Ο παθιασμένος Πλούτωνας στους 12 οίκους

0
11

Πλούτωνας στον 1ο οίκο: Η βαθύτερη ένταση που σας χαρακτηρίζει μπορεί να ξεσπάσει αμέσως μόλις νιώσετε απειλημένοι ή θεωρήσετε ότι αμαυρώνεται η τιμή σας από αμφιλεγόμενες κινήσεις ή κουβέντες των άλλων. Λατρεύετε από τη φύση σας την εξουσία και αποπνέετε ισχυρή δόση μαγνητισμού και κύρους. Η ανάγκη σας να αλλάξετε ριζικά τόσο το περιβάλλον σας όσο και την ίδια σας την προσωπικότητα σάς κάνει να δείχνετε επιθετικότητα, η οποία τις περισσότερες φορές λειτουργεί εκβιαστικά, ώστε να καταφέρνετε να κυριαρχείτε πάνω στους άλλους. Το να συντηρείτε έναν αέρα απειλής γύρω σας, αποβαίνει τελικά αποτελεσματικότερο από το να προχωρήσετε σε οποιαδήποτε κίνηση. Ενδιαφέρεστε για νέες εμπειρίες που δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούν με κάθε είδους ορθό ή ηθικό πρότυπο, κι αυτό, που οφείλεται σε κάποιο βαθμό απερισκεψίας σας, γίνεται μόνο και μόνο για την προσωπική σας διασκέδαση. Αισθάνεστε ότι είστε υπεράνω νόμων και κανόνων, και ο
συναισθηματισμός σας μπορεί να σας οδηγήσει «πολύ μακριά».

Πλούτωνας στο 2ο οίκο: Μπορεί να δείχνετε είτε ακραία απληστία για το υλικό κέρδος είτε αντίθετα παντελή αδιαφορία για κάθε είδους υλικό απόκτημα. Η σχέση σας με τα χρήματα είναι μυστικοπαθής και βασανιστική. Μπορεί να κερδίσετε τεράστια χρηματικά ποσά, με πείσμα και σκληρότητα, με τρόπους κρυφούς και σκοτεινούς ή μέσω τυχερών παιχνιδιών. Σε κάθε περίπτωση, η στάση σας απέναντι στα χρήματα που κερδίζετε είναι «σχέση πάθους», παρότι δεν το αντιλαμβάνεστε. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει, είναι να χάσετε πολλά από αυτά τα χρήματα. Ωστόσο, μόνο όταν κάποιος είναι διατεθειμένος να χάσει έχει και την ευκαιρία να κερδίσει πολλά, και το ξέρετε καλά αυτό. Ο αισθησιασμός και η κτητικότητά σας είναι ιδιαίτερα ισχυρά χαρακτηριστικά σας, αλλά θα ήταν φρόνιμο να είστε λίγο πιο συγκρατημένοι.

Πλούτωνας στον 3ο οίκο: Το μυαλό σας είναι ιδιαίτερα διορατικό και έχετε την ικανότητα να εκφραστείτε δημιουργικά μέσα από τη λογοτεχνία, επειδή το όραμά σας είναι εξαιρετικά βαθύ και διαισθητικό. Η ίδια όμως διορατικότητα και το διεισδυτικό σας μυαλό μπορεί να αποτελέσει και την πηγή προβλημάτων ανάμεσα σε σας και τα αδέρφια σας ή τον κοντινό σας περίγυρο, γιατί θα σας ωθεί να λέτε πράγματα που λογικά δεν θα έπρεπε να ξεστομίσετε ποτέ. Οι άλλοι σας βλέπουν ως μια μορφή αυθεντίας που από τις σχέσεις της απουσιάζει η λέξη «διπλωματία». Σύντομα ταξίδια σας μπορεί να περιβάλλονται από κάποιο μυστήριο. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ο Πλούτωνας στον 3ο οίκο μπορεί να επιφέρει μεγάλη αναστάτωση, καλή ή κακή.

