Ο Κλήρος της Τύχης στα Ζώδια

0
12

Η Ζωδιακή θέση του Κλήρου της Τύχης σε ένα Ωροσκόπιο φανερώνει τον ιδιαίτερο και πιο ξεκάθαρο ατομικό τρόπο ζωής και συμπεριφοράς. Είναι το σημείο που δείχνει την αντίληψη για την ζωή, την κατανόηση των πραγμάτων, τις δυνατότητες, την δημιουργικότητα και την ποιότητα του χαρακτήρα.

Στον ΚΡΙΟ
Δίνει μια ευκολία στους ανθρώπους να παίρνουν πρωτοβουλίες αναζητώντας μ’ αυτό τον τρόπο την ευτυχία. Αισθάνονται μια δυνατή έλξη για εμπειρίες. Οδηγούνται από ένστικτο για να εγκαθιδρύσουν οι ίδιοι νέα κοινωνικά και μορφωτικά συστήματα. Έχουν μια δημιουργική προσωπικότητα και αισθάνονται δυστυχισμένοι αν οι προθέσεις τους ή οι ενέργειες τους συναντήσουν εμπόδια. Άτομα με τον Κλήρο της Τύχης στον Κριό ήταν οι: Φράνσις Μπέικον, Γεώργιος Ουάσιγκτον, Ισαάκ Νεύτων, Παστέρ, Αϊνστάιν, Σοπέν.

Στον ΤΑΥΡΟ
Δημιουργεί ένα χαρακτήρα και μια ιδιοσυγκρασία όμοια με εκείνη της άνοιξης. Κάνει τους ανθρώπους σταθερούς, με έντονο το συναίσθημα της αυτοσυντήρησης και ισχυρογνωμοσύνης. Οι άνθρωποι αυτοί αγαπούν, συνειδητά ή υποσυνείδητα, τις κοινωνικότητες, αλλά και τον αποκρυφισμό. Πρέπει επίσης να προσθέσουμε ότι η ευτυχία του εξαρτάται πολύ από την υλική τους τακτοποίηση. Η βασική τους επιθυμία είναι να μεταφέρουν ιδέες και αρχές από το παρελθόν στο παρόν κάτω από μια εξελικτική μορφή και ανάλογα με τις ανάγκες των καιρών. Θα μπορούσαμε να τους ονομάσουμε χαρακτηριστικά «μητέρες» του αύριο. Ζωντανά παραδείγματα έχουμε τους: Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, Γκαίτε, Βενιαμίν Φραγκλίνο, Λέων Τρότσκυ.

Στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ
Κάνει το μυαλό γρήγορο για μαθήσεις και ικανό για γνώσεις. Η ευτυχία τους εξαρτάται, πάρα πολύ, από το πόσο και πως μπορούν να έρχονται σε επαφή με κάθε τι. Σκοπός τους η επικοινωνία και οι σχέσεις τους με τους άλλους. Κατέχονται από ένα πνεύμα για φιλοσοφικές και θρησκευτικές σπουδές και ταυτίζονται με μια μεγάλη διάθεση για κοινωνική οργάνωση. Η δυστυχία γι’ αυτούς είναι ο περιορισμός και η διανοητική σύγχυση. Προσωπικότητες με τον Κλήρο της Τύχης στους Διδύμους υπήρξαν: Βασίλισσα Βικτώρια, Ροδόλφος Στάινερ, Ντιμίτρι Σοστάκοβιτς.

Στον ΚΑΡΚΙΝΟ
Η ευτυχία γι’ αυτούς βρίσκεται στον τομέα σπίτι και σε όλα τα σχετικά μ’ αυτό. Η έννοια «σπίτι» βέβαια μπορεί να επεκταθεί μέχρι το ίδιο τους το κράτος, ή την κοινωνική τους τάξη ή το είδος της θρησκείας και της πίστης τους. Τους χαρακτηρίζει η αγάπη για κάθε δικό τους και ένα κλείσιμο μέσα σ’ αυτό που είναι δικό τους και που το ξεχωρίζουν απ’ όλα τα άλλα. Για κάθε τι που τους αντιπροσωπεύει δίνουν τα πάντα νιώθοντας έτσι ικανοποιημένοι. Τέτοια παραδείγματα ανθρώπων είναι οι: Καρλ Μαρξ, Αδόλφος Χίτλερ, Τσάρος Νικόλαος 2ος, όπως επίσης και ο γενέθλιος χάρτης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο ΛΕΟΝΤΑ
Για να αισθανθούν ωραία οι άνθρωποι αυτοί, πρέπει να εκφραστούν συναισθηματικά με οτιδήποτε σχετίζονται. Πρέπει πάντα να υπάρχει κάτι που να τους εντυπωσιάζει. Νιώθουν ευτυχισμένοι όταν οι ιδεολογίες τους χρησιμοποιούνται και όταν η ενεργητικότητά τους διοχετεύεται σε δημιουργίες, ανακαλύψεις και διαφωτίσεις. Παραδείγματα από την Ιστορία και πάλι έχουμε: Ολιβερ Κρόμβελ, Σίγκμουντ Φρόϋντ, Λένιν, Βίκτωρ Ουγκώ, Πιέρ Κιουρί.

