Τετράγωνα & αντιθέσεις του γενέθλιου χάρτη

0
15

ΗΛΙΟΣ

Ήλιος τετράγωνο ή αντίθεση Σελήνη. Οι δυσκολίες προσωπικότητας που πρέπει να ξεπεραστούν αφορούν στη διάσταση μεταξύ συνειδητών στόχων από τη μια πλευρά και συναισθημάτων από την άλλη. Οι εσωτερικές συγκρούσεις θα εκδηλωθούν σαν δυσαρέσκεια και γενική δυσαρμονία – υπάρχει μια προσπάθεια συμβιβασμού του καθήκοντος και των προσωπικών ενδιαφερόντων. Το άτομο συχνά κυμαίνεται ανάμεσα στην ύπαρξη εξαιρετικής λογικής και μεγάλης ευαισθησίας. Μπορεί να υπάρξουν δυσκολίες με τους ανωτέρους, προβλήματα στην απασχόληση και απογοητεύσεις σε κοινωνικές και αισθηματικές υποθέσεις. Αυτές οι γενέθλιες όψεις δεν ευνοούν την υγεία και τη σωματική δύναμη. Εάν ο Κρόνος συμμετέχει με δυσμενή όψη: κατάθλιψη ή μακροχρόνια ασθένεια.

Ήλιος μισό τετράγωνο Αφροδίτη. Είναι η μόνη πιθανή δυσμενής όψη ανάμεσα στους δύο πλανήτες και δείχνει μια αδεξιότητα στην επιλογή του ή της συντρόφου. Ήλιος τετράγωνο ή αντίθεση Άρη. Υπάρχει ένα μαχητικό πνεύμα και ο άνθρωπος απολαμβάνει τον ανταγωνισμό σχεδόν σε οποιοδήποτε θέμα. Πιστεύει ότι χρειάζεται πάλη για να πάρει κάποιος αυτό που θέλει και τείνει να λέει «εγώ πρώτος» – μια στάση, η οποία θυμώνει ή ενοχλεί τους άλλους. Έχει μεγάλα αποθέματα ενέργειας, είναι βιαστικός, ανυπόμονος και μερικές φορές απερίσκεπτος. Δεν συμπαθεί οποιαδήποτε μορφή περιορισμού και επαναστατεί στη λήψη των διαταγών. Απογοητεύεται εύκολα και αυτό του προκαλεί ανυπομονησία και θυμό που ξεσπάει στα κοντινά πρόσωπα. Γενικά, οι παρορμητικές ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν το άτομο σε πολλές δυσκολίες. Στο θέμα της υγείας, υπάρχει τάση για ατυχήματα, πυρετούς, σύντομες και ξαφνικές ασθένειες.

Ήλιος τετράγωνο ή αντίθεση Δία. Με αυτές τις γενέθλιες όψεις ο άνθρωπος τείνει να υπερβάλει τις δυνατότητές του. Έχει φιλοδοξίες και την επιθυμία να πετύχει στη ζωή αλλά μπορεί να μην έχει την επιμονή για να κάνει τους στόχους του πραγματικότητα. Κατά καιρούς μπορεί να γίνεται ανήσυχος και δυσαρεστημένος από τις ευθύνες και τους περιορισμούς του στη ζωή. Θέλει να αισθάνεται σημαντικός και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια επηρμένη συμπεριφορά. Υπάρχει ενδεχόμενο απωλειών από νομικά θέματα, δάνεια, επενδύσεις, τυχερά παιχνίδια. Μπορεί να υπάρξει θρησκευτικός φανατισμός ή εμμονή σε ένα ιδιαίτερο δόγμα. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορίας του αίματος -ειδικά την αρτηριακή κυκλοφορία- και αρκετά περιττά κιλά. Σε ένα γυναικείο ωροσκόπιο οι δυσμενείς όψεις Ήλιου-Δία δείχνουν έναν καλό αλλά κάπως άτυχο σύζυγο. Μια καλή όψη της Σελήνης θα βοηθήσει να μετριαστούν τα παραπάνω, αλλά, σε κάθε περίπτωση, παρουσιάζεται υπερηφάνεια και έλλειψη σύνεσης.

Ήλιος τετράγωνο ή αντίθεση Κρόνο. Το άτομο έχει μια προσεκτική, ρεαλιστική στάση απέναντι στη ζωή και είναι συνεπές και πειθαρχημένο στις υποχρεώσεις του. Τείνει να εργάζεται και να αγωνίζεται περισσότερο από όσο χρειάζεται και προτιμά καθιερωμένα πρότυπα και δραστηριότητες παρά τις πρωτοτυπίες. Αγωνίζεται ενάντια σε αισθήματα προσωπικής ανεπάρκειας, αυτο-αμφισβήτησης και μοναξιάς. Συναντά καθυστερήσεις και απογοητεύσεις, περιορισμούς και διαταραχές της υγείας. Υφίσταται εχθρότητα και ζηλοτυπία. Πιθανός πρώιμος θάνατος του πατέρα ή απομάκρυνση του, εχθρότητα ή δυσμένεια των ανωτέρων, εργοδοτών ή ατόμων με υψηλή θέση, ανεπιτυχείς συζυγικές υποθέσεις. Αν και υπάρχει μεγάλη αντοχή, υπομονή και δύναμη, οι δυσκολίες δημιουργούν στον άνθρωπο την τάση να γίνεται άπονος, εγωιστικός, απαισιόδοξος, δύσπιστος και αδιάφορος για την κοινωνική ευημερία.  Σε ένα γυναικείο ωροσκόπιο, οι γενέθλιες αυτές όψεις φανερώνουν ότι το ανδρικό πρότυπο δεν είναι καλά τοποθετημένο στο υποσυνείδητο, με συνέπεια την άρνηση του γάμου ή την καθυστέρηση του. Οι αντίστοιχες όψεις Κρόνου-Σελήνης σε ένα ανδρικό θέμα φανερώνουν το ίδιο πρόβλημα με το άλλο φύλο. Είναι οι γωνίες που όταν τις δει ο αστρολόγος πρέπει να σηκωθεί και να δώσει τη θέση του στον ψυχαναλυτή.

Ήλιος τετράγωνο ή αντίθεση Ουρανό. Ο άνθρωπος είναι ανήσυχος, ανεξάρτητος, ανορθόδοξος και επαναστατικός. Έχει υπερηφάνεια, εγωισμό, έλλειψη αυτοπειθαρχίας και την τάση για ενασχόληση με πάρα πολλά πράγματα, η οποία διασκορπίζει την ενεργητικότητα. Θέλει να τα αλλάξει όλα, ακόμα κι αν δεν έχει ένα καλύτερο σχέδιο, με το οποίο να αντικαταστήσει την υπάρχουσα κατάσταση. Πρέπει να συνειδητοποιήσει τις ανάγκες των άλλων, να μάθει να ακούει τις ιδέες τους πριν πάρει αποφάσεις. Ανεπιτυχής στο γάμο, όπου συναντά δυσαρμονία και χωρισμούς. Μια όχι και τόσο καλή υγεία και ατυχήματα, ενδεχόμενα μέσω μηχανημάτων, οχημάτων, εκρήξεων ή ηλεκτρικών συσκευών. Μια καλή όψη και η βοήθεια άλλων πλανητών μπορεί να τροποποιήσει αυτές τις ακραίες ενδείξεις. Οι αρνητικές όψεις Ήλιου-Ουρανού, περιλαμβανόμενης και της συνόδου, είναι δυσμενέστερες σε ένα γυναικείο ωροσκόπιο, όπου δείχνουν κίνδυνο σκανδάλου και άτυχες ενώσεις.

Ήλιος τετράγωνο ή αντίθεση Ποσειδώνα. Το άτομο αισθάνεται την ανάγκη να εκφραστεί μέσα από κάποια τέχνη αλλά μπορεί να στερείται την απαραίτητη ενέργεια και τη φιλοδοξία για να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του. Είναι πολύ συμπονετικό και θα προσπαθήσει να βοηθήσει οποιονδήποτε αλλά, λόγω έλλειψης κριτηρίου, μπορεί να πιστέψει οποιαδήποτε θλιβερή ιστορία και να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης. Η ζωηρή φαντασία του φέρνει την αυταπάτη ή την εξαπάτηση από άλλους. Χρειάζεται αναπτύξει μεγαλύτερη διάκριση και μάθει να λέει όχι. Επειδή ο άνθρωπος αυτός είναι ευγενής και ειρηνόφιλος, μπορεί να στερηθεί τη θέληση και το ανταγωνιστικό πνεύμα που απαιτούνται για να ανοίξει τον δρόμο του μέσα στον κόσμο. Πρέπει να μάθει να συγκρούεται για τις πεποιθήσεις και τις αρχές του, να μην εξιδανικεύει τους άλλους και να τους δέχεται όπως είναι. Οι όψεις αυτές δείχνουν ακόμη παράξενα όνειρα, συναισθήματα και επιθυμίες. Κάποια δυσκολία με τα παιδιά και οικονομικές απώλειες μέσω επενδύσεων, τυχερών παιχνιδιών ή απάτης.

