριστικά «με το που τον είδα, τελείωσε, είπα αυτός είναι». Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει η μνήμη από τη γνωριμία τους σε μια προηγούμενη ζωή. Το σίγουρο είναι ότι η όψη Άρη-Κρόνου φέρνει κάτι, το οποίο δεν είναι  πάντα χωρισμός, είναι όμως πάντα ένα πρόβλημα.

Κρόνος αντίθεση Άρης: Διαφωνίες ως προς το πού, πότε και πώς θα ενεργήσουν τα άτομα σε σχέση με τα προσωπικά ή τα οικονομικά τους ζητήματα, με αποτέλεσμα να είναι πάντα εκτός φάσης όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή για το καθετί. Σε μια σχέση γάμου, ο ένας ή και οι δύο χρησιμοποιούν τον σύντροφό τους για να αποκτήσουν χρήματα ή κοινωνικό στάτους, χωρίς να δείχνουν πραγματική αγάπη και γνήσιο ενδιαφέρον γι΄αυτόν.

Κρόνος τρίγωνο Κρόνος: Σχέσεις μακροχρόνιες με γερές και σταθερές βάσεις

Κρόνος σύνοδος Πλούτωνας: Σχέση που διαμορφώθηκε σε πολύ σκληρές συνθήκες και αντέχει σε μεγάλες κρίσεις, συναισθηματικές ή οικονομικές.

Κρόνος τρίγωνο Πλούτωνας: Τα μέλη της σχέσης έχουν αντοχή και θέληση να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία δύσκολες και έκτακτες καταστάσεις της ζωής.

Κρόνος τετράγωνο Πλούτωνας: Η σχέση χαρακτηρίζεται από μια άδηλη σύγκρουση ανάμεσα στη λογική του ενός και τις ασυνείδητες δυνάμεις του άλλου. Τα άτομα υιοθετούν μία άκαμπτη στάση το ένα απέναντι στο άλλο, που μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματική ή σεξουαλική ψυχρότητα.

Κρόνος αντίθεση Πλούτωνας: Η σχέση χαρακτηρίζεται από έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών, τα οποία έρχονται μόνιμα σε σύγκρουση.

ΟΨΕΙΣ ΟΥΡΑΝΟΥ

Ουρανός σύνοδος Ήλιος: Η όψη αυτή δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα και μοναδική σχέση. Ξαφνική, μαγνητική, ακατανίκητη έλξη ανάμεσα στα άτομα. Πολλές εκπλήξεις και απρόβλεπτα γεγονότα. Ισχυρή σεξουαλική έλξη. Η σχέση είναι συναρπαστική και περιπετειώδης αλλά ασταθής.

Ουρανός τρίγωνο Ήλιος: Εξωστρεφής και αντισυμβατική σχέση, που χαρακτηρίζεται από πολλές αλλαγές και ευχάριστες ανατροπές.

Ουρανός εξάγωνο Ήλιος: Τα άτομα συναντώνται και σμίγουν κάτω από ασυνήθιστες περιστάσεις. Δημιουργείται ανάμεσά τους μια βιαστική, ανεξήγητη έλξη. Η όψη σχετίζεται μεν με ρομαντικές σχέσεις, αλλά από μόνη της δεν εγγυάται διάρκεια.

Ουρανός τετράγωνο Ήλιος: Δυσάρεστες και ξαφνικές ανατροπές χαρακτηρίζουν τη σχέση.

Ουρανός αντίθεση Ήλιος: Με αυτή την όψη τα «θέλω» του ζευγαριού συγκρούονται. Ο Ουρανός θέλει ελευθερία και ανεξαρτησία, ενώ ο Ήλιος εκδηλώνει αυταρχικότητα. Δύσκολη σχέση.

Ουρανός σύνοδος Σελήνη: Σχέση αντισυμβατική, εξωστρεφής, περιπετειώδης, αλλά ασταθής. Τα αισθήματα και των δύο υπόκεινται σε ξαφνικές και απρόβλεπτες αλλαγές, εκτός αν υπάρχουν καλές όψεις του Κρόνου στη συναστρία. Τα άτομα δεν θεωρούν τον γάμο απαραίτητο για να συμβιώσουν. Ο Ουρανός εδώ παρέχει ενθουσιασμό και διέγερση, ενώ η Σελήνη προσφέρει τη βάση πάνω στην οποία λειτουργεί η σχέση ή το σπίτι.

