Ο ΔΙΑΣ ΣΤΑ 12 ΖΩΔΙΑ

0
21
Αν έχετε το γενέθλιο Δία σας ….
…στον Κριό, ζείτε τη ζωή με κεκτημένη ταχύτητα. Είστε αισιόδοξοι από τη φύση σας, ενθουσιάζεστε με καθετί καινούριο και τολμάτε να παίρνετε πρωτοβουλίες χωρίς υπερανάλυση. Έχετε μια ανεξάρτητη, φιλελεύθερη στάση για τη ζωή : αγαπάτε την περιπέτεια, το ταξίδι, την πρωτοπορία, την αλλαγή. Ενδεχομένως απερίσκεπτοι, παίρνετε βεβιασμένες αποφάσεις και ρίσκα, που δεν είναι καν απαραίτητα. Δεν συνηθίζετε να παίρνετε προφυλάξεις και είστε επιρρεπείς σε ατυχήματα επιπολαιότητας. Σας οδηγούν η φιλομάθειά σας και η περιέργεια για το άγνωστο.
Επαγγελματικά, σας ελκύουν τα θεωρητικά γνωστικά αντικείμενα : η φιλοσοφία, οι πολιτικές επιστήμες, τα καθηγητικά επαγγέλματα, η δια βίου μάθηση, το δεύτερο πτυχίο, η ακαδημαϊκή καριέρα, το ταξίδι για διεύρυνση γνώσεων.
 
…στον Ταύρο, δεν σας ενδιαφέρει η απόκτηση γνώσεων σε επιστημονικό /ακαδημαϊκό επίπεδο και τόσο. Μάλλον δεν τείνετε προς τη διανόηση και περιφρονείτε τα θεωρητικά και φιλοσοφικά. Η κυρίως φιλοδοξία σας είναι να βγάζετε χρήματα, να είναι υψηλή η αμοιβή από τη δουλειά σας. Έτσι, είναι πιθανότερο να ασχοληθείτε επαγγελματικά με τομείς όπως η Οικονομία, τα Χρηματιστηριακά, τα Λογιστικά, η Διοίκηση Επιχειρήσεων, κ.ο.κ.. Στόχος σας είναι η πολυτελής διαβίωση και τείνετε να είστε άπληστοι ή σπάταλοι. Ο Δίας στον Ταύρο, μας προειδοποιεί συχνά για πιθανές διαταραχές στην πρόσληψη τροφής : εδώ βρίσκουμε βουλιμικά ή παχύσαρκα άτομα.
 
…στους Διδύμους, έχετε πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους ακαδημαϊκές κλίσεις. Μπορεί να αλλάξετε αντικείμενο σπουδών ή να κάνετε συχνά στροφή στην καριέρα σας, απρόβλεπτα, σε διάφορες ηλικίες. Σας συγκινούν γνωστικά αντικείμενα που έχουν σχέση με τα παιδιά : Παιδαγωγικά, Καθηγητικά επαγγέλματα, Παιδίατροι, Παιδοψυχολόγοι. Σας αρέσουν επίσης τομείς που αφορούν τον προφορικό κυρίως λόγο : Δικηγόροι, Μεταφραστές, Δημοσιογράφοι. Έχετε επικοινωνιακό χάρισμα και μυαλό πλούσιο σε ιδέες : είστε λοιπόν γεννημένοι και για Διαφημιστές ή Δημοσιοσχετίστες. Οτιδήποτε κι αν κάνετε στη ζωή σας, είστε αισιόδοξοι για τα ταλέντα σας και δεν φοβάστε να αλλάξετε χώρο ή αντικείμενο εργασίας, στα μισά του δρόμου.
 
