Πλανητικοί Τύποι – Ποιος είναι ο δικός σου;

0
19

Σύμφωνα με μία θεωρία, οι άνθρωποι ανήκουν σε διάφορους πλανητικούς τύπους: τύπους Σελήνης, Κρόνου, Δία, Ερμή, Αφροδίτης, Άρη, Ήλιου. Ένα άτομο ανήκει κυρίως σε έναν τύπο, έχοντας όμως και δευτερεύουσες επιρροές από έναν ή δύο άλλους.

Υπάρχει, επίσης, και διαχωρισμός σε τύπους μικρότερης σημασίας: είναι οι τύποι Ουρανού, Ποσειδώνα και Πλούτωνα. Δεδομένου, όμως, ότι οι πλανήτες αυτοί δεν είναι προσωπικοί, οι επιρροές τους είναι πιο λεπτές και ανεπαίσθητες, έτσι οι συγκεκριμένοι τύποι δεν αφορούν άτομα αλλά γενιές.

Για να βρείτε τον πλανητικό σας τύπο, διαβάστε τις παρακάτω περιγραφές, εντοπίζοντας ποιος σας ταιριάζει περισσότερο.

.

Κύριοι πλανητικοί τύποι

Ηλιακός τύπος (κυβερνάται από τον Ήλιο): Ο Ηλιακός τύπος έχει μια αιθέρια ομορφιά, λαμπερά μάτια και φαρδείς ώμους. Αποπνέει δέος και γοητεία. Είναι εκλεπτυσμένος και τιμά τα ιδανικά του. Είναι αισθησιακός, καλλιτεχνική φύση, ιδεαλιστής και τελειομανής (Ήλιος σε τρίγωνο με τον Ωροσκόπο. Ο 10ος οίκος είναι κυρίαρχος στον αστρολογικό του χάρτη).

Σεληνιακός τύπος (κυβερνάται από τη Σελήνη): Το πιο προφανές χαρακτηριστικό του Σεληνιακού τύπου είναι το ωχρό του δέρμα. Το πηγούνι τείνει να είναι μικρό σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο. Ο Σεληνιακός τύπος είναι το αγόρι ή το κορίτσι της διπλανής πόρτας, και μαζί του νιώθει κανείς οικειότητα. Είναι άνθρωπος συναισθηματικός, προστατευτικός απέναντι στον εαυτό του και στους αγαπημένους του, έχει ζωηρή φαντασία, και είναι αξιόπιστος στα πρακτικά ζητήματα (Σελήνη ή Ωροσκόπος σε ζώδιο του Νερού. Οι οίκοι 5, 8, 12 κατέχουν δεσπόζουσα θέση στον αστρολογικό του χάρτη).

Τύπος Ερμή (κυβερνάται από τον Ερμή): Ο τύπος Ερμή έχει φωτεινά, σπινθηροβόλα μάτια, νευρώδες σώμα, και σβέλτη, εντελώς ανεξάρτητη έκφραση. Μπορεί με χαρακτηριστική ταχύτητα να αναλύσει και να σκεφτεί καταστάσεις και ανθρώπους. Είναι επιρρεπής στη «διασκόρπιση» σκέψεων και ιδεών, λόγω της έντονης διανοητικής δραστηριότητάς του. Ο τύπος Ερμή είναι άνθρωπος έξυπνος, εγκεφαλικός, και οι διαθέσεις του είναι μεταβαλλόμενες (Ερμής σε ζώδιο του αέρα, Ήλιος ή Ωροσκόπος σε Διδύμους ή Παρθένο. Ο 3ος οίκος κατέχει δεσπόζουσα θέση στον αστρολογικό του χάρτη).

Τύπος Αφροδίτης (κυβερνάται από την Αφροδίτη): Ο τύπος αυτός έχει πυκνά μαλλιά και φρύδια, και μακριές βλεφαρίδες. Μαγεύει τους ερωτικούς του συντρόφους. Θέλει να περιβάλλεται από ομορφιά και να έχει οικονομική άνεση. Χαρακτηριστικά που συνδέονται με τον τύπο Αφροδίτης είναι η γοητεία, ο αισθησιασμός, η ακλόνητη πίστη, και ο ρομαντισμός (Αφροδίτη σε ζώδιο του αέρα ή της γης, Ωροσκόπος Ζυγός ή Ταύρος. Ο 7ος οίκος κατέχει δεσπόζουσα θέση στο γενέθλιο ωροσκόπιό του).

