Ο Δίας στα Ζώδια & τους Οίκους

0
6

Η θέση του Δία στο προσωπικό μας ωροσκόπιο φανερώνει σε ποιον τομέα της ζωής μας θα έχουμε μεγαλύτερη τύχη και πώς θα την προσελκύσουμε.

Ο Δίας στα ζώδια

Στον Κριό: Η τύχη σας συνδέεται με την κατάκτηση στόχων που για τους άλλους μένουν ένα ανεκπλήρωτο όνειρο και με την επιβεβαίωση ότι έχετε πάντα δίκιο! Προσέξτε μόνο την υπερβολική αισιοδοξία, που μπορεί να σας οδηγήσει σε αβλεψίες.

Στον Ταύρο: Το κλειδί της επιτυχίας για εσάς είναι η υπομονή. Εσείς ξέρετε να επιμένετε, όταν οι άλλοι εγκαταλείπουν τον αγώνα, και έχετε ταλέντο στις μακρόπνοες επενδύσεις, από τις οποίες βγαίνετε πάντα κερδισμένοι.

Στους Διδύμους: Το χάρισμα που έχετε στην επικοινωνία και οι γνώσεις σας πάνω σε πολλά θέματα ανοίγουν τις πόρτες της τύχης. Ξέρετε να επιλέγετε τη σωστή στιγμή για κάθε πρωτοβουλία, και αξίζει να δοκιμάσετε να επιδιώξετε καριέρα στη συγγραφή.

Στον Καρκίνο: Έχετε την τάση να επωμίζεστε τα προβλήματα άλλων και να αισθάνεστε υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει γύρω σας. Για να καταπολεμήσετε το άγχος σας, συχνά το ρίχνετε στο φαγητό. Η τύχη σάς ευνοεί όταν κάνετε αυτό που σας εκφράζει περισσότερο, δηλαδή να φροντίζετε τους άλλους, αλλά και σε ό,τι έχει σχέση με το παρελθόν και την Ιστορία.

Στο Λέοντα: Σας αρέσει να βρίσκεστε στο κέντρο της προσοχής και πιθανώς να έχετε υποκριτικό ταλέντο. Η ικανότητά σας να πείθετε και να κερδίζετε τους γύρω σας με μια ματιά, ανοίγει πολλές πόρτες, το ίδιο μάλιστα κάνει και η παροιμιώδης γενναιοδωρία σας. Η τύχη σάς ευνοεί σε όλες τις δραστηριότητες που απευθύνονται στο ευρύ κοινό.

Στην Παρθένο: Οι υψηλοί στόχοι που βάζετε στους τομείς της επαγγελματικής επιτυχίας και της υγείας σάς οδηγούν στην τελειομανία, οπότε δεν θέλει και πολύ για να παραμελήσετε άλλους τομείς της ζωής σας. Καταφέρνετε όμως να είστε συνεπείς σε όλα και κυρίως να ικανοποιείτε τους άλλους. Η επιτυχία είναι δική σας όταν ακολουθείτε το ένστικτό σας.

Στο Ζυγό: Είστε ιδιαίτερα τυχεροί σε ό,τι αφορά τις σχέσεις σας, από τις οποίες άλλωστε έχετε πολλά να μάθετε. Ίσως δυσκολευτείτε όμως να πάρετε την απόφαση να δεσμευτείτε. Σας αρέσουν τα όμορφα πράγματα, οπότε δεν θα προκαλούσε έκπληξη το να είστε συλλέκτης έργων τέχνης. Η έμφυτη γοητεία σας ανοίγει δρόμους και διευκολύνει τη ζωή σας.

Στο Σκορπιό: Καταφέρνετε να πείτε πράγματα που άλλοι δεν τολμούν και ξεχωρίζετε για την οξύτητα του πνεύματός σας. Μερικές φορές, όμως, η κριτική σας γίνεται υπερβολικά αυστηρή, με αποτέλεσμα να πληγώνετε τους δέκτες της. Η τύχη σάς ευνοεί όταν ακολουθείτε τη διαίσθησή σας, οπότε και ανακαλύπτετε τι συμβαίνει, στο παρασκήνιο, όπου, αν χρειαστεί, θα επιβάλετε δικαιοσύνη.

