Τι είναι η «Κρόνια επιστροφή»

0
26

Τι είναι η επιστροφή του Κρόνου;

Η επιστροφή του Κρόνου είναι το χρονικό διάστημα στη ζωή ενός ατόμου, κατά το οποίο ο πλανήτης Κρόνος επιστρέφει στη θέση που βρισκόταν τη στιγμή της γέννησής του, επιστρέφει δηλαδή στη γενέθλια θέση του. Ο Κρόνος διανύει έναν κύκλο 29 ετών, οπότε η πρώτη επιστροφή του συμβαίνει στην ηλικία περίπου των 28-30. Υπάρχει και μια δεύτερη επιστροφή του στην ηλικία των 58-60, ωστόσο η πρώτη θεωρείται πιο σημαντική.

Πότε θα συμβεί η επιστροφή του Κρόνου σας;

1. Για να μάθετε πότε θα συμβεί η επιστροφή του Κρόνου σας, θα πρέπει αρχικά να βρείτε πού ακριβώς βρισκόταν ο πλανήτης τη στιγμή που γεννηθήκατε. Ένας τρόπος είναι να φτιάξετε τον γενέθλιο χάρτη σας στο www.astro.com, εισάγοντας τα στοιχεία γέννησής σας.

Στην αριστερή πλευρά της σελίδας που εμφανίζει τον γενέθλιο χάρτη, υπάρχει ένας πίνακας με όλους τους πλανήτες και το σημείο που βρισκόταν ο καθένας τη στιγμή της γέννησής σας. Στο παράδειγμα της εικόνας, δεξιά του Κρόνου βλέπετε «23 Sco 58̍ «, που σημαίνει ότι όταν το άτομο αυτό γεννήθηκε, ο Κρόνος βρισκόταν στις 23 μοίρες και 58 λεπτά του Σκορπιού.

Δίπλα σε κάθε πλανήτη βρίσκεται το σύμβολό του, που στην περίπτωση του Κρόνου είναι αυτό:

2. Το επόμενο βήμα είναι να δείτε πότε θα «επιστρέψει» πίσω στο γενέθλιο σημείο του στον ουρανό, που θα πει στο ίδιο ζώδιο και στην ίδια ακριβώς μοίρα. Για να το βρείτε, χρησιμοποιήστε ένα αστρονομικό ημερολόγιο («Ephemeris»). Το εργαλείο αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε με ακρίβεια, πότε αρχίζει η επιστροφή του Κρόνου σας. Το αστρονομικό ημερολόγιο είναι μια λίστα με όλες τις θέσεις των πλανητών σε κάθε ημέρα για κάθε δεδομένο έτος. Μπορείτε να το βρείτε, επίσης, στο www.astro.com. Η μορφή του είναι όπως στην εικόνα.

Αφού δηλώσετε στο σχετικό πλαίσιο ένα έτος περίπου 27 ή 28 χρόνια μετά από το έτος γέννησής σας, ανοίξτε το αρχείο, και στη συνέχεια δείτε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Κρόνος εκείνο το έτος.

Βρείτε, πότε η επιστροφή του Κρόνου είναι ακριβής

Μόλις βρείτε πότε ο Κρόνος θα επιστρέψει πίσω στο γενέθλιο ζώδιό του, το επόμενο βήμα είναι να βρείτε πότε θα επιστρέψει πίσω στην ακριβή μοίρα που ήταν, όταν γεννηθήκατε.

Παρά το γεγονός ότι η επιστροφή του Κρόνου στο γενέθλιο ζώδιο σηματοδοτεί συνήθως την αρχή της επιστροφής του Κρόνου, πολλές φορές μερικά από τα πιο καίρια γεγονότα κατά τη διάρκεια της διετούς περιόδου της Κρόνιας επιστροφής λαμβάνουν χώρα γύρω από τη στιγμή που επιστρέφει ο Κρόνος πίσω στην ακριβή μοίρα που βρισκόταν την ώρα της γέννησής σας. Έτσι, απλά θυμηθείτε σε ποια μοίρα ήταν ο γενέθλιος Κρόνος σας, και στη συνέχεια «τρέξτε» την «εφημερίδα» μέχρι να βρείτε την ημερομηνία που ο Κρόνος επιστρέφει σε αυτήν ακριβώς τη μοίρα.

Υπάρχει μια μικρή επιπλοκή, όμως. Λόγω του φαινομένου που είναι γνωστό ως ανάδρομη κίνηση, για μερικούς μήνες κατά τη διάρκεια κάθε έτους ο Κρόνος σταματά να κινείται προς τα εμπρός διατρέχοντας τις μοίρες κάθε ζωδίου, και αντ ‘αυτού αρχίζει να κινείται προς τα πίσω για λίγο. Ως αποτέλεσμα αυτού, ο Κρόνος μπορεί να κινείται πίσω-μπρος πάνω από την ακριβή μοίρα της επιστροφής Κρόνου έως τρεις φορές, πριν συνεχίσει τελικά την ορθή πορεία του.