…στον Καρκίνο (σε έξαρση), η καριέρα είναι άκρως σημαντική στη ζωή σας και ο χώρος εργασίας σας, το δεύτερο σπίτι σας. Μπορεί πράγματι να περνάτε το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας σας στο χώρο εργασίας και να νιώθετε πιο οικεία εκεί, παρά στο ίδιο σας το σπίτι. Οι σχέσεις με τους συναδέλφους σας είναι βασικό κριτήριο επιλογής εργασίας : πρέπει να νιώθετε ζεστασιά για να αποδώσετε καλύτερα. Σας αρέσουν επαγγέλματα που δίνουν διέξοδο στην ευαισθησία σας και πάντα εμπλέκεστε συναισθηματικά με τα άτομα του εργασιακού περιβάλλοντος : εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι, επιχειρηματίες που ενθαρρύνουν τους υπαλλήλους τους. Είστε ο καλύτερος μάνατζερ του εαυτού σας, αλλά μπορείτε να βοηθήσετε και τους νεότερους-άπειρους να εξελιχθούν και να βρουν το δρόμο τους στον επαγγελματικό στίβο. Συχνά, ο Δίας στον Καρκίνο, υπόσχεται και ένα δεινό συγγραφικό ταλέντο : οι χαρακτήρες που πλάθει η φαντασία σας, έχουν βάθος αν μη τι άλλο!
 
…στον Λέοντα, σας αρέσουν επαγγέλματα που σας επιτρέπουν να τεθείτε στο προσκήνιο! Η εικόνα είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για εσάς και στρέφεστε σε επαγγέλματα που σχετίζονται με την δημιουργία εντυπώσεων : φωτογράφοι, κάμεραμέν, σκηνοθέτες, χορογράφοι, κλπ. Σας ευχαριστεί ιδιαίτερα η δουλειά όπου είστε ο καθοδηγητής μιας ομάδας : είστε ηγετικές φυσιογνωμίες στο χώρο εργασίας και μπορείτε να οργανώσετε καλά μια επιχείρηση. Προτιμάτε τη συνεργασία με παιδιά και νέους ανθρώπους, που είναι εύπλαστοι και δεκτικοί στις υποδείξεις σας. Ικανοί κριτές χαρακτήρα, είστε τα κατάλληλα άτομα για διευθυντές προσωπικού, καθώς ξέρετε πως να βγάλετε τον καλύτερο εαυτό σε κάθε εργαζόμενο.
 
…στην Παρθένο (σε εξορία), πιθανότατα σας λείπει η ικανότητα λήψης πρωτοβουλίας και προτιμάτε επαγγέλματα του παρασκηνίου, παρά ηγετικό ρόλο. Είστε υποδειγματικοί υπάλληλοι και ιδανικοί για δουλειές γραφείου/εργαστηρίου, καθώς είστε λάτρεις της λεπτομέρειας, της τάξης, της οργάνωσης και της υπακοής σε υποδείξεις. Λειτουργείτε άψογα σε συνθήκες πίεσης, το μυαλό σας είναι κοφτερό και η παρατηρητικότητά σας οξυμμένη. Οι εργοδότες επαινούν την αξιοπιστία σας, καθώς είστε ταχύτατοι στην ανταπόκριση και πάντα σε διανοητική εγρήγορση. Μαθαίνετε εύκολα, δέχεστε την κριτική και αγαπάτε την εξέλιξη, λόγω πηγαίας τελειομανίας. Ωστόσο, πάντα σας ενδιαφέρει η εξειδίκευση σε έναν και μόνο τομέα : μισείτε την ενασχόληση με πολλά αντικείμενα και είστε καλοί (οι καλύτεροι ίσως) μόνο σε ένα συγκεκριμένο ρόλο. Πιθανώς πάσχετε από έλλειψη αυτοπεποίθησης για την πορεία της καριέρας σας, πράγμα που σας καθηλώνει και σας καθιστά τυφλούς σε πολλαπλές ευκαιρίες.
 
