Ποιος είναι ο «Κυρίαρχος» πλανήτης σου;

0
10

Τι είναι ο κυρίαρχος πλανήτης;

Πρόκειται ουσιαστικά για τον πλανήτη που σε «ενεργοποιεί». Είναι θα λέγαμε το «σημείο εκκίνησής» σου, η «έδρα» σου. Ο πλανήτης αυτός επηρεάζει το πώς οι ενέργειες στο χάρτη σου οργανώνονται ή αποδιοργανώνονται.

Ας υποθέσουμε ότι είσαι Λέων, αλλά δεν αισθάνεσαι καθόλου Λέων. Συμβαίνει συχνά. Σ΄αυτή την περίπτωση, ίσως φταίει ο κυρίαρχος πλανήτης σου. Μπορεί, για παράδειγμα, να έχεις κυρίαρχο έναν Κρόνο, που «καταπίνει» τον βρυχηθμό του Λιονταριού, και που σε κάνει να αισθάνεσαι περισσότερο Αιγόκερως παρά Λέοντας.

Ο κυρίαρχος πλανήτης είναι το «αφεντικό» όλων των άλλων πλανητών, είτε τους αρέσει είτε όχι, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν με αυτή την ιεράρχηση.

Όταν προσδιορίσεις τον Κυρίαρχό σου, θα μπορέσεις επίσης να ιεραρχήσεις και την επιρροή των υπόλοιπων πλανητών του χάρτη σου, κάτι που θα σε βοηθήσει να τον αναλύσεις καλύτερα.

Πώς θα βρεις τον Κυρίαρχο πλανήτη σου;

  • Ο εύκολος αλλά επισφαλής τρόπος, είναι να εξετάσεις τον Ωροσκόπο σου. Αν για παράδειγμα ο Ωροσκόπος σου είναι Παρθένος, βρες ποιος πλανήτης κυβερνά το ζώδιο της Παρθένου. Στην περίπτωση αυτή είναι ο Ερμής. Ωστόσο, δεν είναι πάντα τόσο απλά τα πράγματα, αφού ο κυρίαρχος μπορεί να είναι άλλος. Έτσι ακολουθεί…
  • Ο δύσκολος, πιο λεπτομερής αλλά και πιο σίγουρος τρόπος για να εντοπίσεις τον κυρίαρχο πλανήτη σου, αλλά και την υπόλοιπη πλανητική ιεραρχία στον ατομικό σου γενέθλιο χάρτη, και έχει ως εξής:

Ξεκινάς πηγαίνοντας ΕΔΩ

Κλικ στο My Astro στο μενού πάνω δεξιά στην κορυφή.

Αν δεν έχεις ήδη ένα καταχωρημένο προφίλ χρήστη στο σάιτ αυτό (το οποίο είναι δωρεάν), και ούτε θέλεις να δημιουργήσεις κάποιο, χρησιμοποίησε απλά την ιδιότητα του «Επισκέπτη», επιλέγοντας Leave thisg uest user profile. Κλικάροντάς το, οδηγείσαι αυτόματα σε επόμενη σελίδα όπου επιλέγεις Yes.

Μεταφέρεσαι τώρα αυτόματα στην επόμενη σελίδα όπου επιλέγεις Create a horoscope immediately, as a Guest User.

Στη σελίδα που εμφανίζεται αμέσως μετά, συμπληρώνεις τα δεδομένα γέννησής σου και πατάς Continue.

Στην αμέσως επόμενη σελίδα, επιλέγεις από το μενού στην κορυφή το Horoscope Home.

Έπειτα, από τη δεξιά στήλη και κάτω από την ένδειξη EXTENDED CHART SELECTION, κλικ στο A wide selection of horoscope types, house systems, asteroids and much more.

Τώρα βρίσκεσαι στη σελίδα των χαρτών, όπου μπορείς να φτιάξεις τον γενέθλιο χάρτη σου ή όποιον άλλο χάρτη επιθυμείς. Ο γενέθλιος χάρτης είναι προεπιλεγμένος, οπότε πατώντας Click here to show the chart εμφανίζεται αυτόματα.

Σημείωση: Για να βγεις από το σάιτ χωρίς αυτό να κρατήσει τα δεδομένα γέννησής σου, επιλέγεις Logout από το μενού που βρίσκεται στην κορυφή. Αν δεν κάνεις Logout, το σάιτ εξακολουθεί να κρατά τα δεδομένα γέννησής σου, παρέχοντάς σου τη δυνατότητα διευκόλυνσης μελλοντικών σου αναζητήσεων.

.

Αφού λοιπόν έχεις φτιάξει τον γενέθλιο χάρτη σου, για να βρεις τον κυρίαρχο πλανήτη, ακολούθησε τα εξής βήματα (η διαδικασία εύρεσης του Κυρίαρχου για όσους έχουν ήδη καταχωρημένο προφίλ στο astro.com ξεκινά από δω):

Επιλέγεις Horoscope Home από το μενού της κορυφής.

Έπειτα, από τη δεξιά στήλη κάτω από την ένδειξη EXTENDED CHART SELECTION, κλικ στο A wide selection of horoscope types, house systems, asteroids and much more.

Στη σελίδα που εμφανίζεται (η σελίδα των χαρτών), βρίσκεται το πεδίο Methods: Circular charts | Special charts | Ephemeris | Pullen/Astrolog – κάνε κλικ στο Pullen/Astrolog.

Έπειτα, στο πεδίο Please select the type of chart you want,κάνε κλικ στο βελάκι για να εμφανιστεί το υπομενού. Από το υπομενού επιλέγεις Simple chart delineation by Walter Pullen.

Στη συνέχεια, πάτα click here to show chart.

Στη σελίδα που εμφανίζεται, υπάρχει ένα ολόκληρο κατεβατό με ενδιαφέρουσες ερμηνείες του γενέθλιου χάρτη, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει εδώ, μοιάζει με την εικόνα που ακολουθεί:

Δες κάτω από το Total Rank το ποσοστό και τη θέση 1. Ο πλανήτης με το μεγαλύτερο ποσοστό καταλαμβάνει τη θέση 1 και είναι ο Κυρίαρχός σου. Οι υπόλοιποι πλανήτες ιεραρχούνται σύμφωνα με τα ποσοστά τους στη θέση 2, 3, κτλ. Το ποσοστό κάθε πλανήτη δείχνει και τη δυναμική του στο ατομικό ωροσκόπιο. Όπως φαίνεται στην εικόνα, κάτω από τον πίνακα με την ιεράρχηση των πλανητών, φαίνεται ένας άλλος πίνακας όπου μπορείς να δεις επίσης ποιο ζώδιο, στοιχείο και ποιότητα είναι κυρίαρχα στο χάρτη σου, καθώς και την ιεράρχηση όλων των υπολοίπων.

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here