Ο 7ος Οίκος και οι ερωτικές σχέσεις

0
5

Ο οίκος των σχέσεων είναι ο 7ος, ο οποίος συνδέεται με το Ζυγό. Συμβολίζει δηλαδή το τέλος του Εγώ, εκεί που αρχίζει το Εμείς. Το ζώδιο στην ακμή του 7ου οίκου μαρτυράει πολλά για το είδος του συντρόφου με τον οποίο θέλουμε να δεσμευτούμε, όπως και το είδος των σχέσεων που συνάπτουμε. Παραδοσιακά είναι ο οίκος του γάμου, όπου γάμος μπορεί να σημαίνει και συνεταιρισμός ή συνεργασία, νομικές συμβάσεις και δικαστικές αποφάσεις (άρα και διαζύγιο).

Τι είναι λοιπόν αυτό που μας έλκει στον άλλο; Και ποιο (λανθάνον συνήθως) κομμάτι του εαυτού μας προβάλλουμε στο σύντροφό μας; Τι μας κάνει να αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο του άλλου ανθρώπου τον ιδανικό Άλλο ή την ιδανική Άλλη; Στην Ψυχολογική Αστρολογία ο 7ος οίκος είναι μια θέση προβολής, εκεί που κατοικεί η Σκιά, δρόμοι (και βίοι) παράλληλοι, με χάσμα ανάμεσά τους – εδώ μπορεί να εξεταστεί και η έννοια της αποστροφής.

Γιατί ο Άλλος στέκεται απέναντί μας. Είναι ο καθρέφτης μας. Αυτό που θέλουμε να δούμε αλλά και αυτό από το οποίο αποστρέφουμε το βλέμμα μας. Αυτό που στην αρχή μας έλκει είναι αυτό που στο τέλος θα μας κάνει να απαυδήσουμε και σε πολλές περιπτώσεις θα μεταμορφώσει την αγάπη σε μίσος.

Ποιος άλλωστε μπορεί να μας πληγώσει πραγματικά; Μα αυτός που ξέρει τις αδυναμίες μας, πού πονάμε. Δεν αποτελεί έκπληξη συνεπώς που ο 7ος οίκος είναι ο οίκος του γάμου αλλά και των φανερών εχθρών. Αν το πρόσωπο που δείχνουμε είναι ο ωροσκόπος μας, ενδιαφέρουμε κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους και από αυτούς που έλκουμε, σε κάποιον ή κάποιους επιτρέπουμε τελικά να προχωρήσουν στα ενδότερα.

Αυτός ο πολύ ιδιαίτερος Άλλος αρχίζει να ανακαλύπτει έναν άλλο άνθρωπο από αυτόν που είδε στην αρχή (βλέπει και τον 7ο οίκο, γιατί πλέον έχουμε σχέση). Αναμενόμενο δεν είναι να υπάρξουν αντιδράσεις; Ξαφνικά αλλάζουν οι κανόνες του παιχνιδιού – αναζητείται νέα ισορροπία και ερχόμαστε σε αυτό που λέει η λαϊκή ρήση: «Όπως βρήκες νύφη μου, όχι όπως ήξερες». Αναίμακτα ή όχι, αργά ή γρήγορα ή και ποτέ, αυτό θα μας το πει το ζώδιο και ο κυβερνήτης της ακμής του οίκου.

7ος οίκος στον Κριό

Με τον Κριό στην ακμή του 7ου οίκου σου έχεις μεγάλη ανάγκη να είσαι σε σχέση και ακριβώς αυτό είναι που σε δυσκολεύει – την «ψάχνεις» πολύ! Πιθανόν να παντρεύτηκες πολύ παρορμητικά (ή να σκέφτεσαι να το κάνεις) και σε νεαρή ηλικία. Αυτό σημαίνει πως μόνο όταν έχεις ήδη φτάσει στο σπίτι και… το μαχαιρώνεις θα καταλάβεις αν ήταν μάπα το καρπούζι ή όχι (δες και τους γάμους των Μπρίτνεϊ Σπίαρς, Τζένιφερ Λόπεζ και Μάικλ Τζάκσον).

Φυσικά, για ένα βιαστικό γάμο χρειάζεται να είναι και ο άλλος παρορμητικός, δηλαδή με ισχυρή προσωπικότητα, άνθρωπος του εδώ και τώρα, ένας τύπος που ανάβει γρήγορα, που παρασύρεται από την πρώτη εντύπωση γιατί βιάζεται – σε συμφέρει που είναι ανταγωνιστικός/ή και ενδιαφέρεται πολύ για την κατάκτηση και το παίζει ελεύθερος σκοπευτής.

