Τρίγωνα & Εξάγωνα του γενέθλιου χάρτη

0
53

ΗΛΙΟΣ

Ήλιος μισό εξάγωνο Ερμή. Εκτός από τη σύνοδο, είναι η μόνη δυνατή γωνία ανάμεσα στους δύο πλανήτες. Ενισχύει τη διανοητική ικανότητα.

Ήλιος εξάγωνο ή τρίγωνο Σελήνη. Οι γενέθλιες αυτές όψεις σηματοδοτούν καλές συνθήκες στο σπίτι, πιστούς φίλους, αξιοπρεπή οικονομική κατάσταση και καλή υγεία. Το άτομο είναι ανεξάρτητο, αυτοδύναμο και αρκετά ισορροπημένο. Υπάρχει ειλικρίνεια, ενέργεια, πίστη, φιλοδοξία και προσαρμοστικότητα. Γρήγορη επαγγελματική άνοδος και βοήθεια από ισχυρά πρόσωπα. Μια καλή όψη και από το Δία δείχνει συσσώρευση πλούτου και τυχερού γάμου.

Ήλιος μισό εξάγωνο Αφροδίτη. Χαρίζει μια  ελκυστική και καλλιεργημένη προσωπικότητα, φιλική και κοινωνική. Το άτομο είναι ευγενικό, με  κάποια καλλιτεχνική ικανότητα.

Ήλιος εξάγωνο ή τρίγωνο Άρη. Φυσική ζωτικότητα και πολύ καλή αναρρωτική ικανότητα. Ο άνθρωπος αυτός πρέπει να ασχολείται με κάποιο είδος σωματικής άσκησης ή τον αθλητισμό, για να δίνει διέξοδο στην ενέργεια του. Χαρακτήρας τολμηρός, ενεργητικός και θετικός. Ένας ακούραστος εργαζόμενος που απαιτεί το σεβασμό από εκείνους που τον περιβάλλουν, που με αληθινό θάρρος θα παλέψει για τα δικαιώματά του και τα δικαιώματα των άλλων. Έχει γρήγορη αντίληψη και πρακτική, μηχανική και κατασκευαστική ικανότητα. Εάν ο Άρης ή ο Ήλιος είναι σε ένα ζώδιο του αέρα, σηματοδοτείται ισχυρή διάνοια και μεγάλη θέληση. Εάν κάποιος από τους δύο πλανήτες είναι γωνιακός, δείχνει μεγάλη εκτελεστική ικανότητα και ηγεσία.

Ήλιος εξάγωνο ή τρίγωνο Δία. Θεωρούνται από τις πιο τυχερές γενέθλιες όψεις, οι οποίες ανυψώνουν κοινωνικά τον άνθρωπο. Ψυχολογικά, προτείνουν μια ανεκτική, επεκτατική, εξωστρεφή και γεμάτη αυτοπεποίθηση προσωπικότητα. Η υγεία, τα οικονομικά  οι σχέσεις, όλα ενισχύονται από την εύνοια του Δία και υπάρχουν ευκαιρίες για ταξίδια και άνετη ζωή. Ένα μεγάλο μέρος της ενεργητικότητας του ατόμου θα κατευθυνθεί σε θρησκευτικές, φιλοσοφικές, νομικές ή κοινωνικές υποθέσεις. Το άτομο έχει υψηλούς στόχους, τους οποίους συνήθως πετυχαίνει χωρίς να κουραστεί πολύ. Έχει ισχυρό αίσθημα δικαιοσύνης και δεν καταφεύγει ποτέ σε ταπεινά μέσα, σέβεται τα κοινωνικά όρια και δεν επιχειρεί να τα ξεπεράσει. Αν, επίσης με καλές όψεις, συμμετέχουν: Ο Ουρανός – Κέρδη από εφευρέσεις και ευρεσιτεχνίες, πολιτικά αξιώματα, επενδύσεις, τραπεζικές εργασίες, θεατρικές επιχειρήσεις, αθλητισμό, μεταφορές, εκδόσεις, ηλεκτρονικά. Ο Κρόνος – Κέρδη από οικονομικές συμφωνίες, κυβερνητικές υποθέσεις, ακίνητα ή κληρονομιές. Ο Άρης – Αν και δεν αντιτίθεται σε οικονομικά οφέλη, δεν ευνοεί τη συγκέντρωση χρημάτων λόγω της γενναιοδωρίας που υπάρχει. Η Αφροδίτη – πολλή τύχη και οικονομικά οφέλη από επιχειρήσεις που σχετίζονται με την αισθητική, τη διασκέδαση, τη μουσική. Ο Ερμής – όφελος από την επιστήμη, τα ταξίδια, τα μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας, τις εκδόσεις, το διαδίκτυο. Η Σελήνη – Απόκτηση χρημάτων με την διακίνηση αγαθών που καλύπτουν κοινές βιοτικές ανάγκες.   

Ήλιος εξάγωνο ή τρίγωνο Κρόνο. Το άτομο είναι πρακτικό, οργανωμένο, πειθαρχημένο και σοβαρό. Η σκληρή δουλειά δεν το φοβίζει γιατί καταλαβαίνει ότι χρειάζεται χρόνος για να χτιστεί κάτι που θα έχει αξία. Οι φιλοδοξίες του είναι προσγειωμένες και δεν δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί να εκπληρώσει. Έχει ικανότητα συγκέντρωσης και η εργασία του είναι λεπτομερειακή και ολοκληρωμένη. Υπάρχει κάποια συστολή και επιφυλακτικότητα που κάνει τους άλλους να μην αισθάνονται πολύ άνετα μαζί του. Μπορεί να υπάρξει κέρδος μέσω των ηλικιωμένων και ανθρώπων που βοηθούν το πρόσωπο επειδή βλέπουν ότι είναι συνεπής και αφιερωμένος εργαζόμενος. Η ηθική φύση και η κοινωνική θέση ενισχύονται με την πάροδο του χρόνου. Εάν η Σελήνη είναι επίσης σε καλή όψη, το άτομο κερδίζει από δημοτικές ή δημόσιες θέσεις.

Ήλιος εξάγωνο ή τρίγωνο Ουρανό. Αυτές οι γενέθλιες όψεις χαρίζουν ευρηματικότητα, αυτάρκεια και πρωτοτυπία. Καθώς προχωράει στη ζωή το άτομο γίνεται πιο ανοιχτόμυαλο, φιλοσοφικό, αντισυμβατικό και φιλελεύθερο. Δεν επιτρέπει στην παράδοση και τις συμβατικές πεποιθήσεις να του υπαγορεύσουν πώς θα ζήσει. Επιδιώκει την ελευθερία και την ανεξαρτησία και δεν φοβάται την αλλαγή. Τα πράγματα που συμβαίνουν στο πρόσωπο αυτό συμβαίνουν αρκετά απροσδόκητα και τείνει να έχει καλή τύχη την τελευταία στιγμή. Επιτυχία μέσω δημόσιας ή κυβερνητικής απασχόλησης. Όφελος μέσω ξένων ή ηλικιωμένων ανθρώπων. Ενδιαφέρον για ομαδικές δραστηριότητες, μεταρρυθμίσεις και προοδευτικά κινήματα.

Ήλιος εξάγωνο ή τρίγωνο Ποσειδώνα. Μια ιδεαλιστική, ανεκτική, καλλιεργημένη, διαισθητική και ευμετάβλητη φύση – πολύ ευαίσθητη στους ανθρώπους και την περιβάλλουσα ατμόσφαιρα. Γενικά, το άτομο είναι τυχερό και κοινωνικά δημοφιλές. Σε πρακτικό επίπεδο η διαισθητική του ικανότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οικονομικό όφελος, για παράδειγμα, διορατικότητα στην επιχείρηση και σε επενδύσεις. Άνθρωπος συμπονετικός, θα παρεκκλίνει από τα σχέδιά του για να ενισχυθεί κάποιος που έχει ανάγκη. Κλίση για τη φιλοσοφία, τη θρησκεία, τη ψυχική έρευνα, την τέχνη.  

