ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ & Οίκοι

0
20

Ο Οίκος στον οποίο βρίσκεται ο Ποσειδώνας δείχνει σε ποιον τομέα της ζωής έχει την ανάγκη το άτομο να κάνει την υπέρβαση της πραγματικότητας ..σε ποιον τομέα χτίζονται αλλά και καταρρέουν το όνειρα .. σε ποιον τομέα αποκτά το άτομο ψυχική αντίληψη μέσα από την υπέρβαση των ορίων του αισθητού – γήινου κόσμου..

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ 1ο ΟΙΚΟ: Δίνει έμφαση στην πιο άμεση και διαισθητική πλευρά του «Εγώ», δίνοντας στο άτομο μια δυνατή μαγνητική φόρτιση και μια μεγάλη ικανότητα έλξης .. η δεκτικότητα στα εξωτερικά ερεθίσματα είναι τονισμένη και η αντίληψη άμεση. η συγκίνηση είναι μεγάλη … η ειδική κινητικότητα του πλανήτη μπορεί σχεδόν πάντα να συναντηθεί με το φυσικό επίπεδο. το άτομο έχει ανήσυχες στιγμές .. δεν είν΄ εύκολο να προσαρμοστεί σε κοινά παραδείγματα συμπεριφοράς.. άνθρωποι με τόσο πλούσια εσωτερική ζωή μπορούν εύκολα να πλησιάσουν και κουλτούρες πολύ διαφορετικές από την δική τους ..

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ 2ο ΟΙΚΟ: Αντίκρουση μεταξύ αξιών πλανήτη και Οίκου ..μεταξύ θέλησης για αλλαγή που συμβολίζει ο Ποσειδώνας και στατικότητας που συμβολίζεται από τον δεύτερο οίκο .. εδώ καθήκον του πλανήτη είναι να ευνοήσει μία έντονη ευαισθησία για τα γήινα πράγματα, παρακινώντας την αγάπη για την φύση και μερικές φορές να χαρίσει ένα καλό καλλιτεχνικό αίσθημα ..αυτή η θέση αντιπροσωπεύει τα υλικά αγαθά και την ικανότητα να διαχειρίζεται κανείς τα κέρδη.. δείχνει ενδιαφέρον γιατί ο κόσμος του χρήματος και η σχέση του ατόμου μ αυτόν, θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ατόμου.. μπορεί να περάσουν στα χέρια του σημαντικά ποσά είτε σαν έσοδα από την εργασία του, είτε από την διαχείριση της περιουσίας του ..

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ 3ο ΟΙΚΟ: Η δύναμη της φαντασίας μεταφέρεται στο νοητικό επίπεδο ..οι αφηρημένες φαντασίες του πλανήτη μπορούν να πάρουν μορφή πρωτοποριακών θεωριών στον τομέα της μεταφυσικής ..αυτός ο τύπος γνώσης βασίζεται και στη χρήση των μέσων επικοινωνίας για την μεταφορά και την παρατήρηση των αποτελεσμάτων και των φυσικών φαινομένων ..π.χ με άρθρα στις εφημερίδες , συνεντεύξεις με φημισμένους στο χώρο της παραψυχολογίας κλπ .. το άτομο με Ποσειδώνα στον τρίτο οίκο θα μπορέσει να έχει τις επαφές που θα του επιτρέψουν τις μετακινήσεις είτε γεωγραφικές, είτε νοητικές, των οποίων νιώθει την ανάγκη..

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ 4ο ΟΙΚΟ: Η ανάμνηση της πρώτης οικογένειας – παιδική ηλικία, είναι η βάση της ευαισθησίας αυτού του ανθρώπου που σχεδόν πάντα έχει μια διορατικότητα .. ..αυτό μπορεί να ευνοεί έναν ψυχισμό μερικές φορές λίγο ομιχλώδη, πολύ ευαίσθητο στις διελεύσεις της Σελήνης .. μπορεί να εκδηλώσει καλλιτεχνικές εξάρσεις, λογοτεχνικές, ποιητικές η μεγάλου ρομαντισμού ..η δυνατότητα κίνησης σε νοητικό επίπεδο που του χαρίζουν τα άστρα, εδώ ίσως είναι λίγο περιορισμένη. τη δημιουργικότητα του μπορεί να την χρησιμοποιήσει για να ερευνήσει θέματα του παρελθόντος και για να λύσει προβλήματα που περιορίζουν την εξερευνητική του πρόοδο.. αυτή η θέση του πλανήτη μπορεί να ωθήσει το άτομο σε αναζήτηση της πνευματικής επικοινωνίας με ξεπερασμένες μεθόδους όπως τον πνευματισμό του 19ου αιώνα ..

