Ο Ποσειδώνας στα ζώδια

0
7

Ποσειδώνας στον Κριό
» Ο Ποσειδώνας παραμένει στο ίδιο ζώδιο για περίπου 14 χρόνια με αποτέλεσμα να αμβλύνονται οι επιδράσεις του και να σας επηρεάζει σε βάθος γενεάς. Σαν άτομο, λοιπόν, με Ποσειδώνα στον Κριό χαρακτηρίζεστε ως ιδεαλιστής. Έχετε ιδιαίτερα αναπτυγμένο ψυχισμό με αποτέλεσμα να μαγνητίζετε τους άλλους. Οραματίζεστε ένα περιβάλλον που θα ευνοεί τις πνευματικές σας αναζητήσεις. Ο αυθορμητισμός σας κατευθύνεται προς εγκεφαλικές ενασχολήσεις που προωθούν την εξέλιξη σας.
» Απολαμβάνετε να αναγνωρίζουν οι άνθρωποι γύρω σας το πρωτοποριακό σας πνεύμα και να σας βοηθούν στην υλοποίηση των στόχων σας. Οι ιδέες σας πάντα αποσκοπούν στην βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης σας. Σας ελκύει ο μυστικισμός, κυρίως λόγω του πέπλου μυστηρίου που τον έχει περιβάλλει η κοινωνία, ενώ παράλληλα έχετε πλήρη αντίληψη του συμπαντικού περιβάλλοντος, όπου η ανθρωπότητα δραστηριοποιείται. Δύσκολα υποκύπτετε στις κακοτυχίες, καθώς η αισιοδοξία που σας χαρακτηρίζει σας δίνει την αίσθηση ότι πάντα μπορείτε να αποκομίσετε κάτι καλό.
» Σωστά κατευθυνόμενη η ενέργεια του Ποσειδώνα συναινεί στην ανάδειξη του εμπνευσμένου οραματισμού σας. Στρέφεστε περισσότερο σε καλλιτεχνικές και πολιτικές ενασχολήσεις, όπου σας δίνεται το βήμα να εκφράσετε τις ιδιαίτερες απόψεις σας. Αντίθετα, αν δεν εκμεταλλευτείτε κατάλληλα τις ιδιότητες που σας προσφέρει ο πλανήτης αυτός, θα γίνει σύντομα ορατός ο φανατισμός σας!
» Υπό την αρνητική, συνεπώς, εκδοχή οι αντιδράσεις σας είναι ακραίες και συχνά εκδηλώνονται, χωρίς να σας απασχολεί η εικόνα που προκαλείτε. Δεν γνωρίζετε τα όρια σας και τα ξεπερνάτε με επιπτώσεις στον ευρύτερο κοινωνικό σας περίγυρο. Λειτουργείτε ανταγωνιστικά απέναντι στους συνανθρώπους σας και η στάση σας είναι άκαμπτη. Υποστηρίζετε τις θέσεις σας με μαχητικότητα, αλλά συχνά φτάνετε στο άκρο της αδιαλλαξίας. Η αρνητική πλευρά αυτού του πλανήτη δίνει ταυτόχρονα και τάσεις εξαπάτησης του περιβάλλοντος σας. Όσο εύκολα αναδεικνύετε το πνεύμα σας, τόσο εύκολα στρέφεστε και προς σχέδια απάτης.

Έντονα αισθήματα, συμπάθεια, καλή προαίρεση και κατανόηση. Αγάπη για τα ταξίδια. Πρωτότυπες ιδέες σε θρησκευτικά ή πνευματικά ζητήματα. Έντονες τάσεις για βελτίωση των ανθρώπινων συνθηκών ζωής και των θεσμών. Προδιάθεση για πολιτική ή γενικά δημόσια καριέρα. Εάν προσβάλλεται δημιουργεί παράξενα συναισθήματα, αποστροφές, προαισθήσεις.

