Ποσειδώνας- πλανήτης ουτοπίας και έμπνευσης

0
6

Ο Ποσειδώνας, συμβολίζει το άπιαστο, το ονειρικό, το ανέφικτο, το ιδανικό μας μέσα τον γενέθλιο χάρτη. Ένας μακρινός και νεφελλώδης πλανήτης, που οδηγεί στα ανώτερα πεδία ή μας βυθίζει σε χαμένους κόσμους. Ας τον ακολουθήσουμε, ας μάθουμε γι’ αυτόν κι ας προσπαθήσουμε να τον ερμηνεύσουμε στον γενέθλιο χάρτη μας.

Ποσειδώνας και Μυθολογικά στοιχεία

neptune

Ο Ποσειδώνας κατά την μυθολογία ήταν γιός του Κρόνου & της Ρέας. Ο πατέρας του Κρόνος, τον κατάπιε μαζί με τα αδέλφια του, για να μην κινδυνεύσει ο θρόνος του. Η Ρέα αποφάσισε να κρύψει τον γιο της Δία στην Κρήτη, για να γλιτώσει από τα άγρια ένστικτα του πατέρα του. Όταν ο Δίας μεγάλωσε, βοήθησε τα αδέλφια του να βγουν από την κοιλιά του πατέρα τους Κρόνου και τον εκθρόνισε. Με τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα μοιράστηκαν τα βασίλεια της Δημιουργίας. Στον Ποσειδώνα κληρώθηκε το βασίλειο της θάλασσας & των υδάτων. Εκεί κατοικούσε μαζί με τη σύζυγο του την Αμφιτρίτη. Σύμφωνα με μία εκδοχή του μύθου, είχε το κύριο βασίλειό του κάτω από τη θάλασσα, όπου κυβερνούσε όλα τα πλάσματα του νερού, ένα δεύτερο στον Όλυμπο κι ένα τρίτο στον Ατλαντικό, καθώς υπήρχε η παράδοση της Ατλαντίδας, η οποία ονομαζόταν και «Ποσειδωνία».

Οι γιορτές των Ισθμίων ήταν αφιερωμένες σ’ αυτόν κι ο ναός του Σουνίου φτιάχτηκε προς τιμήν του.

Θεωρείται κατά μία εκδοχή πατέρας του Θησέα, αλλά και του Κύκλωπα Πολύφημου (οι Κύκλωπες είχαν ένα μάτι στο μέτωπο, πιθανώς αυτό να συμβόλιζε το «τρίτο μάτι της διαίσθησης» συμβολισμός του Ποσειδώνα από μεταφυσική σκοπιά).

Ποσειδώνας και Αστρονομικά στοιχεία

neptune_and_earth_richdr60800x533

Για τη πλήρη περιστροφή του στον ζωδιακό χρειάζεται 164,8 έτη και παραμένει 14 χρόνια σε κάθε ζώδιο, ενώ για μία πλήρη περιστοφή γύρω από τον Ήλιο χρειάζεται 720 χρόνια. Κινείται 2 μοίρες το χρόνο κ η ανάδρομη κίνηση του διαρκεί 5 μήνες. Ανακαλύφθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1846 από τον αστρονόμο Λεβεριέ (Leverrier), αλλά είχε ήδη παρατηρηθεί σαν σώμα με τηλεσκόπιο από το 1843 λόγω του λευκού νέφους που περιβάλλει τον πλανήτη και της επίδρασης που ασκεί στο Ηλιακό μας σύστημα.