Ένας τέτοιος άνθρωπος όμως μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να μετατρέψει τη σχέση σε ανοιχτή σύρραξη και τότε καλείσαι να επιστρατεύσεις άμεσα όλες τις διπλωματικές αρετές του Ζυγού (ο ωροσκόπος σου) για να μη βρεθείς να κοιμάσαι μόνος/η μέσα σε ένα σπίτι γυαλιά-καρφιά. Πάντα παίζει δυνατά και η άλλη περίπτωση, ο θυμός και η ένταση του καβγά να μην είναι παρά τα προοίμια ενός ακόμη καλού κρεβατιού. Δηλαδή φτάνεις εκεί που από την αρχή ήθελες! Σε γυναικείο χάρτη –και εφόσον παίζεις το παιχνίδι των σχέσεων με τους all time classic ρόλους, δηλαδή «You Tarzan, me Jane– τα πράγματα κυλούν σχετικά ομαλά.

7ος οίκος στον Ταύρο

Ο Ταύρος στην ακμή του 7ου οίκου θέλει όμορφους ανθρώπους που ξέρουν να περνούν καλά, που ξέρουν τι θέλουν. Μπορείς να αγαπήσεις πολύ, μπορείς όμως και να μισήσεις πολύ (με ωροσκόπο Σκορπιό περίμενες κάτι διαφορετικό;). Δίνεις πολλά, περιμένεις όμως πρώτα να πάρεις. Θέλεις να νιώθεις ασφάλεια και δεν εγκαταλείπεις το/τη σύντροφό σου ούτε και την προσπάθεια να κερδίσεις αυτό που θέλεις.

Στην πίστη και στη σταθερότητα λέμε ναι, το θέμα όμως είναι να καταλάβεις ότι ο άλλος άνθρωπος δεν είναι κτήμα σου ούτε εσύ είσαι ο Σέρλοκ Χολμς που ψάχνει συνέχεια να βρει ίχνη. Η ζήλια και η κτητικότητα μεταξύ σας είναι ένα πρόβλημα. Ο Ταύρος εδώ συχνά δίνει μακροχρόνιους «αρραβώνες» – είναι «τα ζώα μου αργά» και θέλετε εντελώς να σιγουρευτείτε ή κατά βάθος γνωρίζετε ότι το honeymoon είναι το τέλος της ερωτικής άνοιξης και όπου να ’ναι θα αρχίστε να τρέχετε στο μπάνιο… για σεξ, γιατί «σσσς, μας ακούν τα παιδιά».

Ο ιδανικός Άλλος είναι ηδυπαθής, με αντοχές στο κρεβάτι αλλά αρκετά τεμπέλης έξω από αυτό, έχει υπομονή και επιμονή, δεν ξεχνάει ποτέ τις επετείους σας, απεχθάνεται τις εξυπνάδες, θέλει πρακτικές λύσεις και τα κριτήρια της επιτυχίας είναι πάντοτε οικονομικά – όσο πιο πολλά, τόσο πιο καλά περνάτε μαζί. Μη μου πεις ότι η Νικόλ Κίντμαν, ο Κλιντ Ιστγουντ και ο Μάικλ Ντάγκλας δεν ζήσανε καλά; Και εσύ θέλεις καλύτερα!

7ος οίκος στους Διδύμους

Εσύ μάλλον δεν είσαι πρότυπο πίστης και αφοσίωσης (βλέπε και Μπραντ Πιτ, Τζόντι Φόστερ και Ελβις Πρίσλεϊ), αν και ο Δίας που κυβερνά τον ωροσκόπο σου (Τοξότης) μιλάει πάντα για νομιμότητα και ηθική. Ο βασικός λόγος της «Διπλής ζωής της Βερόνικα» δεν είναι αυτό καθαυτό το σεξ, αλλά η εμπειρία. Η ζωή είναι πολύ μικρή και θέλεις να προλάβεις να κάνεις όσο το δυνατόν περισσότερα. Αρα και οι διπλές σχέσεις και το φλερτ είναι σπορ στα οποία μπορείς να σηκώσεις πρωτάθλημα.