Στην ΠΑΡΘΕΝΟ
Η προσωπική έρευνα για τον παράγοντα ευτυχία περνά μέσα από ένα ρεύμα ανάλυσης, σκεπτικότητας, αυτοέλεγχου και ενδοσκόπησης. Για να τους κερδίσει κάποιος ή κάτι πρέπει να τους δώσει όχι μόνο την εντύπωση, αλλά και την πειθώ ότι τους ταιριάζει και τους ολοκληρώνει. Η αφομοίωση και η παραχώρηση είναι συναισθήματα έντονα ριζωμένα μέσα τους. Παραδείγματα μιας τέτοιας περίπτωσης είναι ο Μαχάτμα Γκάντι.

Στο ΖΥΓΟ
Δωρίζει μια πνευματώδη προσωπικότητα και μια τάση για συνεργασία. Δίνει επίσης μια ροπή για μεγάλες ιδέες, συχνά αποτέλεσμα μια ψυχολογικής αβεβαιότητας για τις κοινωνικές τους σχέσεις. Υπάρχει ακόμα, σε αυτούς, μια διάθεση για την δραματοποίηση των πραγμάτων και μια απαίτηση από τους άλλους με σκοπό μια μεγαλύτερη εσωτερική ασφάλεια. Ωροσκόπια με τον Κλήρο της Τύχης στον Ζυγό ήταν του Φράντς Λίστ και του Μικάδο Μούτσου Χίτο.

Στο ΣΚΟΡΠΙΟ
Η έρευνα για την ευτυχία και η προσπάθεια για την ολοκλήρωση της προσωπικότητας γίνεται από μια κρυφή, κατάλληλα χρησιμοποιημένη δύναμη και ενέργεια. Εδώ τονίζει την σεξουαλικότητα και παράλληλα δίνει μια ώθηση για τον αποκρυφισμό ή στον πέρα των αισθήσεων κόσμο. Δίνει ακόμα μια εσωτερική γονιμότητα και μια πνευματική δύναμη. Παραδείγματα έχουμε τους: Λόρδο Βύρωνα, Βάλτ Γουϊτμαν, Κάρλ Γιούνκ, Πάπα Παύλο 11ον.

Στον ΤΟΞΟΤΗ
Είναι μια ένδειξη για ευρείς πνευματικούς ορίζοντες και μια ζωή μακριά από περιορισμούς ή παραδόσεις. Δίνει αισθητή τάση για μεγάλες ιδέες, τολμηρές πράξεις και αφηρημένες κάπως έννοιες. Πολλές φορές κάνει τους ανθρώπους δεξιοτέχνες της λογοτεχνίας, της διανόησης και σκαπανείς της επιστήμης. Ανθρώπους με τον Κλήρο της Τύχης στον Τοξότη θα δούμε όπως τους: Τζόν Γκάτμπουρυ (περίφημο αστρολόγο), Γεωργία Σάνδη, Μπωντλαίρ, Σέσιλ Ρόουζ (τον ιδρυτή της Βρεταννικής Νοτιοαφρικανικής αποικίας).

Στον ΑΙΓΟΚΕΡΩ
Δίνει μια τάση αυστηρότητας και πειθούς στην παράδοση. Κάνει την σκέψη περισσότερο βαθιά παρά πλατιά, συχνά ποιοτική. Υπάρχει μια υπευθυνότητα για κάθε τι το κοινωνικό ή πνευματικό. Τακτικά δημιουργεί στα άτομα μια δυνατή πίστη για την αποστολή και την σκοπιμότητα του έργού τους. Παραδείγματα βλέπουμε τους Νοστράδαμο, Ράλφ Βαλντό Εμερσον, Αβραάμ Λίνκολν.

Στον ΥΔΡΟΧΟΟ
Κοινωνική ιδεολογία και μεταρρυθμιστικός ζήλος είναι οι δύο χαρακτηριστικές επιδράσεις, κάτι από ένα πολύ πρωτότυπο τρόπο, του σημείου της Τύχης σ’ αυτό το ζώδιο. Προσφέρει ταμπεραμέντο, πνεύμα αλληλεγγύης αλλά συχνά και φανατικότητα του σκοπού με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα. Ζωντανά παραδείγματα αυτής της περίπτωσης ήσαν: Ροβεσπιέρος, Δάντης, Κάντ, Ραμακρίσνα, Χάβελοκ Ελλις, Βάγκνερ, Μαρία Μοντεσσόρι, Ρούσβελτ, Στάλιν.

Στους ΙΧΘΕΙΣ
Δίνει στους ανθρώπους την ικανότητα να ελίσσονται εύκολα. Κάνει στρατηγούς, μυστικιστές και μουσικούς, που προσπαθούν να δημιουργήσουν, στους τομείς που ασχολούνται, νέες φόρμες και νέες αρχές, καταστρέφοντας τις παλιότερες. Κάνει ακόμα τα άτομα να αδιαφορούν για τις λεπτομέρειες, να γίνονται τυχοδιωκτικά και να είναι πρόθυμοι για την κατάκτηση νέων κόσμων. Παραδείγματα αυτού του τύπου έχουμε τους: Σβέντενμποργκ, Ναπολέων, Σούμαν.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here