Ο Κρόνος στα ζώδια

0
6

Κρόνος στον Κριό
Άτομο αποφασιστικό και φιλόδοξο, που θυμώνει εύκολα και δεν αποφεύγει τις συγκρούσεις. Ικανός αρχηγός που δεν φοβάται να κάνει αυτό που πρέπει, ότι και αν κοστίσει. Η αυτοπεποίθηση είναι μεγάλη, το άτομο πιστεύει ότι μπορεί να κάνει κάτι καλύτερα από όλους και για αυτό μπορεί να καταλήξει να κάνει όλη τη δουλειά μόνο του. Στο άτομο με τον Κρόνο στον Κριό αρέσει να ανακατεύεται και να χειρίζεται τις υποθέσεις των άλλων αλλά δυσκολεύεται να δεχθεί οδηγίες και περιορισμούς στις ενέργειές του. Εμπόδια, απογοητεύσεις και περιορισμοί στις προσωπικές προσπάθειες μπορεί να εμφανισθούν, καθώς ο Κρόνος εδώ βρίσκεται σε πτώση και εκδηλώνει την κακή του πλευρά. Για το λόγο αυτό το άτομο πρέπει να είναι προσεκτικό στα σχέδιά του, αισθήματα κατωτερότητας μπορεί να το κάνουν να αναλάβει υπέρμετρα εγχειρήματα, προκειμένου να αισθανθεί σημαντικό και σπουδαίο. Στις προσωπικές σχέσεις δείχνει ζήλια και για αυτό το λόγο υπάρχουν πολλές πιθανότητες για δυσκολίες στο γάμο. Αν ο Κρόνος προσβάλλεται: υπάρχει ζήλια και εκδικητικότητα.  Δύναμη και αδυναμία διαδέχονται η μία την άλλη. Η πρωτοβουλία συχνά προσκρούει σε ψυχολογικά εμπόδια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εσωτερική σύγκρουση και κάτω από δυσμενή γωνία, η αποφυγή ευθυνών μπορεί να πάρει τη θέση της επιφύλαξης. Υπό ευνοϊκή γωνία, η φιλοδοξία συνδυάζεται με ευφυΐα, αυτοπεποίθεση και επιμονή. Πολύ καλή θέση για μηχανικούς. Υπό δυσμενή γωνία, μπορεί να εμφανιστούν στοιχεία σκληρότητας και τάσης για καταστροφή, δεν αποκλείονται ωστόσο οι θετικές επιτεύξεις. Πρέπει να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η κατάθλιψη γιατί είναι μια κατάσταση που μπορεί να εξουθενώσει ολότελα το άτομο και να το αποδιοργανώσει πλήρως.

Κρόνος στον Ταύρο
Το άτομο είναι σκεπτικό αλλά μερικές φορές ευερέθιστο και πεισματάρικο. Συνετό, διπλωματικό και κάπως επιφυλακτικό στις προσωπικές του υποθέσεις, ιδίως στα οικονομικά. Έχει την τάση να δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στα υλικά αγαθά και αποκτήματα για λόγους ασφαλείας και αν υπερβάλλει, μπορεί να γίνει μίζερο εξαιτίας της ανησυχίας του για το τι μπορεί να συμβεί αύριο. Αγαπά τις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία. Λύπες και απώλειες μπορεί να προέλθουν από συγγενείς, ατυχή περιστατικά στο σπίτι. Το άτομο με τον Κρόνο στον Ταύρο είναι ένας ακούραστος εργάτης με υπομονή, προσοχή, αποφασιστικότητα, πειθαρχία και οργανωτική ικανότητα. Τα αισθήματα είναι σοβαρά, καλά ελεγχόμενα και δεν αλλάζουν εύκολα αν και μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο για το άτομο να συγχωρήσει και να ξεχάσει. Αν ο Κρόνος προσβάλλεται: φιλαργυρία, πείσμα, οικονομικές δυσκολίες, χρόνιες ασθένειες. Χρόνια δεινά. Η υπομονή και η περίσκεψη προέχουν. Η ισχυρή θέληση πλησιάζει την ισχυρογνωμοσύνη. Μεθοδικός, ρεαλιστής, πρακτικός. Υπό δυσμενή γωνία, ίσως ψυχρός, φιλάργυρος, μικρόψυχος. Αισθήματα σταθερά και ελεγχόμενα, αλλά μερικές φορές λείπει η θέρμη στην έκφρασή τους. Το ωραίο μπορεί να είναι σχεδόν ή εντελώς αδιάφορα. Η νωθρότητα και επιφύλαξη μπορεί να συνοδεύουν την έλλειψη αυθορμητισμού. Η καλοσύνη είναι ένα θετικό στοιχείο που εύκολα μπορεί να εκφραστεί.