Ο Ποσειδώνας δεν φαίνεται με γυμνό μάτι. Εκτός της δυναμικής ατμόσφαιρας που επικρατεί στον πλανήτη λόγω των σφοδρών καταιγίδων, των κυκλώνων, αντικυκλώνων και των ισχυρών ανέμων, εκπέμπεται διπλάσια θερμότητα και ενέργεια (όπως και στον Κρόνο και στον Δία) από αυτή που δέχεται ο Ήλιος. Κύριο χαρακτηριστικό του πλανήτη είναι οι δύο σκοτεινές κηλίδες, η πρώτη (με μέγεθος όσο η Γη) γνωστή σε όλους ως Μεγάλη σκοτεινή κηλίδα και η δεύτερη μικρότερη σε μέγεθος (βρίσκεται κυρίως στο νότιο ημισφαίριο τον πλανήτη) εν ονόματι “Σκούτερ” λόγω της ταχύτητας με την οποία κινείται γύρω από τον πλανήτη, κάθε 16 ώρες.

Ποσειδώνας και Αστρολογικά στοιχεία

neptune

Είναι κυβερνήτης των Ιχθύων και έχει την έξαρσή του στον Λέοντα.

Βρίσκεται σε αδυναμία στην Παρθένο και σε πτώση στον Υδροχόο.

Σύμβολό του είναι η ημισέληνος της ψυχής που τέμνεται από τον σταυρό της ύλης.

ΧΡΩΜΑ: το βαθυγάλαζο

ΟΡΥΚΤΑ: τυρκουάζ και αμέθυστος

ΜΕΤΑΛΛΟ: το ποσειδώνιο

ΖΩΑ: τα πλάσματα της θάλασσας και το Άλογο

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: το νερό

ΙΔΙΟΤΗΤΑ: μεταβλητή

ΗΛΙΚΙΑ στο άτομο είναι από τα 75-85 χρόνια.

Στην ανατομία σχετίζεται με τα πέλματα και τους λεμφαδένες

Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης που ελέγχει το υποσυνείδητο, είναι αυτός που ανοίγει το δρόμο για την αναζήτηση και την ταύτιση με το θείο και οδηγεί στην εναρμόνιση της ύλης και του πνεύματος. Ο Ποσειδώνας ταυτίζεται με το θολό ,το δυσδιάκριτο, το ονειρεμένο ,το ουτοπικό. Είναι η έμπνευση, η διόραση, η διαίσθηση.

Ένας Ποσειδώνας σε καλή θέση ή με καλές όψεις μπορεί να οδηγήσει σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες ( μουσική, ποίηση, ζωγραφική), αντίθετα ένας Ποσειδώνας με κακή θέση ή κακές όψεις μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια (τάσεις φυγής από την πραγματικότητα, ψέμα, αλκοολισμό, ναρκωτικά, απάτη κ αυταπάτη ). Ο Ποσειδώνας μπορεί ακόμη να συμβολίζει την προδοσία, την διαφθορά, την οδύνη ,τη μαντική, τον μυστικισμό. Είναι μία πραγματικότητα σε διάθλαση, σε ψευδείς εικόνες και συνδέεται με τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο, ό,τι είναι άπιαστο και μας διαφεύγει.

Σχετίζεται με τα αέρια, τα χημικά, το πετρέλαιο, τα τοξικά, τον υπνωτισμό, την αναισθησία, τα συνθετικά υλικά.

wheel

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ:

Προσοχή: επειδή παραμένει 14 χρόνια σε κάθε ζώδιο, η περιγραφή αυτή αφορά χαρακτηριστικά ολόκληρης γενιάς. Σε προσωπικό επίπεδο θα την βιώσουμε ανάλογα με τον οίκο στον γενέθλιο χάρτη μας και με τις όψεις με τους προσωπικούς κυρίως πλανήτες.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στο ΚΡΙΟ:

Τα άτομα με το Ποσειδώνα στο Κριό διαθέτουν έμπνευση, μαχητικότητα , υπερευαισθησία. Σ’ αυτή τη θέση μπορεί να δώσει επίσης σύγχυση, έντονο φανατισμό, άτομα χωρίς στόχους με παρανοϊκές ιδέες κι ευαίσθητο νευρικό σύστημα

