Τι σημαίνουν οι ανάδρομοι πλανήτες;

0
6
Obliquity of the Nine Planets

Ανάδρομος γενέθλιοςΔίας
* Έχω αμφιβολίες για το τι αξίζω και τι δικαιούμαι
* Ζητώ ή αρκούμαι στα «ψίχουλα»
* Μέσα μου νιώθω ανώτερος κατά κάποιο τρόπο
* Η αφθονία γίνεται αισθητή εντός μου
* Ψάχνω μέσα μου τις απαντήσεις

Ο Δίας αντιπροσωπεύει την επέκταση, τα τυχερά παιχνίδια, την κερδοσκοπία, την τύχη, τις ευκαιρίες, την αισιοδοξία, την αφθονία, τα ταξίδια, την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τη διδασκαλία, τη θρησκεία και τη φιλοσοφία. Περίπου 4 μήνες το χρόνο, αυτός ο πλανήτης γυρίζει ανάδρομος, κι όταν συμβαίνει αυτό, τα σχέδιά μας έχουν την τάση να συμπιέζονται. Ο ανάδρομος Δίας μας ωθεί να αναζητήσουμε μέσα μας καινούργια νοήματα και να επανεξετάσουμε τη ζωή μας, φτάνοντας σε νέα επίπεδα συνειδητοποίησης και επίγνωσης.

Η αφθονία και η επέκταση που συνεπάγεται ο Δίας γίνονται αισθητές μέσα μας, καθώς ψάχνουμε να ανακαλύψουμε την αλήθεια και να αναπτύξουμε μια ευρύτερη φιλοσοφία ακόμα και στον τρόπο ζωής μας. Ταυτόχρονα, μπορεί να διστάζουμε να εμπλακούμε πάρα πολύ βαθιά σε υποθέσεις άλλων ή να μοιραστούμε τις απόψεις μας μαζί τους, καθώς ανησυχούμε μήπως, επειδή είναι τόσο διαφορετικές, μπορεί να απορριφθούν. Οι προσπάθειες για κέρδη δεν θα μας αποφέρουν τα αναμενόμενα, αλλά κάθε φορά που θα μας παρουσιάζεται μια ευκαιρία ή θα παίρνουμε ένα ρίσκο, οι περιπέτειές μας –αν μη τι άλλο- θα μας χαρίζουν μια μεγάλη ποικιλία εμπειριών. Θα πρέπει να παραμένουμε ανοικτοί και ειλικρινείς με τον εαυτό μας, προκειμένου να επεκτείνουμε την πνευματικότητά μας και να αφήνουμε την εσωτερική μας φωνή να μας καθοδηγεί.

Ο ανάδρομος γενέθλιος Δίας μπορεί να μας φέρνει απανωτά εμπόδια στην αναζήτηση περισσότερης γνώσης και θετικών εμπειριών, ιδιαίτερα στα πρώτα στάδια της ζωής μας. Θετικές ικανότητες, ταλέντα, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και δεξιότητες έχουν την τάση να εμφανίζονται σχετικά αργά, σε μεγαλύτερη ηλικία. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση –στην καλύτερη περίπτωση- έχει την τάση να καθυστερεί. Μία από τις θετικές πτυχές του ανάδρομου γενέθλιου Δία, είναι η πιθανότητα να είμαστε εσωστρεφείς, κάτι που βοηθά στην ανάπτυξη υψηλότερων πνευματικών ιδανικών.

Ανάδρομος γενέθλιος Κρόνος
* Νιώθω ότι ποτέ δεν είμαι αρκετά καλός ή αρκετά ικανός
* Κρύβω εσωτερικά συναισθήματα ανεπάρκειας
* Κρύβω τους φόβους μου
* Έχω υπερβολική αυτοπειθαρχία, για να κρατώ τον έλεγχο

Ο Κρόνος έχει σχέση με το κάρμα, τα όρια, την ευθύνη, την παράδοση, τη συντήρηση, τις αρχές, τους μακροπρόθεσμους στόχους, τα επιτεύγματα που δημιουργήθηκαν με υπομονή, την ανάληψη ευθύνης, τη δημιουργία δομών, και τη θέσπιση ορίων. Μία φορά το χρόνο ο Κρόνος είναι ανάδρομος για περίπου 4 ½ μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της επιρροής, είναι προτιμότερο να μην προβαίνουμε σε ξαφνικές αλλαγές ή να βιάζουμε τα πράγματα, αλλά να κάνουμε προσεκτικά βήματα προς την κατεύθυνση των μακροπρόθεσμων στόχων μας, και να αποδεχόμαστε τους περιορισμούς. Ο ανάδρομος Κρόνος μας προκαλεί να γίνουμε εμείς το πιο σκληρό αφεντικό του εαυτού μας, να περιορίσουμε τις κινήσεις μας ή μας κάνει να νιώθουμε μπλοκαρισμένοι, αποκλεισμένοι κι απαισιόδοξοι.

