Το σημείο Vertex και η σημασία του στον αστρολογικό σου χάρτη!

0
13

Υπάρχει ένα σημαντικό σημείο στον αστολογικό χάρτη , το οποίο μπορεί να μας δώσει μας σημαντικές πληροφορίες, τόσο από το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται, όσο και από τον οίκο στον οποίο βρίσκεται. Εδώ γίνεται μια ερμηνεία του τι είναι το vertex, αλλά και η σημασία του ανάλογα με το ζώδιο αλλά και τον οίκο στον οποίο βρίσκεται! 

 Το σημείο Vertex λέγεται μεταφυσικός ωροσκόπος γιατί δηλώνει το σημείο εκείνο του προσωπικού μας ωροσκοπίου, όπου βρίσκονται οι βαθύτερες ανάγκες του ανθρώπου, το σημείο που κτυπά η καρδιά. Ο οίκος και το ζώδιο που βρίσκεται το Vertex στο προσωπικό μας ωροσκόπιο, είναι το σημείο που δηλώνει τις βαθύτερες ανάγκες μας. Από τον τρόπο που βρίσκουμε το Vertex καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι η σημασία του. Το Vertex βρίσκεται με άξονα τον τέταρτο οίκο, που είναι σάκος των βαθύτερων αναγκών μας άρα θα δείχνει αυτές τις ανάγκες και επιθυμίες και αν είναι χτυπημένο, ποτέ αυτές δεν θα καλυφθούν. 

 Το Vertex δηλώνει τα άτομα εκείνα που μοιραία υπεισέρχονται στη ζωή μας, είτε θετικά είτε αρνητικά.

 · Το Vertex σημαίνει γεγονότα που γίνονται μοιραία στη ζωή μας, φύσεως του οίκου και του ζωδίου όπου βρίσκεται το Vertex και έρχονται όταν έχουμε διελεύσεις πλανητών πάνω από το Vertex.

 Σύμφωνα με πολλούς αστρολόγους, ο τέταρτος οίκος είναι ο βασικότερος οίκος γιατί εκεί είναι οι βαθύτερες ανάγκες του ανθρώπου, είναι όλες οι καταβολές, η κληρονομικότητα, όλα τα θέλω χωρίς μανδύα.

Το Vertex για εκείνους που έχουν γεννηθεί σε Βόρειο πλάτος, βρίσκεται από τον πέμπτο ως και τον όγδοο οίκο.

Αν το δικό σου Vertex βρίσκεται στον :

      Κριό
Λαχτάρα για δημιουργικά ξεκινήματα, για ξεγνοιασιά, αυθορμητισμό, πρωτογονισμό. Λαχτάρα για διονυσιασμό (γιατί Κριός σημαίνει γέννηση και το άτομο με Vertex στο Κριό θέλει να γυρίσει σ’ αυτή την κατάσταση).
     Ταύρο
Λαχτάρα για ασφάλεια, υλικά αγαθά, καλοπέραση, ικανότητα κτητικότητας, λαχτάρα για κάθε τι συγκεκριμένο και χειροπιαστό – για συναισθηματική κάλυψη – για τη δικτατορία της σιγουριάς – λαχτάρα για προβλεπόμενα άτομα.

 Διδύμους
Λαχτάρα για γνώση, εναλλαγή, ποικιλία, πολλαπλότητα, λαχτάρα για επικοινωνία.

Καρκίνο
Λαχτάρα για πλήρη συναισθηματική κάλυψη με δυνατότητα ελέγχου. Λαχτάρα για οικογενειακή-σπιτική ζωή αλλά και προσφοράς προς τα αγαπημένα πρόσωπα – επιδιώκει να παίρνει και να δίνει σε περιορισμένο βεληνεκές.

    Λέοντα
Λαχτάρα για δημιουργία, διασκέδαση, έρωτα, παιδιά. Γενικά το κατεξοχήν Vertex που δείχνει λαχτάρα για ζωή (Ήλιος). Αυτό το Vertex δηλώνει πως το άτομο έχει την τάση να δίνει, αλλά και να εισπράττει αναγνώριση έμμεση ή άμεση.

Παρθένο
Λαχτάρα για σιγουριά, για λεπτομέρεια για τήρηση κοινωνικών προσχημάτων και κοινωνική αναγνώριση· επιθυμία υπηρεσιών και μεγάλη έλξη με ότι σχετίζεται με τον χώρο της υγείας.

   Ζυγό
Λαχτάρα για γάμο, για ολοκλήρωση μέσα από το εσύ, για την καλλιτεχνία, για πολιτική.

