Πλανήτες στον 8ο οίκο

0
4

Ο 8ος οίκος συνδέεται με το ζώδιο του Σκορπιού (κυβερνήτης Πλούτωνας). Αν ο 7ος αντιπροσωπεύει τις σχέσεις γενικά, ο 8ος αντιπροσωπεύει τις σχέσεις ή συνεργασίες που έχουν το στοιχείο της ανταλλαγής ή της κατοχής κοινών αγαθών. Στις ερωτικές σχέσεις υπάρχει συναισθηματική ανταλλαγή, ενώ στις επαγγελματικές συνεργασίες υπάρχει ανταλλαγή και κοινή διαχείριση οικονομικών πόρων. Ο οίκος αυτός αντιπροσωπεύει τον τομέα της ζωής στον οποίο σχετιζόμαστε με τους άλλους σε ένα βαθύτερο συναισθηματικό επίπεδο, και στον οποίο βιώνουμε τον συναισθηματικό πόνο, τις κρίσεις και το θάνατο (συμβολικά). Είναι ο οίκος του σεξ, των ξεκινημάτων και των φινάλε, των κοινών πόρων και χρημάτων και των κληρονομιών.

Ήλιος στον 8ο οίκο: Επικεντρώνεστε στις προσωπικές σχέσεις και σας αρέσει να μοιράζεστε με τους άλλους εμπειρίες αρκετά βαθιές. Σε περίπτωση που αυτές απουσιάζουν από τη ζωή σας, νιώθετε μοναξιά και απομόνωση. Η τοποθέτηση αυτή του Ήλιου σημαίνει ότι συνήθως συνάπτετε δεσμούς, μέσα στους οποίους μοιράζεστε κοινά αγαθά, με τα συν και τα πλην που συνεπάγεται κάτι τέτοιο, χωρίς όμως να λείπει και η στενή εμπειρία μέσω της σεξουαλικής επαφής και της κρίσης. Έχετε στενή σχέση με την ίδια τη ζωή, η οποία περιλαμβάνει επίσης το θάνατο. Έτσι, μπορεί να είστε μέντιουμ, ερχόμενοι σε επαφή με την «άλλη πλευρά», ή τουλάχιστον να έχετε ένα έντονο ενδιαφέρον για τον αποκρυφισμό και τις κρυμμένες αιτίες πίσω από τα γεγονότα. Έχετε έμφυτη τάση προς την έρευνα καθώς και μια βαθιά αίσθηση της ψυχής. Ψάχνετε για μια βαθιά ένωση – η οποία απαιτεί την υποταγή σας στον άλλο. Θα περάσετε από πολλές αλλαγές, σχέσεις και τρόπους έκφρασης του εαυτού σας, μέχρι να αρχίσετε να βλέπετε φως στην άκρη του τούνελ – το φως της δικής σας ζωής.

Σελήνη στον 8ο οίκο: Κρατάτε τις συναισθηματικές σας ανάγκες για τον εαυτό σας και τις αποκαλύπτετε μόνο σε μια πολύ στενή σχέση. Ακόμα και τότε, όμως, μπορεί να σας είναι αρκετά δύσκολο να το κάνετε, γιατί η ψυχοσύνθεσή σας προτιμά να κρατά κρυμμένα τα συναισθήματα. Αυτό που σας αποτρέπει να αποκαλυφθείτε, είναι η πιθανότητα να καταχραστεί κάποιος την αγάπη και τα συναισθήματά σας, κάτι που πιθανώς να οφείλεται σε γεγονότα του παρελθόντος που διημείφθησαν μεταξύ των γονέων σας. Το θετικό αυτής της τοποθέτησης είναι η διορατικότητα που σας προσφέρει, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να παρηγορείτε τους άλλους με έναν βαθύ και διακριτικό τρόπο.  Το αρνητικό της είναι, ότι μπορείτε να τους χειραγωγείτε, για να τους κρατάτε εκεί που θέλετε, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στο οδυνηρό παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ικανότητά σας να ανακαλύπτετε οτιδήποτε κρυμμένο, για να θεραπεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους, αντί να αισθάνεστε όλο και πιο απομονωμένοι.

Ερμής στον 8ο οίκο: Χρησιμοποιείτε τις πνευματικές σας ικανότητες, για να ξετρυπώσετε κρυμμένες πληροφορίες και υπόγειες αιτίες που είναι υπεύθυνες για ό,τι φαίνεται στην επιφάνεια. Αυτό σας κάνει να αντιλαμβάνεστε πιο εύκολα από τους άλλους τη σημασία μυστηρίων, όπως το σεξ και ο θάνατος. Σας συναρπάζει ό,τι υπάρχει μετά το θάνατο, κι ίσως αυτό οφείλεται σε προσωπικά σας βιώματα, όπως ο θάνατος ενός φίλου ή συγγενή, ή σε πρόωρη σεξουαλική σας περιέργεια, που σας άφησε κάποιο κατάλοιπο. Απόρρητες πληροφορίες παρουσιάζονται στο δρόμο σας, τις οποίες οφείλεται να διαφυλάξετε μυστικές, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να «καείτε». Σε πιο πρακτικό επίπεδο, δείχνετε ενδιαφέρον για συμβόλαια, οικονομικές ευκαιρίες και πόρους άλλων.

