Τι είναι οι 12 Οίκοι;

0
9

Σε έναν γενέθλιο χάρτη βλέπουμε έναν κύκλο χωρισμένο σε 12 κομμάτια. Αυτά τα κομμάτια είναι οι οίκοι, που διαιρούν τη ζωή μας σε δώδεκα τομείς. Κάθε Οίκος δείχνει τομείς της προσωπικότητας του κάθε ανθρώπου από τη γέννησή του και τη δυνατότητα εξέλιξής του, και τα Ζώδια στα οποία βρίσκονται οι Οίκοι, τον τρόπο που πρέπει να λειτουργήσει ώστε να βρίσκεται σε αρμονία με τον εαυτό του και το περιβάλλον. Ο 1ος,  4ος,  7ος και  10ος Οίκος καθώς και οι πλανήτες που βρίσκονται σε αυτούς έχουν μεγαλύτερη σημασία από τους υπόλοιπους, μεγάλη ενέργεια και δυναμικότητα.

Οι 12 Oίκοι

Ο 1ος Οίκος- Μας δείχνει πώς αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας. Μέσα από ποια οπτική γωνία αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον μας. Πώς ξεκινάμε τα πράγματα. Την εμπειρία κατά τη γέννησή μας- πώς ήταν οι σχέσεις των γονιών μας την εποχή της γέννησής μας, πόσο εύκολος, ή δύσκολος ο τοκετός κλπ-. Τον τρόπο που ξεκινάμε κάθε καινούργιο κύκλο της ζωής μας. Πώς αντιμετωπίζουμε γενικά τη ζωή. Την επίδραση που έχουμε στους άλλους. Το είδος της αποστολής μας στη ζωή. Ο ωροσκόπος μας επηρεάζει την εμφάνισή μας και την προσωπικότητά μας και δημιουργεί την πρώτη εντύπωση που σχηματίζουν οι άλλοι για μας. Αυτό που παρατηρούν οι άλλοι όταν έρχονται σε πρώτη επαφή μαζί μας είναι τα χαρακτηριστικά και η συμπεριφορά που μας δίνει ο ωροσκόπος μας.

Ο 2ος Οίκος συνδέεται με τον Ταύρο και την Αφροδίτη είναι το στάδιο που μας δείχνει την διαφοροποίηση μας από το σώμα της μητέρας .Είναι η στιγμή που αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε δικό μας σώμα και ταυτότητα. Εδώ έχουμε τη αποκρυστάλλωση του Εγώ μας, των ορίων μας και της εσωτερικής μας αξίας. Οι έμφυτες δεξιότητές μας και τα χαρακτηριστικά μας γνωρίσματα που μπορούμε να αναπτύξουμε κατά της διάρκεια της ζωής μας. Τι μας κάνει να αισθανομαστε ασφάλεια. Τα πράγματα με τα οποία ταυτιζόμαστε. Τι κατέχουμε ή θέλουμε να αποκτήσουμε. Το χρήμα και ο υλικός κόσμος– πως τα αντιμετωπίζουμε και τι στάση κρατάμε απέναντί τους. Ποιες είναι οι αξίες μας και ποιες είναι οι επιθυμίες μας.

Ο 3ος Οίκος συνδέεται με τους Διδύμους και τον Ερμή και δείχνει τη διαφοροποίησή μας στο επίπεδο της ευφυίας (του διανοητικού μας Εγώ). Την ανάπτυξη της γλώσσας και την ικανότητα να διαχωρίζουμε το υποκείμενο από το αντικείμενο, τον ηθοποιό δηλαδή από τη παράσταση που παίζει. Αντιπροσωπεύει το αριστερό κομμάτι του εγκεφάλου μας. Εδώ βλέπουμε πως χρησιμοποιούμε το μυαλό μας– το διανοητικό μας στυλ. Το πως αντιλαμβανόμαστε το άμεσο περιβάλλον μας. Το πώς κατατάσσουμε και αξιολογούμε τα πράγματα γύρω μας, τη σχέση μεταξύ τους, τη σύγκριση μεταξύ τους. Το γενικό πλαίσιο μέσα από το οποίο αντιμετωπίζουμε το άμεσο περιβάλλον μας: τη σχέση μας με τα αδέλφια μας και τους δεσμούς μας με αυτά. Πως είναι τα αδέλφια μας, τι προβάλλουμε πάνω τους. Τι είδους θείους , θείες , ξαδέλφια έχουμε. Πως είναι οι σχέσεις μας με τους γείτονες. Ποιες ήταν οι πρώτες μας εμπειρίες από το σχολείο. Πως επικοινωνούμε– ο τρόπος της ομιλίας μας, το ύφος των γραπτών μας, πως ανταλλάσσουμε πληροφορίες. Αυτός ο οίκος περιέχει επίσης και τις κοντινές μας εκδρομές και ταξίδια. Γενικά περιέχει τα παιδικά μας χρόνια (μεταξύ 7-14 χρονών).

Ο 4ος Οίκος- (Immun Coeli-Δύση )- συνδέεται με το Καρκίνο και τη Σελήνη και περιέχει το στάδιο της αφομοίωσης των εμπειριών των τριών πρώτων Οίκων. Εδώ ενώνονται το μυαλό, το σώμα και τα αισθήματα σε ένα κεντρικό Εγώ. Αυτός ο οίκος δείχνει τις ρίζες μας, τη καταγωγή μας, το σπίτι που ανατραφήκαμε και την ατμόσφαιρα που υπήρχε σε αυτό. Με λίγα λόγια ο τέταρτος οίκος αποτελεί το Σπίτι μας. Δείχνει πώς μας αρέσει να είμαστε στις ιδιωτικές μας στιγμές. Σε τι είδους περιβάλλον αισθανόμαστε ηρεμία και χαλάρωση. Εδώ βρίσκεται το παρελθόν μας, η ψυχή μας που παρεμβάλλεται ανάμεσα σε μας και τα γεγονότα. Η επιρροή που έχει πάνω μας η οικογένειά μας και οι συνθήκες που μεγαλώσαμε. Αυτός ο οίκος μας δείχνει επίσης τα χαρακτηριστικά που φέρουμε από το σπίτι μας και την ηθική που κουβαλάμε. Εδώ βλέπουμε την επιρροή που άσκησε επάνω μας ο ένας από τους δύο γονείς– συνήθως ο Πατέρα μας. Το πως τελειώνουμε τα πράγματα. Οι συνθήκες που έχουμε στο τέλος της ζωής μας.

