Ο 6ος οίκος στον αστρολογικό σου χάρτη και η ερμηνεία του

0
3

6ος οίκος αντιπροσωπεύει την καθημερινότητα, την εργασία ως χώρο, περιβάλλον, απόδοση, συνήθειες, συμπεριφορά και συναδελφικές σχέσεις, την κατάσταση της υγείας μας αλλά και της σωματική μας διάπλασης και ενέργειας, την διατροφή μας, τις δεξιότητες μας, την τάση μας για προσφορά, υπηρεσία και βοήθεια στους άλλους, τις αναλυτικές μας ικανότητες, τη σχέση μας με τα κατοικίδια και το ποιόν της κρίσης μας.  

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Δες την ακμή (το ξεκίνημα δηλαδή) του έκτου οίκο σου στον αστρολογικό χάρτη>> Παρατήρησε ποιος πλανήτης βρίσκεται στον 6ο οίκο του ωροσκοπίου σου! Αν δεν έχεις πλανήτη στον έκτο οίκο, τότε δες ποιος είναι ο κυβερνήτης του. Για παράδειγμα: αν η ακμή του 6ου είναι στον Κριό – Κυβερνήτης είναι ο Άρης, αν είναι στον Ταύρο – Κυβερνήτης Αφροδίτη, Δίδυμο – Κυβερνήτης Ερμής, Καρκίνος – Κυβερνήτης Σελήνη, Λέων – Κυβερνήτης Ήλιος, Παρθένος– Κυβερνήτης Ερμής, Ζυγός – Κυβερνήτης Αφροδίτη, Σκορπιός – Κυβερνήτης Πλούτωνας, Τοξότης  – Κυβερνήτης Δίας, Αιγόκερως – Κυβερνήτης Κρόνος, Υδροχόος – Κυβερνήτης Ουρανός, Ιχθύς – Κυβερνήτης Ποσειδώνας.

Τι σημαίνουν οι πλανήτες στον 6ο οίκο του ωροσκοπίου σου;

Ήλιος στον 6ο οίκο

Έχεις έντονη επιθυμία να τα καταφέρνεις πάντα στο τομέα της εργασίας, γεγονός που καθορίζει άμεσα την διάθεση και την αυτοπεποίθηση καθώς και την καθημερινή αισιοδοξία σου. Σ’ αρέσει να προσφέρεις και να εξυπηρετείς τους άλλους και δεν φοβάσαι την πολύ δουλειά, αντιθέτως νιώθεις περήφανος γι’ αυτό! Είσαι αναλυτικός, οργανωτικός, επιμελής, ακούραστος και πολύ ενεργητικός. Με καλές όψεις μπορείς να περιμένεις προαγωγές ή σπουδαίες θέσεις ως υπάλληλος και επαγγελματική επιτυχία. Παράλληλα δείχνουν ότι ανταπεξέρχεσαι εύκολα σε θέματα υγείας. Με άσχημες όψεις ίσως είσαι κάπως υποχόνδριος, αυστηρός και έχεις σκαμπανεβάσματα στις συναδελφικές σχέσεις..

Σελήνη στον 6ο οίκο

Έχεις την ψυχική ανάγκη από μία ήρεμη καθημερινότητα, ικανοποιητική εργασιακή ζωή, όπως επίσης πολύ πιθανό να είσαι από τους ανθρώπους που πάντα είχαν ένα ή περισσότερα κατοικίδια. Είσαι εργατικός και σε ευχαριστεί αυτό. Έχεις λίγο άγχος για θέματα υγείας και έχεις την ανάγκη να την φροντίζεις και να την εξετάζεις συχνά. Αρέσκεσαι στο να βοηθάς τους άλλους και να σε θεωρούν χρήσιμο για αυτούς. Ίσως ακολουθήσεις ένα επάγγελμα που σχετίζεται με το γυναικείο φύλο ή το επάγγελμα της μητέρας σου. Αν υπάρχουν καλές όψεις σημαίνει καλή επαγγελματική ζωή και ψυχική και σωματική υγεία. Αν υπάρχουν αρνητικές, θα πρέπει να προσέχεις ψυχοσωματικά προβλήματα λόγω αδικαιολόγητου άγχους και συχνές αλλαγές στην εργασία. 


