Ο γενέθλιος Ερμής στα 12 ζώδια

0
12

Αν έχετε τον γενέθλιο Ερμή σας σε..


Κριό, έχετε πολύ γρήγορη σκέψη,και ετοιμότητα λόγου. Αυτό μπορεί να είναι θετικό γιατί η παρρησία σας, σας βοηθά να επιβάλλετε τη σκέψη σας και τη γραμμή σας στους άλλους,μιλάτε αυθόρμητα,άρα με ειλικρίνεια,και κερδίζετε τις εντυπώσεις.. Απ’την άλλη όμως μπορεί να κατηγορηθείτε συχνά για εριστική διάθεση και απερισκεψία. Η ειρωνική χροιά που μεταχειρίζεστε σε συνδυασμό με την διανοητική ένταση (νευρικότητα) και την κοφτερή γλώσσα δεν μπορούν πάντα να καλύψουν την απουσία αντικειμενικής επιχειρηματολογίας,αν και κάνουν φανερή την ανεξαρτησίατης σκέψης σας απ’την κοινή γραμμή. Επαγγέλματα που χρειάζονται σκέψη και υπομονή δεν σας ταιριάζουν,είστε πιο πολύ πρακτικοί τύποι,η ιατρική και ο πρωταθλητισμός ταιριάζουν στην φιλόδοξη φύση σας.

Ταύρο, ο τρόπος σκέψης σας διακρίνεται απο πρακτικότητα και λογική. Είναι πιθανό να είστε αργοί στη σκέψη καθώς απαιτείτε χρόνο για να επεξεργαστείτε και να αφομοιώσετε μια ιδέα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά δείχνει κάποια ακινησία στη σκέψη. Η παθητικότητα είναι άλλο ένα μειονέκτημα, μπορεί να τα βλέπετε όλα τετράγωνα με την κοινή λογική, κι αυτή η ακαμψία ,και έλλειψη δεύτερης οπτικής σας καθιστά συχνά φερέφωνα μιας άποψης που την υποστηρίζουν λανθασμένα όλοι. Η ισχυρογνωμοσύνη,σας βοηθά να αναπτύξετε απο πολύ μικροί μια φιλοσοφία που δύσκολα ποτέ θα επανεξετάσετε. Η δυνατή μνήμη είναι το βασικό σας προσόν, όπως και ο καλλιτεχνικός τρόπος σκέψης. Στο πεδίο των μαθηματικών και της φυσικής η τετράγωνη λογική σας διαπρέπει.

Δίδυμο (κυβερνήτης), είστε τόσο εύστροφοι και επιχειρηματολόγοι που μπορείτε να μεταβάλλετε εύκολα τις απόψεις των άλλων με τα λόγια. Έχετε ένα ευρύ φάσμα γνώσεων και άποψη για τα πάντα,και τα υποστηρίζετε όλα αυτά με μαχητικότητα δικηγόρου και φλυαρία ρήτορα. Το μειονέκτημα σας είναι ίσως η έλλειψη τεκμηρίωσης των λεγομένων σας την οποία υπερκαλύπτετε με σοφιστείες και σχήματα λόγου. Ίσως νοιάζεστε πιο πολύ για το στόλισμα του λόγου σας και καταλήγετε σε επιπόλαιες προσεγγίσεις,ανικανότητα εμβάθυνσης στην ουσία των πραγμάτων ενώ μόλις καταρρεουν τα επιχειρήματά σας γίνεστε και δεκτικοί στην άποψη του άλλου,την οποία προηγουμένως πολεμήσατε να αποδείξετε λανθασμένη! Η έλλειψη συναισθημάτων μπορεί να μεταμορφώσει τα λόγια σας σε ψυχρές ρητορίες. Το επάγγελμα του δικηγόρου ή του δημοσιογράφου σας ταιριάζει γάντι.