Ουρανός τρίγωνο Σελήνη: Δυνατή σεξουαλική έλξη. Ο Ουρανός κάνει τη σχέση ενδιαφέρουσα και συναρπαστική. Τα άτομα έχουν ένα αρκετά μεγάλο φιλικό κύκλο, και χρησιμοποιούν το σπίτι τους ως σημείο συνάντησης και κοινωνικών εκδηλώσεων. Ενθαρρύνονται μεταξύ τους να είναι όσο το δυνατό πιο δημιουργικοί και να απολαμβάνουν την ελευθερία της έκφρασης.

Ουρανός εξάγωνο Σελήνη: Μια ενδιαφέρουσα, συναρπαστική και ασυνήθιστη φιλία ανάμεσα στα δύο άτομα, που συχνά συναντήθηκαν κάτω από επίσης ασυνήθιστες περιστάσεις.  Η σχέση έχει μεγάλες πιθανότητες να παραμείνει «ζωντανή» κι ενδιαφέρουσα. Ο ένας διαισθάνεται τις διαθέσεις και τα συναισθήματα του άλλου.

Ουρανός τετράγωνο Σελήνη: Πολύ ξαφνική και ακαριαία έλξη. Εδώ μιλάμε για ξεμυάλισμα. Όμως οι ανατροπές και η ρευστότητα χαρακτηρίζουν τη σχέση. Ο ένας έχει την τάση να κάνει νευρικό και οξύθυμο τον άλλο, ενώ και οι δύο είναι επιρρεπείς σε διαφωνίες και διαξιφισμούς. Συναισθηματικές αναστατώσεις και ανώριμες συμπεριφορές κάνουν τη σχέση αυτή μάλλον δύσκολη.

Ουρανός αντίθεση Σελήνη: Αυτή η όψη δεν δείχνει σχέση που έχει μεγάλες πιθανότητες να κρατήσει πολύ, για όσο όμως κρατήσει θα είναι ενδιαφέρουσα και συναρπαστική. Τα άτομα συμβιώνουν χωρίς γάμο. Ο Ουρανός αγαπά την ανεξαρτησία του και είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή για αλλαγές, οπότε υπάρχει μεγάλη αστάθεια στη σχέση. Για τους παντρεμένους, αυτή η όψη δείχνει πολλές αλλαγές κατοικίας.

Ουρανός σύνοδος Ερμής: Τα άτομα μοιράζονται παρόμοια ψυχικά και διανοητικά ενδιαφέροντα. Οι πρωτότυπες ιδέες και εμπειρίες είναι συναρπαστικές και ενθουσιάζουν τα μέλη της σχέσης, που είναι ανοιχτόμυαλα και αμερόληπτα. Υπάρχει μεταξύ τους ένα είδος τηλεπάθειας.

Ουρανός τρίγωνο Ερμής: Ενδιαφέρουσα και δημιουργική φιλία ανάμεσα στα άτομα. Εμπνέει ο ένας τον άλλο με πρωτότυπες και ουσιαστικές ιδέες. Καλή όψη για άτομα που ασχολούνται από κοινού με τη συγγραφή, τα μέσα επικοινωνίας, τη διαφήμιση και το επιστημονικό έργο όλων των ειδών. Τα μυαλά και των δύο συντονίζονται πολύ καλά.

Ουρανός εξάγωνο Ερμής: Ισχύει ό,τι και στο τρίγωνο.

Ουρανός τετράγωνο Ερμής: Μεγάλες διαφορές στις απόψεις. Τα άτομα δύσκολα συμφωνούν σε κοινά πλάνα και δραστηριότητες, ενώ εκδηλώνουν μεγάλη ανυπομονησία και σπάνε ο ένας τα νεύρα του άλλου. Όσον αφορά την επικοινωνία, παίρνουν κάποια πράγματα ως δεδομένα, ενώ δεν είναι. Ο κάτοχος του Ουρανού δείχνει πολύ ασταθής.

Ουρανός αντίθεση Ερμής: Τονώνουν διανοητικά ο ένας τον άλλο με πολλούς συναρπαστικούς και ίσως ασυνήθιστους τρόπους. Η σχέση διακρίνεται από απειθαρχία αλλά είναι οπωσδήποτε ενδιαφέρουσα. Τα άτομα μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα, επιστημονικά, αποκρυφιστικά, ενώ ασχολούνται με ομαδικές δραστηριότητες και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.

