Πλανήτες στον 1ο οίκο

0
3

Ήλιος στον 1ο οίκο: Η προσωπικότητα διαθέτει αξιοπρέπεια, δυναμισμό, θάρρος, χαρούμενη διάθεση, μεγαλοπρέπεια, ζωτικότητα, κυριαρχικότητα, αυτοπεποίθηση, πίστη, ικανότητα οργάνωσης, περηφάνια, προστατευτικά συναισθήματα. Το άτομο έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του. Η ενέργειά του προσανατολίζεται κυρίως σε σωματικές δραστηριότητες και προσωπικά δημιουργήματα. Επιθυμεί την αναγνώριση για το θάρρος, την ικανότητα για νέα ξεκινήματα και το ταλέντο να ολοκληρώνει ό,τι αναλαμβάνει. Ασχολείται υπερβολικά με τον εαυτό του. Δύναμη, εκτίμηση, υπερηφάνεια, τόλμη, ευγένεια ήθους. Τείνει προς τη διασημότητα και τη φιλοδοξία, του αρέσουν ιδιαίτερα οι τιμές. Μεγάλη ζωτικότητα στο πνεύμα, ενεργητική και φιλελεύθερη φύση, λαμπρή κοινωνική θέση. Σε δυσαρμονικές όψεις ο Ήλιος εδώ προσδίδει: αυταρχικότητα, αντίδραση στις αλλαγές, δεσποτισμό, καταπίεση, επιπόλαιες φιλίες, επιβολή με αδιαλλαξία, επιδειξιομανία.

Σελήνη στον 1ο οίκο: Ήπιος χαρακτήρας, ευμετάβολος που προσαρμόζεται εύκολα στο περιβάλλον. Ικανότητα για μεσιτικές εργασίες ή διαμεσολαβητικούς ρόλους.
Με δυσαρμονικές όψεις, η Σελήνη εδώ προσδίδει: Επισφαλή, αβάσιμο και ιδιότροπο χαρακτήρα. Το άτομο είναι επιθετικό και προσβλητικό προκαλώντας δυστυχισμένες σχέσεις στην οικογένεια και στον περίγυρό του.

Ερμής στον 1ο οίκο: Νοημοσύνη, ρητορική τέχνη, έκφραση και λογοτεχνικό ταλέντο. Το άτομο προσαρμόζεται εύκολα στο περιβάλλον, είναι λογικό και διαθέτει αναλυτικό πνεύμα. Με δυσαρμονικές όψεις ο Ερμής εδώ δίνει έξυπνη αλλά λάθος κατευθυνόμενη σκέψη, με κίνδυνο να προκαλέσει ροπή στα ψέματα ή στις απάτες.

Αφροδίτη στον 1ο οίκο: Χαρακτήρας ήρεμος και πράος, ευγενικός, αξιαγάπητος, ευαίσθητος, δίκαιος και ευχάριστος. Συγκινείται από την κακοτυχία και τις κακουχίες των άλλων. Διαθέτει στην προσωπική του συμπεριφορά στοιχεία αισθησιασμού και ερωτοτροπίας. Με δυσαρμονικές όψεις η Αφροδίτη εδώ δίνει εγωιστικό και παθητικό χαρακτήρα. Το άτομο δίνει μεγάλη σημασία στην ερωτική ζωή του, είναι οξύ, δεσποτικό και ζηλότυπο. Εκδηλώνει αδιαφορία για την οικογένειά του.

Άρης στον 1ο οίκο: Χαρακτήρας με θέληση, ορμή και δύναμη. Έχει μεγάλες αξιώσεις από τη ζωή του και συνήθως ολοκληρώνει τα σχέδιά του. Διαθέτει θάρρος και ενθουσιασμό, τόλμη και ιπποτισμό. Ευγενική φύση, αφιερώνει τη ζωή του σε υψηλούς στόχους. Αρμονική τοποθέτησή του σε ανώτερα κοινωνικά επίπεδα. Είναι ενεργητικός με πολύ κουράγιο και συχνά βιάζεται να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων του χωρίς να επηρεάζεται από τις γνώμες των άλλων, προτιμώντας να εργάζεται μόνος του. Δραστήριος και διεκδικητικός χαρακτήρας, γίνεται συχνά ανταγωνιστικός. Με δυσαρμονικές όψεις ο Άρης εδώ κάνει το άτομο οξύθυμο, αδιάκριτο, επιπόλαιο και βάναυσο. Οι κακές σχέσεις και η φιλοπόλεμη συμπεριφορά του θα δημιουργούν διαρκείς ρήξεις με το περιβάλλον του.

Δίας στον 1ο οίκο: Ειλικρίνεια, περίβλεπτη θέση, εξουσία, άφθονα υλικά αγαθά. Το άτομο είναι ευπροσάρμοστο και επικοινωνεί άνετα με τους άλλους. Με δυσαρμονικές όψεις ο Δίας εδώ κάνει το άτομο είναι υπεροπτικό, θρησκόληπτο και συχνά ανήθικο. Έχει την τάση να χάνει το αίσθημα της δικαιοσύνης, γίνεται πονηρό και υποκρίνεται.