Ποσειδώνας στον Ταύρο
» Αναζητάτε μονίμως διεξόδους προκειμένου μέσα από τις καλλιτεχνικές σας δραστηριότητες να εξωτερικεύσετε και την πρακτικότητα σας. Θέλετε να υλοποιείτε με διάφορες εφαρμογές τις ιδέες σας. Οραματίζεστε ένα πιο άνετο και πολυτελές περιβάλλον, όπου θα δραστηριοποιείστε, χωρίς να έχετε ανησυχία για τα καθημερινά πράγματα. Στρέφετε τον ιδεαλισμό σας προς ασχολίες που θα βελτιώσουν υλικά το περιβάλλον σας.
» Σας διακατέχει έντονος ρομαντισμός και αναζητάτε μονίμως νέες αισθηματικές εμπειρίες κυνηγώντας το ιδανικό. Έχετε έντονα συναισθήματα που πολλές φορές σας αποσυντονίζουν από τους πραγματικούς στόχους σας. Αποζητάτε την συναισθηματική σταθερότητα και την πνευματική επικοινωνία με τους συνανθρώπους σας. Θέτετε υψηλούς στόχους αναφορικά με την οικονομική σας εξέλιξη, αλλά ποτέ δεν τους θεωρείτε ουτοπικούς. Είστε άτομο που αγαπά τις τέχνες και πολύ πιθανόν να ασχοληθείτε με την μουσική ή και την αρχιτεκτονική.
» Υπό αρνητική έκφραση, ο Ποσειδώνας εδώ σας καθιστά ονειροπόλο και σας εκτρέπει από την πορεία της υλικής καταξίωσης σας. Στο κυνήγι της οικονομικής σας ανέλιξης συχνά παρασύρεστε από την επιθυμία σας για πολυτέλεια και γίνεστε σπάταλος, φτάνοντας στο άλλο άκρο! Καταλήγετε να κυνηγάτε χίμαιρες, αλλά αρνείστε να το παραδεχτείτε και να καθορίσετε εκ νέου τις αξίες και τις προτεραιότητες σας.
» Δύσκολα αλλάζετε γνώμη, όταν αποφασίσετε για κάτι, ενώ αντιδράτε έντονα, αν τεθεί σε κίνδυνο η συναισθηματική και υλική ασφάλεια σας. Αν και ορισμένες φορές δεν το αντιλαμβάνεστε, σας λείπει ο ρεαλισμός με αποτέλεσμα κατά καιρούς να είστε εύκολο θύμα εξαπάτησης από άτομα που μέχρι πρότινος εμπιστευόσασταν απολύτως.

Μπορεί να υπάρξουν κέρδη από κερδοσκοπικές δραστηριότητες ή μέσω μυστικών ή ιδιωτικών οργανισμών. Το άτομο, αν και ευερέθιστο, είναι υπομονετικό και καλόκαρδο. Στο επάγγελμά του επιζητεί την απλοποίηση των μεθόδων, αποβλέποντας κυρίως στην πρακτική εφαρμογή. Εάν προσβάλλεται : Αισθησιασμός και επιθυμία για διεγερτικές ουσίες. Τάση για αρνητικές ψυχικές καταστάσεις, παθητικότητα και αδράνεια,  φαντασίωση και πολυτέλεια.

Ποσειδώνας στους Διδύμους
» Σαν Δίδυμος έχετε δεχθεί τα δώρα του Ερμή, με αποτέλεσμα να αναζητάτε την χρυσή τομή ανάμεσα στην ευστροφία και την έμπνευση. Χαρακτηρίζεστε από μια έμφυτη και ισχυρή περιέργεια η οποία και αποτελεί το καύσιμο της εξέλιξης σας. Παρατηρείτε τα πάντα γύρω σας αναζητώντας αιτίες και αιτιατά. Το διερευνητικό σας βλέμμα αναζητά μονίμως περισσότερη γνώση και εσείς οι ίδιο πιστεύετε ακράδαντα, ότι αυτή την πνευματική τροφή θα πρέπει να την μοιράσετε σε όλο τον κόσμο γύρω σας.
» Έχετε πολύ καλή ικανότητα έκφρασης και επιθυμείτε να κάνετε τους συνανθρώπους σας κοινωνούς των ιδεών και απόψεων σας. Το ενδιαφέρον σας επικεντρώνεται στην ανακάλυψη των μηχανισμών λειτουργίας του ανθρώπινου ψυχισμού και σας ελκύει οτιδήποτε έχει σχέση με την ψυχολογία. Οι άλλοι απολαμβάνουν να συζητούν μαζί σας και να σας ακούν να εξωτερικεύετε τις φιλοσοφικές σας αναζητήσεις. Σας θεωρούν δε, δεινό γνώστη των θεμάτων τα οποία απορροφούν την ενέργεια σας και πολλές φορές καταφεύγουν σε εσάς για μια γνώμη πιο εμπνευσμένη.
» Οραματίζεστε μεγαλεπήβολα σχέδια και θέλετε να βρίσκετε συνοδοιπόρους στο ταξίδι σας μέσα στην γνώση. Αν δεν εκμεταλλευτείτε σωστά όσα σας προσφέρει αυτός ο Ποσειδώνας, τότε με μαθηματική ακρίβεια η εικόνα που ο κόσμος γύρω σας θα σχηματίσει για το άτομο σας δεν θα είναι διόλου κολακευτική. Θα πρέπει να μάθετε να δαμάζετε την φαντασία σας, καθώς εύκολα παρασύρεστε σε λάθος ακόμα και άνομα μονοπάτια. Ίσως πολλές φορές οι στόχοι που θέτετε είναι πολύ υψηλοί για τους ανθρώπους που απαιτείτε να σας ακολουθούν και να σας καταλαβαίνουν.
» Θα πρέπει να κατανοήσετε πως πέρα από την πνευματική τροφή υπάρχουν και άλλα πράγματα να κυνηγήσετε στον κόσμο και να αναθεωρήσετε κάποιες προτεραιότητες σας, προτού καταλήξετε σαν τρελός επιστήμονας κλεισμένος μέσα στο εργαστήριο του. Έχετε την τάση να σκέφτεστε μονόπλευρα απορρίπτοντας άνευ σκέψης τις όποιες υλικές και καθημερινές ανησυχίες έχουν τα άτομα γύρω σας. Έτσι, δεν είναι δύσκολο να σας θεωρήσουν φαντασμένο, παράλογο και τρελό.