Ήλιος τετράγωνο ή αντίθεση Πλούτωνα. Το άτομο είναι θεληματικό, ενθουσιώδες μέχρι φανατισμού αλλά συνήθως κρύβει την ένταση των αισθημάτων του, τα προσωπικά κίνητρα και τις επιθυμίες του. Τείνει να είναι κτητικό, ζηλότυπο και καταναγκαστικό, να έχει τον έλεγχο ανθρώπων και καταστάσεων. Έχει την επιθυμία να αναγνωρίζεται σαν αυθεντία σε κάτι και τείνει να λατρεύει ήρωες, των οποίων τα βήματα θέλει να ακολουθήσει. Έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του και θεωρεί ότι μπορεί να επιζήσει από οτιδήποτε του παρουσιάσει η ζωή. Έχει μεγάλη εσωτερική δύναμη και υποτιμά τους ανθρώπους που αποφεύγουν τη ζωή και τα προβλήματα της. Έχει διαισθητική αντίληψη που βλέπει πίσω από τα φαινόμενα πηγαίνοντας κατ’ ευθείαν στην καρδιά ενός θέματος. Η διάθεση του ατόμου για έλεγχο και εξουσία πάνω στους άλλους, η προδιάθεση του να γίνεται «οδηγός σκλάβων» μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη εχθρότητα και διαθέσεις αντεκδίκησης.

Ήλιος τετράγωνο ή αντίθεση Ωροσκόπο. Οι δυσκολίες προσωπικότητας που πρέπει να ξεπεραστούν αφορούν στην αλαζονεία και τη έπαρση. Το άτομο χρειάζεται μεγαλύτερη αυτοκριτική και αυτογνωσία.

Ήλιος τετράγωνο ή αντίθεση Μεσουράνημα. Οι δυσκολίες προσωπικότητας που πρέπει να αναγνωριστούν είναι το συναίσθημα της κατωτερότητας μπροστά στους ανώτερους και υπεροψίας προς τους κατώτερους, το οποίο δημιουργεί επαγγελματικές δυσκολίες. Το άτομο, αν και τελειομανές σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη σταδιοδρομία, πρέπει να μάθει ότι η επιτυχία συχνά εξαρτάται και από την κοινωνική αποδοχή.

Ήλιος τετράγωνο ή αντίθεση Βόρειο Δεσμό. Οι όψεις αυτές δείχνουν κάποια έλλειψη προσαρμοστικότητας στη κοινωνική ζωή.

 

ΣΕΛΗΝΗ

Σελήνη τετράγωνο ή αντίθεση Ερμή. Το άτομο είναι ευμετάβλητο, ευφάνταστο, αναποφάσιστο και υπερευαίσθητο. Είναι εύγλωττο και έξυπνο αλλά δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις και ανησυχεί συνήθως για ασήμαντα πράγματα. Άλλες φορές είναι τελείως λογικό και άλλες φορές πολύ συναισθηματικό. Πρέπει να ισορροπήσει το μυαλό και τα αισθήματα του προσθέτοντας λογική στις αντιδράσεις του. Έχει οξύ μυαλό αλλά μπορεί να έχει και αιχμηρή γλώσσα, η οποία φέρνει τους άλλους σε δύσκολη θέση. Είναι καλός ακροατής με την ικανότητα να κάνει τους άλλους να μιλάνε για τον εαυτό τους καθώς έχει ένα φυσικό ενδιαφέρον για τους ανθρώπους – τα κίνητρα, τα αισθήματα τις εμπειρίες τους. Μπορεί να υπάρχουν περιοδικές διαταραχές της υγείας προερχόμενες από το νευρικό σύστημα ή το στομάχι.

Σελήνη τετράγωνο ή αντίθεση Αφροδίτη. Οι γενέθλιες αυτές όψεις σηματοδοτούν επιδίωξη ικανοποίησης των αισθήσεων, κακούς τρόπους και συνήθειες, ευμετάβλητα αισθήματα, απώλειες και δυσκολίες σχετικά με τα χρήματα και την ιδιοκτησία. Προβλήματα στις σχέσεις, τον έρωτα ή το γάμο. Αποδοκιμασία από τους γονείς, το άτομο μπορεί να υποστεί κάποια δυσφήμιση ή κάποιο σκάνδαλο. Μερικές φορές γίνεται οκνηρό, προτιμά να αφήνει τους άλλους να κάνουν την σκληρή δουλειά και το ίδιο να ωφελείται. Μπορεί να έχει αντικρουόμενες επιθυμίες και να δυσκολεύεται να ξεκαθαρίσει τι χρειάζεται από μια σχέση. Αν οι ανάγκες του για αισθηματική εκπλήρωση δεν ικανοποιούνται, τότε το πολύ φαγητό και τα  γλυκά μπορεί να εμφανίζονται σαν διέξοδος. Το άτομο δεν έχει μεγάλη αυτοεκτίμηση, ίσως να βρίσκει τον εαυτό του απωθητικό με κάποιο τρόπο. Χρειάζεται την αγάπη των άλλων προκειμένου να αισθάνεται ασφαλές. Έχει την τάση να διαλέγει τον εύκολο δρόμο και να μην υπερασπίζεται δικαιώματά του. Στα οικονομικά, τα χρήματα κερδίζονται και ξοδεύονται εξίσου γρήγορα.

Σελήνη τετράγωνο ή αντίθεση Άρη. Το άτομο είναι ευέξαπτο, ανυπόμονο και τολμηρό. Γενναίο αλλά ξερoκέφαλο, με τάση για πράξεις και λόγια που είναι αγενή ή σκληρά. Έχει μεγάλη επιθυμία για ελευθερία έκφρασης: τα εμπόδια, οι αντιθέσεις, η έλλειψη ευκαιριών προκαλούν ξεσπάσματα θυμού. Έχει ένα μαχητικό πνεύμα και δεν διστάζει να πολεμήσει για τα δικαιώματα του και τα δικαιώματα των άλλων. Μπορεί να υπάρξουν ατυχήματα εξαιτίας της βιασύνης και προβλήματα λόγω περιφρόνησης κανονισμών, απροσεξίας και αδιαφορίας για τις συνέπειες των πράξεών του. Το πρόσωπο χρειάζεται τη σωματική άσκηση προκειμένου να δώσει διέξοδο στην υπερβολική ενεργητικότητά του και πρέπει να περιορίσει επιθυμίες για εκδίκηση και ανταπόδοση. Γενικά, οι γενέθλιες αυτές όψεις δείχνουν έλλειψη οικογενειακής ευτυχίας, απώλεια κληρονομιάς, λύπες προερχόμενες από τη μητέρα και δυσκολίες σε περιουσιακά ζητήματα. Στο θέμα της υγείας σημαίνουν προβλήματα στα όργανα αναπαραγωγής, το κεφάλι, τα μάτια, το στήθος ή το στομάχι. Σε ένα γυναικείο θέμα οι όψεις συνόδου, τετραγώνου ή διαμέτρου της Σελήνης με τους Άρη ή Κρόνο επηρεάζουν περισσότερο την υγεία.

Σελήνη τετράγωνο ή αντίθεση Δία. Οι όψεις αυτές χαρίζουν μια ελαφριά και χαρούμενη διάθεση, ο άνθρωπος πλησιάζει τους άλλους με ένα θερμό και φιλικό τρόπο. Παραβλέπει τα ελαττώματα τους και συμπεριφέρεται πολύ ανεκτικά. Όμως, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα από αντιδικίες και έλλειψη πρόνοιας. Το πρόσωπο μπορεί να είναι πολύ επιδεικτικό και σπάταλο. Έχει την τάση για κερδοσκοπία και τυχερά παιχνίδια. Απώλειες μπορεί να υπάρξουν από δάνεια, απάτη, υπερβολή ή λανθασμένη κρίση. Επίσης, από αλλαγές και ταξίδια, από δυσφήμιση ή συκοφαντία. Ίσως να υπάρχει απομάκρυνση από τη μητέρα. Στο θέμα της υγείας, οι όψεις δείχνουν τάση για διαταραχές στομάχου ή του ήπατος, αιματολογικές διαταραχές ή αποστήματα.

Σελήνη τετράγωνο ή αντίθεση Κρόνο. Φιλόδοξο άτομο αλλά χωρίς αυτοπεποίθηση. Κάπως εγωιστικό, προσεκτικό για τα συμφέροντα του, με περιόδους ανησυχίας, αμφιβολίας και μελαγχολίας. Μοναχικό, δυσκολεύεται να ανοιχτεί και να αισθανθεί κοντά στους άλλους. Είναι πολύ ευαίσθητο στην κριτική και εύκολα αισθάνεται παραμελημένο. Φαίνεται πιο εύκολο στον άνθρωπο αυτό να κλειστεί στο καβούκι του παρά να διακινδυνεύσει πιθανά συναισθηματικά τραύματα που θα προκύψουν αν αφήσει τους άλλους να τον γνωρίσουν καλύτερα. Αυτή η επιφύλαξη δυσκολεύει τις προσωπικές σχέσεις καθώς το άτομο είναι γεμάτο από ανασφάλειες και το φόβο της αποτυχίας. Φοβάται ότι το λίγο που έχει μπορεί να το πάρουν. Κάπου ο άνθρωπος έχει το δίκιο του γιατί, λόγω της δυσμένειας αυτών των όψεων, καθυστερήσεις, απογοητεύσεις και ανατροπές σχεδίων προκύπτουν συνέχεια, συνδυασμένες με έλλειψη ευκαιριών και δυσμενείς περιστάσεις στους κρίσιμους καιρούς. Το άτομο συναντά τη δυσφήμηση, την αποδοκιμασία των μεγαλύτερων, γονέων η εργοδοτών, δυσκολίες και λύπες προερχόμενες από τους γονείς και τα οικονομικά του. Γενικά ατυχία. Ειδικά σε ένα ανδρικό ωροσκόπιο είναι οι κλασικές όψεις προβλημάτων προερχόμενων από τη μητέρα, τα οποία προβάλλονται στη συνέχεια συνολικά στο γυναικείο φύλο. Μια καλή όψη με τον Ήλιο, Δία, Άρη η Αφροδίτη μπορεί να μετριάσει τα παραπάνω.

