Ποια είναι η επίδραση της Επιστροφής του Κρόνου στη ζωή μας;

0
20

Επιστροφή Κρόνου: Αυτό συμβαίνει, όταν ο πλανήτης Κρόνος επιστρέφει για να συναντήσει ξανά τον γενέθλιο Κρόνο σας. Χρειάζονται περίπου 29,5 χρόνια για να ολοκληρώσει αυτό τον κύκλο. Η επιστροφή του «χτυπά» στα τέλη της δεκαετίας των 20, και οι επιπτώσεις της είναι αισθητές στις αρχές των 30. Υπάρχει μια δεύτερη (ενδεχομένως και μία τρίτη για τους μακροβιότερους) επιστροφή του Κρόνου που χτυπά μεταξύ των 57-60 ετών.

Καιρός να μεγαλώσετε:Η επιστροφή του Κρόνου είναι ένα εγερτήριο σάλπισμα, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί φοβούνται πως θα έρθουν αντιμέτωποι με απογοητευτικές πραγματικότητες ή τουλάχιστον με μια αναγκαστική αφύπνιση. Όταν είσαι νέος, ο χρόνος για να αποφασίσεις «τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις» μοιάζει απεριόριστος.  Να, όμως, που ο Πατέρας Χρόνος σου κουνά το δάχτυλο καθώς πλησιάζεις στα 30, λέγοντάς σου στα ίσια «Μεγάλωσες. Καιρός να διαλέξεις πορεία».

Ώρα να σοβαρευτείτε:Μερικές φορές, κάνουμε επιλογές ζωής πριν μάθουμε καλά-καλά ποιοι είμαστε. Κατά την επιστροφή του Κρόνου, ορισμένες από τις επιλογές μας αποκαλύπτεται πως είναι «εκτός σχεδίου», έξω από το αληθινό μας πεπρωμένο. Κι αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα, αφού μπορεί να τεθούν υπό αμφισβήτηση γάμοι και καριέρες. Πολλά διαζύγια παίρνονται στην ηλικία των 30, όταν οι υποσχέσεις αιώνιας αγάπης που δόθηκαν κάτω από το ρόδινο φως της νιότης, δεν ταιριάζουν κατά βάθος με τον πυρήνα του κάθε ατόμου, καθώς πλησιάζει αυτό το σημείο καμπής στη ζωή του. Από την άλλη, όμως, ο Κρόνος μπορεί να φέρει μια μοιραία σχέση, μια σοβαρή δέσμευση με μακροπρόθεσμες προοπτικές.

Τα όνειρα της νιότης: Η επιστροφή του Κρόνου φέρνει μαζί της την πίεση του χρόνου, και συχνά την πρώτη συνειδητοποίηση της δικής σας θνητότητας. Θα προβείτε σε απολογισμό του τι κάνατε μέχρι σήμερα για να πετύχετε όσα ονειρευτήκατε, και συχνά θα σας σκεπάζει ένας μανδύας φόβου πως ποτέ δεν θα καταφέρετε να αγγίξετε τα μεγάλα σας όνειρα. Ευτυχώς, όμως, είναι μια εποχή που παράγοντες όπως η πειθαρχία, η εστίαση και η σαφής οπτική έρχονται να σας δώσουν ένα είδος ρεαλιστικής ελπίδας. Θα καταλάβετε τι είναι ακόμη εφικτό, και θα κάνετε την απαραίτητη στροφή προκειμένου να ακολουθήσετε το σωστό μονοπάτι.Η περίοδος αυτή είναι ένα σταυροδρόμι, όπου οι αποφάσεις ζωής σας αλλάζουν. Ο Βαν Γκογκ, για παράδειγμα, στα 30 του έγινε ζωγράφος, αντί για υπουργός όπως τον ήθελε η οικογενειακή παράδοση.