Ο 5ος Οίκος συνδέεται με τον Λέοντα και τον Ήλιο και δείχνει την ανάγκη μας να είμαστε μοναδικοί και ξεχωριστοί. Την ανάγκη μας να αναπτυχθούμε και να αυξήσουμε το πεδίο της επιρροής μας. Την επιθυμία να είμαστε στο επίκεντρο και κάτι που να περιστρέφεται γύρω από εμάς. Είναι ο τομέας της δημιουργικότητας, η ικανότητά μας να κάνουμε κάτι με αξία. Η καλλιτεχνική μας έκφραση. Εδώ βρίσκονται τα πράγματα που δημιουργούμε και μας κάνουν χαρούμενους. Τα χόμπι μας, ο ελεύθερος χρόνος μας, αυτά που μας ευχαριστούν, το θέαμα, τα τυχερά παιχνίδια. Ό έρωτας – τι είδους πρόσωπα ποθούμε, πως συμπεριφερόμαστε κατά την διάρκεια των ερωτικών μας σχέσεων. Το σεξ– η ικανότητά μας να προσελκύσουμε άλλα πρόσωπα και το είδος της ευχαρίστησης που τους δίνουμε. Η ευχαρίστηση που αισθανόμαστε όταν μας αγαπάνε. Τα παιδιά και οι προσδοκίες μας από αυτά είναι κομμάτια του πέμπτου οίκου. Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Το παιχνίδι. Οι προσωπικές μας κλίσεις.

Ο 6ος Οίκος συνδέεται με την Παρθένο και τον Ερμή και δείχνει την ακόμα μεγαλύτερη διαφοροποίηση του εαυτού μας. Σε τι διαφέρουμε από τους άλλους; Η ικανότητά μας να διακρίνουμε και να επιλέγουμε. Πώς χρησιμοποιούμε τη δύναμη μας, την ενέργειά μας και τις ικανότητές μας; Εδώ φαίνεται η σχέση αυτού που έχουμε μέσα μας και του περιβάλλοντος που υπάρχει έξω. Η σχέση μυαλού και σώματος. Το είδος της προσαρμοστικότητας μας στις εξωτερικές συνθήκες. Πως αντιμετωπίζουμε τη καθημερινότητα, τη ρουτίνα, τις καθημερινές τελετουργίες μας. Εδώ βλέπουμε το είδος των σχέσεων που επιθυμούμε να έχουμε με τους συναδέλφους στον εργασιακό χώρο, το περιβάλλον που θα μας άρεσε να εργαζόμαστε, το πως αντιμετωπίζουμε τους κατώτερους στην ιεραρχία, ή τους ανθρώπους που μας προσφέρουν μία υπηρεσία. Στον 6ο οίκο φαίνεται η ικανότητά μας να υπηρετούμε. Πως αντιμετωπίζουμε την εργασία, πόση σημασία δίνουμε στη λεπτομέρεια αυτού που αναλαμβάνουμε, πόσο επαρκείς είμαστε εργασιακά; Ο έκτος οίκος περιέχει και τα θέματα υγείας: Ποια είναι η φύση των προβλημάτων υγείας και ποιά είναι η ψυχολογική σημασία κάποιων από τις ασθένειές μας. Τέλος ο έκτος οίκος δείχνει τη σχέση μας με τα οικιακά ζώα.

Ο 7ος Οίκος– (Descedant- Δύση) – συνδέεται με το Ζυγό και την Αφροδίτη και από το Εγώ περνάμε στο Εμείς. Εδώ φαίνεται πως αντιμετωπίζουμε τους άλλους. Πως αντιμετωπίζουμε τις σχέσεις στις οποίες έχουμε δεσμευτεί, είτε νομικά, είτε αλλιώς. Εδώ διαπιστώνουμε το είδος του συντρόφου που μας ελκύει και με τον οποίο επιθυμούμε να δεσμευτούμε φτάνοντας μέχρι το γάμο και το είδος της σχέσης που θέλουμε να έχουμε μαζί του. Τι ευχόμαστε να έχει ο άλλος; Τι κομμάτι του εαυτού μας προβάλλουμε στον σύντροφό μας; Τι φέρνουμε στη σχέση; Ο οίκος αυτός ονομάζεται επίσης ο οίκος των φανερών εχθρών. Ποιοι είναι οι φανεροί εχθροί μας; Αυτοί που αντιπαθούμε και που ουσιαστικά αυτό που μας κάνει να τους αντιπαθούμε είναι γιατί μπορούν άνετα να εκφράζουν κομμάτια του εαυτού τους που διαθέτουμε κι εμείς οι ίδιοι, αλλά χωρίς να έχουμε βρει τρόπο να τα εκφράσουμε ανοιχτά και τα καταπιέζουμε. Η ατμόσφαιρα που υπάρχει στις στενές σχέσεις μας. Πως αντιμετωπίζουμε τη κοινωνία. Ο βαθμός κοινωνικότητας και συλλογικότητας που διαθέτουμε. Τα δικαστήρια. Πόσο συνεργάσιμοι και διατεθειμένοι για συμβιβασμούς είμαστε στα επαγγελματικά μας και πως διατηρούμε την ατομικότητά μας.

Ο 8ος Οίκος συνδέεται με τον Σκορπιό και το Πλούτωνα και δείχνει αυτά που μοιραζόμαστε με τους άλλους ανθρώπους. Τα χρήματα των άλλων. Πως διαχειριζόμαστε τα οικονομικά μέσα στο γάμο, ή στις οικονομικές μας συνεργασίες. Οι κληρονομιές, τα κληροδοτήματα, η εφορία, οι τραπεζιτικοί λογαριασμοί, οι επενδύσεις, τα λογιστικά κλπ είναι κομμάτια που αφορούν αυτόν τον οίκο. Το πώς αντιδρούμε στις αξίες των άλλων. Τι συμβαίνει όταν δύο άνθρωποι είναι στενά συνδεδεμένοι και επιχειρούν να ενωθούν ο ένας με τον άλλο. Το είδος των σχέσεων που αποτελούν καταλύτη για την αλλαγή μας και μας βοηθάνε να ξεπεράσουμε τα όρια του εγώ μας δημιουργώντας καινούργια. Τα σκοτεινά κομμάτια του εαυτού μας που έρχονται στην επιφάνεια και οι εποχές κρίσεων που μας αναγεννάνε. Το οργισμένο παιδί μέσα μας. Το σεξ σαν μέσο για να ενωθούμε με τον άλλο. Το διαζύγιο. Ο θάνατος: φυσικός και ψυχολογικός που μας οδηγεί στην ανανέωση. Η ευαισθησία μας στο οικολογικό σύστημα, καθώς και η έφεσή μας στο αόρατο και το μυστήριο της ύπαρξης.