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στο ΤΑΥΡΟ: Τα άτομα που έχουν Ποσειδώνα στο Ταύρο είναι κυκλοθυμικά κι συχνά εκφράζουν τις καλλιτεχικές τους τάσεις πιο πρακτικά από τα υπόλοιπα ζώδια. Εδώ μπορεί να δώσει άτομα που να ασχοληθούν με την μουσική και το τραγούδι.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ: Σ’ αυτή τη θέση ο Ποσειδώνας δίνει ευστροφία, έμπνευση, ικανότητα έκφρασης και μία διαρκή αναζήτηση σε πνευματικό επίπεδο. Επίσης, περιγράφει τα άτομα με μπερδεμένη φαντασία κι αδύνατη μνήμη

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στο ΚΑΡΚΙΝΟ: Εδώ στο ζώδιο του Καρκίνου ο Ποσειδώνας δίνει άτομα με καλλιτεχνικές ανησυχίες, αλλά αν έχει κακές όψεις, μπορεί να κάνει τα άτομα ανασφαλή με κρίσεις μελαγχολίας και απαισιοδοξίας, ούτως ώστε να μην μπορούν να ελέγχουν τις συγκινήσεις τους, να απογοητεύονται εύκολα ή να υποφέρουν

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στον ΛΕΟΝΤΑ: Τα άτομα με το Ποσειδώνα στο Λέοντα είναι δραστήρια, πρωτοποριακά, με δυναμική προσωπικότητα, όλο ζωντάνια κι ενεργητικότητα. Αυτή η θέση του Ποσειδώνα δίνει ηθοποιούς (με προσωπικούς πλανήτες). Ας μην ξεχνάμε πως είναι σε έξαρση στο ζώδιο αυτό.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στη ΠΑΡΘΕΝΟ: Συνδυάζουμε τη φαντασία του πλανήτη με την μεθοδικότητα και την οργανωτικότητα του ζωδίου & αυτό του δίνει τη δυνατότητα να στραφεί σε ασχολίες επιστημονικές (ιατρική κ παραϊατρικά επαγγέλματα). Επειδή είναι σε αδυναμία στο ζώδιο αυτό, μπορεί η γενιά να δημιουργεί σύγχυση από λεπτομέρειες ή άγχος.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στο ΖΥΓΟ: Τα άτομα με τον Ποσειδώνα στο Ζυγό εκφράζουν τις ιδέες τους με αρμονία, έχουν υψηλά ιδανικά και καλλιτεχνικές τάσεις. Οι συνεργασίες είναι είτε εξιδανικευμένες, είτε ουτοπικές.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στο ΣΚΟΡΠΙΟ: Τα άτομα με το Ποσειδώνα στο ζώδιο του Σκορπιού πολλές φορές μπορεί να γίνουν βίαια γιατί τους αρέσει να παίρνουν ρίσκα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τα εμπόδια ή τους κινδύνους. Αντίθετα ο κίνδυνος και τα εμπόδια τους μαγνητίζουν..Άτομα με μεταφυσικά ενδιαφέροντα, οξυμένες αισθήσεις κ ιδιότητες μέντιουμ

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στο ΤΟΞΟΤΗ: Σ’ αυτή τη θέση συνδυάζοντας τις ιδιότητες του ζωδίου και του πλανήτη, η γενιά μπορεί να στραφεί σε φιλοσοφικές και θρησκευτικές αναζητήσεις

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Τα άτομα με την θέση στο ζώδιο του Αιγόκερου μπορούν να πετύχουν σε θέματα που σχετίζονται με την ύλη, διαθέτοντας όλη την υπομονή και την επιμονή που χρειάζεται. Η ιδεολογία παίρνει πρακτική χροιά.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στον ΥΔΡΟΧΟΟ: Σ’ αυτή τη θέση τα άτομα συνδυάζοντας την έμπνευση του πλανήτη και τις επαναστατικές τάσεις του ζωδίου, μπορεί να δώσουν ώθηση για μεγάλα τολμήματα αφ’ ενός , αφετέρου όμως μπορεί να γίνουν ψυχρά & σκληρά