Πνευματική ευαισθησία, φαντασία, μουσικό αισθητήριο, προφητικά όνειρα. Γλωσσική και επικοινωνιακή ικανότητα, ενδιαφέρον για το θέατρο, την ποίηση, τη φιλοσοφία και τον αποκρυφισμό. Ευνοείται η ενασχόληση με την επιστήμη, τα μαθηματικά και οτιδήποτε απαιτεί μηχανική ικανότητα και επιδεξιότητα.
Εάν προσβάλλεται, δημιουργεί πολυπραγμοσύνη και πνευματική ανησυχία. Πιθανότητα περιπλοκών και παρεξηγήσεων με αδέρφια, ξαδέρφια ή γείτονες. Εξαπατήσεις σε υποσχέσεις και συμφωνίες.

Ποσειδώνας στον Καρκίνο
» Εδώ ο Ποσειδώνας αντιμετωπίζει τον συναισθηματισμό του Καρκίνου. Αναζητάτε, λοιπόν, ένα περιβάλλον στο οποίο θα μπορέσετε να ανθίσετε και το οποίο θέλετε να έχει τα γνωρίσματα της οικογένειας στην οποία μεγαλώσατε. Αντιμετωπίζετε πολύ σοβαρά το θέμα της οικογένειας και μάλιστα το έχετε από νωρίς τοποθετήσει στην κορυφή των αξιών και προτεραιοτήτων σας. Με κανέναν τρόπο δεν θέλετε να το διακινδυνεύσετε και αντιτίθεστε στις αλλαγές.
» Επιθυμείτε να εξελίσσεστε μέσα σε ένα ασφαλές συναισθηματικά περιβάλλον, το οποίο και θεωρείτε πως σας τροφοδοτεί. Ίσως ενδόμυχα αποζητάτε την μητρική αγκαλιά που σας περιέθαλπε στα πρώτα σας βήματα στον κόσμο. Δένεστε εύκολα με το παρελθόν σας και αναζητάτε ανθρώπους με τα χαρακτηριστικά όσων ήδη πέρασαν από την ζωή σας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλές φορές να εμπλέκεστε σε έναν συναισθηματικό φαύλο κύκλο, χωρίς να γνωρίζετε που βρίσκετε η έξοδος. Βασίζεστε πολύ στην διαίσθηση σας, θεωρώντας την σωστό κριτή των ανθρώπων.
» Πολλές φορές δείχνετε την τάση να μεγεθύνετε τα συναισθήματα σας. Αν καταφέρετε να ελέγξετε τις συγκινήσεις σας μπορείτε κάλλιστα να γίνετε ένας επιτυχημένος ερευνητής ή και καλλιτέχνης. Αν, σε αντίθετη περίπτωση, δεν καταφέρετε να δαμάσατε τα συναισθήματα σας και συνεχίσετε να βάζετε άκριτα σε βάθρο τους ανθρώπους που σας σημάδεψαν, τότε κινδυνεύετε να γίνετε συναισθηματικό βάρος στους γύρω σας. Καθώς νιώθετε την ανάγκη να ζωντανέψετε την οικογενειακή ζωή μέσα στην οποία μεγαλώσατε, εύκολα γίνεστε κουραστικοί στους άλλους οι οποίοι και σας αντιμετωπίζουν σαν συναισθηματικό βαμπίρ.
» Δεν σας είναι εύκολα πολλές φορές να αντιληφθείτε τι πραγματικά είναι οι άνθρωποι που θεωρείτε σημαντικούς με αποτέλεσμα να σας εξαπατούν. Σε αυτήν την περίπτωση βιώνετε έναν κυκεώνα έντονων συναισθημάτων, χωρίς διέξοδο και κινδυνεύετε να παραδοθείτε στην κατάθλιψη και την μελαγχολία. Ίσως θα πρέπει να είστε πιο ρεαλιστές, προκειμένου να μπορείτε να αξιολογείτε συγκρατημένα και σωστά τις καταστάσεις.

Δυνατή φαντασία, έντονες εντυπώσεις και συναισθήματα, έμπνευση. Αγάπη για το σπίτι και τις ανέσεις του. Αλλαγές κατοικίας. Συμπάθεια προς τη μητέρα. Μεγάλη αγάπη για τα ταξίδια, ιδίως τα θαλάσσια.
Εάν προσβάλλεται, το άτομο γίνεται πολύ ευεπηρέαστο και ευαίσθητο. Η ανησυχία και η έντονη επιθυμία για αλλαγές είναι εμφανείς. Αδυναμία εξ’ αιτίας στομαχικών διαταραχών και αρνητικής διάθεσης, λόγω εσωτερικής ανησυχίας και νευρικότητας. Μπορεί να υπάρξουν περιπλοκές και ασυνήθιστες καταστάσεις στο σπίτι και την οικογένεια.