Σελήνη τετράγωνο ή αντίθεση Ουρανό. Το άτομο είναι συναισθηματικά ασταθές, οι διαθέσεις του μπορεί να αλλάζουν με το παραμικρό. Γοητεύεται από το παράξενο, το ασυνήθιστο και το αντισυμβατικό. Επιθυμεί πολύ την αλλαγή και τις συγκινήσεις και δεν μπορεί να αντέξει τη ρουτίνα ή ένα τρόπο ζωής που δεν προσφέρει εκπλήξεις. Αυθόρμητο και ενθουσιώδες, το άτομο μπορεί να θεωρείται από τους άλλους παρορμητικό, ιδιαίτερα στις προσωπικές τους σχέσεις. Δεν είναι εύκολο για τον άνθρωπο αυτό να κρατάει τις υποσχέσεις του γιατί δεν ξέρει πώς θα αισθάνεται από τη μια μέρα στην άλλη – πάνω από όλα  προηγούνται οι προσωπικές του ανάγκες. Μερικές φορές φαίνεται πολύ απόμακρος, άλλες φορές πολύ φιλικός, πράγμα που μπερδεύει τους άλλους. Πολλές φορές το πρόσωπο διστάζει να πλησιάσει τους άλλους καθώς φοβάται ότι αυτοί θα περιορίσουν την ελευθερία του. Το ζητούμενο για το άτομο αυτό είναι να μάθει να ελέγχει τα ξαφνικά συναισθηματικά ξεσπάσματα, γιατί όταν είναι συναισθηματικά αναστατωμένο ενεργεί χωρίς σκέψη. Στο θέμα της υγείας μπορεί να υπάρξουν διαταραχές στο στομάχι ή διανοητικές διαταραχές.

Σελήνη τετράγωνο ή αντίθεση Ποσειδώνα. Το άτομο είναι ευαίσθητο και διαισθητικό, καλόκαρδο και ρομαντικό. Ιδεαλιστικό και εμπνευσμένο, βρίσκει συναισθηματική πλήρωση μέσα στην τέχνη. Είναι ικανό να θυσιάσει τις ανάγκες του εάν πρόκειται να βοηθήσει κάποιον. Έχει ενδιαφέρον για τη μεταφυσική και αγαπάει ιδιαίτερα τη θάλασσα και τις ασχολίες της. Ο άνθρωπος με αυτή τη γενέθλια όψη είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στις δονήσεις του περιβάλλοντος και γι’ αυτό πρέπει να προσέχει τους ανθρώπους και τα  περιβάλλοντα, μέσα στα οποία κινείται. Έχει τάσεις φυγής από την πίεση και την κακία του κόσμου και απογοητεύεται συχνά από τους άλλους, διότι έχει μια τάση να εξιδανικεύει τους ανθρώπους που συμπαθεί. Πρέπει να μάθει να ξεχωρίζει την αλήθεια από το ψέμα και να ξεπεράσει τη συναισθηματική του ευαισθησία. Λόγω αυτής της ευαισθησίας, η χρήση του αλκοόλ ή άλλων ουσιών μπορεί να γίνει συνήθεια. Γενικά, οι όψεις αυτές σηματοδοτούν δυσκολίες στα θέματα του οίκου μέσα στον οποίο βρίσκεται ο Ποσειδώνας, ατυχία  εξ’ αιτίας του άλλου φύλου, και καθυστερήσεις ή εμπόδια στο γάμο σε ένα αντρικό ωροσκόπιο.

Σελήνη τετράγωνο ή αντίθεση Πλούτωνα. Έντονες επιθυμίες και αισθήματα. Οι προσωπικές σχέσεις είναι παθιασμένες και επίπονες. Τείνουν να είναι καταπιεστικές – υπάρχει πολύ ζήλια και κτητικότητα και ο κάθε ένας από τους συντρόφους προσπαθεί να ελέγξει τον άλλο με πολλούς τρόπους. Το άτομο είναι εξουσιαστικό, όχι πάντα με ευθύ τρόπο. Έχει την τάση να είναι πολύ επίμονο και άκαμπτο. Δυσκολεύεται να ακούσει τις ιδέες και τις υποδείξεις των άλλων, δυσκολεύεται να συγχωρέσει ή να ξεχάσει. Τα αισθήματα είναι ιδιαίτερα ισχυρά  και δύσκολο να ελεγχθούν. Είναι δύσκολο για το πρόσωπο αυτό να εμπιστευθεί ολοκληρωτικά αυτούς που αγαπάει λόγω του φόβου της απόρριψης.

Σελήνη τετράγωνο ή αντίθεση Ωροσκόπο. Αστάθεια και πιθανή απροθυμία για την ανάληψη οικογενειακών ευθυνών. Ο άνθρωπος έχει ευμετάβλητα αισθήματα και νευρική ένταση.

Σελήνη τετράγωνο ή αντίθεση Μεσουράνημα. Αλλαγές στο επάγγελμα, κοινωνικές δυσκολίες προερχόμενες από γυναίκες, έλλειψη αποφασιστικότητας και μια συναισθηματική προσέγγιση σε ζητήματα καριέρας. Το πρόσωπο δημιουργεί καταστάσεις οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά την επαγγελματική του προοπτική.

Σελήνη τετράγωνο ή αντίθεση Βόρειο Δεσμό. Εμφανίζεται κάποια έλλειψη προσαρμοστικότητας στην οικογενειακή ζωή.

 

ΕΡΜΗΣ

Ερμής μισό τετράγωνο με Αφροδίτη. Η μόνη αντίθετη όψη που μπορούν να σχηματίσουν οι δύο πλανήτες είναι το μισό τετράγωνο. Δείχνει κάποια επιπολαιότητα και ένα μυαλό, το οποίο μπορεί να ασχολείται κυρίως με τη διασκέδαση και την καλοπέραση.

Ερμής τετράγωνο ή αντίθεση Άρη. Το άτομο είναι ευέξαπτο, ειρωνικό και ανυπόμονο. Έχει μεγάλη διανοητική  δραστηριότητα, η οποία οδηγεί στην υπερεργασία ή την ένταση. Η εσωτερική αυτή ένταση βρίσκει διέξοδο σε θυμωμένα ξεσπάσματα και ο θυμός καταστρέφει την ικανότητα του να σκεφτεί καθαρά. Ο άνθρωπος δημιουργεί εύκολα εχθρούς, αντιθέσεις και διαφωνίες εξαιτίας της σκληρής, επικριτικής γλώσσας ή των παρορμητικών πράξεων του. Αρέσκεται να εργάζεται σε πολλά σχέδια ταυτόχρονα αλλά δυσκολεύεται να τα τελειώσει. Η προσέγγιση του στη ζωή μπορεί να είναι φασαρία με πολλά πράγματα να τρέχουν ταυτόχρονα χωρίς κανένα να ολοκληρώνεται. Ακόμη, μπορεί να έχει απώλειες λόγω κλοπής, επισφαλών επιχειρήσεων, συμβολαίων ή αντιδικίας. Κίνδυνοι ή ατυχήματα μπορεί να προέλθουν από ταξίδια, εργαλεία, μηχανές, ηλεκτρικές συσκευές, εγχειρήσεις. Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα, όσον αφορά στην υγεία, είναι οι νευραλγίες, οι πονοκέφαλοι και τα ατυχήματα.

Ερμής τετράγωνο ή αντίθεση Δία. Η φιλοσοφία, η θρησκεία ή άλλα θεωρητικά ζητήματα ενδιαφέρουν τον άνθρωπο, ο οποίος μπορεί να έχει και λογοτεχνικό ή ρητορικό ταλέντο. Αλλά ίσως να υπάρχει υπερβολική αισιοδοξία. Το άτομο δίνει υποσχέσεις που συνήθως δεν μπορεί να κρατήσει και μπορεί να μην έχει μεγάλη ανοχή για τις πεποιθήσεις και τις συνήθειες των άλλων. Έχει άφθονες ιδέες, ενδιαφέροντα και σχέδια για το μέλλον αλλά δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί σε κάποιο από αυτά. Οι σκέψεις του πηγαίνουν πολύ μακριά, καταστρώνει μεγαλεπήβολα σχέδια, τα οποία είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν. Πρέπει να μάθει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα λογικά, καθαρά και με πλήρη επίγνωση των γεγονότων. Γενικά, οι όψεις δείχνουν τάση για απάτη ή κακή κρίση, ατυχία και δυσκολίες μέσω επενδύσεων, κερδοσκοπίας, συμφωνιών, κοινωνικών υποθέσεων και ζητημάτων που σχετίζονται με το εξωτερικό.