…στο Ζυγό, πιθανότατα είστε άτομα διανοητικά προσανατολισμένα, που απολαμβάνουν τις κοινωνικές επαφές στην επαγγελματική ζωή. Θα προτιμούσατε μια καριέρα που να σας επιτρέπει να εμπλουτίσετε τον κοινωνικό σας κύκλο και να κάνετε σημαντικές γνωριμίες. Φιλικοί, παρεϊστικοι και συνεργάσιμοι, βασίζεστε πολύ στις επικοινωνιακές δεξιότητες και την προσωπική γοητεία σας, για να εξελιχθείτε επαγγελματικά. Συχνά, οι διασυνδέσεις σας είναι ισχυρές και αποτελεσματικές και διαθέτετε τα σωστά βύσματα. Μπορεί να κάνετε καριέρα ως η «βιτρίνα» μιας επιχείρησης, το άτομο στην υποδοχή ή την εξυπηρέτηση πελατών- χάρη στους ευγενικούς τρόπους και την καλή σας εικόνα. Σχετικά νωθροί, απεχθάνεστε την πρακτική/χειρωνακτική εργασία και προτιμάτε τις σοφιστικέ δουλειές γραφείου. Μπορεί να έχετε επίσης καλλιτεχνικές και εικαστικές ευαισθησίες : γεννημένοι για το χώρο της Μόδας, της Διακόσμησης, της Αισθητικής. Δεδομένου ότι ο Ζυγός κυβερνά τη Δικαιοσύνη, μια καριέρα στα Νομικά, είναι εξίσου πιθανή…
 
…στο Σκορπιό, είστε άτομο που αγαπάει το ρίσκο και οι φιλοδοξίες σας δε γνωρίζουν ταβάνι. Η επιθυμία σας να αποκτήσετε χρήμα, επιρροή και εξουσία, σας δίνουν το κίνητρο για μια πολυάσχολη και εργασιομανή ζωή. Πνευματική ή χειρωνακτική εργασία, δεν έχει σημασία : εσείς εκτονώνεστε δουλεύοντας. Ο Σκορπιός σας έχει προικίσει με τεράστια αποθέματα ενέργειας σωματικής και ψυχικής. Είστε άκρως ανταγωνιστικοί και δεν αναγνωρίζετε ηθικούς φραγμούς προκειμένου να ανέλθετε την επαγγελματική σκάλα! Είστε γενικά αισιόδοξοι και γεμάτοι πίστη, που πηγάζει από το μέσα σας. Το πείσμα σας, σας οδηγεί εκεί που θέλετε και η επιμονή είναι το κυρίαρχο προσόν σας. Σας ταιριάζουν οι ανθρωπιστικές επιστήμες αλλά και οι υψηλόβαθμες θέσεις σε επιχειρήσεις : διαπρέπετε στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, διότι ψυχολογείτε με ακρίβεια τις ικανότητες κάθε ατόμου. Είστε οξυδερκείς σύμβουλοι, υπουργοί, μεγαλοστελέχη, διευθυντές, ηγετικές φυσιογνωμίες σε οργανώσεις, κόμματα, συνδικάτα, σωματεία. Ξεκινάτε πάντα από χαμηλά και είναι απλά θέμα χρόνου να φτάσετε στην κορυφή.
 
…στον Τοξότη, είστε φτιαγμένοι για ακαδημαϊκή καριέρα, καθώς δε σταματάτε ποτέ να αναζητάτε την εξέλιξη (Δια βίου μάθηση!). Σας ενδιαφέρουν πολύ οι επιστήμες και ειδικά οι θεωρητικές. Διαπρέπετε σε ό,τι αφορά τη μελέτη αφηρημένων εννοιών :  Φιλοσοφία, Θεολογία, Νομική, Κλασικές σπουδές κλπ. Αλλά και οι Θετικές επιστήμες, δεν σας αφήνουν ασυγκίνητους. Συχνά, παντρεύετε το θετικιστικό με το μεταφυσικό. Η μάθηση σας δίνει χαρά, μεταπηδάτε από το ένα επιστημονικό πεδίο στο άλλο με άνεση. Σπουδαίοι ρήτορες, ενθουσιάζετε και εμπνέετε τα ακροατήρια με την ξεχωριστή σας προσέγγιση. Η δουλειά του καθηγητή-ερευνητή-επιστήμονα σας ταιριάζει γάντι, αν και συχνά χρειάζεστε ένα βοηθό ή γραμματέα για να ασχολείται με το πρακτικό κομμάτι, αφού μισείτε τις βαρετές λεπτομέρειες. Συχνά, ο Δίας στον Τοξότη, επισημαίνει πρωταθλητική καριέρα : αθλητές πρώτης διαλογής και ολυμπιονίκες, έχουν μια τέτοια θέση.
 