 Σκορπιό
Λαχτάρα για σεξ, για καταστάσεις πάθους και σίγουρα υπεισέρχεται το στοιχείο του θανάτου έστω και με την σημασία της απορρόφησης του ερωτικού συντρόφου ή προσωπική λαχτάρα για εκδικητικότητα.
      Τοξότη

Λαχτάρα για γνώση, λαχτάρα για ταξίδια κυρίως μακρινά, για τυχοδιωκτισμό. Γενικά το Vertex αυτό δηλώνει άτομο συνεχώς ανικανοποίητο, που εύκολα γκρεμίζει ότι έχει φτιάξει για να πάει σε κάτι άλλο. 
 Αιγόκερω
Λαχτάρα για εξουσία, μερικές φορές και με οποιοδήποτε μέσον, λαχτάρα για κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση και για όλες τις καταστάσεις που μυρίζουν παρασκήνιο και εξουσία. Λαχτάρα για χρησιμοποίηση κάθε μέσου που θα τον βοηθήσουν στην πραγματοποίηση των στόχων του. Λαχτάρα να βρίσκεται κοντά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και κύρους.

 Υδροχόο
Λαχτάρα για ανεξαρτησία, ελευθερία, φιλίες, συμμετοχή σε συλλογικούς χώρους, για κάθε τι το εκκεντρικό, πρωτοποριακό και μοντέρνο.

     Ιχθύες
Λαχτάρα για παράδοση, συναισθηματική κάλυψη, για κάθε μορφή φυγής. Λαχτάρα για αποφυγή κάθε ευθύνης.

Το Vertex στους οίκους
Vertex στον πέμπτο οίκο

Δηλώνει πως οι βαθύτερες ανάγκες του ανθρώπου είναι η δημιουργία, ο έρωτας, η διασκέδαση, τα παιδιά, αλλά και ο τυχοδιωκτισμός.

Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται θα καθορίσει ποιο από τα παραπάνω θα ενεργοποιηθεί χωρίς να αποκλείεται κανένα. Για παράδειγμα Vertex στον πέμπτο οίκο και στην Παρθένο σίγουρα θα δείξει πως το άτομο διψά για σχολαστική, λεπτομερή δημιουργία. Αυτό είναι το κύριο, δεν μπορούμε όμως να αποκλείσουμε πως το άτομο μπορεί να τρελαίνεται για τις εναλλακτικές θεραπείες ή αρέσκεται να ακούει σοβαρή μουσική.

 Καταλαβαίνουμε πως για την ερμηνεία του Vertex ο αστρολόγος πρέπει να είναι καλλιτέχνης και να ερμηνεύει το Vertex αφού έχει δει πρώτα όλο το ωροσκόπιο και ειδικά τον τέταρτο οίκο.

Vertex στον έκτο οίκο

Δηλώνει πάθος για την εργασία ή για την υγεία ή συνεχή ενασχόληση με αυτή. Μπορεί να δηλώνει επίσης παθολογική αγάπη για τα ζώα ή γενικά μεγάλο ενδιαφέρον για την υγεία και την καθημερινή ζωή.

Vertex στον έβδομο οίκο

Σημαίνει πως το άτομο χωρίς τη σχέση αρρωσταίνει, και θα προτιμούσε φυσικά η σχέση να πάρει θεσμική μορφή. Γενικά Vertex σ’ αυτή τη θέση σημαίνει ολοκλήρωση μέσω του άλλου και όσο το άτομο είναι μόνο του νιώθει λειψό.

Vertex στον όγδοο οίκο

Σημαίνει ότι το άτομο επιθυμεί ακραίες καταστάσεις πάθους, μεγάλη έλξη για τη μεταφυσική, την ψυχολογία, την απομόνωση και τον θάνατο. Σε ακραίες περιπτώσεις ειδικά αν πάνω στο Vertex είναι ο Πλούτωνας ή το Vertex είναι στο ζώδιο του Σκορπιού μπορεί να έχουμε αρρωστημένες καταστάσεις στη ζωή του. 

Αν το Vertex κάνει καλή όψη με τον Βόρειο Δεσμό ή βρίσκεται επάνω στον Βόρειο Δεσμό, σημαίνει πως οι βαθύτερες ανάγκες βρίσκονται σε σχέση συμπληρωματική και όχι ανταγωνιστική με τον σκοπό της ζωής.

Γενικά, άτομα που έχουν πλανήτες πάνω στο Vertex μας θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας ειδικά αν ο πλανήτης είναι ο Ήλιος.

astrologos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here