Περί γάμου: 7ος Οίκος

0
5

Με ακμή 7ου στον ΚΡΙΟ: Για να έχετε τον Κριό σε αυτό τον οίκο, πρέπει να έχετε Ωροσκόπο Ζυγό, έτσι η συντροφικότητα και οι συνδιαλλαγές με άλλους έχουν μεγάλη σημασία για εσάς. Η ανάγκη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε βιαστικό ή πρώιμο γάμο, χωρίς να είσαστε αρκετά ώριμοι για να γνωρίζετε τι πραγματικά θέλετε ή τι είναι καλό για εσάς. Ψάχνετε δυναμικούς ή ακόμα και επιθετικούς συντρόφους, αλλά περιστασιακά μπορεί να δυσφορείτε με την ισχύ τους, επειδή ο Ζυγός Ωροσκόπος θέλει ειρήνη και αρμονία. Έτσι οι αντιθέσεις στη ζωή σας είναι σύνηθες φαινόμενο. Η θέση του Άρη, οι πλανήτες που βρίσκονται εκεί, καθώς και η Αφροδίτη, η οποία κυβερνάει τον Ωροσκόπο, μπορούν να μας δώσουν μία καλή εικόνα της στάσης σας στο γάμο και τους συνεταιρισμούς.

Με ακμή 7ου στον ΤΑΥΡΟ: Για να έχετε Ταύρο στην ακμή αυτού του οίκου, θα πρέπει να έχετε Σκορπιό Ωροσκόπο. Αυτό σημαίνει συνήθως ότι η προσωπικότητά σας είναι αρκετά έντονη, απαιτητική, παθιασμένη, διεισδυτική, άκαμπτη με έντονα εξουσιαστικές τάσεις. Επιθυμείτε έναν σύντροφο που μπορεί να σας προσφέρει τρυφερότητα, αισθησιασμό, σταθερότητα, ασφάλεια αλλά και κάποιον που να είναι επίσης πρακτικός και προσγειωμένος, προκειμένου να νιώθετε ανακούφιση από τις εσωτερικές σας τρικυμίες. Διακρίνεστε για την σταθερότητα και την πίστη σας. Από τη στιγμή που θα χαρίσετε την αγάπη σας δεν αλλάζετε εύκολα. Για πιο ειδικές όμως πληροφορίες πρέπει να ερευνηθεί η θέση της Αφροδίτης και του Άρη.

Με ακμή 7ου στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ: Με τους Δίδυμους εδώ, πρέπει να έχετε Ωροσκόπο Τοξότη. Είσαστε μια διαχυτική και εξωστρεφής προσωπικότητα, η οποία διψά για περιπέτεια, λατρεύει την ελευθερία και χρειάζεται διανοητική συντροφιά. Λείπει η διάρκεια και η σταθερότητα και συχνά δείχνει πολυπληθείς σχέσεις. Ο τομέας του γάμου μπορεί να εμφανίζει κάποια ελαφρότητα, είτε ως προς την επιλογή του/της συντρόφου, είτε ως προς τις υποχρεώσεις. Σπάνια θα οδηγηθείτε στο γάμο από ερωτικό πάθος και εύκολα μπορείτε να απομακρυνθείτε από μία σχέση όταν αυτή γίνει πιεστική ή κουραστική. Ο γάμος, συνήθως, γίνεται σε νεαρή ηλικία, από ενθουσιασμό. Η θέση του Δία στο χάρτη είναι σημαντική όπως και αυτή του Ερμή.

Με ακμή 7ου στον ΚΑΡΚΙΝΟ: Με τον Καρκίνο στην ακμή του έβδομου οίκου, θα πρέπει να έχετε Ωροσκόπο Αιγόκερω. Διαπνέεστε από τις αξίες του σεβασμού, της πειθαρχίας και του συντηρητισμού. Αναζητάτε την αναγνώριση και καταβάλλετε προσπάθειες για να πετύχετε την αναρρίχηση στα υψηλότερα κλιμάκια. Η συναισθηματική κάλυψη μέσα από τις σχέσεις είναι το κύριο αίτημα αυτής της θέσης. Βαθιές συγκινησιακές ανάγκες σάς κάνουν να αναζητήσετε έναν σύντροφο που αγαπά το σπίτι και σας προσφέρει σιγουριά και ασφάλεια. Αν είσαστε άνδρας, μπορεί να θέλετε σύντροφο που θα σας φροντίζει όπως η μητέρα σας. Αν είσαστε γυναίκα, συχνά διαλέγετε κάποιον που είναι παθητικός ή ήρεμος –εκτός αν έχετε ισχυρή Σελήνη. Οι δεσμοί με το παρελθόν και την οικογένεια είναι στενοί, γι’ αυτό συνήθως καθυστερείτε να αναλάβετε τις ευθύνες ενός γάμου, αν και το επιδιώκετε. Τελικό συμπέρασμα θα βγει μετά την έρευνα της θέσης της Σελήνης, του Κρόνου και της Αφροδίτης, σε ένα αντρικό ωροσκόπιο ή του Άρη στη θέση της Αφροδίτης σε γυναικείο.

