Ο 2ος οίκος ενός ωροσκοπίου και η επιρροή του στα οικονομικά μας!

0
5

Ο ζωδιακός χάρτης χωρίζεται σε 12 τμήματα εκ των οποίων το κάθε ένα  επηρεάζει διαφορετικό τομέα της ζωής μας.  Ο 2ος οίκος είναι δείκτης της οικονομικής μας κατάστασης, της ικανότητας  να διαχειριζόμαστε τα χρήματα και να τα αποκτάμε, τον τρόπο που τα ξοδεύουμε, αλλά και πως διαχειριζόμαστε τις οικονομικές υποχρεώσεις μας.

 Ο 2ος οίκος, λοιπόν, έχει στοιχεία… Ταυρίσια. Αφορά αυτά που έχω, τα αποκτήματά μου, σε υλικό και ψυχικό επίπεδο. Γι’ αυτό σ’ αυτόν τον οίκο συναντάμε τις αξίες μας. Τι πιστεύουμε ότι αξίζει και τι πιστεύουμε ότι αξίζουμε εμείς. Είναι τα πράγματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφαλείς και το πόση σημασία δίνουμε σ ’αυτά που κατέχουμε. Επίσης, ο 2ος οίκος αφορά και την κινητή μας περιουσία. Όχι την ακίνητη, μιας και το σπίτι μας βρίσκεται στον 4ο οίκο, με τα στοιχεία του Καρκίνου…

Οι πλανήτες που μας επηρεάζουν βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη θέση και οίκο του ωροσκόπιου μας τη στιγμή που γεννιόμαστε. Σχηματίζοντας, λοιπόν, τον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη μας παρατηρούμε ότι κάποιοι οίκοι περιέχουν πλανήτες, κάτι που μας δίνει πληροφορίες για τον τρόπο που διαχειρίζεται τον άτομο τον συγκεκριμένο τομέα της ζωής του ή πόσο σημαντικός είναι γι’ αυτό.   

Ας εξετάσουμε λοιπόν τι σημαίνει η θέση του κάθε πλανήτη  στον 2ο μας οίκο.Αν στον 2ο οίκο είναι ο:                                     

 Ήλιος Αν ο Ήλιος βρίσκεται στον 2ο οίκο, τότε το άτομο αισθάνεται ότι είναι αυτά που έχει. Οι κτήσεις του και οτιδήποτε θεωρεί ότι του ανήκει, είναι ζωτικής σημασίας για το ίδιο, ενώ συχνά η αυτοπεποίθηση συνδέεται με την αυτοεκτίμηση, με την αυτοπεποίθηση να μειώνεται, όταν αισθάνεται ότι δε παίρνει αυτό που του αξίζει. Ο πατέρας ίσως να εργαζόταν στον οικονομικό τομέα ή να εμφύσησε στο παιδί την ιδέα ότι τα υπάρχοντά του είναι πολύτιμα. Γενικότερα με αυτή τη θέση, το χρήμα παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του ατόμου, καθώς το χρησιμοποιεί σαν ένα μέσον για την εξέλιξή του και την τόνωση του Εγώ του.                                        

 Σελήνη Αν έχουμε τη Σελήνη στον 2ο οίκο, τότε έχουμε ταύτιση της υλικής με τη συναισθηματική ασφάλεια. Εδώ συναντάμε το άτομο που δένεται με αντικείμενα, τα οποία αποκτούν συναισθηματική αξία για το ίδιο (και ειδικά το σπίτι του), ενώ παράλληλα η οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα τη διάθεσή του, αλλά και το αντίστροφο. Η σημασία της υλικής πραγματικότητας και το αίσθημα του ανήκειν καλλιεργήθηκε περισσότερο από τη μητέρα, η οποία πιθανόν να πέρασε στο παιδί το μήνυμα ότι πρέπει να «φυλάει τα πράγματά του» ή να δημιούργησε συναισθήματα ανασφάλειας, λόγω οικονομικής ανέχειας. Και βέβαια η κτητικότητα στις ερωτικές σχέσεις, αποτελεί σύνηθες χαρακτηριστικό… 

Ερμής Όταν ο Ερμής βρίσκεται στον 2ο οίκο, οι αξίες μεταφέρονται στη γνώση. Το άτομο εκτιμά την επικοινωνία, την οποία θεωρεί πολύτιμη, ενώ ενδέχεται να ξοδεύει χρήματα για βιβλία ή για την εκπαίδευσή του. Ο Ερμής στον 2ο οίκο αποτελεί μία εξαιρετική θέση για ενασχόληση με τη διαφήμιση ή τον οικονομικό τομέα, διότι εκτός από τα επικοινωνιακά χαρίσματα, το άτομο έχει ταλέντο στο να υπολογίζει το κέρδος του και τι αποκομίζει από μία κατάσταση. Επίσης είναι πιθανό να εμφανιστούν εισοδήματα από συγγραφή, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής του. Εξαιρετικά σημαντική σχέση με τα αδέρφια, αν υπάρχουν. 

Αφροδίτη Με την Αφροδίτη στον 2ο οίκο, η ομορφιά φαίνεται να παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη ζωή του ατόμου. Εδώ συναντάμε τον άντρα ή τη γυναίκα που ξοδεύει χρήματα για την εξωτερική του/της εμφάνιση, που ασχολείται ιδιαίτερα με καλλωπιστικά προϊόντα και που ίσως να εργάζεται σε κάποιο αντικείμενο, που συνδέεται με αυτά. Η αγάπη για τα δώρα (και να τα δέχεται, αλλά και να προσφέρει) αλλά και η επιθυμία για μια ζωή γεμάτη απολαύσεις, αποτελούν τυπικά σενάρια, ενώ εδώ πολύτιμη θεωρείται και η τέχνη. 