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στους ΙΧΘΕΙΣ: Τα άτομα με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς ( κυβερνήτης τους) χαρακτηρίζονται από ρομαντισμό, θρησκευτικό συναίσθημα, καλλιτεχνικές τάσεις εξιδανικεύουν πρόσωπα και καταστάσεις. Αν βρίσκεται σε αρνητικές όψεις μπορεί να μπλέξουν σε χαοτικές καταστάσεις, αλκοολισμό, ναρκωτικά ή να έχουν τάσεις φυγής από την πραγματικότητα

astrology14

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στους ΟΙΚΟΥΣ:

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στο 1ο ΟΙΚΟ : Η θέση του Ποσειδώνα στον οίκο της προσωπικότητας , δείχνει την τάση της φυγής από τη πραγματικότητα. Σαν άτομο έχει καλλιτεχνικές τάσεις , διαθέτει έντονο μαγνητισμό τον οποίο όμως τον χρησιμοποιεί για να μπορεί να εξαπατήσει τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν. Παρουσιάζει μία ψεύτικη εικόνα του εαυτού του προβάλλοντας τις ευαισθησίες του και τον μαγνητισμό του.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στο 2ο ΟΙΚΟ: Η θέση του Ποσειδώνα στον οίκο της συναισθηματικής κι υλικής ασφάλειας, λόγω της χαλαρότητας της φαντασίας που συμβολίζει, μπορεί να κάνει το άτομο να επαναπαυθεί. Δηλαδή, να περιμένει (αν συνηγορούν και άλλα στοιχεία της προσωπικότητας) να έρχονται τα αγαθά χωρίς να κοπιάσει ,γι’ αυτό κ σ’ αυτή τη θέση υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσει είτε περίεργες μεθόδους εισοδήματος. Διαφορετικά, θα είναι δύσκολο να χειριστεί το εισόδημά του και θα χάνει τον έλεγχο. Ένα επάγγελμα της φύσης του Ποσειδώνα σίγουρα βοηθά.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στο 3ο ΟΙΚΟ: Ο νους μπορεί να λειτουργεί με τις φαντασιώσεις του κ η επικοινωνία του με τους άλλους να χαρακτηρίζεται είτε από υπερβολή σε ασαφείς ιδέες, είτε από ψέματα. Με καλές όψεις θα μπορούσε να συνδυάσει την φαντασία με την πραγματικότητα και να γίνει συγγραφέας, σεναριογράφος , ποιητής, δημοσιογράφος.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στο 4ο ΟΙΚΟ: Η επικοινωνία των ατόμων με την οικογένεια και ειδικότερα με τη μητέρα στα παιδικά χρόνια ενδεχομένως δεν ήταν καλή ,αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν τάσεις φυγής από τις οικογενειακές καταστάσεις και προκειμένου να λύσουν τα συναισθηματικά τους προβλήματα, μπορεί να στρέφονται εσωτερικά και να αναπτύσσουν καλλιτεχνικά ταλέντα. Υπάρχει μία ουτοπία ή ασθένεια γύρω από τις οικογενειακές υποθέσεις.