Κρόνος στους Διδύμους
Παρατηρητική και έξυπνη φύση. Ικανότητα για επιστημονική ενασχόληση σε σχέση με την λογοτεχνία, τα μαθηματικά.  Το άτομο είναι προσαρμοστικό και εφευρετικό, με δυνατότητα για σοβαρά πνευματικά επιτεύγματα. Έχει οργανωτικές ικανότητες, συγκέντρωση και πνευματική σταθερότητα, μπορεί να συγκεντρωθεί σε βαθιά και δύσκολα θέματα και να βρει οι πρακτικές λύσεις σε προβλήματα αλλά μπορεί επίσης να έχει μια τάση για κυνισμό, κατάθλιψη και απαισιοδοξία. Αν ο Κρόνος προσβάλλεται: προβλήματα και λύπες προερχόμενα από συγγενείς, ατυχείς νομικές υποθέσεις. Το άτομο μπορεί να υποστεί ψεύτικες κατηγορίες, περιορισμό από κάποιον συγγενή οι γείτονες. Η νευρική ένταση μπορεί να είναι ένα πρόβλημα και η απόληψη αέρα από τους πνεύμονες και η οξυγόνωση του αίματος μπορεί να είναι περιορισμένες. Βρογχίτιδα ή αλλά αναπνευστικά προβλήματα. Αυτή η θέση εξασφαλίζει διανοητική ικανότητα, ιδιαίτερα για επιστημονικά ζητήματα. Υπό ευνοϊκή γωνία, σκέψη σταθερή, αντικειμενική και βαθιά. Μπορεί όμως να πρόκειται και ισχυρογνώμονα και σκληρό άνθρωπο. Τα αρνητικά στοιχεία του Κρόνου κάνουν συχνά δύσκολη την ομιλία και την έκφραση. Σωματική αδυναμία ή ασθένεια σε μικρή ηλικία μπορεί να καθυστερήσει την ανάπτυξη. Υπό δυσμενή γωνία, πιθανός ο σκεπτικισμός και η ψυχρότητα. Καλή θέση για εκπαιδευτικά επαγγέλματα, αλλά οι δάσκαλοι πρέπει να καλλιεργήσουν στον εαυτό τους θέρμη και αίσθηση του χιούμορ και να μην είναι πολύ αυστηροί στην πειθαρχία.