Ήλιος εξάγωνο ή τρίγωνο Πλούτωνα. Η δύναμη θέλησης είναι ισχυρή, ο αυτοέλεγχος και η αυτοπειθαρχία εγγυώνται στο άτομο την επιτυχία στη ζωή. Έχει ικανότητα ηγεσίας και εκτελεστικές δεξιότητες, υπερασπίζεται τα δικαιώματα του και τα δίκαια αιτήματα των άλλων. Δεν εκτιμά τους ανθρώπους που έχουν αδύναμη θέληση και εκείνους που αποφεύγουν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα τους. Διαθέτει μια διαισθητική αντίληψη που του επιτρέπει να βλέπει μέσω των πραγμάτων και να φτάνει στην καρδιά του θέματος. Γενικά, μια ισχυρή προσωπικότητα με επιρροή πάνω στους άλλους, ικανή να απορρίψει εύκολα παλιές συνήθειες, ιδέες και αποκτήματα που εμποδίζουν την επιδίωξη νέων στόχων.

Ήλιος εξάγωνο ή τρίγωνο Ωροσκόπο. Διαφαίνεται μια ολοκληρωμένη και αρμονική προσωπικότητα, απαλλαγμένη από εσωτερικές συγκρούσεις. Το άτομο προσπαθεί για τη δημόσια αναγνώριση και επιθυμεί επίσης να κερδίσει την εκτίμηση μέσα στο προσωπικό του περιβάλλον. Η φιλόδοξη, θετική, ευπροσήγορη και μεγαλόψυχη φύση του ατόμου φέρνει την κοινωνική αναγνώριση. Ο γάμος και άλλες συνεργασίες μπορούν επίσης να πετύχουν.

Ήλιος εξάγωνο ή τρίγωνο Μεσουράνημα. Η καλή αυτή σχέση δείχνει ότι η εργασία θα είναι ευχάριστη και ότι θα υπάρξει επιτυχία στην επιδίωξη των φιλοδοξιών του ατόμου. Η θετική στάση απέναντι στη ζωή και ο πρακτικός, έντονα ιδεαλιστικός και γεμάτος αυτοπεποίθηση τρόπος αντιμετώπισης του κόσμου φέρνουν και την αναγνώριση. Η βοήθεια έρχεται συχνά από ανθρώπους κοινωνικά ισχυρούς.

Ήλιος εξάγωνο ή τρίγωνο Βόρειο Δεσμό. Ευτυχείς σχέσεις και δημοτικότητα. Ευκολία προσαρμογής μέσα σε μια κοινωνική ομάδα.

 

ΣΕΛΗΝΗ

Σελήνη εξάγωνο ή τρίγωνο Ερμή. Οι γενέθλιες αυτές όψεις δίνουν ένα καλό συνδυασμό αντίληψης και διαίσθησης.  Δείχνουν καθαρό μυαλό, καλή κρίση, χιούμορ και προσαρμοστικότητα. Το μυαλό ανταποκρίνεται σε νέες ιδέες και επιθυμεί την αλλαγή και την ποικιλία. Η αισιοδοξία, η φαντασία και η διαίσθηση αυξάνονται. Το άτομο διαθέτει εφευρετικότητα και την δυνατότητα να μαθαίνει εύκολα και γρήγορα. Ακόμη, έχει μια αξιοσημείωτη ικανότητα να επικοινωνεί καλά με το λόγο και το γράψιμο – μπορεί να υπάρχει συγγραφικό ταλέντο. Έχει καλή μνήμη και θυμάται πρόσωπα, ονόματα και γεγονότα. Πιθανά κρατάει κάποιο είδος ημερολογίου για να σημειώνει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, έτσι ώστε να επιστρέφει περιοδικά σε αυτά και να μαθαίνει από τις προηγούμενες εμπειρίες του. Έχει ταλέντο στις ξένες γλώσσες, αγάπη για τα ταξίδια, την επικοινωνία και το διάβασμα.

Σελήνη εξάγωνο ή τρίγωνο Αφροδίτη. Αυτές οι όψεις υπόσχονται πολλές ευκαιρίες για επιτυχία στη ζωή. Το άτομο είναι δημοφιλές, με καλλιτεχνικό χαρακτήρα, καλό γούστο και εκτίμηση για τα όμορφα πράγματα. Είναι συναισθηματικά εξευγενισμένο, πολιτισμένο, με καλούς τρόπους. Αγαπάει γενικά τους ανθρώπους και ευχαριστιέται να εργάζεται κοντά στο κοινό. Σπάνια θα στερηθεί τους φίλους ή συντρόφους του αντίθετου φύλου. Αρνητικό στοιχείο είναι η τάση του ατόμου να προτιμάει τον εύκολο δρόμο. Στα οικονομικά, κέρδη μπορεί να προέλθουν  από την προμήθεια αγαθών ευρείας κατανάλωσης, από ακίνητα και προϊόντα της γης.

Σελήνη εξάγωνο ή τρίγωνο Άρη. Το άτομο είναι επιχειρηματικό, με πολλή πρωτοβουλία και αντοχή. Με έναν ευχάριστο και αποφασιστικό τρόπο είναι ικανό να συναλλάσσεται επιτυχημένα. Τα αποτελέσματα γενικά έρχονται μέσω δράσης και μεθόδων που βασίζονται στον κοινό νου και εμπνέουν εμπιστοσύνη στους άλλους. Η καλή επίδραση του Άρη εδώ δυναμώνει τη σωματική κατασκευή κάνοντας το άτομο ικανό να ανθίσταται στις ασθένειες.  

Σελήνη εξάγωνο ή τρίγωνο Δία. Το άτομο είναι αισιόδοξο, ανεκτικό και ευγενικό. Έχει ένα ανοιχτό μυαλό, ηθική, ιδεαλισμό και εντιμότητα. Φαντασία, διαίσθηση και εκτίμηση της ομορφιάς. Διαθέτει ζωτικότητα, γονιμότητα  και εφευρετικότητα. Βοηθάει τους άλλους, έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και είναι συναισθηματικά ασφαλές. Η τύχη του φέρνει οικονομική βοήθεια από την οικογένεια αλλά και από άλλα πρόσωπα, τα οποία εκτιμούν την τιμιότητα του. Μπορεί να έχει μια προτίμηση για τα πλούσια γεύματα και τα γλυκά, κερδίζοντας έτσι βάρος, ιδιαίτερα στα ώριμα χρόνια.

Σελήνη εξάγωνο ή τρίγωνο Κρόνο. Το άτομο έχει συναισθηματική ισορροπία, η οποία του επιτρέπει να αντιδρά με ψύχραιμο τρόπο, όταν οι άλλοι γύρω του τα χάνουν. Βασίζεται στον εαυτό του, είναι συστηματικό, οργανωμένο και προσεκτικό στα οικονομικά θέματα. Η υπομονή και η επιμονή του φαινομενικά είναι ατέλειωτες. Έχει ισχυρή αίσθηση ευθύνης και είναι πιστό στους φίλους και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Ίσως μερικές φορές να δυσκολεύεται να εκφράσει την αγάπη του για τους άλλους. Καθώς η ζωή προχωράει το άτομο ανεβαίνει σταθερά και πετυχαίνει θέσεις εμπιστοσύνης, κερδίζοντας το σεβασμό και την κοινωνική εκτίμηση. Η βοήθεια και η επιτυχία έρχονται συνήθως μέσω ηλικιωμένων και προϊσταμένων. Εάν ο Δίας είναι επίσης σε ευμενή όψη, μπορεί να οδηγήσει στην απόκτηση περιουσίας.