Ερμής τετράγωνο ή αντίθεση Κρόνο. Το μυαλό είναι σοβαρό και ικανό για μεγάλη συγκέντρωση. Το άτομο σκέφτεται σχετικά αργά αλλά ολοκληρωμένα. Προτιμά να εργάζεται μοναχικά και σπάνια εκφράζει μια γνώμη χωρίς να την έχει εξετάσει διεξοδικά. Ο συντηρητισμός είναι ο τρόπος λειτουργίας αυτού του ανθρώπου. Υπόκειται σε περιόδους κατάθλιψης και είναι προσεκτικός και επιφυλακτικός. Αρκετά σκεπτικιστής, μπορεί να είναι στενόμυαλος και αρνητικός προς τις νέες ιδέες, ιδίως αν δεν έχει συγκεκριμένες αποδείξεις για την αξία τους. Έχει μια τάση για έρευνα ή εργασίες, οι οποίες χρειάζονται ακρίβεια, προσοχή στις λεπτομέρειες και μεθοδική προσέγγιση. Οτιδήποτε δεν εξυπηρετεί κάποιο πρακτικό και παραγωγικό σκοπό θεωρείται σπατάλη χρόνου και ενέργειας. Έχει οργανωτική και εκτελεστική ικανότητα και κάποια δυσκολία να εκφράσει τα αισθήματά του για τους άλλους. Έχει την τάση για αδικαιολόγητους φόβους και ανησυχίες – είναι δύσπιστος ή φοβάται οτιδήποτε δεν μπορεί να καταλάβει. Η ικανότητα απομνημόνευσης ίσως πρέπει να ενισχυθεί παρόλο που η εμπειρική μνήμη του ατόμου, όσο αφορά στα γεγονότα, είναι ισχυρή. Γενικά, λόγω του αρνητικού χαρακτήρα των όψεων, οι προσπάθειες συνοδεύονται από καθυστερήσεις, απογοητεύσεις και εμπόδια. Ο άνθρωπος συναντά δυσκολίες στην απόκτηση μόρφωσης και σε όλα τα θέματα, τα οποία σχετίζονται με βιβλία και σπουδές. Ακόμη, λύπες μπορεί να προκύψουν από το θάνατο του πατέρα ή αδελφών, τον χωρισμό ή την αποξένωση από αυτούς.

Ερμής τετράγωνο ή αντίθεση Ουρανό. Αυτές οι γενέθλιες όψεις κάνουν τον άνθρωπο αντισυμβατικό, παράξενο και λίγο εκκεντρικό. Έχει ένα γρήγορο μυαλό και μπορεί να έχει ενδιαφέρον για τα ηλεκτρονικά, την αστρολογία ή την αστρονομία. Έχει ένα νευρικό χαρακτήρα και δυσκολεύεται να χαλαρώσει. Βαριέται εύκολα και για το λόγο αυτό χρειάζεται να έχει πολλά ενδιαφέροντα ταυτόχρονα. Έχει την τάση να διασκορπίζει την ενεργητικότητά του σε πολλές κατευθύνσεις και να παίρνει βιαστικές αποφάσεις. Το μυαλό δουλεύει με εκλάμψεις και μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα μέσα σε ένα απρόβλεπτο περιβάλλον, όπου χρειάζεται προσαρμοστικότητα και γρήγορες αντιδράσεις. Δυσκολίες μπορεί να προκύψουν από εταιρείες, φίλους και συγγενείς, ξαφνικές και απροσδόκητες αλλαγές.

Ερμής τετράγωνο ή αντίθεση Ποσειδώνα. Ο άνθρωπος έχει οραματισμό και φαντασία αλλά δυσκολεύεται να πραγματοποιήσει τις ιδέες του. Ίσως έχει την τάση να ξεφεύγει από τον κόσμο και μερικές φορές φαίνεται πολύ αφηρημένος. Η δυσκολία αυτού του ατόμου να επικοινωνήσει με τους άλλους οφείλεται στο ότι δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί για πολύ σε κάτι, εκτός φυσικά από τα όνειρά του. Δεν βλέπει καθαρά τον κόσμο γύρω του και για το λόγο αυτό έχει την τάση για λανθασμένα συμπεράσματα. Παρόλα αυτά, το μυαλό είναι δημιουργικό και μπορεί να υπάρχει κάποια καλλιτεχνική ικανότητα. Το άτομο αντιλαμβάνεται διαισθητικά πράγματα, τα οποία οι άλλοι δεν συλλαμβάνουν και έχει την ικανότητα να «διαβάζει» ανθρώπους και καταστάσεις. Αγαπάει το μυστήριο και έλκεται από τη μεταφυσική αλλά πρέπει να μένει μακριά από αρνητικές ψυχικές πρακτικές, όπως ο υπνωτισμός, τα μέντιουμ κλπ. Το άτομο δεν είναι ιδιαίτερα ικανό στο να μαθαίνει από τα βιβλία γιατί τείνει να απορροφά τη γνώση με έναν έμμεσο τρόπο. Πρέπει να προσέχει τους ανθρώπους και τα περιβάλλοντα, με τα οποία σχετίζεται, γιατί είναι ευαίσθητο στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Γενικά, οι γωνίες αυτές δείχνουν ευαισθησία, ανησυχία και προβλήματα από συκοφαντία, απάτη, ίντριγκες ή δωροδοκία.

Ερμής τετράγωνο ή αντίθεση Πλούτωνα. Ο άνθρωπος είναι δύσπιστος από χαρακτήρα και περίεργος για όλα τα ζητήματα που είναι κρυμμένα ή μυστικά. Δεν αρκείται στην επιφάνεια αλλά θέλει να πηγαίνει στο βάθος των πραγμάτων. Θέλει να ξέρει τι σκέφτονται ή τι κάνουν οι άλλοι αλλά σπάνια γνωστοποιεί τις δικές του προθέσεις. Έχει ισχυρογνωμοσύνη και την ικανότητα να επηρεάζει τους άλλους, δύναμη συγκέντρωσης και ένα διαπεραστικό μυαλό. Μπορεί να έχει ένα φορτισμένο νευρικό σύστημα, το οποίο να προκαλεί ανυπομονησία και εριστικότητα. Έχει μια φιλύποπτη πλευρά στο χαρακτήρα του και έλκεται από μεταφυσικά ζητήματα όπως ο θάνατος και η μετενσάρκωση. Μπορεί να αντιληφθεί ανθρώπους και καταστάσεις γρήγορα και εύκολα. Ιστορίες μυστηρίου, ίντριγκας, κατασκοπείας ή επιστημονική φαντασία είναι πιθανά το αγαπημένο του διάβασμα.

Ερμής τετράγωνο ή αντίθεση Ωροσκόπο. Μια ανήσυχη φύση με τεντωμένα νεύρα.  Η ασθενής κρίση και έλλειψη κατεύθυνσης μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Παρόλα αυτά, το άτομο μπορεί να αναπτύξει το έξυπνο μυαλό που υπάρχει. Αγαπάει τις διανοητικές προκλήσεις και προτιμάει να συναναστρέφεται με ανθρώπους, των οποίων μπορεί να αμφισβητεί τις ιδέες. Μερικές φορές μπορεί να δυσκολεύεται να εκφράσει τις σκέψεις του, άλλες φορές απλώς μιλάει πολύ.

Ερμής τετράγωνο ή αντίθεση Μεσουράνημα. Ένα αναποφάσιστο, ανήσυχο μυαλό  που δεν αντέχει τη πλήξη. Αυτό μπορεί να δυσκολεύει το άτομο στο να μένει πολύ καιρό σε μια απασχόληση εμποδίζοντας έτσι την επαγγελματική του ολοκλήρωση. Η διανοητική αυτοπειθαρχία είναι το ζητούμενο με αυτές τις όψεις.

Ερμής τετράγωνο ή αντίθεση Βόρειο Δεσμό. Το μυαλό του ατόμου μπορεί να είναι αποσπασμένο από τις τρέχουσες κοινωνικές εξελίξεις.

 

ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Αφροδίτη τετράγωνο ή αντίθεση Άρη. Τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν στις σχέσεις οφείλονται σε μια επεισοδιακή ερωτική ζωή και σε ανεξέλεγκτα πάθη που μπορούν να οδηγήσουν σε απιστία. Γενικά, αυτές οι όψεις σηματοδοτούν δυσκολίες στις σχέσεις και το γάμο καθώς και υπερβολές στη συμπεριφορά του ανθρώπου προς το αντίθετο φύλο. Ανεντιμότητα, ζήλια, χωρισμοί και εχθρότητα είναι κάποια από τα ενδεχόμενα, τα οποία δεν οφείλονται απαραίτητα μόνο στο πρόσωπο που έχει αυτές τις όψεις αλλά μπορεί να προέρχονται και από την πλευρά του συντρόφου. Αυτό που πρέπει να κάνει το ίδιο το άτομο είναι να ξεπεράσει ταυτόχρονα αισθήματα αγάπης και μίσους για το σύντροφό του.

Αφροδίτη τετράγωνο ή αντίθεση Δία. Οι γενέθλιες αυτές όψεις δημιουργούν ένα καλόκαρδο και γενναιόδωρο άτομο, το οποίο θα βοηθήσει τους φίλους του, όταν βρίσκονται σε ανάγκη. Όμως, αποφεύγει να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες γιατί δεν θέλει να δημιουργεί αναστάτωση στα αισθήματα των άλλων. Χρειάζεται μερικές φορές να είναι πιο θετικό, όχι μόνο γιατί είναι σωστό να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του αλλά και επειδή κάποιες ανάγκες του πρέπει να ικανοποιούνται, προκειμένου να διατηρήσει την ψυχική του ισορροπία. Γενικά, οι όψεις αυτές δημιουργούν μια βολική φύση με επιθυμία για την καλοπέραση, στερούν το πρόσωπο από επιχειρηματικό ένστικτο και οδηγούν σε απώλειες λόγω απροσεξίας, εξαπάτησης και αποτυχημένων επιχειρήσεων. Τα προβλήματα σχέσεων που μπορεί να εμφανισθούν οφείλονται συνήθως σε μια επιπόλαια στάση του ατόμου, το οποίο έχει μεγάλη επιθυμία και εκτίμηση για την ομορφιά αλλά συνήθως συμβιβάζεται με τη μετριότητα. Στα οικονομικά, εκτός αν υπάρχουν άλλες ενδείξεις στο ωροσκόπιο, το πρόσωπο δεν είναι ικανό για τη συγκέντρωση χρημάτων καθώς σημαντικά ποσά ξοδεύονται για την εμφάνιση και την πολυτέλεια.