Καρκίνο, βλέπετε τα πράγματα από συναισθηματικής πλευράς, και η σκέψη σας και τα λεγόμενα σας παρασύρονται από την εκαστοτε ψυχική σας διάθεση. Προτιμάτε να κάνετε χρήση της κοινής λογικής και πέφτετε συχνά σε αφέλειες καθώς η ευαισθησία σας στενεύει την σκέψη σας και την κάνει μονοδιάστατη.. Έχετε μια πολύ δυνατή μνήμη και συγκρατείτε σκέψεις και ιδέες και συναισθήματα που είχατε πρίν από πολλά χρόνια για να τις επαναφέρετε όταν χρειαστεί. Η φαντασία σας απ’την άλλη δεν είναι καθόλου στενή αλλά αντίθετα είναι το δυνατό σας χαρτί. Ίσως έχετε ταλέντο στην μουσική και στις παιδαγωγικές σπουδές, ως αποτέλεσμα της φαντασίας και της ευαισθησίας αντίστοιχα.

Λέοντα, η σκέψη σας είναι ιδιαίτερα τετράγωνη. Εκφράζετε τις απόψεις σας δογματικά και με ισχυρογνωμοσύνη, ενώ δεν ανέχεστε την κριτική. Μιλάτε με πάθος και με έπαρση για όσα θέλετε να υποστηρίξετε σε σημείο να μιλάτε απότομα όταν τα επιχειρήματα σας δεν πιάνουν τόπο ενώ..θα έπρεπε. Είστε πομπώδεις, επίμονοι σε κάποια ζητήματα και αυτάρεσκοι, μπορείτε να παινεύετε ακούραστα τις απόψεις σας οι οποίες είναι για σας οι πιο σωστές. Δύσκολα εγκαταλείπετε μια πνευματική λογομαχία και προκειμένου να επικρατήσει η απόψή σας εμφανίζετε κρίσεις ευφυίας, αφήνοντας κατα μέρος την διανοητική τεμπελιά και φτάνοντας στο βαθος του πράγματος, συγκεκριμενοποιώντας τα πάντα μέχρι την ελάχιστη λεπτομέρεια, και βρίσκοντας επιχειρήματα απ’το πουθενά δυιλίζοντας  κυριολεκτικα τον κώνωπα! Έχετε ικανότητες οργάνωσης της σκέψης και των επιχειρημάτων,σκέφτεστε καθαρά. Συχνά εμφανίζετε και καλλιτεχνική φλέβα με θεατρικές τάσεις, είτε σας βγαίνει ο ανθρωπισμός σας και διαπρέπετε σε επαγγέλματα ανθρωπιστικής παιδείας, μουσική, γλώσσες, διδασκαλία σε παιδιά.

Παρθένο (σε έξαρση), είστε αυστηρά λογικοί μεν, αλλά αυτό δεν σας στερεί την κριτική ικανότητα, την οποία εσείς αναπτύσσετε περισσότερο απ’όλους τους άλλους συνδυασμούς του Ερμή. Σας αρέσει να καλλιεργείτε τη σκέψη σας, να ακονίζετε το μυαλό σας, να φτάνετε στην λεπτομέρεια, στην ρίζα κάθε ζητήματος. Σε μια λεκτική μάχη επιστρατεύετε την κριτική σας για να δαμάσετε κάθε αντίπαλο, κριτικάροντας όσους δεν έχουν την δική σας ευφυία και εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες της σκέψης τους αφού εντοπίσετε ποιές είναι αυτές. Αναμφίβολα είστε πονηροί και πολύστροφοι, βλέπετε τα πράγματα από δέκα διαφορετικές οπτικές γωνίες και αναζητάτε επίμονα την αλήθεια εξετάζοντας μία προς μία τις πιθανές αλήθειες δεχόμενοι κάτι προσωρινά για να το απορρίψετε και πάλι μέσα από μια διαρκή επανεξέταση και ερευνα.. Δεν έχετε μέτρο στην σκέψη σας ούτε μια σταθερή γνώμη. Η σκέψη κόβεται και ράβεται σε κάθε περίπτωση με σχολαστικότητα και λεπτολόγηση. Καμμία υπόθεση δεν απορρίπτετε με τη μία,και υιοθετείτε απόψεις ταυτόχρονα απ’το ένα και το άλλο άκρο. Επιμένετε να κρίνετε με ρεαλισμό ότι υπάρχει ήδη, ενώ εσείς πάσχετε από έλλειψη δημιουργικότητας. Δεν έχετε ανεξάρτητη σκέψη, συνεχώς υιοθετείτε κι απορρίπτετε. Η κλίση σας στο κριτικό δοκίμιο σας κάνει ιδανικούς φιλολόγους και η επίμονη έρευνα ιδανικούς βιολόγους, αρχαιολόγους,και ιστορικούς.