Σελήνη εξάγωνο ή τρίγωνο Ουρανό. Το μυαλό είναι γρήγορο, πρωτότυπο και διαισθητικό, με ζωηρή φαντασία. Το άτομο έχει εφευρετική ικανότητα και ενδιαφέρον για την αστρολογία, τα ηλεκτρονικά και τους υπολογιστές. Θέλει να αισθάνεται ελεύθερο και αδέσμευτο. Έχει πρωτότυπες ιδέες και αντιλήψεις, οι οποίες μπορεί να είναι ευεργετικές για τους άλλους αλλά ίσως το ίδιο το άτομο να μην έχει την απαραίτητη επιμονή να τις ακολουθήσει με τις απαραίτητες πράξεις. Είναι αυθόρμητο και συνήθως θα κάνει κάτι απροσδόκητο ή αστείο προκειμένου να χαλαρώσει τους γύρω του και να τους βγάλει από την κατήφεια. Η ζωή του ανθρώπου με καλές σχέσεις Σελήνης-Ουρανού είναι γεμάτη από ασυνήθιστες εμπειρίες και απροσδόκητες αλλαγές. Αν οποιοσδήποτε από τους δύο πλανήτες βρίσκεται στον 3ο ή τον 9ο οίκο, σηματοδοτούνται πολλά ταξίδια. Αν βρίσκεται στο 4ο, πολλές αλλαγές κατοικίας.

Σελήνη εξάγωνο ή τρίγωνο Ποσειδώνα. Ισχυρή φαντασία, ευαισθησία και διαίσθηση. Το άτομο είναι ευγενικό καλόκαρδο και ρομαντικό. Ενδιαφέρεται για την τέχνη (ζωγραφική, μουσική, θέατρο, χορό ή φωτογραφία) ή για οτιδήποτε σχετίζεται με τη θάλασσα. Είναι ικανό να θυσιάσει τις ανάγκες του, αν αυτό σημαίνει ότι θα βοηθήσει κάποιον. Η ομορφιά και η αρμονία του περίγυρου έχουν ένα ισχυρό αποτέλεσμα στη διάθεση αυτού του προσώπου. Επηρεάζεται εύκολα από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και για αυτό πρέπει να προσέχει τα περιβάλλοντα, στα οποία υποβάλλεται.

Σελήνη εξάγωνο ή τρίγωνο Πλούτωνα. Το άτομο προτιμά τη συναισθηματική ένταση και γοητεύεται από το μυστήριο, το άγνωστο και τις επικίνδυνες εμπειρίες. Είναι πολύ διαισθητικό και χρησιμοποιεί την διαίσθηση του για να καταλάβει τους άλλους. Κοινωνικά, το πρόσωπο είναι ένας αφιερωμένος εργαζόμενος, με αντοχή και εσωτερική δύναμη.  

Σελήνη εξάγωνο η τρίγωνο Ωροσκόπο. Οι όψεις δίνουν μια καλόκαρδη, φιλόξενη και εξωστρεφή διάθεση. Το άτομο λειτουργεί αρμονικά σε οικογενειακά και κοινωνικά θέματα, είναι καλοπροαίρετο, με αίσθηση χιούμορ και μπορεί να γίνει ένας καλός σύντροφος γάμου ή φίλος.

Σελήνη εξάγωνο ή τρίγωνο Μεσουράνημα. Αυτές οι γενέθλιες όψεις σηματοδοτούν αρμονία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής. Οι συναισθηματικές και διαισθητικές ικανότητες του ατόμου χρησιμοποιούνται καλά σε σχέση με την καριέρα και την οικογενειακή ζωή.

Σελήνη εξάγωνο ή τρίγωνο Βόρειο Δεσμό. Οι όψεις χαρίζουν ευκολία επικοινωνίας με το γυναικείο φύλο και ευχάριστες σχέσεις.

 

ΕΡΜΗΣ

Ερμής εξάγωνο ή τρίγωνο Αφροδίτη. Το πρόσωπο με αυτές τις γενέθλιες όψεις έχει αίσθηση του χιούμορ, διακριτικότητα, προσωπική γοητεία και μπορεί να εκτιμήσει την αισθητική πλευρά της ζωής. Συνήθως έχει κάποιο καλλιτεχνικό ταλέντο. Μια κοινωνική φύση με δημοτικότητα, ιδίως ανάμεσα στο αντίθετο φύλο. Αν και οι καλλιτεχνικές ικανότητες του ατόμου είναι αναπτυγμένες, συνήθως δεν καταβάλει ιδιαίτερη πνευματική προσπάθεια για να τις αξιοποιήσει. Οι όψεις αυτές σηματοδοτούν χρηματικά κέρδη, ιδιοκτησία, γάμο, φιλίες και συνεταιρισμούς. Στα επαγγελματικά, αν ο Ερμής είναι πιο ισχυρός, ευνοούνται τα θέματα του 3ου και του 6ου οίκου: συγγραφή, σχέδιο, σύντομα ταξίδια, υπαλληλία, διαφήμιση, εκδόσεις, επιστήμες, εμπορικές ασχολίες, προμήθειες. Αν η Αφροδίτη είναι πιο ισχυρή, ευνοεί το κέρδος μέσω αξιοποίησης των ταλέντων και του γούστου: αντικείμενα πολυτελείας, μουσική, ζωγραφική, θέατρο κλπ.

Ερμής εξάγωνο ή τρίγωνο Άρη. Ένα γρήγορο και διαπεραστικό μυαλό. Το άτομο προτιμάει το διάβασμα, τη συγκέντρωση γνώσης και τα κάθε είδους πνευματικά παιχνίδια – ιδίως αυτά που χρειάζονται στρατηγική. Έχει αρκετή κοινή λογική, αποφασιστικότητα, επιδεξιότητα και πρακτική ικανότητα – μπορεί να υπάρχει μαθηματική ή μηχανική ικανότητα και δεξιοτεχνία. Μπορεί να εκφραστεί πολύ καλά και συνήθως χρησιμοποιεί και τα χέρια του για να εκφράσει αυτό που θέλει. Έχει μια αίσθηση του χιούμορ η οποία είναι μάλλον σατιρική και κοροϊδευτική παρά αστεία. Οι επιθυμίες αυτού του ανθρώπου κατευθύνονται κυρίως από τη λογική και αυτό του επιτρέπει να πετύχει. Έχει αρκετή νευρική ενέργεια και θέλει να είναι συνέχεια απασχολημένος. Βαριέται εύκολα και για το λόγο αυτό εργάζεται πάνω σε πολλά σχέδια ταυτόχρονα. Η φυσική άσκηση ή ο διαλογισμός μπορούν να βοηθήσουν στον εφησυχασμό αυτής της κινητικότητας.

Ερμής εξάγωνο ή τρίγωνο Δία. Το άτομο έχει μια αισιόδοξη άποψη της ζωής, μια ιδιαίτερη ικανότητα να καταστρώνει μακρόπνοα σχέδια και είναι προικισμένο με καλή κρίση. Τείνει να εργάζεται με τη συνολική εικόνα των πραγμάτων και δεν είναι ιδιαίτερα ικανό στις λεπτομέρειες. Μαθαίνει εύκολα και έχει την ικανότητα να βλέπει όλες πλευρές ενός θέματος. Γνωρίζει πώς να κρατάει το ενδιαφέρον σε μια συζήτηση και έχει καλή αίσθηση του χιούμορ. Περιστασιακά μπορεί να υπερβάλλει προκειμένου να εντυπωσιάσει το ακροατήριο του. Γενικά, πρόκειται για ένα ευθύ, ηθικό και γενναιόδωρο πρόσωπο, το οποίο δύσκολα θα βλάψει ή θα πληγώσει κάποιον θεληματικά. Είναι ανεκτικό με τα σφάλματα των άλλων και σπάνια δείχνει εκδικητικότητα. Επαγγελματικά, το άτομο είναι ικανό για εργασίες σε μέσα ενημέρωσης, πωλήσεις, διαφήμιση, εκδόσεις, διπλωματία, νομικά, συμβουλευτική δουλειά ή επιχειρήσεις.