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στο 5ο ΟΙΚΟ: Εδώ το άτομο θέλει να εκφράσει δημιουργικά την καλλιτεχνία του και την έμπνευση του. Με την αρνητική πλευρά του πλανήτη μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα στην έκφραση του ερωτισμού του. Γενικά όμως, θα αγαπά εξιδανικεύοντας και είναι δυνατόν να υφίσταται προδοσίες, καθώς δεν μπορεί να δει την πραγματικότητα στον χαρακτήρα του συντρόφου. Μπορεί να δώσει ένα παιδί με καλλιτεχνική φύση ή κάποια ευαισθησία.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στον 6ο ΟΙΚΟ: Σ΄ αυτή τη θέση δίνει κλίση για επαγγέλματα που σχετίζονται με θεραπεία .Μπορεί επίσης να υπάρξουν ψυχικές διαταραχές κ έτσι το άτομο να νοιώθει ανασφάλεια ,φόβο ,άγχος ή να παθαίνει εύκολα ιώσεις και αλλεργίες. Δυσκολία να συντονίζει την καθημερινότητά του.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στο 7ο ΟΙΚΟ: Τα άτομα με τον Ποσειδώνα στον 7ο οίκο επικεντρώνονται περισσότερο στην δημιουργία μίας σχέσης που θα τους κάνει να αισθάνονται ασφάλεια και σιγουριά . Και ενώ σαν άτομα είναι γλυκά κι ευαίσθητα εν τούτοις μπορεί να έχουν δυσκολία στο να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί προβάλουν λανθασμένα την εικόνα τους προς τους άλλους, είτε γιατί έλκουν ανθρώπους που υποκρίνονται.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στον 8ο ΟΙΚΟ: Εδώ ο πλανήτης ή κάνει το άτομο να ζει μέσα στην ανασφάλεια ή του χαρίζει μεγάλη σιγουριά για τον εαυτό του, αν ο Ποσειδώνας λειτουργεί ήπια στον χώρο του ψυχισμού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ή να αποδιοργανώνεται εντελώς ή να βρίσκει ψυχική ισορροπία, ανάλογα με τις όψεις. Σε θέματα περιουσίας θα πρέπει να προσέχει τις επενδύσεις του.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στον 9ο ΟΙΚΟ: Με το Ποσειδώνα στον οίκο του Τοξότη χρησιμοποιείται η φαντασία στις πνευματικές αναζητήσεις για να ψάξουν καινούργιους δρόμους πνευματικής εξέλιξης. Προσοχή θα χρειαστεί στους ψευδο-δασκάλους, στις ψευδο-διδασκαλίες, αλλά και στον δογματισμό σε ένα πνευματικό δρόμο ή θρησκεία.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στο 10ο ΟΙΚΟ: Πιθανή προσπάθεια με όλους τους τρόπους και τα μέσα να εδραιωθεί η κοινωνική θέση, ίσως γιατί υποσυνείδητα ο ενδιαφερόμενος αισθάνεται ότι σαν παιδί δεν εισέπραξε από το πατρικό πρότυπο την αναγνώριση που επιθυμούσε και του αναλογούσε. Χρειάζεται ειλικρίνεια και ηθική στους στόχους του. Αλλά μπορεί να διακριθεί σε επαγγέλματα της φύσης του Ποσειδώνα (ιατρική, τέχνη, μουσική…)