Άρης Μιας και μιλάμε για τον κυβερνήτη του Κριού, δε θα μπορούσε να λείπει ο παρορμητισμός στα έξοδα. Με τον Άρη στον 2ο οίκο, το άτομο ενδέχεται να είναι σπάταλο (εξαρτάται βέβαια και από τα υπόλοιπα στοιχεία του χάρτη του) ενώ τα χρήματα αποτελούν έναν τρόπο επίδειξης ικανοτήτων. Παράλληλα, οι επιθυμίες και τα θέλω χρειάζονται άμεση ικανοποίηση και το άτομο ίσως να αναλαμβάνει ρίσκο για να τα ικανοποιήσει. Γενικότερα, το μότο εδώ είναι «πολεμώ για τις αξίες μου». 

Δίας Όταν ο Δίας βρίσκεται στον 2ο οίκο, η υλική πραγματικότητα και ο τρόπος που το άτομο διαχειρίζεται τα λεφτά του, αποκτούν μια… υπερβολική χροιά. Εδώ συναντάμε τον γαλαντόμο τύπο, που όσο εύκολα αποκτά χρήματα, άλλο τόσο εύκολα τα ξοδεύει. Από την άλλη, η ανώτερη μόρφωση και τα ταξίδια βρίσκονται ψηλά στην κλίμακα των αξιών, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει εισόδημα από το εξωτερικό ή λόγω εργασίας στο εξωτερικό. Γενικά, το άτομο με αυτή τη θέση έχει την τάση να προσπαθεί να ζήσει μια πλουσιοπάροχη ζωή, ακόμα και αν η οικονομική του κατάσταση δε του το επιτρέπει. Αν συνηγορούν και άλλα στοιχεία μέσα στον αστρολογικό χάρτη, ενδέχεται να είναι επιρρεπής στον τζόγο και τα τυχερά παιχνίδια, μιας και το άτομο βασίζεται στην τύχη, για την αύξηση των εσόδων του. 

Κρόνος Με Κρόνο στον 2ο οίκο είναι το άτομο που έχει μεγάλο το αίσθημα της ευθύνης, όσον αφορά στην οικονομική του κατάσταση. Με τον φόβο της ανέχειας να παραμονεύει, εδώ συναντάμε τον τύπο που αποταμιεύει χρήματα για το μέλλον, ώστε να αισθάνεται ασφαλής, όταν δε θα μπορεί πλέον να εργάζεται. Πιθανόν το άτομο να έχει βιώσει περιόδους οικονομικών δυσκολιών στο οικογενειακό περιβάλλον, που το ανάγκασαν να αναλάβει ευθύνες από νεαρή ηλικία. Το εισόδημα ίσως να προκύπτει από επιχειρήσεις ή κάποιον τομέα, που το άτομο έχει τον έλεγχο των εσόδων. 

Ουρανός Ο Ουρανός στον 2ο οίκο δε θα μπορούσε παρά να υποδεικνύει ένα άτομο που θεωρεί τα χρήματα ένα μέσο για την ελευθερία του. Η τεχνολογία και η μόδα είναι οι συνήθεις πηγές εξόδων αλλά και εσόδων, ενώ είναι πιθανό το άτομο να απασχολείται σε κάποιο τομέα, που δεν ακολουθείται πρόγραμμα ή σταθερή απασχόληση, μιας και το εισόδημα του είναι ευμετάβλητο. Σε γενικές γραμμές, η ανάγκη για ελευθερία προϋποθέτει την οικονομική ανεξαρτησία, γι’ αυτό το άτομο ενδέχεται είτε να θελήσει να απαλλαγεί τελείως από τα οικονομικά βάρη και τις ευθύνες, είτε να προσπαθήσει να αποκτήσει αρκετά χρήματα με πρωτότυπους τρόπους, για να καταφέρει να την εξαγοράσει. 

Ποσειδώνας Ο Ποσειδώνας συμβολίζει την κατάλυση των ορίων, άρα το άτομο με Ποσειδώνα στον 2ο οίκο πιθανόν να αντιμετωπίζει πρόβλημα στη σχέση του με τα χρήματα και την υλική πραγματικότητα, αφού δεν έχει αίσθηση του πόσο ξοδεύει, αλλά και τις ρεαλιστικής αξίας των πραγμάτων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να πέσει θύμα εξαπάτησης. Από την άλλη, εδώ συναντάμε το άτομο που προσφέρει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, έχοντας έντονα ανεπτυγμένο το αίσθημα της συμπόνιας προς τους μη έχοντες. Συνήθως υπάρχει αγάπη για τη μουσική και δεν αποκλείεται να προκύπτει εισόδημα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες. 

Πλούτωνας Έχοντας γεννηθεί με Πλούτωνα στον 2ο οίκο, το άτομο φαίνεται να χρησιμοποιεί τα χρήματα ως ένα μέσον επίδειξης δύναμης και επιβολής εξουσίας. «Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου» λέει κάποιος με αυτή τη θέση συνδέοντας την οικονομική του κατάσταση με το θέμα την επιβίωσης. Λόγω της φύσης του πλανήτη να μεταμορφώνει ό,τι αγγίζει, το άτομο ενδέχεται να βιώσει κάποια περίοδο οικονομικής κατάρρευσης στη ζωή του ή κάποια σημαντική αλλαγή στο οικονομικό του στάτους, ανάλογα με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα λεφτά του. Από την άλλη, αφού Πλούτωνας σημαίνει και πλούτος, αυτή είναι μία χαρακτηριστική θέση ατόμων που αποκτούν πολλά χρήματα και ζουν μια πλουσιοπάροχη ζωή (πάντα βέβαια αν και άλλα στοιχεία στον αστρολογικό του χάρτη συνηγορούν σε αυτό). 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here