Ερμής εξάγωνο ή τρίγωνο Κρόνο. Το άτομο είναι σοβαρό και προτιμάει την εργασία και το καθήκον από τις επιπολαιότητες. Είναι ικανό να αναλύει λεπτομέρειες και προβλήματα, τα οποία οι άλλοι θεωρούν κουραστικά, τεχνικά ή χρονοβόρα. Έχει εκτελεστική ικανότητα και μπορεί να ηγηθεί σχεδόν σε κάθε περίσταση. Έχει θέληση, επιμονή, αποφασιστικότητα και καλή μνήμη – οι άλλοι μπορούν να βασίζονται επάνω του. Γενικά, ο άνθρωπος αυτός είναι προικισμένος για οποιαδήποτε δουλειά, η οποία χρειάζεται οργάνωση, ακρίβεια και μεθοδική προσέγγιση. Τα οφέλη έρχονται μέσω της διακριτικότητας, της διπλωματίας, της προσοχής και της επιμονής. Επαγγελματικά, μπορεί να διακριθεί μέσα σε εταιρείες, ιδρύματα, δημόσιες υπηρεσίες, σαν υπάλληλος, αντιπρόσωπος ή σύμβουλος. Οι όψεις ενισχύουν την υγεία και δίνουν καλές ικανότητες ανάρρωσης.

Ερμής εξάγωνο ή τρίγωνο Ουρανό. Γρήγορες φυσικές και διανοητικές αντιδράσεις. Το άτομο αρέσκεται στο να ασχολείται με πολλά σχέδια ταυτόχρονα. Είναι ανεξάρτητο, πρωτότυπο, λίγο εκκεντρικό, δημιουργικό με μια χροιά ιδιοφυΐας. Νέες ιδέες και αντιλήψεις γίνονται εύκολα αποδεκτές και ο άνθρωπος επιθυμεί ένα περιβάλλον όπου, ελεύθερος από κανονισμούς, θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της στιγμής. Αγαπάει την επιστήμη, τις νέες τεχνολογίες και θέλει να ενημερώνεται για τις σύγχρονες εφευρέσεις, προϊόντα και ιδέες. Το μυαλό δουλεύει με ένα διαισθητικό, μη γραμμικό τρόπο – με εκλάμψεις. Οικονομικά κέρδη μπορεί να προέλθουν από εφευρέσεις, κερδοσκοπία και πρωτότυπες επιχειρήσεις. Επίσης, το πρόσωπο μπορεί να πετύχει σαν πωλητής ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών, διαφημιστής, εκδότης, συγγραφέας, ερευνητής. Αν κάποιος από τους δύο πλανήτες βρίσκεται στο 1ο, 3ο ή 9ο οίκο ή είναι κυβερνήτης τους, αυξάνει την ικανότητα του ατόμου να διακριθεί στην τέχνη ή την επιστήμη.

Ερμής εξάγωνο ή τρίγωνο Ποσειδώνα. Το άτομο διαθέτει μια ασυνήθιστη φαντασία και οραματισμό. Ενδιαφέρεται για μεταφυσικά θέματα και μπορεί να έχει θεραπευτική δύναμη στα χέρια. Το μυαλό είναι εμπνευσμένο και έχει ικανότητα για το γράψιμο, το θέατρο ή τη μουσική. Γενικά, το άτομο είναι πιο ικανό στην τέχνη απ’ όσο στην επιστήμη. Υπάρχει δεκτικότητα, κατανόηση και προσαρμοστικότητα. Επαγγελματικά, ευνοούνται ασχολίες που σχετίζονται με την τέχνη αλλά και με χημικά, φάρμακα, τυποποιημένα προϊόντα, νοσοκομεία.

Ερμής εξάγωνο ή τρίγωνο Πλούτωνα. Το μυαλό είναι διαπεραστικό και το πρόσωπο ενδιαφέρεται για καθετί μυστικό, μυστήριο η κρυμμένο. Δεν αποκαλύπτει εύκολα τις προθέσεις του, αν και θέλει να ξέρει το καθετί για τους άλλους. Προτιμά να εργάζεται πίσω από τη σκηνή. Μπορεί να υποβάλει την προσωπικότητα του και να πείσει, ακόμη και να κυριαρχήσει διανοητικά πάνω στους άλλους. Έχει την δυνατότητα να κρίνει γρήγορα και με ακρίβεια ανθρώπους και καταστάσεις. Έχει ικανότητα για έρευνα, για την ψυχολογία και πιθανό να έχει κάποια μηχανική επιδεξιότητα. Η διανοητική ευελιξία επιτρέπει στο άτομο να αντιληφθεί εύκολα μια νέα κατάσταση και να προσαρμόσει ανάλογα τη συμπεριφορά του.

Ερμής εξάγωνο ή τρίγωνο Ωροσκόπο. Με αυτές τις γενέθλιες όψεις το άτομο δείχνει μια ευφυή και διπλωματική προσέγγιση των άλλων. Αν και τείνει λίγο προς το κουτσομπολιό, ευχαριστιέται με τις σπουδές και τη μάθηση και διαθέτει πολύ καλή διανοητική έκφραση.

Ερμής εξάγωνο ή τρίγωνο Μεσουράνημα. Το μυαλό στρέφεται κυρίως προς την καριέρα και την επίτευξη κοινωνικού κύρους.

Ερμής εξάγωνο ή τρίγωνο Βόρειο Δεσμό. Τα προσωπικά ενδιαφέροντα είναι σε αρμονία με τον κοινωνικό κύκλο του ατόμου.

 

ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Αφροδίτη εξάγωνο ή τρίγωνο Άρη. Πρόκειται για τυχερές γενέθλιες όψεις, ιδιαίτερα σε θέματα σχέσεων. Το άτομο είναι ελκυστικό προς το αντίθετο φύλο και μπορεί να έχει πολλές αισθηματικές υποθέσεις. Έχει μεγάλη επιθυμία για την ομορφιά και μπορεί να επιδίδεται σε κάποια καλλιτεχνική ασχολία. Θέλει να φέρνει τους ανθρώπους κοντά, είναι κοινωνικό και πιο ευτυχισμένο όταν περιβάλλεται από άλλους. Γενικά, πρόκειται για ένα μη ανταγωνιστικό άτομο, το οποίο προτιμά την ειρήνη και την ηρεμία. Είναι μάλλον τυχερό σε οικονομικά ζητήματα και μπορεί να κερδίσει από κάποια κληρονομιά ή από συνεργασίες. Ακόμη, οφέλη μπορεί να προκύψουν από επιχειρήσεις, σπορ, καλλιτεχνία, τη διαφήμιση ή τη διακόσμηση. Με τις όψεις αυτές μπορεί να υπάρξει ξαφνικός ή πρώιμος γάμος.

Αφροδίτη εξάγωνο ή τρίγωνο Δία. Οι ευνοϊκές όψεις Αφροδίτης-Δία αποτελούν ένδειξη για τυχερά γεγονότα στη ζωή του ατόμου, γάμο και κοινωνική επιτυχία. Τα υψηλά κίνητρα και οι φιλοδοξίες μπορούν να φέρουν δημοτικότητα, εκτίμηση και σεβασμό από τους άλλους. Οι αισθηματικές υποθέσεις τείνουν να έχουν καλή έκβαση – ο γάμος πιθανό να είναι πετυχημένος και ευτυχισμένος. Καθώς η ζωή προχωράει το άτομο γίνεται πιο γενναιόδωρο, κοινωνικό, φιλόξενο, και αισιόδοξο. Ο άνθρωπος με αυτές τις πλανητικές όψεις εκτιμά την ομορφιά και επιθυμεί κομψά και πολυτελή περιβάλλοντα. Στα οικονομικά, κέρδη μπορεί να προέλθουν από κοινωνικές επαφές, ταξίδια και υποθέσεις που σχετίζονται με το εξωτερικό, άτομα επιρροής, εταιρείες και οργανισμούς.

Αφροδίτη εξάγωνο ή τρίγωνο Κρόνο. Οι γενέθλιες αυτές όψεις προικίζουν το άτομο με μια αίσθηση καθήκοντος, νομιμοφροσύνης και υπευθυνότητας. Ακόμη, δίνουν αντοχή στο γάμο και τις στενές σχέσεις. Ο άνθρωπος είναι έντιμος και σταθερός στα αισθήματα του, ο χαρακτήρας του ή της συντρόφου και τα εσωτερικά χαρίσματα μετράνε περισσότερο για αυτόν από την εξωτερική εμφάνιση. Επίσης, οι φιλίες του είναι γενικά σταθερές και διαρκείς. Έχει αυτοέλεγχο και την εσωτερική δύναμη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής. Γενικά, οι ευμενείς σχέσεις Κρόνου-Αφροδίτης ενισχύουν το χαρακτήρα του ανθρώπου δίνοντας μια τάση για οικονομία και επιχειρηματική ικανότητα, η οποία χαρακτηρίζεται από μέθοδο, σύστημα και εκμετάλλευση των ευκαιριών. Τα οικονομικά οφέλη μπορεί να προέλθουν κυρίως από ηλικιωμένα άτομα, επενδύσεις, εταιρίες, τραπεζικές εργασίες και ακίνητα.