Κρόνος στον Καρκίνο
Το άτομο είναι προστατευτικό, συντηρητικό και ανησυχεί για τα αγαπημένα του πρόσωπα. Μπορεί να είναι απαισιόδοξο, φοβισμένο και ανασφαλές, διότι αισθάνεται ότι δεν έχει αγαπηθεί από τον ένα ή και τους δύο γονείς του. Αυτά τα αισθήματα μπορεί να γεννήσουν ιδέες ακαταλληλότητας για την ικανότητά του να γίνει γονέας. Σαν γονέας το άτομο μπορεί να είναι πολύ απαιτητικό και αυστηρό απέναντι στα παιδιά του. Η συναισθηματική κατάθλιψη πρέπει να νικηθεί. Ασυνείδητοι φόβοι να μην πληγωθεί κάνουν το άτομο να αποσυρθεί από πολύ στενές συναισθηματικές σχέσεις. Είναι ευγενικό αλλά του λείπει η συμπόνοια. Μπορεί να είναι τόσο απασχολημένο με το να προστατεύει τον εαυτό του  ώστε να είναι ανίκανο να δει τα προβλήματα των άλλων. Υπάρχει μια τάση για ανεπαρκή χώνεψη εξαιτίας της έλλειψης συγκεκριμένων γαστρικών υγρών. Θα ήταν καλύτερα να μην καταναλώνονται υγρά μαζί με τα γεύματα. Επίσης πρέπει να περιορισθεί η όρεξη. Η ακίνητη ιδιοκτησία μπορεί να δώσει συναισθηματική ασφάλεια και να ελαφρύνει τα αισθήματα ανασφάλειας. Διαθέσεις μεταβλητές. Δυσκολίες στο σπίτι, ανησυχία και λύπες εξαιτίας στενών σχέσεων. Προς το τέλος της ζωής οι δυσκολίες είναι περισσότερες. Επιθυμία για ασφάλεια ίσως είναι εξαιρετικά υπερβολική. Ευφυΐα, φιλοδοξία και επιμονή, αλλά και απαισιοδοξία, καχυποψία, αυτοσυμπάθεια και μελαγχολία, αρνητικά δηλαδή στοιχεία, που πρέπει ν’ αντικατασταθούν από μια πιο θετική στάση. Ικανότητα, συνήθως, για αποτελεσματική ή διεκπεραίωση υποχρεώσεων και καθηκόντων. Ενδοστρέφεια, δειλία και υπερβολική προσήλωση στο στενό περιβάλλον αναστέλλουν τα αισθήματα και την έκφρασή τους. Αν και έξυπνο άτομο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις οικονομικές υποθέσεις.

Κρόνος στο Λέοντα
Το άτομο είναι ευερέθιστο, προσεκτικό αλλά τολμηρό στο πνεύμα, αποφασιστικό, φιλόδοξο και θεληματικό. Έχει οργανωτική, εκτελεστική και ηγετική ικανότητα. Έχει δυσκολία στο να εκφράσει τα αισθήματά και τις συμπάθειές του, πράγμα που το κάνει να φαίνεται κρύο και αδιάφορο. Το άτομο με τον Κρόνο στον Λέοντα χρειάζεται αγάπη αλλά μπορεί να μην ξέρει πως να την δεχθεί ή να την δώσει και έτσι να απομονώνεται από τους άλλους. Η αγάπη παρακινείται από ισχυρά αισθήματα καθήκοντος και ευθύνης. Έχει ανάγκη να το θαυμάζουν για ότι καταφέρνει. Αν ο Κρόνος προσβάλλεται: μπορεί να δημιουργήσει ένα βάναυσο άτομο που καταφεύγει σε ύπουλα μέσα προκειμένου να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του. Καρδιακά προβλήματα είναι πιθανά. Κίνδυνοι από υπερκόπωση. Λύπες από ερωτικές υποθέσεις και τα παιδιά.  Η θέση αυτή εξασφαλίζει ισχυρά χαρακτηριστικά, δύναμη θέλησης, αίσθηση του χιούμορ, αυτοπεποίθηση, οργανωτική ικανότητα, αυθεντικότητα. Λείπει όμως ίσως η χαρά από τη ζωή του ατόμου. Από τ’ αρνητικά στοιχεία, μεγαλομανία μπορεί να εμφανιστεί υπό δυσμενή γωνία και πρέπει το άτομο να κατανοήσει τα όρια των δικαιωμάτων του απέναντι στους άλλους. Η έπαρση είναι συνηθισμένο χαρακτηριστικό και ίσως υπάρχει και το στοιχείο της ζήλιας, αλλά η καταστολή τους μπορεί να είναι πιο βλαβερή. Τα πιο ευχάριστα στοιχεία της ζωής καταπιέζονται.

