Ο γενέθλιος Πλούτωνας στον 8ο Οίκο

0
4

Οι άνθρωποι με τον Πλούτωνα στον 8ο Οίκο κατέχουν τη δύναμη να αλλάξουν δραστικά τις ζωές των άλλων. Ο Πλούτωνας βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα ισχυρή και κυρίαρχη θέση, αλλά όταν οι φυσικές του ενέργειες μπλοκαριστούν, μπορεί να οδηγήσει στο χτίσιμο καταπιεσμένων επιθυμιών οι οποίες θα βγουν ξαφνικά μέσα από τη συνείδηση και δημιουργούνται πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Πολλοί αστρολόγοι πιστεύουν πως όταν ο Πλούτωνας βρίσκεται στον 8ο Οίκο του Ωροσκοπίου ενός ατόμου, τότε εκείνο θα βιώσει τουλάχιστον μία μεγάλη αλλαγή στη ζωή του. Ο Πλούτωνας μπορεί να βυθίσει το άτομο στην ένταση του κάτω κόσμου μέσα από μία επαφή με εμφανή θέματα όπως το σεξ, ο θάνατος, η δύναμη και η επιβίωση.

Με όλους τους πλανήτες στον 8ο Οίκο, το άτομο χρειάζεται να βρει ενδυνάμωση η οποία αναφέρεται στο απόκτημα δύναμης και όχι στη μοιρασιά με τους άλλους. Επίσης, η παράβλεψη τόσο ισχυρών και έντονων επιθυμιών, αφήνει τη ψυχή αδύναμη, τρομαγμένη και κουρασμένη.

Οι σχέσεις ίσως περιέχουν διαμάχες εξουσίας, σωματική ή συναισθηματική βία ή το σπάσιμο των ταμπού. Μερικοί έχουν την τάση για προβληματικές σχέσεις, και περιλαμβάνουν μεγάλες διαμάχες που έχουν να κάνουν με την κληρονομιά, το σεξ, τις επιχειρηματικές συμφωνίες και το διαζύγιο. Οι σχέσεις σαν αποτέλεσμα καταστρέφονται και μπορούμε να αναγνωρίσουμε αυτή τη πατέντα σε πολλά ζευγάρια με σιωπηλή στάση, απόσυρση, αμφιθυμία, μη εμπιστοσύνη, θυμό, κατηγορία και συναισθηματικό πόλεμο.

Όταν μία σχέση έχει κάποια διαμάχη εξουσίας σαν βάση, και οι δύο σύντροφοι ξεκινούν να δοκιμάζουν τα νερά (8ος Οίκος), κάθε σύντροφος σκορπίζει τις αναστολές του και επιτρέπει στον πραγματικό  του εαυτό να εμφανιστεί. Ο Πλούτωνας στον 8ο Οίκο, περιγράφει αυτή την ανταλλαγή εντάσεων και προφέρει την επιθυμία για τον μετασχηματισμό των σχέσεων. Αυτό συμβαίνει με τέτοια ένταση που δεν χρειάζεται να απειλήσει μία σχέση, αλλά μπορεί να τη βοηθήσει να αναπτυχθεί, να ωριμάσει και να γιατρευτεί.

Τα προβλήματα προκύπτουν όταν το παρόν πυροδοτείται από το υποσυνείδητο, και ο 8ος Οίκος αντιπροσωπεύει την ψυχική μας κληρονομιά. Οι οικογενειακοί φόβοι μπορεί να περιλαμβάνουν: θάνατο, κακομεταχείριση, συναισθηματική χειραγώγηση, άσχημο διαζύγιο γονέων, βία, αυτοκτονία ή πνευματική ασθένεια. Πολλοί άνθρωποι από αυτούς τους ανθρώπους πιστεύεται πως γεννήθηκαν για να σπάσουν την κατάρα της οικογένειάς τους. Αν το άτομο μπορεί να κρατήσει τόση δύναμη, τότε μπορεί σίγουρα να γιατρέψει καταστάσεις. Έχει το ταλέντο για μετασχηματισμό, και η δυνατή τους θέληση συχνά ισούται με την συμπεριφορά όλα ή τίποτα.

Ο Πλούτωνας στον 8ο Οίκο μπορεί να έχει παρορμητικό ενθουσιασμό με το θάνατο και κάποιου είδους υποσυνείδητη θανατική ευχή. Οι άνθρωποι αυτοί είναι έντονα ερωτηματικοί και συχνά ενδιαφέρονται για σκοτεινά αντικείμενα όπως ο αποκρυφισμός, η ψυχολογία και τα άλυτα μυστήρια. Η εσωτερική ανάπτυξη μπορεί να είναι ενδιαφέρον που θα κρατήσει για μια ζωή. Ο Πλούτωνας εδώ δίνει επίσης ιδιαίτερες δυνάμεις στη ψυχή και αυξημένη διορατικότητα.

Ο Πλούτωνας εδώ σηματοδοτεί ερευνητική ικανότητα και το άτομο έχει τη θέληση να σκάψει βαθιά, ενώ ταυτόχρονα ίσως κατέχει μυστικοπαθή φύση. Τα θέματα της ζωής και του θανάτου τον καταναλώνουν, και το άτομο μπορεί να είναι ικανό να βοηθήσει τους ανθρώπους που είναι συναισθηματικά ή ψυχικά διαταραγμένοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here