Αφροδίτη εξάγωνο ή τρίγωνο Ουρανό. Οι όψεις αυτές δίνουν στο άτομο μια ιδιαίτερη γοητεία και ασυνήθιστα ενδιαφέροντα. Σηματοδοτούν πρωτοτυπία σκέψης σε συνδυασμό με ευρύτητα απόψεων – μια φωτεινή, γρήγορη, διαισθητική  και εμπνευσμένη διανοητικότητα. Το άτομο είναι δημοφιλές, ρομαντικό, πνευματώδες, διασκεδαστικό και αυθόρμητο. Ευχαριστιέται με τις εκπλήξεις και με οτιδήποτε δίνει ενδιαφέρον στη ζωή. Είναι ανεξάρτητο και θέλει αρκετή ελευθερία στις σχέσεις του με τους άλλους. Έλκεται από ασυνήθιστα άτομα και προτιμάει τις νέες αντιλήψεις και τις μοντέρνες τάσεις της τέχνης. Με την πάροδο του χρόνου ο χαρακτήρας αυτού του ανθρώπου γίνεται πιο εξευγενισμένος και δίκαιος, πιο κοινωνικός και προοδευτικός. Στα επαγγελματικά, οι όψεις είναι ένδειξη επιτυχίας μέσω εταιριών, ταξιδιών, επιστήμης, εκδόσεων, φιλοσοφικών ή εκπαιδευτικών κινημάτων, έρευνας, εφευρέσεων ή μέσω της πολιτικής.

Αφροδίτη εξάγωνο ή τρίγωνο Ποσειδώνα. Αυτές οι γενέθλιες όψεις βελτιώνουν τις καλλιτεχνικές ικανότητες, εξευγενίζουν τη φαντασία και δυναμώνουν την κοινωνική, φιλανθρωπική και αισθηματική φύση του ατόμου. Ακόμη, σηματοδοτούν κοινωνική δημοτικότητα και φιλία. Γενικά, πρόκειται για ένα ευαίσθητο άτομο με αρκετή καλλιτεχνική φαντασία και την ικανότητα να δημιουργεί όμορφα πράγματα ή περιβάλλοντα. Ηρεμεί με τη μουσική, η οποία του επιτρέπει να ταξιδεύει με τη φαντασία του, και μπορεί να έχει κάποιο μουσικό ταλέντο. Είναι ευσπλαχνικό και θέλει να βοηθάει αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη. Στα οικονομικά, το άτομο είναι τυχερό σε ζητήματα που σχετίζονται με μεγάλους οργανισμούς, τη ναυσιπλοΐα και τα κέντρα αναψυχής, ιδίως αυτά που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.

Αφροδίτη εξάγωνο ή τρίγωνο Πλούτωνα. Οι όψεις χαρακτηρίζουν ένα άτομο βαθιά συναισθηματικό, με ισχυρή σεξουαλικότητα. Οι στενές σχέσεις είναι πρωταρχικές για τον άνθρωπο αυτό, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ζωής του μπορεί να έχει δραματικές αλλαγές εξαιτίας των αισθημάτων του. Μια δυνατή προσωπικότητα, πάντα ικανή να δει το καλύτερο στους άλλους, με κατανόηση για τους απόκληρους της ζωής και συμπάθεια για τα προβλήματα των φίλων. Έχει δυνατά αισθήματα ή πόθους και ένα ισχυρό ένστικτο αναπαραγωγής. Διαθέτει ζωικό μαγνητισμό, ο οποίος δεν περνάει απαρατήρητος από το άλλο φύλο. Έχει την ικανότητα να χρησιμοποιεί την ελκυστικότητα και τη γοητεία του προκειμένου να μεταχειρίζεται τους άλλους. Η μεγάλη δημιουργική ικανότητα αυτού του ατόμου μπορεί να βρει έκφραση σε κάποια καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Αφροδίτη εξάγωνο ή τρίγωνο Ωροσκόπο. Οι γενέθλιοι αυτοί συνδυασμοί αυξάνουν την αίσθηση της ομορφιάς και δυναμώνουν τα αισθήματα του ατόμου. Κάνουν τον άνθρωπο κοινωνικό, με μια ευγενική και βολική φύση. Ακόμη, δείχνουν ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή και την επιθυμία για όμορφα, πολυτελή και αρμονικά περιβάλλοντα.

Αφροδίτη εξάγωνο ή τρίγωνο Μεσουράνημα. Καλές όψεις για τα επαγγελματικά, οικογενειακά και κοινωνικά ενδιαφέροντά του ανθρώπου. Το άτομο μπορεί να ωφεληθεί από την εύνοια των ανωτέρων του, άλλων ισχυρών ανθρώπων και ανθρώπων εξουσίας.

Αφροδίτη εξάγωνο ή τρίγωνο Βόρειο Δεσμό. Οι όψεις φέρνουν κάποια καλοτυχία στα κοινωνικά  και οικογενειακά θέματα.

 

ΑΡΗΣ

Άρης εξάγωνο ή τρίγωνο Δία. Η συνδυασμένη επίδραση των δύο πλανητών χαρίζει υπερηφάνεια, αυτοπεποίθηση και ζωτικότητα. Από πολλές απόψεις ο άνθρωπος είναι πρωτοπόρος, βάζοντας μεγάλη ενέργεια και ενθουσιασμό σε ότι κάνει. Είναι επιχειρηματικός, θαρραλέος και τυχερός με πολλούς τρόπους, χάρη στο ριψοκίνδυνο πνεύμα του. Ευχαριστιέται με τον ανταγωνισμό, τον οποίο αντιμετωπίζει με ένα καλοπροαίρετο και διασκεδαστικό πνεύμα. Σπάνια κρατάει κακίες και δεν καταφεύγει σε μικροπρεπείς ενέργειες εκδίκησης. Ακόμη και όταν θυμώνει, ο θυμός του εξανεμίζεται γρήγορα. Έχει πίστη στο μέλλον και δεν ανησυχεί για το αύριο, ακόμη και σε δύσκολους καιρούς η διάθεσή του παραμένει θετική. Μπορεί να έχει αθλητικές επιδόσεις αλλά συνήθως δεν διαθέτει την απαραίτητη αυτοπειθαρχία για να διακριθεί σε κάποιο σπορ. Στα οικονομικά, τα χρήματα έρχονται και φεύγουν εξίσου εύκολα.

Άρης εξάγωνο ή τρίγωνο Κρόνο. Υπάρχει αυτοέλεγχος, αντοχή, επιμονή και οργανωτική ικανότητα. Ο άνθρωπος είναι διατεθειμένος να εργαστεί σκληρά προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του, οι οποίοι τείνουν να είναι ρεαλιστικοί και επιδιώκονται με ένα καλά σχεδιασμένο τρόπο. Η εκτελεστική ικανότητα και οι φιλοδοξίες συνδυάζονται με κοινή λογική και καλή κρίση. Το άτομο αρέσκεται να εργάζεται μοναχικά, όχι απαραίτητα γρήγορα αλλά ολοκληρωμένα – οτιδήποτε δημιουργείται, γίνεται για να διαρκέσει. Έχει ένα θετικό μείγμα από τόλμη και σύνεση και δεν επιζητά την εξουσία, απλά θέλει να κάνει τη δουλειά του καλά. Τείνει να είναι συγκρατημένο, πράγμα που μπορεί να εμποδίζει την απόλαυση διαφόρων ευχάριστων κοινωνικών καταστάσεων. Ο άνθρωπος με αυτές τις γενέθλιες όψεις να μάθει να μην κρατάει το θυμό του, αλλιώς μπορεί να προκύψουν σκληρότητα και περιφρόνηση για τους άλλους. Πρέπει να μάθει να εκφράζει τους λόγους για τους οποίους αισθάνεται θυμωμένος. Όσο αφορά στη φυσική κατάσταση, υπάρχουν αποθέματα δύναμης, μυική αντοχή και γερά οστά. Ένα ισχυρό ένστικτο επιβίωσης και προτίμηση για τις δύσκολες φυσικές συνθήκες – είναι ο τύπος του ανθρώπου που προτιμά τα σκληρά σπορ. Τα επαγγέλματα που ταιριάζουν σε αυτές τις όψεις είναι στρατιωτικός, πολιτικός αξιωματούχος, δικηγόρος, μηχανικός, επόπτης, χειροτέχνης. Υπάρχει πιθανότητα κληρονομιάς προερχόμενης από τον πατέρα.

