Τι φανερώνει το Βέρτεξ σε Ζώδια & Οίκους

0
23

Vertex σημαίνει κορυφή και Αντι-Vertex αντικορυφή. Οι ερμηνείες που έχουν δοθεί για το Vertex είναι οι εξής:

Το σημείο Vertex λέγεται μεταφυσικός ωροσκόπος γιατί δηλώνει το σημείο εκείνο του προσωπικού μας ωροσκοπίου, όπου βρίσκονται οι βαθύτερες ανάγκες του ανθρώπου, το σημείο που χτυπά η καρδιά. Ο οίκος και το ζώδιο που βρίσκεται το Vertex στο προσωπικό μας ωροσκόπιο, είναι το σημείο που δηλώνει τις βαθύτερες ανάγκες μας. Το Vertex βρίσκεται με άξονα τον 4ο οίκο, που είναι σάκος των βαθύτερων αναγκών μας, όλες οι καταβολές, η κληρονομικότητα, όλα τα «θέλω» χωρίς μανδύα, άρα θα δείχνει αυτές τις ανάγκες και τις επιθυμίες και αν είναι χτυπημένο, αυτές οι ανάγκες και οι επιθυμίες δεν θα καλυφθούν ποτέ.

-Το Vertex δηλώνει τα μοιραία άτομα που εισέρχονται στη ζωή μας.

-Το Vertex σημαίνει μοιραία γεγονότα, φύσεως του οίκου και του ζωδίου όπου βρίσκεται το Vertex και τα οποία έρχονται στη ζωή μας όταν έχουμε διελεύσεις πλανητών πάνω από το Vertex.

-Το Vertex για όσους έχουν γεννηθεί σε Βόρειο πλάτος, βρίσκεται από τον 5ο ως και τον 8ο οίκο.

Το Vertex στα ζώδια

Vertex στον Κριό: Λαχτάρα για δημιουργικά ξεκινήματα, για ξεγνοιασιά, αυθορμητισμό, πρωτογονισμό. Λαχτάρα για διονυσιασμό (γιατί Κριός σημαίνει γέννηση και το άτομο με Vertex στον Κριό θέλει να γυρίσει σ΄  αυτή την κατάσταση).

Vertex στον Ταύρο: Λαχτάρα για ασφάλεια, υλικά αγαθά, καλοπέραση, ικανότητα κτητικότητας, λαχτάρα για καθετί συγκεκριμένο και χειροπιαστό –για συναισθηματική κάλυψη- για τη δικτατορία της σιγουριάς- λαχτάρα για προβλεπόμενα άτομα.

Vertex στους Διδύμους: Λαχτάρα για γνώση, εναλλαγή, ποικιλία, πολλαπλότητα, λαχτάρα για επικοινωνία.

Vertex στον Καρκίνο: Λαχτάρα για πλήρη συναισθηματική κάλυψη με δυνατότητα ελέγχου. Λαχτάρα για οικογενειακή-σπιτική ζωή αλλά και προσφοράς προς τα αγαπημένα πρόσωπα-επιδιώκει να παίρνει και να δίνει σε περιορισμένο βεληνεκές.

Vertex στον Λέοντα: Λαχτάρα για δημιουργία, διασκέδαση, έρωτα, παιδιά. Γενικά το κατεξοχήν Vertex που δίνει λαχτάρα για ζωή (Ήλιος). Αυτό το Vertex δηλώνει πως το άτομο έχει την τάση να δίνει, αλλά και να εισπράττει αναγνώριση έμμεση ή άμεση.

Vertex στην Παρθένο: Λαχτάρα για σιγουριά, για λεπτομέρεια, για τήρηση κοινωνικών προσχημάτων και κοινωνική αναγνώριση. Επιθυμία υπηρεσιών και μεγάλη έλξη με ό,τι σχετίζεται με τον χώρο της υγείας.

Vertex στον Ζυγό: Λαχτάρα για γάμο, για ολοκλήρωση μέσα από το εσύ, για την καλλιτεχνία, για την πολιτική.

Vertex στον Σκορπιό: Λαχτάρα για σεξ, για καταστάσεις πάθους και σίγουρα υπεισέρχεται το στοιχείο του θανάτου, έστω και με την σημασία της απορρόφησης του ερωτικού συντρόφου ή προσωπική λαχτάρα για εκδικητικότητα.