Ο 9ος Οίκος συνδέεται με τον Τοξότη και το Δία και δείχνει το πάθος μας για το νόημα της ζωής, του σκοπού της ζωής και το είδος των αναζητήσεων που έχουμε. Εδώ αναζητούμε την αλήθεια και τους νόμους που κυβερνάνε την ύπαρξη. Αυτός ο οίκος σχετίζεται με την ανώτερη ευφυΐα, τη διαίσθηση και τη λειτουργία του δεξιού τμήματος του εγκεφάλου. Περιέχει την ικανότητά μας να δώσουμε νόημα σε ένα γεγονός, το στιλ με το οποίο αντιμετωπίζουμε φιλοσοφικά και θεολογικά προβλήματα. Την εικόνα που έχουμε για το Θεό. Τι μας οδηγεί μπροστά. Ο βαθμός ευκολίας που μας επιτρέπει να βλέπουμε τη ζωή μας από απόσταση και αντικειμενικά. Η ανώτερη εκπαίδευση και τα μακρινά ταξίδια. Η άνεση που έχουμε στην διασπορά των ιδεών μας: είτε διδάσκοντας, είτε δημοσιεύοντας είτε συγγράφοντας, είτε κηρύσσοντας είτε κάνοντας δημόσιες σχέσεις είτε προμοτάροντας. Είναι ένας οίκος ενδεικτικός για τη καριέρα.

Ο 10ος Οίκος– Medium Coeli( Ζενίθ – συνδέεται με τον Αιγόκερω και τον Κρόνο και δείχνει τη στάση μας απέναντι στη κοινωνία. Εδώ φαίνεται κατά πόσο θέλουμε να επηρεάσουμε και να υπηρετήσουμε τη κοινωνία και τον τρόπο που το κάνουμε. Το επάγγελμα, οι κλίσεις, η καριέρα , το στάτους μας στη ζωή, η επαγγελματική καταξίωση. Πως αντιμετωπίζουμε την δουλειά. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε στο τομέα της καριέρας. Πως θέλουμε να μας βλέπουνε οι άλλοι στη δουλειά μας. Πως θέλουμε να θυμούνται οι άλλοι τη συνεισφορά μας στη κοινωνία. Το στιλ μας μπροστά στο κοινό και η εικόνα που θέλουμε να προβάλλουμε προς τα έξω. Οι ανάγκες μας για επιτυχία, αναγνώριση, φήμη. Οι φιλοδοξίες μας. Πως αντιλαμβανόμαστε τον ένα από τους δύο γονείς μας– συνήθως την μητέρα. Η σχέση μας μαζί της και πως επηρεάζει την αντίληψή μας για τον κόσμο. Πως αντιμετωπίζουμε τον Κόσμο-Μητέρα. Η σχέση μας με τα πρόσωπα εξουσίας.

Ο 11ος Οίκος συνδέεται με τον Υδροχόο και τον Ουρανό και δείχνει την ανάγκη μας να γίνουμε κάτι μεγαλύτερο από ότι είμαστε ήδη. Να ταυτιστούμε με κάτι μεγαλύτερο από εμάς. Εδώ βρίσκεται το είδος των φίλων που θέλουμε, η συμπεριφορά μας απέναντί τους και οι προβολές που κάνουμε πάνω τους. Το είδος των συλλόγων , οργανισμών, που μας ενδιαφέρουν. Η φύση των συλλόγων που θέλουμε να είμαστε μέλη, ο ρόλος μας μέσα σε ομάδες ομοϊδεατών και η ευαισθησία μας στις καινούργιες τάσεις. Οι πολιτικές και οι κοινωνικές ευαισθησίες μας. Πόσο μας ενδιαφέρουν τα κινήματα που φέρνουν καινούργιες ιδέες και οι αλλαγές στο σύστημα. Ποιοι είναι οι στόχοι στη ζωή μας, τα όνειρά μας , πού σκοπεύουμε.

Ο 12ος Οίκος συνδέεται με τους Ιχθύς και τον Ποσειδώνα και δείχνει την επιθυμία μας να γυρίσουμε πίσω στην ασφάλεια της μήτρας, τότε που είμαστε ενωμένοι σε κάτι μεγαλύτερο από εμάς. Σε αυτό τον οίκο διαπιστώνουμε την ανάγκη μας να θυσιάσουμε τον ξεχωριστό εαυτό μας για να ενωθούμε με κάτι ανώτερο από εμάς και ταυτόχρονα το φόβο μας να χάσουμε τα όρια του εγώ μας. Σύγχυση, συμπόνια, συναισθηματική κατανόηση είναι λέξεις κλειδιά. Πως θέλουμε να ξεφεύγουμε από τη καθημερινότητα, οι προσευχές που κάνουμε, η κλίση μας στο ποτό και τις εξαρτήσεις, τα κόμπλεξ μας, τα άγχη μας, οι παρορμήσεις μας είναι θέματα αυτού του οίκου. Το είδος των κρυφών εχθρών που προσελκύσουμε και μας σαμποτάρουν– που μπορεί να είναι εξωτερικοί , αλλά και εσωτερικοί με τη μορφή φοβιών. Το κάρμα που φέρνουμε από προηγούμενες ζωές. Το ασυνείδητο μας σαν αποθήκη του παρελθόντος, αλλά και σαν δεξαμενή μελλοντικών πιθανοτήτων. Η σχέση μας με τα νοσοκομεία, τις φυλακές, τα μουσεία, τις βιβλιοθήκες και άλλα ιδρύματα. Τι ελπίζουμε ότι θα μας κάνει αθάνατους. Ο βαθμός της συμπόνιας μας στον ανθρώπινο πόνο και το μέγεθος της βοήθειας που δίνουμε σε ανθρώπους που βρίσκονται σε αδύναμη θέση. Ένας οίκος ενδεικτικός για τη καριέρα.

▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼

A5

1ος Οίκος – Εξωστρεφής Προσωπικότητα

Ο πρώτος Οίκος συμπίπτει με την Άνοιξη και αντιπροσωπεύει την ανάπτυξη της προσωπικότητας. Είναι ένας γωνιακός Οίκος, άρα πολύ σημαντικός, επομένως οι πλανήτες που βρίσκονται σε αυτόν τον οίκο είναι πολύ σημαντικοί – όπως οι όψεις με τον ωροσκόπο, που ανήκει στον πρώτο οίκο. Ο πρώτος Οίκος είναι ο Οίκος του «Εγώ». Είναι ο Οίκος της προσωπικότητας, της ιδιοσυγκρασίας, της εμφάνισης και της υγείας. Με άλλα λόγια, είναι ο Οίκος των ενεργειών μας στη ζωή.

2ος Οίκος – Στόχοι

Ο δεύτερος Οίκος είναι ο Οίκος της δύναμης, της δημιουργίας και της διατήρησης. Είναι διαδοχικός Οίκος, γεγονός που δείχνει τους μελλοντικούς μας στόχους. Η συντήρηση και η ενδυνάμωση προέρχονται από την ασφάλεια και την πίστη στις ικανότητές μας και για αυτά χρειαζόμαστε προσωπικούς πόρους. Αυτό καλύπτεται από τον 2ο Οίκο. Στο 2ο Οίκο ανακαλύπτουμε πως διατηρούμε τα υλικά αγαθά στη ζωή μας.

3ος Οίκος – Μάθηση

Ο 3ος Οίκος αντιπροσωπεύει την πνευματική μας συμπεριφορά, την επικοινωνία και τις πνευματικές μας διαδικασίες (συμπεριλαμβανομένου την γραπτή έκφραση ή μέσα με τα οποία εκφραζόμαστε). Αντιπροσωπεύει επίσης τη σχέση μας με το άμεσο περιβάλλον μας, συμπεριλαμβανομένου και τους γείτονές μας, τα αδέρφια μας και τους ανθρώπους που συναντάμε κάθε μέρα. Αυτός ο Οίκος μας δείχνει πως σκεφτόμαστε και μαθαίνουμε.

4ος Οίκος – Περιβάλλον

Ο 4ος Οίκος αντιπροσωπεύει τη σχέση μας με τις βάσεις μας ή το πατρικό μας και τις ρίζες μας. Είναι εκεί που αισθανόμαστε πιο άνετα. Δείχνει πως η οικογένειά μας συμβάλλει στην αίσθηση του Εγώ. Ο 4ος Οίκος είναι γωνιακός Οίκος, γεγονός που δείχνει μια περιοχή άμεσης δράσης στο επίπεδο των συναισθημάτων μας. Είναι η πιο προσωπική περιοχή του αστρολογικού μας χάρτη.

5ος Οίκος – Έρωτας

Ο 5ος Οίκος αντιπροσωπεύει τη στάση μας απέναντι στην ίδια τη ζωή και στην έκφραση του Εγώ. Είναι επίσης ο Οίκος των παιδιών, της υπόθεσης, της δημιουργικότητας, του ρίσκου και όλων εκείνων των πραγμάτων, που αφορούν τον τρόπο που εκφραζόμαστε. Είναι ένας διαδοχικός Οίκος, που έχει να κάνει με την ταυτότητα και την ασφάλεια – εννοώντας την δική μας αίσθηση ασφάλειας.

6ος Οίκος – Υγεία

Ο 6ος Οίκος αντιπροσωπεύει την υγεία και την ασθένεια. Επίσης αντιπροσωπεύει την ικανότητά μας να βοηθάμε με οποιονδήποτε τρόπο. Συνδέεται με τον τρόπο που σταθεροποιούμε τον εαυτό μας και εκπληρώνουμε τις ανάγκες μας στον πρακτικό κόσμο. Αυτός ο Οίκος είναι εκεί που μαθαίνουμε πολλά για την ομαδικότητα, τη συνεργασία, τη φροντίδα και την επιμέλεια.

7ος Οίκος – Συνεργασίες

Ο 7ος Οίκος αντιπροσωπεύει τις ενώσεις και τις συνεργασίες. Είναι εκεί που μαθαίνουμε πώς να εξισορροπούμε τις σχέσεις μας με τους άλλους, εκεί που επενδύουμε συναισθηματικά στη ζωή μας. Είναι ένας γωνιακός Οίκος, που συμβολίζει τη δράση. Μέσα από τις συνεργασίες μαθαίνουμε να είμαστε δίκαιοι και να διατηρούμε την αρμονία. Αυτός δεν είναι ένας Οίκος «γάμου» μόνο, αλλά αντιπροσωπεύει τα σημαντικά άτομα της ζωής μας, τα οποία τραβάμε προς το μέρος μας.

8ος Οίκος – Ασφάλεια

Ο 8ος Οίκος αντιπροσωπεύει τον τρόπο που παλεύουμε για επιβίωση και πως αντέχουμε και υπερτερούμε. Έχει να κάνει με συναισθηματική και ψυχική ασφάλεια και σε αυτήν την περίπτωση, κομμάτι της ασφάλειας αυτής αφορά τη συνεργασία με τους άλλους. Μερικές φορές σε αυτόν τον Οίκο παλεύουμε με σημαντικά συναισθηματικά θέματα, αλλά βγαίνουμε με μεγάλη συναισθηματική σταθερότητα μέσα από τα μαθήματα ζωής που γίνονται εδώ πέρα.