Ελκεσαι από νεαρά (ή έστω, νεανικά) άτομα και πώς αλλιώς; Αφού σου αρέσει να ρητορεύεις, να διηγείσαι με τις ώρες τις ταξιδιωτικές εμπειρίες σου, τι διάβασες, τι έμαθες. Ποιος άλλος θα καθόταν να σε ακούει τόσες ώρες πέρα από τη «φοιτητριούλα» που σ’ έχει ερωτευτεί»; Φλερτάρεις γενικώς, ειδικώς όμως ψάχνεις για ανθρώπους έξυπνους και ευέλικτους, με έμφυτη περιέργεια – τύπους που δεν μπορούν να καθίσουν σε μια μεριά, που σου αφήνουν ελευθερία κινήσεων, όχι όμως περιθώρια για να πλήξεις. Το παράδοξο ξέρεις ποιο είναι; Ενώ έχεις γυρίσει όλο τον κόσμο ή έχεις την επιθυμία να το κάνεις, τις πιο πολλές φορές καταλήγεις παντρεμένος/η με το γειτονόπουλο! Συχνά ο/η σύζυγος ήταν συμμαθητής ή συμφοιτήτρια ή το φιλαράκι του αδερφού σου.

7ος οίκος στον Καρκίνο

Ο Καρκίνος στην ακμή του 7ου σε κάνει να ψάχνεις μια μαμά να σε φροντίζει. Μάλλον από μεγάλη ανασφάλεια τείνεις να κολλάς στη σχέση σου και δεν χωρίζεις, όσο μεγάλο κι αν είναι το τίμημα – παραδοσιακός τύπος γαρ (έχεις ωροσκόπο Αιγόκερο, για να μην ξεχνιόμαστε!) ή έβλεπες πολλές ξένες σειρές στην TV και σου έχει εντυπωθεί ανεξίτηλα το: «Εως ο θάνατος να μας χωρίσει». Για σένα γάμος ίσον οικογένεια και ίσως αργήσεις να παντρευτείς, συγκριτικά με τα στάνταρ που έχεις, βέβαια!

Προς τα έξω δείχνεις αυστηρός/ή και με απόλυτο έλεγχο των συναισθημάτων σου, ωστόσο η καρδούλα σου το ξέρει –άντε και ο/η σύντροφός σου– πόσο τρωτός/ή αισθάνεσαι και πόση ευαισθησία κρύβεις. Βέβαια δεν είναι όλα ιδανικά και ο/η άλλος/η θα σε μάθει εφόσον έχει πρώτα υποστεί όλα τα παρατράγουδα της κυκλοθυμίας αλλά και της υπερπροστασίας σου.

Αλήθεια, πώς τα καταφέρνεις, εσύ που απεχθάνεσαι τις αλλαγές, να ζεις μέσα στη ρευστότητα που δημιουργείται από συνεχείς μεταπτώσεις; Και τι θα κάνεις με το θέμα της συναισθηματικής εξάρτησης; Διότι εδώ μιλάμε για σχέσεις ενηλίκων και όχι για κρυφτούλι στην ποδιά της μαμάς που θα κάνει «μάκια» το «βαβά» για να περάσει. Δεν υπάρχει λόγος πάντως να είσαι μουρτζούφλης/α – σκέψου τους Σον Κόνερι, Κάρμεν Ελέκτρα, Μεγκ Ράιαν και Αντονι Χόπκινς και χαμογέλα.

7ος οίκος στον Λέοντα

Ψάχνεις μέσα στο πλήθος τον Ενα ή τη Μία που πρωτίστως θα σε κάνει να νιώσεις υπερήφανος/η γι’ αυτόν. Αυτό που γυρεύεις είναι ένας σύντροφος ζεστός, ζωηρός και γενναιόδωρος ή μια ερωτιάρα γάτα, ναζιάρα (ίσως και λίγο σνομπ), ένας άνθρωπος με αριστοκρατικό αέρα και καλούς τρόπους –ίσως και αρκετά θεατρικούς–, που δεν μπορεί τη μιζέρια. Είναι ένας δημιουργικός άνθρωπος με ισχυρό Εγώ, που αγαπά τη διασκέδαση όσο τα παιδιά, τρυφερός, πιστός και δοτικός.