Κρόνος στην Παρθένο
Το άτομο είναι εργατικό, αποτελεσματικό, πρακτικό, ακριβοδίκαιο, οργανωμένο, ντροπαλό, οικονόμο, μελετηρό και ακριβές. Έχει κοινή λογική και ικανότητα να κατευθύνει τους άλλους, αλλά μπορεί να είναι τελειομανές. Η λεπτομερειακή δουλειά δεν ανησυχεί το άτομο καθώς είναι ικανό να συγκεντρωθεί στις διάφορες λεπτομέρειες κάθε σχεδίου. Πρέπει να είναι συνεχώς απασχολημένο διότι η απραξία φέρνει αδικαιολόγητη ανησυχία. Το μυαλό είναι βαθύ
και διεισδυτικό και πιθανόν να υπάρχει καλή μνήμη για αριθμούς. Η δουλειά είναι συνήθως καθαρή και τακτοποιημένη, διότι υπάρχει αντιπάθεια για την ακαταστασία και τη βρωμιά. Το άτομο με τον Κρόνο στην Παρθένο μπορεί να έχει την τάση για περιόδους κατάθλιψης ή υποχονδρίας. Μπορεί να υπάρχει μια επιθυμία για μοναξιά. 
Αν ο πλανήτης προσβάλλεται: δυσκολίες, αγώνες, εμπόδια και λύπες στο πρώτο μισό της ζωής. Τάση για διανοητική ασθένεια, πονοκεφάλους, εντερικά προβλήματα. Απαισιοδοξία. Προβλήματα στην εργασία και εξαιτίας υπηρετών. Μεθοδικότητα, ακριβολογία, σύνεση και πρακτική ικανότητα είναι τα χαρακτηριστικά του Κρόνου σ’ αυτό το ζώδιο. Η ευσυνειδησία κι η αφοσίωση στο καθήκον εκδηλώνονται τέλεια στην εργασία. Αγαπά την τάξη και καθαριότητα και δεν φοβάται τη σκληρή εργασία. Προσέχει σχολαστικά τις λεπτομέρειες. ‘Oταν βρεθεί σε υπεύθυνη θέση, αυστηρότητα και τάση επιβολής, μπορεί να προέλθει από υψηλό επίπεδο προσωπικής επίδοσης, καθώς και τάση να βρίσκει σφάλματα στους άλλους. Κυριαρχούν το πάθος για τις λεπτομέρειες και μια δογματικότητα στον προγραμματισμό. Πιθανή εμφάνιση εντερικών διαταραχών.