Στον Τοξότη: Με τον τυχερό πλανήτη στην ιδανική του θέση, είστε πληθωρικός χαρακτήρας, που δεν περνά ποτέ απαρατήρητος, και καταφέρνετε πάντα να βρίσκεστε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Οι ξαφνικές ευνοϊκές αλλαγές είναι κάτι συνηθισμένο για εσάς. Είστε ιδιαίτερα τυχεροί στις αθλητικές δραστηριότητες αλλά και στα ταξίδια και στην πνευματική αναζήτηση.

Στον Αιγόκερω: Η τύχη σάς ευνοεί όταν η ζωή σάς επιτρέπει να ακολουθήσετε το ένστικτό σας και, κυρίως, να ελέγχετε τα πάντα. Έχετε την τάση να προσελκύσετε σχετικά εύκολα την επιτυχία, χωρίς πολλές προσπάθειες. Προσέξτε όμως μήπως η υπερβολική προσκόλλησή σας στα υλικά αγαθά σάς οδηγήσει στην τσιγκουνιά και δεν σας αφήσει να απολαύσετε τις καθημερινές χαρές.

Στον Υδροχόο: Η κοινωνικότητα είναι από τα κυριότερα χαρακτηριστικά σας, ενώ υποδύεστε το ρόλο του δασκάλου με μεγάλη επιτυχία, ακόμα κι αν οι ιδέες σας είναι υπερβολικά πρωτοποριακές για το μέσο νου. Μπορεί να μην επιλέγετε πάντα με τα σωστά κριτήρια τους φίλους σας, αλλά έχετε πραγματικό ταλέντο στις δημόσιες σχέσεις, γεγονός που σας φέρνει τύχη σε ό,τι αφορά την επικοινωνία και την κοινωνική δικτύωση.

Στους Ιχθύς: Έχετε έμφυτες θεραπευτικές ικανότητες και ενδιαφέρεστε πολύ για τους άλλους. Η τύχη σάς ευνοεί όταν ασχολείστε με αυτό που αγαπάτε περισσότερο, δηλαδή να προσφέρετε στους συνανθρώπους σας και στο κοινωνικό σύνολο. Τα υλικά αγαθά δεν είναι προτεραιότητα για εσάς, αλλά η επιτυχία είναι σίγουρη, αν ακολουθήσετε το δρόμο της δημιουργικότητας.

Ο Δίας στους Οίκους

Στον 1ο οίκο: Τόλμη-Η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς, λένε, και κάτι τέτοιο σας ταιριάζει απόλυτα. Μπορεί η θεά Τύχη να είναι τυφλή, αλλά σίγουρα ακούει πολύ καλά, κι εσείς πρέπει να την «καλέσετε», να την προσελκύσετε δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες. Αυτό είναι κάτι που ξέρετε να κάνετε θαυμάσια, καθώς έχετε βαθιά πίστη στη δύναμη της θετικής σκέψης. Πάντως, οι επιτυχίες σας, που δεν είναι λίγες, οφείλονται κυρίως στην αισιοδοξία και την τόλμη σας και όχι, όπως σκέφτονται οι κακεντρεχείς, απλώς στην τύχη.

Στον 2ο οίκο: Γοητεία– Αυτή η θέση του Δία ευνοεί την οικονομική τύχη και τον πλούτο. Ακόμα κι αν δεν είστε εκατομμυριούχοι, σίγουρα έχετε καλή σχέση με το χρήμα. Ξέρετε πώς να το κερδίζετε, να το χειρίζεστε, να το επενδύετε σωστά. Επιπλέον, ο Δίας σας ευνοεί την τύχη και την επιτυχία που συνδέονται με την προσωπική εικόνα σας: η γοητεία και η κομψότητα είναι ατού που χρησιμοποιείτε συχνά για να κερδίσετε αυτό που θέλετε, και τα καταφέρνετε πάντα.

