Ο 10ος Οίκος Και Οι Πλανήτες

0
3

Ο Δέκατος Οίκος κυβερνά τη φήμη, τα αποκτήματα και τις φιλοδοξίες γενικά. Το επάγγελμα, όμως, δεν κρίνεται μόνο από το Δέκατο Οίκο. Πρέπει, επίσης, να μελετηθούν ο Ήλιος, η Σελήνη και ο πιο ισχυρός πλανήτης. Ακόμα, στο θέμα αυτό παίζει ρόλο ο Δεύτερος και ο Έκτος Οίκος. Ο Δεύτερος επειδή υποδηλώνει τη γενική οικονομική επιτυχία, την άνεση στη δημιουργία εισοδήματος κλπ και ο Έκτος επειδή δείχνει το βαθμό εκείνου που μπορεί να ονομαστεί «μόχθος». Αλλά ο Δέκατος Οίκος είναι κυρίως εκείνος που δείχνει την κλίση, εκείνο προς το οποίο στρέφονται σε μεγάλο βαθμό τα ιδανικά του ατόμου και προς το οποίο τείνουν οι καλύτερες προσπάθειές του. Είναι ο Οίκος της φιλοδοξίας. Αν δεν υπάρχει κανένας πλανήτης στο Δέκατο Οίκο. Είναι καλύτερα να κρίνετε με βάση την ιδιότητα του ζωδίου του Μεσουρανήματος.

Επάγγελμα (10ος Οίκος)-Ήλιος
Αν ο Ήλιος βρίσκεται στον Δέκατο Οίκο του Ωροσκοπίου σας, είναι πολύ ευνοϊκό, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από τις ευκαιρίες που θα έχετε να ανέλθετε στο ύψους του Ήλιου και σε όλα όσα υποδηλώνει. Αυτό μπορείτε να το κρίνετε από τις ηλιακές όψεις και από το ζώδιο που καταλαμβάνει ο Ήλιος κατά τη γέννησή σας. Η ατομικότητα και ο αληθινός χαρακτήρας σας σχετίζονται με όλες τις ασχολίες σας στη ζωή για τις οποίες ενδιαφέρεστε, αλλά, με τη γενική έννοια, είστε περισσότερο κατάλληλοι για να αποτελείτε αφεντικά του εαυτού σας και να μην είστε υπάλληλοι άλλων, εκτός και αν πρόκειται για κυβερνητική θέση, πράγμα που θα ήταν το καλύτερο στην περίπτωσή σας, γιατί μπορείτε να ασκήσετε την εξουσία.
Επάγγελμα (10ος Οίκος)-Σελήνη
Αν η Σελήνη βρίσκεται στον Δέκατο Οίκο του Ωροσκοπίου σας, ευνοεί όλα τα επαγγέλματα κοινού ή δημοσίου και παγκόσμιου χαρακτήρα. Θα ακολουθήσετε ασχολίες που θα έχουν σχέση με την τροφοδοσία του κοινού γενικά και εκείνες στις οποίες υπάρχει μια κοινή ή γνωστή απαίτηση. Θα υπάρχουν μεγάλες μεταπτώσεις στις ασχολίες στη ζωή. Για αυτό, καλό θα είναι να προσαρμόζεστε σε κάθε απαίτηση ή περιβάλλον που είναι απαραίτητο για να κερδίσετε την επιτυχία από μικρά ή συνηθισμένα πράγματα. Μην επιδιώξετε κάποια ασχολία ή κάποιο επάγγελμα που βασίζεται στη σταθερότητα και τη μονιμότητα, αλλά, εκείνα στα οποία σε καθημερινή διάταξη, υπάρχει αλλαγή και μεταβλητότητα. «Η Γερουσία και ο Λαός της Ρώμης», είναι το ρητό αυτής της θέσης.