Αφροδίτη τετράγωνο ή αντίθεση Κρόνο. Τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στις σχέσεις οφείλονται συνήθως στην δυσκολία του ατόμου να εκφράσει τα αισθήματα του. Πρόκειται για ένα σοβαρό και επιφυλακτικό άτομο που εμφανίζεται στους άλλους σαν απόμακρο, αναίσθητο και αδιάφορο. Συνήθως είναι τσιγκούνικο με τα αισθήματα και τα αποκτήματα του. Πιστεύει ότι πρέπει να πληρώσει για το καθετί καθώς δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα. Καταλαβαίνει τη δουλειά, το καθήκον και την ευθύνη καλύτερα από όσο καταλαβαίνει τη χαρά της ζωής και έχει την τάση να χάνει την πίστη και την αισιοδοξία του, όταν αντιμετωπίζει προβλήματα. Η συστολή και μια υπερβολικά προσεκτική φύση μπορεί να οδηγήσουν σε περιόδους μοναξιάς. Οι όψεις αυτές δείχνουν λύπες και δυσκολίες προερχόμενες από το αντίθετο φύλο, πιθανή καθυστέρηση του γάμου και προβλήματα λόγω διαφοράς ηλικίας, κοινωνικού ή οικονομικού επιπέδου με το σύντροφο ή λόγω κακής του υγείας. Ακόμη, αποδοκιμασία, ανατροπές και ατυχίες προερχόμενες από ηλικιωμένα άτομα, γονείς ή συγγενείς. Το άτομο έχει διπλωματικότητα, παρόλα αυτά τείνει να χάνει σε επιχειρήσεις, επενδύσεις, ακίνητα ή εταιρείες.

Αφροδίτη τετράγωνο ή αντίθεση Ουρανό. Ο άνθρωπος με αυτές τις γενέθλιες όψεις έχει πρωτότυπα, λίγο εκκεντρικά γούστα και θέλει να πειραματίζεται. Αρέσκεται στην περιπέτεια, ιδιαίτερα στην αισθηματική του ζωή. Είναι αυθόρμητος και τείνει να ερωτεύεται εύκολα, έχοντας μικρό αυτοπεριορισμό όταν ανακινηθούν τα αισθήματά του. Συνήθως οι σχέσεις αρχίζουν και τελειώνουν απότομα. Επιθυμεί μη παραδοσιακές σχέσεις, αυτές που δίνουν αρκετή ελευθερία και ανεξαρτησία. Ίσως θεληματικά να διαλέγει συντρόφους, οι οποίοι κατά κάποιο τρόπο δεν είναι διαθέσιμοι, διότι αυτό βοηθάει στο να μένει σε κάποια απόσταση από αυτούς. Οι συναισθηματικές αναταράξεις οφείλονται στο ότι η δημιουργικότητα του δεν μπορεί να βρει μια συνηθισμένη διέξοδο. Γενικά, οι όψεις αυτές σηματοδοτούν προβλήματα στις σχέσεις και το γάμο καθώς και δυσκολίες με το άλλο φύλο λόγω της αντισυμβατικής  και επιπόλαιας στάσης του ατόμου. Στα οικονομικά, προβλήματα μπορεί να προκύψουν από ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και σκάνδαλα, από άπιστους φίλους ή συνεταίρους καθώς και από ριψοκίνδυνες επιχειρήσεις.

Αφροδίτη τετράγωνο ή αντίθεση Ποσειδώνα. Γενικά πρόκειται για ένα άτομο που ευχαριστιέται με τις πιο λεπτές, αισθητικές πλευρές της ζωής. Επιθυμεί την αρμονία και την ομορφιά και είναι πιθανό να έλκεται από τις τέχνες – τη ζωγραφική, τη μουσική, το χορό, το θέατρο. Όμως, οι γενέθλιες αυτές όψεις δείχνουν απογοητεύσεις, περιπλοκές, απάτη και κίνδυνο σκανδάλου στις σχέσεις και το γάμο. Τα αισθήματα του ανθρώπου συχνά είναι συγκεχυμένα και μπορεί να δημιουργήσουν μια λάθος αντίληψη για τον σύντροφο. Το άτομο τείνει να είναι αθεράπευτα ρομαντικό, να τοποθετεί το αγαπημένο του πρόσωπο επάνω σε ένα βάθρο, με αποτέλεσμα να απογοητεύεται. Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να έχει πλάσει με τη φαντασία του ένα τόσο ιδανικό σύντροφο, ώστε κανένα αληθινό πρόσωπο να μην ταιριάζει με αυτό το πρότυπο. Αν και συχνά καταφεύγει σε φαντασιώσεις σχετικά με την αγάπη και τον έρωτα, το πρόσωπο αυτό αποφεύγει να δίνεται ολοκληρωτικά, γιατί είναι ανασφαλές σε θέματα σχέσεων. Στα οικονομικά, απώλειες μπορεί να προκύψουν από σχήματα και ίντριγκες.

Αφροδίτη τετράγωνο ή αντίθεση Πλούτωνα.  Σηματοδοτείται μια έντονη ερωτική ζωή καθώς το άτομο προτιμά τις δυνατές συναισθηματικές εμπειρίες. Έχει την τάση να είναι πολύ κτητικό με τα αντικείμενα του πόθου του και για το λόγο αυτό συγκρούσεις εξουσίας στις σχέσεις είναι πιθανές. Από την άλλη πλευρά, το πρόσωπο έχει συναισθηματική δύναμη, η οποία μπορεί να φέρει ευνοϊκές και θεραπευτικές αλλαγές στις ζωές των άλλων, εάν βέβαια το άτομο αυτό μπορέσει να συγκεντρωθεί στις ανάγκες τους. Λόγω του δυσμενούς χαρακτήρα των όψεων, υπάρχει και το ενδεχόμενο να εμποδίζεται η σεξουαλικότητα από κάποια ψυχολογική αιτία. Σε κάθε περίπτωση, τα σχετικά ζητήματα παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή αυτού του ανθρώπου.

Αφροδίτη τετράγωνο ή αντίθεση Ωροσκόπο. Το άτομο έχει μια ευχάριστη προσωπικότητα αλλά ίσως να μην είναι και τόσο ειλικρινές. Επίσης, έχει την τάση να παίρνει πολλά πράγματα για δεδομένα και να είναι φυγόπονο. Προβλήματα στις σχέσεις μπορεί να προκύψουν από ένα υπερβολικό ενδιαφέρον για την καλοπέραση και την ερωτική ζωή.

Αφροδίτη τετράγωνο ή αντίθεση Μεσουράνημα. Η ικανότητα του ατόμου για αρμονικές σχέσεις μπορεί να επηρεασθεί από την παρεμπόδιση έκφρασης των αισθημάτων του. Αυτό μπορεί να είναι ένα μειονέκτημα για μια πετυχημένη καριέρα και μια αρμονική οικογενειακή ζωή.

Αφροδίτη τετράγωνο ή αντίθεση Βόρειο Δεσμό.  Προβλήματα μπορεί να προκύψουν από μια ελαφριά και ερωτότροπη διάθεση, η οποία δεν έχει την απαραίτητη κοινωνική αποδοχή.

 

ΑΡΗΣ

Άρης τετράγωνο ή αντίθεση Δία. Το άτομο είναι φιλόδοξο και επιχειρηματικό. Έχει άφθονη φυσική ενέργεια και είναι γενικά αισιόδοξο. Ευχαριστείται με τον ανταγωνισμό και τις προκλήσεις και ενδιαφέρεται περισσότερο για το κυνήγι παρά για την κατάκτηση. Θέλει να παίρνει ρίσκα αλλά έχει τάση για λανθασμένες εκτιμήσεις, κακή τύχη και υπερβολές στις κερδοσκοπικές δραστηριότητες. Πρέπει να μάθει να σχεδιάζει και να μην εργάζεται τόσο γρήγορα, καθώς αυτό μπορεί να κάνει την δουλειά του κακότεχνη ή μισοτελειωμένη. Ακόμη, η προηγούμενη σκέψη μπορεί να κάνει το άτομο να νοιάζεται περισσότερο για τους άλλους, με τους οποίους θα τα πάει πολύ καλύτερα αν μάθει να συνεργάζεται παρά να τους ανταγωνίζεται. Έχει την τάση να υπόσχεται περισσότερα από όσα μπορεί να πραγματοποιήσει και μερικές φορές υπερβάλλει για να εντυπωσιάσει ή για να έχει προσωπικό όφελος. Ουσιαστικά ενεργεί λόγω υπερεκτίμησης των ικανοτήτων του. Στα οικονομικά, υπάρχει υπερβολική γενναιοδωρία και ζημιές από την ανεντιμότητα τρίτων προσώπων. Ακόμη, δυσκολίες μπορεί να προέλθουν από θρησκευτικά, νομικά ή πολιτικά ζητήματα. Στο θέμα της υγείας, μπορεί να υπάρχουν εμπύρετες καταστάσεις, διαταραχές του αίματος ή του ήπατος.