9ος Οίκος – Ταξίδια, Φιλοσοφία Ζωής

Ο 9ος Οίκος αντιπροσωπεύει την περαιτέρω εκπαίδευση και τα ταξίδια, τις φιλοσοφίες της ζωής και την καλλιέργεια της πνευματικής πλευράς της ζωής μας. Η μάθηση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτόν τον Οίκο. Στον 9ο Οίκο επεκτείνουμε την έννοια του Εγώ και την ταυτότητά μας στον κόσμο. Μαθαίνουμε ποιοι είμαστε και μέσα από αυτή τη διαδικασία αυξάνουμε την αυτοπεποίθησή μας.

10ος Οίκος – Επιτυχία

Ο 10ος Οίκος αντιπροσωπεύει την επιτυχία, το επάγγελμα, την αναγνώριση, την δημοσιότητα και την εικόνα μας, που βγαίνει στον κόσμο. Είναι ένας γωνιακός Οίκος, που έχει σχέση με τη δράση, αλλά παράλληλα μας καλεί να αποκτήσουμε ασφάλεια και σε υλικό επίπεδο. Αυτό το πετυχαίνουμε μέσα από την καριέρα μας ή την εκπαίδευσή μας καθώς επίσης κι από τη σκληρή μας εργασία. Είναι ένας σοβαρός Οίκος που χρειάζεται μεγάλη αντοχή, υπομονή και συνείδηση του στόχου.

11ος Οίκος – Φιλία

Ο 11ος Οίκος αντιπροσωπεύει τις επιθυμίες και τις ελπίδες μας. Είναι ένας διαδοχικός Οίκος που προσμένει στην ασφάλεια και σε αυτήν την περίπτωση, αυτή μπορεί να έρθει μέσα από την ταυτότητα που χτίζουμε μέσα από τις σχέσεις μας ή τις κοινωνικές μας συναναστροφές. Οι επιθυμίες κι οι ελπίδες, που μπορούν να μας προσφέρουν ασφάλεια έχουν σχέση με τον προσωπικό μας στόχο, δηλαδή τα πράγματα που χαιρόμαστε και μας κάνουν να ολοκληρώνουμε τις προσωπικές μας ανάγκες.

12ος Οίκος – Υποσυνείδητο, Εσωστρεφής Προσωπικότητα

Ο 12ος Οίκος αντιπροσωπεύει τη μάθηση σε συναισθηματικό και ψυχικό επίπεδο. Συχνά αυτό είναι η πιο σκληρή εκμάθηση που μπορούμε να κάνουμε, επειδή έχει σχέση με τη μοναξιά ή την εσωτερική δεκτικότητα. Είναι η σταδιακή μας ανάπτυξη και συνείδηση. Βλέπουμε μαθήματα, που πρέπει να πάρουμε, και όνειρα, που πρέπει να πραγματοποιήσουμε μέσα από το υποσυνείδητό μας. Μπορεί επίσης να βρούμε αυταπάτες και αυτές σταδιακά θα βγουν στην επιφάνεια. Αυτός ο Οίκος είναι ο πιο πολύπλοκος Οίκος, αλλά μόλις τον καταλάβουμε, μας ανταμείβει πολύ καλά. Σε άλλες θεωρίες θεωρείται ο Οίκος του υποσυνείδητου και των κρυφών μας επιθυμιών και σε άλλες, πιο αρχαίες, θεωρείται ο Οίκος της προηγούμενής μας ζωής.

▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼

A6

Οι ζωδιακοί οίκοι και η σημασία τους . . .

Ο αστρολογικός γενέθλιος χάρτης του καθενός μας,χωρίζεται σε 12 τμήματα,το καθένα απ’τα οποία αφορά σε κάποιο ειδικό κομμάτι της προσωπικότητας μας ή των ασχολιών μας,και σε κάθε τέτοιο τμήμα αντιστοιχεί και ένα ζώδιο, το οποίο επεξηγεί τα χαρακτηριστικά σε κάθε πεδίο της ζωής μας. Ο πρώτος απ’τους 12 οίκους, είναι γενικά γνωστός ως ο Ωροσκόπος μας και έχει ιδιαίτερη βαρύτητα σε σχέση με τους υπόλοιπους καθώς καλύπτει ένα γενικότερο φάσμα από γνωρίσματα της προσωπικότητας του ενδιαφερομένου.
Να σημειωθεί πως, αν γνωρίζετε ήδη σε ποιό ζώδιο βρίσκεται ο Ωροσκόπος σας, ξέρετε αυτόματα και τη ζωδιακή απόχρωση των επόμενων έντεκα οίκων σας, άρα δεν χρειάζετε να ανατρέξετε στον γενέθλιο σας χάρτη για να τα βρείτε. Αν πχ.ο Ωροσκόπος σας είναι στον Ταύρο, ο δεύτερος οίκος σας θα είναι στους Διδύμους,ο τρίτος στον Καρκίνο,ο τέταρτος στον Λέοντα,και ούτω καθεξής..

Ας δούμε ποιά η σημασία των 12 οίκων.. 

1ος Οίκος (ή Ωροσκόπος) : Κυβερνάται απ’τον Κριό και τον ΄Αρη,και σχετίζεται με την εξωτερική μας εμφάνιση. Τα  χαρακτηριστικά μας, την ομορφιά,τον τρόπο συμπεριφοράς και όσα μπορεί να καταλάβει κάποιος για εμάς με την πρώτη επαφή. Μπορεί επίσης να δηλώνει πως θέλουμε να μοιάσουμε στο φέρσιμο με τους εκπροσώπους του ζωδίου που είναι στον οίκο αυτό. Αν είστε Παρθένος με πρώτο οίκο στον Λέοντα, ίσως προσπαθήσετε να είστε πιο εξωστρεφείς απ’οσο είστε. 

2ος Οίκος : Έχει κυβερνήτη τον Ταύρο και τον πλανήτη Αφροδίτη,και είναι σχετικός με τα οικονομικά θέματα και την διαχείρισή τους απο εμάς. Τα υλικά αγαθά,την περιουσία, τις απολαύσεις και τις σπατάλες,αλλά και σε μικρότερο βαθμό τις καλλιτεχνικές τάσεις. Άν έχετε για παράδειγμα δευτερο οίκο στην Παρθένο είστε πολύ πειθαρχημένοι στις ανάγκες σας,αλλά αν τον έχετε σε Λέοντα,βάζετε την πολυτέλεια πάνω απ’το κόστος.. 

