Ταυ -τετράγωνο: Ένα προσωπικό ταξίδι προς την εξέλιξη!

0
18

Ένα προσωπικό ταξίδι προς την εξέλιξη!

Το ταυ τετράγωνο είναι ένας σχηματισμός  τριών πλανητών. Έχουμε  μία αντίθεση μεταξύ δύο πλανητών, οι πλανήτες αυτοί συνδέονται με τετράγωνα με  τον τρίτο πλανήτη. Ο τρίτος πλανήτης, που είναι και ο αποδέκτης όλης της ενέργειας,  αποτελεί και το κέντρο όλης της δράσης. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα τεταμένη περιοχή, όπου δεχόμαστε προκλήσεις και συγκρούσεις. Η σύγκλιση της αντίθεσης παρεμποδίζεται από το τετράγωνο του τρίτου πλανήτη, επομένως εκεί εστιάζεται η μεγαλύτερη ένταση. Θέλει διαρκή προσπάθεια για εξισορρόπηση γιατί η αντίθεση δρα με στόχο να ωθήσει το άτομο προς την κατανόηση, την αντικειμενικότητα και την εσωτερική γνώση αυτής της αντίθεσης. Ο τρίτος όμως πλανήτης λειτουργεί ανασταλτικά  και παρεμποδίζει το άτομο ώστε να έχει αντικειμενική άποψη  στις προκλήσεις και στα εξωτερικά ερεθίσματα.

Αποτέλεσμα το άτομο έχει μια εριστική, αντιδραστική, ίσως και επιθετική διάθεση συχνά χωρίς να μπορεί να ελέγξει  τις αντιδράσεις του, έτσι νοιώθει πως έχει πάνω του μια ανοιχτή πληγή, την οποία και πρέπει να φροντίσει ώστε να ισορροπήσει  η αντίθεση.  Το ταυ τετράγωνο ενεργοποιεί το άτομο ως προς τα θέματα που αγγίζει, δουλεύει συνέχεια και το αναγκάζει να οδεύει προς την εξέλιξη.

astrolife Λίλιαν Σίμου

Ταυ τετράγωνο

Σταυρός

Το τετράγωνο σαν σχήμα αποτελείται από τέσσερεις πλευρές και τέσσερις γωνίες. Οι έννοιες που το ακολουθούν είναι η βάση, η σταθερότητα, η δομή, η ύλη , η γείωση, το οικοδόμημα.

Χαρακτηριστικό του είναι η δυαδικότητα, κάθε πλευρά αποτελεί μέρος δυο σημείων. Η συνειδητοποίηση γίνεται πάντα μεταξύ των δυο αυτών σημείων. Έτσι έχουμε το άσπρο και το μαύρο, το φως και το σκοτάδι, την υλη και το πνεύμα.

Αποτελεί σημαντικό στοιχείο της εσωτερική μας γνώσης, μιας και οι διεργασίες είναι εσωτερικές κι σχετίζονται με τη βάση της προσωπικότητας μας. Η συνειδητοποίηση γίνεται πάντα σε πνευματικό επίπεδο και έχει να κάνει με την ύλη ή την υλιστική αντίληψη μας. Ακόμα τονίζει τις  συμπεριφορές και τις αξίες μας που πρέπει να αλλάξουμε! Έτσι ανανεωμένοι και απαλλαγμένοι από παλιά βάρη να πορευτούμε προς τη σοφία και την εξέλιξη μας.

Το τετράγωνο αντιπροσωπεύει την τάξη και την ισορροπία του σύμπαντος! Τα τέσσερα άκρα του εκπροσωπούν τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, φωτιά, γη, αέρας, νερό. Η παρουσία του στο χάρτη μας τονίζει ότι πρέπει να βελτιώσουμε κάποιο από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης μια από τις τέσσερις ακμές του ώστε να επέλθει η ισορροπία!!

Όταν υπάρχουν  δυο ταυ- τετράγωνα αντίθετα, τα οποία μοιράζονται την ίδια αντίθεση, τότε μιλάμε για σταυρό, το άτομο έχει να ισορροπήσει τις δυαδικότητες των πλευρών και να αντιληφθεί  τις αντιθέσεις τους. Είναι ένας δύσκολος σχηματισμός με τον οποίο διακόπτεται η ροη και το ρεύμα της τύχης!!! Χαρακτηρίζεται από πόνο και θλίψη, φέρνει  διαταραχή του νου και του συναισθήματος εξαιτίας της σύγχυσης και της αγωνίας που προκαλεί στα άτομα. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν συχνά αργές και μακροχρόνιες ψυχικές ή νευρολογικής φύσης ασθένειες.

Μας αναγκάζει να προχωρήσουμε μπροστά, είμαστε αναγκασμένοι να επιλύσουμε τα θέματα που αγγίζει. Από την μια,  η αντίθεση μεταξύ των δυο πλανητών όπου πρέπει να κατανοήσουμε την ποιότητα της όψης ώστε να λάβουμε την αξία της συνόδου. Από την άλλη η ένταση και η παρεμπόδιση των πλανητών του τετραγώνου για τη δημιουργία ισορροπίας!! Πρέπει να προχωρήσουμε από το σκοτάδι στο φως από την ύλη στο πνεύμα. Για να το καταφέρουμε αυτό είναι σημαντικό να επιλύσουμε όλα τα θέματα της ύλης και να απαλλαγούμε από τα σκοτάδια του παρελθόντος. Αυτός είναι και ο ρόλος του ταυ τετράγωνου.