Αυτός που όταν σου κλέψει την καρδιά θα σου μάθει τον έρωτα, την αυτοέκφραση και θα σου δείξει πως η ζωή εκτός από προβλήματα είναι και ένα παιχνίδι! Σαν πολλές απαιτήσεις δεν έχεις τελικά;Δεν σε νοιάζει όμως, γιατί έχεις αναρωτηθεί τι θα ήταν η ζωή χωρίς drama και έχεις απαντήσει: Ανιαρή μέχρι αηδίας! Ρώτα και τους Κριστίνα Αγκιλέρα, Ορλάντο Μπλουμ και Ράσελ Κρόου!

Πάντως, κάθε φορά που σε κουράζει η υπερβολική ενασχόληση του/της συντρόφου σου την εμφάνιση του/της ή το έργο του/της, αναλογίσου πόσο μικρό είναι το αντίτιμο της ενέργειάς σου που του αναλογεί –αφού με ωροσκόπο Υδροχόο προτιμάς τους φίλους σου και τρέχοντας δεξιά-αριστερά δεν σου μένει και πολύς χρόνος– και όταν η κυριαρχική τάση του σε κάνει να φτάνεις στα όριά σου θυμήσου πόσο κολακευμένος/η ένιωσες κάποτε από το ενδιαφέρον ενός τόσο ισχυρού ανθρώπου, αλλά και πόσο ανακουφισμένος/η που εσύ θα βάλεις σε τάξη τον κόσμο κι αυτός το σπίτι σας.

7ος οίκος στην Παρθένο

Περιμένεις το/τη Mr/Miss Perfect (τι ήθελες και γεννήθηκες με ωροσκόπο Ιχθύ;). Για σένα ο έρωτας δεν είναι ο γνώμονας – εμπιστεύεσαι μόνο τη λογική. Σου αρέσει να κάνεις λίστες – πριν κάνεις τη λίστα γάμου έχεις κάνει πολλές άλλες με τα συν και τα πλην του/της υποψήφιου/ας συζύγου. Αφού λοιπόν κάνεις γάμο κατόπιν ωρίμου σκέψεως και σχέση που σε συμφέρει, δεν είναι να απορείς που το σεξ αντιμετωπίζεται ως «συζυγικό καθήκον».

Ούτε βέβαια υπάρχει λόγος να κοιτάζεις όλο τον κόσμο με μισό μάτι επειδή πιστεύεις πως όλοι οι άλλοι έχουν κάτι που εσάς σας έχει διαφύγει. Εάν ένα άτομο είναι εργατικό, πρακτικό και εξυπηρετικό, έχει σαφείς στόχους και είναι καθωσπρέπει, έχει περάσει το πρώτο τεστ. Η Παρθένος σε αυτή τη θέση μιλάει για σχέσεις μέσα στο χώρο εργασίας. Μπορεί επίσης να σε κάνει να την πέφτεις ασυστόλως σε οδοντιάτρους, γυμναστές, διαιτολόγους, μασέζ αλλά και βιβλιοθηκονόμους, λογιστές, καθαρίστριες, ανθρώπους που θέλουν να βάλουν τη ζωή σου (τη διατροφή, το μυαλό σου κ.λπ.) σε μια τάξη.

Ξέρεις πόσο εύκολο είναι να κερδίσεις αυτόν/ή που έχεις βάλει στο μάτι; Ξεκινήστε κουτσομπολεύοντας και σε λίγο κάνε τον/τη να νιώσει χρήσιμος/η ή ακόμα καλύτερα «νοσοκόμα»! Πες και πόσο ευφυή τον/τη βρίσκεις και πόσα όνειρά σου πήγαν χαμένα γιατί δεν έβρισκες ατζέντη και μάνατζερ. Λες την ίδια έμπνευση να είχαν και οι Γκουίνεθ Πάλτροου, Ντέμι Μουρ και Αντόνιο Μπαντέρας;

7ος οίκος στο Ζυγό

Εσύ ΘΕΛΕΙΣ να παντρευτείς. Αν είσαι κοριτσάκι, ονειρεύεσαι από τα 5 σου το νυφικό που θα φορέσεις – αν είσαι αγοράκι, ανέκαθεν σε φανταζόσουν αγκαζέ με μια μοντέλα να εμφανίζεστε χαμογελαστοί σε πρεμιέρες, εγκαίνια και δεξιώσεις. Σου αρέσει πολύ να σε προσέχουν και οι άνθρωποι που προσέχουν τον εαυτό τους (τους τρόπους, την καλλιέργεια, τις δημόσιες σχέσεις τους) είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να υπάρξει δεξιά ή αριστερά σου σε μια φωτογραφία.