Άρης εξάγωνο ή τρίγωνο Ουρανό. Αυτές οι γενέθλιες όψεις αυξάνουν τη διανοητική ενέργεια, την πρωτοτυπία σκέψης και μεθόδου. Το άτομο, άφοβο για την γνώμη των άλλων, μπορεί να γίνει ένας αναθεωρητής ξεπερασμένων συστημάτων. Είναι ανοιχτόμυαλο, φιλελεύθερο, αποφασιστικό, ανεξάρτητο και ευρηματικό. Μπορεί να είναι λίγο ριψοκίνδυνο αλλά χάρη στην τόλμη του ξεπερνά τα εμπόδια. Ανταποκρίνεται άμεσα στις καταστάσεις και προτιμά το απρόβλεπτο από τη ρουτίνα. Ευχαριστιέται με φυσικές δραστηριότητες, οι οποίες απαιτούν γρήγορα αντανακλαστικά και καλή αίσθηση του χρόνου. Έχει αρκετή νευρική ενεργεία και δύσκολα ακολουθεί τις συμβουλές των άλλων καθώς αισθάνεται την ανάγκη να δοκιμάσει τα πάντα μόνο του. Διαθέτει προσωπικό μαγνητισμό και διορατικότητα. Στα οικονομικά, τα οφέλη μπορεί να έρθουν μέσω εφευρέσεων, μέσω της ηλεκτρολογίας, μηχανικής, κατασκευών, μεταφορών, βιομηχανικής έρευνας, ψυχολογίας ή απασχόλησης σε κυβερνητικές θέσεις.

Άρης εξάγωνο ή τρίγωνο Ποσειδώνα. Οι όψεις αυτές αυξάνουν το προσωπικό μαγνητισμό και ενισχύουν τη διαίσθηση και την έμπνευση. Το άτομο είναι γενναιόδωρο, έχει αρκετό ενθουσιασμό και δυνατά αισθήματα. Παρόλο που έχει ισχυρή προσωπικότητα, προτιμά να αποφεύγει τις αντιπαραθέσεις για χάρη πιο ειρηνικών μεθόδων επίλυσης των διαφορών. Θέλει να εργάζεται με άλλους για κάποια αιτία που θα ευεργετήσει τους λιγότερους τυχερούς της ζωής. Υπάρχει μια μυστικιστική πλευρά στον άνθρωπο αυτό, ο οποίος μπορεί να έλκεται από τον αποκρυφισμό, και μια καλλιτεχνική φλέβα που μπορεί να εκδηλωθεί στο θέατρο, τη μουσική ή την ποίηση. Έχει την ικανότητα να είναι υπομονετικός και συμπαθητικά θετικός στις υποθέσεις του. Σε κάποια περίοδο της ζωής του μπορεί να αναμειχθεί ενεργά σε ένα ανώτερο θρησκευτικό ή φιλοσοφικό κίνημα.  

Άρης εξάγωνο ή τρίγωνο Πλούτωνα. Οι γενέθλιες αυτές όψεις αυξάνουν τη φυσική ενέργεια και τις προσωπικές αντοχές. Χαρίζουν στο άτομο την ικανότητα να απορρίπτει εύκολα αυτά που εμποδίζουν την πρόοδο του και να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές. Ξέρει τι θέλει και πώς να το αποκτήσει με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Έχει ισχυρές απόψεις και δεν φοβάται να τις εκφράσει ή να  υπερασπιστεί τις πεποιθήσεις του. Η μεγάλη φιλοδοξία, η αυτοπεποίθηση και η ενεργητικότητα μπορούν να οδηγήσουν σε εξαιρετικά επιτεύγματα. Το «εγώ» είναι ισχυρό αλλά δεν προβάλλεται, το άτομο δεν επιθυμεί να είναι κέντρο της προσοχής των άλλων. Μπορεί να  αξιολογεί ανθρώπους και καταστάσεις με ακρίβεια και αρκετά γρήγορα. Αν και ελέγχει καλά το θυμό του, όταν χάσει τον έλεγχο μπορεί να γίνει πολύ  εκρηκτικό. Κάτι που πρέπει να μάθει ο άνθρωπος με αυτές τις γενέθλιες όψεις είναι να συνεργάζεται και να συμβιβάζεται με τους άλλους.  

Άρης εξάγωνο ή τρίγωνο Ωροσκόπο. Οι καλές σχέσεις του Άρη με τον Ωροσκόπο αυξάνουν την ενεργητικότητα και δίνουν στο άτομο την ικανότητα για αποτελεσματική δράση. Ο άνθρωπος είναι ανεξάρτητος, γενναίος και θεληματικός. Έχει ακεραιότητα, νομιμοφροσύνη και την ικανότητα να υπερασπιστεί τις πεποιθήσεις και τα ιδανικά του. Η ζωτικότητα και η ικανότητα ανάρρωσης είναι πάνω από το μέσο όρο.

Άρης εξάγωνο ή τρίγωνο Μεσουράνημα. Οι όψεις αυτές υπονοούν ότι οι επαγγελματικές φιλοδοξίες επιτυγχάνονται χωρίς μεγάλη δυσκολία χάρη στην ενεργητικότητα και την αποφασιστική δράση του ατόμου.

Άρης εξάγωνο ή τρίγωνο Βόρειο Δεσμό. Ο άνθρωπος διαθέτει αναπτυγμένη κοινωνική συνείδηση και μια ισχυρή επιθυμία για συντροφικότητα. Η επιτυχία έρχεται χάρη στη συνεργασία, μέσα από κάποια δημιουργική κοινωνική δράση.

 

ΔΙΑΣ

Δίας εξάγωνο ή τρίγωνο Κρόνο. Αυτές οι γενέθλιες όψεις χαρίζουν εκτελεστική ικανότητα και επιχειρηματικό ένστικτο. Το άτομο είναι σοβαρό και πετυχαίνει χάρη στην εύνοια ανώτερων ή πιο ηλικιωμένων ανθρώπων. Οι σκοποί επιτυγχάνονται με υπομονή, πρόνοια, καλή κρίση και μερικές φορές απλά με καλή τύχη. Ο ισχυρός χαρακτήρας, η κοινή λογική, η εντιμότητα και η πρακτική του ικανότητα κερδίζουν την εμπιστοσύνη των άλλων. Καθώς η ζωή προχωράει, το κοινωνικό γόητρο και η ευημερία βελτιώνονται. Στα οικονομικά, τα οφέλη προέρχονται συνήθως από τον  πατέρα, από ταξίδια, επενδύσεις, την επιστήμη, τις εκδόσεις, από εταιρείες, πολιτικές  θέσεις, από θρησκευτικά ή επιστημονικά ιδρύματα. Αν οι πλανήτες βρίσκονται σε γωνίες ή σε παρορμητικά ζώδια, η εργασία μπορεί να έχει φιλανθρωπικό ή δημόσιο χαρακτήρα. Αν βρίσκονται σε σταθερά ζώδια, η ικανότητα για χειρισμό σοβαρών υποθέσεων.