Έτσι στο ταυ τετράγωνο οι  συγκρούσεις γίνονται ανάλογα με τη φύση των πλανητών, την ποιότητα των ζωδίων και τις ιδιότητες (μεταβλητή, σταθερή, παρορμητική), με στόχο το άτομο να βρει την προσωπική του ισορροπία. Ο σχηματισμός λαμβάνει χώρα πάντα σε ζώδια με την ίδια ιδιότητα!

Το παρορμητικό ταυ τετράγωνο που έχουμε αυτές τις ημέρες (Απρίλιος 2014, μεταξύ Δία, Πλούτωνα και Ουρανού) θα μπορούσε να υπάγεται στην πρώτη κατηγορία ιδιοτήτων:

Το ταυ- τετράγωνο σε ζώδια με παρορμητική ιδιότητα : (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως).

Εδώ τα άτομα λειτουργούν με γνώμονα την παρόρμηση! Πάντα παράτολμα και δυναμικά, αντιμετωπίζουν τη  ζωή ελαφρά, ίσως και επιπόλαια. Έχουμε τους Πήτερ Πάν του ζωδιακού κύκλου. Είναι τα αιώνια παιδιά που αναζητούν την περιπέτεια, την ομορφιά, τη μαγεία  στη ζωή τους. Χωρίς την αίσθηση του κινδύνου, προκαλούν ζουζουνίζουν κάνοντας μεγάλη φασαρία και ντόρο γύρω από το όνομα τους. Έτσι δημιουργούν  τη δράση για τη δράση, επιζητούν την επιβεβαίωση και την αγάπη, τη συντροφικότητα και την καταξίωση.  Είναι μοναδικοί στο να προβάλλουν τον εαυτό τους, τις ικανότητες τους, τις ιδέες τους και να κατακτούν αυτό που επιθυμούν. Κάνουν τα πάντα δυναμικά χωρίς να σκέπτονται.  Το ταυ τετράγωνο εδώ λειτουργεί με στόχο την προσωπική κατανόηση του εαυτού τους σε σχέση με τους άλλους,  έτσι ώστε να λειτουργήσει με περισσότερη ωριμότητα και να αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων τους, να μπορούν να τα βρίσκουν με τον εαυτό τους, χωρίς να χρειάζονται τους άλλους ως δεκανίκια, να λειτουργήσουν λιγότερο επιπόλαια και να λαμβάνουν  υπόψη τους  τις επιθυμίες των άλλων.

Όταν ο τρίτος ο τρίτος πλανήτης των αμοιβαίων τετραγώνων είναι σε παρορμητικά ζώδια :

Ο ΗΛΙΟΣ Δείχνει ότι τα άτομα προβάλλουν πάρα πολύ τον εαυτό τους, με οποιαδήποτε μορφή έκφρασης, χωρίς να μπορούν  να χαλαρώσουν. Συχνά δεν υπάρχει  αμεροληψία στις σκέψεις ή στις αποφάσεις τους, ενώ  ο στόχος για την κορυφή γίνεται έμμονη ιδέα!

Η ΣΕΛΗΝΗ Υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία και εκρηκτική προσωπικότητα, το άτομο προσπαθεί να καλύψει την  αίσθηση του συναισθηματικού κενού. Έχει έντονα,  ανικανοποίητα συναισθήματα που συχνά μπορεί να οδηγήσουν σε κατάθλιψη.

Ο ΕΡΜΗΣ Εκρηκτική διάθεση με ειλικρίνεια που πληγώνει γιατί προφέρεται  απερίσκεπτα!
Οι σκέψεις είναι υποκειμενικές και υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην έκφραση,  αυτό έχει ως αποτέλεσμα νευρικότητα, σκληρότητα και μελαγχολία.

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ Υπάρχει μια ανάγκη για περιπέτειες ερωτικές,  που όμως τα συναισθήματα συχνά ιστορούνται δύσκολα. Το  αποτέλεσμα είναι να υπάρχει έντονη δυσκολία στις σχέσεις και τα άτομα να αισθάνονται ιδιαιτέρως μοναχικά.

Ο ΑΡΗΣ Η τάση αυτοπροστασίας δημιουργεί εξάρσεις βίας και έντονο ανταγωνισμό στους γύρω τους μιας και η διαρκής ανάγκη διάκρισης οδηγεί τα άτομα σε πολύ μεγάλη σκληρότητα.

Ο ΔΙΑΣ Τα άτομα είναι υπερβολικά σε ό, τι κάνουν, τόσο σε συναισθηματισμό όσο και σε πρωτοβουλίες, θέλουν να είναι αγαπητά στο περιβάλλον τους και εγκλωβίζονται σε σχέσεις ή καταστάσεις που δεν τους ικανοποιούν.

Ο ΚΡΟΝΟΣ Τα άτομα συχνά αντιμετωπίζουν εμπόδια και συγκρούσεις, ενώ με δυσκολία εκφράζουν τα συναισθήματα τους. Αντίθετα εμμένουν στις υποθέσεις τους με ιδιαίτερη μαχητικότητα και φιλοδοξία.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ Η ανυπομονησία και η ανάγκη ελευθερίας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στις σχέσεις, υπάρχει εριστική συμπεριφορά και μεγάλος εκνευρισμός ο οποίος εκδηλώνεται  με τη μορφή έκρηξης.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Τα άτομα παθιάζονται με τα πιστεύω τους. Έχουν έντονα συναισθήματα, αγαπούν παράφορα ανεξέλεγκτα. Αλλά συχνά απογοητεύονται από τους άλλους και νοιώθουν προδομένοι.

Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ Εδώ η κατάσταση χαρακτηρίζει μεγάλο πάθος και έντονο παρορμητικό! Υπάρχει επαναστατική διάθεση, δυσκολίες στις σχέσεις και αυταρχικές, γεμάτες ζήλια συμπεριφορές.

astrolife.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here