Ο ανάδρομος Κρόνος δείχνει ότι είναι πιθανό να κακοποιηθήκαμε από ανθρώπους που είχαν εξουσία πάνω μας. Μπορεί να χρειαστεί να δηλώσουμε ευθαρσώς ποια είναι τα προσωπικά μας όρια, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε συγκρούσεις με φιγούρες «εξουσίας» σε μια καρμική κλίμακα. Ίσως να νιώθουμε ότι η μοίρα συνωμοτεί ενάντια στις επιθυμίες μας, αλλά στην πραγματικότητα είμαστε εμείς που πατάμε το φρένο, καθώς πιστεύουμε βαθιά μέσα μας ότι διωκόμαστε ή παρεμποδιζόμαστε στα ζητήματα του οίκου, όπου είναι τοποθετημένος ο Κρόνος. Αυτό θα συμβαίνει μέχρι να βρούμε τρόπο να αντιμετωπίσουμε ό,τι είναι αυτό που μας απειλεί. Το μάθημα που πρέπει να πάρουμε είναι η υπομονή και η σταθερή, σκληρή δουλειά, όπως και η ικανότητα να καταπολεμάμε την ανυπομονησία μας και να… λειαίνουμε τις γωνίες. Ό,τι κερδίσουμε θα το κερδίσουμε με πολύ κόπο, αλλά θα είναι τελικά αποδοτικό, και θα συνοδεύεται από το σεβασμό και την εκτίμηση των άλλων στο πρόσωπό μας. Στην πραγματικότητα θα λάμψουμε, ακριβώς εκεί όπου πριν αντιμετωπίζαμε δυσκολίες.

Ο ανάδρομος γενέθλιος Κρόνος μάς κάνει εξαιρετικά εσωστρεφείς, συντηρητικούς, ολιγαρκείς και σοβαρούς. Μοιάζουμε με δασκάλους, που κουβαλάμε στις καρμικές μας αποσκευές πολλή γνώση από τις προηγούμενες ενσαρκώσεις μας και είμαστε τώρα στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε αυτή τη γνώση με τους άλλους. Είμαστε υπερβολικά μινιμαλιστές και πειθαρχημένοι, πολλές φορές, όμως, ακραία.

Ο Κρόνος ορθόδρομος είναι περιοριστικός, αλλά ανάδρομος μας κάνει να νιώθουμε ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό. Ως εκ τούτου, απογοητευόμαστε όταν δεν μπορούμε να εξελίξουμε και να ολοκληρώσουμε τα πλάνα που σχεδιάζαμε χρόνια ολόκληρα. Ωστόσο, ο Κρόνος μάς παρέχει επίσης και την επιμονή όπως και τη σχολαστικότητα που απαιτούνται για να έρθουν αυτά τα σχέδια εις πέρας και να κορυφωθούν. Επιτρέποντας στον εαυτό μας να πάρει τα πράγματα όπως έρχονται, και μη αντιστεκόμενοι στα μαθήματα που ο Κρόνος έρχεται για να μας δώσει, θα καταφέρουμε να νιώσουμε τελικά τη γαλήνη που ζητάμε.

Ανάδρομος γενέθλιος Ουρανός
* Αναθεωρώ τον τρόπο που εκφράζω την επαναστατικότητά μου
* Αισθάνομαι βαθιά μέσα μου ότι είμαι διαφορετικός
* Χρησιμοποιώ μια μάσκα κομφορμιστικής συμπεριφοράς για να κρύβω τον αντικομφορμισμό μου
* Βρίσκω τρόπους να αναστατώνω τους άλλους
* Δυσκολεύομαι να βρω τη θέση μου στην κοινωνία

Ο πλανήτης των αλλαγών, της ανεξαρτησίας και του ρίσκου, ο Ουρανός είναι ανάδρομος για περίπου 5 μήνες κάθε χρόνο. Όταν συμβαίνει αυτό, πρέπει να περιμένουμε το αναπάντεχο. Η κατάσταση είναι ρευστή και τα πράγματα υπόκεινται σε ξαφνικές διακυμάνσεις. Γινόμαστε πεισματάρηδες κι επαναστάτες, νιώθουμε εκρηκτικά συναισθήματα και δεν είμαστε καθόλου συνεργάσιμοι με όποιον ή ό,τι αντιπροσωπεύει το κατεστημένο ή το παγιωμένο. Εσωτερικά, μπορεί να νιώθουμε πως είμαστε απολύτως έτοιμοι να πάρουμε τα ρίσκα μας, απορρίπτοντας την κλασική, συμβατική σοφία ή τους γνωστούς και καθορισμένους τρόπους συμπεριφοράς και δράσης.