Ποσειδώνας στο Λέοντα
Ο πλανήτης σε αυτό το ζώδιο είναι σε Έξαρση.
» Από αρκετούς η τοποθέτηση του Ποσειδώνα στον Λέοντα θεωρείται ιδιαιτέρως ευνοϊκή, αν όχι η καλύτερη! Σαν άτομο έχετε το χάρισμα μιας δημιουργικής φαντασίας κατευθυνόμενης σε μεγαλεπήβολα αλλά κατά κύριο λόγο εφικτά σχέδια. Νιώθετε πάντα, ότι έχετε την δύναμη να κυνηγάτε όλο και περισσότερα. Σαν αποτέλεσμα, θεωρείτε απερίσκεπτα χρονοβόρο να περιμένετε να ολοκληρώσετε ένα σας πλάνο προτού προχωρήσετε στο επόμενο, αφού μπορείτε να τα επιτύχετε και τα δύο!
» Χαρακτηρίζεστε από έντονο ενθουσιασμό σε όλες σχεδόν τις εκφάνσεις της ζωής σας. Αυτό σας τροφοδοτεί με αστείρευτη ενέργεια και σας κατευθύνει έτσι ώστε να μην σας καταρρακώσει ποτέ καμιά δυσκολία. Η αισιοδοξία σας μαγνητίζει τους ανθρώπους γύρω σας που σας θεωρούν μύστη της ζωής. Σας ελκύουν οι τέχνες κα ιδιαίτερα το θέατρο μέσα στο οποίο εντοπίζετε την διέξοδο σας από την πραγματικότητα, κάθε φορά που νιώθετε πεσμένοι συναισθηματικά.
» Αναζητάτε στην ζωή σας την ομορφιά που κρύβεται σε πρωτοποριακές ιδέες και ενέργειες. Ο δυναμισμός σας είναι το χαρακτηριστικότερο γνώρισμα σας και τον εκμεταλλεύεστε εποικοδομητικά. Σαν προσωπικότητα είστε δίκαιοι και προσπαθείτε να συντηρείτε την συμπαντική ισορροπία. Είστε, επίσης, καλόκαρδοι με μεγάλα αποθέματα υπομονής για τον συνάνθρωπο σας. Πολλές φορές επιθυμείτε να διδάξετε τους ανθρώπους πώς να γίνουν πιο ολοκληρωμένες προσωπικότητες.
» Έχετε πάντα ανοιχτούς ορίζοντες, χωρίς να απορρίπτετε τίποτα χωρίς ενδελεχή έλεγχο. Θα πρέπει, όμως, να έχετε υπόψη σας ότι η ενεργητικότητα σας αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί από τους άλλους ως επιπολαιότητα ειδικά καθώς ποτέ δεν εστιάζετε την προσπάθεια σας σε ένα μόνο στόχο. Πολύ πιθανόν, λοιπόν, να σας θεωρήσουν επιφανειακούς , ανεξέλεγκτα δραστήριους και ίσως πομπώδεις χαρακτήρες, εξαιτίας της έμφυτης τάσης σας να δραματοποιείτε καταστάσεις.

Καλοπροαίρετη και καλόκαρδη διάθεση. Ευσπλαχνία και γενναιοδωρία που συνδυάζονται με διορατικότητα και διαίσθηση για τα αισθήματα των άλλων. Αγάπη για εξευγενισμένα σπορ, τη διασκέδαση, την κοινωνικότητα και τις καλές τέχνες. Αν προσβάλλεται : υπερβολική επιθυμία για διασκεδάσεις, προβλήματα εξ αιτίας της κυριαρχίας των αισθήσεων και των αισθημάτων πάνω στη λογική.

Ποσειδώνας στην Παρθένο
Ο πλανήτης σε αυτό το ζώδιο είναι σε Αδυναμία.
» Εδώ ο Ποσειδώνας σας χαρίζει τον πνευματισμό του, προκειμένου να τον εκμεταλλευτείτε σε πρακτικά ζητήματα. Έχετε σχεδόν ανεξάντλητη υπομονή, αλλά και επιμονή που τις κατευθύνετε σε στόχους βελτίωσης του περιβάλλοντος διαβίωσης σας. Σας ελκύουν ιδιαιτέρως οι απόκρυφες επιστήμες και ο μυστικισμός, τις οποίες αντιμετωπίζετε ως μέσα προκειμένου να διαλευκάνετε και να ανακαλύψετε τον ανθρώπινο ψυχισμό. Εκεί, άλλωστε, αναζητάτε και τρόπους ψυχολογικής σας θεραπείας.
» Κυρίαρχος στόχος σας είναι να προσφέρετε στους συνανθρώπους σας σε πρακτικό και υλικό επίπεδο. Έχετε την ικανότητα να χρησιμοποιείτε την φαντασία σας και την καλλιτεχνική σας φλέβα σε συνδυασμό με την οργανωτικότητά σας. Αυτό σας δίνει, λοιπόν, τη δυνατότητα να υλοποιείτε εύκολα τα πλάνα σας, καθώς εκ των πραγμάτων αυτά είναι απτά, εφικτά και σχεδιασμένα με γνώμονα την πρακτική τους αξία.
» Δύσκολα νιώθετε ικανοποιημένοι με τα επιτεύγματα σας και συνεχώς αναζητάτε το καλύτερο. Ωστόσο, έχετε το χάρισμα της προσαρμογής σε οποιεσδήποτε συνθήκες είτε σε εργασιακό περιβάλλον είτε σε προσωπικό ή και οικογενειακό. Επίσης, εμπιστεύεστε την διαίσθηση σας, η οποία δύσκολα σας προδίδει. Υπό αρνητική εκδοχή, ο περφεξιονισμός σας είναι πολύ πιθανόν να κουράσει, όσους σας συναναστρέφονται. Κάλλιστα, χωρίς να το καταλάβετε μπορείτε να γίνετε σκληροί με τους ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται και δεν συμφωνούν με τις προτεραιότητες σας.
» Έχετε υψηλές προσδοκίες από τον κοινωνικό σας περίγυρο και αυτό σας δίνει την εικόνα ενός καταδυναστευτικού, δύσκολα ικανοποιημένου και ίσως και αγνώμονος ατόμου. Δεν μπορείτε να αντιληφθείτε, ότι οι άλλοι γύρω σας ίσως και να μην έχουν αρκετή υπομονή να σας στηρίζουν στο κυνήγι των στόχων σας. Ίσως και να είστε υπερβολικά απαιτητικοί με τους συνανθρώπους σας, οι οποίοι μπορεί και να μην έχουν τις ίδιες με εσάς αξίες και αρχές.