Κρόνος στον 1ο οίκο: Κάνει οικονομία, είναι προσεκτικός, κριτικός και απλός. Το άτομο θα πλουτίσει μετά από σκληρή και επίπονη εργασία. Αισθάνεται ανασφάλεια και ανεπάρκεια, αυτό όμως τον παρακινεί στην επίτευξη των στόχων του. Οι προσωπικές ευθύνες είναι βαριές και δημιουργούν προδιάθεση για κατάθλιψη. Με δυσαρμονικές όψεις ο Κρόνος εδώ προσδίδει: Αδράνεια, αναβολή, σκληρότητα και αθυμία. Το άτομο είναι μοναχικό, δεν το συμπαθούν εύκολα οι άλλοι, συμπεριφέρεται με εγωισμό και είναι απαισιόδοξο. Είναι δειλό, απογοητεύεται εύκολα και συχνά γίνεται μελαγχολικό.

Ουρανός στον 1ο οίκο: Χαρακτήρας πρωτότυπος και αυθόρμητος. Το άτομο διαθέτει ανώτερη γνώση και αντίληψη των καταστάσεων, έχει τάση για αναμορφώσεις, κατάρριψη των παλιών ιδεών και δημιουργία νέων. Κλίση στις εφευρέσεις. Απρόοπτα και απότομα γεγονότα κατά τη διάρκεια της ζωής του. Αγαπά την αλήθεια, τις μεταβολές και τις αλλαγές. Έχει μεγάλο θάρρος, ενεργητικότητα και νοημοσύνη. Με δυσαρμονικές όψεις ο Ουρανός εδώ προσδίδει: Πείσμα, εκκεντρικότητα, αφύσικο και παράλογο χαρακτήρα.

Ποσειδώνας στον 1ο οίκο: Έμπνευση, μεγάλες ψυχικές δυνάμεις, μεγάλη διορατικότητα και διαίσθηση. Καλλιτεχνική διάθεση, έμφυτη εξυπνάδα και ταλέντο.
Με δυσαρμονικές όψεις ο Ποσειδώνας εδώ φέρνει: Φαντασιώσεις, παραφροσύνη, μανίες και περιπλοκές τόσο της πνευματικής όσο και της ερωτικής διάθεσης. Υστερίες και ψέματα. Συχνά, το άτομο δεν έχει σαφή αντίληψη της πραγματικότητας.

Πλούτωνας στον 1ο οίκο: Έντονα συναισθήματα και ασυνήθιστη επιμονή. Το άτομο έχει την τάση να εμβαθύνει και να αντιλαμβάνεται κάθε κίνητρο δικό του ή των άλλων, αναζητά την πραγματική αιτία των πραγμάτων και όταν δεν βρίσκει ικανοποιητικά στοιχεία εκδηλώνει απαισιοδοξία. Το άτομο πρέπει να εκδηλώνει και να εξωτερικεύει τη σκέψη του για να μπορέσει να εκτονώσει το ψυχικό φορτίο του. Έχει άμεση ανάγκη να συνειδητοποιήσει τα προβλήματά του, για να μπορέσει να τα επιλύσει. Συχνά, η θέση αυτή είναι στερητική για την ανάπτυξη της προσωπικότητας, δίνει όμως μετριοφροσύνη. Με δυσαρμονικές όψεις ο Πλούτωνας εδώ κάνει τον χαρακτήρα εσωστρεφή που πολύ δύσκολα εξωτερικεύει τις απόψεις και τα συναισθήματά του. Επιθετικός κι ευερέθιστος προσπαθεί να κυριαρχήσει μέσα από υπερβολές και δυναμισμό. Σημαντικά προβλήματα στην προσωπική ζωή του ατόμου θα αναχαιτίσουν την πρόοδο και την ανάπτυξή του.

Βόρειος Δεσμός στον 1ο οίκο: Ο Βόρειος Δεσμός σ΄ αυτή τη θέση βοηθά το άτομο να φέρει στην επιφάνεια τα θετικά κομμάτια του χαρακτήρα που θα το βοηθήσουν στην ανάπτυξη των φυσικών του ικανοτήτων. Οι εμπειρίες στη ζωή θα το βοηθήσουν. Έχει μεγάλη και ισχυρή επιθυμία για αποκτήματα και υλικά αγαθά. Επιζητά την επιτυχία με κάθε προσπάθεια, όσο κι αν κοστίσει αυτή. Συχνά, ο τρόπος με τον οποίο επιδιώκει την απόκτηση αυτών των αγαθών, το αφήνει τελικά μόνο του. Έχει την τάση να πραγματοποιεί καθετί τέλεια, να εργάζεται με απόλυτη αφοσίωση στο σκοπό κι αν κάτι δεν γίνει σωστά, τείνει να θεωρεί τον εαυτό του βασική αιτία της αποτυχίας. Συχνά, αυτή η θέση δίνει κέρδη, πλούτη και περιουσιακά στοιχεία από συνεταιρισμούς, γάμο και συνεργασίες. Υπόσχεται κατά κανόνα, κοινωνική άνοδο.

Βέρτεξ στον 1ο οίκο: Έκτακτες δαπάνες και λήψη πρωτοβουλίας στην επίλυση των οικονομικών κρίσεων. Οι περιστάσεις στη ζωή απαιτούν άμεση λύση.

astro

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here