 
Επάγγελμα (10ος Οίκος)-Ερμής

Αν ο Ερμής βρίσκεται στον Δέκατο Οίκο του Ωροσκοπίου σας, υποδηλώνει ότι, όλα τα ερμητικά επαγγέλματα, είναι τα καλύτερα για σας, όπως: φιλολογική εργασία, συγγραφή και το επάγγελμα του γραμματέα. Δεν είναι μια πολύ ευνοϊκή επιρροή όσον αφορά τη μονιμότητα στο επάγγελμα, και ίσως να δοκιμάσετε αλλαγές στη ζωή σας. Μια ξεκούραστη απασχόληση είναι η πιο κατάλληλη για σας και θα βρίσκεστε στο στοιχείο σας, όπου απαιτούνται ταξίδια ή μετακίνηση. Υπάρχουν πολλά επαγγέλματα που βρίσκονται κάτω από την κυριαρχία του Ερμή, όπως: εκδόσεις, συγγραφή, πώληση βιβλίων, χαρτικών κλπ. Αλλά, θα είναι πιο ταιριαστές για σας όλες εκείνες οι ασχολίες, όπου χρησιμοποιείται ο νους, όπως πρακτόρευση, διερμηνεία, διδασκαλία κλπ.

 
Επάγγελμα (10ος Οίκος)-Αφροδίτη

Αν η Αφροδίτη βρίσκεται στον Δέκατο Οίκο του Ωροσκοπίου σας, υπόσχεται ευτυχία σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις απολαύσεις των άλλων. Το επάγγελμά σας στη ζωή θα πρέπει να έχει κάποια σχέση με το γυναικείο φύλο, γιατί η Αφροδίτη ευνοεί τις γυναίκες σε όλες τις ανάγκες τους. Τα επαγγέλματα που βρίσκονται κάτω από την επίδραση της Αφροδίτης, είναι πολυάριθμα για να τα περιγράψουμε, αλλά, γενικά μιλώντας, είναι εκείνα που σχετίζονται με αντικείμενα και θέματα που χαρίζουν ικανοποίηση στους άλλους.  Όλες οι ασχολίες που είναι ξεκούραστες και εκλεπτυσμένες, θα είναι πολύ κατάλληλες για σας, όσον αφορά το κέρδος και την ευχαρίστηση. Χάρη στη θέση αυτή θα γνωρίσετε την επιτυχία στη ζωή και θα έχετε πολλούς καλούς φίλους για να σας βοηθούν.

Επάγγελμα (10ος Οίκος)-Άρης
Αν ο Άρης βρίσκεται στον Δέκατο Οίκο του Ωροσκοπίου σας, όντας ο πλανήτης που κυβερνά τη διαμάχη και όλα τα θέματα εξωτερικής φύσης καθώς και καθετί που απαιτεί μεγάλη ενέργεια, θα κατέχετε κάποια ικανότητα στα χέρια και ίσως να έχετε επιτυχία σε όλα τα θέματα στα οποία είναι αναγκαία η κατασκευαστική ικανότητα και το επιχειρηματικό πνεύμα. Θα είστε επίσης πετυχημένοι σαν χημικοί ή γιατροί και σε κάθε ασχολία που κατά την εκτέλεσή της χρησιμοποιείται φωτιά. Υπάρχουν πάρα πολλά επαγγέλματα κάτω από την κυριαρχία του Άρη, ώστε, είναι σχεδόν αδύνατον να τα απαριθμήσουμε όλα, αλλά μπορείτε να κρίνετε για ποιο είστε περισσότερο κατάλληλοι, παρατηρώντας τις θέσεις και τις όψεις του πλανήτη Άρη.