Η επιστροφή του Κρόνου δημιουργεί συχνά μια κρίση που σας φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με τους φόβους σας, πολλοί από τους οποίους έχουν βαθιές ρίζες στην ψυχή σας, ενώ σχετίζονται ακόμα και με τις κοινωνικές προσδοκίες. Ο Κρόνος προκαλεί έναν μικρό σεισμό στα θεμέλιά σας, κι αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να αποτινάξετε ό,τι δεν αποτελεί κομμάτι του εαυτού σας. Ο Κρόνος δεν καλείται τυχαία «Άρχοντας του Κάρμα», αφού στο «μάθημά» του τώρα περνάτε το τεστ που σας δίνει τη δυνατότητα να αποδείξετε, αν μπορείτε να γίνετε κυρίαρχος του εαυτού σας. Να ανακαλύψετε έναν ακλόνητο πυρήνα εντός σας, που θα αποτελέσει τη βάση για μια πορεία ζωής προς την ωρίμανση και την ανάπτυξη.

Κρόνος και κατάθλιψη: Ο Κρόνος θεωρείται από πολλούς ο πλέον επιβλαβής πλανήτης, και οι διελεύσεις του προκαλούν φόβο. Όμως, είναι απλά ο εμπνευστής της αλλαγής, θέλοντας να  σας οδηγήσει προς τη θεραπεία του εαυτού σας και τη θεμελίωση μιας ανθεκτικής και στέρεας βάσης πάνω στην οποία θα στηριχθείτε για να κάνετε τα επόμενα βήματά σας. Αν έχετε Κρόνια επιστροφή και δυσκολεύεστε να αντεπεξέλθετε, αυτό που προτείνεται είναι να αφήσετε πίσω σας ό,τι δεν είναι λειτουργικό. Όταν κρατάτε με το ζόρι πράγματα που ο Κρόνος προσπαθεί να διαλύσει, τότε ο πόνος επιδεινώνεται. Οι περισσότεροι άνθρωποι την περίοδο επιστροφής του Κρόνου τους αισθάνονται σύγχυση, απόγνωση, απελπισία και έλλειψη προσανατολισμού, ενώ μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με αναστάτωση στις σχέσεις τους, δυσαρέσκεια για τη δουλειά τους, επιθυμία να πετύχουν περισσότερα.

Μαθαίνοντας για τον Κρόνο σας: Αν δεν γνωρίζετε το ζώδιο του Κρόνου σας, αναζητήστε το στο γενέθλιο χάρτη. Είναι σημαντικό να κουμαντάρετε τον πλανήτη σας αυτό, που θα πει να κάνετε συγκεκριμένες  ενέργειες ώστε να κυριαρχήσετε στις ιδιότητές του. Διαβάστε για το ζώδιο του Κρόνου σας, και δείτε τι όψεις σχηματίζει με  τους υπόλοιπους πλανήτες σας, ποιον οίκο καταλαμβάνει, σε ποιο στοιχείο και ποια ποιότητα ανήκει. Έτσι θα μάθετε, ποιες είναι οι προσδοκίες του από σας. Βρείτε, επίσης, πότε έχετε επιστροφή Κρόνου, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Ανταμοιβές και Ευθύνες: Η επιστροφή του Κρόνου ξεκαθαρίζει τι έχετε πετύχει τα τελευταία 29 περίπου χρόνια της ζωής σας. Όσοι από σας έκαναν σοφές επιλογές, μπορεί τώρα να περάσουν σε μία φάση, όπου τα πράγματα στερεοποιούνται. Όχι μόνο δεν καταρρέουν όλοι οι γάμοι το διάστημα αυτό, αλλά μερικοί ενδυναμώνονται κιόλας αν το ζευγάρι κατορθώσει να περάσει μαζί αυτή τη φάση ωρίμανσης, τις «συμπληγάδες» του Κρόνου, και η σχέση του περνά σε ένα άλλο, πιο συμπαγές επίπεδο.