Άρης τετράγωνο ή αντίθεση Κρόνο. Τα προβλήματα που πρέπει να αναγνωρισθούν και να ξεπεραστούν συνήθως σχετίζονται με ένα ψυχρό και αυστηρό χαρακτήρα, ο οποίος γεννά εχθρότητα και δυσπιστία στους άλλους. Το άτομο είναι ικανό για μεγάλη αυταπάρνηση και αυτοπειθαρχία, έχει μια πολύ αποφασισμένη και φιλόδοξη φύση. Μπορεί να είναι επίμονο, ανθεκτικό, προσπαθώντας σκληρά σε πείσμα δυσκολιών και απογοητεύσεων. Συνήθως όμως συναντά μεγάλη αντίσταση όταν προσπαθεί να πάρει πρωτοβουλίες ή να είναι θετικό. Μερικές φορές εμποδίζεται μόνο από τους φόβους και την βεβαιότητα για τις ικανότητές του. Αυτό οδηγεί σε θυμό και αν ο άνθρωπος δεν έχει κάποιο τρόπο να δώσει διέξοδο στην πίεση, ο θυμός μπορεί να ξεσπάει στα κοντινά του πρόσωπα. Άλλωστε, ποτέ δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί τις αδικίες που του έγιναν. Γενικά, το μυαλό και οι αισθήσεις δρουν σε διάσταση, προκαλώντας διαφωνίες, εγωισμό, βίαιες και παρορμητικές πράξεις. Ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας μπορεί να αναδυθεί εξαιτίας αυτών των δυσκολιών. Με τη συγκέντρωση σε ένα μοναδικό, καθαρά προσδιορισμένο σκοπό, ίσως ο άνθρωπος μπορέσει να πετύχει πολλά αλλά συχνά αισθάνεται ότι το ταξίδι είναι αρκετά δύσκολο και πρέπει να πολεμήσει μόνος του. Επαγγελματικά, σηματοδοτούνται απώλειες και αποτυχίες στις επιχειρήσεις ή τις συνεργασίες. Οι δυσαρμονικές όψεις των δύο παραδοσιακών κακοποιών πλανητών δείχνουν ακόμη προβλήματα σχετικά με τους γονείς- θάνατο, χωρισμό ή διαφωνίες με αυτούς – και δυσκολίες με κληρονομιές ή το γάμο.

Άρης τετράγωνο ή αντίθεση Ουρανό. Ο άνθρωπος είναι πρωτότυπος, νευρικός, ανυπόμονος και ανεξάρτητος. Είναι ενθουσιώδης και μερικές φορές ευέξαπτος και υπερκινητικός. Ένας επαναστάτης που επιζητά τις αναθεωρήσεις, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις συνέπειες. Χρειάζεται αρκετή προσωπική ελευθερία για να κάνει τα πράγματα με το δικό του τρόπο. Βαριέται εύκολα και ψάχνει συνέχεια για συγκινήσεις και περιπέτειες. Δεν φοβάται να αναλάβει ρίσκα αν και μερικές φορές αυτά είναι αρκετά ανόητα. Οι σκοποί αλλάζουν τόσο εύκολα ώστε είναι δύσκολο για το άτομο αυτό να ασχοληθεί με κάτι για πολύ καιρό. Τείνει να είναι ειλικρινής, απότομος αλλά τίμιος με τους άλλους. Τα προβλήματα συμπεριφοράς που πρέπει να αναγνωρισθούν και να ξεπεραστούν προέρχονται από μια παρορμητική ή και επικίνδυνη δράση. Ο άνθρωπος πρέπει να αποφεύγει τους καβγάδες και να μην εκτίθεται σε επικίνδυνες καταστάσεις καθώς τα περισσότερα γεγονότα στη ζωή του τείνουν να είναι ξαφνικά και απροσδόκητα. Υπάρχει τάση για ατυχήματα προερχόμενα από όπλα, εκρήξεις, φωτιά, ηλεκτρικές συσκευές, μηχανήματα, οχήματα μεταφοράς.

Άρης τετράγωνο ή αντίθεση Ποσειδώνα. Τα προβλήματα συμπεριφοράς που πρέπει να αναγνωρισθούν και να ξεπεραστούν συνήθως σχετίζονται με υποσυνείδητες επιθυμίες, οι οποίες παρακινούν σε ανάρμοστες πράξεις, δημιουργώντας σύγχυση στη ζωή του ατόμου. Μερικές φορές οι ηθικές αντιστάσεις μπορεί να εξαντλούνται από τη δύναμη των καταπιεσμένων αισθημάτων ή των σεξουαλικών επιθυμιών. Αν αυτό δεν αντιμετωπισθεί, μπορεί να προκύψουν νευρώσεις. Μια καλή διέξοδος για αυτήν την ισχυρή ενεργεία είναι κάποιο είδος καλλιτεχνικής απασχόλησης. Το ζητούμενο εδώ για το άτομο είναι να αναγνωρίζει τα κίνητρα του και να είναι τίμιο με τον εαυτό του και τους άλλους. Ο άνθρωπος με αυτές τις γενέθλιες όψεις θέλει συχνά να ξεφύγει από την πραγματικότητα. Εάν η τάση φυγής γίνει επίμονη, υπάρχει το ενδεχόμενο να αναζητηθεί διέξοδος στο αλκοόλ ή άλλες ψυχοφθόρες ουσίες. Λόγω της αποδυνάμωσης του Άρη από τον απροσδιόριστο και διαλυτικό Ποσειδώνα, το άτομο μπορεί να υστερεί σε ανταγωνιστικότητα και μαχητικό πνεύμα, τα οποία απαιτούνται για την κοινωνική επιτυχία. Ακόμη, έχει την τάση να εμπλέκεται σε σχέσεις εξάρτησης – είτε το άτομο είτε ο σύντροφος του, ηθελημένα ή αθέλητα, παίζουν το ρόλο του μάρτυρα, του θύματος ή του σωτήρα. Στον κοινωνικό τομέα, σκάνδαλα μπορεί να προκύψουν από τις σχέσεις με το άλλο φύλο. Προβλήματα από απάτη, απομίμηση, ίντριγκες, δωροδοκία ή ψεύτικες κατηγορίες. Απώλειες και ατυχήματα σχετιζόμενα με το υγρό στοιχείο, τα φάρμακα ή τα αναισθητικά.

Άρης τετράγωνο ή αντίθεση Πλούτωνα. Ισχυρή θέληση και επιθυμία για εξουσία: ένας ευχάριστος συνδυασμός αλλά η ικανότητα για βία βρίσκεται μόλις κάτω από την επιφάνεια. Το ζητούμενο εδώ για το άτομο είναι να μάθει να χρησιμοποιεί τη δύναμη του δημιουργικά. Έχει μεγάλη δύναμη για το καλό ή το κακό και όλα εξαρτώνται από το που θα κατευθύνει το μυαλό και τις επιθυμίες του. Με αυτές τις γενέθλιες όψεις, ο άνθρωπος δυσκολεύεται να ελέγξει τις παρορμήσεις του, μπορεί να οδηγείται από αυτές σε βαθμό που να χάνει κάθε αντικειμενικότητα. Προσπαθεί πάντα να έχει το πάνω χέρι και επιθυμεί την ένταση, σχέσεις με ένα έντονο στοιχείο κυριαρχίας-υποταγής είναι πολύ πιθανές. Ακόμη, το άτομο έχει μια μυστική πλευρά και δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του στους άλλους μέχρι αυτό να εξυπηρετεί καλύτερα το σκοπό του. Πρέπει να  μάθει να συνεργάζεται και να θυμάται ότι το εξαιρετικό πείσμα του μπορεί εύκολα να μετατρέψει τους φίλους σε εχθρούς.

Άρης τετράγωνο ή αντίθεση Ωροσκόπο. Υπάρχει η προδιάθεση του ανθρώπου να εξαναγκάζει προκειμένου να πετύχει τους στόχους του. Τείνει να είναι επιθετικός και ανταγωνιστικός. Χρειάζεται να μάθει να συνεργάζεται καλύτερα με τους άλλους. Γενικά, οι γενέθλιες αυτές σχέσεις του Άρη με τον Ωροσκόπο σηματοδοτούν συγκρούσεις ανάμεσα σε προσωπικές επιθυμίες και την ανάγκη του ατόμου να συμβαδίσει αρμονικά με τους ανθρώπους που το περιβάλλουν.

Άρης τετράγωνο ή αντίθεση Μεσουράνημα. Τα προβλήματα που πρέπει να αναγνωριστούν και να ξεπεραστούν συνήθως σχετίζονται με την αδυναμία του ατόμου να συνεργαστεί με εξουσίες, προϊσταμένους ή εργοδότες. Αυτό μπορεί να προκαλέσει συνεχείς αγώνες. Το άτομο πρέπει να περιορίσει την τάση του να προκαλεί οποιονδήποτε και οτιδήποτε.

Άρης τετράγωνο ή αντίθεση Βόρειο Δεσμό. Υποδηλώνονται κάποιες αντικοινωνικές τάσεις, οι οποίες προκαλούν συγκρούσεις.

