Ο Οφιούχος είναι τελικά το 13ο Ζώδιο;

0
25

Αρκετά συχνά βγαίνει στην επιφάνεια ξανά και ξανά το ερώτημα : «Μήπως είμαι τελικά Οφιούχος, κάπου διάβασα ότι υπάρχει και 13ο Ζώδιο»! Στο παραπάνω ερώτημα η απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη: Γίνεται πολύ λόγος για το τίποτα, γιατί φυσικά τα Ζώδια είναι 12 και ο Οφιούχος ανήκει στην ομάδα των «αστερισμών» , δηλαδή στην ομάδα αστεριών που βλέπουμε με τα μάτια μας την νύχτα, κάτι το οποίο δεν μελετούμε στην Δυτική Αστρολογία, η οποία και έχει καθιερωθεί με την πάροδο των ετών.

Στην Δυτική Αστρολογία,  οι μελέτες γίνονται βάση του Τροπικού Ζωδιακού Κύκλου (και όχι του Αστρικού που χρησιμοποιείται από τους αστρονόμους).  Η Δυτική Αστρολογία βασίζεται στην κίνηση του Ήλιου και όχι των αστερισμών.  Ο Τροπικός Ζωδιακός Κύκλος βασίζεται στις τέσσερις εποχές του έτους,  των οποίων η έναρξη είναι οι Ισημερίες και τα Ηλιοστάσια. Η έναρξη του Τροπικού Ζωδιακού Κύκλου, είναι όταν ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο του Κριού (Εαρινή Ισημερία),  όπου τότε είναι η έναρξη της νέας αστρολογικής χρονιάς, αλλά και της Άνοιξης. Στην ανοιξιάτικη περίοδο συμπεριλαμβάνονται τα ζώδια

Ο Τροπικός Ζωδιακός κύκλος, έχει ως σημείο έναρξης  την Εαρινή Ισημερία,  όταν δηλαδή ο Ήλιος εισέρχεται στη μηδενική μοίρα του Κριού. Η ζωδιακή τριάδα της Ανοιξιάτικης Περιόδου ονόμάζεται «Τριάδα της Σποράς», η οποία και περιλαμβάνει το ζώδιο του Κριού, του Ταύρου και των Διδύμων.  Η επόμενη αλλαγή εποχής γίνεται στις 21 Ιουνίου , την ημέρα του Θερινού Ηλιοστασίου όπου ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο του Καρκίνου.  Το τρίμηνο που ακολουθεί περιλαμβάνει τα ζώδια που ανήκουν στην «Τριάδα της Δημιουργίας»  και τα ζώδια αυτά είναι ο Καρκίνος, Λέων,Παρθένος. Στις 21 Σεπτεμβρίου, ημέρα της Φθινοπωρινής Ισημερίας, όπου ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο του Ζυγού, περιλαμβάνει τα ζώδια που ανήκουν στην τριάδα της Συνείδησης (Ζυγός, Σκορπιός, Τοξότης). Τέλος, το τρίμηνο του χειμώνα ξεκινά επίσημα στις 21 Δεκεμβρίου με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, σε αυτό το τρίμηνο περιλαμβάνονται τα ζώδια της τριάδας συνείδησης που είναι ο Αιγόκερως, ο Υδροχόος και ο Ιχθύς.

Τελικά τι είναι ο Οφιούχος;

Σύμφωνα με όσα σου αναφέραμε παραπάνω , ο Οφιούχος ΔΕΝ είναι Ζώδιο,  αλλά αστερισμός και δεν συμπεριλαμβάνεται στο σύστημα του Τροπικού Ζωδιακού Κύκλου, το οποίο και χρησιμοποιούμε στην Δυτική αστρολογία που διαβάζεις και ενημερώνεσαι.  Οι αστερισμοί είναι  88, από αυτούς είναι γνωστοί από την αρχαιότητα οι 48 και μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο Οφιούχος.

Ο Οφιούχος στην Μυθολογία

Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, ο Οφιούχος συνδέεται με τον θεό – Θεραπευτή Ασκληπιό , που είναι ο γιος του Απόλλωνα και της Κορώνης.  Όταν η Κορώνη κυοφορούσε το παιδί του Απόλλωνα,  παντρεύτηκε έναν θνητό , έτσι και ο Απόλλωνας παρέδωσε το ζευγάρι στην Φωτιά.  Πριν καεί η Κορώνη, ο Απόλλωνας,  άρπαξε από την κοιλιά της τον γιο του τον Ασκληπιό, όπου και τον παρέδωσε στον Κένταυρο – Χείρωνα, έτσι διδάχθηκε την ιατρική τέχνη. Οι θεοί , θορυβήθηκαν από την ικανότητα του Ασκληπιού να θεραπεύει , έτσι ο Δίας κατακεραύνωσε τον Ασκληπιό , όταν αυτός πήγε να θεραπεύσει τον Ωρίωνα από το τσίμπημα του Σκορπιού.

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here