Ερμής στον 6ο οίκο

Είσαι ιδιαίτερα έξυπνος, παρατηρητικός, αναλυτικός και οργανωτικός στην καθημερινότητα σου αλλά κυρίως στην εργασία σου. Σ’ αρέσουν οι αλλαγές στην δουλειά γιατί βαριέσαι εύκολα. Ιδανικά επαγγέλματα για σένα είναι ΜΜΕ, ΜΜΜ, δικηγορία και διδασκαλία. Σε ενδιαφέρει πολύ οι υγεία σου και θες να γνωρίζεις θέματα εγκυκλοπαιδικά και μη, γύρω από αυτή. Σ’ αρέσει να προσφέρεις τους ανθρώπους και είσαι ο καλύτερος συμβουλάτορας.  Με καλές όψεις ξεχωρίζεις για τις δεξιότητες, τις γνώσεις αλλά και τις άψογες συναδελφικές σου σχέσεις. Με δυσαρμονικές όψεις, είσαι μάλλον επικριτικός, επαγγελματικά αναξιόπιστος και ίσως νευρικός. 


Αφροδίτη στον 6ο οίκο

Αγαπάς την δουλειά σου και φροντίζεις πολύ την υγεία και την εξωτερική σου εμφάνιση. Κατά την διάρκεια της ζωής σου κάποιο ή κάποια άτομα που σχετίζονται με την εργασία σου, ίσως κινήσουν το ερωτικό ενδιαφέρον σου. Επιδιώκεις πάντα φιλικές και καλές σχέσεις με τους συναδέλφους σου και πιθανόν για να τις κερδίσεις να είσαι υπερβολικά εξυπηρετικός σε αυτούς. Σ’ αρέσει το φαγητό και ίσως κάποιες φορές κάνεις διατροφικές υπερβολές. Καλές όψεις δείχνουν μία δουλειά που αγαπάς χωρίς να κοπιάζεις ιδιαίτερα, ένα καλό διπλωματικό χαρακτήρα, δουλειά που σχετίζεται με την ομορφιά ή τις τέχνες ή και μεγάλο έρωτα μέσα από το επαγγελματικό περιβάλλον. Κακές όψεις δείχνουν σκαμπανεβάσματα και προβλήματα με το βάρος σου και τάσεις τεμπελιάς. 
Άρης στον 6ο οίκο

Στην δουλειά σου είσαι δραστήριος και δυναμικός και δουλεύεις πολύ για την αποτελεσματικότητα και τη διάκριση. Παρόλο που είσαι νευρικός και επιθετικός με τους συναδέλφους σου, εκείνοι σε θαυμάζουν αλλά και σε σέβονται λόγω της τάσης σου να τους βοηθάς και εκείνους, επίσης ακούραστα. Σου ταιριάζουν επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με σώματα ασφαλείας αλλά και οποιοδήποτε απαιτεί κίνηση. Αν έχεις καλές όψεις, η εργατικότητα σου, η ενέργεια σου και η ευεξία σου είναι αξιοζήλευτη. Αν έχεις δύσκολες όψεις, πρέπει να μάθεις να συγκρατείς την ψυχραιμία σου γενικά στην καθημερινότητα σου, να προσέχεις περισσότερο την υγεία σου που είναι ευάλωτη λόγω δικής σου απροσεξίας και να τρως καλύτερα.