Ουρανός σύνοδος Αφροδίτη: Η όψη δείχνει κεραυνοβόλο έρωτα, έρωτα με την πρώτη ματιά! Μια ρομαντική γοητεία ασκεί ο ένας στον άλλο, όμως η σχέση συνήθως δεν κρατά πολύ, εκτός αν άλλες όψεις στη συναστρία ευνοούν. Όπως και να΄χει όμως υπάρχει πολύς ενθουσιασμός και περιπέτεια σ΄αυτή τη σχέση.

Ουρανός τρίγωνο Αφροδίτη: Ισχυρή, δραματική συναισθηματική και σεξουαλική έλξη. Τονώνουν ο ένας του άλλου τον ρομαντισμό και τον ενθουσιασμό. Τα άτομα έχουν κοινά ενδιαφέροντα, συχνά εκκεντρικά ή ασυνήθιστα.

Ουρανός εξάγωνο Αφροδίτη: Ισχυρή σεξουαλική και πνευματική έλξη. Μια ασυνήθιστη κι ενδιαφέρουσα φιλία αναπτύσσεται μεταξύ των ατόμων. Η όψη ευνοεί την αμοιβαία εκτίμησης της τέχνης, της μουσικής, της επιστήμης και παράγει συχνά ερωτική έλξη. Συνήθως συναντώνται για πρώτη φορά μέσω φίλων ή άλλων ομαδικών δραστηριοτήτων.

Ουρανός τετράγωνο Αφροδίτη: Αιφνίδια, συναρπαστική σχέση, αλλά ασταθής και σύντομη. Η όψη συναντάται σε απίθανα ή ακατάλληλα ρομάντζα. Συνήθως ο τρόπος ζωής των ατόμων είναι τόσο διαφορετικός, ώστε να αφαιρείται κάθε προοπτική από τη σχέση, η όψη αυτή όμως της προσδίδει ιδιαίτερη ένταση και ενθουσιασμό για όσο κρατήσει.

Ουρανός αντίθεση Αφροδίτη: Ισχυρή και ξαφνική συναισθηματική και σεξουαλική έλξη, η οποία όμως δεν είναι σταθερή και μόνιμη, εκτός αν άλλες όψεις της συναστρίας ευνοούν.

Ουρανός σύνοδος Άρης: Δυναμική, ενδιαφέρουσα αλλά και εκρηκτική σχέση, με εμφανή τη σεξουαλική έλξη ανάμεσα στο ζευγάρι. Ενθαρρύνει ο ένας την παρορμητική συμπεριφορά και την απερισκεψία του άλλου. Ο Άρης γοητεύεται από τον εκκεντρικό και απρόβλεπτο Ουρανό. Οποιαδήποτε απόπειρα να κάνει ο ένας το αφεντικό στον άλλο, δεν θα λειτουργήσει, γιατί απλούστατα τα δύο αυτά άτομα είναι πολύ ανεξάρτητα. Μερικές φορές μαλώνουν για το τίποτα, χωρίς όμως αυτό να έχει απαραίτητα επίπτωση στη σχέση.

Ουρανός τρίγωνο Άρης: Αμοιβαίος ενθουσιασμός και αγάπη για την περιπέτεια. Αυτή είναι μια τονωτική ένωση, ιδίως για προχωρημένα μυαλά και αντιλήψεις, αφού συνεπάγεται το σπάσιμο της ρουτίνας και της συνήθειας.  Οι δυο τους είναι εξαιρετικοί συνταξιδιώτες και δεν πρόκειται να βαρεθούν ο ένας τον άλλο. Υπάρχει σεξουαλική έλξη σε ένα μεγάλο βαθμό.

Ουρανός εξάγωνο Άρης: Είναι μια καλή όψη συνεργασίας, ιδιαίτερα για ανθρώπους που δουλεύουν πάνω σε νέα μοντέλα και εφαρμογές. Ο ένας ενισχύει την ενέργεια του άλλου κι αυτό που έθεσε να πετύχει ως στόχο.

Ουρανός τετράγωνο Άρης: Ευμετάβλητη και ασταθής σχέση. Ενθαρρύνει ο ένας τον άλλο σε απερίσκεπτες και παρορμητικές πράξεις. Η κοινή προσπάθεια ποτέ δεν ακολουθεί την προδιαγεγραμμένη και προαποφασισμένη από το ζευγάρι πορεία. Ο ένας αποτελεί κατά κάποιο τρόπο απειλή για την ανεξαρτησία του άλλου. Εκρηκτικά ξεσπάσματα λόγω ιδιοσυγκρασίας χαρακτηρίζουν αυτή την όψη.

