Ο γενέθλιος Πλούτωνας στον 1ο Οίκο

0
4

Οι άνθρωποι με τον Πλούτωνα στον 1ο Οίκο έχουν συχνά έντονο βλέμμα και ισχυρή προσωπικότητα, ενώ αυτά τα άτομα γνωρίζουν απίστευτα καλά τον εαυτό τους. Υπάρχει μία βαθιά και έντονη έκφραση του εαυτού τους, και έχουν τη τάση να δίνουν τη καρδιά τους και να ασχολούνται με πάθος σε οτιδήποτε τους ενδιαφέρει.
Επίσης, τα άτομα αυτά μπορούν να αλλάξουν δραματικά την κατεύθυνση της ζωής τους η οποία αντανακλάται σε αλλαγές των μαλλιών, των ρούχων ή των σχέσεων. Έχουν μία έντονη αίσθηση της προσωπικής επιβίωσης, και συγκεκριμένα στην έκφραση της σωματικής εμφάνισης και ταυτότητάς τους. Τείνουν να προβαίνουν σε υπερβολές, και κάνουν τους πιο μέτριους ανθρώπους να νιώθουν άβολα.

Ο Πλούτωνας στον 1ο Οίκο πολλές φορές δίνει στο άτομο καταστάσεις δύναμης για να αντιμετωπίσει –είτε δικές του είτε των άλλων. Το άτομο αγανακτεί όταν τον ελέγχουν, και ίσως αυτό τον οδηγήσει σε υπερβολές για να περάσουν τη θέλησή τους σαν αποτέλεσμα διαμαχών δύναμης. Επηρεάζονται απίστευτα από ισχυρές και χαρισματικές φιγούρες, και συνήθως θεωρούν τέτοια άτομα σαν πρότυπα. Για κάποιον που έχει τη συγκεκριμένη τοποθέτηση του Πλούτωνα, ο κόσμος δεν αποτελεί ένα ασφαλές μέρος, και συνήθως κρατά τον εαυτό του και τους άλλους υπό έλεγχο, έτσι το να χρησιμοποιήσει την προσωπική τους δύναμη σωστά είναι κάτι αρκετά δύσκολο για αυτόν.

Το άτομο είναι ισχυρός ατομιστής, αλλά είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να τον γνωρίσει σε βάθος. Οπουδήποτε και αν τοποθετείται ο Πλούτωνας, απαιτεί από εμάς να αλλάξουμε κατά κάποιο τρόπο τη ζωή μας και να μην θεωρούμε το οτιδήποτε δεδομένο. Αποτελεί το αληθινό μονοπάτι για τον μετασχηματισμό και συχνά περιλαμβάνει ένα ταξίδι στη κόλαση, ένα μέρος για να κατακτήσουμε το σκοτάδι, και στη συνέχεια να ξεκινήσουμε ξανά από την αρχή.

Ο Πλούτωνας στον 1ο Οίκο έχει μία σειρά μετενσαρκώσεων. Η ζωή των ανθρώπων αυτών πέφτει σε ξεχωριστά κεφάλαια, τα οποία έχουν μία αναγνωρίσιμη αρχή και ένα αναγνωρίσιμο τέλος. Ακολουθούν ένα δρόμο για μερικά χρόνια, ασκώντας ένα επάγγελμα, φορώντας συγκεκριμένα ρούχα, επιδεικνύοντας μία συγκεκριμένη προσωπικότητα, υποστηρίζοντας συγκεκριμένες αξίες. Ύστερα κάτι συμβαίνει –κάτι που δεν μπορούμε πάντα να διακρίνουμε –και γίνονται κάποιος άλλος, κάποιος τελείως διαφορετικός. Χτίζουν μία νέα προσωπικότητα από τις στάχτες της παλιάς. Η προηγούμενη ζωή έχει πλέον εξαφανιστεί για πάντα και κάτι καινούριο ξεκινά το οποίο ίσως κρατήσει για πέντε, δέκα ή είκοσι χρόνια. Και ύστερα πάλι από την αρχή.

Τα άτομα αυτά συχνά έχουν έντονο αντίκτυπο πάνω στους άλλους ανθρώπους –αλλά μπορεί και να τους απομακρύνουν. Ο Πλούτωνας απαιτεί να βρουν καινούριους τρόπους για να εκφράσουν τον εαυτό τους. Ο Πλούτωνας στον 1ο Οίκο έχει να κάνει με την ανακάλυψη του εαυτού, και το άτομο βιώνει την αναγέννηση πιθανοτήτων, δύναμης της θέλησης και αναδόμησης της προσωπικότητας. Αυτά τα άτομα έχουν ατελείωτη δύναμη και ενέργεια που κυριαρχεί στα πάντα. Το θετικό είναι πως μπορούν να πιέσουν για αλλαγές, ανάπτυξη και γιατρειά του κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here