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ 5ο ΟΙΚΟ: Πυρακτωμένη κατάσταση που φαίνεται να τον δυσκολεύει στις διάφορες ωθήσεις που θέλει να έχει σε διάφορα επίπεδα.. εδώ ο πλανήτης δίνει κλίση σε εκδηλώσεις μυστικισμού και θρησκευτικής ρητορικής ..την ανάγκη κηρύγματος π.χ του Ευαγγελίου, μπορεί να την νιώσει το άτομο σαν μια αποστολή.. ίσως να προσπαθεί πιεστικά να περάσει τις απόψεις του σε κάποιον που τον θεωρεί κατώτερο του …. αποκαλύπτει την ανάγκη ν ασκητέψει .. νιώθει την ανάγκη να βγάλει προς τα έξω την εσωτερικότητα του.. τέτοια τάση όμως πρέπει να την ελέγξει ώστε να μην εκδηλώνεται σαν πνευματική επιδειξιομανία ..

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ 6ο ΟΙΚΟ: Η θέση αυτή περιορίζει αρκετά την ανάγκη απόδρασης ,την τάση προς το άπειρο που ο πλανήτης φέρνει μαζί του ..το άτομο εκμεταλλεύεται την ευαισθησία του και την δημιουργική του δύναμη στο χώρο της πραγματικότητας και της καθημερινής ρουτίνας.. οι ανάγκες του πλανήτη αναλώνονται σε κάποια εργασία, όπου απαιτούνται η καλή ευαισθησία και το χάρισμα της γρήγορης αντίληψης .. συχνά το άτομο θυσιάζει τις αξίες του πλανήτη η του οίκου ..εδώ συναντάμε ανθρώπους με κλίση στην ψυχομετρία η σε όλους τους κλάδους της μεταφυσικής που ασχολούνται με την έρευνα συγκεκριμένων υλικών αντικειμένων που είναι δεμένα με την γη ..

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ 7ο ΟΙΚΟ: Παιγνίδι έλξεων πολύ μπερδεμένο .. μπορεί το άτομο να δημιουργήσει μυστηριώδη δεσμό με όμοιους ανθρώπους ..ομοιότητα η ταύτιση γούστων και κοινής ευαισθησίας ..εκδηλώνεται στο άτομο η θέληση εξερεύνησης κρυμμένων κόσμων η μυστικών της ψυχής των άλλων, για να μπορεί να κατανοήσει έτσι τον ‘’άλλο’’, το διαφορετικό του ..αναπτύσσει την ικανότητα να δοκιμάσει τις ίδιες ψυχικές καταστάσεις άλλου ανθρώπου ..το άτομο αν καταφέρνει να συναντάει στο δρόμο του άλλους ανθρώπους όμοιους τους, έχει δυνατότητες εξέλιξης ..

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ 8ο: Εδώ ο πλούτωνας, κυβερνήτης του οίκου, χρωματίζει το μυστικισμό του Ποσειδώνα μ ένα συναίσθημα απομάκρυνσης από τα υλικά αγαθά και ευνοεί μια δυνατή τάση στην εξερεύνηση του αποκρυφισμού .. η ευαισθησία τείνει να ανεβάσει την καλλιτεχνική δημιουργία του ατόμου και μερικές φορές το οδηγεί σ ένα περίεργο δέσιμο με την πραγματικότητα ..μπορεί να δει εικόνες και παραστάσεις υπερβατικών κόσμων ..που όμως δεν αλλοιώνουν τη σχέση που το δένει με την πραγματικότητα.. η δυνατότητα να κατανοεί τις υπερβατικές αλήθειες μπορεί να του προσφέρει εμπειρίες στα όρια ανάμεσα σε παράλληλους κόσμους ανάμεσα στη ζωή και στη θάλασσα, που θα διεγείρουν τις έρευνες του προς αυτή την τελευταία διάσταση ..

