Ο 9ος Οίκος (Φιλοσοφία)

0
4

Ο Ένατος Οίκος κάθε ωροσκοπίου υποδηλώνει την επιστημονική, φιλοσοφική και θρησκευτική τάση του χαρακτήρα. Είναι ο Οίκος του «ανώτερου νου». Υποδηλώνει επίσης τα ταξίδια, κυρίως τα μακρινά ταξίδια, τα οποία καταλήγουν σε μια διεύρυνση του νου, σε εμπλουτισμό των ιδεών και τα οποία απομακρύνουν το άτομο από το μικροπρεπές και το στενόμυαλο. Τέτοια ταξίδια δεν είναι απαραίτητο να είναι μεγάλα, όσον αφορά τα χιλιόμετρα. Εξαρτάται από το γενικό περιβάλλον.

Φιλοσοφία(9ος Οίκος)-Ήλιος

Αν ο Ήλιος βρίσκεται στον Ένατο Οίκο του ωροσκοπίου σας, υπόσχεται επιτυχία στα φιλοσοφικά θέματα. έχετε πολύ βαθιά αισθήματα σχετικά με τη θρησκεία και τα πνευματικά ζητήματα και οι σκέψεις σας είναι ανώτερες και ευγενικές. Μπορεί να έχετε μια πολύ πλατιά άποψη για τη ζωή γενικά και δεν περιορίζεστε πολύ από τη συμβατικότητα. Η επιρροή αυτή φέρνει επιτυχία σε όλες τις υποθέσεις του Ένατου Οίκου, όπως είναι νομικά θέματα, ζητήματα εξωτερικού, καθώς επίσης τα μεγάλα ταξίδια σε άλλες χώρες και τα πράγματα που σχετίζονται με τον ανώτερο νου. Υπάρχει πίσω σας μια καλή πνευματική επιρροή και, καθώς η πίστη σας αυξάνεται, θα μάθετε να έρχεστε σε επαφή με το ανώτερο μέρος του αληθινού εαυτού σας.

Φιλοσοφία(9ος Οίκος)-Σελήνη

Αν η Σελήνη βρίσκεται στον Ένατο Οίκο του ωροσκοπίου σας, θα έλκεστε προς την ανώτερη ζωή, και, παρόλο που μπορεί να έχετε ιδιόμορφες απόψεις σχετικά με τη θρησκεία, ταυτόχρονα, θα είστε ειλικρινείς και ενθουσιώδεις σε όλα τα θέματα που μετέχουν της ανώτερης σκέψης. Δεν σας είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αλλάξετε τις απόψεις σας σχετικά με οποιαδήποτε θρησκευτική δοξασία που μπορεί να έχετε και, με τον τρόπο αυτό, ξεφεύγετε από την ορθοδοξία ή τον περιορισμό των θρησκευτικών σας αισθημάτων. Μπορείτε να γίνετε υπερβολικά φιλοσοφικοί, επειδή έχετε την τάση να υιοθετείτε πλατιές απόψεις και ο νους σημαίνει για σας περισσότερα από ότι οι αισθήσεις.

Φιλοσοφία(9ος Οίκος)-Ερμής

Αν ο Ερμής βρίσκεται στον Ένατο Οίκο του ωροσκοπίου σας, αποτελεί ένδειξη ότι, ο ανώτερος νους, είναι συχνά πιο δραστήριος από τον κατώτερο. Έχετε την ικανότητα, σε έναν ορισμένο τομέα, να γίνετε φιλοσοφικοί, αλλά μόνο αν αποκτήσετε συγκέντρωση και επιμονή. Είστε γρήγοροι στην αντίληψη και στη διόρασή σας, ώστε μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά το νου σας κατά τη διάρκεια της τωρινής σας ζωής, όντας από πολλές απόψεις γρήγοροι στη μάθηση και την κατανόηση. Θα κάνετε μερικά ταξίδια ή, θα πάτε σε ξένες χώρες, γιατί η επιρροή αυτή είναι μια ένδειξη, ότι σας αρέσουν τα ταξίδια, ειδικά τα μακρινά. Έχετε μια μεταφυσική νοητική στάση και αγαπάτε τα μυστικιστικά θέματα.

Φιλοσοφία(9ος Οίκος)-Αφροδίτη

Αν η Αφροδίτη βρίσκεται στον Ένατο Οίκο του ωροσκοπίου σας, θα σας φέρει γαλήνη, είτε μέσω της θρησκείας είτε μέσω μιας βαθιάς εσωτερικής γνώσης σχετικά με την ψυχή και τις μεταθανάτιες καταστάσεις, η οποία, τελικά, θα σας χαρίσει ευτυχία και ηρεμία. Έχετε πολύ έντονη φιλοσοφική τάση και κατέχετε μια διόραση, η οποία θα σας βοηθήσει στα προβλήματα που μπορεί να συναντήσετε στο ταξίδι της ζωής. Διαθέτετε το σωστό πνεύμα και την ορθή στάση απέναντι σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τον ανώτερο νου και θα κάνετε μεγάλη, αληθινή και μόνιμη πρόοδο στις ψυχικές επιτεύξεις σας. Θα αποκτήσετε καλούς συγγενείς μέσω του γάμου και ίσως να κερδίσετε από αυτούς με κάποιο τρόπο, γιατί αυτή είναι μια καλή επιρροή.