Έτσι, αν υποθέσουμε ότι έχουμε έναν γενέθλιο Κρόνο στις 17 μοίρες του Σκορπιού, ο Κρόνος «πιάνει» τις 17 μοίρες του ζωδίου αυτού στα τέλη Νοεμβρίου / αρχές Δεκεμβρίου 2013 και στη συνέχεια συνεχίζει να κινείται προς τα εμπρός, αλλά μετά γυρίζει ανάδρομος πίσω στις 17 μοίρες του Σκορπιού λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2014. Τελικά, αρχίζει να κινείται προς τα εμπρός και πάλι, και ξαναπερνά από τις 17 μοίρες του  Σκορπιού τρίτη φορά τον Αύγουστο του 2014. Και τα τρία αυτά «χτυπήματα» ακριβείας είναι εξαιρετικά σημαντικά, δεδομένου ότι μπορεί να είναι τα κομβικά σημεία της συνολικής διετούς διέλευσης του Κρόνου, έτσι σημειώστε πότε συμβαίνουν.

Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει πώς μοιάζει μια ανάδρομη περίοδος του Κρόνου από την άποψη της κίνησής του μέσα από ένα ζώδιο κατά τη διάρκεια κάποιων μηνών.

Στο παραπάνω διάγραμμα φανταστείτε ότι η αρχή του ζωδίου είναι πάνω αριστερά και το τέλος του ζωδίου κάτω δεξιά. Αν ο γενέθλιος Κρόνος σας ήταν στη μέση του ζωδίου, τότε ο διελαύνων Κρόνος θα κινηθεί πάνω από την ακριβή μοίρα τρεις ξεχωριστές φορές λόγω της ανάδρομης κίνησής του.

Βρείτε πότε θα τελειώσει η επιστροφή του Κρόνου

Το τελικό βήμα είναι να βρείτε πότε η κρόνια επιστροφή σας τελειώνει. Αυτό συμβαίνει ουσιαστικά ακριβώς τη στιγμή που ο Κρόνος βγαίνει από το γενέθλιο ζώδιό του.
Έτσι, κοιτάξτε στην «εφημερίδα», και παρατηρήστε καθώς ο Κρόνος πλησιάζει όλο και πιο κοντά στο τέλος του ζωδίου. Τελικά, θα τον δείτε να φτάνει στις 29 μοίρες του γενέθλιου ζωδίου του, και στη συνέχεια, να περνά στις 0 μοίρες του επόμενου ζωδίου. Αυτή η αποχώρηση του Κρόνου από το γενέθλιο ζώδιό του γενικά σηματοδοτεί το τέλος της κρόνιας επιστροφής σας.

Υπάρχει μια παγίδα, όμως. Λόγω του φαινομένου της ανάδρομης κίνησης που αναφέρθηκε ήδη, ο Κρόνος συχνά δεν κάνει ένα ξεκάθαρο πέρασμα στο επόμενο ζώδιο. Αντ ‘αυτού, περνά μεν στο επόμενο ζώδιο για μερικούς μήνες, αλλά στη συνέχεια γυρίζει ανάδρομος στο προηγούμενο ζώδιο λίγους μήνες αργότερα.

Για παράδειγμα, ο Κρόνος αφήνει το Σκορπιό και κινείται στον Τοξότη, για πρώτη φορά στα τέλη Δεκεμβρίου του 2014. Στη συνέχεια, όμως λίγους μήνες αργότερα γυρίζει ανάδρομος και ακόλουθα κινείται πίσω στο Σκορπιό, τον Ιούνιο του 2015. Τελικά αρχίζει να κινείται ορθόδρομα και πάλι, και έπειτα γυρίζει ανάδρομος πίσω στο Τοξότη για τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο του 2015.

Είναι αυτή η τελευταία αποχώρηση του Κρόνου από το γενέθλιο ζώδιό του η πιο σημαντική, γιατί στην ίδια θέση (τη γενέθλιά του) θα ξαναβρεθεί έπειτα από δυόμισι δεκαετίες. Έτσι, η Κρόνια επιστροφή τελειώνει επισήμως, όταν ο διελαύνων Κρόνος εγκαταλείπει πια το γενέθλιο ζώδιό του για τελευταία φορά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και δεν πρόκειται να γυρίσει ανάδρομος πίσω στο εν λόγω ζώδιο και πάλι, τουλάχιστον όχι σύντομα. Αφού βρείτε την ημερομηνία αυτή, θα έχετε προσδιορίσει πότε θα ολοκληρωθεί και η Κρόνια επιστροφή σας.

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here