Ζυγό, είστε μονίμως διχασμένοι σε δύο οπτικές γωνίες. Η σκέψη σας ρέπει πότε στο ένα άκρο και πότε στο άλλο και ποτέ δεν τάσσεστε απόλυτα σε μία πλευρά για καθαρά διπλωματικούς λόγους. Ανάλογα την περίπτωση προσαρμόζεστε με ευλυγισία στην ιδεολογία εκείνου που θέλετε να υποστηρίξετε, αφήνοντας ένα παραθυράκι ανοιχτό για τον αντίποδα,ωστε να το χρησιμοποιήσετε καταπώς σας βολέυει και συμφέρει σε μια επόμενη συζήτηση. Δεν έχετε πρακτικές ιδέες και υιοθετείτε παράλογες και ουτοπικές θέσεις, γιατί η έλλειψη πρακτικότητας και σταθερότητας γνώμης σας κάνει αιθεροβάμονες. Όταν ωστόσο υποστηρίζετε αυτές τις επαμφοτερίζουσες απόψεις σας, δεν σηκώνετε αντιρρήσεις, και χάνετε κάθε ευγένεια και ίχνος τακτ μπροστά στην διακύβευση των συμφερόντων σας. Το επάγγελμα του πολιτικού σας ταιριάζει εξαιρετικά γιατί καλύπτετε τους πάντες με τα δισήμαντα λόγια σας και μένουν όλοι ικανοποιημένοι. Αυτό είναι το ζητούμενο σας άλλωστε, να είστε ο εξισορροπιστής σε κάθε διαμάχη,να φέρνετε ειρήνη ανάμεσα στην διαφορετικότητα απόψεων βρίσκοντας κοινά πεδία σε αυτές.

Σκορπιό, έχετε ικανότητα να σκέφτεστε με μεγάλη οξυδέρκεια και να μαντεύετε με διορατικότητα τα επακόλουθα μιας επιλογής κρίνοντας σωστά μέσα στο πιο θολό τοπίο. Όταν παλεύετε με ένα πνευματικό ζήτημα, χρησιμοποιείτε απόλυτη ψυχραιμία, απόλυτη συγκέντρωση, και ξεκάθαρη ματιά. Κόβετε στα δύο τον συναισθηματισμό και την λογική και κρατάτε μόνο τη λογική, γι’αυτο είστε πάντα αντικειμενικοί και η σκέψη σας αποδεικνύεται πάντα η πιο συνεπής με την αλήθεια. Αν και δογματικοί και μόνο το βάθος σκέψης σας δικαιολογεί το απόλυτο της γνώμης σας. Συχνά είστε ο μόνος που σκέφτεται καθαρά μέσα μια χαοτική περίσταση, και εκφράζετε το σωστό και το δίκαιο με ψυχική σκληρότητα, σαρκασμό και μαύρο χιούμορ γιατί δεν ανέχεστε την παραμικρή απόκλιση απ’το σωστό για συναισθηματικούς λόγους. Όταν δεν επιδοκιμάζονται τα λεγόμενα σας γίνεστε πικροί απαισιόδοξοι και απόμακροι. Είστε κάθετοι στις απόψεις σας και εκφράζετε μισαλλοδοξη στάση για τις υπόλοιπες. Η εκφραστική σας ακρίβεια σας διακρίνει σε τομείς όπως η ποίηση κι η λογοτεχνία, ενω η πολιτική και ειδικά η οικονομία κι οι επιχειρήσεις είναι πεδία στα οποία θριαμβέυετε, χάρη στην ψυχραιμία και την γνώση των περιστάσεων.

