Ποιοι ήταν οι 12 μαθητές του Χριστού και πως πέθαναν;

0
10

Η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης και η Ανάσταση του Ιησού Χριστού διδάσκουν στους απανταχού πιστούς. Το έργο του και τα μηνύματα Του συνέχισαν οι δώδεκα μαθητές του Χριστού, οι δώδεκα Απόστολοι, που άφησαν τα πάντα και ακολούθησαν τον Κύριο σε όλη τη δημόσια διακονία Του μέχρι της Αναλήψεως. Στη συνέχεια μετά την επιφοίτηση του Άγιου Πνεύματος, έγιναν κήρυκες και μάρτυρες της πίστεως στον Χριστό και συνέβαλαν στην εξάπλωση της Βασιλείας του Θεού στη γη.
Διαβάστε ποιοι είναι αλλά και πως μαρτύρησαν για την θρησκεία μας οι δώδεκα Απόστολοι

Ο Πέτρος : τον σταύρωσαν! Επειδή εκεί νίκησε με υπερφυσικό τρόπο το μάγο Σίμωνα, σταυρώθηκε από τον αυτοκράτορα Νέρωνα κατακέφαλα, (πάνω τα πόδια – κάτω το κεφάλι), όπως ο ίδιος το ζήτησε και έτσι έλαβε το άφθαρτο στεφάνι του μαρτυρίου.
Ο Ανδρέας : τον σταύρωσαν! Στην Πάτρα ενήργησε πολλά θαύματα και επειδή πολλοί πίστευαν στον Χριστό ο Ανθύπατος της πόλεως Αιγεάτης κάρφωσε τον Απόστολο του Χρίστου σε ένα Σταυρό ανάποδα και εκεί παρέδωσε το πνεύμα του.
Ο Ιάκωβος :τον έσφαξαν. Ο Ηρώδης ο Άγρίππας για την πολλή παρρησία πού είχε, τον σκότωσε με μαχαίρι το 44 μ.Χ. και έτσι έγινε ο δεύτερος μάρτυρας της πίστεως μας μετά τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο ( 43 μ.Χ.).
Ο Ιωάννης ο Θεολόγος : εκοιμήθηκε…. Όταν επέστρεψε στην Έφεσο αναπαύθηκε εν ειρήνη (περίπου 95 χρονών).
Ο Φίλιππος : τον κρέμασαν ανάποδα. Μαρτύρησε τρυπημένος στους αστραγάλους και καρφωμένος σ’ ένα ξύλο στην Ιεράπολη.
Ο Βαρθολομαίος : τον σταύρωσαν από τους άπιστους  στην Ουρανούπολη.
Ο Θωμάς : τον θανάτωσαν με τόξα με εντολή του βασιλιά των Ινδών, επειδή ο Θωμάς βάφτισε τον γιο και την γυναίκα του. Τον φυλάκισε και τελικά τον καταδίκασε σε θάνατο: Οι στρατιώτες τον κατατρύπησαν με τις λόγχες τους.
Ο Ιάκωβος: Κηρύττοντας και ελέγχοντας τους απαίδευτους λαούς κρεμάστηκε σε σταυρό και έτσι παρέδωσε την ψυχή του στον Θεό.
Ο Σίμωνας ο Ζηλωτής : τον σταύρωσαν!
Ο Ματθαίος : τον έκαψαν ζωντανό άπιστοι σε ένα καμίνι.
Ο Ιούδας ο Θαδδαίος : τον θανάτωσαν με τόξα. Πήγε και στην Έδεσσα, οπού θεράπευσε τον Τοπάρχη. Τελικά τον κρεμάσανε και τον θανάτωσαν με εκτοξευόμενα βέλη.
Ο Ιούδας ο Ισκαριώτης: Σύμφωνα με τον κατά Ματθαίον Ευάγγελιον, κρεμάστηκε αφού επέστρεψε τα τριάντα αργύρια.

Ο Ματθίας (που πήρε την θέση του Ιούδα του Ισκαριώτη): με φρικτά βασανιστήρια. Κήρυξε το Ευαγγέλιο του Χριστού στην Αιθιοπία και αφού υπέμεινε πολλά βασανιστήρια από τους άπιστους παρέδωσε την ψυχή του στα χέρια του Θεού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here