 

ΔΙΑΣ

Δίας τετράγωνο ή αντίθεση Κρόνο. Τα προβλήματα που πρέπει να αναγνωρισθούν και να ξεπεραστούν οφείλονται σε μια ανικανοποίητη και απαισιόδοξη στάση  απέναντι στη ζωή. Μπορεί να υπάρχουν περίοδοι ανησυχίας και κατάθλιψης  που κάνουν τον άνθρωπο να αισθάνεται πως δεν έχει αρκετά υλικά μέσα για  να ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή. Είναι αναποφάσιστος και δεν έχει αρκετή  ελπίδα, αυτοπεποίθηση και θέληση. Τείνει να υποκύπτει εύκολα στις  περιστάσεις, ίσως και εξαιτίας της κακής του υγείας. Η έγνοια για τις  δύσκολες μέρες μπορεί να αφαιρέσει τη χαρά και την ευχαρίστηση της  καθημερινότητας. Το άτομο προσπαθεί συνέχεια να δημιουργήσει αποθέματα  καθώς οι φόβοι του μεγαλώνουν. Γενικά, οι γενέθλιες αυτές όψεις δεν  ευνοούν την επιτυχία στις επιχειρήσεις ή το επάγγελμα. Σηματοδοτούν  προβλήματα οικονομικά ή άλλα προερχόμενα από τον πατέρα, από εταιρείες  και από λάθος υπολογισμούς. Απώλειες από αντιδικίες, πτώχευση και  απώλεια χρημάτων, ιδιοκτησίας ή πίστης. Υπάρχει κίνδυνος αντίθεσης, περιορισμών, εχθρότητας και προδοσίας. Ακόμη, δυσκολίες μπορεί να  προκύψουν από ανεντιμότητα ή απάτη τρίτων προσώπων.

Δίας τετράγωνο ή αντίθεση Ουρανό. Ο άνθρωπος είναι ανεξάρτητος, επεκτατικός και  δημιουργικός με ισχυρή θέληση και μεγάλη αποφασιστικότητα. Έχει ένα  κοφτερό μυαλό και γρήγορες αντιδράσεις αλλά πρέπει να θυμάται ότι δεν  έχουν όλοι τον ίδιο βηματισμό. Τα προβλήματα που πρέπει να αναγνωριστούν και να ξεπεραστούν μπορεί να προέρχονται από ένα ανήσυχο και  παρορμητικό χαρακτήρα. Μπορεί να υπάρχει επιθυμία για ελευθερία χωρίς  υπευθυνότητα. Το άτομο τείνει να μετακινείται από το ένα πράγμα στο άλλο τόσο γρήγορα που σχεδόν δεν μαθαίνει τίποτε. Ακόμη, πρέπει να προσέξει  να μην είναι πολύ άκαμπτο και εγωιστικό. Πρέπει να αποφύγει το  θρησκευτικό φανατισμό, την επαναστατικότητα και να σέβεται το δικαίωμα  των άλλων να πιστεύουν τις αλήθειες τους. Απώλειες μπορεί να προέλθουν  από λανθασμένη κρίση και δράση, επισφαλείς επιχειρήσεις, ασυλλόγιστες  πράξεις. Από αντιδικίες, φυσικά γεγονότα, κυβερνητικές πράξεις, λάθος  πληροφόρηση ή συμβουλές, κακή κρίση. Γενικά, με ατυχείς αποφάσεις και  γεγονότα το πρόσωπο εμποδίζεται ή καθυστερεί στην επιτυχία των  φιλοδοξιών του. Οι συγκρούσεις με τους ανώτερους μπορούν να φέρουν  πολλές αλλαγές εργασίας.

Δίας τετράγωνο ή αντίθεση Ποσειδώνα. Τα κοινωνικά προβλήματα που πρέπει να  αναγνωριστούν και να ξεπεραστούν συνήθως προέρχονται από τη σύγκρουση  ανάμεσα στα ιδανικά και την πραγματικότητα. Το άτομο έχει την τάση να  είναι πολύ συναισθηματικό και μπορεί να έχει μια λάθος αίσθηση της  πραγματικότητας. Μερικές φορές παίζει το ρόλο του μάρτυρα ή του θύματος, προκειμένου να προκαλέσει την προσοχή και τη συμπάθεια των άλλων. Πρέπει να δείξει περισσότερη διανοητική και συναισθηματική πειθαρχία και να είναι περισσότερο προσγειωμένο. Πρέπει να αποφεύγει τις  κερδοσκοπικές επιχειρήσεις και τα σχέδια εύκολου πλουτισμού καθώς η τάση που υπάρχει είναι απώλειες λόγω απάτης.

Δίας τετράγωνο ή αντίθεση Πλούτωνα. Το άτομο δεν έχει ρεαλιστικές προσδοκίες και  ξοδεύει πολύ από την ενεργητικότητά του σε απρόσιτους στόχους. Η  αυτοεκτίμηση του κυμαίνεται ανάμεσα στην υπερ-εμπιστοσύνη και το αίσθημα κατωτερότητας. Τα αισθήματα κατωτερότητας μπορεί να εξισορροπούνται από μια τάση να αναγκάσει τους άλλους να υποταχθούν στη θέλησή του. Έχει  την ικανότητα να ηγηθεί αλλά χωρίς το γόητρο και δημοτικότητα – έχει την τάση να εξαναγκάζει και να εκμεταλλεύεται τους άλλους. Ακόμη, φανατικοί σκοποί μπορεί να παρακινήσουν σε ανάληψη επικίνδυνου ρίσκου με σκοπό το μεγάλο κέρδος αλλά μπορεί να καταλήξουν σε οικονομική καταστροφή ή  σύγκρουση με τις αρχές.

Δίας τετράγωνο ή αντίθεση Ωροσκόπο. Τα κοινωνικά προβλήματα που πρέπει να  αναγνωριστούν  και να ξεπεραστούν μπορεί να εκδηλώνονται μέσω μιας  δογματικής, αλαζονικής και επικριτικής στάσης απέναντι στους άλλους. Το  άτομο πρέπει να είναι πιο ανεκτικό με τις ιδέες, τα λάθη και τις  ελλείψεις τους. Αν αυτό ελεγχθεί, αυτή η όψη δίνει την ευκαιρία για  επιτυχία στην ώριμη ή την προχωρημένη ηλικία.

Δίας τετράγωνο ή αντίθεση Μεσουράνημα. Τα κοινωνικά προβλήματα που πρέπει να  αναγνωριστούν και να ξεπεραστούν μπορεί να προκύψουν από την επιθυμία  του ατόμου να είναι σπουδαίο και σε λάθος τοποθετημένη εμπιστοσύνη.

Δίας τετράγωνο ή αντίθεση Βόρειο Δεσμό. Τα κοινωνικά προβλήματα που πρέπει να αναγνωριστούν και να ξεπεραστούν μπορεί να εκδηλώνονται μέσω μιας θρησκευτικής, πολιτιστικής ή ηθικής στάσης που δεν συμβιβάζεται με τα κοινωνικά δεδομένα.

 

ΚΡΟΝΟΣ

Κρόνος τετράγωνο-αντίθεση Ουρανό. Τα προβλήματα που πρέπει να αναγνωρισθούν και να ξεπεραστούν συνήθως οφείλονται μια επαναστατική, ευμετάβλητη και εκκεντρική συμπεριφορά – αποτέλεσμα μεγάλης εσωτερικής έντασης. Αν αυτό δεν αντιμετωπισθεί, είναι πιθανές νευρικές διαταραχές και απροσδόκητες δυσκολίες. Οι εναλλαγές ανάμεσα στην υπευθυνότητα και την ελευθερία προκαλούν αναστάτωση και οι συναισθηματικές μεταπτώσεις μπορεί να εκδηλώνονται χωρίς εμφανή λόγο. Ίσως να υπάρχει δυσκολία του ατόμου να συνεργαστεί εξαιτίας απογοήτευσης – πρέπει να αναπτύξει ανεκτικότητα για τους τρόπος των άλλων. Μπορεί να δείχνει επιθετικότητα και να έχει καταστροφικές τάσεις. Σε μια αδύναμη ή αντικοινωνική προσωπικότητα οι όψεις αυτές μπορούν να ανατρέψουν τα υπόλοιπα καλά στοιχεία και το άτομο να γίνει κακό, βίαιο ή να ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική του ικανοποίηση. Στον τομέα της υγείας, οι όψεις αδυνατίζουν το μέρος του σώματος που σηματοδοτείται από τα ζώδια μέσα στα οποία βρίσκονται οι δύο πλανήτες, κυρίως ο Κρόνος, γεννώντας πολλές φορές μια σοβαρή και ανίατη ασθένεια. Υπάρχει τάση για ατυχήματα προερχόμενα από πτώσεις, συγκρούσεις, φυσικές καταστροφές ή εξεγέρσεις.

Κρόνος τετράγωνο-αντίθεση Ποσειδώνα. Τα προβλήματα που πρέπει να αναγνωριστούν και να ξεπεραστούν συνήθως εκδηλώνονται μέσα από μια συγκεχυμένη στάση απέναντι στη ζωή. Μπορεί να υπάρχουν περίοδοι με παράλογους φόβους και επιθυμία του ατόμου να ξεφύγει από τις ευθύνες. Αν αυτή η διάθεση δεν περιορισθεί, η κατάθλιψη και οι αρνητικές συναισθηματικές καταστάσεις θα κυριαρχήσουν την προσωπικότητα. Με τον τρόπο αυτό μπορεί το ίδιο το άτομο να γίνει ο χειρότερος εχθρός του εαυτού του, η τάση του να ξεφεύγει από τους φόβους και τις ευθύνες μπορεί να οδηγήσει στη χρήση ψυχοφθόρων ουσιών ή σε κάποια άλλη δραστηριότητα, η οποία διευκολύνει την φυγή από την πραγματικότητα. Ίσως απλά το άτομο να δίνει μεγάλη σημασία στη συγκέντρωση χρημάτων, δύναμης ή υλικών αγαθών και να δυσκολεύεται να εμπιστευθεί τους ανθρώπους. Πρέπει να καταλάβει ότι ο μόνος τρόπος να ξεπεράσει τους φόβους του είναι να τους αντιμετωπίσει ολοκληρωμένα. Μεγάλη πνευματική ανάπτυξη μπορεί να προέλθει από αυτές τις όψεις αλλά όχι χωρίς δυσκολίες και μεγάλη προσπάθεια. Στα οικονομικά, υποδηλώνονται απώλειες από ίντριγκες, προδοσίες και αποτυχίες λόγω λανθασμένης πληροφόρησης ή έλλειψης συντονισμού. Μπερδεμένες οικονομικές υποθέσεις, απώλειες από κερδοσκοπία. Στον τομέα της υγείας, κακή δίαιτα και απρόσφορες υγιεινές πρακτικές.