Τοξότη, είστε πολύ σκεπτικιστές και σας αρέσει να φιλοσοφείτε σε κάθε περίσταση. Ανέχεστε κάθε παράξενη και προοδευτική άποψη που ακούτε γιατί στην αναζήτηση του σωστού υποστηρίζετε τον πλουραλισμό των απόψεων -ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε με αυτές. Προτιμάτε να ριχθείτε σε έναν διάλογο για να αποδείξετε στον άλλο οτι έχετε δίκιο παρά να γίνετε βίαιοι, απότομοι και εριστικοί. Όταν αποδειχθεί οτι έχετε άδικο σε κάτι δεν φοβάστε να το ομολογήσετε. Έχετε δυνατή ικανότητα αντίληψης και είστε γρήγοροι τόσο στην αφομοίωση ιδεών και εννοιών,όσο και στην διατύπωση τους. Ίσως να εμφανίζετε έλλειψη συγκέντρωσης ,ή να πιστεύετε άλλα πράγματα μέσα σας, και άλλα να υποστηρίζετε δημόσια. Πάντως, σε γενικές γραμμές σας αρέσει να μελετατε, να μοχθείτε πνευματικά. Η εκπαίδευση είναι ο αγαπημένος σας τομέας. Ακόμα και αν δεν σπουδάσετε ή δεν ακολουθήσετε σημαντική σταδιοδρομία στη ζωή σας, είστε όμως αυτοδίδακτοι, λατρεύετε τον πειραματισμό, το συγγραφικό ταλέντο σας είναι ανεξάντλητο αν και χωρίς ιδιαίτερη οργάνωση σκέψης. Είστε δημιουργικότατοι και σας αρέσει να εκφράζετε τις σκέψεις σας με ξεχωριστό τρόπο, μέσω της λογοτεχνίας ή της ζωγραφικής. Είστε θετικοί και αισιόδοξοι,και μοιράζεστε τις ιδέες σας και την γνώση. Όταν μάλιστα θέλετε να πείσετε κάποιον χρησιμοποιείτε ήπιες μεθόδους και χιούμορ,γεγονός που σας κάνει άριστους παιδαγωγούς.

Αιγόκερω, ο τρόπος σκέψης σας διέπεται από ακρίβεια και ορθολογισμό. Ακολουθείτε την λογική μέθοδο και οι απόψεις σας είναι κάθετες και απογυμνωμένες από συναισθήματα. Ίσως έχετε ταλέντο στις θετικές επιστήμες γιατί προτιμάτε να ακολουθείτε κάποια μεθοδολογία, έναν τυφλοσούρτη παρά να κάνετε χρήση της φαντασίας ή να βλέπετε από δεύτερη σκοπιά ένα πρόβλημα. Είστε κυρίως μαθηματικό μυαλό,ή τέλος πάντων έχετε υπολογιστική σκέψη. Στηρίζεστε στην ακραία λογική, όπως και στο νόμο της δράσης και της αντίδρασης, του αιτίου και του αποτελέσματος. Γι’αυτό δεν διακινδυνεύετε, ούτε ακολουθείτε πρωτοπόρες ιδεολογίες παρα μόνο ό,τι είναι σίγουρο και σταθερό-την πεπατημένη και ασφαλή οδό. Η στενότητα σκέψης και ο περιορισμός της φαντασίας έχουν αποτέλεσμα στείρο και συντηρητικό πνεύμα που δύσκολα θα κάνει υποχωρήσεις. Στην επικοινωνία σας ίσως είστε λιτοί και λακωνικοί, και σε δύσκολες καταστάσεις πικρόχολοι και είρωνες. Είστε πάντως άτομα σταθερά και έμπιστα σε κάθε περίπτωση.

