Ο γενέθλιος Ποσειδώνας στον 12ο Οίκο

0
19

Ο Ποσειδώνας στον 12ο Οίκο βρίσκεται στη πιο ευαίσθητη θέση του, καθώς είναι ο φυσικό του κυρίαρχος Οίκος. Ο Ποσειδώνας εδώ κάνει τους ανθρώπους απίστευτα ευαίσθητους στις δυνάμεις που επηρεάζουν το υποσυνείδητο. Ο Ποσειδώνας στον 12ο Οίκο έχει μία βαθιά ευαισθησία απέναντι στην κοινωνία και είναι έντονα ευθυγραμμισμένος με τα θύματα, τα δεινά, την απώλεια και το χάος.

Ο Ποσειδώνας στον 12ο Οίκο έχει την ικανότητα να μεταφέρει τα συλλογικά του όνειρα στην τέχνη. Η συμπόνια και η υπερβολική ευαισθησία απέναντι στους συναισθηματικούς τόνους της ατμόσφαιρας περιβάλλουν αυτά τα άτομα, και είναι από τη φύση τους πνευματικοί διάμεσοι ή ικανοί να αισθάνονται και να καταλαβαίνουν πολλά για άτομα τα οποία δεν γνωρίζουν.

Ο Ποσειδώνας εδώ μπορεί να καλύψει την έννοια του εγωισμού και τα φράγματά του είναι ορθάνοιχτα. Αυτό τους αφήνει να αισθάνονται ευάλωτοι χωρίς προστατευτικά τείχη. Ο Ποσειδώνας δεν γνωρίζει τι σημαίνει όριο έτσι μία μεγάλη ποσότητα εικόνων και συλλογικών συναισθημάτων διαρρέουν συνεχώς το σώμα τους.

Καθώς ο Ποσειδώνας εδώ βρίσκεται στο σπίτι του, αυτό σημαίνει πως βρίσκονται πιο κοντά στο συναίσθημα της σύγχυσης, της συμπόνιας και της απόλυτης αγάπης. Έχουν την απίστευτη ανάγκη να συνδεθούν με την πηγή του σύμπαντος, και μερικοί άνθρωποι με τον Ποσειδώνα στον 12ο Οίκο είναι έντονα πνευματικοί και έχουν την ανάγκη να νιώθουν πως βρίσκονται κοντά στη πηγή που αντηχεί μέσα τους. Άλλοι ίσως νιώθουν την ασάφεια όταν περιγράφουν τα συναισθήματά τους αυτά –και συχνά κουράζονται ψυχικά από το υποσυνείδητο του 12ου Οίκου. Ο 12ος Οίκος επίσης συνδέεται με τους προγόνους μας, καθώς και με το παρελθόν που απλώνεται πολύ πιο μακριά από τη συνειδητή μας μνήμη.

Ο κόσμος του Ποσειδώνα είναι επιθυμητός μέσα από διαφορετικές μετριότητες, και ίσως υπάρχουν αρκετά πνευματικά δώρα σε αυτή τη τοποθέτηση. Οι άνθρωποι αυτοί ενδιαφέρονται έντονα για τους κρυφούς τομείς της ζωής και της ζωής μετά θάνατον. Η θρησκεία ίσως είναι επίσης σημαντική για αυτά τα άτομα καθώς και όλες οι δραστηριότητες που τους βοηθούν να νιώσουν πιο κοντά στη πηγή. Αν το άτομο αρρωστήσει, πολλές φορές είναι σύμβολο της ανάγκης του να αποδράσει από τη πραγματικότητα. Όταν ο κόσμος είναι δύσκολο να ανεχτεί από αυτούς, υπάρχει η ακαταμάχητη ανάγκη για απόδραση, έτσι ώστε να μπορέσουν να ζήσουν μόνοι τους και μακριά από το χάος. Πολλά υποκατάστατα που έχουν σχέση με τον Ποσειδώνα αφορούν το αλκοόλ, τα ναρκωτικά ή οποιαδήποτε άλλη μορφή φυγής.

Ο Ποσειδώνας στον 12ο Οίκο μπορεί να είναι σύμβολο κατάβασης στη σχιζοφρένεια ή κάποιας άλλης ψυχικής αποδιοργάνωσης. Η αναγκαιότητα παροχής και διαμόρφωσης μίας ζωής για τον εαυτό τους καθώς και το να ανέχονται την καθημερινότητα, θυσιάζονται στο όνομα της απομόνωσης. Ο 12ος Οίκος σχετίζεται με ιδρύματα, φιλανθρωπίες, ορφανοτροφεία και φυλακές. Υπάρχει μία ισχυρή συμπόνια για ανθρώπους που έχουν απομακρυνθεί από την κοινωνία, έτσι πολλές φορές καταλήγουν να δουλεύουν σε νοσοκομεία ή σε επαγγέλματα που βοηθούν τους συνανθρώπους τους, ανακουφίζοντας την μοναξιά και την απομόνωση των άλλων.

Υπάρχει ένα περίεργο συναίσθημα όσον αφορά τον 12ο Οίκο και πολλές φορές θυμίζει τα βήματα του χρόνου. Ο Ποσειδώνας εδώ συμπεριφέρεται σαν σημείο αναφοράς για ξεχασμένους προγόνους και συλλογικής θλίψης, θυσίας και ανεκπλήρωτων ονείρων. Ο 12ος Οίκος είναι ο Οίκος που αφορά την προσωπική ανατροπή και οι  πλανήτες εδώ κινδυνεύουν να γίνουν το θύμα μεγάλων οικογενειακών διαπληκτισμών. Ίσως υπάρξουν συναισθηματικά, πνευματικά, αλκοολικά ή προβλήματα με ναρκωτικά στην οικογενειακή ιστορία. Ο Ποσειδώνας στον 12ο Οίκο νιώθει πως είναι το θύμα και κατέχει το τίτλο του προβληματισμένου, της πηγής των προβλημάτων της οικογένειας. Η οικογένεια μπορεί να έχει μακρύ ιστορικό που περιλαμβάνει πνευματικές ασθένειες ή ανεκπλήρωτα όνειρα.

Ο 12ος Οίκος έχει μία αφθονία νοημάτων όσον αφορά την πνευματικότητα, τη θρησκεία, την πνευματική υγεία, τα ινστιτούτα και το υποσυνείδητο παρελθόν. Η εσωτερική μοναξιά και το αίσθημα της απομόνωσης υπάρχουν στις περισσότερες των περιπτώσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here