Ουρανός αντίθεση Άρης: Επιθετικότητα και παρορμητισμός στη σχέση. Ο περιορισμός των ελευθεριών οδηγεί στην εξέγερση και τη σύγκρουση των ατόμων. Αμοιβαία απροθυμία για συμβιβασμό και συνεργασία. Αυτή η όψη για μια σχέση γάμου, είναι όψη διαζυγίου.

Ουρανός σύνοδος Πλούτωνας: Η σχέση με αυτή την όψη είναι βαθιά και ουσιαστική, ωθώντας τα μέλη της να ασχοληθούν με τη βελτίωση της προσωπικότητάς τους, διευρύνοντας την ατομική τους συνείδηση.

Ουρανός τρίγωνο Πλούτωνας: Το ζευγάρι με αυτή την όψη, πετά ό,τι θεωρεί άχρηστο ή ξεπερασμένο. Τα μέλη της σχέσης βαδίζουν σε καινούργια μονοπάτια, δοκιμάζοντας νέους τρόπους στην μεταξύ τους επαφή.

Ουρανός τετράγωνο Πλούτωνας: Υπάρχει ανταγωνισμός στη σχέση, με τα μέλη της να δοκιμάζουν τα όρια αντοχής τους, στην προσπάθειά τους να επιβάλλουν ο ένας τις απόψεις του στον άλλον, αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον μέσα στο οποίο κινούνται.

Ουρανός αντίθεση Πλούτωνας: Το ζευγάρι επιθυμεί να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές και ανατροπές είτε όσον αφορά τη μεταξύ του σχέση είτε το ευρύτερο περιβάλλον του ή και την κοινωνία ολόκληρη, με τρόπο επαναστατικό ή ακόμα και βίαιο.

ΟΨΕΙΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Ποσειδώνας σύνοδος Πλούτωνας: Τα μέλη της σχέσης είναι ιδεολόγοι και μοιράζονται κοινά οράματα και ιδανικά, τα οποία επιθυμούν να διαδώσουν ει δυνατόν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Ποσειδώνας τρίγωνο Πλούτωνας: Η σχέση χαρακτηρίζεται από αγαστή συνεργασία, ιδιαίτερα σε ιδεολογικό επίπεδο, όπου τα άτομα οραματίζονται και επιδιώκουν την εξαφάνιση της κοινωνικής αδικίας από προσώπου γης.

Ποσειδώνας τετράγωνο Πλούτωνας: Τα μέλη της σχέσης χαρακτηρίζονται από ακλόνητα και άκαμπτα ιδεολογικά πιστεύω και οδηγούνται έτσι σε ισχυρές εσωτερικές συγκρούσεις.

Ποσειδώνας αντίθεση Πλούτωνας: Η όψη αυτή δημιουργεί σχέσεις γεμάτες ραδιουργίες και ίντριγκες. Εδώ η ιδανική αγάπη ταυτίζεται με τον θάνατο, κυριολεκτικό ή μεταφορικό.

ΟΨΕΙΣ ΠΛΟΥΤΩΝΑ

Πλούτωνας σύνοδος Πλούτωνας: Τα μέλη της σχέσης διεισδύουν βαθιά ο ένας μέσα στον ψυχισμό του άλλου, προκαλώντας  του ασυνείδητες μεταβολές.

Πλούτωνας τρίγωνο Πλούτωνας: Τα άτομα τονώνουν αμοιβαία τον ψυχισμό τους και δημιουργούν μεταξύ τους εξαιρετικά ισχυρούς ψυχολογικούς δεσμούς.

Πλούτωνας τετράγωνο Πλούτωνας: Με αυτή την όψη υποβόσκει η σύγκρουση, καθώς τα άτομα αισθάνονται έντονη την ανάγκη να αλλάξουν τα ίδια, αλλά και το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινούνται.

Πλούτωνας αντίθεση Πλούτωνας: Η αλληλουπονόμευση είναι ένα ζήτημα στη σχέση. Το ψυχικό δέσιμο ανάμεσα στα μέλη είναι βαθύ αλλά οι ενέργειές τους είναι αντίθετες και προκαλούν τη σύγκρουση.

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here