Πλούτωνας στον 4ο οίκο: Τα παιδικά σας χρόνια ήταν πιεστικά και αγχωτικά, για πολλούς και διάφορους λόγους. H ζωή σας τότε δεν ήταν εύκολη, και νιώθατε μια βαθιά ανησυχία για λόγους που δεν ήταν πάντοτε πραγματικοί. Στην προσωπική σας ζωή, όταν νιώσετε σιγουριά, μπορείτε να γίνετε αυταρχικοί και τυραννικοί, ενώ δεν φανερώνετε ποτέ δημοσίως αυτή την πτυχή της προσωπικότητάς σας. Η ευαισθησία σας είναι έντονη, και μπορεί να επηρεάζεστε από ασήμαντα πράγματα χωρίς όμως ποτέ να δείχνετε τα συναισθήματά σας. Αλλά, καθώς είστε αρκετά ώριμοι, η ευαισθησία σας αυτή καθίσταται περιουσιακό σας στοιχείο, αντί να αποτελεί στοιχείο τρωτότητας. Ο πατέρας σας ενδέχεται να ήταν αυταρχικός ή τυραννικός. Αυτό μπορεί να μην ήταν πάντα αλήθεια, αλλά εσείς ως παιδί έτσι το αντιλαμβανόσασταν.

Πλούτωνας στον 5ο οίκο: Η αισθηματική σας ζωή είναι έντονη, ίσως ακόμα και βασανιστική. Επιθυμείτε να ζήσετε ερωτικά πάθη, στα οποία τα όρια ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος είναι δυσδιάκριτα. Είστε δημιουργικοί και θέλετε να επηρεάζετε τα παιδιά σας και τους ερωτικούς σας συντρόφους. Ποτέ δεν παίρνετε ανάλαφρα τα πράγματα και, αργά ή γρήγορα, το ερωτικό παιχνίδι παίρνουν για σας σοβαρή τροπή επειδή παραδίνεστε στον απόλυτα και βαθιά. Οι αισθηματικές σας σχέσεις μπορεί να διακρίνονται από μια σαδομαζοχιστική ποιότητα. Αν είστε ξεκάθαροι σ΄αυτό τον τομέα, θα αποφύγετε τους μπελάδες. Τα τυχερά παιχνίδια είναι μέρος της ζωής σας, αλλά θα πρέπει να δείξετε αυτοσυγκράτηση και να κρατήσετε το μέτρο, για να μη σας βγει τελικά σε κακό.

Πλούτωνας στον 6ο οίκο: Οι σχέσεις σας με τους υφισταμένους και τους συναδέλφους σας χαρακτηρίζονται από ένταση και υπάρχει μεγάλη τάση κυριαρχίας και αυταρχικότητας από μέρους σας που οδηγεί  σε συγκρούσεις, εκτός αν χρησιμοποιήσετε την εξουσία σας για να σταθεροποιήσετε μια κατάσταση. Αμφισβητείτε την εξουσία των ανωτέρων σας, και συνεχώς προσπαθείτε να αντιστρέψετε τις σχέσεις σας μαζί τους, προκειμένου να υιοθετήσετε τελικά εσείς τον αυταρχικό ρόλο, ο οποίος και ταιριάζει καλύτερα στη δική σας φύση. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να σας πλήξουν σοβαρά προβλήματα υγείας, συνήθως όμως τα ξεπερνάτε σαν τον φοίνικα που αναγεννάται από τις στάχτες του.

Πλούτωνας στον 7ο οίκο: Όταν βρίσκεστε με άλλους ανθρώπους, αποπνέετε ένα ισχυρό έμφυτο κύρος. Βλέπετε τις σχέσεις ως μάχες, που σας επιτρέπουν να εκδηλώσετε τη δύναμη και την επιρροή σας, ύπουλα αλλά και πρόδηλα! Οι επαφές σας διακρίνονται από τόσο μεγάλη συναισθηματική ένταση και φόρτιση, ώστε οι άνθρωποι που θεωρούν πως οι σχέσεις πρέπει να είναι ανάλαφρες και στρωτές, μπορεί να τρομάξουν ή να ταραχτούν. Αν είστε άνδρας, ο γάμος σας θα είναι του τύπου «ή όλα ή τίποτα». Θα είναι μια παθιασμένη και έντονα στενή σχέση, ένας παράγοντας της συνολικής «μετάλλαξής» σας ως ζευγάρι, με σας στο ρόλο του «δυνάστη». Μπορεί επίσης να οδηγηθείτε στο χωρισμό προτού καλά καλά ο γάμος αρχίσει να «ανατέλλει». Αν είστε γυναίκα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παντρευτείτε έναν άνθρωπο ισχυρό και μυστικοπαθή, με τον οποίο θα βιώσετε την απόλυτη ένωση, αφού θα σας εμπνεύσει να τον εμπιστευτείτε απεριόριστα. Σε περίπτωση, όμως, που αυτό δεν συμβεί, είναι σχεδόν απίθανο να αποδεχτεί τη διατήρηση της προσωπικής σας ελευθερίας.