Με ακμή 7ου στο ΛΕΟΝΤΑ: Για να έχετε το Λέοντα εδώ, θα πρέπει να έχετε Ωροσκόπο Υδροχόο που δείχνει μια προσωπικότητα κοινωνική και φιλική. Η προσωπική ελευθερία παίζει πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή σας και δεν αντέχετε πιέσεις από τους άλλους. Με τον Ήλιο να κυβερνάει τον οίκο των διαπροσωπικών σχέσεων, αναμένετε την επιβεβαίωση και την αναγνώριση από τους άλλους. Από τον σύντροφο σας θέλετε αφοσίωση αν και εσείς υπερασπίζεστε την προσωπική σας ανεξαρτησία. Συνήθως έλκετε έναν ισχυρό σύντροφο/συνέταιρο, με προσωπικό κύρος και αυτοπεποίθηση. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και να κλονιστούν οι σχέσεις, καθώς κανείς από τους δύο δεν θέλει να υποχωρήσει, αν και η σταθερότητα διακρίνει αυτόν τον άξονα. Εξετάζουμε τον Ήλιο που κυβερνά τον έβδομο οίκο, τον Κρόνο και τον Ουρανό που είναι κυβερνήτης του πρώτου.

Με ακμή 7ου στην ΠΑΡΘΕΝΟ: Με Παρθένο στην ακμή του έβδομου οίκου, πρέπει να ανατέλλουν οι Ιχθείς. Πρόκειται για έναν περίπλοκο συνδυασμό, που ενώ μας δίνει μια συμπονετική και μάλλον συνεσταλμένη προσωπικότητα, χωρίς ιδιαίτερη πυγμή, που έχει την τάση να ζει στον κόσμο της, μακριά από τις πιέσεις και τον ανταγωνισμό, τείνει να παντρεύεται επικριτικούς συντρόφους, ή μπορεί να είναι το ίδιο το άτομο επικριτικό στους άλλους. Σας έλκουν σύντροφοι πραγματιστές και ωφελιμιστές, ιδιότητες που απέχουν από τη φύση του εβδόμου οίκου. Εύκολα μπορεί να γίνετε αντικείμενα εκμετάλλευσης. Το θετικό είναι ότι καθώς ωριμάζετε, γινόσαστε όλο και πιο ρεαλιστές. Πρέπει να μάθετε να δίνετε στη σχέση σας και να μην περιμένετε πολλά για αντάλλαγμα. Εξετάζουμε τον Ερμή, κυβερνήτη του εβδόμου και τους Ποσειδώνα/Δία που ελέγχουν τον πρώτο οίκο. Πάντα τον Ήλιο και τη Σελήνη, ανάλογα με το φύλο του ατόμου. Μετά από όλα αυτά, θα φανεί αν οι διαπροσωπικές σχέσεις θα έχουν διάρκεια, και αν οι επιλογές γίνονται με ανιδιοτέλεια ή βάσει συμφέροντος.