Επάγγελμα (10ος Οίκος)-Δίας
Αν ο Δίας βρίσκεται στον Δέκατο Οίκο του Ωροσκοπίου σας,  υποδηλώνει ότι θα ακολουθήσετε κάποιο ευσεβές επάγγελμα, μέσω του οποίου θα κερδίσετε οικονομικά και κοινωνικά. Θα κερδίσετε μέσω θρησκευτικών ασχολιών και υποθέσεων με το εξωτερικό. Ο πλανήτης αυτός υποδηλώνει επιτυχία σε όλα τα θέματα στα οποία προΐσταται. Έτσι ώστε οι ασχολίες σας θα είναι της αρεσκείας σας και πιθανόν να σας χαρίσουν χαρά και ευτυχία. Υπάρχουν πολλά επαγγέλματα που μπορούν να ακολουθηθούν επωφελώς, από δικαστής μέχρι έμπορος, ανάλογα με τις ικανότητές σας. Αλλά, όσον αφορά το εμπόριο, θα τα καταφέρετε σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με ρούχα και με την προσφορά στο πλατύ κοινό ειδών πρώτης ανάγκης κλπ.

Επάγγελμα (10ος Οίκος)-Κρόνος
Αν ο Κρόνος βρίσκεται στον Δέκατο Οίκο του Ωροσκοπίου σας,  αυτό δείχνει δύναμη και εξουσία κατά κάποιο τρόπο, αλλά χαρίζει περισσότερη τύχη και επιτυχία μέσω της εργατικότητας και της επιμονής. Ίσως να κατέχετε κάποια ηγετική θέση, ή να σας έχουν αναθέσει κάποια υπευθυνότητα. Αυτή η κρόνια επιρροή δεν είναι καλή για επιχειρηματικά θέματα επειδή πάντα υπάρχει η απειλή κινδύνου, εξαιτίας βλάβης από άλλους ή εξαιτίας αποτυχίας να φέρετε σε αίσιο τέλος τα προγράμματα που έχετε ανά χείρας. Ο Κρόνος ευνοεί το κέρδος περισσότερο μέσω μόχθου, παρά μέσω καλής τύχης. Τα θέματα που απαιτούν υπομονή, τακτ και προσοχή, πετυχαίνουν καλύτερα από οποιεσδήποτε άλλες μεθόδους. Για αυτό θα πρέπει να επιδιώξετε τις ασχολίες που απαιτούν αυτές τις ιδιότητες.

Επάγγελμα (10ος Οίκος)-Ουρανός
Αν ο Ουρανός βρίσκεται στον Δέκατο Οίκο του Ωροσκοπίου σας,  υποδηλώνει ότι οι ασχολίες με τις οποίες είστε κατάλληλοι και ικανοί, βρίσκονται ανάμεσα στα επαγγέλματα εκείνα που έχουν πρωτότυπο και πολύπλοκο χαρακτήρα, όπως είναι η διαφήμιση ή εκείνα που σχετίζονται με εφευρέσεις ή που απαιτούν όλες τις δραστηριότητες του ανώτερου νου. Αυτή η επιρροή του Ουρανού, όμως, θα αναστατώσει πολλά από τα σχέδιά σας, μέχρι να φτάσετε στο σωστό αυλάκι. Τελικά, θα ανακαλύψετε, ότι, πρέπει να χαράξετε οι ίδιοι την καριέρα σας, γιατί, ύστερα από πολλά σκαμπανεβάσματα θα αντιληφθείτε ότι έχετε πρωτότυπο ταλέντο και έτσι, ή θα υιοθετήσετε ένα ασυνήθιστο επάγγελμα ή θα γίνετε άτομο εφευρετικό και με πρωτότυπη εργασία.

Επάγγελμα (10ος Οίκος)-Ποσειδώνας
Αν ο Ποσειδώνας βρίσκεται στον Δέκατο Οίκο του Ωροσκοπίου σας, υποδηλώνει ότι πρέπει να ακολουθήσετε τις εργασίες εκείνες που είναι σπάνιες μοναδικές και ασυνήθιστες. Με τη γενική έννοια, ο πλανήτης αυτός κυβερνά όλα τα πράγματα που έχουν χαρακτήρα έμπνευσης και ψυχικό. Κάτω από αυτό τον πλανήτη βρίσκουμε  μέντιουμ και όλα τα ασυνήθιστα άτομα στον επαγγελματικό κόσμο. Χαρίζει κάποιο φιλολογικό ταλέντο, καθώς και καλλιτεχνικές τάσεις παράξενης φύσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here