Κρόνος τετράγωνο-αντίθεση Πλούτωνα. Οι όψεις αυτές σηματοδοτούν μια σκληρή και ασυμβίβαστη κοινωνική στάση. Ο άνθρωπος είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει τον εξαναγκασμό προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του. Εάν δεν περιοριστεί, αυτή η στάση μπορεί να οδηγήσει σε συνωμοσίες εξουσίας και δυσοίωνες καταστάσεις που μπορούν να επηρεάσουν την καριέρα και την φήμη του. Συχνά το άτομο δοκιμάζει συγκρούσεις εξουσίας και εμπόδια στην πραγματοποίηση των φιλοδοξιών του, καταστάσεις και άνθρωποι φαίνονται να μπαίνουν στο δρόμο του. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση καταστροφικών τάσεων και σε ανεντιμότητα στις κοινωνικές σχέσεις. Όλα εξαρτώνται από τη δύναμη του χαρακτήρα για την εξουδετέρωση αυτών των αρνητικών προδιαθέσεων.

Κρόνος τετράγωνο-αντίθεση Ωροσκόπο. Τα προβλήματα συνήθως εκδηλώνονται σαν μια σοβαρή έλλειψη εμπιστοσύνης στους άλλους, η οποία δημιουργεί ένα θλιμμένο και επικριτικό πρόσωπο. Είναι σοβαρό αλλά έτοιμο να αποσυρθεί εξαιτίας έλλειψης αυτοπεποίθησης. Είναι αρκετά ικανό αλλά μπορεί να είναι υπερβολικά κριτικό για τον εαυτό του και τις προσπάθειες του. Πιθανά προτιμάει τις σχέσεις με πιο ηλικιωμένα και ώριμα άτομα.

Κρόνος τετράγωνο-αντίθεση Μεσουράνημα. Η δυσμένεια των όψεων μπορεί να εμφανισθεί σαν μια αρνητική και υπερβολικά σοβαρή στάση απέναντι στους άλλους, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε επαγγελματικά, κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα.

Κρόνος τετράγωνο-αντίθεση Βόρειο Δεσμό. Σηματοδοτείται κάποιο είδος κοινωνικού περιορισμού και κάποια αδυναμία του ατόμου να σχετίζεται καλά με τους άλλους.

  

ΟΥΡΑΝΟΣ

Ουρανός τετράγωνο-αντίθεση Ποσειδώνα. Τα  προβλήματα που πρέπει να αναγνωρισθούν και να ξεπεραστούν συνήθως προκαλούνται από μια ευαίσθητη φύση. Αν αυτή η ευαισθησία χρησιμοποιηθεί σωστά, η διαισθητική ενόραση μπορεί να εμπνεύσει πρωτότυπη καλλιτεχνική εργασία. Πρόκειται για ένα αρκετά δεκτικό άτομο, το οποίο επηρεάζεται από τις σκέψεις και τα λόγια των άλλων. Για το λόγο αυτό πρέπει να εφαρμόσει μεγάλη διάκριση στην επιλογή των φίλων του. Έχει οξεία διαίσθηση και επιθυμία για την διερεύνηση μυστικών και απόκρυφων θεμάτων. Όμως, δεν πρέπει να ανακατεύεται με αρνητικές ψυχικές πρακτικές, όπως υπνωτισμός, μέντιουμ κλπ.

Ουρανός τετράγωνο-αντίθεση Πλούτωνα. Τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν συνήθως προκαλούνται από μια παρορμητική και ανυπόμονη στάση. Υπάρχει έλλειψη συναισθηματικής ασφαλείας, η οποία μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές δυσκολίες. Ο άνθρωπος είναι πρωτότυπος και ευρηματικός αλλά οι συνεχείς αλλαγές στη ζωή του τον κάνουν να αισθάνεται ανασφαλής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλει πολύ να βασίζεται στους άλλους – έχει μεγάλη ανάγκη να ακουμπήσει συναισθηματικά σε αυτούς που αγαπάει.

Ουρανός τετράγωνο-αντίθεση Ωροσκόπο. Ανυπομονησία και επιθυμία για ελευθερία, ανεξάρτητα από τις συνέπειες. Ο άνθρωπος βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση και βαριέται εύκολα. Θέλει να έχει «πολλά σίδερα στη φωτιά»  ταυτόχρονα και εκδηλώνει μεγάλη νευρική ενέργεια. Στις σχέσεις του μπορεί να είναι λίγο δύσκολος επειδή δεν θέλει να δεσμεύεται.

Ουρανός τετράγωνο-αντίθεση Μεσουράνημα. Τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν μπορεί να προκαλούνται από μια αντικομφορμιστική και επίμονη στάση, η οποία επιζητεί συνέχεια την αλλαγή και περιφρονεί την εξουσία. Εάν αυτή η στάση δεν περιορισθεί, το άτομο θα προκαλέσει αναστάτωση και μεταστροφές προς το χειρότερο στην καριέρα του.

Ουρανός τετράγωνο-αντίθεση Βόρειο Δεσμό. Τα προβλήματα που πρέπει να αναγνωριστούν και να ξεπεραστούν μπορεί να  προκαλούνται από μια επαναστατική στάση απέναντι στις επικρατούσες κοινωνικές αξίες. 

 

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Ποσειδώνας τετράγωνο-αντίθεση Ωροσκόπο. Τα προβλήματα που πρέπει να αναγνωριστούν και να ξεπεραστούν συνήθως προέρχονται από μια συγκεχυμένη και μη ρεαλιστική στάση. Το άτομο συχνά αποσύρεται στο φανταστικό κόσμο του προκειμένου να αποφύγει τη σκληρή πραγματικότητα. Κάποιες φορές μπορεί να αναστατώνεται από περίεργες ψυχικές επιδράσεις. Το ζητούμενο με αυτές τις όψεις είναι η αυτοπειθαρχία και η καλλιέργεια μιας πιο προσγειωμένης προσέγγισης στη ζωή. Ο άνθρωπος δεν χρειάζεται να προσπαθεί να σώσει τους άλλους και πρέπει να αποφεύγει σχέσεις στις οποίες κάποιο από τα πρόσωπα παίζει το ρόλο του μάρτυρα ή του θύματος. Πρέπει να δείχνει δύναμη και να μην επιτρέπει στους άλλους να τον χρησιμοποιούν.

Ποσειδώνας τετράγωνο-αντίθεση Μεσουράνημα. Υποδηλώνονται αισθήματα κατωτερότητας, υπερβολική ευαισθησία και ανασφάλειες που περιορίζουν την προσωπική και κοινωνική επιτυχία.

Ποσειδώνας τετράγωνο-αντίθεση Βόρειο Δεσμό. Τα προβλήματα που πρέπει να αναγνωριστούν  και να ξεπεραστούν μπορεί να προέρχονται από αντικοινωνική συμπεριφορά και αυτοκαταστροφικές προσωπικές συνήθειες, οι οποίες δημιουργούν απογοητεύσεις στις κοινωνικές σχέσεις. 

 

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

Πλούτωνας τετράγωνο-αντίθεση Ωροσκόπο. Τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν συνήθως προκαλούνται από μια ανυποχώρητη, δικτατορική και εξουσιαστική στάση, η οποία συχνά δημιουργεί συγκρούσεις. Το άτομο δεν είναι ανεκτικό με τους άλλους και πολλές φορές επιδιώκει τον ανταγωνισμό. Ακόμη έχει την τάση να κρατάει τα αισθήματα του κρυφά από αυτούς με τους οποίους σχετίζεται.

Πλούτωνας τετράγωνο-αντίθεση Μεσουράνημα. Υποδηλώνεται μια υπερβολικά ανεκτική στάση, η οποία περιορίζει την κοινωνική και επαγγελματική επιτυχία.

Πλούτωνας τετράγωνο-αντίθεση Βόρειο Δεσμό. Τα προβλήματα που πρέπει να αναγνωριστούν και να ξεπεραστούν μπορεί να προκαλούνται από μια αντικοινωνική στάση, πιθανό αποτέλεσμα αρνητικής συναισθηματικής ανάπτυξης και δυσάρεστων υποσυνείδητων διαθέσεων. 

 

ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ

Βόρειος δεσμός τετράγωνο-αντίθεση Ωροσκόπο. Οι γενέθλιες αυτές όψεις υποδηλώνουν μια αντικοινωνική αντίληψη και δυσαρμονική συμπεριφορά μέσα στο κοινωνικό περιβάλλον.

Βόρειος δεσμός τετράγωνο-αντίθεση Μεσουράνημα. Οι όψεις ερμηνεύονται κυρίως με βάση τη λειτουργία του νότιου δεσμού, η οποία είναι δυσμενής και ανάλογη με την αρνητική επίδραση του Πλούτωνα. Ισχύει αυτό που αναφέρεται πιο πάνω: μια υπερβολικά ανεκτική στάση, η οποία περιορίζει την κοινωνική και επαγγελματική επιτυχία.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here