Υδροχόο, έχετε τον πιο ανεξάρτητο τρόπο σκέψης που υπάρχει. Συχνά κάνετε πέρα τον ρεαλισμό γιατί πιστεύετε οτι είναι τροχοπέδη για την πνευματική πρόοδο και ανάπτυξη. Είστε αντιρρησίες σε οτιδήποτε σταθερό και παγιωμένο, ενώ οι δικές σας απόψεις από το περιτύλιγμα μέχρι το περιεχόμενο είναι ρηξικελευθες. Μάχεστε τον συντηρητισμό και ιδεολογικά βρίσκεστε πολύ μακριά απ’την εποχή σας, γι’αυτό και δικαιώνεται πολύ αργά η γνώμη σας. Υποστηρίζετε σθεναρά την κάθε άποψή σας ωστόσο δεν απορρίπτετε και δεν προσβάλλετε τις γνώμες των άλλων-ίσως επειδή θέλετε να γίνει και η δική σας σεβαστή. Έχετε συχνά μεταφυσικές και ηθικές αγωνίες. Σας απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα της ελευθερίας έκφρασης και της ανανέωσης των ιδεών. Επαγγελματικά, είστε οι πολιτικοί που επαναστατούν στο κατεστημένο, οι δικηγόροι ή δικαστές που αντιλαμβάνονται ξεχωριστά την δικαιοσύνη, τεχνικοί πληροφορικής που εκφράζονται με δικό τους τρόπο και λογική, είτε συγγραφείς που ξεφεύγουν από κάθε ρεαλιστικό στεγανό. Η επινοητικότητα άλλωστε όσων σκέφτονται με τον Ερμή στον Υδροχόο είναι το όπλο τους στη μάχη με το πνευματικό κατεστημένο.

Ιχθύ (σε πτώση), συχνά αντιμετωπίζετε προβλήματα στην προσπάθεια σας να εκφραστείτε. Ίσως δίνετε στους άλλους την εντύπωση οτι είστε αφηρημένοι και οτι δεν μπορείτε να σκεφτείτε σε βάθος. Στην πραγματικότητα τα άτομα με Ερμή στους Ιχθύες, είναι τόσο πληθωρικά συναισθηματικά, ωστε δυσκολεύονται να εκφράσουν μια ολοκληρωμένη άποψη με ρεαλιστικό-αντικειμενικό τρόπο. Αντικαθιστάτε την νόηση με την διαίσθηση, με αποτέλεσμα να παρουσιάζετε σύγχυση όταν προσπαθείτε να σκεφτείτε ή να εκφραστείτε γραπτά και προφορικά. Η φαντασία και η επιφανειακότητα χαρακτηρίζουν γενικά την επικοινωνία σας με τους άλλους,και έχετε έναν πολύ παιδιάστικο τρόπο έκφρασης που θα μπορούσατε να εκμεταλλευθείτε επαγγελματικά ασχολούμενοι με την ψυχαγωγία γενικά. Στις τέχνες βρίσκετε μεγαλύτερη ευκολία έκφρασης του ιδιαίτερου τρόπου σκέψης σας και ειδικά στην ποίηση και στο θέατρο. Είστε πολύ ευαίσθητοι με υπερ-ανεπτυγμένη την συναισθηματική σας αντίληψη, και συχνά αποφεύγετε τα άτομα με τα οποία αντιλαμβάνεσθε οτι δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε πνευματικά. Προτιμάτε την επικοινωνία με άτομα που έχουν ανοιχτό μυαλό και προοδευτικές απόψεις, τις οποίες υιοθετείτε σε μεγάλο βαθμό κι εσείς. Σας αρέσει η ελευθερία της σκέψης, ενώ απεχθάνεστε το μέτρο. Οι απόψεις σας είναι πολύ ρευστές, και αλλάζουν με μεγάλη συχνότητα, με αποτέλεσμα την ιδεολογική σύγχυση και αστάθεια.

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here