Αν ο γενέθλιος Ουρανός μας είναι ανάδρομος, μας αρέσει να δοκιμάζουμε οτιδήποτε καινούργιο, και είναι πιθανό να βιώνουμε μεγάλες διακυμάνσεις και σκαμπανεβάσματα σε διάφορες καταστάσεις. Έχουμε την τάση να σπρώχνουμε τα πράγματα στα άκρα. Μας δίνετια η δυνατότητα να γίνουμε καταλύτες θετικών ενεργειών, αν διοχετεύουμε την επαναστατικότητά μας στην πρωτοτυπία και την αυθεντικότητα, καθώς οδεύουμε προς την κατάκτηση της προσωπικής μας ανεξαρτησίας και ελευθερίας.

Ο ανάδρομος γενέθλιος Ουρανός συμβολίζει ένα εξαιρετικά μοναδικό άτομο, που μπορεί να θεωρηθεί από τους άλλους αρκετά παράξενο ή ιδιόρρυθμο, και του οποίου η ιδιοφυία δεν μπορεί να εκτιμηθεί παρά μόνο αργότερα στη ζωή του, ενώ γενικά θεωρείται επαναστάτης που αλλάζει την κοινωνία προς το καλύτερο.

Ανάδρομος γενέθλιος Ποσειδώνας
* Αισθάνομαι ένοχος
* Κατηγορώ τον εαυτό μου, όταν τα πράγματα πάνε στραβά
* Είμαι υπερευαίσθητος
* Φοράω , για άμυνα, μια σκληρόπετση μάσκα

Ο Ποσειδώνας γυρίζει ανάδρομος 5 μήνες το χρόνο, και είναι μια εποχή που η έλλειψη ορίων, η φαντασία, η δημιουργικότητα και η επιθυμία να γνωρίσουμε τις χαρές της κάθε στιγμής, υπερτερούν απέναντι στη λογική, η οποία παραμερίζεται και αντικαθίστανται από τα συναισθήματα και τη διαίσθηση. Η αναδρομή αυτή μας δίνει μεγάλες δημιουργικές δυνατότητες να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας, αν επικεντρώσουμε και στρέψουμε τις δραστηριότητές μας τόσο προς τα έξω όσο και προς τα μέσα, προς τον εσωτερικό μας εαυτό.

Ο ανάδρομος Ποσειδώνας δηλώνει ότι μπορεί να νιώθουμε ασφυκτικά από τη σκληρή πραγματικότητα του φυσικού κόσμου, κι έτσι επιλέγουμε να αφιερώνουμε πολύ χρόνο στη φαντασία μας. Οι ονειροπολήσεις αντικαθιστούν την ενεργό συμμετοχή μας στη ζωή, αναστέλλοντας την ικανότητά μας να συνειδητοπούμε ποιες είναι ακριβώς οι δυνατότητές μας στους τομείς της ζωής που αντιπροσωπεύονται από τον οίκο, όπου βρίσκεται ο Ποσειδώνας. Μπορεί να καταφύγουμε στη χρήση ουσιών, από την ανάγκη μας να ξεφύγουμε ή μπορεί να πέσουμε θύμα των ψευδαισθήσεών μας, αν δεν αποδεχθούμε τους ανθρώπους όπως είναι, και δεν βάλουμε φρένο στην ευαισθησία μας στις σχέσεις μας με τους άλλους.

Τα άτομα με ανάδρομο γενέθλιο Ποσειδώνα είναι εξαιρετικά ευαίσθητα, αινιγματικά και δεν είναι εύκολο να κατανοηθούν από τον περίγυρό τους. Μπορούν να δουν αλήθειες, μπροστά στις οποίες οι περισσότεροι άνθρωποι είναι τυφλοί, και να τις ξεχωρίσουν από τις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες. Ωστόσο, έχουν και τα άτομα αυτά τη «σκοτεινή» πλευρά τους, και συχνά κυνηγούν χίμαιρες. Επειδή είναι τόσο πολύ διαισθητικά, μπορούν να δουν την έκβαση μιας κατάστασης, χωρίς να χρειάζεται να τη βιώσουν.