Το χάος είναι ευκαιρία: Ένα παράδειγμα αντίστασης στον Κρόνο μπορεί να είναι κάποιος άνθρωπος αφοσιωμένος σε μια δουλειά που τον κάνει δυστυχισμένο, ή κολλημένος σε μια σχέση επιζήμια για την ψυχή του. Ένα κινέζικο ρητό λέει πως «το χάος είναι μια άλλη ονομασία της ευκαιρίας» ή προς το ελληνικότερο και επίκαιρο «η κρίση είναι ευκαιρία».Αφουγκραστείτε τις πιέσεις και τις αμφιβολίες της Κρόνιας επιστροφής σας, και αυτό που μπορεί σήμερα να βλέπετε ως ζημία, αν το κοιτάξετε χωρίς παρωπίδες ίσως ανακαλύψετε πως είναι προς το συμφέρον σας. Ο Κρόνος προσπαθεί να σας οδηγήσει στον εαυτό σας.

Συμπέρασμα: Ως «Άρχοντας του Κάρμα», ο Κρόνος σας φέρνει ό,τι έχετε κερδίσει μέσα από την πειθαρχημένη επιδίωξη των στόχων και των εμπειριών σας. Θα κάνετε απογραφή κατά τη διάρκεια της επιστροφής του όσων έχετε καταφέρει μέχρι εκείνη τη στιγμή, το πόσο καλά έχετε χρησιμοποιήσει τα ταλέντα σας. Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως είναι μια τρομακτική ως ένα βαθμό διέλευση. Μοιάζει σαν να περνάτε εξεταστική. Η φάση επιστροφής του Κρόνου σας σκληραίνει συναισθηματικά, διανοητικά και πνευματικά. Τώρα είναι η στιγμή να αγωνιστείτε γι΄ αυτό που πιστεύετε πως είναι το καλύτερο για σας, και σας δίνεται η ευκαιρία να το πράξετε. Είναι μια στιγμή σημαντικών αποφάσεων. Και οι αποφάσεις αυτές θα σας βοηθήσουν να γίνει ένας καλύτερος άνθρωπος, με ένα καλύτερο μέλλον. Είναι στο χέρι σας το πώς θα δαχειριστείτε τον εαυτό σας και τη ζωή σας κατά τη διάρκεια επιστροφής του Κρόνου. Είστε σε μια δυστυχισμένη σχέση; Χωρίστε. Έχετε μια μίζερη δουλειά; Παραιτηθείτε. Χρειάζονται γενναία βήματα για να διεκδικήσετε ένα καλύτερο μέλλον. Η επιστροφή του Κρόνου είναι μια προσωρινή φάση και αφορά όσους είναι μεταξύ 28-30 ετών. Ωστόσο, ας μην το πάρετε ελαφρά, καθώς ο δάσκαλος Κρόνος θα σας διδάξει και θα σας δώσει νέες και καλύτερες κατευθύνσεις στη ζωή. Αυτή είναι στιγμή επαναπροσδιορισμού, προβληματισμού και ανανέωσης του εαυτού, των ονείρων και των σχεδίων. Είναι η στιγμή για την αναγέννηση.

Σε έναν ρωμαϊκό μύθο, ο Κρόνος είναι επίσης ο Θεός της συγκομιδής, και η περίοδος της Κρόνιας επιστροφής του είναι η ώρα της δικής σας συγκομιδής. Αν δεν έχετε σπείρει τίποτα, τίποτα δεν θα θερίσετε, και θα συνειδητοποιήσετε πως πρέπει να σηκώσετε τα μανίκια και να δουλέψετε σοβαρά. Το δρεπάνι του Κρόνου κόβει ό,τι είναι άχρηστο, κι αυτό μπορεί να βιώνεται από πολλούς σαν ένας μικρός «θάνατος».Ο Κρόνος φέρνει συχνά τη θανάτωση ενός παλιού τρόπου ζωής, συμπεριφοράς και τρόπου να διεκδικούμε πράγματα, αλλά αργότερα, είναι πιθανό να αναφωνήσετε «στα τσακίδια!», αφού θα έχετε ανακουφιστεί από μάταια βάρη που σηκώνατε επί μακρόν. Ένας «θάνατος» δεν είναι ποτέ εύκολος, αλλά να είστε βέβαιοι πως ακολουθεί η αναγέννηση.