Δίας εξάγωνο ή τρίγωνο Ουρανό. Θεωρούνται τυχερές όψεις και φέρνουν ξαφνικά και απροσδόκητα οφέλη, από πρωτότυπες επιχειρήσεις, από κληρονομιά ή απλά χάρη στην ικανότητα του ανθρώπου να εκμεταλλεύεται ευκαιρίες. Πρόκειται για ένα ελεύθερο πνεύμα που αντιπαθεί τους περιορισμούς και αμφισβητεί αυτά που θεωρούνται συμβατικά και ορθόδοξα. Το άτομο είναι αισιόδοξο με ευχάριστη προσωπικότητα και αίσθηση του χιούμορ. Διαθέτει ένα εφευρετικό και πρωτότυπο μυαλό συνδυασμένο με μια ανθρωπιστική, ανεκτική και καλοπροαίρετη διάθεση. Είναι ευγενικό, φιλόξενο κοινωνικό και γενναιόδωρο. Χρειάζεται ελευθερία και ανεξαρτησία προκειμένου να επιδιώξει τους σκοπούς του. Στα επαγγελματικά, οι δυνατές πηγές υλικού οφέλους είναι πολλές: μέσα επικοινωνίας, μεταφοράς η εκπαίδευσης, επιστήμη, εκδόσεις, έρευνα, πολιτικές ή κυβερνητικές.

Δίας εξάγωνο ή τρίγωνο Ποσειδώνα. Είναι καλές όψεις για υλική και πνευματική ανάπτυξη. Βελτιώνουν τις καλλιτεχνικές ικανότητες και δυναμώνουν την κοινωνική, φιλανθρωπική και συναισθηματική πλευρά του χαρακτήρα. Τα συναισθήματα μπορούν να βρουν δημιουργική διέξοδο στη μουσική, τη ζωγραφική, την ποίηση ή κάποια άλλη τέχνη. Γενικά, οι γενέθλιες αυτές όψεις χαρίζουν ηθική επάρκεια και ιδεαλισμό. Καθώς η ζωή προχωράει, οι ευκαιρίες για πνευματική ανάπτυξη έρχονται μέσω του ενδιαφέροντος για θέματα όπως η φιλοσοφία και η θρησκεία.

Δίας εξάγωνο ή τρίγωνο Πλούτωνα. Αυτοί οι γενέθλιοι συνδυασμοί αυξάνουν την αισιοδοξία και την ικανότητα του ατόμου να βλέπει τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Με τα χαρίσματα της οργάνωσης και της ηγεσίας πιθανά ο άνθρωπος να αγωνίζεται για εξουσία, είτε σε πνευματικά είτε σε πρακτικά ζητήματα. Μπορεί να επηρεάσει τους άλλους με διακριτικότητα και έχει την ικανότητα να βλέπει πέρα από την επιφάνεια. Ακόμη, έχει την ικανότητα να κρίνει ανθρώπους και καταστάσεις γρήγορα και με ακρίβεια. Γενικά, δείχνει συμπάθεια για τα προβλήματα των άλλων.

Δίας εξάγωνο ή τρίγωνο Ωροσκόπο. Αυτοπεποίθηση, ενθουσιασμός και αισιόδοξη αντίληψη της ζωής. Το άτομο είναι κοινωνικό, ανοιχτόμυαλο και ανεκτικό. Αγαπά τη διασκέδαση και ενδιαφέρεται για την απόκτηση γνώσεων σε μια ποικιλία θεμάτων. Υπάρχει προτίμηση για πολυτελή περιβάλλοντα.

Δίας εξάγωνο ή τρίγωνο Μεσουράνημα. Είναι σημάδι επαγγελματικής επιτυχίας και κοινωνικής επιδοκιμασίας. Πρόκειται για ένα ευχαριστημένο, γενναιόδωρο πρόσωπο, το οποίο αγωνίζεται έντιμα για την επιτυχία. Ο ειλικρινής χαρακτήρας του κερδίζει την εμπιστοσύνη ανθρώπων με επιρροή, οι οποίοι βοηθούν στην καριέρα.

Δίας εξάγωνο ή τρίγωνο Βόρειο Δεσμό. Οι όψεις αυτές φέρνουν καλή τύχη στην κοινωνική ζωή. Μια αίσθηση τακτ και προσαρμοστικότητας επιτρέπει στο άτομο να τα πάει καλά με τους περισσότερους ανθρώπους. Η επιτυχία μπορεί να έρθει μέσω γνωριμιών και χάρη στη βοήθεια ανώτερων κοινωνικά προσώπων.

 

ΚΡΟΝΟΣ

Κρόνος εξάγωνο-τρίγωνο Ουρανό. Οι γενέθλιες αυτές όψεις χαρίζουν ισχυρή θέληση, διανοητικές ικανότητες, αποφασιστικότητα και την ικανότητα του ατόμου να αντέχει τις δύσκολες ή επικίνδυνες καταστάσεις. Ο άνθρωπος συνδυάζει τα προσόντα του ιδεαλισμού και της πρακτικότητας. Έχει ικανότητα να ισορροπεί την ανάγκη για προσωπική ελευθερία και το αίσθημα ευθύνης. Η καριέρα μπορεί να επικεντρώνεται στο επιστημονικό επίπεδο ή σε θέσεις, οι οποίες απαιτούν την υιοθέτηση νέων μεθόδων ή τεχνικών. Εάν ο Ήλιος ή η Σελήνη είναι επίσης σε καλή όψη, τείνουν να διατηρούν την ζωτικότητα και να επιμηκύνουν τη ζωή.

Κρόνος εξάγωνο-τρίγωνο Ποσειδώνα. Η συνδυασμένη επίδραση των δύο πλανητών χαρίζει καθαρότητα σκέψης, εμπνευσμένες ιδέες, διαίσθηση και συγκέντρωση. Ίσως να υπάρχει ένα στοιχείο αυτοθυσίας στο άτομο καθώς έχει την ικανότητα να αγγίξει έναν υψηλό σκοπό στη ζωή υπηρετώντας τους άλλους με σκληρή δουλειά και αυτοθυσία. Ο άνθρωπος συνδυάζει πρακτικότητα και ιδεαλισμό. Είναι ικανός να αποσπάται συναισθηματικά από τις καταστάσεις και αυτό του επιτρέπει να βλέπει τα πράγματα αντικειμενικά και ολοκληρωμένα. Μπορεί να τα καταφέρει με πολύ λίγα πράγματα, εάν πιστεύει ότι αυτό είναι απαραίτητο να πετύχει τους στόχους του. Αν οι πλανήτες είναι ισχυροί από ζώδια και οίκους σηματοδοτούν επιτυχία μέσω ανώτερων σπουδών, έρευνας ή ασχολιών που σχετίζονται με τη θάλασσα. Ακόμη, οφέλη μπορούν να προέλθουν από ηλικιωμένα άτομα, κληρονομιά, ακίνητα, επενδύσεις, μερίσματα ή μετοχές.

Κρόνος εξάγωνο-τρίγωνο Πλούτωνα. Αυτοί οι γενέθλιοι συνδυασμοί χαρίζουν αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, μεγάλη αυτοπειθαρχία και, πολλές φορές, υψηλά ιδανικά. Ο άνθρωπος έχει επιθυμία για αναθεωρήσεις και είναι ασταμάτητος στην επιδίωξη των στόχων του. Έχει την ικανότητα να ελέγχει τα αισθήματα του και σπάνια φέρεται με συναισθηματικά ξεσπάσματα. Μερικές φορές μπορεί να δείχνει αυστηρή στάση απέναντι στους άλλους και να προτιμά τη συντροφιά του εαυτού του. Πιστεύει ότι όλα πρέπει να τα κερδίσει με προσπάθεια και γι’ αυτό είναι πιο συνηθισμένο φαινόμενο να ανεβαίνει αργά την κοινωνική κλίμακα. Οι άλλοι αναγνωρίζουν τις ηγετικές του ικανότητες, την καλή κρίση και την αξιοπιστία του. Κάποιες περίοδοι της ζωής μπορεί να απαιτήσουν δύσκολα εγχειρήματα, μεγάλες θυσίες και εργασία σε απομόνωση.