Αφροδίτη στον 8ο οίκο: Η αγάπη και τα συναισθήματά σας εκφράζονται σε βαθιές σχέσεις που είναι μεν συναρπαστικές και ενδιαφέρουσες, αλλά είναι δύσκολο –όταν το θελήσετε- να βγείτε από αυτές. Έχετε μια αναμφισβήτητα θελκτική προσωπικότητα, ειδικά αν είστε γυναίκα. Στην αγάπη χρειάζεστε συναισθήματα βαθύτερα και λιγότερο κοινότυπα, έτσι δεν αποκλείονται οι συναισθηματικές κρίσεις καθώς οι ασυνείδητες επιθυμίες σας σας τραβούν πιο κοντά στον πυρήνα της οικειότητας. Αν προσπαθήσετε να ικανοποιήσετε αυτές τις βαθύτερες σεξουαλικές ή ψυχικές σας ανάγκες με έναν τρόπο επιφανειακό και ρηχό όπως το σεξ «ξεροσφύρι», τότε θα απογοητευτείτε βαθιά.

Άρης στον 8ο οίκο: Οι ορμές και οι επιθυμίες σας είναι βαθιές και απελπιστικές. Το «είναι» σας χαρακτηρίζεται από μεγάλη ένταση και μπορεί να εκφράζεται με συγκεκριμένους τρόπους, όπως το σεξ, οι ριψοκίνδυνες δραστηριότητες, ή οτιδήποτε άλλο σας κάνει να αισθάνεστε πιο κοντά στα άκρα, σε επαφή με τον πυρήνα της ζωής. Έλκεστε από τα απόκρυφα, τα μυστηριώδη, και κάθε τι που έχει σχέση με την εξουσία. Επιθυμείτε να έρθετε σε επαφή με δυνάμεις μεγαλύτερες από τον εαυτό σας. Παραδόξως, όμως, ο φόβος των δυνάμεων αυτών μπορεί να σας αποτρέψει από το να πάρετε αυτό που θέλετε. Η εξουσία είναι το κίνητρό σας.

Δίας στον 8ο οίκο: Η πίστη σε κάτι καινούργιο είναι για σας μια δύσκολη υπόθεση. Είναι σαν να πρέπει να πεθάνει πρώτα μια παλιά πίστη, ώστε να μπορεί να γεννηθεί μια νέα. Μπορεί επίσης να υπάρξει περίοδος στη ζωή σας, που να μην πιστεύετε σε τίποτα απολύτως. Ωστόσο, η πίστη σας στη ζωή βρίσκεται ή αποκαθίσταται, σε καιρούς που τα πράγματα μοιάζουν πολύ «μαύρα» και σκοτεινά. Αντλείτε πολλά οφέλη από τον θάνατο ενός ανθρώπου ή μιας κατάστασης. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια κληρονομιά, ένα διαζύγιο, μια επιθανάτια εμπειρία, ή κάποια βαθιά γνώση που γεννήθηκε μέσα από μια κρίση. Η κρυμμένη καλοσύνη -ειδικά του συντρόφου σας- θα σας βοηθήσει να βρείτε την πίστη και τη χαρά της ζωής.

Κρόνος στον 8ο οίκο: Τα διδάγματα και οι δοκιμασίες του Κρόνου αφορούν κυρίως έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, για τον οποίο η σεξουαλικότητα, οι κοινές αξίες και οι οικονομικοί πόροι αποτελούν σημαντικά ζητήματα. Επιθυμείτε μια θέση ισχύος για τον εαυτό σας, κι αυτό σας βάζει σε διλήμματα πάνω σε θέματα ελέγχου. Για παράδειγμα, επιδιώκετε να ελέγχετε τον σύντροφό σας, προκειμένου να διατηρηθεί η στενή σας σχέση, ή τίθεστε υπό τον έλεγχο εκείνου, λόγω των αμφιβολιών σας για το πώς να φερθείτε. Η προσφορά ή η άρνηση της σεξουαλικής επαφής ή των μυστικών είναι τα κύρια μέσα ελέγχου. Η κοινή ιδιοκτησία μπορεί επίσης να μετατραπεί σε εργαλείο χειρισμού, καθώς γίνεται σύμβολο των συναισθημάτων που έχουν επενδυθεί στη σχέση, αλλά που παρόλα αυτά δεν έχουν εξεταστεί με ειλικρίνεια. Ουσιαστικά, μαθαίνετε τι σημαίνει βαθιά δέσμευση. Θα πρέπει να υπερνικήσετε το φόβο σας απέναντι στην πολύ στενή επαφή και να γίνετε ειλικρινείς απέναντι στην απεγνωσμένη σας αυτή ανάγκη, προκειμένου να το πετύχετε.