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στον 11ο ΟΙΚΟ: Πρόκειται για ένα άτομο με υψηλούς στόχους το οποίο αναζητά μέσα από τις σχέσεις ανθρωπιστικές αξίες. Αλλά μπορεί να επηρεάζεται και να παρασύρεται με ευκολία από τους φίλους, κινδυνεύει να ενδώσει σε πειρασμούς, να απογοητευτεί και να εξαπατηθεί. Κάποια σχέδια μοιάζουν ανέφικτα.

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στο 12ο ΟΙΚΟ; Αυτή η θέση του Ποσειδώνα είναι πολύ λεπτή. Αφ’ ενός δίνει καλλιτεχνικά ταλέντα και κλίση προς το μυστικισμό κι αφ’ ετέρου μπορεί να κάνει το άτομο να ονειροπολεί και να έχει τάσεις φυγής από την πραγματικότητα. Σαν αποτέλεσμα φέρνει απαισιοδοξία, ροπή στο αλκοόλ, στις ουσίες, στα φάρμακα…

Ανάλυση ευνοϊκών κ δυσμενών όψεων του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ με τους άλλους πλανήτες:

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ – ΗΛΙΟΣ:

Σε ευνοϊκές όψεις: Το άτομο έχει αρμονία, ισορροπία, ρομαντισμό ,έχει ισχυρή φαντασία, εκπέμπει ακτινοβολία, έχει μεταφυσικές αναζητήσεις κι εμπνεύσεις που μπορεί να αναδείξουν ένα μεγάλο καλλιτέχνη

Με δυσμενείς όψεις: Με δυσμενείς όψεις δείχνει ανευθυνότητα, σύγχυση του ατόμου ανάμεσα στην αλήθεια και στο ψέμα, την πραγματικότητα και την ουτοπία. Πολλές φορές εξιδανικεύει ό,τι τον βολεύει. Υπάρχει κίνδυνος εθισμού σε αλκοόλ και ουσίες. Οργανικά είναι ευάλωτο σε ψυχικές διαταραχές

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ – ΣΕΛΗΝΗ:

Με ευνοϊκές όψεις είναι ένα άτομο ισορροπημένο ,με ένστικτο κ δημιουργική φαντασία. Εδώ υπάρχει μια έμφυτη καλλιτεχνική κλίση που εκφράζεται μέσω του χορού, της ποίησης, της μουσικής. Είναι άτομο γλυκό, γαλήνιο που έλκει τους άλλους .

Με δυσμενείς όψεις το άτομο ζει μέσα σ’ ένα συναισθηματικό χάος κ αυτό αυξάνει την τάση φυγής του από την πραγματικότητα. Ζει με ψευδαισθήσεις μπερδεύοντας την αλήθεια με το ψέμα κ αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να απογοητεύεται εύκολα, να πέφτει σε κατάθλιψη και να είναι σε μια διαρκή σύγχυση. Οργανικά δεν έχει ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να είναι ευάλωτο στα ηρεμιστικά, αλκοόλ και ναρκωτικά

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ – ΕΡΜΗΣ:

Με ευνοϊκές όψεις το άτομο έχει μεταφυσικές ανησυχίες, ευαισθησία και δημιουργική φαντασία και μπορεί να ασχοληθεί με την ζωγραφική, τη φωτογραφία, την ηχοληψία τη συγγραφή, την ποίηση, τον κινηματογράφο. Αισιόδοξος και καλός ομιλητής. με έμφυτη αγάπη στα θαλάσσια ταξίδια.

Με δυσμενείς όψεις δείχνει ανικανότητα να παίρνει αποφάσεις. Έτσι στην προσπάθεια του να τα καταφέρει μπορεί να καταφύγει στο ψέμα, στην υποκρισία και γενικότερα στην εξαπάτηση. Είναι εύθικτος με απότομο και ίσως βίαιο τρόπο έκφρασης. Έχει μπερδεμένες σκέψεις και ζει σε ένα φανταστικό νοητικό κόσμο, κάτι που μπορεί να τον οδηγήσει σε καχυποψία, ζήλια και ίντριγκες.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ:

Με ευνοϊκές όψεις το άτομο έχει ευαισθησία, είναι ιδεαλιστής, έχει άνεση και χάρη στις εκφράσεις του. Είναι ρομαντικό κι έχει έντονο ερωτισμό.

Με δυσμενείς όψεις παρουσιάζει προβλήματα στις σχέσεις του, είτε προσωπικές είτε επαγγελματικές. Αυτό περισσότερο οφείλεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης στον ίδιο του τον εαυτό, στην καχυποψία του και στις φοβίες του. Δείχνει ότι μπορεί να υποστεί εξαπατήσεις σε οικονομικά κι ερωτικά θέματα.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ – ΑΡΗΣ:

Το άτομο με ευνοϊκές όψεις διαθέτει έντονη ευαισθησία και διεισδυτικότητα .Είναι άτομο εργατικό που ενδιαφέρεται για τον αποκρυφισμό, τον μυστικισμό κι έχει πνευματικές αναζητήσεις.