Vertex στον Τοξότη: Λαχτάρα για γνώση, λαχτάρα για ταξίδια κυρίως μακρινά, για τυχοδιωκτισμό. Γενικά το Vertex αυτό δηλώνει άτομο συνεχώς ανικανοποίητο, που εύκολα γκρεμίζει ό,τι έχει φτιάξει για να πάει σε κάτι άλλο.

Vertex στον Αιγόκερω: Λαχτάρα για εξουσία, μερικές φορές και με οποιοδήποτε μέσο, λαχτάρα για κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση και για όλες τις καταστάσεις που μυρίζουν παρασκήνιο και εξουσία. Λαχτάρα για χρησιμοποίηση κάθε μέσου που θα τον βοηθήσουν στην πραγματοποίηση των στόχων του. Λαχτάρα να βρίσκεται κοντά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και κύρους.

Vertex στον Υδροχόο: Λαχτάρα για ανεξαρτησία, ελευθερία, φιλίες, συμμετοχή σε συλλογικούς χώρους, για καθετί εκκεντρικό, πρωτοποριακό και μοντέρνο.

Vertex στους Ιχθείς: Λαχτάρα για παράδοση, συναισθηματική κάλυψη, για κάθε μορφή φυγής. Λαχτάρα για αποφυγή κάθε ευθύνης.

Το Vertex στους Οίκους

Vertex στον 5ο οίκο: Δηλώνει πως οι βαθύτερες ανάγκες του ανθρώπου είναι η δημιουργία, ο έρωτας, η διασκέδαση, τα παιδιά, αλλά και ο τυχοδιωκτισμός. Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται θα καθορίσει ποιο από τα παραπάνω θα ενεργοποιηθεί χωρίς να αποκλείεται κανένα. Για παράδειγμα Vertex στον 5ο Οίκο και στην Παρθένο σίγουρα θα δείξει πως το άτομο διψά για σχολαστική, λεπτομερή δημιουργία. Αυτό είναι το κύριο, δεν μπορούμε όμως να αποκλείσουμε πως το άτομο μπορεί να τρελαίνεται για εναλλακτικές θεραπείες ή να αρέσκεται να ακούει σοβαρή μουσική. Καταλαβαίνουμε πως για την ερμηνεία του Vertex  ο αστρολόγος πρέπει να είναι καλλιτέχνης και να ερμηνεύει το Vertex αφού έχει δει πρώτα όλο το ωροσκόπιο και ειδικά τον 4ο Οίκο.

Vertex στον 6ο Οίκο: Δηλώνει πάθος για την εργασία ή για την υγεία ή συνεχή ενασχόληση με αυτή. Μπορεί να δηλώνει επίσης παθολογική αγάπη για τα ζώα ή γενικά μεγάλο ενδιαφέρον για την υγεία και την καθημερινή ζωή.

Vertex στον 7ο Οίκο: Σημαίνει πως το άτομο χωρίς τη σχέση αρρωσταίνει, και θα προτιμούσε φυσικά η σχέση να πάρει θεσμική μορφή. Γενικά, Vertex σ΄αυτή τη θέση σημαίνει ολοκλήρωση μέσω του άλλου και όσο το άτομο είναι μόνο του νιώθει λειψό.

Vertex στον 8ο Οίκο: Σημαίνει ότι το άτομο επιθυμεί ακραίες καταστάσεις πάθους, μεγάλη έλξη για τη μεταφυσική, την ψυχολογία, την απομόνωση και τον θάνατο. Σε ακραίες περιπτώσεις ειδικά αν πάνω στο Vertex είναι ο Πλούτωνας ή το Vertex είναι στο ζώδιο του Σκορπιού μπορεί να έχουμε αρρωστημένες καταστάσεις στη ζωή του.

Αν το Vertex κάνει καλή όψη με τον Βόρειο Δεσμό ή βρίσκεται επάνω στον Βόρειο Δεσμό, σημαίνει πως οι βαθύτερες ανάγκες βρίσκονται σε σχέση συμπληρωματική και όχι ανταγωνιστική με τον σκοπό της ζωής.

Γενικά, άτομα που έχουν πλανήτες πάνω στο Vertex μας, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας, ειδικά αν ο πλανήτης είναι ο Ήλιος.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here