Ο γενέθλιος Πλούτωνας στον 4ο Οίκο

0
3

Στις βαθύτερες ρίζες της ζωής του, ο Πλούτωνας ξεκαθαρίζει και μετασχηματίζει μέσα στον τομέα της οικογένειας και το αίσθημα του ανήκω. Ο τέταρτος Οίκος είναι στενά συνδεδεμένος με τον βαθύτερό μας εαυτό, τις ψυχολογικές μας ρίζες και το αίσθημα της προστασίας.

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν με τον Πλούτωνα στον 4ο Οίκο, ίσως έχουν βιώσει κάτι δραματικό στην οικογένειά τους, και οτιδήποτε και αν είναι αυτό, πολλές φορές τους κάνει να νιώθουν απομονωμένους και ξεχασμένους. Ίσως υπήρχαν πολλά κρυφά πράγματα ή μυστικά στη παιδική τους ηλικία, και αυτό τους άλλαξε αρκετά.

Σύμφωνα με τη μοντέρνα αστρολογία, ο τέταρτος Οίκος κυβερνά τον πατέρα και οτιδήποτε κληρονομούμε από την άμεση οικογένειά μας. Ο Πλούτωνας στον 4ο οίκο μπορεί να μας δείξει πρώιμο εκφοβισμό και ο πατέρας ίσως εμφανίζεται απειλητικός πρός το παιδί ακόμα και αν η συμπεριφορά του δεν είχε στόχο αυτή την ισχυρή αντίδραση. Απο την άλλη μεριά ο πατέρας ίσως είχε βαθύ αντίκτυπο στην ωρίμανση του ατόμου, και η απουσία του άφησε ψυχολογικά τραύματα. Άλλη μία πιθανότητα είναι να δυσκολευόταν να εκφράσει τα συναισθήματά του, να υπέφερε από κατάθλιψη, έτσι όταν υπήρχε ξέσπασμα, η βία των αντιδράσεών του τρόμαζαν το νεαρό παιδί. Ο πατέρας ίσως ήταν υπερβολικά απαιτητικός, υπερβολικά προστατευτικός ή ζηλιάρης.

Ο τέταρτος Οίκος μπορεί επίσης να σηματοδοτεί το θάνατο ενός γονέα ή την πραγματική εγκατάλειψη. Μερικές φορές  ο θάνατος ενός οικογενειακού μέλους επηρεάζει έντονα ένα παιδί. Οι γονείς ίσως δυσκολεύτηκαν να συμβιβαστούν με μία σημαντική απώλεια. Η οικογένεια μπορεί να διαλύθηκε, να έχασε το σπίτι της, να υπέφερε οικονομικά κλπ. Ο Πλούτωνας στον 4ο Οίκο, είναι βαθιά ιδιωτικός και μυστικοπαθής για την ιδιωτική του ζωή. Ένας από τους καλύτερους τρόπους εκτόνωσης για αυτή τη θέση είναι να «ξεθάψουμε» την ιστορία της οικογένειας και να εξερευνήσουμε παλιά μυστικά. Οι περιπλοκότητες και τα τραύματα που δημιουργήθηκαν στη νεαρή ηλικία, αν δεν επιλυθούν, συχνά σιγοβράζουν κάτω από το επίπεδο της συνειδητότητας και το άτομο κουβαλά ένα βάρος θλίψης και πίκρας για παλιά τραύματα.

Το άτομο ίσως θελήσει να απομονώσει ολοκληρωτικά τα συναισθήματά του, ίσως νιώθει πως κάτι είναι επικίνδυνο μέσα τους το οποίο απειλεί να του κάνει κακό. Ο Πλούτωνας στον 4ο Οίκο αντιπροσωπεύει βαρύ συναισθηματικό φορτίο, το οποίο πρέπει να εξερευνηθεί και να γιατρευτεί. Ίσως υπάρχουν κάποια ταμπού όσον αφορά τις ρίζες τους και τους γονείς τους, και η οικογένεια ίσως ήταν φορτική στο παρελθόν. Η παρανοϊκή, κτητική η καταθλιπτική διάθεση ενός γονέα, ίσως έχει απλωθεί σε ολόκληρο το περιβάλλον. Όλα αυτά δείχνουν τον τρόπο που νιώθουν για την οικογένεια και το σπίτι τους.

Όταν ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Οίκο της οικογένειας, ίσως τα άτομα αυτά θέλουν να μετακομίζουν, να μεταναστεύσουν ή να χτίσουν ένα καινούριο σπίτι για εκείνους. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν νιώθουν πως έχουν ανακαλύψει μία ανανεωμένη αίσθηση πως ανήκουν κάπου και πως μπορούν να μετασχηματιστούν στη πορεία. Ο Πλούτωνας στον 4ο Οίκο, ίσως έχει σχέση με την καταστροφή παλιών σπιτιών και την αναδόμησή τους. Το σπίτι ίσως να έχει καταστραφεί άσχημα, και χρειάζεται φτιάξιμο. Η κατάσταση συχνά τους  αναγκάζει να βουτήξουν μέσα στις εσωτερικές τους πηγές.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here