Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε – Ο εγκέφαλος παραμένει ενεργός ακόμη και για ώρες

0
5

Ομάδα επιστημόνων από το New York’s Stony Brook University of Medicine, εξέτασε ασθενείς με καρδιακές ανακοπές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ

Ένα θέμα που απασχολεί την ανθρωπότητα είναι η «μετά θάνατον εμπειρία» δηλαδή η εμπειρία αφότου η καρδιά σταματά να χτυπάει.

Έχουν αναφερθεί πολλά για τα άτομα που ήταν σε θέση να καταλάβουν και να ακούσουν τι συμβαίνει γύρω τους αφότου θεωρήθηκαν νεκροί αλλά μετά επανήλθαν στη ζωή. Τώρα, μια ομάδα ερευνητών διαπίστωσε ότι ο εγκέφαλος λειτουργεί για κάποιο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή που η καρδιά έχει σταματήσει.

Ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ Sam Parnia, δήλωσε ότι οι ασθενείς μπορούσαν να περιγράψουν λεπτομερώς τι συνέβη γύρω τους. Ο ίδιος εξήγησε ότι ο χρόνος που ο θάνατος δηλώνεται είναι ο χρόνος που η καρδιά σταματά να χτυπάει.

Καθώς η καρδιά παύει να λειτουργεί, σταματά να παρέχει αίμα στον εγκέφαλο ο οποίος αρχίζει να υπολειτουργεί. Αλλά η διαδικασία του εγκεφάλου “κλείνει” αργά και μπορεί να διαρκέσει ακόμα και ώρες. Και ενώ το άτομο είναι νεκρό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έχει κάποια συνείδηση του περιβάλλοντός του.

Η ερευνητική ομάδα ελπίζει ότι αυτή η μελέτη θα βοηθήσει στη διαχείριση των καρδιακών ανακοπών και επίσης στη πρόληψη των εγκεφαλικών βλαβών κατά τη διάρκεια της ανάνηψης τέτοιων ασθενών.

Ο Parnia είπε: «Μελετάμε επίσης το ανθρώπινο μυαλό και τη συνείδηση ​​στο πλαίσιο του θανάτου, για να καταλάβουμε αν η συνείδηση ​​καταστρέφεται ή εάν συνεχίζεται μετά το θάνατο για κάποιο χρονικό διάστημα».

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here