Κρόνος εξάγωνο-τρίγωνο Ωροσκόπο. Με τις γενέθλιες αυτές σχέσεις ο άνθρωπος αποκτά πρόωρη ωριμότητα εξαιτίας των περιστάσεων. Τείνει να υιοθετεί μια πρακτική και λογική στάση απέναντι στη ζωή. Αν και πιστός με τους φίλους του, μπορεί να είναι λίγο συγκρατημένος και τυπικός με τους τρίτους. Δεν αισθάνεται άνετα μέσα σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων και δυσκολεύεται να χαλαρώσει – προτιμά να χαλαρώνει με τη δουλειά. Καθώς ανεβαίνει κοινωνικά μαθαίνει καλύτερα πώς να απολαμβάνει τη ζωή. Έχει φιλοδοξίες και αυτές οι όψεις μπορεί να τον βοηθήσουν να επιτύχει μέσω της υπομονής και της σκληρής δουλειάς. Δεν δυσκολεύεται να αναλάβει ευθύνες και θα έχει στη ζωή του κάποιες ευκαιρίες να χρησιμοποιήσει τις πρακτικές και οργανωτικές του ικανότητες για να βοηθήσει τους άλλους.

Κρόνος εξάγωνο-τρίγωνο Μεσουράνημα. Οι θέσεις αυτές του Κρόνου είναι ευνοϊκές για τις επαγγελματικές και τις προσωπικές υποθέσεις. Υποδηλώνουν αργή ανάπτυξη καθώς η επιτυχία έρχεται με ευσυνείδητη στάση απέναντι στη δουλειά και τα οικογενειακά θέματα. Η βοήθεια στην καριέρα μπορεί να προέλθει από ηλικιωμένα ή κοινωνικά πετυχημένα άτομα.

Κρόνος εξάγωνο-τρίγωνο Βόρειο Δεσμό. Οι όψεις αυτές δείχνουν ότι το άτομο θα δεχθεί βοήθεια από ανθρώπους που ανήκουν στο πιο συντηρητικό τμήμα της κοινωνίας, καθώς έχει την τάση να σχετίζεται με πιο ώριμα και έμπειρα πρόσωπα.

 

ΟΥΡΑΝΟΣ

Ουρανός εξάγωνο-τρίγωνο Ποσειδώνα. Οι γενέθλιες αυτές όψεις δημιουργούν ένα χαρακτήρα με διαισθητική αντίληψη, ανεξήγητες συμπάθειες και αποστροφές,  περίεργα αισθήματα, εντυπώσεις και εμπνεύσεις. Υπάρχει μια προτίμηση για το παράξενο, την εξερεύνηση, την περιπέτεια και ενδιαφέρον για μεταφυσικά θέματα. Το άτομο είναι ανεκτικό στις  πεποιθήσεις των άλλων και έχει ψυχικές ικανότητες. Στα επαγγελματικά, οι όψεις είναι ευνοϊκές για ασχολίες που σχετίζονται με τη θάλασσα, μεγάλα ιδρύματα ή εταιρείες.

Ουρανός εξάγωνο-τρίγωνο Πλούτωνα. Κάποιες αναστατώσεις κατά τη διάρκεια της ζωής, οι οποίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα θετικές ψυχικές μεταμορφώσεις, είναι βέβαιες. Το άτομο έχει πρωτοτυπία, διαίσθηση και κατανόηση. Οι όψεις ευνοούν τις επιστημονικές και μεταφυσικές ενασχολήσεις.

Ουρανός εξάγωνο-τρίγωνο Ωροσκόπο. Οι όψεις αυτές προσθέτουν πρωτοτυπία και δυναμισμό στο χαρακτήρα. Το άτομο αποζητά τις αλλαγές και θέλει να είναι ανεξάρτητο. Το μυαλό είναι δημιουργικό και πάντα έτοιμο για νέες γνώσεις. Ο άνθρωπος συνήθως εργάζεται σε μια ποικιλία σχεδίων ταυτόχρονα και προσαρμόζεται στις διάφορες καταστάσεις.

Ουρανός εξάγωνο-τρίγωνο Μεσουράνημα. Οι σχέσεις αυτές του Ουρανού με το Μεσουράνημα υποδηλώνουν ότι η επαγγελματική επιτυχία μπορεί να οφείλεται μερικά στα δημιουργικά και ανανεωτικά ταλέντα του ατόμου ή στην επιλογή μιας ασυνήθιστης καριέρας. Η ενεργητικότητα, η πρωτοτυπία και η οργανωτική ικανότητα του προσώπου μπορεί να αφήσουν το σημάδι τους στην κοινωνία – η φήμη είναι πιθανή.

Ουρανός εξάγωνο-τρίγωνο Βόρειο Δεσμό. Οι γενέθλιες αυτές σχέσεις σημαίνουν ότι το άτομο θα αναζητήσει την αλλαγή και την ποικιλία μέσα από σύγχρονους τρόπους ζωής και νέες πολιτιστικές αξίες.

 

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Ποσειδώνας εξάγωνο-τρίγωνο Πλούτωνα. Επαναλαμβάνονται τα χαρακτηριστικά της συνόδου περισσότερο ισορροπημένα. Οι αρχές των δύο πλανητών: έμπνευση, ευαισθησία, διαίσθηση (Ποσειδώνας) και θέληση, αναγέννηση (Πλούτωνας) συνεργάζονται αρμονικά.

Ποσειδώνας εξάγωνο-τρίγωνο Ωροσκόπο. Ευαισθησία και φαντασία. Το άτομο είναι δημιουργικό, διαισθητικό και εμπνευσμένο. Ίσως έχει κάποιο καλλιτεχνικό ταλέντο.

Ποσειδώνας εξάγωνο-τρίγωνο Μεσουράνημα. Όμοια, όπως παραπάνω, η επίδραση αυτή του Ποσειδώνα δείχνει καλλιτεχνικές και διαισθητικές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην επαγγελματική ή κοινωνική ζωή.

Ποσειδώνας εξάγωνο-τρίγωνο Βόρειο Δεσμό. Σηματοδοτείται κάποια κοινωνική δημοτικότητα. Το άτομο έχει την ικανότητα να προλαβαίνει επερχόμενες κοινωνικές καταστάσεις.

 

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

Πλούτωνας εξάγωνο-τρίγωνο Ωροσκόπο. Ένα αρκετά σοβαρό άτομο με αρκετό προσωπικό μαγνητισμό. Έχει διερευνητικό μυαλό, διαίσθηση, ικανότητες ηγεσίας και διπλωματικότητα. Δεν φοβάται την ένταση και ενδιαφέρεται για την αναμόρφωση των κοινωνικών ατελειών.

Πλούτωνας εξάγωνο-τρίγωνο Μεσουράνημα. Οι σχέσεις αυτές δημιουργούν ένα φιλόδοξο και προοδευτικό χαρακτήρα. Υπάρχει επιθυμία για δύναμη, κοινωνική άνοδο και ανάγκη για συνεχή βελτίωση σε όλους τους τομείς της ζωής. Ο άνθρωπος μπορεί να κερδίσει τη συνεργασία ανθρώπων κατάλληλων να τον βοηθήσουν στην επιτυχία των προσωπικών του επιδιώξεων.

Πλούτωνας εξάγωνο-τρίγωνο Βόρειο Δεσμό. Σηματοδοτείται ένας αναθεωρητικός χαρακτήρας με τη φιλοδοξία να πετύχει κοινωνικά, σχεδόν με κάθε κόστος.

 

ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ

Βόρειος δεσμός εξάγωνο-τρίγωνο Ωροσκόπο. Είναι τυχερή επίδραση και δείχνει γενικά καλή προσωπική κατάσταση. Χαρίζει στο άτομο την ικανότητα να σχετίζεται καλά με τους άλλους.

Βόρειος δεσμός εξάγωνο-τρίγωνο Μεσουράνημα. Οι όψεις αυτές δημιουργούν την επιθυμία στο άτομο να σχετίζεται με ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες ιδέες  και κοινωνικές αντιλήψεις. Οι σχέσεις του είναι σημαντικές  και είναι πιθανά δημοφιλές και επιτυχημένο.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here