Ο Πλούτωνας στον 12ο οίκο του γενέθλιου χάρτη

0
14

Ο 12ος οίκος αποκαλύπτει επιρροές πέρα ​​από τον συνειδητό έλεγχό μας και οι πλανήτες που βρίσκονται εδώ, συμβολίζουν δυνάμεις που συχνά μας ξεπερνούν.

Με τον Πλούτωνα στον 12ο οίκο υπάρχει ένα βαθύ ενδιαφέρον για τα μυστικά, τον υπόκοσμο ή το ασυνείδητο, και για οτιδήποτε κρυφό ή μυστηριώδες. Έλκεστε από την ψυχανάλυση, την ερμηνεία των ονείρων, αλλά και άλλες μεθόδους αποκάλυψης μυστικών. Τα βάθη του υποσυνείδητου διερευνώνται, και μπορεί να υπάρχει μια ισχυρή επιθυμία στο άτομο να σπουδάσει ψυχολογία ή να ακολουθήσει μια άλλη οδό που να διερευνά τις ασυνείδητες σφαίρες της ανθρώπινης ψυχής. Μπορεί να είστε εξαιρετικά διορατικοί διαισθητικά ή ψυχικά. Τα συναισθήματά σας και οι ενέργειες του υποσυνείδητού σας είναι πολύπλοκα, και σας συμβαίνουν στη ζωή σας διάφορες μεταβολές, μετασχηματισμοί και αλλεπάλληλες προσωπικές κρίσεις.

 Αν έχετε τον Πλούτωνα στον 12ο οίκο σας μπορεί να καταπιέζετε τα συναισθήματά σας, ιδιαίτερα αυτά που έχουν να κάνουν με τις βαθιές ανάγκες που πηγάζουν από τη σκοτεινή κι ανεξερεύνητη πλευρά του εαυτού σας. Μπορεί ακόμα να έχετε προβλήματα κατάθλιψης ή εθιστικές συμπεριφορές που δημιουργούν ένα είδος συναισθηματικής παγίδας, μέχρι να μάθετε να σκαλίζετε τα βάθη της ύπαρξής σας και να διώχνετε τα φαντάσματα του παρελθόντος που στοιχειώνουν ακόμα τα όνειρά σας. Κάποιες παλιές δυσαρέσκειες και μνησικακίες ίσως να λειτουργούν σαν το φίλτρο της κακιάς μάγισσας που δηλητηριάζει τη φαντασία σας και υπονομεύει την ικανότητά σας να εμπιστεύεστε τον βαθύτερο εαυτό σας. Αφού νικήσετε τους προσωπικούς σας δαίμονες, μπορεί να αισθανθείτε, πως κάτι σας σπρώχνει να βοηθήσετε τους άλλους να αντιμετωπίσουν τους δικούς τους, και με τον τρόπο αυτό να γίνετε ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός θεραπευτής.

Το άτομο που γεννιέται με τον Πλούτωνα στο 12ο οίκο έχει την ιδιαιτερότητα να αισθάνεται συγκλονισμένο και συντετριμμένο από τη συλλογική σκιά του πόνου, της λύπης και της θλίψης. Ο Πλούτωνας στον 12ο οίκο έχει απροσμέτρητες και πολύπλοκες συναισθηματικές ενοχές και αισθήματα διωγμού, και δεν είναι απίθανο για το άτομο αυτό να παίξει το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου στην οικογένεια. Συχνά υπάρχει μια σκοτεινή ιστορία κακοποίησης, κτηνωδίας ή βίας, καθώς και η επιμέρους αίσθηση ότι κάτι σκοτεινό κρύβεται στο παρασκήνιο.

Ο Πλούτωνας προσπαθεί να μεταμορφώσει τη συλλογική «σκιά», και ο στόχος του είναι να φέρει τα καταπιεσμένα κομμάτια, τα αδύναμα και υπανάπτυκτα, σε πλήρη επίγνωση του ατόμου, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν και να ενσωματωθούν στην προσωπικότητα. Κάθε μπλοκαρισμένη ενέργεια που βρίσκεται στο ασυνείδητο μπορεί να απελευθερωθεί μέσω της θεραπείας, της αυτοανάλυσης και της εργασίας πάνω στα όνειρα.

Ο Πλούτωνας στον 12ο οίκο διαθέτει μια ψυχική ευαισθησία απέναντι στις κρυφές ζωές των άλλων. Η τοποθέτηση αυτή μοιάζει με έναν ψυχικό κάδο απορριμμάτων, που απορροφά την αρνητικότητα όλων γύρω του, όλη την ανέκφραστη θλίψη και τους φόβους που κρύβονται πίσω από χαμογελαστά πρόσωπα. Δυσάρεστα ζητήματα που σχετίζονται με τον 12ο οίκο είναι τα αόρατα προβλήματα υγείας, οι εθισμοί, οι υπερβολικές τάσεις φυγής, και μια συντριπτική αίσθηση αδυναμίας.

Ο Πλούτωνας είναι ευαίσθητος σε ό, τι σκοτεινό και καταστροφικό υπάρχει στην κοινωνία, και μένει πολλές φορές με το αίσθημα της ανημποριάς και της ανικανότητας να αποτρέψει κάτι κακό από το να συμβεί. Η τοποθέτησή του στον 12ο οίκο είναι συχνή σε χάρτες ατόμων που εργάζονται στον τομέα της ψυχικής υγείας, της διαχείρισης κρίσεων, της παροχής συμβουλών, και της πρόληψης του εγκλήματος.

Το άτομο διακατέχεται από μια βαθιά ανάγκη να κάνει κάτι για την ανθρωπότητα που θα ωφελήσει τους άλλους και τον εαυτό του. Ο Πλούτωνας εδώ διαθέτει μια βαθιά δεξαμενή θεραπευτικής δύναμης, αναγεννητική ικανότητα και ισχύ να αντιμετωπίσει σθεναρά το φόβο και τον τρόμο.

Χαρακτηριστικά του ανθρώπου με

Πλούτωνα στον 12ο οίκο:

1. Είναι βαθιά εσωστρεφής και η εξωτερική του εικόνα ξεγελά.

2. Είναι πολύ ευαίσθητος και συναισθηματικός.

3. Παίρνει τα πράγματα κατάκαρδα.

4. Είναι απίστευτα ντροπαλός.

5. Είναι δοτικός, αλλά δίνει σιωπηρά, έτσι που οι άλλοι δύσκολα αντιλαμβάνονται αυτή την πτυχή του.

6. Έχει πολλούς βαθιούς και άλυτους φόβους

7. Έχει την αύρα της ονειροπόλησης, ισχυρά όνειρα (ή καθόλου λόγω εξάντλησης).

8. Είναι γεννημένος μέντιουμ.

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here