3ος Οίκος : Κυβερνήτης εδώ ο Ερμής και οι Δίδυμοι. Αυτός ο οίκος ρίχνει φώς στις επαφές σας με τον κοινωνικό σας περίγυρο. Φίλους,συγγενείς,αδέρφια,γείτονες,φλέρτ.. Ένας θετικός τρίτος οίκος στον Υδροχόο σας κάνει να ενδιαφέρεστε για τους ανθρώπους γύρω σας και να συνάπτετε φιλίες με όλους. Αντιθετα ένας τρίτος οίκος στον Αιγόκερω,ίσως σας κάνει μοναχικούς και αλαζόνες στις γνωριμίες σας. 

4ος Οίκος : Με κυβερνήτη την Σελήνη και τον Καρκίνο,ο οίκος αυτός δείχνει κατα πόσο παίζει ρόλο για εσάς η δημιουργία οικογένειας και σπιτιού. Η επιρροή του παρελθόντος,των γονιών σας και ειδικά του πατέρα σας στον χαρακτήρα σας μπορεί να κριθεί από το ζώδιο που βρίσκεται στον τέταρτο οίκο.. Κάποιος με Τάυρο στον οίκο αυτό θα φροντίσει από νωρίς να εξασφαλίσει την οικογένεια του,αλλά και τον εαυτό του  δημιουργώντας ένα καταφύγιο για τα γηρατειά του. 

5ος Οίκος : Η αυτοεκτίμηση αλλά και ο ρομαντισμός κυριαρχούν σ’αυτο τον οίκο που κυβερνά ο Ήλιος με τον Λέοντα. Η σημασία του έρωτα στη ζωή σας.. η αυτοπεποίθηση και η γοητεία μπορεί να εξαρτώνται απ’τον πέμπτο οίκο. Αν τον έχετε στον Ζυγό,είστε πιθανώς καρδιοκατακτητής, αν τον έχετε στους Ιχθύς,μάλλον δεν σφύζετε από αυτοπεποίθηση.. 

6ος Οίκος : Η δουλειά,ο κόπος και η ρουτίνα είναι το αποτέλεσμα της επιρροής της Παρθένου στον Οίκο της.. Εδώ όμως βρίσκεται και ο μικρός πλανητοειδής Χείρωνας που συμβολίζει μεταξύ άλλων τις ασθένειες του σώματος.. Ένας έκτος οίκος στον Κριό,για παράδειγμα θα δείξει σωματική ευρωστία και δύναμη,ενώ θα υπάρχουν φιλοδοξίες στον τομέα της εργασίας. 

7ος Οίκος : Ο οίκος της Αφροδίτης και του Ζυγού,δεν θα μπορούσε να μην αφορά τις ερωτικές σχέσεις και το πιο βασικό,τον γάμο. Ωστόσο, μπορεί εναλλακτικά να σημαίνει τις επαγγελματικές συνεργασίες,και τους ανταγωνισμούς. Ένας Σκορπιός στον έβδομο οίκο δημιουργεί ανταγωνιστικούς επαγγελματίες και πιστούς συντρόφους. 

8ος Οίκος : Το σέξ,ο θάνατος και το έγκλημα βρίσκονται στο προσκήνιο στον όγδοο οίκο,τον οίκο του Πλόυτωνα. Ένας τονισμένος όγδοος οίκος στον Ταύρο,σας κάνει βίαιους και ανυπόμονους,ενώ ο οίκος αυτός στον Σκορπιό,σας κάνει πραγματικά επικίνδυνους όταν χάσετε τον έλεγχο.. 

9ος Οίκος :  Ο οίκος του Δία και του Τοξότη αφορά την πνευματική σας ανάπτυξη,τις σκέψεις και την ωριμότητα του πνεύματος σας. Άν έχετε τον ένατο οίκο σε κάποιο ζώδιο σαν τους Διδύμους ή τον Τοξότη,πιθανότατα είστε ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι,αλλά σε κάποιο πιο δυναμικό ζώδιο σαν τον Υδροχόο,ίσως να κουβαλάτε κάποιες επαναστατικές ιδέες και γενικά πρωτότυπο τρόπο σκέψης. 

10ος Οίκος : Στον δέκατο οίκο,που κυβερνά ο Κρόνος, περιλαμβάνονται οι φιλοδοξίες και η επιθυμία ανέλιξης στην ιεραρχία,η ανάγκη για εξουσία και υπεροχή,για διευθυντικές θέσεις. Αν έχετε τον οίκο αυτό στον Αιγόκερω,πολύ πιθανό να είστε καταπιεστική μητέρα,αν είστε γυναίκα,ή να μεγαλώσατε με καταπίεση από την μητέρα,την γιαγιά, ή την αδελφή σας. 

11ος Οίκος : Η συμπεριφορά σας,όχι προς τους φίλους σας,αλλά προς το κοινωνικό σύνολο φαίνεται από τον ενδέκατο οίκο σας,που κυβερνά ο Ουρανός και ο Υδροχόος. Η ανεξαρτησία, οι πολιτικές ιδέες, ο αλτρουισμός σας είναι ανεπτυγμένα αν έχετε τον οίκο αυτό σε ζώδια όπως ο Λέων ή ο Υδροχόος. 

12ος Οικος : Από το ζώδιο που κυβερνά τον δωδέκατο οίκο σας μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα για τον ψυχισμό σας,το υποσυνείδητό σας,την κοινωνικότητα σας και τις ευαισθησίες σας. Αν έχετε τον οίκο αυτό στην Παρθένο,ίσως είστε μοναχικοί και κλειστοί,ενώ αν τον έχετε στο Σκορπιό, που είναι εδώ θετικός, έχετε ανεπτυγμένη την ικανότητα να ψυχολογείτε ανθρώπους και να εξηγείτε καταστάσεις και συμπεριφορές που δεν γίνονται αντιληπτές με ‘γυμνό μάτι’.

▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼▼

Στην Αστρολογία, οι οίκοι ή σπίτια εκφράζουν την εκδήλωση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των 12 ζωδίων στη καθημερινή μας ζωή.
Ο γενέθλιος χάρτης τον οποίο μελετάμε για τις προβλέψεις, είναι πρακτικά ένας χάρτης του ουρανού κατά τη στιγμή της γέννησής μας. Απεικονίζεται ως μία πίτα που κόβεται σε δώδεκα φέτες. Κάθε φέτα καλείται Οίκος.