Με ακμή 7ου στο ΖΥΓΟ: Αυτή είναι η φυσική θέση του Ζυγού και αν έχετε Ζυγό εδώ πρέπει να έχετε Κριό Ωροσκόπο. Ο άξονας αυτός δείχνει έναν άνθρωπο δυναμικό, δραστήριο, αυθόρμητο, αποφασιστικό και ανυπόμονο. Ωστόσο, θα υπάρχει μία έντονη επιθυμία για κοινωνικότητα και φυσικά για συντροφικότητα. Είσαστε συναισθηματικοί και έχετε καλλιτεχνικές τάσεις. Αν και έχετε απαιτητική προσωπικότητα, είναι σημαντικό να βρείτε κάποιον που να σας δεχθεί όπως είσαστε. Αυτός που επιθυμείτε είναι ένας σύντροφος που να είναι όμορφος/η και να έχει καλούς τρόπους. Κυρίαρχος πλανήτης από την πλευρά του πρώτου οίκου είναι ο Άρης και από την πλευρά του εβδόμου είναι η Αφροδίτη. Από την κατάσταση των δύο πλανητών θα βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, αν η επιθυμία σας για συντροφικότητα είναι ποιοτική, αν υπάρχει προδιάθεση για ευτυχισμένο ή δυστυχισμένο γάμο, ή αν τείνετε προς την αγαμία.

Με ακμή 7ου στο ΣΚΟΡΠΙΟ: Με το Σκορπιό εδώ, ο Ταύρος πρέπει να είναι στον Ωροσκόπο, έτσι είσαστε κυρίως πολύ σταθεροί, υπομονετικοί και πρακτικοί. Η επιμονή, το πείσμα, η κτητικότητα και ο συντηρητισμός είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σας. Συνήθως έλκετε για σύντροφο, άνθρωπο με τρόπο συμπεριφοράς Σκορπιού με κύριο χαρακτηριστικό την κτητικότητα και την εμπάθεια. Βασικό χαρακτηριστικό αυτού του άξονα είναι συνήθως η δύναμη, η οποία εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε παιχνίδι εξουσίας και ελέγχου. Στον τομέα του γάμου, ενδέχεται να προκληθούν συγκρούσεις για όλες τις αιτίες που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Αλλά και στις διαπροσωπικές σας σχέσεις δεν υπάρχει η ευχέρεια της άνεσης της επικοινωνίας. Μοιάζει να κυριαρχεί η αμφισβήτηση, η καχυποψία και η εμπάθεια. Το άτομο συνήθως γίνεται στόχος εχθρότητας. Για να γίνει όμως σωστή ερμηνεία πρέπει να ερευνηθούν η Αφροδίτη από την πλευρά του Ωροσκόπου, οι Άρης/Πλούτωνας από τον έβδομο οίκο, οι πλανήτες που τυχόν βρίσκονται εκεί, ο Ήλιος, η Σελήνη και οι όψεις τους.

Με ακμή 7ου στον ΤΟΞΟΤΗ: Με τον Τοξότη εδώ, πρέπει να ανατέλλουν οι Δίδυμοι. Έχετε μία συμπαθητική και ευέλικτη προσωπικότητα, εκφράζεστε εύκολα, έχετε ανεπτυγμένη την περιέργεια καθώς διψάτε για τη μάθηση. Σας αρέσουν οι άνθρωποι, δυσκολεύεστε όμως να αγαπήσετε μόνο έναν. Οι περισσότερες από μία σχέσεις είναι μάλλον σίγουρες, ιδιαίτερα αν ο Δίας και ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου σας Ερμής έχουν απαιτητικές όψεις ή βρίσκονται σε μεταβλητά ζώδια. Συχνά αναζητάτε συντροφικότητα παρά έντονο έρωτα και ο/η σύντροφος που θα το καταλάβει αυτό θα κερδίσει το σεβασμό σας. Όσο μεγαλύτερη ελευθερία έχετε σε μια σχέση, τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είσαστε και τόσο περισσότερο θα κρατήσει η σχέση. Η άνεση που έχετε στις δημόσιες σχέσεις σάς βοηθά να δημιουργήσετε έναν ευρύ κύκλο γνωριμιών, κάτι που σας βοηθά ιδιαίτερα σε επαγγελματικό επίπεδο.