Κρόνος στο Ζυγό
Καλός, ευχάριστος, αξιαγάπητος άνθρωπος, που κάνει φανερές αυτές τις αρετές του. Από παράδοση, η θέση του Κρόνου σ’ αυτό το Ζώδιο είναι ευνοϊκή. Υπομονή, πνευματικότητα και λογική επικρατούν συχνά. Πολύ καλή κρίση, αντικειμενικότητα. Υπό δυσμενή γωνία, μερικές φορές μπορεί να εμφανιστεί πνεύμα μισαλλοδοξίας, μαζί με ανειλικρίνεια και έλλειψη πρακτικής ικανότητας. Η επιθυμία για συζυγική συμβίωση, απαραίτητη για την ευτυχία και την ολοκλήρωση του ατόμου, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή κατάθλιψη.Υπάρχει διπλωματία και ισορροπημένη κρίση, οι οποίες εμπνέουν εμπιστοσύνη.  Υπάρχει η ανάγκη για αρμονική συνεργασία και εκτίμηση από τους άλλους. Ο γάμος ή οι σχέσεις μπορεί να έχουν περιοριστικό αποτέλεσμα απαιτώντας σκληρή δουλειά και πειθαρχία έτσι ώστε το άτομο να μάθει τα μαθήματα της συνεργασίας μάλλον παρά του ανταγωνισμού. Ο γάμος και οι συνεργασίες δίνουν ένα αίσθημα ασφάλειας και για το λόγο αυτό το πρόσωπο τα αναζητεί, μπορεί να παντρευτεί για πρακτικούς λόγους, π.χ. για τα χρήματα. Το άτομο με τον Κρόνο στο Ζυγό μπορεί να έχει δυσκολία στο να βρει ένα σύντροφο, ο οποίος είναι ικανός να δείξει την ίδια ακεραιότητα με αυτό. Για το λόγο αυτό μπορεί να παντρευτεί σε μεγάλη ηλικία ή να διαλέξει ένα γηραιότερο σύντροφο ή ένα συνομήλικο, ο οποίος είναι σοβαρός και συγκρατημένος. Μια επιθυμία για τελειότητα μπορεί να κάνει το άτομο πολύ απαιτητικό στο γάμο του και οι απόψεις του για το θεσμό μπορεί να είναι πολύ συμβατικές ή παλιομοδίτικες. Εξευγενισμένα γούστα, σεβασμός και αγάπη για την επιστήμη, διανοουμενίστικες τάσεις. Μερικές φορές η ζωή ενεργοποιείται από ένα αντίπαλο ή από έναν δύσκολο συνεταίρο. Με κακές όψεις, το άτομο μπορεί να είναι ψυχρό, να θεωρεί το γάμο σαν ένα ζυγό στον οποίο να μην ενδιαφέρεται να δεθεί ή μπορεί να πιστεύει ότι ποτέ δε θα βρει ένα σύντροφο αντάξιο των απαιτήσεων του. Φανερές εχθρότητες, λύπες λόγω απώλειας κάποιας πολύ στενής σχέσης, χωρισμοί, αθετημένα συμβόλαια και οικιακές δυσκολίες, προβλήματα και αντιθέσεις στο χώρο της εργασίας. Σε θέματα υγείας μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στο ουροποιητικό σύστημα ή τα νεφρά.

Κρόνος στο Σκορπιό
Ξαφνικές αποφάσεις, εκρηκτικό ταμπεραμέντο. Το άτομο είναι εμπαθές, εξουσιαστικό, ζηλότυπο, ανεξάρτητο, ευρηματικό, προσεκτικό, πονηρό. Λύπες μπορεί να προέλθουν από ερωτικές υποθέσεις, μυστικές συμμαχίες, ίντριγκες ή οικογενειακές δυσκολίες. Ψυχική ικανότητα και αγάπη για μυστικές αναζητήσεις, τη χημεία και τη διαιτολογία. Η επιτυχία έρχεται με επιμονή και εξυπνάδα μετά από πολλές δυσκολίες, εμπόδια και δοκιμασίες, ιδίως εάν δοθεί η απαιτούμενη προσοχή για την ανέλιξη στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Το άτομο μπορεί να είναι πολύ αυτοπειθαρχημένο, με εκτελεστική ικανότητα και αντίληψη. Οτιδήποτε κάνει το κάνει με ένταση. Οι άλλοι μπορεί να βρίσκουν το άτομο με τον Κρόνο στο Σκορπιό δυσνόητο εξαιτίας της επιφυλακτικότητας και της μυστικοπάθειας του. Από την αρνητική πλευρά υπάρχει κίνδυνος πείσματος, εκδικητικότητας, περιφρόνησης και σκληρότητας. Οι τάσεις του ατόμου να πιαστεί από τα χρήματα και το γόητρο μπορεί να του προκαλέσουν ζημιά. Μπορεί να υπάρχουν δυσκοιλιότητα ή αιμορροΐδες. Το άτομο πρέπει να μάθει πώς και πότε να αφήνει τα πράγματα να κυλήσουν. Αυτό ισχύει και ως προς την απεκκριτική λειτουργία του οργανισμού: η κατακράτηση του θυμού μπορεί να προκαλέσει πέτρες στη χολή ή τα νεφρά. Οι θετικότερες ενδείξεις του Κρόνου στον Σκορπιό είναι ικανότητα για υπεύθυνη θέση και επιχειρηματικότητα. Μεγάλη προσήλωση στον σκοπό και ισχυρά αποθέματα ενεργητικότητας. ‘Eλλειψη ευελιξίας, τάση σε μελαγχολικές σκέψεις και μυστικισμός, πολύ συνηθισμένα. Μακαβριότητα μπορεί να εμφανιστεί σ’ ένα απροσδόκητο στην εκδήλωσή του μαύρο χιούμορ, χαρακτηριστικό του Κρόνου. Υπό δυσμενή γωνία, πιθανή η σκληρότητα κι η βιαιότητα. Τα αισθήματα βαθιά. Αλλά καταπιεσμένα. Η θέση αυτή σημαίνει δυνατή και βίαιη προσωπικότητα.