Με δυσμενείς όψεις έχει τάσεις φυγής από τη πραγματικότητα κι υποτάσσεται στα κατώτερά του ένστικτα .Είναι άτομο ανασφαλές που ζει με απάτες κ αυταπάτες. Μπορεί να παρουσιάσει ερωτικές διαστροφές ή παρασυρθεί σε έξεις αλκοολισμού ,ναρκωτικών κι ηρεμιστικών. Οργανικά θα πρέπει να προσέχει τα μικρόβια και τα αφροδίσια νοσήματα .

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ -ΔΙΑΣ:

Εδώ με ευνοϊκές όψεις έχουμε ένα άτομο εργατικό , ιδεαλιστή με εσωτερική αρμονία και καλλιτεχνικές τάσεις. Θα προσπαθεί να εξελίξει συνεχώς το σώμα του και την ψυχή του κι έτσι θα απολαμβάνει πνευματικά και υλικά αγαθά.

Με δυσμενείς όψεις έχουμε ένα άτομο με ισχυρή φαντασία κι αυτό ακριβώς είναι το τρωτό του σημείο, γιατί εξιδανικεύει καταστάσεις. Πολλές φορές να βρίσκεται στο ρόλο του θύματος. Μπορεί να έχει τάσεις ή για απληστία ή για κακή διαχείριση των οικονομικών του, φθάνοντας κάποιες φορές στην δύσκολη θέση της χρεοκοπίας .Η χειρότερη όμως περίπτωση είναι να προσπαθεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του με απάτες.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ – ΚΡΟΝΟΣ: (αφορά πολλούς ανθρώπους παράλληλα)

Με ευνοϊκές όψεις δείχνει μία προσωπικότητα ανεξάρτητη, ένα μυαλό πρακτικό που πετυχαίνει τους στόχους του.

Με δυσμενείς όψεις δείχνει έλλειψη πρακτικότητας κι αυτοπεποίθησης και κατά συνέπεια δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ζωής .Ένα άτομο ανεύθυνο ,αδιάφορο κ πολλές φορές σκληρό. Έντονη νευρικότητα κ ψυχολογικά προβλήματα που σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε παράνοια .

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ – ΟΥΡΑΝΟΣ: (αφορά γενιά ανθρώπων)

Με ευνοϊκές όψεις συνδυάζοντας τη γόνιμη φαντασία του Ποσειδώνα και την επιστημονική ευφυΐα του Ουρανού, έχουμε το χάρισμα για ένα ανεπτυγμένο ερευνητικό μυαλό κι έναν υγιή ψυχισμό. Καλλιτεχνικές ενασχολήσεις κι ανεπτυγμένη ενόραση. Στρεφόμαστε στον χώρο της μεταφυσικής κι ιδιαίτερα της αστρολογίας.

Με δυσμενείς όψεις το άτομο κάτω από την παραμόρφωση της αλήθειας λόγω του Ποσειδώνα και την ανατρεπτικότητα του Ουρανού, οδηγείται σε κακή και λαθεμένη αντίληψη των πραγμάτων και ζει με ψευδαισθήσεις και ψευδο-επαναστάσεις.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ – ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ : (αφορά γενιά ανθρώπων)

Η γενιά διακατέχεται από ευσπλαχνία, φιλανθρωπία και υπηρεσία προς τους άλλους. Με ευγενικούς τρόπους, ο ενδιαφερόμενος ασχολείται με την μεταφυσική έρευνα και παραψυχολογικά πειράματα . Μπορεί επίσης ν’ ασχοληθεί με ιατρικές ανακαλύψεις.

Με δυσμενείς όψεις παρουσιάζονται (αν συντελούν προσωπικοί παράγοντες) ψυχικές διαταραχές, οι οποίες αν συνδυαστούν με την φύση του Πλούτωνα ενδέχεται να προκαλούν καταστάσεις με καταστροφικές συνέπειες. Κατασκευή χημικών ουσιών ή όπλων, εγκληματικές ενέργειες, δεισιδαιμονίες, παρέκκλιση της γενετήσιας ορμής.

astrolife.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here