Το θέμα είναι πώς θα κάνετε τη μοιρασιά και πόσους καβγάδες θα στήσεις αν δεις ότι ο πρωταγωνιστικός ρόλος δεν είναι πάντα δικός σου (έχεις ωροσκόπο Κριο, my dear). Οι χαμογελαστοί άνθρωποι σε έλκουν, όπως και οι καλλιτεχνικές φύσεις. Εκτιμάς αυτούς που καταφέρνουν να κρατούν τις ισορροπίες χωρίς να τσαλακώνονται. Είναι τέτοια η πρεμούρα σου να είσαι σε σχέση, που δεν το σκέφτεσαι πολύ και σοβαρά, το κάνει όμως ο άλλος αντί για εσένα – μπαίνει σε διλήμματα και δεν πέφτει με τα μούτρα, διότι δεν θέλει να σπάσει κανένα αβγό.

Εως ότου αποφασίσει, ανάγει το φλερτ σε υψηλή τέχνη και σε τραβολογάει σε πάρτι, παραστάσεις, γκαλερί, επιδείξεις μόδας, όπου τέλος πάντων έχει κόσμο. Ο ιδανικός σου Αλλος είναι σίγουρα ένας ρομαντικός άνθρωπος που ξέρει να συνδιαλέγεται και να συμβιβάζεται, που είναι διακριτικός μεν αλλά πάντα «εκεί», στο πλευρό σου. Αλήθεια, μπορείς να σκεφτείς τον Τζον Λένον μόνο του; Της ιδίας συνομοταξίας είναι και οι Σακίρα, Γιον Βόιτ και Μπάρμπαρα Στρέιζαντ.

7ος οίκος στο Σκορπιό

«Και έσονται οι δύο εις σάρκα μία». Αν έχεις το Σκορπιό στην ακμή του 7ου οίκου σου, μάλλον το πιο σημαντικό πράγμα για εσένα σε μια σχέση είναι το σεξ (λες και ο ωροσκόπος Ταύρος δεν έφτανε!). Οι ευγενικοί τρόποι σου και μια μάλλον συντηρητική στάση και εξαφανίζονται μόλις σβήσουν τα φώτα. Ψάχνεις κάποιον/α που θα σε τρέξει στις λεωφόρους του πάθους με χίλια και σε αυτόν/ή προτίθεσαι να μείνεις πιστός/ή ψυχή τε και σώματι.

Επειδή αυτές οι σχέσεις αναπτύσσουν υψηλές θερμοκρασίες, δες τι θα κάνεις με τη ζήλια, την ανασφάλεια και το τυφλό πάθος που φτάνει μέχρι την αυτοκαταστροφή. Μέλανι Γκρίφιθ – σου λέει τίποτε αυτό το όνομα; Ο/η σύντροφος της ζωής σου διαθέτει σίγουρα φλογερό ταμπεραμέντο. Μπορεί να κρατάει πολλά πράγματα για τον εαυτό του/της, σίγουρα όμως όχι τη σεξουαλική ικμάδα του/της.

Δεν είναι από αυτούς/αυτές που ανέχονται την κοροϊδία και την απιστία, δεν συγχωρεί ούτε καν την αδιαφορία και… μαύρο φίδι που σ’ έφαγε αν του μπει η υποψία στο μυαλό ότι σε χάνει. Ανθρωποι που αγαπούν το χρώμα του χρήματος και τη δύναμη, που είναι ικανοί για όλα και δεν ησυχάζουν αν δεν φτάσουν στο τέλος, αινιγματικοί και «κολασμένοι», είναι το target group σου. Μη μου πεις ότι σκέφτεσαι κάτι καλύτερο από «sex and money»;

7ος οίκος στον Τοξότη

Με τον Τοξότη στην ακμή του 7ου οίκου σου δεσμεύεσαι μεν, αλλά δεν θέλεις να έρθεις τόσο πολύ κοντά που να γίνεις ένα με τον άλλο. Εχεις ανάγκη από χώρο, ανοιχτούς ορίζοντες και ελευθερία κινήσεων, οπότε σπεύδεις να κάνεις σαφή τα όριά σου – όχι τίποτε άλλο, αλλά η ρουτίνα σε πεθαίνει. Μεριμνάς ώστε να διατηρείς ένα βαθμό ανεξαρτησίας μέσα στο γάμο γιατί θέλεις διαρκώς να μαθαίνεις και να ταξιδεύεις –με το σώμα ή με το νου μέσα από τα βιβλία σου– και φυσικά δεν μπορείς κάθε τρεις και λίγο να σχεδιάζεις φευγιό νιώθοντας ότι κουβαλάς το φόρτο ασήκωτων αποσκευών. Ο γάμος σου δεν αποκλείεται να έχει με κάποιο τρόπο να κάνει με ένα ταξίδι ή με το εξωτερικό.