Κρόνος στον Τοξότη
Το άτομο διακατέχεται από μια φιλάνθρωπη διάθεση και μια επιθυμία να ωφελήσει και να βελτιώσει την κοινωνία μέσω της πειθαρχίας, των δίκαιων νόμων και της ευσέβειας. Δείχνει αξιοπιστία και εντιμότητα στις υποθέσεις του. Μία διορατική, φιλοσοφική, ανεξάρτητη και επίμονη φύση. Η διανοητική ωριμότητα έρχεται στη μέση ηλικία και υπόσχεται επιτυχία. Το άτομο με τον Κρόνο στον Τοξότη είναι γενναιόδωρο με αυξημένο αίσθημα υπευθυνότητας και διοικητικές ικανότητες. Οικονομικά κέρδη μπορεί να προέλθουν από προσεκτικές και καλοσχεδιασμένες επενδύσεις. Από αρνητική πλευρά, το άτομο μπορεί να είναι κυνικό, άθεο, δογματικό και σαρκαστικό. Η αντιπαράθεση, ο ανταγωνισμός και οι επικρίσεις του ατόμου μπορεί να πληγώσουν τους άλλους και φερόμενο έτσι, το άτομο με τον Κρόνο στον Τοξότη, συχνά εμποδίζει την εξέλιξή του στην επιθυμητή κοινωνική θέση. Μπορεί να υπάρχει κακή κυκλοφορία του αίματος στα ισχία και τα πόδια, το άτομο χρειάζεται φυσική εξάσκηση και καθαρό αέρα, ιδίως κατά την διάρκεια του ύπνου. Τονίζονται τα θετικά χαρακτηριστικά του Δία. Η διανοητική ικανότητα μπορεί ν’ αναπτυχθεί ως τον μεγαλύτερό της βαθμό. Αυτή η θέση είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για την λογοτεχνία, καθώς και για τη διαμονή στο εξωτερικό. Επίσης, για φιλοσοφικές και αρχαιολογικές μελέτες και για σπουδές γλωσσών ή της νομικής επιστήμης. Το άτομο το διακρίνει αισιοδοξία, φιλοσοφική στάση και πλατύς οραματισμός. Η αγάπη για τα σπορ και για τα ζώα, ιδιαίτερα τα άλογα, είναι συνηθισμένη. Στο ανώτατο πνευματικό επίπεδο, πρόκειται για τον ολοκληρωμένο σοφό, το καθηγητή Πανεπιστημίου, τον φιλόσοφο και τον ανώτατο κληρικό.