Μάλλον επιφυλακτικός χαρακτήρας, με ικανότητα στα μαθηματικά. Υπάρχει ευγένεια, σταθερότητα και υπομονή. Μπορεί να έχει ιδιότυπες ιδέες σε θέματα υγείας και διατροφής. Κέρδη μπορεί να προκύψουν από υπαλληλική καριέρα, τη φαρμακολογία, τη χημεία, τη θεραπευτική κλπ. Αν προσβάλλεται : εγωισμός και απάτη, κίνδυνοι από τη χρήση φαρμάκων, ποτών.

Ποσειδώνας στο Ζυγό
» Σαν άτομο με Ποσειδώνα στον Ζυγό είστε αρκετά δημιουργικοί και αγαπάτε τις τέχνες. Προσπαθείτε αδιαλείπτως να διατηρήσετε την πανανθρώπινη αρμονία και αρέσκεστε να συνεισφέρετε προς αυτό το σκοπό. Σαν χαρακτήρας έχετε δεκτική φύση που εύκολα προσαρμόζεται σε συγκεκριμένο μοντέλο συμπεριφοράς. Ωστόσο, πολλές φορές νιώθετε έντονη την ανάγκη να αλλάξετε τον κόσμο γύρω σας και να καταρρίψετε τους φραγμούς, που η κοινωνία σας θέτει.
» Κατά συνέπεια, νιώθετε πως σε εσάς εναποτίθεται το βάρος της αλλαγής. Περισσότερο αντιδράτε στα όρια που υπάρχουν αναφορικά προς τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων αντιλαμβανόμενοι αυτά ως ψυχρό πουριτανισμό. Δεν δένεστε με το παρελθόν σας και δεν μένετε προσκολλημένοι σε καταστάσεις και άτομα. Έχετε μια ανεξάρτητη φύση που αποζητά την πρόοδο.
» Επίσης, σε αυτή την εξελικτική σας πορεία θεωρείτε τροχοπέδη την παράδοση, η οποία υπό το πνεύμα της διατήρησης μιας ταυτότητας συντηρεί λάθρα συμπεριφορές αναχρονιστικές σύμφωνα με την δική σας οπτική εικόνα. Δυστυχώς, έχετε το ελάττωμα να υπερτιμάτε τους ανθρώπους αδυνατώντας να δείτε την αξία τους ρεαλιστικά και χωρίς παρωπίδες. Εύκολα σας ξεγελούν υποκρινόμενοι, ότι μοιράζονται το ίδιο με εσάς πάθος για αλλαγή.
» Όταν, όμως, αντιληφθείτε την κατάσταση στις πραγματικές της διαστάσεις χωρίς τις φανφάρες που άθελα σας προκαλέσατε, απογοητεύεστε και μελαγχολείτε. Νιώθετε, τότε, ότι γκρεμίζονται τα σχέδια σας και δυσκολεύεστε να επανασυντάξετε τις δυνάμεις σας. Εν τέλει το πρόβλημα σας είναι ότι έχετε αυξημένες μη ρεαλιστικές προσδοκίες από τους άλλους γύρω σας, αλλά λόγω της έλλειψης ενεργητικότητας σας αντιδράτε παθητικά και υπομένετε στωικά όσα σας βασανίζουν.

Με καλές όψεις κάνει το άτομο τρυφερό, με φαντασία και καλλιτεχνικό κριτήριο. Δίνει δημοτικότητα, φιλικότητα και καλή προδιάθεση για το γάμο. Υπάρχει αγάπη για τις επιστήμες και ξεχωριστό ενδιαφέρον για τον κινηματογράφο. Αν προσβάλλεται, μπορεί να κάνει το άτομο υπερσυναισθηματικό.