Η τάση σου είναι να τον αναβάλλεις όσο μπορείς αλλά ακόμη και όταν το αποφασίσεις, η αστάθεια στη σχέση δεν εξαλείφεται ποτέ εντελώς. Τα συναισθήματά σου είναι ζωηρά αλλά όχι με πολύ βάθος και αποφεύγεις όπως ο διάβολος το λιβάνι τη ζοφερή πλευρά της ζωής, γι’ αυτό αναζητάς ένα/μία σύντροφο που να είναι η ψυχή της παρέας, που να έχει αίσθηση του χιούμορ και να διασκεδάζει με τα εφηβικά καμώματά σου.

Τελικά αυτό που θέλεις για να ζήσεις καλά (καλύτερα και από τους Πάμελα Αντερσον, Χίλαρι Κλίντον και Μικ Τζάγκερ) είναι ένας αισιόδοξος άνθρωπος που δεν σε καταπιέζει, open minded. Ισως και «διαφορετικός» (να έχει δηλαδή κάτι εξωτικό για να έχεις κι εσύ πεδίο για σπουδές)και large, ώστε να φροντίζει να περνάτε καλά, να είναι προπάντων συζητήσιμος, μακάρι και διανοούμενος.

7ος οίκος στον Αιγόκερω

Εσύ είσαι ένα τρυφερό Καρκινάκι (ο ωροσκόπος σου) που ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας ψάχνεις για έναν Μπαμπά. Η διαφορά ηλικίας πράγματι είναι κάτι συνηθισμένο με αυτή την οικοθεσία και αν δεν ισχύει στα χαρτιά, ισχύει στην επαγγελματική και κοινωνική υπεροχή του άλλου, στην ωριμότητα του χαρακτήρα.«Για τα μάτια του κόσμου» και «να μην εκτεθούμε» είναι η έγνοια σου κι αυτό σημαίνει πως δεν είσαι από αυτούς που θα χώριζαν ελαφρά τη καρδία και γι’ αυτό ακριβώς είσαι της ρήσης: προσέχουμε για να έχουμε.

Είσαι επιφυλακτικός/ή και ψάχνεις για ένα «φτιαγμένο» άνθρωπο, σοβαρό και υπεύθυνο που μπορεί να σε στηρίξει, κάποιον που ξέρει να ελέγχει τα συναισθήματά του και να συνάπτει σχέσεις που στηρίζονται στον αλληλοσεβασμό πρωτίστως. Αυτό το ψάξιμο μπορεί να σου πάρει μερικά χρονάκια παραπάνω και να καθυστερήσεις να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας – «διασκέδασέ» το με τη σκέψη ότι καλύτερα να σαρανταρίσεις για να παντρευτείς παρά να σε περνάει σαράντα χρόνια ο/η σύντροφός σου.

Οπως έλκεσαι από ώριμους σε ηλικία και πατρικές φιγούρες, έτσι γοητεύεσαι και από τους υψηλά ιστάμενούς σου, από διάσημους κ.λπ., κι εδώ σε θέλω, πώς θα ξεπεράσεις τις ανασφάλειές σου, πώς θα αποφύγεις το σκάνδαλο στον κύκλο σας και κυρίως, πώς θα πείσεις τον καριερίστα να αφήσει τις υποχρεώσεις του για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο για να σε παντρευτεί στη Μητρόπολη, παρουσία μάλιστα μαμάδων, μπαμπάδων, πεθερικών και της ευρύτερης οικογένειας. Πάντως οι Τζούλια Ρόμπερτς, Μελ Γκίμπσον και Στίβεν Σπίλμπεργκ καλά τα κατάφεραν.