Κρόνος στον Αιγόκερω
Άτομο μελαγχολικό, σοβαρό, προσεκτικό, φιλύποπτο, ανικανοποίητο και άπληστο. Έχει οργανωτική ικανότητα, πειθαρχία, υπομονή και εργατικότητα. Έχει την τάση να παίρνει τη ζωή πολύ στα σοβαρά, για αυτό το καθήκον και οι ευθύνες είναι πολύ σημαντικά, καθώς πιστεύει ότι ο χρόνος και τα βάσανα εξυπηρετούν κάποιο σκοπό και ότι η ευτυχία δεν είναι ο τελικός σκοπός της ύπαρξης. Μπορεί ακόμη και να δυσκολεύεται να μοιράσει την ενέργειά του ανάμεσα στην εργασία και την διασκέδαση. Είναι φιλόδοξο, επιθυμεί πολύ την κοινωνική άνοδο και συνήθως τα καταφέρνει με όπλα τα παραπάνω αλλά και τη διακριτικότητα και την διπλωματία. Η επιτυχία όμως με την θέση αυτή του Κρόνου δεν είναι μονοσήμαντη, πολλές φορές ακολουθείται από την πτώση. Το άτομο με τον Κρόνο στον Αιγόκερω μπορεί να έχει αισθήματα μοναξιάς και κατωτερότητας και ίσως αυτό είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους εργάζεται τόσο σκληρά. Μπορεί να υπάρχουν χρόνιες ασθένειες και πιθανότητα διανοητικής διατάραξης εξαιτίας της ανησυχίας, της απώθησης και της έλλειψης διασκέδασης. Ο εγωισμός και η δίψα για δύναμη και εξουσία μπορεί να είναι τα σοβαρότερα ελαττώματα αυτού του ανθρώπου. Πρακτική ικανότητα, επιμονή, διάθεση για εξυπηρέτηση, αίσθημα πειθαρχίας, υπομονή και όλα τα θετικά στοιχεία του Κρόνου προέχουν συνήθως σ’ αυτό το Ζώδιο. Φιλοδοξία ίσως υπερτονισμένη, που οδηγεί σε πολλές προσωπικές θυσίες. Υπό δυσμενή γωνία όμως, απαισιοδοξία, σκληρότητα και ιδιοτέλεια είναι πιθανά. Η οικονομία μπορεί να φτάσει ως τη φιλαργυρία και κυριαρχεί η λιτότητα όταν οι περιστάσεις επιτρέπουν την πολυτέλεια. Μπορεί ακόμη να εκδηλωθεί μελαγχολία χωρίς αιτία, όπως επίσης έπαρση και ακαμψία. Υπάρχει, ακόμα, σοβαρή τάση αρχομανίας, οι ευθύνες αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, αλλά οι ακρότητες κυριαρχούν στα θετικά στοιχεία στη ζωή.

Κρόνος στον Υδροχόο
Ευγενική και φιλική διάθεση. Χαρακτήρας αξιοπρεπής, καλοπροαίρετος, ανθρώπινος, σοβαρός και συγκρατημένος. Το άτομο διαθέτει διεισδυτική σκέψη, καλή συλλογιστική και είναι κοινωνικό, φιλικό και καταδεκτικό. Διαθέτει πρακτικό κοινό νου, αυτοπειθαρχία και ψυχική αντοχή. Αν και είναι ανθρώπινο από τη φύση του, με μια φιλική και συμπαθητική διάθεση, μπορεί να έχει δυσκολία στο να καταλάβει τους σκοπούς των άλλων. Έχει την ικανότητα για σύστημα, οργάνωση και πειθαρχία. Το να βλέπει τα πράγματα με ένα τελείως καινούργιο τρόπο είναι μια από τις δυνατότητες του ατόμου. Έχει την τάση να είναι σοβαρό, απρόσωπο, απόμακρο και επιστημονικό. Από την αρνητική πλευρά, το άτομο με τον Κρόνο στον Κριό μπορεί να είναι πεισματάρικο, διεκδικητικό, κρύο και αδιάφορο με μια τάση να γίνεται αρκετά «βαρύ» όταν σχέδια του συναντούν αντίσταση. Γενικά μπορεί να γίνει αρκετά σοβαρό στα εγχειρήματά του καθώς και τις τέχνες και τις επιστήμες, καλλιεργώντας το μυαλό του με τις σπουδές, την παρατήρηση και την εμπειρία. Κατά κανόνα, μπορεί να κερδίσει οικονομικά οφέλη από ένα πρακτικό επάγγελμα, με τη σιωπηλή αποφασιστικότητα και την αξιοπιστία του. Τα προχωρημένα χρόνια είναι συνήθως πιό τυχερά από τα νεανικά. Η θέση του Πλανήτη Κρόνου στον Υδροχόο είναι ευνοϊκή, επειδή από παράδοση κυβερνούσε αυτό το Ζώδιο. Το άτομο έχει σπουδαίους σκοπούς στη ζωή. Μια και τους καθορίσει, αφοσιώνεται σ’ αυτούς. ‘Eχει πρωτότυπη σκέψη. Στις σπουδές, δεν έχει δυσκολίες, αλλά πρέπει να προσέξει τις ψυχικές αναστολές του ή τις απογοητεύσεις. Η τάση για ανεξαρτησία ισχυρή, αλλά μπορεί να οδηγήσει στην απομόνωση. Υπάρχει κλίση στην επιστήμη. Τα ανθρωπιστικά ιδανικά προέχουν.

