Ο γενέθλιος Ποσειδώνας στον 9ο Οίκο

0
14

Ο 9ος Οίκος αναφέρεται στην επιστήμη και τη θρησκεία. Η τοποθεσία του Ποσειδώνα σε αυτό τον Οίκο θεωρείται ωφέλιμη. Τα άτομα με τον Ποσειδώνα στον 9ο Οίκο τη στιγμή της γέννησής τους έχουν μία απίστευτα αγνή και ευγενική σύλληψη για τον Θεό και τη φύση γενικά. Έχουν έντονη έμπνευση, τόσο ισχυρή που ίσως τους παρασύρει πέρα από τη Γη και τους προκαλέσει να αφιερώσουν τη ζωή τους στις πιο επίπονες και ευγενικές έρευνες μέσα στη δόξα που τους περιβάλλει. Ίσως, μέχρι ένα σημείο, έχουν το ελάττωμα να χάνουν το αίσθημα της πραγματικότητας. Ο ενθουσιασμός που τους γεμίζει μπορεί να τους οδηγήσει να σκέφτονται πολύ πιο μπροστά από την εποχή τους. Ίσως αποτύχουν να συνειδητοποιήσουν πως η ανθρώπινη φυλή, σαν σύνολο, δεν ευθυγραμμίζεται μαζί τους.

Φυσικά, σε καταστάσεις αυτές οι ενδείξεις ίσως λάβουν ανεπιθύμητη τροπή. Η αποστασιοποίηση από τα γεγονότα της ζωής ίσως οδηγήσουν σε προκατάληψη, ψυχισμό, γκρίνια και τέτοιου είδους καταστάσεις.

Το ένστικτό τους είναι αρκετά ανεπτυγμένο –σε σημείο να μοιάζει ανεξήγητο. Την ίδια στιγμή ίσως είναι αναξιόπιστοι με αυτό τον τρόπο –η πνευματική σταθερότητα του ατόμου ίσως να μην είναι ικανή να τον βοηθήσει να ξεχωρίσει το πραγματικό ένστικτο το οποίο παρουσιάζεται αυθόρμητα, και το λάθος ένστικτο που δημιουργείται από λάθος και σχεδόν πάντα εξαπατά.

Η επιρροή του Ποσειδώνα ίσως εμφανίζεται σε όνειρα μυστικού χαρακτήρα. Τα άτομα ίσως έχουν περίεργα οράματα και παράξενες ιδέες. Το καλύτερο είναι να μην επιτρέπουν σε αυτά τα γεγονότα να τους οδηγήσουν μακριά από τις πτυχές της κοινής λογικής. Ίσως μπουν στον πειρασμό να δράσουν σύμφωνα με την πίστη και τα οράματα, με αποτέλεσμα να γίνουν λεία κακοπροαίρετων και επεμβατικών ανθρώπων που θα τους οδηγήσουν στη καταστροφή.

Σε ένα καλά διαμορφωμένο Ωροσκόπιο, αυτή η θέση είναι αξιοθαύμαστη για μυστική και πνευματική διαδικασία. Δεν υπάρχει ύψος που να μην μπορούν να φτάσουν. Μπορούν από τη φύση τους να παρατηρούν τα πράγματα και με τη χρήση της καλής τους κρίσης, οδεύουν στην πιο αναπάντεχη πνευματική πρόοδο.

Στον τομέα της επιστήμης, τα άτομα αυτά είναι το ίδιο τυχεροί. Έχουν μία αγνή κατανόηση της αλήθειας η οποία κρύβεται στη φύση. Αν διαθέτουν την ικανότητα να δουλέψουν σωστά, όχι μόνο αφήνουν το σημάδι τους στην ανθρωπότητα, αλλά ταυτόχρονα προσθέτουν γνώσεις και βοηθούν τη πρόοδο του κόσμου σε αξιοπρόσεκτο βαθμό. Ο κίνδυνος είναι πως πιστεύουν τόσο πολύ σε αυτές τις αλήθειες που δεν μπορούν να καταλάβουν την αναγκαιότητα να την απλοποιήσουν για το επίπεδο της εξυπνάδας του μέσου ανθρώπου.

Ο 9ος Οίκος επίσης αναφέρεται σε μακρινά ταξίδια, ειδικά σε αυτά που περιλαμβάνουν θάλασσα. Εδώ η επιρροή του Ποσειδώνα δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή. Ίσως συμβούν παράξενες περιπέτειες, και πολλές από αυτές θα είναι δοκιμασίες αλλά και ενοχλητικές ταυτόχρονα. Υπάρχει βέβαια κίνδυνος ατυχημάτων. Είναι επίσης πιθανό τα μακρινά ταξίδια να είναι απογοητευτικά για άλλους λόγους –τα άτομα ίσως αναγκαστούν να κάνουν ένα ταξίδι για λάθος λόγους, και όταν φτάσουν στον προορισμό τους να ανακαλύψουν πως ενθουσιάστηκαν για το τίποτα.

Ο 9ος Οίκος αναφέρεται επίσης στην οικογένεια του συντρόφου της ζωής μας, και στην πνευματική κατάσταση των συνεργατών μας στις επιχειρήσεις. Η τοποθέτηση του Ποσειδώνα εδώ δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here