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ 9ο ΟΙΚΟ: Σε έξαρση όλος ο συμβολισμός του πλανήτη.. εκφράζει στον ανώτερο βαθμό τις έννοιες του μυστικισμού και της φιλοσοφικής εξερεύνησης.. υψηλό νοητικό επίπεδο που οδηγεί σε αφηρημένα επίπεδα τις σκέψεις η τις επιλογές της ζωής του ατόμου.. κλίση σε ιερατικές η φιλοσοφικές σπουδές, που επιτυγχάνουν την απομάκρυνση από την καθημερινότητα .. ανάγκες συμμετοχής τουλάχιστον με την σκέψη, σε απέραντες και παγκόσμιες διαστάσεις ….εκδηλώνεται έτσι η δυνατότητα συνδέσεων ανάμεσα σε ιδεολογίες φαινομενικά διαφορετικές μεταξύ τους, αποκαλύπτοντας κοινούς παρανομαστές ..

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ 10ο ΟΙΚΟ: Αυτός ο οίκος φαίνεται να είναι σε συντονισμό με την αίσθηση της εξάπλωσης πέρα από τον συγκεκριμένο κόσμο, που είναι το προνόμιο του πλανήτη.. εν τούτοις αν προσέξουμε καλά αυτό δεν είναι αλήθεια… τα άτομα με Ποσειδώνα σ αυτό τον οίκο αντιλαμβάνονται αυθόρμητα, διαμέσου μιας εσωτερικής δύναμης, την ανάγκη να υποστηρίξουν τις υψηλές αρχές του άστρου με κάθε θυσία, περνώντας τις περισσότερες φορές δύσκολες καταστάσεις η διατρέχοντας ασυνήθιστους δρόμους που αποθαρρύνουν το μεγαλύτερο μέρος των υπολοίπων ανθρώπων ..σ αυτή την περίπτωση αποκλείεται το ασαφές, που πολλές φορές συνοδεύει τον ψυχισμό μερικών θέσεων του Ποσειδώνα ..

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ 11ο ΟΙΚΟ: Εδώ η ανανεωτική πλευρά και η μεταμόρφωση, η επιθυμία απομάκρυνσης από τα συμβατικά και λογικά σχέδια ..εδώ χρειάζεται να προσέξουμε το ρίσκο των ουτοπιστικών ιδεολογιών, αφού έχουμε συσσώρευση αξιών ιδίου τύπου, είτε λόγω του οίκου, είτε λόγω του πλανήτη.. εδώ παρατηρούμε το εξαιρετικό άνοιγμα που ρίχνει το άτομο στο άπειρο και του δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ενώσεις ανάμεσα σε διάφορες ιδεολογίες .. όποιοι έχουν εδώ τον πλανήτη θα πρέπει να εμβαθύνουν σε φιλοσοφίες και σπουδές τεχνικών σώματος δεμένες με κουλτούρες διαφορετικές από τις δικές μας ..πχ η γιόγκα

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΤΟΝ 12ο ΟΙΚΟ: Ποσειδώνας με υπερβολικές – ισχυρές δυνατότητες υπεροχής .. βρίσκεται στο σημείο σύνδεσης ανάμεσα σε δυο πραγματικότητες : τη γήινη και την πνευματική.. αυτή η δυνατότητα δεν χαρίζεται κατά τύχη .. προϋποθέτει μια μεγάλη εσωτερική εργασία .. αυτό γίνεται διαμέσου υπαρξιακών δοκιμασιών .. στο άτομο που έχει σ αυτό τον οίκο τον Ποσειδώνα, υπάρχει κάποια δυσκολία να χαρεί τις γήινες απολαύσεις. αυτό μεγαλώνει την ευαισθησία του και επιτρέπει να υποδέχεται το «ΟΛΟ» μέσα του.. οι δυνατότητες που χαρίζει ο Ποσειδώνας σ αυτό τον οίκο είναι πολλαπλές, πολύπλευρες, πολυποίκιλες .. παρέχουν πολύ μεγάλη ευαισθησία, πνευματικότητα, αυτοθυσία, και μεγάλη ικανότητα να προσφέρει το άτομο τις θετικές ενέργειες του πλανήτη, στους άλλους ανθρώπους ..

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here