Το βασίλειο του Κρόνου είναι η ευθύνη, και ο πλανήτης αυτός θα σας δείξει πώς να ωριμάσετε μέσα από τις σχέσεις, πώς να επιδιώξετε μια ενδιαφέρουσα καριέρα, πώς να δαμάσετε ένα ταλέντο σας στην τέχνη, κλπ. Αν είχατε απλώς επιδοθεί σε ευσεβείς πόθους χωρίς να καταβάλλετε την παραμικρή προσπάθεια, ο Κρόνος θα βρει έναν τρόπο να σας το κάνει οδυνηρά προφανές. Ο ρόλος του δεν είναι να σας ταπεινώσει, αλλά να σας εμπνεύσει να πατήσετε σε στέρεο έδαφος.

Είναι σαν τον σοφό γέροντα που έχει την ικανότητα να διακρίνει τις σαθρές δικαιολογίες σας και τον υπερφίαλο κομπασμό σας. Προσπαθήστε να συμφιλιωθείτε μαζί του μέσω της πειθαρχίας και της εξεύρεσης του σωστού βηματισμού στην πορεία προς τους στόχους σας. Δείχνει απλό, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα, εφαρμόζοντας αυτή την τακτική σε καθημερινή βάση. Θέλει προσπάθεια, επιμονή και στόχευση.

Όταν ο σοβαρός Κρόνος περνά από τη ζωή σας κατά τη διάρκεια αυτής της εξαιρετικά σημαντικής στιγμής εισόδου στην ενηλικίωση, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι «κι αυτό θα περάσει». Η σκληρότητα της περιόδου μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε πως σας ξέβρασε το κύμα, πως βρίσκεστε στην έρημο χωρίς μια στάλα νερό, πως βγήκατε απότομα από κάποιες αυταπάτες που τρέφατε. Αλλά, μπορεί επίσης να είναι μια στιγμή λήψης ανταμοιβών, απελευθέρωσης του εαυτού σας από όλες τις άχρηστες «αποσκευές» που κουβαλούσατε, και ενός νέου ξεκινήματος με σαφέστερη πια αίσθηση του σκοπού. Δεν είναι ποτέ πολύ αργά να γίνετε αυτοί που ήταν γραφτό να είστε. Η επιστροφή του Κρόνου σάς θυμίζει τι είναι πραγματικά σημαντικό, και σιγουρεύει πως ακολουθείτε το σωστό δρόμο για να αναδείξετε το υψηλότερο δυναμικό σας. Πάρτε μια βαθιά ανάσα, κοιτάξτε καλά μέσα σας, και μην περιμένετε άλλα 29 χρόνια για να κάνετε μια νέα αρχή.

Μερικά σημαντικά σημεία που πρέπει να θυμάστε:

  • Ο Κρόνος δείχνει την πατρική φιγούρα. Οι γυναίκες θα πρέπει να συλλογιστούν, αναθεωρήσουν και επαναξιολογήσουν τη σχέση τους με τον πατέρα τους.
  • Σχέσεις και συνεργασίες που ξεκινούν σε αυτή τη φάση δεν διαρκούν πολύ. Ο γάμος, ειδικά, θα πρέπει να αποφεύγεται και να πραγματοποιείται αφού η επιστροφή του Κρόνου έχει περάσει.
  • Ο Κρόνος σας ζητά να ξεφύγετε από τα υφιστάμενα μοτίβα της ζωής σας. Αυτή είναι η ώρα να ανανεωθείτε, και να δημιουργήσετε ξανά μια νέα πορεία για σας.

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here