Ουρανός στον 8ο οίκο: Η παρόρμησή σας για αλλαγές, ζωντάνια και ελευθερία, γίνεται αισθητή σε τομείς της ζωής σας σχετικούς με την οικειότητα και τη σεξουαλικότητα, περιοχές συνήθως γεμάτες έντονα πάθη και συναισθήματα που είναι οδυνηρά δύσκολο να ελεγχθούν. Προσπαθείτε να κερδίσετε κάποια ανεξάρτητη, σχεδόν επιστημονική αντικειμενικότητα σε όλα αυτά και τις περισσότερες φορές χρειάζεται να εμβαθύνετε πολύ για να το πετύχετε. Έτσι, οι κρίσεις όπως το διαζύγιο, τα φορολογικά ή περιουσιακά προβλήματα, οι σεξουαλικές δυσκολίες και ο ίδιος ο θάνατος, σας προκαλούν να φανείτε αμερόληπτοι και ανεξάρτητοι, αλλά όχι εντελώς αποστασιοποιημένοι, γεγονός που θα προκαλούσε ένα συναισθηματικό πρόβλημα από μόνο του. Κατά τη διαδικασία αυτή, είναι πιθανό να ανακαλύψετε σημαντικά μυστικά και τελικά να ξεμπλέξετε τα πράγματα τόσο ξαφνικά, όσο τα μπλέξατε.

Ποσειδώνας στον 8ο οίκο: Για σας, η ευαισθησία και ο πόθος είναι μια πολύ ιδιωτική υπόθεση. Σας διακατέχει μια μεγάλη λαχτάρα για μυστήρια, όπως ο θάνατος και άλλες διαστάσεις της ανθρώπινης ύπαρξης, και ακριβώς επειδή η μεθυστική επιρροή του Ποσειδώνα σας κάνει να εκστασιάζεστε από το άγνωστο, χρειάζεται προσπάθεια προκειμένου να αποφύγετε τη συστηματική ενασχόλησή σας με αυτά, γιατί αλλιώς μπορεί να φτάσετε ως το σημείο του εθισμού. Η σεξουαλικότητά σας μπορεί να είναι ιδιαίτερα απελευθερωμένη ή «σκλαβωμένη», ανάλογα με τη σεξουαλική σας συμπεριφορά, τη σταθερότητα και τη γενικότερη ροπή σας. Ως πιο γειωμένη έκφραση της ευαισθησίας σας, διαθέτετε μια έκτη αίσθηση όσον αφορά τις κληρονομιές, τους φόρους και τις οικονομικές επενδύσεις των άλλων ανθρώπων. Επιζητάτε να παραδοθείτε και να διαλύσετε τις ψευδαισθήσεις της ξεχωριστής σας οντότητας μέσα σε ένα υπερβατικό συναισθηματικό κύμα. Το «όλα ή τίποτα» μοιάζει να εξισώνεται με το «όλα και τίποτα».

Πλούτωνας στον 8ο οίκο: Αντιμετωπίζετε τη δύναμη και την ολοκληρωτική μεταμόρφωση μέσα στις πιο προσωπικές και κρίσιμες στιγμές και σχέσεις της ζωής σας. Όταν έρχεστε πολύ κοντά με κάποιον ή κάτι, σας δημιουργείται μια βαθιά και ενδεχομένως βασανιστική αίσθηση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματική εμπλοκή, με τη μορφή δεσμών που είναι πολύ δύσκολο να σπάσουν μέχρι να καταλάβετε καλά, ποιο σκοτεινό και βαθύ κομμάτι της ύπαρξής σας είναι αυτό που σας καθοδηγεί. Έχετε την αίσθηση ότι υπάρχει κάτι βαρύ και παντοδύναμο που παραμονεύσει σε κάποιο μέρος του αχαρτογράφητου βυθού της ύπαρξής σας, αλλά μπορεί να αδιαφορείτε εντελώς γι΄αυτό, μέχρι να παρουσιαστεί κάποια κρίση που θα το φέρει στην επιφάνεια. Αυτή η κρίση θα μπορούσε να αφορά μια σεξουαλική εμπλοκή, η οποία φέρνει στο φως παρελθόντα όνειρα και αισθήσεις, ένα διαζύγιο που προκαλεί πικρία και απληστία, εκεί που παλιότερα υπήρχε η αγάπη και η τρυφερότητα ή ακόμα και μια αναμέτρηση με τον ίδιο το θάνατο. Αυτές είναι μερικές από τις πιθανές περιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here