Άρειος τύπος (κυβερνάται από τον Άρη): Ο τύπος Άρη είναι άνθρωπος κυριαρχικός, ψηλός ή ψηλόλιγνος, και βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση. Έχει μια ζωντάνια που είναι αδύνατο να αγνοήσει κανείς, αφού η παρουσία του γίνεται αμέσως και έντονα αισθητή στους γύρω του. Ο τύπος Άρη είναι άνθρωπος της πρωτοβουλίας και της δράσης. Είναι ευθύς, ενεργητικός, αυταρχικός και έντονα παθιασμένος. (Άρης ή Ωροσκόπος σε ζώδιο της φωτιάς ή του νερού. Ο 1ος οίκος κατέχει κυρίαρχη θέση στον αστρολογικό του χάρτη).

Τύπος Δία (κυβερνάται από τον Δία): Ο τύπος Δία έχει μια έμφυτη πρόσχαρη διάθεση, επιθυμώντας να λούσει με το δυνατό του φως κάθε θλίψη. Είναι σχετικά κοντός, έχει πλατύ, ζεστό χαμόγελο, και ανήσυχα μάτια, γεμάτα ερωτηματικά. Ο τύπος Δία είναι άνθρωπος συνήθως φιλοσοφημένος, εραστής της γνώσης, και προσηλωμένος στους στόχους του (Δίας σε ζώδιο της φωτιάς ή Ωροσκόπος Τοξότης. Ο 9ος οίκος κατέχει δεσπόζουσα θέση στον αστρολογικό του χάρτη).

Κρόνιος τύπος (κυβερνάται από τον Κρόνο): Ο Κρόνιος τύπος έχει μια αύρα σοβαρότητας και μελαγχολίας στη συμπεριφορά και στην εικόνα του. Είναι ψηλός και δυνατός, με μεγάλα οστά. Ακόμα κι αν δεν επιθυμεί να ηγείται, οι άλλοι ζητούν την καθοδήγησή του, γιατί αποπνέει ισχύ και φρόνηση. Τα χαρακτηριστικά που συνδέονται με τον κυριαρχικό Κρόνιο άνθρωπο είναι η σοφία που έχει αποκτηθεί μέσα από την εμπειρία, ο αυτοέλεγχος, η εξουσία και η δύναμη (Ήλιος ή Ωροσκόπος σε ζώδιο της γης ή του νερού. Οι οίκοι 2, 6, 10 κατέχουν δεσπόζουσα θέση στον αστρολογικό του χάρτη).

.

Δευτερεύοντες πλανητικοί τύποι

Ουράνιος τύπος: Ο Ουράνιος τύπος είναι ασταθής και επιρρεπής σε απρόβλεπτες αλλαγές στη ζωή του. Αυτή η επιρροή τον φέρνει συνήθως μπροστά από την εποχή του, και προσθέτει στον χαρακτήρα του ανθρωπισμό και ιδεαλισμό. Συχνά υπάρχει κάτι ιδιαίτερα ασυνήθιστο επάνω του (Ωροσκόπος στο ζώδιο του Υδροχόου. Ο 11ος οίκος είναι κυρίαρχος στον αστρολογικό του χάρτη).

Ποσειδώνιος τύπος: Ο Ποσειδώνιος τύπος έχει μια φύση που ρέπει προς τις «αποδράσεις» και τις εθιστικές συμπεριφορές, κι αυτό συμβαίνει επειδή πληγώνεται κάθε φορά που γκρεμίζονται τα ιδανικά του. Έχει ονειροπόλα αλλά και ονειρεμένα μάτια. Όταν διοχετεύει τον ιδεαλισμό του σε ευγενείς σκοπούς, γίνεται διαφωτιστικός και πνευματικός (Ωροσκόπος στους Ιχθείς. Ο 12ος οίκος κατέχει δεσπόζουσα θέση στον αστρολογικό του χάρτη).

Πλουτώνιος τύπος: Ο τύπος αυτός δέχεται τη βαριά πλουτώνια επιρροή στο χάρτη του, κάτι που του προσθέτει έντονο ενδιαφέρον για τον αποκρυφισμό και τα αόρατα, υπόγεια ψυχικά ρεύματα της ζωής. Είναι από τη φύση του ερευνητής, και ιντριγκάρεται από το μυστήριο. Εκπέμπει και ο ίδιος έναν αέρα μυστηρίου στους γύρω του, κι αυτό το αισθάνεται όποιος τον πλησιάζει. Έχει διαπεραστικό βλέμμα, βλέμμα κυνηγού. (Ωροσκόπος Σκορπιός. Ο 8ος οίκος κατέχει δεσπόζουσα θέση στο γενέθλιο ωροσκόπιό του).

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here