Πλούτωνας στον 8ο οίκο: Στον σεξουαλικό τομέα είστε πολύ δημιουργικοί και δεν φοβάστε τίποτα. Επιθυμείτε να βιώσετε τις φαντασιώσεις σας «μέχρι κεραίας», επειδή νιώθετε την ανάγκη να κατανοήσετε τις πιο κρυφές και μυστηριώδεις πτυχές της ζωής. Ενδιαφέρεστε για τον αποκρυφισμό και για όλα τα θέματα που σας πηγαίνουν πέρα από το καθημερινό και γήινο πλαίσιο ζωής: θάνατος και μεταθανάτια ζωή, παραψυχολογία, κλπ. Έχετε μια ισχυρή έκτη αίσθηση, και καταφέρνετε διαισθητικά να αντιλαμβάνεστε αμέσως πράγματα που είναι συνήθως κρυμμένα και πολύ προσωπικά. Η ζωή σας μπορεί να αλλάξει ριζικά από κληρονομιές και ανέλπιστα κέρδη που απορρέουν από τυχερά παιχνίδια. Στην πιο αρνητική εκδήλωση αυτής της τοποθέτησης του Πλούτωνα, υπάρχει πιθανότητα να υποστείτε τεράστιες υλικές απώλειες που είναι δύσκολο να κατανοηθούν και να δικαιολογηθούν. Σε όλες τις περιπτώσεις, αυτές οι αναταραχές θα έχουν ως στόχο να «μεταμορφώσουν» την προσωπικότητά σας και τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τη ζωή γενικότερα.

Πλούτωνας στον 9ο οίκο: Η ικανότητά σας για συγκέντρωση και η ψυχική σας δύναμη είναι τα βασικά προνόμια που σας δίνονται για τη μελέτη της ανώτατης γνώσης και τη διαμόρφωση των ιδεολογικών σας αντιλήψεων. Ενδέχεται να σας διακρίνει τάση φυγής από τα συνηθισμένα γεωγραφικά σας πλαίσια, τα οποία νιώθετε πως σας περιορίζουν. Διαθέτετε πάθος και επιμονή, και δεν αντιστέκεστε στον πειρασμό να εξερευνήσετε ξένους τόπους ή νέες ιδέες. Από τη στιγμή που θα «διεισδύσετε» σ΄αυτούς τους καινούργιους ελκυστικούς τομείς, το πιθανότερο είναι ότι θα υποστείτε μια βαθιά μεταμόρφωση και θα συγκλονιστείτε, θα «συντριβείτε». Τίποτα δεν θα είναι πια όπως παλιά, και αυτό είναι ό,τι ακριβώς υποπτευόσασταν όταν μαγνητικά «σας τράβηξαν» κοντά τους αυτά τα νέα, άγνωστα πεδία γνώσης. Μερικές φορές, αυτές οι συγκλονιστικές αλλαγές μπορεί να σας πονέσουν βαθιά, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να αλλάξετε και να εξελιχθείτε, με τα οφέλη σας μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία να είναι η αύξηση της αδρεναλίνης μέσω του πάθους και της δημιουργικότητας των στιγμών, μαζί με την ευτυχία να νιώσετε αργότερα πνευματικά
πλουσιότεροι.

Πλούτωνας στον 10ο οίκο: Η καριέρα σας, και γενικότερα, όλο το πεπρωμένο σας, θα αμφισβητηθεί σε πολλές περιπτώσεις στη διάρκεια της ζωής σας. Είστε ατομικιστικές, και δεν διστάζετε να προκαλέσετε βίαια γεγονότα, αλλά συχνά, κάποια εξωτερικά και πέρα από τη θέλησή σας γεγονότα, θα αποτελέσουν τις αιτίες μεγάλων διαταραχών στη ζωή σας. Η ισχυρή σας φιλοδοξία θα σας ωθήσει να χρησιμοποιήσετε το κυριαρχικό σας ένστικτο πάνω σε ανθρώπους και καταστάσεις. Έτσι, εξ αιτίας σας θα προκληθούν κρίσεις, οι οποίες θα επιφέρουν μεταμορφωτικές αλλαγές γύρω σας αλλά και μέσα σας. Κι αυτό είναι ακριβώς ό,τι ασυνείδητα επιθυμείτε. Στο επαγγελματικό σας περιβάλλον, σας εκτιμούν και σας σέβονται, ενώ υπάρχει περίπτωση να προκαλείτε ακόμα και το φόβο. Είναι στο χέρι σας να είστε προσεκτικοί και να μην ξεπερνάτε τα όρια, αν δεν θέλετε να υποστείτε τις συνέπειες αυτού του μεταμορφωτικού παράγοντα που φέρει ο Πλούτωνας στον 10ο οίκο και που είναι σύμφυτος με το πεπρωμένο σας. Η θέση αυτή του πλανήτη φανερώνει ότι η μητέρα σας, όταν ήσασταν παιδί, σας έδινε την εντύπωση αυταρχικού και τυραννικού ατόμου.

