Το γενέθλιο τετράγωνο Αφροδίτης-Πλούτωνα

0
5

Το τετράγωνο Αφροδίτης-Πλούτωνα είναι μια έντονη, εξαιρετικά σεξουαλική όψη που αποπνέει προσωπικό μαγνητισμό και γοητεία, αλλά φέρνει μια εσωτερική πάλη ανάμεσα στο τι θέλετε και τι πραγματικά χρειάζεστε. Χρειάζεστε σαφώς περισσότερο χρόνο πάντα προκειμένου να αποφασίσετε ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες σας, κάτι που δεν συμβαίνει με τις επιθυμίες.

Αυτή η δυναμική όψη σας μετατρέπει σε έναν πανίσχυρο μαγνήτη, που έλκει ανθρώπους και χρήματα αλλά όχι πάντα για καλό σας! Υπάρχει μια ανάγκη να μάθετε να κοντρολάρετε τον εαυτό σας, καθώς η γεμάτη επιθυμίες φύση σας μπορεί να σας οδηγήσει σε λάθος μονοπάτια. Κι αυτό συμβαίνει επειδή οι επιθυμίες σας πολλές φορές ξεφεύγουν από τον έλεγχο, και αντί της καρδιάς –για λογική ούτε λόγος!- κυριαρχεί και καθοδηγεί ο πόθος.

Είστε προσωπικότητες αποπλανητικές και σαγηνευτικές, χωρίς καν να το προσπαθείτε. Έχετε, δε, έναν «τρόπο» με τα χρήματα, μια ικανότητα να παίρνετε ό,τι θέλετε, ένα «κοκαλάκι της νυχτερίδας», και μια ικανότητα να γοητεύετε ακόμη και τα πουλιά στα δέντρα.

Στον έρωτα, θέλετε να συγχωνεύεστε, να «καταπίνετε» τον εραστή σας, να γίνεστε μαζί του το απόλυτο «ένα». Αγάπη για σας είναι μόνο αυτή που σχίζει τα σωθικά με τα νύχια της. Αισθάνεστε συχνά πως πέφτετε από κρίση σε κρίση στις σχέσεις. Φοβάστε να αγαπήσετε, κι άλλο τόσο φοβάστε το ενδεχόμενο να μην αγαπιέστε. Η αγάπη για σας μοιάζει με δηλητήριο, που κυλά αργά στις φλέβες σας και σας σκοτώνει.

Ο Πλούτωνας φέρνει το στοιχείο της μοίρας στις αισθηματικές σας υποθέσεις, οι οποίες μάλλον είναι μια πηγή προβλημάτων στη ζωή σας. Τα έντονα συναισθήματά σας υπαγορεύουν τις επιλογές σας, και αντιμετωπίζετε δυσκολίες που σας τις δημιουργεί η αδυναμία να ελέγξετε τις επιθυμίες και τα πάθη σας. Είστε πιθανώς πολύ εγωκεντρικοί στις σχέσεις, ανυπομονώντας να πάρετε αλλά δίνοντας λιγότερα σε αντάλλαγμα. Παρόλα αυτά, εξακολουθείτε να αισθάνεστε πως δεν φτάσατε στην κορυφή της συναισθηματικής και σεξουαλικής έντασης που περιμένατε. Αυτό σας δημιουργεί ένα αίσθημα απογοήτευσης με την πάροδο του χρόνου, το οποίο σας στερεί την ικανότητα να απολαύσετε, και σας προκαλεί να ξεκινήσετε μια διαδικασία «απόσυρσης» από τη σχέση και τη δέσμευση, διανοητικά, συναισθηματικά και εντέλει σωματικά.

Έχετε την τάση να σαμποτάρετε τις καλές σχέσεις, όταν αυτές λειτουργούν σε ένα ισορροπημένο επίπεδο, όταν δεν υπάρχουν φόβοι να αντιμετωπίσετε. Ίσως οι υποψίες σας είναι τέτοιες και τόσες που «τρελαίνουν» τον σύντροφό σας. Αισθάνεστε ανίσχυροι μπροστά στην αγάπη, και προσπαθείτε να την υπονομεύσετε πριν ο «Άλλος» τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια σας. Καταστρέφετε ό,τι αγαπάτε για να μην το καταστρέψει άλλος.

Οι σχέσεις σας μπορεί να έχουν μια καθαρτική ή καρμική χροιά. Η έλξη είναι ακαταμάχητη, λειτουργώντας πραγματικά σαν μια μαγνητική δύναμη. Ο έλεγχος στις σχέσεις μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα, αν η όψη αυτή δεν έχει επιλυθεί μέσα σας. Σας είναι δύσκολο να ακολουθήσετε την πεπατημένη και να συμπεριφερθείτε όπως οι περισσότεροι. Μπορεί να έχετε «τυφλά σημεία», σκέψεις και συναισθήματα ανομολόγητα, όταν πρόκειται για το αντικείμενο του πόθου σας.