Με ακμή 7ου στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ: Με Αιγόκερω στην ακμή του έβδομου οίκου, πρέπει να έχετε Ωροσκόπο Καρκίνο. Δείχνει έναν άνθρωπο συναισθηματικό, ο οποίος ελέγχεται πολύ από τις διαθέσεις του, οι οποίες συχνά παρουσιάζουν μεταπτώσεις. Εκδηλώνεστε με περισσότερη άνεση, όταν το περιβάλλον είναι οικείο και γνωστό. Η συναισθηματική και ανασφαλής φύση του Καρκίνου, αναζητά για αντιστάθμιση κάποιον ώριμο σύντροφο, κάποιον που να τον κάνει να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά. Ο Αιγόκερως εδώ, μπορεί να καθυστερήσει τον γάμο. Ο έγγαμος βίος φέρνει στο προσκήνιο πολλά οικογενειακά πρότυπα. Οι όποιες σοβαρές επιλογές στις διαπροσωπικές σχέσεις πρέπει να συμφωνούν με τις πατροπαράδοτες αξίες. Οι δύο πλανήτες που θα πρέπει να εξεταστούν είναι η Σελήνη ως κυβερνήτης του ωροσκοπίου και ο αυστηρός Κρόνος ως κυβερνήτης του έβδομου οίκου σας. Βεβαίως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τον Ήλιο και τους πλανήτες που μπορεί να βρίσκονται εκεί.

Με ακμή 7ου στον ΥΔΡΟΧΟΟ: Με τον Υδροχόο εδώ, πρέπει να έχετε Ωροσκόπο Λέοντα. Έχετε ισχυρή και κυριαρχική προσωπικότητα. Ο αυτοσεβασμός αλλά και ο αυτοθαυμασμός είναι τα κύρια χαρακτηριστικά σας. Έχετε όμως μια ζεστή και γενναιόδωρη καρδιά και προσωπική λάμψη που σας κάνει να αποσπάτε την προσοχή των άλλων. Αναζητάτε έναν σύντροφο που μπορεί να σας διεγείρει διανοητικά, να είναι φίλος και να μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα. Μόλις αποκτήσετε αυτό που νομίζετε ότι θέλετε, συχνά προσπαθείτε να αλλάξετε τον σύντροφό σας ώστε να ταιριάζει με σας. Συνήθως σηματοδοτούνται θυελλώδεις σχέσεις, είτε στο γάμο είτε στις συνεργασίες και στις κοινωνικές σχέσεις. Τα κύρια γνωρίσματα είναι η ξαφνική δημιουργία σχέσεων και η ξαφνική διακοπή τους. Ο ισχυρός εγωκεντρισμός, η άρνηση δέσμευσης αλλά και η ανία είναι οι κύριες αιτίες. Γι’ αυτό πολλά άτομα προτιμούν τη συμβίωση χωρίς τα δεσμά του γάμου. Για συγκεκριμένες πληροφορίες θα χρειαστεί να ερευνηθούν και άλλα ωροσκοπιακά στοιχεία. Η θέση του Ουρανού και του Κρόνου από την πλευρά του έβδομου οίκου, όπως και οι παρευρισκόμενοι πλανήτες, και ο Ήλιος που είναι κυβερνήτης του Ωροσκόπου.

Με ακμή 7ου στους ΙΧΘΕΙΣ: Με τους Ιχθείς εδώ, πρέπει να έχετε Παρθένο Ωροσκόπο. Ο άξονας αυτός δείχνει μια προσωπικότητα μετριοπαθή, διστακτική, η οποία έχει έντονη την τάση για κριτική, τόσο απέναντι στον εαυτό του όσο και απέναντι στους άλλους. Έχετε ανεπτυγμένο το αίσθημα του καθήκοντος και της προσφοράς υπηρεσίας. Ο έβδομος οίκος «χρωματισμένος» από το ρομαντισμό και τον χαοτικό συναισθηματισμό των Ιχθύων, δείχνει ότι στις σχέσεις θα επικρατεί εξιδανίκευση η οποία μπορεί να είναι απατηλή. Συνήθως, είναι δύσκολο να προσεγγίσετε με ακρίβεια αυτόν τον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων, παρ’ όλο που ο Ωροσκόπος Παρθένος σας δίνει ψυχρή και λογική κρίση. Αυτά τα χαρακτηριστικά απουσιάζουν τελείως στις αισθηματικές σας επιλογές και τις συνεργασίες σας, με αποτέλεσμα να διατρέχετε τον κίνδυνο της απογοήτευσης. Οι σχέσεις σας συχνά απαιτούν με τον έναν ή άλλο τρόπο μία μορφή θυσίας. Θα πρέπει να εξετάσουμε με προσοχή το Δία και τον Ποσειδώνα από το μέρος του έβδομου οίκου, τον Ερμή από τον πρώτο όπως και τη θέση της Αφροδίτης ως φυσικό κυβερνήτη των διαπροσωπικών σχέσεων.

www.horoscope.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here