Πλούτωνας στον 11ο οίκο: Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι φιλίες σας έχουν το χαρακτηριστικό του «βάρους» ή της «απειλής»  λόγω της επιθυμίας σας για κυριαρχία. Έχετε την τάση να επηρεάζετε τους φίλους σας και να τους δείχνετε τη δύναμή σας. Όταν σας αντισταθούν ή σας ανταγωνιστούν, είναι δύσκολο για σας να παραμείνετε ψύχραιμοι. Ο τρόπος που αντιμετωπίζετε τις φιλίες σας είναι ιδιόρρυθμος, και η συναισθηματική τάση σας είναι να δεσμεύστε φιλικά με έναν έντονο και παθιασμένο τρόπο. Με άλλα λόγια, δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να είστε ικανοποιημένοι με μια ανάλαφρη και επιφανειακή φιλία, στην οποία χάνετε «επεισόδια» από τη ζωή των φίλων σας ή τους συναντάτε σποραδικά. Μαζί σας η φιλική σχέση είναι «ή όλα ή τίποτα». Όλη αυτή η δυναμική εξέλιξης και μετασχηματισμού που φέρει ο πλανήτης τοποθετημένος εδώ, επισημαίνει τη σημαντική του επιρροή πάνω σε σας αλλά και στους φίλους σας.   Το πάθος που διαπνέει τις φιλίες σας, μπορεί να βοηθήσει στην άσκηση της επιρροής σας ως ομάδα εργασίας, στο πλαίσιο συλλογικών δραστηριοτήτων, διαδραματίζοντας σπουδαίο έργο. Οι φιλίες σας, καθώς και η υποστήριξη και προστασία που αυτές σας προσφέρουν, είναι πιθανό να σας βγουν σε καλό αλλά και σε κακό. Αν έχετε επίγνωση αυτού, όμως, θα είστε σε θέση να επιλέξετε μόνο το καλό.

Πλούτωνας στον 12ο οίκο: Έχετε μια ασυνείδητη επιθυμία να βιώσετε στα άκρα δοκιμασίες και βασανιστικές καταστάσεις, ανεξάρτητα από τις συνέπειες που θα έχουν στη μελλοντική σας ζωή. Η διορατικότητα και η ερευνητική σας ικανότητα σάς δίνει τη δυνατότητα να λύνετε μυστήρια με έναν βαθύ και διαισθητικό τρόπο. Αλλά αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε κρίσεις, συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις με εχθρούς, αδίστακτους κατά τη γνώμη σας, δίνοντάς σας όμως παράλληλα και τη δυνατότητα να τους αντιμετωπίσετε και να εξελιχθείτε βαθιά μέσα απ΄όλη αυτή τη διαδικασία. Έχετε την προδιάθεση να περάσετε μεγάλες δοκιμασίες στις προσωπικές σας σχέσεις ή στον τομέα της υγείας σας. Ο πόνος θα σας «μεταμορφώσει» έτσι γρηγορότερα απ΄ό,τι τους περισσότερους ανθρώπους. Το πεπρωμένο σας, όμως, σάς ωθεί προς τα εμπρός και, πάνω απ ‘όλα, υπολογίζει τις εν λόγω δοκιμασίες ως εφαλτήριο και όχι ως σημάδια κάποιας «αρρωστημένης» μοίρας. Μπορεί να σας ζητηθεί να αναλάβετε δράση σε ανθρωπιστικά ζητήματα, ίσως γιατί οι προσωπικές σας δοκιμασίες σάς παρακινούν να βοηθάτε άμεσα τους άλλους, ακόμα κι αν αυτή σας η τάση δεν γίνεται κατευθείαν ορατή.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here