Στον 3ο Οίκο: Κοινωνικότητα– Η επιτυχία, όπως όλοι ξέρουμε, εξαρτάται συχνά και από τις σωστές γνωριμίες. Με τον Δία στον οίκο των κοινωνικών σχέσεων, σίγουρα έχετε πολλούς φίλους και ακόμα περισσότερους γνωστούς, που πολλές φορές αποδεικνύονται πολύτιμοι. Έχετε ταλέντο στις «χρήσιμες» φιλίες, οπότε σε κάθε περίπτωση βρίσκετε λύσεις ακόμα και σε δύσκολα θέματα χάρη στις επαφές σας. Ο μόνος κίνδυνος που διατρέχετε είναι να εξαρτάστε υπερβολικά από τους άλλους ή να υποτιμήσετε τις ικανότητές σας.

Στον 4ο οίκο: Οικογένεια– Όποιες φιλοδοξίες κι αν έχετε, σίγουρα μπορείτε να βασιστείτε στα γερά θεμέλια που σας προσφέρει το υγιές και ισορροπημένο οικογενειακό περιβάλλον για να τις πραγματοποιήσετε. Οι επιτυχίες σας συχνά έρχονται με τη βοήθεια του πατέρα ή της μητέρας, που βρίσκονται σε ευνοϊκή οικονομική και κοινωνική θέση. Ή, πιο απλά, μπορεί οι γονείς σας να πιστεύουν στις ικανότητές σας, να σας ενθάρρυναν από παιδί και να σας υποστηρίζουν πλέον σε κάθε προσπάθειά σας.

Στον 5ο οίκο: Φιλοδοξία– Επιτυχία για σας σημαίνει φήμη και διασημότητα. Τα φώτα της σκηνής σάς μαγνητίζουν και πολύ πιθανόν σε κάποια φάση της ζωής σας να σκεφτήκατε σοβαρά να ασχοληθείτε με τον κόσμο του θεάματος. Η θέση του Δία στο ωροσκόπιό σας ευνοεί μια τέτοια φιλοδοξία. Ωστόσο, όποιο κι αν είναι το επάγγελμά σας, η χαρισματική και γοητευτική προσωπικότητά σας είναι από μόνη της εγγύηση για την επιτυχία.

Στον 6ο Οίκο: Προσπάθεια– Ο πλανήτης της τύχης στον οίκο που σχετίζεται με τα επαγγελματικά. Τι άλλο θα ανάψει το πράσινο φως για εντυπωσιακές κατακτήσεις στον επαγγελματικό τομέα; Προσοχή όμως: θα ήταν λάθος να αποδώσετε στη θεά Τύχη όλες τις επιτυχίες σας. Η αλήθεια είναι ότι αφοσιώνεστε ψυχή και σώμα στη δουλειά σας, παραμελώντας μερικές φορές άλλες πλευρές της ζωής. Η αστείρευτη ενέργεια και η αυτοθυσία σας είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν τις φιλοδοξίες σας πραγματικότητα.

Στον 7ο Οίκο: Διαίσθηση– Επιτυχία, φήμη, πλούτος. Σίγουρα είναι σημαντικά, αλλά αν δεν μπορείτε να τα μοιραστείτε με κάποιον, όχι μόνο χάνουν μέρος από τη γοητεία τους, αλλά γίνονται και πιο απρόσιτα. Στην περίπτωσή σας ισχύει το γνωμικό «η ισχύς εν τη ενώσει» και πετυχαίνετε τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα όταν συνεργάζεστε με άλλους ανθρώπους. Άλλωστε, η αλάνθαστη διαίσθηση που διαθέτετε σας οδηγεί πάντα στην επιλογή των ιδανικών συνεργατών και συνεταίρων.