Ποσειδώνας στο Σκορπιό
» Ο δυναμισμός εδώ τροφοδοτεί τον οραματισμό του Ποσειδώνα στο έπακρο. Σαν άτομο έχετε πάντα στόχους που αποσκοπούν στην απελευθέρωση σας από τα κοινωνικά δεσμά. Δεν έχετε τον παραμικρό ενδοιασμό να εντρυφήσετε στην σκοτεινή πλευρά της ζωής, αρκεί να πιστέψετε ότι αυτό θα είναι προς όφελος σας.
» Επιδεικνύετε έντονο ενδιαφέρον για τον πνευματισμό, καθώς επίσης και για τον αποκρυφισμό. Αναζητάτε τις μυστικιστικές εκφάνσεις της καθημερινής ζωής. Θέτετε στόχους τους οποίους αγωνίζεστε να εκπληρώσετε αδιαφορώντας για το τίμημα που αργότερα ίσως κληθείτε να πληρώσετε. Πάση θυσία θα πρέπει να υλοποιήσετε τα όνειρα σας, προκειμένου να νιώσετε ελεύθεροι να μεταμορφωθείτε πνευματικά.
» Πολλές φορές, όμως, αυτός ο δυναμισμός και η ανάγκη σας για απελευθέρωση σας οδηγεί σε μπερδεμένες σεξουαλικές σχέσεις που σιγά σιγά καταρρέουν και σας τραβούν στο βυθό τους. Πνίγεστε σε ψυχολογικές διακυμάνσεις που σας απομυζούν την ενέργεια και σας αφήνουν έρμαια της θέλησης των γύρω σας.
» Είναι πιθανό να βιώνετε ένα απίστευτο συναισθηματικό μπέρδεμα, το οποίο στρέφεται σταδιακά εναντίον σας καταστρέφοντας το όποιο ψήγμα αγνότητας, μέχρι τώρα είχατε. Έχετε ισχυρή διαισθητική αντίληψη την οποία δεν εμπιστεύεστε. Έτσι, όταν πια καταρρεύσουν τα όνειρα σας γίνεστε βίαιοι, ακραία επιθετικοί, εξωτερικεύοντας έναν ιδιαίτερα σκληρό χαρακτήρα ακόμα και σε προσφιλή σας άτομα.

Με καλές όψεις : έντονα αισθήματα και συναισθήματα. Επιμονή, επιφυλακτικότητα, μυστικότητα. Κέρδη από κληρονομιά. Αν προσβάλλεται, υπάρχει τάση προς τις απολαύσεις των αισθήσεων, το ποτό και τα παραισθησιογόνα. Το άτομο γίνεται θύμα συκοφαντίας και μπορεί να υπάρξει απώλεια κληρονομικών στοιχείων λόγω εξαπάτησης. 

Ποσειδώνας στον Τοξότη
» Αυτή η θέση του Ποσειδώνα σας αποτελεί μια από τις καλύτερες. Σαν άτομο συνδυάζετε την αισιοδοξία που το ηλιακό σας ζώδιο σας προσφέρει απλόχερα με τον οραματισμό του πλανήτη. Έχετε το μοναδικό χάρισμα να συνενώνετε ανορθόδοξα πρωτοποριακές ιδέες με παραδοσιακές αξίες και στάσεις ζωής.
» Είναι κάτι παραπάνω από εμφανής ο ιδεαλισμός σας και το γεγονός ότι αυτός σας καθοδηγεί στη ζωή. Νιώθετε έντονα την ανάγκη να αναζητάτε όσο το δυνατόν περισσότερη πνευματική τροφή στην προσπάθεια σας να κατανοήσετε το πώς ο κόσμος γύρω σας λειτουργεί. Σας ενδιαφέρει να έχετε πάντα σφαιρικές γνώσεις και όχι να επικεντρώνετε το ενδιαφέρον σας σε μεμονωμένα θέματα.
» Παρασύρεστε από την συμπόνια που νιώθετε για τους περιθωριοποιημένους και θέλετε να απαλύνετε τα βάσανα τους μέσα από τις φιλανθρωπικές δράσεις στις οποίες και προβαίνετε. Δύσκολα θα εγκαταλείψετε την προσωπική σας ελευθερία και αυτό μόνο προσωρινά. Είστε αρκετά γενναιόδωρο, ειλικρινές και δίκαιο άτομο. Αγαπάτε τα ταξίδια και οτιδήποτε σας προσφέρει διέξοδο από την βαρετή- κατά την γνώμη σας- καθημερινότητα.
» Υπό αρνητική εκδοχή, αυτή η πολυπραγμοσύνη που σας διακατέχει πιθανόν αν την αφήσετε ανεξέλεγκτη να σας κάνει επιπόλαιο και άτομο που δεν ολοκληρώνει τα σχέδια του, προτού προχωρήσει σε άλλα. Ίσως να κουράζετε έτσι τους ανθρώπους γύρω σας, εξαιτίας της συνεχούς σας ανάγκης για διαφυγή από τις καθημερινές έγνοιες.