Κρόνος στους Ιχθύες

Μπορεί να είναι δύσκολο για το άτομο με τον Κρόνο στους Ιχθύες να βάλει όρια στον εαυτό του και τους άλλους και να είναι πειθαρχημένο και οργανωμένο. Η καθημερινότητά του είναι μπερδεμένη και δυσκολεύεται να συντονισθεί με τον κόσμο γύρω του. Μπορεί να υπάρξει επιτυχία αν το άτομο εργάζεται μακρυά από τη δημοσιότητα, κάνοντας ερευνητική δουλειά σε κάποιο ίδρυμα. Από αρνητική άποψη, το άτομο μπορεί να είναι αναποφάσιστο και μελαγχολικό, με μια τάση να αντιδρά με υπερβολικό συναισθηματισμό σε αρνητικές καταστάσεις. Πρέπει να αναπτύξει πίστη στο μέλλον και την ικανότητα να ξεχνάει το παρελθόν.
Αν ο Κρόνος προσβάλλεται, το άτομο συναντά εμπόδια, απώλειες, καθυστερήσεις και δυσφήμιση από φίλους και γνωριμίες και έχει πολλές λύπες και απογοητεύσεις κατά την διάρκεια της ζωής του. Μπορεί να ανέβει σε περίοπτες κοινωνικές θέσεις αλλά έχει δυσκολία στο να τις διατηρήσει. Ατυχίες συνοδεύουν τους δεσμούς του ατόμου, οι οποίες βλάπτουν ή καθυστερούν την εξέλιξή του. Καθώς η συμπαθητική και αισθηματική φύση είναι ισχυρές, το ίδιο το άτομο είναι πολλές φορές πρόξενος της ατυχίας του. Η ελπίδα, σταθερότητα και επιμονή του ατόμου πρέπει να ενισχυθούν, καθώς είναι έξυπνο και εμπνευσμένο αλλά του στερείται τις ευκαιρίες και τις ευνοΐκές περιστάσεις. Πολλές φορές η υγεία επηρεάζεται αρνητικά από την ψυχολογική κατάσταση: κρυολογήματα και χρόνιες αδυναμίες.

Αν και λείπει κάποια θετική αντίληψη, ο Κρόνος στους Ιχθύες δίνει εξαίρετα χαρακτηριστικά, όπως η ικανότητα του ατόμου ν’ αναπτύξει δύναμη διαίσθησης και φαντασίας και να της δώσει συγκεκριμένη μορφή. Υπάρχει επίσης συμπόνια, ηπιότητα και διάθεση αυτοθυσίας. Το άτομο ωστόσο είναι ο χειρότερος εχθρός του εαυτού του, μπορεί να του λείπει εντελώς η ελπίδα και το θάρρος. Πρέπει με ενσυνείδητη προσπάθεια ν’ αναπτύξει αυτοπεποίθηση. Κατήφεια και υπερευαισθησία εμφανίζονται συχνά. Η αταξία κι η ροπή στο άγχος είναι σχεδόν αναπόφευκτα. Το άτομο αποδέχεται πρόθυμα την υπάρχουσα κατάσταση. Η δύναμη που έχει ανάγκη πρέπει ν’ αναζητηθεί σε άλλες περιοχές του Ωροσκοπίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here