Χιαστί… Η όψη «τραμπάλα»

0
4

Η χιαστί είναι μια ισχυρή δύναμη στα ωροσκόπιά μας. Είναι αρκετά εύκολο να τη βρείτε, καθώς εμφανίζεται περίπου στο επόμενο ζώδιο (από κάθε πλευρά), από το σημείο αντίθεσης ενός πλανήτη. Είναι μια όψη δύσκολη, επειδή, σε αντιδιαστολή με την αντίθεση ή το τετράγωνο, μας δυσκολεύει να εστιάσουμε με σαφήνεια στο θέμα. Υπάρχει η τάση να ταλαντευόμαστε άγρια ​​από τη μία άκρη στην άλλη, όταν μια χιαστί ενεργοποιείται στο χάρτη μας. Γι ‘αυτό και είναι γνωστή ως όψη «τραμπάλα».

Στο σημείο του ωροσκοπίου όπου βρίσκεται μια όψη χιαστί μεταξύ δύο γενέθλιων πλανητών, δυσκολευόμαστε να πάρουμε αποφάσεις. Είναι ένα δίλημμα και μάλιστα μεγάλο. Η περιοχή αυτή του ωροσκοπίου μας μοιάζει με αχαρτογράφητο έδαφος και μπορεί να υποδεικνύει ένα «μάθημα» που δεν έχει παρθεί σε προηγούμενες ζωές.

Με χιαστί όψη του γενέθλιου Ήλιου… κρύβεσαι πίσω από ένα ρόλο ή μια εικόνα. Υπάρχει αβέβαιη αίσθηση του εαυτού, αδυνατείς να αισθανθείς τη θέση σου στον κόσμο. Για το λόγο αυτό, συχνά αισθάνεσαι ανεπιθύμητος ή αντιπαθητικός.

Με χιαστί όψη της γενέθλιας Σελήνης… φτάνεις στα άκρα συναισθηματικά. Άλλες φορές έχεις συγκρατημένα συναισθήματα κι άλλες πληθωρικά. Επειδή είσαι τόσο αβέβαιος για το δικό σου συναισθηματικό κέντρο, φοβάσαι μήπως εκτεθείς, ταπεινωθείς, ή ακόμα χειρότερα, προδοθείς.

Με χιαστί όψη του γενέθλιου Ερμή… αντιμετωπίζεις την κριτική ως προσωπική επίθεση. Είσαι πότε συγκρατημένος, ταπεινός και μετριοπαθής και πότε ωμός, κυνικός και προκλητικός.

Με χιαστί όψη της γενέθλιας Αφροδίτης… έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση. Η αυταξία σου μετριέται με τα υπάρχοντά σου. Λειτουργείς σαν ένας έφηβος που κάνει ακρότητες στην προσωπική του εμφάνιση, τη μια μέρα ντυμένος στην τρίχα, και την άλλη λέτσος. Σου λείπει η αίσθηση του μέτρου στις ερωτικές σχέσεις και στο φλερτ. Κι επειδή αυτή η όψη της Αφροδίτης είναι «όλα ή τίποτα», κατηγορείς τους άλλους ότι σε μισούν αν δεν είναι το λιγότερο ενθουσιώδεις στα καμώματά σου.

Με χιαστί όψη του γενέθλιου Άρη… αισθάνεσαι ότι πρέπει να αποδείξεις το θάρρος ή τη δύναμή σου και συχνά νιώθεις πως δεν ανταποκρίνεσαι στα στάνταρς σου. Παίρνεις εύκολα φωτιά, δυσκολεύεσαι να ελέγξεις το θυμό σου, κι έπειτα ντρέπεσαι που έχασες τον έλεγχό σου τόσο γρήγορα. Είσαι ξεροκέφαλος, και δεν σου αρέσει να σου λένε τι να κάνεις.

Με χιαστί όψη του γενέθλιου Δία… θέλεις να εντυπωσιάζεις τους ανθρώπους τόσο πολύ, που δυσκολεύεσαι να πεις «όχι». Πότε υποτιμάς και πότε υπερεκτιμάς τον εαυτό σου και τους άλλους. Επειδή φοβάσαι την απώλεια της προσωπικής σου ελευθερίας, ταλαντεύεσαι πολύ στο τι δίνεις στους άλλους.

Με χιαστί όψη του γενέθλιου Κρόνου… κάνεις τα πάντα για να αποδείξεις την προσωπική σου αξία, φτάνοντας μέχρι του σημείου να σηκώνεις τα «βάρη» και των άλλων. Απαιτείς σεβασμό και γίνεσαι «κομμάτια» όταν δεν τον εισπράττεις.

Με χιαστί όψη του γενέθλιου Ουρανού… είσαι ο «επαναστάτης χωρίς αιτία». Σε τέτοιο βαθμό αντικομφορμιστής, που «χάνεις τη μπάλα». Αν και έχεις τη δυνατότητα να είσαι απίστευτα δημιουργικός, το ίδιο το ταλέντο σου προκαλεί την αντίδραση και την επίθεση των άλλων.

Με χιαστί όψη του γενέθλιου Ποσειδώνα… είτε κάνεις πάρα πολλές θυσίες για να ευχαριστήσεις τους άλλους, είτε δεν κάνεις αρκετά για να τους βοηθήσεις. Ό,τι συμβαίνει στο περιβάλλον σου, σου εντυπώνεται ψυχικά, αφήνοντάς σε επισφαλή και αβέβαιο για τον εαυτό σου. Χρειάζεσαι συνεχείς διαβεβαιώσεις και συχνά διαφεύγεις μέσα από τις φαντασιώσεις σου, όταν ο κόσμος σου φαίνεται πολύ σκληρός.

Με χιαστί όψη του γενέθλιου Πλούτωνα… έχεις μια ασίγαστη επιθυμία να ελέγχεις τους ανθρώπους, τους τόπους και τα πράγματα. Θέλεις να ξέρεις τι σκέφτονται όλη την ώρα και κάνεις υπερβολικά πολλές ερωτήσεις. Ασχολείσαι εμμονικά, σχεδόν βασανιστικά, με το θέμα που αντιπροσωπεύεται από τον άλλο πλανήτη της όψης, και παίζεις άσχημα παιχνίδια χειραγώγησης, αν δεν βλέπεις κανένα άλλο τρόπο να πετύχεις αυτό που θέλεις.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here