Με καλές όψεις δίνει ευσέβεια, λογική, αποφασιστικότητα και φιλοδοξία. Αγάπη για τα ταξίδια, τα οποία και δεν λείπουν. Διορατικότητα, οραματισμός, έμπνευση και μυστικιστικές εμπειρίες. Ικανότητα στις επιχειρήσεις, την τέχνη, τις επιστήμες, τη θρησκεία και την ψυχική έρευνα. Εάν προσβάλλεται : υπερβολική αγάπη για ταξίδια και αλλαγές, απροσδιόριστα αισθήματα και ψυχικές καταστάσεις, περίεργα και δυσάρεστα όνειρα, προβλήματα με το εξωτερικό ή ταλαιπωρίες εξ’ αιτίας πολιτικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Ποσειδώνας στον Αιγόκερω
» Σε αυτή την θέση ο δυναμισμός που ο Ποσειδώνας κρύβει, στρέφεται καθ΄ ολοκληρίαν προς την οργάνωση και την πρακτικότητα. Κυρίαρχος στόχος σας πάντα θα είναι η επαγγελματική σας καταξίωση την οποία και θα επιδιώξετε μέσα από φυσικές επιστήμες. Έχετε την απαραίτητη υπομονή και επιμονή να κυνηγήσετε τα θέλω σας και αυτό αποτελεί και το σημαντικότερο εχέγγυο της επιτυχίας σας.
» Αυτό που πραγματικά επιθυμείτε είναι να καταφέρετε κάποτε να είστε σε θέση να ελέγχετε τα πράγματα και τις καταστάσεις. Δεν θέλετε επ΄ ουδενί να τα αφήσετε να κυλήσουν μόνα τους, αλλά πιστεύετε ότι είναι απαραίτητη η συμβολή σας προκειμένου να επιτευχθεί ευρύτερη κοινωνική πρόοδος. Σας διακατέχει έντονος ιδεαλισμός που όμως κατευθύνεται στο επαγγελματικό σας περιβάλλον.
» Προσπαθείτε να βρείτε τρόπους να εκφράσετε την θεία έμπνευση σας με τρόπο απτό και απλό προς τους άλλους. Δεν είστε από τους υπέρμαχους της αλλαγής και πιστεύετε ακράδαντα, ότι τα θεμέλια της κοινωνικής εξέλιξης βρίσκονται στην παράδοση. Αντιθέτως, έχετε την αντίληψη ότι για να αποφευχθεί ο εκφυλισμός του ανθρώπου ως προσωπικότητας θα πρέπει να συγκεραστούν οι πνευματικές-φιλοσοφικές αναζητήσεις με το κυνήγι υλικών στόχων.
» Υπό αρνητική εκδοχή, τα πιστεύω σας κάλλιστα μπορούν να σας κάνουν εργασιομανείς προσωπικότητες που αδιαφορούν για τις πνευματικές ανάγκες των συνανθρώπων τους. Μπορεί να φτάσετε σε επίπεδο άκρατου υλισμού, αν δεν κατορθώσετε να θέσετε υπό έλεγχο τις φιλοδοξίες σας. Σε περίπτωση που δεν επιτύχετε τους στόχους σας, η απογοήτευση σας είναι μεγάλη, αλλά ποτέ δεν αφήνετε τα συναισθήματα σας να σας συνεπάρουν και αντιμετωπίζετε με ψυχραιμία όλα τα εμπόδια που σας ορθώνονται.

Εάν ο πλανήτης έχει καλές όψεις το άτομο συνδυάζει λογική και διαίσθηση σε επιχειρηματικά θέματα, είναι προσεκτικό και επιφυλακτικό στην αρχή αλλά άφοβο αν αποφασίσει. Υπάρχει σοβαρότητα και περίοδοι κατάθλιψης. Η  θέση αυτή δείχνει προβλήματα ή θλίψεις σε οικογενειακά ζητήματα κατά τη νεαρή ηλικία, κυρίως σε σχέση με τον πατέρα. Δείχνει κέρδη μέσω της τέχνης ή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ιδιωτικών ή δημόσιων. Εάν προσβάλλεται, κάνει το άτομο κάπως απροσδιόριστο και μυστικοπαθές. Μπορεί να υπάρχουν περίεργες οικογενειακές σχέσεις, επιπλοκές και σκάνδαλα σε επιχειρήσεις.  