Φιλοσοφία(9ος Οίκος)-Άρης

Αν ο Άρης βρίσκεται στον Ένατο Οίκο του ωροσκοπίου σας, δεν είναι πολύ ευνοϊκός για την ειρήνη και την ηρεμία, όπως θα περίμενε κανείς, αν εξουσίαζε αυτό το τμήμα του ωροσκοπίου κάποιος άλλος πλανήτης. Αλλά, δείχνει ότι είστε ενθουσιώδεις σε καθετί στο οποίο στρέφεται το νου και την καρδιά σας. Και θα συγκρουστείτε ή θα διαφωνήσετε με κάθε σύστημα σκέψης, που δεν έχει την απόλυτη έγκρισή σας. Είστε πολύ ανεξάρτητοι στη σκέψη και τα αισθήματα, όσον αφορά τη θρησκεία ή τη φιλοσοφία. Να αποφεύγετε τους δικαστικούς αγώνες ή τις διαφωνίες και να μη γίνεστε υπερβολικά εκφραστικοί ή υπερβολικά ειλικρινείς σε θέματα που σχετίζονται με τη θρησκεία, γιατί διαφορετικά θα υποφέρετε.

Φιλοσοφία(9ος Οίκος)-Δίας

Αν ο Δίας βρίσκεται στον Ένατο Οίκο του ωροσκοπίου σας, είναι μια επιρροή που σας στρέφει προς τη φιλοσοφία και τη σοφία, με την πλατύτερη έννοια. Δεν θα είστε τόσο επιστημονικοί, όσο φιλοσοφικοί και καλλιτεχνικοί, γιατί έχετε την τάση να αποδέχεστε περισσότερο τα γενικά περιγράμματα παρά τις περιορισμένες και ακριβείς λεπτομέρειες του ανώτερου νου. Θα πετύχετε σε ξένες χώρες και πιθανόν να κερδίσετε, κατά κάποιο τρόπο, μέσω ξένων υποθέσεων. Η επιρροή αυτή ευνοεί όλες τις νομικές υποθέσεις, καθώς και τα θρησκευτικά θέματα γενικά. Σας χαρίζει κάποιες προφητικές τάσεις και την ικανότητα να ονειρεύεστε με ακρίβεια και να περνάτε τα όνειρα στο φυσικό εγκέφαλο. Προσέξτε τα όνειρά σας.

Φιλοσοφία(9ος Οίκος)-Κρόνος

Αν ο Κρόνος βρίσκεται στον Ένατο Οίκο του ωροσκοπίου σας, επειδή είναι ο πλανήτης της σταθερότητα και της συγκέντρωσης, η θέση αυτή δείχνει ένα σοβαρό ενθουσιασμό σε όλα τα θρησκευτικά ζητήματα που θα απασχολήσουν το νου σας. Είστε φιλοσοφικοί και θα υποστηρίζετε προωθημένες απόψεις αναφορικά με όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον ανώτερο νου και, όλα τα ζητήματα αποκρυφιστικής φύσης θα αποδειχτεί ότι σας ενδιαφέρουν βαθιά.  Η θέση αυτή του πλανήτη Κρόνου είναι, όμως, δυσμενής για νομικές υποθέσεις ή για ταξίδια που σχετίζονται με μακρινές μετακινήσεις και ξένες υποθέσεις. Η αλήθεια είναι το καλύτερο μέσον, για να αφυπνίσετε τις ιδιότητες αυτού, του Ένατου Οίκου.

Φιλοσοφία(9ος Οίκος)-Ουρανός

Αν ο Ουρανός βρίσκεται στον Ένατο Οίκο του ωροσκοπίου σας, δείχνει το ενδιαφέρον  που έχετε για την Αστρολογία και τα παρόμοια θέματα. έχετε πολύ προωθημένες απόψεις και δεν προσηλώνεστε σε εκείνες που είναι ορθόδοξες και συντηρητικές. Έχετε έναν πολυμήχανο και εφευρετικό νου, με αρκετή δόση πρωτοτυπίας στο χαρακτήρα σας. Μπορείτε να εξερευνήσετε την περιοχή του αγνώστου και να κερδίσετε χαρά και ικανοποίηση από όλες τις σκέψεις και τα θέματα που στις μέρες μας θεωρούνται «υπερβολικά» και «δεισιδαιμονικά», αλλά, αδιάφορο από το πόσοι κριτικοί μπορεί να σας θεωρούν σαν παράξενο, η σκέψη σας είναι προωθημένη και προοδευτική. Μπορείτε να καλλιεργήσετε επωφελώς την ανώτερη κριτική, αλλά, να είστε σίγουροι, ότι είναι πράγματι ανώτερη και απρόσωπη κριτική.

Φιλοσοφία(9ος Οίκος)-Ποσειδώνας

Αν ο Ποσειδώνας βρίσκεται στον Ένατο Οίκο του ωροσκοπίου σας, υποδηλώνει μια ιδιόμορφη και κάπως προωθημένη θεώρηση της ζωής, με μια νοητική έλξη προ τα ψυχικά ζητήματα, ίσως τα πνευματιστικά φαινόμενα και όλα τα συγγενή θέματα. θα έχετε μερικά πολύ αληθινά και σημαντικά όνειρα. Μερικές φορές θα βλέπετε όνειρα που δεν θα έχουν καμία σχέση, ούτε θα σχετίζονται καθόλου με τις υποθέσεις της καθημερινής ζωής. Άλλες φορές, όμως, μπορεί να έχετε στα όνειρά σας προειδοποιήσεις, που ίσως να είναι χρήσιμες. Αλλά, για να «ονειρεύεστε αληθινά», με επιτυχία, πρέπει να ζείτε μια ιδανική, αγνή ζωή. Οι συγγενείς των συνεργατών σας θα έχουν παράξενες ιστορίες και θα είναι καλό να αποφεύγετε τους δικαστικούς αγώνες και κάθε μορφής νομικές υποθέσεις, για να είστε ευτυχισμένοι στη ζωή.

astropedia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here