Ο γενέθλιος Ποσειδώνας στον 10ο Οίκο

0
3

Τα άτομα που γεννήθηκαν με τον Ποσειδώνα στον 10ο Οίκο τους εκφράζουν σύγχυση όσον αφορά την επιλογή επαγγέλματος  και τείνουν να έχουν έλλειψη καθορισμού επαγγελματικής κατάρτισης. Ο μπλε πλανήτης των ψευδαισθήσεων και της εξαπάτησης δημιουργεί μία μυστηριώδη ομίχλη μέσα στον 10ο Οίκο. Είναι η πόρτα που είναι πιο κοντά στον ουρανό μας, η πύλη των ονείρων μας, οι φιλοδοξίες, η κοινωνική εικόνα, η εξουσία και η επαγγελματική συμπεριφορά. Με τον Ποσειδώνα να βρίσκεται στον 10ο Οίκο, συνδέονται τα πνευματικά και καλλιτεχνικά εγχειρήματα, το νόημα της συνεισφοράς στον κόσμο και οι ψευδαισθήσεις με την επαγγελματική ικανοποίηση. Ο Ποσειδώνας στον 10ο Οίκο αρρωσταίνει με ευκολία και είναι ασταθής όταν είναι άνεργος. Συνήθως αποτυγχάνει να ενσωματώσει τις υποσυνείδητες αξίες στη καριέρα του.

Ο Ποσειδώνας στον 10ο Οίκο είναι διαποτισμένος με απίστευτο ένστικτο όσον αφορά τις επαγγελματικές ευκαιρίες και τις προαγωγές και τείνει να ακολουθεί τη δική του ηθική πυξίδα. ΟΙ άνθρωποι αυτοί τείνουν να εκπέμπουν μία αφθονία ηρεμίας, φιλανθρωπίας και δημιουργικότητας στο επάγγελμά τους, σε συνδυασμό με την υπευθυνότητα και τη συνεισφορά στον έξω κόσμο. Είναι συνηθισμένο για αυτά τα άτομα να βιώνουν πολλαπλά μονοπάτια καριέρας στη ζωή τους, στην αναζήτηση για τον κρυφό και αληθινό τους σκοπό. Έτσι βρίσκουν επαγγέλματα που μπορούν να κατευθύνουν τις απίστευτες δυνάμεις τους για ίαση, διδασκαλία, δημιουργικότητα και τέχνη, τα  οποία τους προσφέρουν απίστευτη ικανοποίηση. Όμως συχνά αισθάνονται πως η δημόσια εικόνα τους έρχεται σε αντίθεση με την αυθεντική τους προσωπικότητα. Μπορεί να υπάρχει επικίνδυνη ανασφάλεια με τον Ποσειδώνα στον 10ο Οίκο, που αποσυναρμολογεί την αυτοπεποίθηση στις επαγγελματικές τους ικανότητες, με αποτέλεσμα να περιορίζουν την είσοδό τους σε νέα ή άγνωστα πεδία. Συχνά υπάρχει μία υποσυνείδητη επιθυμία για αύξηση μισθού, προαγωγή, ή για την αναγνώριση που τόσο πολύ ψάχνουν, η οποία αποτελεί το κίνητρο των ατόμων αυτών απέναντι στην εργασία. Κάποια από αυτά τα προβλήματα προκύπτουν από μπερδεμένα ή υποτιμημένα μηνύματα ενός συγκεκριμένου γονιού. Ο πατέρας μπορεί να είναι ασύλληπτος, μυστηριώδης, στοργικός, οραματιστής αν και έχει συνεισφέρει στην πνευματική προδοσία ή στην συνταρακτική απογοήτευση. Οι φραγές και τα μπερδεμένα μηνύματα κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, τείνουν να συνεισφέρουν στην έλλειψη κατεύθυνσης και στην αβεβαιότητά τους για το πιο αστέρι να ακολουθήσουν.

Ο Ποσειδώνας στον 10ο Οίκο, ίσως παλεύει για να εξισορροπήσει την καριέρα με την προσωπική του ζωή, διαθέτοντας την περισσότερη ενέργεια στην εργασία. Η τοποθέτηση αυτή είναι υπέροχη για επιτυχημένους ηθοποιούς, πολιτικούς, δημόσια πρόσωπα, σύμβουλους, φιλόσοφους και καλλιτέχνες. Η ανακάλυψη της ευχαρίστησης στον επαγγελματικό τομέα μπορεί να είναι ένας απατηλός και αδιάκοπος στόχος. Έτσι καταλήγουν να εύχονται να βγουν στη σύνταξη, προτιμώντας να διατηρήσουν τη συνεισφορά τους και να παραμείνουν στο εργατικό δυναμικό. Ο Ποσειδώνας στον 10ο Οίκο παραδοσιακά αντηχεί με την αρχέτυπη Μητρική φιγούρα, και σε θέματα του Ποσειδώνα που περιλαμβάνουν θυσίες, φαντασίες, θύματα και μάρτυρες, η Μητέρα αναγκάζεται να φροντίσει την οικογένειά της και όχι να καλλιεργήσει την επαγγελματική της σταδιοδρομία. Τα άτομα αυτά αντανακλούν την ανάγκη τους να ανακαλύψουν από την αρχή τον εαυτό τους και να αναγεννηθούν. Ο Ποσειδώνας στον 10ο Οίκο είναι συνδεδεμένος με τις συχνές αλλαγές της εποχής του Υδροχόου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here