Στον 8ο Οίκο: Επιδεξιότητα– Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους χωρίς υποκρισίες: η επιτυχία, η δύναμη και ο πλούτος δεν επιτυγχάνονται μόνο με την τύχη και τη σκληρή δουλειά. Χρειάζεται και αρκετό θράσος, μαζί με ελαστικότητα, όσον αφορά τις ηθικές αρχές. Είναι χρήσιμο να μπορεί κάποιος να εντοπίζει τις αδυναμίες του αντιπάλου και να τις εκμεταλλεύεται σωστά. Με αυτή τη φιλοσοφία, μπορείτε να διακριθείτε στον ανελέητο κόσμο των επιχειρήσεων και της πολιτικής.

Στον 9ο Οίκο: Γνώση– Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας; Για εσάς δεν υπάρχουν αμφιβολίες:  η γνώση. Για να πετύχει κάποιος, πρέπει να μάθει, να εμβαθύνει. Όποιος παραμένει στην αμάθεια δεν θα προκόψει ποτέ. Με τον Δία σε αυτή τη θέση στο ωροσκόπιό σας, είναι πιθανό να διακριθείτε στον κόσμο της διανόησης ή ως ειδικός σε κάποιον κλάδο. Ο ένατος οίκος, που συνδέεται με τις μακρινές χώρες, υποδεικνύει ότι ίσως αναζητήσετε την επαγγελματική επιτυχία στο εξωτερικό.

Στον 10ο Οίκο: Αισιοδοξία– Η επιτυχία σάς περιμένει, με οποιονδήποτε τομέα αποφασίσετε να ασχοληθείτε. Ένα θαυματουργό κοκτέιλ αισιοδοξίας και πρακτικού πνεύματος σας επιτρέπει να βάλετε ακόμα και δύσκολους στόχους, γιατί τα εμπόδια δεν σας αποθαρρύνουν, αντίθετα, σας προκαλούν να βάλετε τα δυνατά σας, ώστε να τα ξεπεράσετε και να αποκτήσετε αυτό που θέλετε. Ορισμένοι ίσως να σκέφτονται ότι έχετε το κοκαλάκι της νυχτερίδας, είναι εξάλλου αλήθεια ότι είστε ευνοημένοι από την τύχη. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτή. Πρέπει κάποιος να ξέρει να εκμεταλλεύεται τις ευνοϊκές περιστάσεις, κι εσείς είστε εξπέρ σε αυτό.

Στον 11ο Οίκο: Ρεαλισμός– Το γνωμικό σας: «Είμαι ικανοποιημένος με αυτά που έχω». Δεν μπορείτε να καταλάβετε τους ανθρώπους που παθαίνουν έλκος ή αγχώνονται για να υλοποιήσουν ανεκπλήρωτα όνειρα και σχέδια ή θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό της επιτυχίας. Εσείς προτιμάτε μια ήσυχη ζωή και δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε μεγάλες θυσίες. Με αυτή την αντιμετώπιση, ίσως να μη σας περιμένει μια λαμπρή καριέρα, αλλά αυτό δεν σας απασχολεί ιδιαίτερα: Απ΄ ό,τι βλέπετε γύρω σας, οι επιτυχημένοι άνθρωποι σας φαίνονται λιγότερο ευτυχισμένοι από εσάς.

Στον 12ο Οίκο: Έμπνευση– Μπορεί να πιστεύετε ότι όλα τα καλά συμβαίνουν μόνο στους άλλους, αυτό όμως οφείλεται στην απαισιοδοξία σας, που σας κάνει να βλέπετε το ποτήρι μισοάδειο. Ο λόγος που χάνετε τις σημαντικές ευκαιρίες είναι η ηττοπάθεια που σας χαρακτηρίζει και όχι η κακή σας τύχη. Ο Δίας στο ωροσκόπιό σας χαρίζει φαντασία, πρωτοτυπία και έμπνευση. Δεν σας λείπουν οι ικανότητες για να διακριθείτε. Το μόνο που χρειάζεται είναι περισσότερη αυτοπεποίθηση: να νικήσετε τους φόβους σας, να ρισκάρετε καμιά φορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here