Κάθε οίκος αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό πεδίο της ζωής μας και όλοι μαζί οι οίκοι καλύπτουν τις δραστηριότητες οι τους τομείς που τραβούν το ενδιαφέρον μας και στους οποίους θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση κατά τη διάρκεια της ζωής μας (από την στιγμή της γέννησης έως το θάνατο μας).

Μερικοί οίκοι περιέχουν κάποιους πλανήτες ενώ κάθε οίκος έχει μία είσοδο, μια αρχή (cusp) και το ζώδιο που βρίσκεται σε αυτή την είσοδο, μας επιτρέπει μια ευρύτερη & πιο προσωπική ερμηνεία αφού μπορούμε να διαπιστώσουμε σε ποιους τομείς της ζωής μας θα δραστηριοποιηθούμε ιδιαίτερα.

Το γεγονός ότι κάθε οίκος αντιστοιχεί σε ένα ζώδιο, κάνει φανερό ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ζωδίων είναι παρόμοια με τα χαρακτηριστικά των 12 οίκων. Αν λοιπόν κάποιος είναι εξοικειωμένος με τα γνωρίσματα των ζωδίων μπορεί πιο εύκολα να αντιληφθεί τη σημασία και τη ερμηνεία των οίκων. Αυτό χωρίς να είναι απόλυτα ακριβές, βοηθάει στη κατανόηση της έννοιας των οίκων.

Οι οίκοι αρχίζουν από τον ωροσκόπο. Γι αυτό αν δεν γνωρίζουμε την ακριβή ώρα γέννησης (πχ 12:40 ΜΜ) τότε δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τον ωροσκόπο μας και αυτό καθιστά αδύνατο τον καθορισμό των 12 οίκων.

Ακολουθεί μια συνοπτική εικόνα του κάθε οίκου :

1ος Οίκος (Ωροσκόπος)

Δίνεται έμφαση στην : Προσωπικότητα, Φυσική κατάσταση
Εκφράζεται με το ρήμα :¨Είμαι¨
Συμβολική αντιστοίχιση : Ζώδιο του Κριού
Κυρίαρχος Πλανήτης : Άρης

Ο 1ος οίκος εκφράζει την εξωτερική μας εμφάνιση, την προσωπική μας ταυτότητα, το πώς μας βλέπουν οι άλλοι, τον ανταγωνισμό, τα ένστικτα μας, την συνειδητοποίηση του εαυτού μας και την επιθυμία μας για ανεξαρτησία.

2ος Οίκος

Δίνεται έμφαση στα : Υλικά αποκτήματα
Εκφράζεται με το ρήμα ¨Έχω¨ ή ¨Κατέχω¨
Συμβολική αντιστοίχιση : Ζώδιο του Ταύρου
Κυρίαρχος Πλανήτης : Αφροδίτη

Ο 2ος οίκος εκφράζει τα υλικά μας αποκτήματα, το σύστημα αξιών, τις αισθήσεις μας, τους οικονομικούς μας πόρους, την οικονομική ανταμοιβή που απολαμβάνουμε μετά από επίπονη προσπάθεια. Δίνει έμφαση στην γενικότερη θεώρηση που έχουμε για τα υλικά αγαθά, την επιθυμία μας για καταξίωση και καθιέρωση.

3ος Οίκος

Δίνεται έμφαση στην : Επικοινωνία, Σκέψη, Οικογένεια
Εκφράζεται με το ρήμα : ¨Επικοινωνώ¨
Συμβολική αντιστοίχιση : Ζώδιο των Διδύμων
Κυρίαρχος Πλανήτης : Ερμής

Ο 3ος οίκος αντιπροσωπεύει την ικανότητα επικοινωνίας και σκέψης, το μυαλό, τη ανάγκη για γνώση & μάθηση, τη διδασκαλία, τις πνευματικές μας αναζητήσεις και την επιθυμία μας να συνδεθούμε διανοητικά με άλλους. Με αυτό τον οίκο συνδέονται τα αδέλφια, οι συγγενείς & οι γείτονες. Επίσης τα σύντομα ταξίδια οι μετακινήσεις, οι τηλεπικοινωνίες, η πληροφορική, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η γραφή και η ανάγνωση.

4ος Οίκος

Δίνεται έμφαση στις : Ρίζες, μητέρα
Εκφράζεται με το ρήμα : ¨Νοιώθω¨
Συμβολική αντιστοίχιση : Ζώδιο του Καρκίνου
Κυρίαρχος Πλανήτης : Σελήνη

Ο 4ος οίκος αντιπροσωπεύει τη χώρα μας, το σπίτι, την μητέρα και την οικογένεια μας. Εκδηλώνεται με την ιστορία, τη μνήμη, τη νοσταλγία για τις ρίζες μας, για όσα συνέβησαν κατά την πρώιμη παιδική μας ηλικία, στην αρχή της ζωής μας και όσα θα συμβούν στο τέλος της ζωής μας. Ο οίκος αυτός συνδέεται με την επιθυμία μας να δημιουργήσουμε τα δικά μας προσωπικά θεμέλια με τα οποία θα νοιώσουμε ασφαλείς (ασφάλεια, ακίνητα).

5ος Οίκος

Δίνεται έμφαση στη : Δημιουργία, παιδιά, διασκέδαση
Εκφράζεται με το ρήμα : ¨Κυβερνώ¨
Συμβολική αντιστοίχιση : Ζώδιο του Λέοντα
Κυρίαρχος Πλανήτης : Ήλιος

Ο 5ος οίκος εκφράζει τη δημιουργική μας έκφραση, τον έρωτα ως πηγή απόλαυσης, τη προσωπική ευχαρίστηση και τον αθλητισμό. Ο οίκος αυτός είναι στενά συνδεδεμένος με τα παιδιά, τη διασκέδαση, το παιχνίδι & την κερδοσκοπία.