Ποσειδώνας στον Υδροχόο
» Σαν προσωπικότητα ευνοείστε αρκετά από αυτά που έχει να σας προσφέρει ο Ποσειδώνας. Είστε ιδιαίτερα ριζοσπαστικοί και αντιπαθείτε τα στεγανά, που η κοινωνία επιβάλλει. Ο αλτρουισμός σας είναι παροιμιώδης και αποσκοπείτε σε βελτίωση του πανανθρώπινου κατεστημένου.
» Στρέφετε την δύναμη σας προς την εξέλιξη του παγκόσμιου χάρτη της ανθρωπότητας και διακατέχεστε έντονα από την τάση να οραματίζεστε ένα πιο ανθρωποκεντρικό συμπαντικό μέλλον. Έχετε έντονη κλίση προς τις φιλοσοφικές αλλά συνάμα ανθρωπιστικές επιστήμες. Αποζητάτε την ψυχική επαφή που πιστεύετε ότι λείπει από τον σύγχρονο άνθρωπο.
» Αντιμετωπίζετε το περιβάλλον σας ως εφαλτήριο για πνευματική εξέλιξη και σε ό,τι κι αν κάνετε προσπαθείτε να δίνετε πανανθρώπινη χροιά. Η πρωτοποριακή φύση σας συνενώνεται με τον οραματισμό του πλανήτη αυτού και σας οδηγεί συνεχώς σε νέα τολμήματα που παράγουν με την σειρά τους ρηξικέλευθες και πρωτοποριακές ιδέες.
» Υπό αρνητική εκδοχή, όλα αυτά τα ερεθίσματα σας κάνουν ψυχρό και αδιάφορο προς τον συνάνθρωπο σας και τις ανάγκες του. Αντιθέτως, γίνεστε εγωπαθής και αντιδραστικός προσπαθώντας να επιδεικνύετε σε κάθε ευκαιρία την όποια τυχόν υπεροχή σας. Ο πνευματισμός σας ελκύει με λάθος τρόπο, με αποτέλεσμα να τραυματίζετε τον ψυχισμό τον δικό σας αλλά και των ανθρώπων γύρω σας.

Με καλές όψεις : ενόραση και διαίσθηση, αγάπη για τη φύση, φιλικότητα, κοινωνικότητα. Το άτομο είναι προοδευτικό  και πρωτότυπο στις θρησκευτικές και φιλοσοφικές του απόψεις. Υπάρχει ενδιαφέρον για το κοινωνικό καλό και τις ομαδικές δραστηριότητες που αποβλέπουν σε αυτό. Με δύσκολες όψεις : Το άτομο έχει την τάση να είναι πολύ ανεξάρτητο κα εκκεντρικό. Προδιάθεση για ερωτικές απογοητεύσεις και σκάνδαλα στις κοινωνικές και συζυγικές σχέσεις.

Ποσειδώνας στους Ιχθείς
Ο πλανήτης σε αυτό το ζώδιο είναι σε Κυριαρχία.
» Ως προσωπικότητα είστε εσωστρεφής. Σας μαγνητίζει ο κόσμος του αποκρυφισμού, του πνευματισμού. Έλκεστε από οτιδήποτε μυστηριώδες αντιμετωπίζετε γύρω σας και προσπαθείτε να το αποκαλύψετε. Έχετε πολύ καλή αντίληψη της ατομικότητας σας ως ον, αλλά συνάμα γνωρίζετε και την θέση σας στον συμπαντικό χάρτη.
» Διακατέχεστε από έντονη διαίσθηση και ισχυρές ψυχικές ικανότητες που σας καθοδηγούν. Ο οραματισμός του ηλιακού σας ζωδίου διπλασιάζεται χάρη στον Ποσειδώνα με αποτέλεσμα να έχετε έντονη κλίση προς την καλλιτεχνία. Χαρακτηρίζεστε από αλτρουισμό, ο οποίος σας εμπνέει αναφορικά με τη δράση σας στην κοινωνία και κατά συνέπεια ασχολείστε με ανάλογα επαγγέλματα.
» Είστε ευαίσθητοι στον πόνο των συνανθρώπων σας και επιστρατεύετε όλες σας τις δυνάμεις για να βοηθήσετε. Συνάμα με τον έντονο ψυχισμό σας θα μπορούσε να λεχθεί, ότι χαρακτηρίζεστε και από έναν ιδιαιτέρως ενεργητικό συναισθηματισμό με αποτέλεσμα να εξωτερικεύετε τον ρομαντισμό σας.
» Υπό αρνητική εκδοχή, είστε άτομο που μένει στην επιφάνεια χωρίς την παραμικρή πρόθεση εξέτασης σε βάθος των καταστάσεων και των ατόμων που σας περιβάλλουν. Λόγω του έντονου ψυχισμού σας είστε πιο επιρρεπής από άλλα άτομα σε ναρκωτικές ουσίες και όσα προκαλούν εθισμό. Η αρνητική όψη του Ποσειδώνα διαπλάθει ένα άτομο εξαιρετικά ανασφαλές με ανύπαρκτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, γεμάτο αβεβαιότητα για το μέλλον.

Με καλές όψεις : αξιοπρέπεια και οραματισμός. Ψυχικές ικανότητες και ενδιαφέρον για το μυστικισμό. Το άτομο διαθέτει ευρύτητα σκέψης και ευσπλαχνία. Υπάρχουν ωφέλειες από αγαθοεργίες και από ασχολίες που σχετίζονται με το υγρό στοιχείο. Αγάπη για τα ταξίδια, ιδίως τα θαλάσσια. Αν προσβάλλεται, η υγεία του ατόμου επηρεάζεται άμεσα από αρνητικές ψυχικές καταστάσεις. Απώλειες και κακή τύχη λόγω μηχανορραφιών και απροσδόκητων περιστάσεων. 

horoscope

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here