Ανάδρομος γενέθλιος Πλούτωνας
* Δεν με «γονατίζουν» οι κρίσεις
* Η εσωτερική μου αναστάτωση είναι ιδιωτική μου υπόθεση
* Παίρνω αυτό που θέλω, ενεργώντας σα να μη με νοιάζει

Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης της μεταμόρφωσης, των ανακατατάξεων, των ανατροπών και των ξεκινημάτων. Γίνεται ανάδρομος κατά μέσο όρο 5 μήνες το χρόνο, κι αυτό είναι ένα διάστημα ανασυγκρότησης, όπου έντονες καταστάσεις και εξωτερικές δυνάμεις παρεμβαίνουν. Την περίοδο αναδρομής του Πλούτωνα χρειάζεται «να χτυπήσουμε τη γροθιά στο μαχαίρι», αφαιρώντας ό,τι άχρηστο υπάρχει στους τομείς της ζωής μας που εκπροσωπούνται από τον οίκο που φιλοξενεί τον Πλούτωνα. Μ΄αυτό τον τρόπο, θα απελευθερωθούμε από όσα δεν μας εξυπηρετούν, και θα αναγεννηθούμε.

Ο ανάδρομος γενέθλιος Πλούτωνας δείχνει ότι τα καρμικά μας μαθήματα σχετίζονται με την ένταση, τον έλεγχο, και τις μάχες για την κυριαρχία. Ενώ είμαστε σε διαπάλη με τις δικές μας εσωτερικές συγκρούσεις, κάποιες εξωτερικές δυνάμεις είναι πιθανό να αναστατώνουν παράλληλα τη ζωή μας. Είναι πιθανό να βρίσκουμε τη γνώμη των άλλων ασταθή και ρευστή. Οι άνθρωποι του περιβάλλοντός μας μπορεί να μας σέβονται τη μια στιγμή και να μας βρίζουν την επόμενη. Το καρμικό μας μάθημα περιλαμβάνει την άρνησή μας να εγκλωβιστούμε σε μια διαμάχη ανάμεσα σε διαφορετικά «εγώ». Η διείσδυση στην ουσία της κατάστασης θα μας αποκαλύψει τις κρυμμένες αλήθειες, αλλά θα χρειαστεί να εμπιστευθούμε το ένστικτό μας, να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς με τον εαυτό μας, και να μάθουμε να συγχωρούμε τόσο εμάς όσο και τους άλλους. Ίσως να μην είμαστε πάντα σε θέση να ελέγχουμε ό,τι αντιμετωπίζουμε και ό,τι συμβαίνει, αλλά έχουμε τον αποκλειστικό έλεγχο του τρόπου που θα επιλέξουμε να ανταποκριθούμε και να αντιδράσουμε.

Ο ανάδρομος γενέθλιος Πλούτωνας είναι η επιτομή της βαθύτερης μορφής μετασχηματισμού και αλλαγής. Όσοι γεννιούνται με αυτή την τοποθέτηση αισθάνονται τα δεινά του κόσμου σε προσωπικό επίπεδο, και νιώθουν υποχρεωμένοι να αλλάξουν οι ίδιοι, σε μια προσπάθεια να μεταβάλουν τις ανεπάρκειες και την ιδιοσυγκρασία της κοινωνίας.

Ανάδρομος γενέθλιος Χείρων
* Ανακαλύπτω ικανότητες που δεν ήξερα πως είχα
* Κοιτάζω πρώτα προς τα μέσα για να μπορώ να θεραπεύσω
* Τραβώ σαν μαγνήτης κάποια εξωτερική θεραπεία

Ο Χείρωνας είναι ο πλανήτης του πληγωμένου θεραπευτή. Ο ανάδρομος γενέθλιος Χείρων δείχνει ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανακαλύψουμε τις μέχρι τώρα άγνωστες ικανότητές μας. Συχνά, τα πιο πληγωμένα και θαμμένα κομμάτια του εαυτού μας είναι στην πραγματικότητα τα μεγαλύτερα ατού μας. Ωστόσο, ποτέ δεν έχουν αναπτυχθεί ή καλλιεργηθεί και παραμένουν σε μια τραυματική και λανθάνουσα κατάσταση. Αυτή η έλλειψη ανάπτυξης κάπου στη ζωή μας, μας κρατά πίσω τώρα. Ήρθε, όμως, η ώρα να επιτρέψουμε σ΄αυτές τις πληγές να επουλωθούν, να απαλλαγούμε από παλιές μνησικακίες, και να συνειδητοποιήσουμε πόσο δυνατοί μπορούμε να γίνουμε, αν πάψουμε να παριστάνουμε το «θύμα». Ο Χείρωνας μάς βοηθά να ανακαλύψουμε δυνατότητες που δεν μπορούσαμε καν να ονειρευτούμε ότι διαθέτουμε. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να αναλάβουμε την πρωτοβουλία και να βγούμε συνειδητά από τον βολικό τρόπο ζωής μας.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here