6ος Οίκος

Δίνεται έμφαση στην : Εργασία, υγεία
Εκφράζεται με το ρήμα : ¨Αναλύω¨
Συμβολική αντιστοίχιση : Ζώδιο του Παρθένου
Κυρίαρχος Πλανήτης : Ερμής

Ο 6ος οίκος συνδέεται με την εργασία, τους συναδέλφους μας, τη καθημερινή ρουτίνα και τους προσωπικούς μας στόχους. Επίσης το αίσθημα του καθήκοντος, και τα ζώα. Ο οίκος αυτός εκφράζει την φυσική υγεία, τη διατροφή, την αυτοεξυπηρέτηση και τη προσοχή στη λεπτομέρεια. τη δημιουργική μας έκφραση μας, τον έρωτα ως πηγή απόλαυσης, τη προσωπική ευχαρίστηση και τον αθλητισμό.

7ος Οίκος

Δίνεται έμφαση στις : Σχέσεις, γάμος, συνεργασία
Εκφράζεται με το ρήμα : ¨Ισορροπώ¨
Συμβολική αντιστοίχιση : Ζώδιο του Ζυγού
Κυρίαρχος Πλανήτης : Αφροδίτη

Ο 7ος οίκος αντιπροσωπεύει το πνεύμα συνεργασίας και ισότητας (στο γάμο και στην εργασία), την ομαδική εργασία, την κατανόηση για τις επιθυμίες και τους διαφορετικούς στόχους των άλλων, την επιθυμία να μοιραστούμε τη ζωή μας με το σύντροφο μας και την εκτίμηση για τις τέχνες.

8ος Οίκος

Δίνεται έμφαση στη : Σεξουαλική ταυτότητα, θάνατος, αναγέννηση
Εκφράζεται με το ρήμα : ¨Ποθώ¨
Συμβολική αντιστοίχιση : Ζώδιο του Σκορπιού
Κυρίαρχος Πλανήτης : Πλούτωνας

Ο 8ος οίκος συνδέεται με τη γέννηση, το θάνατο, την αναγέννηση, το μυστικισμό και τη διαισθητική ικανότητα. Επίσης αντιπροσωπεύει τα εγκλήματα, το σεξ, τη ψυχολογική συνειδητότητα, τις επενδύσεις, τις μεγάλες επιχειρήσεις & οργανισμούς, τα κληρονομικά, τα χρέη, τους φόρους και τα δάνεια.

9ος Οίκος

Δίνεται έμφαση στη : Μόρφωση, Πνευματικές αναζητήσεις
Εκφράζεται με το ρήμα : ¨Διδάσκω¨
Συμβολική αντιστοίχιση : Ζώδιο του Τοξότη
Κυρίαρχος Πλανήτης : Δίας

Ο 9ος οίκος αντιπροσωπεύει τη επιδίωξη ανώτερη μόρφωσης (τριτοβάθμια εκπαίδευση), τη φιλοσοφία, την περιπετειώδη ζωή, την ελευθερία, την επίσημη θρησκεία, τους καθιερωμένους κώδικες ηθικής. Εκδηλώνεται με την επιθυμία να ανακαλύψουμε τις απαντήσεις που θα λύσουν το υπαρξιακό μας πρόβλημα και θα μας δώσουν ηρεμία και ήσυχη συνείδηση. Ο οίκος αυτός συνδέεται με τα υπερατλαντικά ταξίδια, την αγάπη για την φιλοσοφία και τα υψηλά ηθικά φρονήματα.

10ος Οίκος

Δίνεται έμφαση στο : Επάγγελμα, φιλοδοξίες, καλό όνομα
Εκφράζεται με το ρήμα : ¨Οικοδομώ¨
Συμβολική αντιστοίχιση : Ζώδιο του Αιγόκερου
Κυρίαρχος Πλανήτης : Κρόνος

Ο 10ος οίκος αντιπροσωπεύει τη επιδίωξη επαγγελματικής σταδιοδρομίας, την απόκτηση καλού ονόματος και φήμης μέσα από μια επιτυχημένη καριέρα. Συνδέεται με την ενηλικίωση, την πατρότητα, τη μητρότητα, την εξουσία, την ευθύνη, την πειθαρχία, τη σύνεση, την επιθυμία να γίνουμε επόπτες άλλων ή να συντονίζουμε το έργο άλλων. Εκδηλώνεται με αποδοχή της ευθύνης, την ωριμότητα, τους στόχους στην κοινωνία.

11ος Οίκος

Δίνεται έμφαση στον : Ανθρωπισμός, φιλία, οραματισμός
Εκφράζεται με το ρήμα : ¨Προγραμματίζω¨
Συμβολική αντιστοίχιση : Ζώδιο του Υδροχόου
Κυρίαρχος Πλανήτης : Ουρανός

Ο 11ος οίκος αντιπροσωπεύει τους ανθρωπιστικούς στόχους, την επιστήμη, την πολιτική, τις εφευρέσεις, τις κοινωνικές σχέσεις και τη φιλία. Εκδηλώνεται με την επιθυμία να κάνουμε αυτό τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος, με οποιοδήποτε τίμημα, ακόμα και αν χρειαστεί να ηγηθούμε μιας επανάστασης για να το πετύχουμε. Συνδέεται με τον οραματισμό, την ενασχόληση με τα κοινά, τη δραστηριοποίηση σε συλλόγους, πολιτικές οργανώσεις ή ομάδες.

12ος Οίκος

Δίνεται έμφαση στο : Υποσυνείδητο, Ψυχική ευαισθησία, Πνευματικότητα
Εκφράζεται με το ρήμα : ¨Ενδιαφέρομαι¨
Συμβολική αντιστοίχιση : Ζώδιο των Ιχθύων
Κυρίαρχος Πλανήτης : Ποσειδώνας

Ο 12ος οίκος εκφράζει την πνευματικότητα, τη φαντασία, το υποσυνείδητο, τις ψυχικές ικανότητες & την ευαισθησία. Ο οίκος αυτός είναι στενά συνδεδεμένος με κρυφούς εχθρούς, νοσοκομεία, ασθένειες ιδρύματα, τις δοκιμασίες και το παρασκήνιο. Εκδηλώνεται με τη ανάγκη να μείνουμε μόνοι μας κάποιες στιγμές της ζωής μας και με την βοήθεια που προσφέρουμε σε άλλους νοιώθοντας οίκτο για τις δύσκολες στιγμές που περνάνε.


Πηγές: stardome, astrologer, tapantaolaleme

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here