Δίας στον 6ο οίκο

Είσαι πολύ τυχερός στη ζωή σου σε εργασία αλλά και υγεία. Προσφέρεις στους άλλους γενναιόδωρα και αυτό επιστρέφει σε σένα κάποια στιγμή, με κάποιο τρόπο. Η ιατρική είναι ένας τομέας που θα μπορούσες να διαπρέψεις. Επιδιώκεις ένα καλό εργασιακό περιβάλλον και ξεπερνάς εύκολα προβλήματα υγείας. Με καλές όψεις θα έχεις ότι επιθυμείς σε υγεία, εργασία και καθημερινότητας. Με κακές όψεις πρόσεχε τάσεις παχυσαρκίας και τεμπελιάς.


Κρόνος στον 6ο οίκο

Είσαι πολύ εργατικός και ακούραστος, γεγονός που σε οδηγεί σε επιτυχία, ακόμα και με αργή εξέλιξη. Δεν φοβάσαι την σκληρή δουλειά και «κρατάς μικρό καλάθο» πάντα στις συναδελφικές σχέσεις. Είσαι υπεύθυνος, οργανωτικός, σοβαρός, υπεραναλυτικός, λογικός και πρακτικός. Αγαπάς την δουλειά σου, όποια κι αν είναι αυτή. Με καλές όψεις υπάρχουν συναδελφικές μακροχρόνιες σχέσεις και μακροζωία. Με κακές όψεις ίσως η εργασία να είναι ένας διαρκής κοπιαστικός αγώνας στη ζωή σου.   


Ουρανός στον 6ο οίκο

Δεν αντέχεις την ρουτίνα της καθημερινότητας και κάνεις να πάντα για να την αποφύγεις. Πιθανόν η δουλειά η οποία κάνεις να είναι πρωτότυπη και καθόλου συνηθισμένη. Λατρεύεις τις ασυνήθιστες καταστάσεις ακόμα κι αν έρχονται στη ζωή σου ξαφνικά. Είσαι ευρηματικός και ξεχωρίζεις μέσα στο εργασιακό σου περιβάλλον, ακόμα κι αν γι’ αυτό φταίει η οξυθυμία σου όταν σου δίνονται εντολές. Θετικές όψεις φέρνουν αλλαγές θετικές στην εργασία και καλό μεταβολισμό. Αρνητικές όψεις μπορεί να φέρουν εντάσεις στις επαγγελματικές σχέσεις και υπερένταση.  
 

Ποσειδώνας στον 6ο οίκο

Είσαι ο πλέον εξυπηρετικός άνθρωπος και έχεις βαθιά ανάγκη να βοηθάς και να φροντίζεις τους άλλους. Θεωρείς πολύ σημαντική την υγεία σου και την φροντίζεις ιδιαίτερα ειδικά με βιταμίνες και εναλλακτικές θεραπείες. Διαισθάνεσαι το πώς πρέπει να είσαι αποδοτικός και αποτελεσματικός στη δουλειά σου, αλλά από την άλλη χαρακτηρίζεσαι και από αφηρημάδα. Με καλές όψεις φαίνεται σταδιακά να εκπληρώνεις τα επαγγελματικά σου όνειρα, ενώ με άσχημες, ίσως σε αγχώνει αρκετά η καθημερινότητα και έχεις δυσκολίες να την οργανώσεις. 


Πλούτωνας στον 6ο οίκο

Η δουλειά σου, ορίζει το βαθύτερο «είναι» σου και λόγω αυτής πολλές φορές στη ζωή σου θα αλλάξεις ριζικά την προσωπικότητα σου. Η βαθύτερη ανάγκη σου είναι να φανείς χρήσιμος στη κοινωνία και να βοηθήσεις αποτελεσματικά τους άλλους. Είσαι αξιοθαύμαστα αναλυτικός και παρατηρητικός και είσαι απίστευτα σκληρά εργαζόμενος αλλά και απόλυτα αποδοτικός αφού δεν φοβάσαι τις δυσκολίες. Καλές όψεις φέρνουν μεγάλο οικονομικό κέρδος από εργασία και δυνατή υγεία. Κακές όψεις φέρνουν πιθανά διαστήματα ανεργίας στη ζωή σου ή σκληρό επαγγελματικό περιβάλλον.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here