Έλκεστε ασυνείδητα από συναισθηματικά βαμπίρ που σας απομυζούν, από «τοξικούς» ανθρώπους και από απαγορευμένες αγάπες. Το τετράγωνο Αφροδίτης-Πλούτωνα φέρνει δράμα στα ειδύλλιά σας, και συνήθως η πηγή του δράματος είστε εσείς οι ίδιοι. Απολαμβάνετε τις σχέσεις με βάθος και δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο. Τα σεξουαλικά στερεότυπα στην περίπτωσή σας είναι μη αποδεκτά, είστε δηλαδή ένα «κακό παιδί»! Δεν αποκλείεται να βρίσκεστε συχνά σε ερωτικά τρίγωνα, ή να αντιμετωπίζετε ανταγωνιστές και αντιπάλους στην αγάπη, καθώς φαίνεται να υπάρχει πάντα ένας «τρίτος» όταν η όψη Αφροδίτης-Πλούτωνα είναι παρούσα.

Ο «τρίτος» δεν είναι απαραίτητα ένας άλλος εραστής ή ερωμένη. Μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος (είτε δικός σας είτε του συντρόφου σας), ένας γονέας, ακόμη και μια θέση εργασίας ή μια παθιασμένη επιδίωξη. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο «τρίτος», ο σύντροφος ενός ατόμου με όψη Αφροδίτης-Πλούτωνα σχεδόν πάντα επιλέγει εκείνον.

Αν σκεφτείτε ώριμα, θα συνειδητοποιήσετε ότι εσείς οι ίδιοι βάζετε τον εαυτό σας σ΄αυτές τις καταστάσεις «ήττας», έστω και υποσυνείδητα. Θυμηθείτε, πως το τετράγωνο αντιπροσωπεύει μια σύγκρουση. Είναι σαν να χτυπάτε το κεφάλι σας με το κεφάλι κάποιου άλλου, αντίδραση που πηγάζει πάντα από μια εσωτερική σύγκρουση, μια λανθασμένη πεποίθηση.

Ουσιαστικά, αυτή η όψη είναι σαν ένας ψίθυρος που βγαίνει από ένα σκοτεινό και απόκοσμο μέρος, λέγοντάς σας πως «δεν μπορείτε να έχετε αγάπη και δύναμη μαζί». Μπορείτε να έχετε είτε το ένα είτε το άλλο, ποτέ και τα δυο. Για να έχετε το ένα, πρέπει να θυσιάστε το άλλο. Και είναι ακριβώς αυτό που σας τρομάζει, η προοπτική να αλλάξετε εξαιτίας της αγάπης, και να παραιτηθείτε ηθελημένα από τον απόλυτο έλεγχο που θέλετε να έχετε. Αυτό σας οδηγεί σε αντιπερισπασμούς.

Αισθάνεστε ότι η αγάπη και το σεξ είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε κάποιον να σας αγαπά και αφού «κάνετε κάτι» μαζί. Ίσως να μην κοιμάστε καν με αυτόν που αγαπάτε πραγματικά. Μπορεί κατά βάθος, να νιώθετε απωθητικοί, βρώμικοι ή ντροπιασμένοι. Μπορεί στο παρελθόν να έχετε κακοποιηθεί, κι έτσι δεν καταλαβαίνετε πώς η αγάπη είναι δυνατό να εκφραστεί μέσα από το σεξ.

Για να επιλύσετε το δύσκολο θέμα αυτής της όψης, θα πρέπει να είστε πρόθυμοι να αλλάξετε μέσα από την αγάπη. Η αγάπη είναι θεραπευτική. Η Αφροδίτη μπορεί να καταπραΰνει τον βαθύ σας φόβο. Δεν είστε καταδικασμένοι στην αποτυχία και την καταστροφή κάθε σχέσης, αρκεί να ακούσετε τον Πλούτωνα που σας λέει ότι πρέπει να αποκαλύψετε την αλήθεια για την αγάπη, να κατανοήσετε ποιος σας προσελκύει και γιατί. Μπορεί, όμως, να χρειαστεί να περάσετε από κάποια σκοτεινά, άβολα μέρη και να έρθετε αντιμέτωποι με τις «σκιές» και το αίσθημα ντροπής σας για να φτάσετε εκεί, αλλά μπορείτε να φτάσετε. Τότε, θα σταματήσετε να νιώθετε την ανάγκη για απόλυτο έλεγχο και ολική παράδοση.

Η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει την αρμονία και την αυτοεκτίμηση. Για να καταφέρετε να ξεφύγετε από ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο μιας δύσκολης ερωτικής ζωής, είναι σημαντικό να δείτε πώς αισθάνεστε πραγματικά για τον εαυτό σας και το σώμα σας. Να αγαπηθείτε πρώτα από όλα από εσάς τους ίδιους. Η αγάπη προς τον εαυτό χαρίζει στον άνθρωπο μια ένα έντονα ελκυστική ποιότητα. Τότε θα είστε σε θέση να συναντήσετε έναν άλλο ως ίσο, να απολαύσετε το δούναι και λαβείν, να δοθείτε και να αναγεννηθείτε στα βάθη του πάθους. Στον αντίποδα της καταστροφικής αγάπης βρίσκεται η δημιουργική αγάπη, εκεί όπου το σύνολο είναι κάτι παραπάνω από το απλό άθροισμα δύο μερών. Αυτό είναι ένα κρυφό δώρο του τετραγώνου Αφροδίτης-Πλούτωνα.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here