…στον Αιγόκερω, είστε ένα από αυτά τα άτομα που βλέπουν τη ζωή απαισιόδοξα, όμως μετατρέπουν την αρνητικότητα σε σκληρή δουλειά– και αυτό μακροπρόθεσμα μεταφράζεται σε επιτυχίες. Δεν είστε ντροπαλοί στη ζωή, αντίθετα, πιάνετε τις ευκαιρίες από τα μαλλιά. Η ιδανική καριέρα για εσάς, έχει ασφάλεια και σταθερή αμοιβή. Είστε ο τύπος εργαζόμενου που αναζητά τη θέση στο Δημόσιο, για να εξασφαλίσει ένα μόνιμο εισόδημα χωρίς περιπλοκές. Σας ικανοποιεί οποιαδήποτε διοικητική θέση, καθώς αντιλαμβάνεστε το κράτος σαν έναν τεράστιο γραφειοκρατικό μηχανισμό, του οποίου εσείς είστε το απειροελάχιστο γρανάζι, που κινεί την κρατική μηχανή. Δεν σας αρέσουν οι αλλαγές και δεν θα αλλάζατε δουλειά, εκτός αν βρίσκατε κάτι εξίσου μόνιμο με καλύτερα λεφτά. Σας ελκύουν οι Τεχνολογικοί κλάδοι, τύπου : Μηχανολογία, Ηλεκτρολογία, Μαθηματικά, Πολιτικός Μηχανικός, Αρχιτέκτων, Αεροναυπηγική, κ.ο.κ. γιατί αντιλαμβάνεστε τα πάντα ως δομές.
 
…στον Υδροχόο, είστε προσανατολισμένοι σε διανοητικά γνωστικά αντικείμενα και προτιμάτε να ασχολείστε επαγγελματικά σε σοφιστικέ κλάδους : σας έλκουν φυσικά Τεχνοκρατικά πεδία όσο και οι Ανθρωπιστικές επιστήμες με σαφή κοινωνιολογικό προσανατολισμόΟ Δίας στον Υδροχόο σας προικίζει με κοινωνικό προβληματισμό και ενδιαφέρον για το πως λειτουργούν οι ανθρώπινες ομάδες. Αποδίδετε καλύτερα στην ομαδική συνεργασία και προτιμάτε δουλειές που σας ανοίγουν πόρτες κοινωνικά. Απορρίπτετε δουλειές όπου πρέπει να αναλάβετε ευθύνες ατομικά. Μπορεί να σας ενδιαφέρει η εθελοντική εργασία και οτιδήποτε προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Δημοφιλείς κλάδοι για εσάς : Οικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Κοινωνικοί Ψυχολόγοι, Πολιτικές Επιστήμες, ενασχόληση με τα κοινά, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, κλπ. κλπ.
 
…στους Ιχθείς, είστε ευαίσθητοι και συμπονετικοί τύποι, με φυσικές και μετα-φυσικές ευαισθησίες. Οτιδήποτε σχετίζεται με τη Φύση, σας τραβά το ενδιαφέρον. Μπορεί να επιλέξετε σπουδές γύρω από τις Θετικές Επιστήμες. Σας ελκύουν επαγγελματικά πεδία που σχετίζονται με τη μέριμνα : Ιατροί, Νοσοκόμοι, Φαρμακολόγοι, Χημικοί, Βιολόγοι, Φυσικοθεραπευτές, Ψυχολόγοι, Μικροβιολόγοι και ούτω καθεξής. Παντρεύετε την κοινή λογική με το μεταφυσικό και πιστεύετε ακράδαντα ότι ο ανθρώπινος νους και το σώμα, κυβερνώνται από άλογες δυνάμεις του υποσυνείδητου. Σας ελκύουν φιλοσοφικά θέματα, ειδικότερα θέματα Φιλοσοφίας της Επιστήμης. Είστε μάλλον απαισιόδοξα άτομα, καθώς πιστεύετε ότι το Σύμπαν θέτει περιορισμούς στον άνθρωπο και τη βούλησή του, παρά στέκεται αρωγός (σε αντίθεση με την αισιόδοξη θεώρηση του Δία στον Τοξότη!)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here