7ος οίκος στον Υδροχόο

Αραγε πόσες πρωταγωνίστριες χωρούν σε μια σκηνή θεάτρου και πόσους βασιλιάδες αντέχει μια αυτοκρατορία; Εσύ (ως γνήσιος ωροσκόπος Λέων) φοράς τιάρα με φωτάκια που αναβοσβήνουν: «θαυμάστε με». Φυσικά ο/η σύντροφός σου πρέπει να είναι ένα σπέσιαλ άτομο, μοναδικό πλάσμα, εφάμιλλό σου. Ναι αλλά, ποιος θα εισπράξει το χειροκρότημα; Και ποιος θα κάνει κουμάντο στο σπίτι;Ο Υδροχόος στην ακμή του 7ου οίκου δίνει γάμους-αστραπή και αν οι σχέσεις σου είχαν ετικέτα, μάλλον θα ήταν το «live fast, die young».

Δεν είναι απίθανο να βρεθείς παντρεμένος με φίλο/η σου όπως και να παραμείνεις φίλος/η με το/τη μια φορά κι έναν καιρό σύζυγό σου – αν δηλαδή δεν έχει μετακομίσει σε κοινόβιο στη Νέα Γουινέα. Βλέπεις, ο ιδανικός σου Αλλος είναι κατ’ εξοχήν απρόβλεπτος. Πόσο μπορείς όμως να αντέξεις το να βάζει πάνω από σένα τους φίλους του ή τη διάσωση των δούλων στα ορυχεία ζαφειριού στη Μαδαγασκάρη και κυρίως, τη διάθεσή του να απομυθοποιεί τους πάντες, εσού μη εξαιρουμένου/ης;

Επειδή θέλεις όμως να γίνονται τα πράγματα με το δικό σου τρόπο, ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς σοβαρά την ελεύθερη συμβίωση και αν ο άλλος θέλει να κόψει το λαιμό του, δώσε του το δικαίωμα να το κάνει (αρκεί να μη σου λερώσει το καινούργιο σου σινιέ ρουχαλάκι). Οσο μεγαλύτερη είναι η ελευθερία στη σχέση σας, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η διάρκειά της, βλέπε Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς αλλά και Σελίν Ντιόν.

7ος οίκος στους Ιχθύς

Εσύ ψάχνεις έναν άνθρωπο που χρειάζεται τις υπηρεσίες σου – έχεις μάθει να ζεις σκεπτόμενος με τετράγωνη λογική και υπάρχεις αν είσαι χρήσιμος/η (έχεις ωροσκόπο στην Παρθένο, μην το ξεχνάς). Πολύ ωραία, πάρε λοιπόν ένα ξωτικό, που όσο κι αν προσπαθείς να το αναλύσεις πάντα θα σου ξεφεύγει, θα κρατάει πράγματα για τον εαυτό του και όχι απαραίτητα γιατί σε δουλεύει ψιλό γαζί ή σε κερατώνει κάτω από τη μύτη σου, χωρίς να αποκλείονται και αυτά.

Σε έλκουν πράοι άνθρωποι, με φύση καλλιτεχνική και υγρό βλέμμα, ρομαντικοί, συμπονετικοί αλλά συχνά χαμένοι «στη μετάφραση». Χρειάζεσαι έναν ευπροσάρμοστο άνθρωπο και θα σου άρεσε να είναι μυστηριώδης και αρκετά ευαίσθητος ώστε να μη θέλει να στενοχωρήσει ούτε γάτα. Εσύ θα καθαρίζεις το σπίτι κι αυτός/ή θα ανάβει αρωματικά κεριά και θα βάζει μουσική, θα διηγείσαι τι γινόταν όλη μέρα στο γραφείο κι αυτός/ή τι όνειρα είδε στον ύπνο του/της.

Πρέπει να προσέξεις πολύ το εξής: Υπάρχει πιθανότητα κάποια στιγμή να βρεθείς με ένα σύντροφο που να είναι άπορος καλλιτέχνης, χρήστης ουσιών, δίγαμος, δραπέτης, (η λίστα δεν έχει τέλος). Μπορεί να μην είναι τίποτε από όλα αυτά, αλλά να έρθουν έτσι τα πράγματα που να ταλαιπωρηθεί με την υγεία του κι εσύ να βρεθείς από τη μια στιγμή στην άλλη να κάνεις τη νοσοκόμα. Είδες πώς μπορεί και οι πιο λογικοί άνθρωποι να φτάσουν στο να περιμένουν ένα θαύμα (σκέψου λίγο τον Τομ Κρουζ και τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ);

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here